View Full Version : ΖΗΤΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ BROS 650
bros 650
27/01/2015, 23:09
Λοιποόν παιδιά μετά απο πολύ σκέψη αποφάσισα να επισκευάσω το bros 650.Ο κυριότερος λόγος είναι συναισθηματικός,Το έχω και σαπίζει εδω και δεκα χρονια στην αυλη του πατρικου μου.Αν πάρω καινουργια μηχανη τοτε δεν θα αναστηθει ποτε και στο τελος θα το παρει κανενας παλιατζης και ειναι κριμα.Εγω λογω δουλειας πιανουν τα χερια μου αλλα δυστηχως οχι σε αυτον τον τομεα.Θα ηθελα πολυ να ασχοληθω προσωπικα με την ανακατασκευη αλλα χωρις βοηθεια απο καποιον που γνωριζει φοβαμαι οτι δεν θα τα καταφερω.Κατεβασα το μανιουαλ απο το ιντερνετ αλλα θα ηθελα και καποια βοηθεια απο καποιον που ξερει.Οταν κανεις μια ανακατασκευη λενε οτι χρειαζονται τα τρια Χ.Χρονος Χρημα Χωρος.Στα δυο πρωτα χ κατι γινεται αλλα στο τελευταιο υπαρχει προβλημα δεν εχω χωρο.Πριν λοιπον το παω σε καποιον μηχανικο.Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος στην Θεσσαλονικη που εχει χρονο χωρο και ορεξη να βοηθησει για την ανακατασκευη.Εννοηται οτι οι μπυρες :beer:και τα τσιπουρα θα ειναι κερασμενα απο μενα κατα την διαρκεια των εργασιων.Θα βγαζουμε και φοτο απο την προοδο των εργασιων και θα τις ανεβαζουμε στο φορουμ.Ο λογος που ζητω αυτην την βοηθεια ειναι καθαρα για το οτι θα ηθελα θα μου αρεσε να ασχοληθω προσωπικα και να παρω αυτην την ικανοποιηση που καταλαβα οτι παιρνεις οταν ανασταινεις το παλιο μηχανακι σου, την χαρα που σου δινει οταν γυαλιζεις ενα κομματι αλουμινιο, οταν το βλεπεις να λαμπει σιγα σιγα.Δεν το κανω δηλαδη απο τσιγκουνια για να μου βγει πιο΄"φτηνα".Γιαυτο αν δεν βρεθει καποιος θα το παω σε καποιον μηχανικο.Προτασεις για καποιον που ξερετε οτι εναι καλος και τιμιος ευπροσδεκτες.
Θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομη.Τις πινακιδες τις ειχα καταθεσει το 2011.Στο χαρτι που μου εδωσαν γραφει οτι μετα απο ενα ετος η πινακιδες κατστρεφονται.Αν παω τωρα με αυτο το χαρτι τι γινεται? θα βγαλω καινουργιες πινακιδες-αδεια κυκλοφοριας?.
SHOOTER045
27/01/2015, 23:18
Ορθόν
Καινούριο νούμερο και άδεια θα πάρεις
Λοιποόν παιδιά μετά απο πολύ σκέψη αποφάσισα να επισκευάσω το bros 650.Ο κυριότερος λόγος είναι συναισθηματικός,Το έχω και σαπίζει εδω και δεκα χρονια στην αυλη του πατρικου μου.Αν πάρω καινουργια μηχανη τοτε δεν θα αναστηθει ποτε και στο τελος θα το παρει κανενας παλιατζης και ειναι κριμα.Εγω λογω δουλειας πιανουν τα χερια μου αλλα δυστηχως οχι σε αυτον τον τομεα.Θα ηθελα πολυ να ασχοληθω προσωπικα με την ανακατασκευη αλλα χωρις βοηθεια απο καποιον που γνωριζει φοβαμαι οτι δεν θα τα καταφερω.Κατεβασα το μανιουαλ απο το ιντερνετ αλλα θα ηθελα και καποια βοηθεια απο καποιον που ξερει.Οταν κανεις μια ανακατασκευη λενε οτι χρειαζονται τα τρια Χ.Χρονος Χρημα Χωρος.Στα δυο πρωτα χ κατι γινεται αλλα στο τελευταιο υπαρχει προβλημα δεν εχω χωρο.Πριν λοιπον το παω σε καποιον μηχανικο.Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος στην Θεσσαλονικη που εχει χρονο χωρο και ορεξη να βοηθησει για την ανακατασκευη.Εννοηται οτι οι μπυρες :beer:και τα τσιπουρα θα ειναι κερασμενα απο μενα κατα την διαρκεια των εργασιων.Θα βγαζουμε και φοτο απο την προοδο των εργασιων και θα τις ανεβαζουμε στο φορουμ.Ο λογος που ζητω αυτην την βοηθεια ειναι καθαρα για το οτι θα ηθελα θα μου αρεσε να ασχοληθω προσωπικα και να παρω αυτην την ικανοποιηση που καταλαβα οτι παιρνεις οταν ανασταινεις το παλιο μηχανακι σου, την χαρα που σου δινει οταν γυαλιζεις ενα κομματι αλουμινιο, οταν το βλεπεις να λαμπει σιγα σιγα.Δεν το κανω δηλαδη απο τσιγκουνια για να μου βγει πιο΄"φτηνα".Γιαυτο αν δεν βρεθει καποιος θα το παω σε καποιον μηχανικο.Προτασεις για καποιον που ξερετε οτι εναι καλος και τιμιος ευπροσδεκτες.
Θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομη.Τις πινακιδες τις ειχα καταθεσει το 2011.Στο χαρτι που μου εδωσαν γραφει οτι μετα απο ενα ετος η πινακιδες κατστρεφονται.Αν παω τωρα με αυτο το χαρτι τι γινεται? θα βγαλω καινουργιες πινακιδες-αδεια κυκλοφοριας?.
Καλημέρα φίλε ,άνευ παρεξηγήσεως αλλά νομίζω ότι πιο εύκολα σήμερα θα βρεις γκόμενα παρά αυτό που ζητάς.
Καλή συνέχεια πάντως , bros 650 γουστάρω !
bros 650
28/01/2015, 20:07
Λες???αντι για βοηθεια να ψαξω για γκομενα?Αν δεν βρεθει κανενας δεν πειραζει θα το παω σε μηχανικο και θα κανω την δουλεια μου απλα ηθελα να ασχοληθω
Βαλε μερικες φωτογραφιες να δουμε σε τι κατασταση βρισκεται, εφοσον πιανουν τα χερια σου και εχεις ορεξη ειμαι της γνωμης να το προσπαθησεις, κανεις δεν τα ηξερε ολα την πρωτη φορα!
Οσο αφορα τον χωρο που δεν εχεις αν κοιταξεις στις ανακατασκευες και μετατροπες θα δεις αρκετους που το εκαναν στα ποιο απιθανα σημεια του σπιτιου.
Εαν το πας σε συνεργειο θα χασεις την χαρα της συμμετοχης, σιγουρα δεν θα εχει το μερακι και την προσοχη στην λεπτομερεια που θα του εδινες εσυ!
Οσο για βοηθεια και γνωμες εδω ειμαστε:a014:
motomaniac
29/01/2015, 16:01
σε μαστορα δεν συμφερει επ'ουδενι. βαλε μια ανακοινωση εδω μεσα και το πιο πιθανο ειναι να κανεις καινουριους φιλους. εχω φιλο Σαλονικη που ξερει 5 πραγματα κι εχει ορεξη. ειναι το μελος karolosrx. με το καλο να ρθεις και Βεροια για καφε να τα πουμε.
bros 650
29/01/2015, 19:30
Παιδες ευχαριστω για τις γνωμες σας.Ρωτησα μηχανικο ποσο θα μου κοστισει χονδρικα και με ειπε γυρω στα 1000-1350.Περιλαμβανει
1.Ρυθμιση βαλβιδων-γενικο σερβις
2.λαδια φιλτρο λαδιου αερος μπουζι κτλ
3.Καθαρισμα καρπυρατερ-ρυθμιση και κατι μεβρανες με ειπε οτι μπορει να χρειαστουν καθαρισμα ρεζερβουαρ.
4.Σερβις πηρουνι λαδια τσιμουχες
5.Σερβις φρενων δαγκανα,τακακια,υγρα,τσιμουχες κτλπ
6.Ελαστικα
7.Αλλυσιδα-γραναζια.Θα τα δει μπορει να χρειαζεται μονο αλλυσιδα
8.Γραναζια ελατηρια συμπλεκτη αν χρειαστουν
9.μπαταρια
Αυτα ειναι μια γενικη και χονδρικη λιστα ο ανθρωπος δεν το εχει δει ακομη το μηχανακι.Μπορει να χρειαστει και κατι ακομη.Μπορει και κατι να μην χρειαστει αυτο θα το δουμε στην πορεια.Τον ρωτησα αν ειναι δυνατον να συμετεχω στην διαδικασια της ανακατασκευης και με ειπε οτι δεν εχει προβλημα απλα θα πρεπει να μπορω εγω και να εχω χρονο οποτε ασχολειται με το δικο μου να μπορω να πηγαινω.
bros 650
29/01/2015, 19:33
σε μαστορα δεν συμφερει επ'ουδενι. βαλε μια ανακοινωση εδω μεσα και το πιο πιθανο ειναι να κανεις καινουριους φιλους. εχω φιλο Σαλονικη που ξερει 5 πραγματα κι εχει ορεξη. ειναι το μελος karolosrx. με το καλο να ρθεις και Βεροια για καφε να τα πουμε.
Τον karolosrx πως θα τον βρω?Θα πρεπει να τον πετυχω μεσα στο φορουμ?.μηπως απο τον πινακα ελχγου μπορω να κανω κατι?
bros 650
29/01/2015, 19:36
Τον karolosrx πως τον βρισκω?Μηπως απο τον πινακα ελεγχου κανω κατι?
SHOOTER045
29/01/2015, 19:49
Τον karolosrx πως τον βρισκω?Μηπως απο τον πινακα ελεγχου κανω κατι?
απ τον πινακα ελεγχου ψαχνεις τους χρηστες
τον βρισκεις και του στελεις πμ
motomaniac
29/01/2015, 20:58
http://www.moto.gr/forums/member.php?u=40123 νατος!!!
bros 650
29/01/2015, 21:58
[QUOTE=motomaniac;2552079]http://www.moto.gr/forums/member.php?u=40123 νατος!!![/QU
Ευχαριστω του εστειλα και περιμενω απαντηση
Παιδες ευχαριστω για τις γνωμες σας.Ρωτησα μηχανικο ποσο θα μου κοστισει χονδρικα και με ειπε γυρω στα 1000-1350.Περιλαμβανει
1.Ρυθμιση βαλβιδων-γενικο σερβις
2.λαδια φιλτρο λαδιου αερος μπουζι κτλ
3.Καθαρισμα καρπυρατερ-ρυθμιση και κατι μεβρανες με ειπε οτι μπορει να χρειαστουν καθαρισμα ρεζερβουαρ.
4.Σερβις πηρουνι λαδια τσιμουχες
5.Σερβις φρενων δαγκανα,τακακια,υγρα,τσιμουχες κτλπ
6.Ελαστικα
7.Αλλυσιδα-γραναζια.Θα τα δει μπορει να χρειαζεται μονο αλλυσιδα
8.Γραναζια ελατηρια συμπλεκτη αν χρειαστουν
9.μπαταρια
Αυτα ειναι μια γενικη και χονδρικη λιστα ο ανθρωπος δεν το εχει δει ακομη το μηχανακι.Μπορει να χρειαστει και κατι ακομη.Μπορει και κατι να μην χρειαστει αυτο θα το δουμε στην πορεια.Τον ρωτησα αν ειναι δυνατον να συμετεχω στην διαδικασια της ανακατασκευης και με ειπε οτι δεν εχει προβλημα απλα θα πρεπει να μπορω εγω και να εχω χρονο οποτε ασχολειται με το δικο μου να μπορω να πηγαινω.
Δηλαδή αν θέλεις να κατεβάσεις τον κινητήρα, να βάψεις σκελετό, όλα τα μέρη της μηχανής, αν θέλεις κάποια γυαλίσματα, νικελ πόσα χρήματα θα σου ζητούσε?. Πιστεύω ότι σου ζήτησε πολλά λεφτά για τη λίστα που παραθέτεις παραπάνω.
PetranGR
31/01/2015, 20:09
Δηλαδή αν θέλεις να κατεβάσεις τον κινητήρα, να βάψεις σκελετό, όλα τα μέρη της μηχανής, αν θέλεις κάποια γυαλίσματα, νικελ πόσα χρήματα θα σου ζητούσε?. Πιστεύω ότι σου ζήτησε πολλά λεφτά για τη λίστα που παραθέτεις παραπάνω.
συμφωνώ,πολλά λεφτά.
giorgos.bmw
31/01/2015, 23:09
Υπερβολικά πολλά.
1+2+3+7 250ευρω (μονο τεντωμα λαδωμα αλυσιδας)
4 100 ευρω
5 20ευρω (μονο αλλαγη υγρων)
6 150 ευρω
8 δεν υπαρχει
9 50 ευρω
με 550-600 το βγαζεις στο δρομο με ασφαλεια
εκει θα φανει αν θα χρειαστεις στο αμεσο μελλον ή αργοτερα τακακια, δισκους συμπλεκτη,ρουλεμαν τιμονιου αλυσιδογραναζα ή κατι αλλο
bros 650
01/02/2015, 21:46
[QUOTE=toyar;2552793]1+2+3+7 250ευρω (μονο τεντωμα λαδωμα αλυσιδας)
4 100 ευρω
5 20ευρω (μονο αλλαγη υγρων)
6 150 ευρω
8 δεν υπαρχει
9 50 ευρω
με 550-600 το βγαζεις στο δρομο με ασφαλεια
εκει θα φανει αν θα χρειαστεις στο αμεσο μελλον ή αργοτερα τακακια, δισκους συμπλεκτη,ρουλεμαν τιμονιου αλυσιδογραναζα ή κατι αλλο[/QUOTE
Χωρις αλλυσιδα Γραναζια δισκοι ελατηρια συμπλεκτη εναι 1060 ευρω μαζι με τα ελαστικα που εννοηται οτι επιβαλονται γιατι ειναι εντελως ξερα.Μου ειπε οτι οι μεβρανες απο τα καρπυρατερ που πιθανως θα χρειαστουν ειναι στα γυρω 150 ευρω αρα αν υποθεσουμε οτι δεν θα χρειαστουν παμε στα 900.Το θεμα ειναι οτι σε μια ανακατασκευη αμα ξεκινησεις δεν ξερεις τι θα σου βγει.Πρεπει να προσθεσω οτι για ναγινει "πενα" η μηχανη θελει βαψιμο,καινουργιο προβολεα και φλασακια.Ευχαριστω για την ενημερωση για τις τιμες
motomaniac
01/02/2015, 21:54
[/QUOTE
Χωρις αλλυσιδα Γραναζια δισκοι ελατηρια συμπλεκτη εναι 1060 ευρω μαζι με τα ελαστικα που εννοηται οτι επιβαλονται γιατι ειναι εντελως ξερα.Μου ειπε οτι οι μεβρανες απο τα καρπυρατερ που πιθανως θα χρειαστουν ειναι στα γυρω 150 ευρω αρα αν υποθεσουμε οτι δεν θα χρειαστουν παμε στα 900.Το θεμα ειναι οτι σε μια ανακατασκευη αμα ξεκινησεις δεν ξερεις τι θα σου βγει.Πρεπει να προσθεσω οτι για ναγινει "πενα" η μηχανη θελει βαψιμο,καινουργιο προβολεα και φλασακια.Ευχαριστω για την ενημερωση για τις τιμες[/QUOTE]
Βρισκεις τα υλικα εσυ. αλλαζεις οτι μπορεις μονος η με απρεα. οτι ειναι απολυτως αδυνατο το πας στον μαστορα.
φιλε μου δεν ειμαι μαστορας αλλα με αυτα που αφαιρεις μιλας για ενα μεγαλο σερβις μοτερ, μπροστινο και φρενα,+λαστιχα +μπαταρια και τα 900 ευρω μου φαινονται υπερβολικα
επισης να ξερεις οτι ειναι αλλο πραγμα <<συνεφερω κατι παλιο για να κανω τη δουλεια μου με ασφαλεια>> κι αλλο <<ανακατασκευαζω>>
ανακατασκευη δεν μπορει και δεν συμφερει να γινει σε μαστορα
PetranGR
01/02/2015, 23:25
είναι υπερβολικά τα λεφτά.
Άκου και τα παιδιά.
notakos600
02/02/2015, 07:44
Το παλιό μηχανάκι απαιτεί από εσένα γνώσεις για να βάλεις χέρι και να το φτιάξεις μόνος σου.
Διαφορετικά το κοστούμι που θα σου ράψει ο κάθε μάστορας υπερβαίνει πολλές φορές την αξία της μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας.
pano kato
02/02/2015, 21:42
Για το bros υπαρχει ξεχωριστο θεμα στα μοντελα. Εκει θα βρεις πολες πληροφοριες. Τις μεμβρανες τις πηρα 62e απο τον Δημητριου Σπυρο [θεσσαλονικη]
notakos600
03/02/2015, 09:10
Για το bros υπαρχει ξεχωριστο θεμα στα μοντελα. Εκει θα βρεις πολες πληροφοριες. Τις μεμβρανες τις πηρα 62e απο τον Δημητριου Σπυρο [θεσσαλονικη]
Και τις 4;
Από τι στον κόρακα είναι φτιαγμένη η μια και μοναδική του ΧΤ600 και κάνει 82;
SHOOTER045
03/02/2015, 09:20
Και τις 4;
4 για το bandit 60 ευρο.απο ebay.de
εδω νομιζω τοσο ηθελαν για την μια μονο
notakos600
03/02/2015, 09:24
4 για το bandit 60 ευρο.απο ebay.de
εδω νομιζω τοσο ηθελαν για την μια μονο
Καλά, εγώ είχα μείνει στη Μοτοδυναμική.
ebay και ξερό ψωμί.
pano kato
03/02/2015, 18:54
Και τις 4;
το bros φοραει 2 μεμβρανες! Οι μανισιες πανε μαζι με τα σλαιντ, κοστος 240e. Aυτες που πηρα, τις κολησα πανω στα σλαιντ βγαζωντας πρωτα τις παλιες
notakos600
03/02/2015, 19:02
Έχεις δίκιο, δικύλινδρο V είναι. :beer:
sapila racing
03/02/2015, 19:05
το bros φοραει 2 μεμβρανες! Οι μανισιες πανε μαζι με τα σλαιντ, κοστος 240e. Aυτες που πηρα, τις κολησα πανω στα σλαιντ βγαζωντας πρωτα τις παλιες
Πως τις κόλλησες? Είναι δύσκολο θέμα, δεν είναι απλό.
Η πιο καλή κόλλα που δοκίμασα σε μεμβράνες ήταν μια μαύρη αρμόκολλα Wurth.
Παλι όμως είχε θέμα μετά απο καιρό. Η βενζίνη διαλύει σιγά σιγά την κόλλα η οποία πρέπει να είναι και εύκαμπτη.
pano kato
04/02/2015, 10:39
Πρωτα σημαδευεις την θεση τις μεμβρανης, σπας το πανω πλαστικο δαχτυλιδι που ασφαλιζει την μεμβρανη πανω στο σλαιντ. Αφερεις την παλια. Βαζεις κολα στιγμης τζελ [την εχει στο κιτ] μεσα στην πατουρα [αυλακι]του σλαιντ και περνας την καινουρια. φωτο απο τις οδηγειες
330776
pano kato
04/02/2015, 10:45
Έχεις δίκιο, δικύλινδρο V είναι. :beer:
Ευτυχως γιατι αυτοι οι τρελοι μπορει να βαζαν και τεσσερις!:D:beer: