PDA

View Full Version : Honda cb 1100

Σελίδες : [1] 2

aquatic
05/02/2015, 15:48
Υπάρχει κάποιος που να το έχει και να μοιραστεί μαζί μας τις απόψεις του? Μ ενδιαφέρει σαν αγορά αλλά δεν βρίσκω εν γένει γνώμες από αναβάτες.

Bob_o_mastoras
05/02/2015, 15:53
:a014::a014:

Πολυ ομορφο μηχανακι! Δεν ειχα την τυχη καν να το δω απο κοντα δυστυχως ακομα..
Αν ειχα τα λεφτα και ηθελα κατι τετοιο θα το αγοραζα προσωπικα αφου του εκανα ενα test drive. Μονο για το ala Bol D'or look και επειδη ειναι Honda.
Μαπα δεν νομιζω να ειναι ουτως ή αλλως.

aquatic
05/02/2015, 15:58
Για test ride τα αποκλείω να έχει διαθέσιμη μηχανή η Honda. Θα ηθελα να ηξερα ποσο ευκολο ειναι στην οδηγηση του και αν "χανει" τα κιλα του εν κινησει

Bob_o_mastoras
05/02/2015, 16:08
Προσωπικη γνωμη δεν εχω οπως προανεφερα. Απο αυτα που εχω διαβασει λενε οτι ειναι αρκετα φιλικο στην οδηγηση και στριβει ανετα και αβιαστα. Δεν κανει (προφανως) για extreme οδηγηση και γονατα κατω αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος του αλλωστε.
Ο κινητητρας λενε οτι ειναι πολυ γραμμικος και βελουδινος χωρις ξεσπασματα. Επισης εκθειαζουν την προσοχη που εχει δωθει στις λεπτομερειες και την ποιοτητα κατασκευης. Premium μηχανακι.

sapila racing
05/02/2015, 16:12
Για test ride τα αποκλείω να έχει διαθέσιμη μηχανή η Honda. Θα ηθελα να ηξερα ποσο ευκολο ειναι στην οδηγηση του και αν "χανει" τα κιλα του εν κινησει

Ολα τα τεστ διεθνώς εγραψαν οτι έχει πολύ πιο ελαφριά αίσθηση απ΄ότι θα περίμενε κανείς διαβαζοντας τις προδιαγραφές, και οτι είναι πανεύκολη μοτοσυκλέτα στην οδήγηση.
Από το 2014 και μετα εχει κι 6η ταχύτητα πλέον.

pipe_smoker
05/02/2015, 17:23
Επειδη ειχα παθει μια σχετικη μ@&νοπλακα οταν ειχε βγει διαβαζα κριτικες και σχολια απο παντου.

Αυτο που λεει ο σαπιλας.

Συν το οτι ανηκει σε εκεινη την κατηγορια μηχανης που "αυτος που ξερει τί παιρνει και γιατι το παιρνει θα χαμογελαει συνεχεια".
Δεν ειναι muscle bike, ουτε αντικαταστατης του 1300, δεν ειναι για κοντρες και για πιστες.

Ειναι ενα κουκλι ρετρο/κλασικ στην εμφανιση, ροπατο μηχανακι, πολυ προσεγμενο στη λεπτομερεια κι επισης απουσαριστο, κατι που σου εγγυαται σε πολυ μεγαλο βαθμο αξιοπιστια και peace of mind να το καβαλησεις και να ξεχασεις να γυρισεις πισω.
Αυτα εχω διαβασει και συμφωνουσαν ολες οι πηγες.

Δεν το εχω καβαλησει, πολυ θα ηθελα, αλλα δε νομιζω οτι ειναι μηχανακι που τις αρετες του τις δειχνει μεσα απο μια βολτα.

aquatic
05/02/2015, 19:39
Σταματημένο, οταν το καβαλάς δειχνει βαρύ, εχω την αίσθηση οτι θα ειναι πιο εύκολο στην κίνηση δεδομενου οτι και η Honda φημίζεται για τα εύκολα μηχανάκια της, αλλα με προβληματίζει η κάπως αργή γεωμετρία του, μηπως εντέλει κουράσει τουλαχιστον μεσα στην πόλη..

amyroukai
06/02/2015, 00:01
Aκουατικ, εκτος και αν το θες για κουριερ η ντελιβερι, δεν υπαρχει αστικη διαδρομη τετοιας διαρκειας που να "κουρασει".

doctoras
06/02/2015, 07:59
έχει το βάρος αλλά λόγο του οτι είναι γυμνό χωρίς περιττά πλαστικά και φερινκ, σου μετριάζει πολύ τον συνολικό όγκο πράμα που δίνει αυτοπεποίθηση σε μια (ας πούμε) τοπική πτώση.
με 85 αλόγατα απο 1100cc είναι μακράν πολύ ροπάτο και εύκολο ενώ το μοτέρ θα μπορεί να περιστρέφεται με την αξιοπιστία ενός πετρελαιοκινητήρα

όποιος το πάρει και είναι σε ώριμη μοτοσυκλετιστική πορεία θα το κρατήσει εφόρου ζωής

aquatic
06/02/2015, 08:09
έχει το βάρος αλλά λόγο του οτι είναι γυμνό χωρίς περιττά πλαστικά και φερινκ, σου μετριάζει πολύ τον συνολικό όγκο πράμα που δίνει αυτοπεποίθηση σε μια (ας πούμε) τοπική πτώση.
με 85 αλόγατα απο 1100cc είναι μακράν πολύ ροπάτο και εύκολο ενώ το μοτέρ θα μπορεί να περιστρέφεται με την αξιοπιστία ενός πετρελαιοκινητήρα

όποιος το πάρει και είναι σε ώριμη μοτοσυκλετιστική πορεία θα το κρατήσει εφόρου ζωής

Κι εγώ έτσι το φαντάζομαι, το θέμα είναι το έχει οδηγήσει κανείς να μας πει ιδία εμπειρία γιατί όλοι νομίζω εκφράζουμε απόψεις μέσω των τεχνικών του χαρακτηριστικών και μόνο

doctoras
06/02/2015, 08:45
να βρεις κατόχους δύσκολα, η χόντα απο την άλλη δύσκολα βγάζει μοντέλα τεστ ride..
μπορείς να πας να ρωτήσεις κάποιον υπάλληλο αντιπρόσωπου που εμπιστεύεσαι να σου πει 2 πράγματα γιατί αυτοί τις κάνουν βόλτίτσες, όμως δεν νομίζω να σου πει τίποτα διαφορετικό απο όσα αναφέρθησαν

την αντικειμενική αίσθηση θέλεις, όμως υπάρχει μόνο υποκειμενική και η αίσθηση δε μεταφέρεται με λόγια, παρά μόνο με εμπειρία...:)

κοινώς αν το ψήνεις και είσαι ώριμος μοτοσυκλετιστικά με μακροχρόνιες εμπειρίες και σε ψήνει το χαλαρο, just do it με κλειστά τα μάτια!!δε υπάρχει καλύτερη περίπτωση!

sapila racing
06/02/2015, 08:48
Κι εγώ έτσι το φαντάζομαι, το θέμα είναι το έχει οδηγήσει κανείς να μας πει ιδία εμπειρία γιατί όλοι νομίζω εκφράζουμε απόψεις μέσω των τεχνικών του χαρακτηριστικών και μόνο

Και μέσω των δοκιμών που έχουν γίνει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ισως δεν το εχεις προσέξει αλλά έχει 18ρηδες τροχούς, κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο και το κάνει πολύ πιο εύκολο στην οδήγηση ειδικά στην πόλη.
Παντως αν είναι να το κυκλοφορείς μόνο η κυρίως στην πόλη, ίσως είναι too much.
Eίναι από τις πιο όμορφες μοτοσυκλέτες που παραγονται σήμερα κατα την γνώμη μου.

aquatic
06/02/2015, 09:09
ότι ψήνομαι, ψήνομαι! το θεωρώ κι εγώ πολύ όμορφο μηχανάκι και μεγάλο πειρασμό για όσους από εμάς οδήγησαν μηχανή πρώτη φορά στην δεκαετία του 80! Εχοντας κακομάθει είναι η αλήθεια από την GS 1200 που έχω, που ειναι μια μηχανη που τα κανει ολα καλα, δεν τολμω ευκολα να προβω σε αλλαγη ειδικα χωρις να εχω οδηγησει απο πριν το νεο μου μηχανακι..

pipe_smoker
06/02/2015, 13:08
Εχοντας κακομάθει είναι η αλήθεια από την GS 1200 που έχω, που ειναι μια μηχανη που τα κανει ολα καλα, δεν τολμω ευκολα να προβω σε αλλαγη.....

Τα πετάς απότομα όμως αυτά και θα έχουμε κανά ατύχημα:D

Το ξέρεις ότι το ένα μηχανάκι με το άλλο δεν έχει καμία μα καμία απολύτως σχέση. Οπότε πας για αλλαγή κατηγορίας και μάλιστα από το ένα άκρο στο άλλο.
Το ένα είναι "Βάλε κυρ' Στέφανε" σε συνδυασμό με "Δω'μ'κι εμένα μπάρμπα" από μπιχλιμπίδια, ηλεκτρονικά, μπλιπλίκια, κουραφέξαλα και λοιπούς επιστημονικούς όρους που βαριέμαι να αναλύω :lol:, και το άλλο λάμπει μέσα στην απλότητά του.

Με το GS τί χρήση κάνεις?
Το έχεις για την πόλη, άντε και κανά ταξιδάκι στο "έλαχε", ή είσαι συνέχεια στο φόρτωμα, στις εθνικές, στους επαρχιακούς, σε χωματόδρομους, διπλός, και καταπίνεις χιλιόμετρα?

Με το cb θα κάνεις ταξίδι αρκεί να το λέει η καρδιά σου και να γουστάρεις.
Σε καμία περίπτωση όμως δε θα ανάβεις τσιγάρο και θα πηγαίνει μόνο του, ούτε θα μπορείς να κουβαλάς όλο το νοικοκυριό σου.

Είναι αυτό που σου είπαν και παραπάνω.
Ένα χαλαρό μηχανάκι, πανέμορφο, που αν ξέρεις τί θες θα καραγουστάρεις.

Στα κατάλληλα χέρια λογικά θα πηγαίνει κι αεροπορία (δεν υπάρχει μηχανάκι που να μην το κάνει αυτό), αλλά δε φτιάχτηκε γι'αυτό το σκοπό.

Όσον αφορά το test ride, ψάξου μπας και βρεις. Καινούριο, μτχ, σκάσε με κελεμπία να σε περάσουν για Άραβα πετρελαιά μπας και σου το δώσουν για να σε καλοπιάσουν να αγοράσεις όλη την έκθεση:lol:
Αλλά και πάλι ξαναλέω, δε νομίζω ότι θα σχηματίσεις εικόνα από μια βόλτα (που φυσικά απο το τίποτα κάτι είναι κι αυτό).

Δεν είναι ότι είσαι ανάμεσα σε cbr και τζίξερ και μια βόλτα θα σε κάνει να καταλάβεις σε ποιό χωράς καλύτερα, γιατί κατά τα άλλα τις δυνατότητές τους δε θα τις φτάσεις ούτε στο 50% για να καταλάβεις ποιό είναι καλύτερο.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν δε σε ξενίσει το ύψος μιας και είσαι συνηθισμένος στα ψηλά, κατά τα άλλα μια χαρά θα σου φανεί στη βόλτα. Και το βάρος, και η συμπεριφορά και όλα.

Για ένα μαμήσι "όλες" καλές είναι.
Η συμβίωση είναι το θέμα.

aquatic
06/02/2015, 13:31
Τα πετάς απότομα όμως αυτά και θα έχουμε κανά ατύχημα:D

Το ξέρεις ότι το ένα μηχανάκι με το άλλο δεν έχει καμία μα καμία απολύτως σχέση. Οπότε πας για αλλαγή κατηγορίας και μάλιστα από το ένα άκρο στο άλλο.
Το ένα είναι "Βάλε κυρ' Στέφανε" σε συνδυασμό με "Δω'μ'κι εμένα μπάρμπα" από μπιχλιμπίδια, ηλεκτρονικά, μπλιπλίκια, κουραφέξαλα και λοιπούς επιστημονικούς όρους που βαριέμαι να αναλύω :lol:, και το άλλο λάμπει μέσα στην απλότητά του.

Με το GS τί χρήση κάνεις?
Το έχεις για την πόλη, άντε και κανά ταξιδάκι στο "έλαχε", ή είσαι συνέχεια στο φόρτωμα, στις εθνικές, στους επαρχιακούς, σε χωματόδρομους, διπλός, και καταπίνεις χιλιόμετρα?

Με το cb θα κάνεις ταξίδι αρκεί να το λέει η καρδιά σου και να γουστάρεις.
Σε καμία περίπτωση όμως δε θα ανάβεις τσιγάρο και θα πηγαίνει μόνο του, ούτε θα μπορείς να κουβαλάς όλο το νοικοκυριό σου.

Είναι αυτό που σου είπαν και παραπάνω.
Ένα χαλαρό μηχανάκι, πανέμορφο, που αν ξέρεις τί θες θα καραγουστάρεις.

Στα κατάλληλα χέρια λογικά θα πηγαίνει κι αεροπορία (δεν υπάρχει μηχανάκι που να μην το κάνει αυτό), αλλά δε φτιάχτηκε γι'αυτό το σκοπό.

Όσον αφορά το test ride, ψάξου μπας και βρεις. Καινούριο, μτχ, σκάσε με κελεμπία να σε περάσουν για Άραβα πετρελαιά μπας και σου το δώσουν για να σε καλοπιάσουν να αγοράσεις όλη την έκθεση:lol:
Αλλά και πάλι ξαναλέω, δε νομίζω ότι θα σχηματίσεις εικόνα από μια βόλτα (που φυσικά απο το τίποτα κάτι είναι κι αυτό).

Δεν είναι ότι είσαι ανάμεσα σε cbr και τζίξερ και μια βόλτα θα σε κάνει να καταλάβεις σε ποιό χωράς καλύτερα, γιατί κατά τα άλλα τις δυνατότητές τους δε θα τις φτάσεις ούτε στο 50% για να καταλάβεις ποιό είναι καλύτερο.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν δε σε ξενίσει το ύψος μιας και είσαι συνηθισμένος στα ψηλά, κατά τα άλλα μια χαρά θα σου φανεί στη βόλτα. Και το βάρος, και η συμπεριφορά και όλα.

Για ένα μαμήσι "όλες" καλές είναι.
Η συμβίωση είναι το θέμα.

Την BMW την έχω για κάθε χρήση, κάθε μέρα στην δουλειά, ταξιδάκια όποτε μας επιτρέπει ο χρόνος, πάντως όχι για να γυρίσω τη γη. Εχω πει οτι αν ειναι να την πουλησω θα παω πισω σε κατι κλασσικό το οποίο σίγουρα θα είναι χαμηλό, γιατί είναι το μόνο που με κουράζει στην GS δεδομένου ότι δεν έχει φτιαχτεί για το ύψος μου αλλά για τους..Γερμανούς. Θα ηθελα να ειναι ευκολο στην οδηγηση, οπως και η γερμανιδα κυρια, να προσφερει ευχαριστηση όπως και η γερμανιδα και γενικως να τα κανει ολα, βολτες στην πολη, ταξιδακια κοντινα, μακρινα κλπ - χώμα δεν κάνω και ούτε θα κάνω ποτέ, εκτός κι αν εννοούμε χώμα τους δρόμους των νησιών μας το καλοκαίρι

Θα πηγαινα ασυζητητι στη νεα BMW R 1200 R αν δεν την εφτιαχναν να μοιαζει με Fazer, οποτε και ξαναγυρναω στην παλια ιαπωνικη σχολη σαν αναζητηση. Εξεταζω και το καινουργιο XJR αλλα αυτο ουτε καν στην Ελλαδα δεν εχει ερθει και ουτε προκειται να ερθει..

ggs
06/02/2015, 14:50
η γνωμη μου...

Στα λεξικά , δίπλα στην λέξη μοτοσυκλέτα , θα έπρεπε να είχαν φωτογραφία γυμνών τετρακύλινδρων μεΡΟΟΟΠΑΑΑΑΚΛΑΑΑΑ ,με 1000+ κυβικά και σχετικα λίγους ίππους…
Η συγκεκριμένη , ίσως είναι από τις λίγες σύγχρονες μηχανές που έχουν ακόμη «ΨΥΧΗ»…
Δεν είναι να την πάρεις για να πειραματιστείς . θα πρέπει να ξέρεις γιατί την διάλεξες (ή σε διάλεξε) .
Αυτή θα είναι από δω και περα η ΜΗΧΑΝΗ σου .
Αν θες να πας χώμα , πίστα κλπ θα πρέπει να πάρεις μια ΔΕΥΤΕΡΗ… όλες οι άλλες μηχανές πια θα σου είναι δεύτερες.
Θα την προσεχεις με ευλαβεια.
Δεν θα πρέπει να την πουλήσεις ποτέ. Θα είναι πλέον κομμάτι σου και ακόμη και όταν δεν θα είσαι στον μάταιο τούτο κόσμο , θα είναι η κληρονομιά σου στους απογόνους σου.

Αν είναι ετσι, παρτην .
Αν δεν εισαι και πολύ σιγουρος και ψαχνεις να βρεις αν κανει ταξιδια, ποσο καιει , τι τελικη εχει κλπ , παλι παρτην για να την πουλησεις σε 1-2 χρονια (ντροπη σου) και να κανεις καποιον άλλο χαρουμενο.

Α, και μην αρχιζεις να βαζεις εΚΖΑτμισιες ,αφτερμαρκετ καραγκιοζακια και αλλα τετοια …. ΜΑΜΑ.

:beer::beer:

Bob_o_mastoras
06/02/2015, 14:50
E, να το παρεις τοτε το κοριτσι. Δεν νομιζω να σε απογοητευσει. Εισαι στην καταληλη ηλικια. Εσας στοχευει με αυτο το μοντελο η Honda.
Kαι για ενα ταξιδακι βαζεις και μια ζελατινα retro και εισαι αρχοντας.
:beer:

aquatic
06/02/2015, 15:06
η γνωμη μου...

Στα λεξικά , δίπλα στην λέξη μοτοσυκλέτα , θα έπρεπε να είχαν φωτογραφία γυμνών τετρακύλινδρων μεΡΟΟΟΠΑΑΑΑΚΛΑΑΑΑ ,με 1000+ κυβικά και σχετικα λίγους ίππους…
Η συγκεκριμένη , ίσως είναι από τις λίγες σύγχρονες μηχανές που έχουν ακόμη «ΨΥΧΗ»…
Δεν είναι να την πάρεις για να πειραματιστείς . θα πρέπει να ξέρεις γιατί την διάλεξες (ή σε διάλεξε) .
Αν θες να πας χώμα , πίστα κλπ θα πρέπει να πάρεις μια ΔΕΥΤΕΡΗ… όλες οι άλλες μηχανές πια θα σου είναι δεύτερες.
Δεν θα πρέπει να την πουλήσεις ποτέ. Θα είναι πλέον κομμάτι σου και ακόμη και όταν δεν θα είσαι στον μάταιο τούτο κόσμο , θα είναι η κληρονομιά σου στους απογόνους σου.

Αν είναι ετσι, παρτην .
Αν δεν εισαι και πολύ σιγουρος και ψαχνεις να βρεις αν κανει ταξιδια, ποσο καιει , τι τελικη εχει κλπ , παλι παρτην για να την πουλησεις σε 1-2 χρονια (ντροπη σου) και να κανεις καποιον άλλο χαρουμενο.

Α, και μην αρχιζεις να βαζεις εΚΖΑτμισιες ,αφτερμαρκετ καραγκιοζακια και αλλα τετοια …. ΜΑΜΑ.

καλά, μηχανή θα πάρω όχι γυναίκα να μην την αλλάξω ποτέ, που και στην γυναίκα δηλαδή στην 2η είμαι χαχα. Πλάκα, πλάκα όπως τα λες τα σκέφτομαι και αν την είχαν φέρει στην Ελλάδα όταν βγήκε αυτή θα είχα πάρει και όχι την μπέμπα..

aquatic
06/02/2015, 15:07
συμφωνώ ότι είμαι το target group της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας. Οπως και κάθε ρετρό βέβαια..που οι εταιρίες αρχίζουν να παράγουν και πάλι

sapila racing
06/02/2015, 15:52
η γνωμη μου...

Αν είναι ετσι, παρτην .

Eδω διαφωνούμε αγαπητέ μου φίλε.

H δική μου γνώμη είναι οτι στα λεξικά , δίπλα στην λέξη μοτοσυκλέτα , θα έπρεπε να είχαν φωτογραφία μονοκύλινδρου αερόψυκτου και συγκεκριμένα από Yamaha SR500. :wave2:

Στα υπόλοιπα συμφωνώ!

ggs
06/02/2015, 16:19
Eδω διαφωνούμε αγαπητέ μου φίλε.
!

ααααααα........θα τσακωθουμε....

να φτιαξουμε ενα προγραμμα-γεφυρα με ενα v-strom?

:bawl:

:beer::beer::beer:

sapila racing
06/02/2015, 16:25
ααααααα........θα τσακωθουμε....

:bawl:

:beer::beer::beer:

οχι ενταξει αμα εναι ετσι παω πασο! :p

Bob_o_mastoras
06/02/2015, 16:31

Varoufakis-strom??? :lol::lol:

amyroukai
06/02/2015, 17:45
Εμένα πάλι αυτό το cb1100 ενώ το βλέπω όμορφο/πανέμορφο και κάνει κλικ σε πολλά κουτάκια, όταν το συγκρίνω με το cb του τεό888 μου φαίνεται "λίγο".
Τα 14.5 λίτρα τεπόζιτο μίζερα, η σέλα μικρή για δικάβαλο και λεπτή για να είναι είναι άνετη για ώρες και η απόσταση σέλας/μαρσπιέ επιτηδευμένη για κοντούς και γυναίκες.
Εννοείται ότι μαρκετινίστικα η κυρά Χόνδα έχει πιάσει τζακ ποτ γιατί όλοι οι αγοραστές των νεογυμνών περιαστικά θα κινούνται οπότε και οι πσηλοί δεν θα κουραστούν και το τεπόζιτο δεν θ'αποτελεί πρόβλημα, αλλά δεν μου βγάζεις από το μυαλό ότι με ένα χιλιάρικο παίρνεις το παλιό το οποίο είναι πιο "μηχανάκι" για εμάς τα XL αγόρια, με άλλο ένα, δύο το έχεις κάνει κουκούλι και με τα υπόλοιπα 9κάτι που σου μένουν από τα 12.500 του νέου γράφεις πολλά χιλιόμετρα... Και θα ζήσουν το ίδιο. :)

Επειδή οι απαιτήσεις σου είναι άλλες και είσαι και πιο μικροκαμωμένος που γράφεις, βουρ στον πατσά και ο τζιτζιμπόι με κάλυψε.

Από ξένα τεστ άσχημα λόγια δεν έχει γράψει κανείς. Απλά "γκρίνιαζαν" γιατί το CB750 που είναι ο γενάρχης των μεγάλων 4Κ της εταιρίας ήταν στον καιρό του σούπερμπάικ και UJM μαζί ενώ αυτό είναι αρκούντως συμβιβασμένο και στοχευμένο.

aquatic
06/02/2015, 20:50
Οι καιροι εχουν αλλάξει, οι μηχανές έχουν πια συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό που στοχεύουν κι αυτή η ρημαδα στοχεύει εμένα. Λέτε να εχει πουληθεί κανενα εδω..;

nightraider
07/02/2015, 15:21
δεν δωσανε στα περιδιοκα μηχανακι για test? Αυτο τι απεγινε; Αν και μαλλον θα το χαιρεται κανενας εκ των εσω

https://www.flickr.com/photos/10496455@N07/sets/72157644539279309/

est
08/02/2015, 13:27
Δεν ξέρω αν συμφέρει πλέον να κοιτάξει κάποιος για εισαγωγή μτχ από έξω. Στο μόμπιλε.ντε πάντως έχουν αρχίσει καιρό και πουλάνε είτε μεταχειρισμένα 5τάχυτα στα 7.000 περίπου, είτε καινούργια 5τάχυτα στοκ στα 8500-9000. Εδώ αναρωτιέμαι αν έχει πουληθεί έστω και 1. Άσε που και ο αντιπρόσωπος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια έστω να σπρώξει τα στοκ 5τάχυτα που έχει. Ακόμα τα έχουν όλοι στα 12τόσο χιλίαρικα κι ας κάθονται 2-3 χρόνια.

pipe_smoker
08/02/2015, 13:57
Άσε που και ο αντιπρόσωπος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια έστω να σπρώξει τα στοκ 5τάχυτα που έχει. Ακόμα τα έχουν όλοι στα 12τόσο χιλίαρικα κι ας κάθονται 2-3 χρόνια.

Καλα η μαλακια που τους δερνει ειναι γνωστη εδω και χρονια.
Χωρις παντα ισως να φταινε αυτοι για τις τιμες κλπ, σιγουρα οι ενεργειες που κανουν δεν ειναι οι καλυτερες.

Το πολυ πολυ να μεινει στο ραφι κι αυτο για κανα 7αρι χρονια και να ριξουν τοτε την τιμη στο επομενο ξεστοκαρισμα και να εχουμε παλι κουβεντα για το αν θα σου το δωσουν με φρεσκια μπαταρια και το αν θα θελουν αλλαγη τα λαδια στις αναρτησεις :a31:

aquatic
08/02/2015, 17:22
λεω να παρω κανενα τηλεφωνο αυριο να δω αν υπαρχει κανενα για test ride. οσον αφορα τα 5ταχυτα νομιζω δεν τα εφερνε καν οποτε τι στοκ να εχει. σε μαγαζι που ειδα αγγελια για στοκ 5ταχυτο το ειχε στα 12 χιλιαρικα, δεν βγαζεις ακρη με τον Σαρακακη..

est
09/02/2015, 09:33
Υπάρχουν σε αντιπροσώπους Χόντα 5τάχυτα. Τουλάχιστον στο Καρ έχω πετύχει 3-4.
Καινούριο "δίμπουκο" δεν έχω δει ούτε σε φωτογραφία από τους εδώ.
Σου λένε στην αγγελία μοντέλο '14 και είναι με τη μονή εξάτμιση (και επομένως 5τάχυτο).

aquatic
09/02/2015, 10:44
Υπάρχουν σε αντιπροσώπους Χόντα 5τάχυτα. Τουλάχιστον στο Καρ έχω πετύχει 3-4.
Καινούριο "δίμπουκο" δεν έχω δει ούτε σε φωτογραφία από τους εδώ.
Σου λένε στην αγγελία μοντέλο '14 και είναι με τη μονή εξάτμιση (και επομένως 5τάχυτο).

Δεν ειναι ακριβως ετσι, το μοντέλο με τις 2 εξατμίσεις είναι η έκδοση ex και έρχεται κατά παραγγελία. Η 6ταχυτη έκδοση ειναι με μονη εξάτμιση και είναι η μόνη που υπάρχει ετοιμοπαράδοτη. Βέβαια για test ride ούτε λόγος..

est
09/02/2015, 11:37
Το έχεις κοιτάξει αυτό που λες;
Σε ξένο τύπο είχα διαβάσει πως η διαφορά του ex είναι στο ντεπόζιτο και στις ζάντες.
Και ότι το νέο μοντέλο το έκαναν "δίμπουκο" για πιο αρμονική εικόνα.
Για το τεστ ράιντ το περίμενα.. κρίμα πάντως. Τουλάχιστον 1 πανελλαδικά θα έπρεπε να παίζει.

aquatic
09/02/2015, 11:41
είμαι σίγουρος, ναι. Το 6ταχυτο βγαίνει με μονή εξάτμιση, άλλωστε το είδα σε κατάστημα. Το special βγαίνει με 2 εξατμίσεις, λιγο μεγαλύτερο ντεπόζιτο, ζάντες ακτινωτές και έχει κοντά στα 2000 παραπάνω!!

KostasRS
20/02/2015, 10:10
Cx500 2016 νέο?
..331513
ή μήπως είναι photoshop του 1100 ??
331514
Πολύ καλό για να ναι αληθινό.........

pipe_smoker
20/02/2015, 10:44
Cx500 2016 νέο?
..331513
ή μήπως είναι photoshop του 1100 ??
331514
Πολύ καλό για να ναι αληθινό.........

Φωτοσουπιά πρέπει να είναι σίγουρα και μάλιστα κακοφτιαγμένη γιατί η φωτό μοιάζει σε κάποια σημεία λες κι έχει γίνει με ms paint.

Εμένα κάτι ανάμεσα σε moto guzzi και cb1100 μου κάνει.

Δεινόσαυρος
26/05/2015, 18:18
Χμμ, ξέρω 'γω; αν είχα τα λεφτα να το πάρω καίνουργιο, θα προτιμούσα να έδινα τα μισά για ένα αληθινό (http://www.ebay.co.uk/itm/1982-Honda-CB1100F-Bol-Dor-Classic-motorcycle-/301640291876?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item463b299624) σουλουπωμένο Bol D'or, και τα άλλα μισά να το κάνω ανακατασκευή λαμπίκο, με Ohlins κλπ, κλπ. Άμα είναι να ψωνίζεις νοσταλγία, ψώνιζε βέρα νοσταλγία.

Γιατί με τα μισά παίρνεις ένα ωραίο CΒ1300S (αμάν η μανία με τα γυμνά) και κάνεις και ταξιδάκια όχι μονο naked-ποζερι, που έχει και αυτό όσο χαρακτήρα θες. Ή ένα άριστο CBR1100XX. Ή ένα παλιό Valkyrie (εκει να δεις πόζα).

Μου αρέσει που του βάλαν ψεκασμό και 6 ταχύτητες. Παρ' όλα αυτά νομίζω οτι ζηταν πολλά γι αυτό που είναι, αλλα δεν τόχω δοκιμάσει ακόμα, ούτε καν τόχω δει. Αν μου τύχει θα σας πώ. Έτσί όπως το βλέπω θάπρεπε νάταν φτηνότερο απο Bandit για να ασχοληθώ. Εξ άλλου άμα ντέ και καλά θες αερόψυκτη (ναι, είμαστε πολλοί, είμαστε μουρλοί :) ), καλύτερος δεν είναι ο ληστής από αυτό το εγχείρημα-μάρκετιν; Ή ακόμα κι ο Βαρουφοματρακάς;

Με άλλα λόγια: Ωμορφο μηχανάκι το CΒ1100, δεν λέω, πρώτο άμα λάχει και τα ρέστα, αλλά μήπως είναι λάθος να μπερδεύουμε τα κλασσικά με τις ρετρο-αντιγραφές;

Γουατ νεξτ; Επανέκδοση του CBX1000;

aquatic
27/05/2015, 11:35
θεωρητικά είναι το πιο σύγχρονο από τις αναβιώσεις, που κυκλοφορούν. Καλύτερο σίγουρα από το XJR και ως κινητήρας και ως φρένα. Το Bandit είναι όντως ένα μεγάλο ερωτηματικό, ως προς το γιατί δεν πουλάει εν Ελλάδι..

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 13:02
Καλύτερο σίγουρα από το XJR και ως κινητήρας
Αλήθεια; γιατί το λές αυτο; απο ποιά άποψη;
Γνήσια ερωτηση, αν και (όπως ίσως καταλαβαίνεις) είμαι φαν των αερόψυκτων κινητήρων της Γιαμάχα και της Σουζούκι. Και η ιπποδύναμη αλλά και η ροπή είναι σαφώς χαμηλότερες στο Χόντα (σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται). Πιο οικονομικός; Λιγότεροι κραδασμοί; Τί;

και ως φρένα.Το XJR έχει φρένα R1. Αν η Χοντα έχει καλύτερα μπράβο της, αλλά ΟΚ, τί τα χρειάζεται με 80 μουλάρια;

Το Bandit είναι όντως ένα μεγάλο ερωτηματικό, ως προς το γιατί δεν πουλάει εν Ελλάδι..Aν δεν πουλάει το Μπαντιτ τί τσανς έχει το CB1100; Όμορφο μεν, αλλά...

Επίσης στο θέμα «αερόψυκτα με χαρακτήρα» παίζουν δυνατά και τα Guzzi.

sapila racing
27/05/2015, 13:16
Μην συγκρίνετε το Cb1100 με κανενα αλλο μεγαλο γυμνό, δεν εχει σχεση.

Στα νούμερα χάνει φυσικά, δεν ειναι αυτός ο σκοπός του.
Πότε ξαναείδατε τελευταία μοτοσυκλέτα 1100 με 18ρηδες τροχούς? ;)

pipe_smoker
27/05/2015, 13:23
Μην συγκρίνετε το Cb1100 με κανενα αλλο μεγαλο γυμνό, δεν εχει σχεση.

Στα νούμερα χάνει φυσικά, δεν ειναι αυτός ο σκοπός του.
Πότε ξαναείδατε τελευταία μοτοσυκλέτα 1100 με 18ρηδες τροχούς? ;)

Αυτό ακριβώς.

Το CB1100 (το οποίο είναι σκέτη κ@υλα btw) δεν είναι muscle bike.
Δεν έχει καμία σχέση με το CB1300, GSX1400, XJR1300.

Είναι ένα ρετρό κλάσικ μηχανάκι, το οποίο είναι πανέμορφο και άψογο γι'αυτό που φτιάχτηκε.

Τώρα σχετικά με το "γιατί φτιάχνουν ρετρό μηχανάκια", αφ'ενός δεν είναι όλων το γούστο προς τα διαστημικά design που έχει εξελιχθεί το πράγμα κι αφετέρου όσοι είστε αρχαιολάγνοι, πάρτε το κολοκοτρωνέικο στη μισή τιμή, σιάχτε το, κάντε το, δείξτε το, και καλορίζικο και καλοτάξιδο. Καμία ένσταση.

Άλλος όμως γουστάρει να πάρει καινούρια μηχανή. Μην τσινάμε ούτε στο γιατί τις φτιάχνουν ούτε στο γιατί θέλει ο άλλος να την πάρει.

Bob_o_mastoras
27/05/2015, 13:40
Tωρα που η φορολογηση των οχηματων θα αποδεσμευτει απο τα κυβικα, θεωρω οτι θα τονωθει η κατηγορια.

υ.γ. Πολυ σωστο αυτο που λεει ο Pipe.

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 13:41
Άλλος όμως γουστάρει να πάρει καινούρια μηχανή. Μην τσινάμε ούτε στο γιατί τις φτιάχνουν ούτε στο γιατί θέλει ο άλλος να την πάρει.

Αλίμονο αν τσινάμε! :D
Ελπίζω να μην έδωσα τέτοια εντύπωση, αν και βλέπω οτι μπορεί. Αντιθέτως (εγώ τουλάχιστον) χαίρομαι που βλέπω να διαιωνίζεται «χαμηλη τεχνολογία» με «υψηλή ποιότητα» σε μηχανάκι. Τα αλλά (αρχαιολάγνεια, ανακατασκεύες) είναι θέμα προσωπικής άποψης και δεν άπτονται του παρόντος.

Για να μαθαίνω, μπορεί να μου πεί κάποιος ποια είναι η σημασία των 18αρηδων τροχών μπρος-πίσω; Ακόμα και το CB1100F 17αρη δεν είχε πίσω;

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 13:54
Η μόνη ένστασή μου με τα ρετρο αφορά την δηθενία.
Π.χ. ενώ μου αρέσει πολύ το Ζ-RΧ1200, μου τη σπάει που έχει ψευτοφτερα ψυξης.
Π.χ. τα Μπόνβιλ με ψεύτικο καρμπυρατερ. Πάμε καλά;
Ή οταν κάποια καθαρα πρακτική αρχή παραβιάζεται χωρίς λόγο. Π.χ. να βάζεις επίτηδες ζαντες του 1980 για να "φαίνεται ωραίο", όπως κάναν οι Αμερικάνοι με κάποια Victory...

amyroukai
27/05/2015, 13:56
το cb1000 big one είχε 18ρηδες. αλλά μερικοί τους ξήλωσαν ονόματα δεν λέμε :)

Κερδίζεις σε άνεση, είναι ρετρό... ίσως και λίγο πιο σταθερό λόγω της αυξημένης διαμέτρου.

Το μηχανάκι μΕ αρέΖει οπτικά αλλά καβαλώντας το το βρήκα μικροκαμωμένο. Και σαν χρήση, το 14άρι τεπόζιτο (όπως και του νέου XJR) είναι άχρηστο εκτός αν είσαι πουλμουρόβιος καφεδάκιας και τελικά εκεί απευθύνεται. Η τιμή δεν μου φαίνεται τραβηγμένη από τα μαλλιά πάντως.

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 14:00
Τα αλλά (αρχαιολάγνεια, ανακατασκεύες) είναι θέμα προσωπικής άποψης και δεν άπτονται του παρόντος.

Αν μάλιστα βγαίναν και σωστά ρετρο, μπορεί να μην υπήρχε και ανάγκη για αναπαλαιώσεις! ;) :p

Άρα, ανα καταλαβα σωστά, αυτό το CB1100 πάει για ρετρό τυπου 750 Four; Δεν θάπρεπε νάχει ακτίνες τότε;

ΥΓ. Το 14αρι τεπόζιτο που λες Αμυρού, είναι κι αυτό μες στη λίστα των «ρετρο-λαθων» που λέω. Θα έπαυε να ήταν ρετρο κλάσικ αν είχε 20λιτρο ρε γμτ;

Επίσης το Big One Super Four είχε αλογατάκια, οπότε αν δεν συγκρίνουμε με XJR, ZRX, GSX, κλπ, ούτε αυτό πληρέι την απαίτηση του αγαπητού sapila racing.

Τιμή όχι τραβηγμένη αλλά σίγουρα τσιμπιμένη κανα 20-25%.

(Μπραβο σου που κατάφερες να βρείς ένα να δοκιμάσεις πάντως! :) )

byron
27/05/2015, 14:07
το cb1000 big one είχε 18ρηδες. αλλά μερικοί τους ξήλωσαν ονόματα δεν λέμε :)

Κερδίζεις σε άνεση, είναι Μετρό... ίσως και λίγο πιο σταθερό λόγω της αυξημένης διαμέτρου.

fixed

est
27/05/2015, 15:03
Και σαν χρήση, το 14άρι τεπόζιτο (όπως και του νέου XJR) είναι άχρηστο εκτός αν είσαι πουλμουρόβιος καφεδάκιας και τελικά εκεί απευθύνεται.
Τα έχουν κάνει να καίνε λιγότερο αφού. Στα ίδια χιλιόμετρα με τα "παλιά" σταματάς για ανεφοδιασμό άρα.

amyroukai
27/05/2015, 15:08
ναι. θες να πεις οτι ολοι οι δημοσιογραφοι του κοΖμου που λενε οτι με το ζορι βγαζει 200 χιλιομετρα στραγγιγμενο, δεν ξερουν τι λενε. μπορει και να εχεις δικιο, αλλα να καιει τοσα κυβικα μοτερ κατω απο 4λ/100 μου φαινεται χλωμοτατο.

το αυτο με το xjr.

sapila racing
27/05/2015, 15:30
Αν μάλιστα βγαίναν και σωστά ρετρο, μπορεί να μην υπήρχε και ανάγκη για αναπαλαιώσεις! ;) :p

Άρα, ανα καταλαβα σωστά, αυτό το CB1100 πάει για ρετρό τυπου 750 Four; Δεν θάπρεπε νάχει ακτίνες τότε;

ΥΓ. Το 14αρι τεπόζιτο που λες Αμυρού, είναι κι αυτό μες στη λίστα των «ρετρο-λαθων» που λέω. Θα έπαυε να ήταν ρετρο κλάσικ αν είχε 20λιτρο ρε γμτ;

Επίσης το Big One Super Four είχε αλογατάκια, οπότε αν δεν συγκρίνουμε με XJR, ZRX, GSX, κλπ, ούτε αυτό πληρέι την απαίτηση του αγαπητού sapila racing.

Τιμή όχι τραβηγμένη αλλά σίγουρα τσιμπιμένη κανα 20-25%.

(Μπραβο σου που κατάφερες να βρείς ένα να δοκιμάσεις πάντως! :) )

Δεν με επιασες αγαπητε.
Εγραψα πότε βγηκε τελευταία 1100 με 18ρηδες.
Ναι το Βig One ειχε 18ρηδες, αλλά βγηκε το 1992, πριν 13 χρόνια και εμεινε στην παραγωγη και το 93.

Ελάχιστες μοτο εχουν σημερα 18 ρηδες τροχούς, αν και το W800 εχει 18 πίσω 19 εμπρός όπως παλια.

amyroukai
27/05/2015, 15:34
και τα μπονβιλ νομιζω 19/18 ειναι.

sapila racing
27/05/2015, 15:51
και τα μπονβιλ νομιζω 19/18 ειναι.

Ειχε παλια 19/18, τωρα νομίζω 19/17 και 17/17 αναλογα την εκδοση κλπ.

Εμένα παντως μου αρεσουν τα 19ρια εμπρός, δεν καταλαβαίνουν τίποτα απο ανωμαλίες, χωματα κλπ. Ξαφνικά μπορεί ο δρόμος να ειναι τελείως χαλασμένος και πας σαν να μην τρεχει τιποτα.

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 15:59
Δεν με επιασες αγαπητε.
Εγραψα πότε βγηκε τελευταία 1100 με 18ρηδες.
Ναι το Βig One ειχε 18ρηδες, αλλά βγηκε το 1992, πριν 13 χρόνια και εμεινε στην παραγωγη και το 93.

Ελάχιστες μοτο εχουν σημερα 18 ρηδες τροχούς, αν και το W800 εχει 18 πίσω 19 εμπρός όπως παλια.

Ναί σορυ, δεν κατάλαβα, νόμισα οτι εννούσες και να είχαν 18άρες και να μην ήταν muscle που το Big One ήταν.
Δεν έχω τίποτα υπ' όψιν μου, και μάλιστα στα 1100. Τεσπα, νομίζω οτι μπήκα στην έννοια των 18αρηδων, θενκς.

Αν (όπως είπες κι εσύ) κι οι παλιές Χοντα ήταν 19/18 και με ακτινες. Μήπως θάπρεπε και το CB1100 έτσι;

===

Αμυρουκάι 19/17 τα Bonneville με τις ακτινες (Τ100) νομιζω, τα καινούργια με τις χυτές όλο 17.

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 16:08
αλλα να καιει τοσα κυβικα μοτερ κατω απο 4λ/100 μου φαινεται χλωμοτατο. .

Δεν είναι μόνο τα κυβικά. Σαν αερόψυκτο δεν πιστεύω να μπορεί να έχει τέτοια οικονομία, όσο ψεκαστό κι αν είναι.

===

Πάντως, όσο το βλέπω πιο πολύ, με 19/18 και ακτινές σαν τα παλιά, μπορεί και να ψηνόμουνα :lol: :evil:

Bob_o_mastoras
27/05/2015, 16:22
Πάντως, όσο το βλέπω πιο πολύ, με 19/18 και ακτινές σαν τα παλιά, μπορεί και να ψηνόμουνα :lol: :evil:

Yπαρχει ηδη απο το '14 επισημη εκδοση με ακτινωτους τροχους. Η cb1100 ΕΧ:

336158

Tωρα ψησου.... :D

est
27/05/2015, 16:34
Yπαρχει ηδη απο το '14 επισημη εκδοση με ακτινωτους τροχους. Η cb1100 ΕΧ:

Και με 17,5 λίτρα ρεζερβουάρ.
Ξαναψήσου!
:D

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 16:36

Να σου πώ, δεν το περίμενα αλλά αυτό μ' αρέσει!!
Και 6 ταχύτητες, και (έστω) 17λιτρο τεπόζιτο με 6/100 υποφερτό.

Θα το προτιμούσα από Bonneville ας πούμε.
Βέβαια το πρόγραμμα έχει άλλα... but we can dream. :rolleyes:

Bob_o_mastoras
27/05/2015, 16:36
Και με 17,5 λίτρα ρεζερβουάρ.
Ξαναψήσου!
:D

336159

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 16:53
2014 CB1100EX £10299
2014 ZZR1400 £11699

336160

Σορυ κι όλας

Bob_o_mastoras
27/05/2015, 17:20
Eνταξει, αλλο το ενα αλλο το αλλο. Εντελως διαφορετικες κατηγοριες. Μονο τον inline 4 διαταξης κινητηρα εχουν κοινο.
Το ενα ειναι χαλαρο retro cruiser και το αλλο διηπειρωτικος πυραυλος εδαφους..

Καλο θα ηταν να ειχαμε 22.000 pounds να παιρναμε και τα δυο! ;):lol:

pipe_smoker
27/05/2015, 17:22
2014 CB1100EX £10299
2014 ZZR1400 £11699

336160

Σορυ κι όλας

Αν με αυτό υποννοείς ότι ξενερώνεις με την τιμή, "κακώς" ξενερώνεις.

Ή μάλλον, για να το πω πιο σωστά (όσο θέλει και για ότι θέλει μπορεί να ξενερώνει ο καθένας:D), συγκρίνεις τιμές από 2 ανόμοια πράγματα.

Αρχικά η τιμή του 1100 στην Ελλάδα (έστω της απλή βερσιόν) είναι στα 12.500.
Η τιμή του ZZR1400 είναι στα 17.500

5 χιλιάρικα διαφορά.
Οκ η άλλη βερσιόν σίγουρα είναι πιο ακριβή αλλά κατά 5 χιλιάδες δε νομίζω.

Και επίσης (το βασικότερο) είναι ανόμοια πράγματα.
Όποιος θέλει ZZR δεν έχει καμία δουλειά να κοιτάει CB1100, και το αντίστροφο.

Αν κάποιος θέλει το καινούριο 450άρι κροσικό της KTM, τί τον νοιάζει/τί σημασία έχει ότι με τα ίδια σχεδόν λεφτά παίρνει R6, ή με λιγότερα παίρνει Χόρνετ, ή παίρνει κι αυτοκίνητο, ή βάρκα να βγαίνει να ρίχνει παραγάδι:lol:

theofilos888
27/05/2015, 17:39
Ωραια μηχανακια. Να ανεβαινεις ρωσσο χαλαρα με πεμπτη..... κ να κανεις κ καμια προσπεραση. Κ να καις 5.3 λτ στα 100. Χαλλλλαρα..... χαχαχα

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 19:46
Αν με αυτό υποννοείς ότι ξενερώνεις με την τιμή, "κακώς" ξενερώνεις.

Ή μάλλον, για να το πω πιο σωστά (όσο θέλει και για ότι θέλει μπορεί να ξενερώνει ο καθένας:D), συγκρίνεις τιμές από 2 ανόμοια πράγματα.

Ίσως.
Αλλα δεν νομίζω όσο ανόμοια τα λες:
Δεν υπάρχει και τόση αναλογία στα αυτοκίνητα, άρα λίγο άστοχο αυτό που θα πώ, αλλά είναι λίγο σαν να συγκρίνεις την επανέκδοση VW Beetle με Mitsubishi Evo. Ναι, σωστά, εντελώς διαφορετικά αμάξια, για εντελώς διαφορετικά γούστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δικαιολογείται να στοιχίζουν το ίδιο.

Hi-tech υδρόψυκτο superbike, με traction μπλιμπλίκια κλπ αφ ενός <=> κάτι πολύ «σκέτο» αφ εταίρου.
Δεν ισχύει η αναλογία με την ΚΤΜ κρος γιατί κι αυτή έχει ένα κάρο τεχνολογία.

Τεσπα, γούστα υπάρχουν για τον καθένα.
Για μένα ωραία η CB1100 αλλά αξίζει πχ όσο μισή ΖΖR14. Kάποιος άλλος σίγουρα θα τα βλέπει αλλιώς. Για αυτό υπάρχει και το μαρκετιν.

Peace... 336170

Bob_o_mastoras
27/05/2015, 20:10
Aυτο που σου λεει ο Pipe ειναι οτι αυτος που ψαχνεται για cb1100 δεν θα ενδιαφερεται λογικα για zzr1400. Δεν υπαρχει σημειο τομης των δυο μηχανων.
Για το θεμα τιμης το cb ειναι σιγουρα φθηνοτερο απο το zzr. Οχι σημαντικα φθηνοτερο αλλα πρεπει να σκεφτουμε οτι ουσιαστικα προκειται για καινουργια μοτοσυκλετα φτιαγμενη απο το 0 και με απαραμιλη ποιοτητα κατασκευης οπως υποστηριζει ο ειδικος τυπος.
Επισης κοστολογειται αναλογα των ανταγωνιστων του που ειναι και το λογικο και με τις τιμες αυτων πρεπει να συγκρινεται. Και οι ανταγωνιστες του ειναι τα Bonneville, W800 κλπ κλπ, οχι τα supersport ή τα mega on-off πχ.. ;)

amyroukai
27/05/2015, 20:14
το μπόνι και το w800 δεν θα ξέρουν πόθεν εξαφανίστηκε το CB. Θεωρητικά είναι στην ίδια κατηγορία των ρετρό-Μετρό, αλλά στην πράξη δεν έχουν σχέση ούτε σε μοτέρ, ούτε σε αναρτήσεις και φρένα.

theofilos888
27/05/2015, 20:16
Ίσως.
Δεν υπάρχει και τόση αναλογία στα αυτοκίνητα, άρα λίγο άστοχο αυτό που θα πώ, αλλά είναι λίγο σαν να συγκρίνεις την επανέκδοση VW Beetle με Mitsubishi Evo. Ναι, σωστά, εντελώς διαφορετικά αμάξια, για εντελώς διαφορετικά γούστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δικαιολογείται να στοιχίζουν το ίδιο.

Hi-tech υδρόψυκτο superbike, με traction μπλιμπλίκια κλπ αφ ενός <=> κάτι πολύ «σκέτο» αφ εταίρου.

Για μένα ωραία η CB1100 αλλά αξίζει πχ όσο μισή ΖΖR14. Kάποιος άλλος σίγουρα θα τα βλέπει αλλιώς. Για αυτό υπάρχει και το μαρκετιν.

Peace... 336170

Τη διαφορα στην τιμη θα την δεις μετα απο πολλα χρονια! Η διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης γινεται εμφανης με την ηλικια!

pipe_smoker
27/05/2015, 20:16
Peace... 336170

Peace ούμπερ άλες:a15:

Δεν τρωγόμαστε για τίποτα.

Σαν απάντηση δες αυτό που λέει ο μπομπ.
Με καλύπτει, κάτι τέτοιο θα έγραφα κι εγώ.

stefanos
27/05/2015, 20:18
Ίσως.

Peace... 336170

Το ένα είναι από το σωρό υγρόψυκτων hi-end "τεχνολογικών διαμαντιών" που βγάζουν όλοι σήμερα,
το άλλο είναι το "one off" της "εμείς μπορούμε και βγάζουμε" Honda για τους ψαγμένους κουλτουριάριδες μπαρμπάδες.
Η τιμή δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο για την κατηγορία πελατών που απευθύνεται.

pipe_smoker
27/05/2015, 20:21
το μπόνι και το w800 δεν θα ξέρουν πόθεν εξαφανίστηκε το CB. Θεωρητικά είναι στην ίδια κατηγορία των ρετρό-Μετρό, αλλά στην πράξη δεν έχουν σχέση ούτε σε μοτέρ, ούτε σε αναρτήσεις και φρένα.

Σωστό.

Και σκέψου λοιπόν ένα παράλληλο σύμπαν, όπου ο εκεί daz (με παρατσούκλι "χιπστεροσουπιάς") κράζει τη honda επειδή δε βγάζει αρκούντως ρετρό μοτοσυκλέτες όπως οι ευρωπαίοι ανταγωνιστές, χάνει στα σημεία γιατί η εμφάνιση μας νοιάζει για το γκάζι/φρένα/αναρτήσεις χεστήκαμε, η αξιοπιστία dont mean shit bro αν δεν είναι αρκετά ρετρό το πρα πρα, άσε που ακόμα και στο παράλληλο σύμπαν σε κάτι θα φταίει η Άφρικα και οι ανορθωτές:lol:

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 20:45
ΟΚ παιδιά όλα ωραία, έχω όμως ακόμα κάποιους ενδοιασμούς για την υποτιθέμενη ποιότητα...

Στα σχόλια του ρεβιου της ΜCN (http://www.motorcyclenews.com/bike-reviews/honda/cb1100/2013/) τίθονται θέματα ποιότητας με αναφορές για ακτίνες και φτερα να σκουριάζουν στα 500 μίλια (χωρίς ιδιαίτερες υγρασίες). Και άλλα εξ ίσου τερπνά. Απαράδεκτο.

Κάποιος μάλιστα αναφέρει οτι το CB750 K0 που είχε και το Κ2 που είχε φίλος του ποτέ δεν σκουριάσαν έτσι! Τί παίζει εδώ; Αυτά περί ποιότητας μόνο μπλα-μπλα είναι; Δηλαδή το μοσχοπληρώνω για δυο μήνες πουλμουρ, και μετά σαβούρα γραμμής; Λέω... μπορεί και να υπερβάλλουν.

Caveat Emptor

Επίσης:
But don’t think that means, aesthetics aside, it’s a machine bristling with character. It isn’t.
Μπαρδόν;

spyrakos35
27/05/2015, 20:45
μας τα έχετε κάνει ΝΑ με την υποτιθέμενη ποιότητα της ΧόνΔας...

έλεος πια....

:cry:

spyrakos35
27/05/2015, 20:46
ΟΚ παιδιά όλα ωραία, έχω όμως ακόμα κάποιους ενδοιασμούς για την υποτιθέμενη ποιότητα...

Στα σχόλια του ρεβιου της ΜCN (http://www.motorcyclenews.com/bike-reviews/honda/cb1100/2013/) τίθονται κάποια θέματα ποιότητας με αναφορές για ακτίνες και φτερα να σκουριάζουν στα 500 μίλια (χωρίς ιδιαίτερες υγρασίες). Και άλλα εξ ίσου τερπνά. Απαράδεκτο.

Κάποιος μάλιστα αναφέρει οτι το CB750 K0 που είχε και το Κ2 που είχε φίλος του ποτέ δεν σκουριάσαν έτσι! Τί παίζει εδώ; Αυτά περί ποιότητας μόνο μπλα-μπλα είναι; Δηλαδή το μοσχοπληρώνω για δυο μήνες πουλμουρ, και μετά σαβούρα γραμμής; Λέω... μπορεί και να υπερβάλλουν.

Caveat Emptor

μας τα έχετε κάνει ΝΑ με την υποτιθέμενη ποιότητα της ΧόνΔας...

έλεος πια....

:cry:

μαζί το γράψαμε.... λάβε θέση αμυνας τώρα :lol:

amyroukai
27/05/2015, 20:48
χωρις ιδιαιτερες υγρασιες. στην αγγλια. μαλιστα.

Δεινόσαυρος
27/05/2015, 21:09
χωρις ιδιαιτερες υγρασιες. στην αγγλια. μαλιστα.

Θέλει να πεί ο άνθρωπος οτι δεν το παρκάρει μες στη βροχή.
Τί να κάνουν δλδ; Να μην τα πουλάν στην Αγγλιά;

Τα κρος τα ρημάδια γιατί δεν σκουριάζουν; Ακόμα κι αν τα αφήσεις σε λάκκο μέσα; Έχουν κάποιο μυστικό; :confused:

Bob_o_mastoras
28/05/2015, 00:30
μαζί το γράψαμε.... λάβε θέση αμυνας τώρα :lol:

Θα φυγουν direct τωρα, καλυφθειτε... :boxing::boxing::boxing:

Δεινοσαυρε στο review που παραθετεις δεν μιλαει πουθενα για σκουριες σε ακτινες και, ουτως ή αλλως, τεσταρει το απλο cb με τις χυτες ζαντες..
Παραθετω ολο το αποσπασμα απο το "build quality and reliability" :

"It’s all executed brilliantly. The finish is glorious, the attention to detail superb. The side stand, for example, sits in just the right place, is easily located with your toe and clicks down effortlessly. In short, though brand new, the CB11 has all the hallmarks of refinement and maturity of a second or even third generation machine. It’s easy to see where those long years of development have gone…"
Το αποθεωνει δηλαδη.. :D

Aυτο που λεει, στο κομματι που δεν καταλαβες στα αγγλικα ειναι οτι εκτος απο την αισθητικη του, του λειπει ο εντονος χαρακτηρας.
Τωρα πως εξαγουν αυτο το συμπερασμα με ξεπερναει... :rolleyes:
Μαλλον επειδη, οπως αναφερει πιο πανω στην εισαγωγη ειναι φιλικο και ευκολο μηχανακι ή οπως αναφερει ο ιδιος ο γραφων του αρθρου δεν αντιλαμβανεται το concept της δημιουργιας ενος χαρακτηρα παλιας μοτοσυκλετας (μαλλον στο συγκεκριμενο).

Τι ηθελε δηλαδη;; Να εχει σκουριες απο το εργοστασιο (σαν τα ξεπλυμενα τζιν ενα πραγμα), να χαλαει καθε τρεις και λιγο και να μην υπαρχουν ανταλακτικα πουθενα;;; :rolleyes:
Ας παρει ενα αρχαιο μπολντορι ή οτι αλλο τον φωτισει ο θεος και ας το κανει ανακατασκευη αμα θελει.. Bloody english cunt!! :a37:

Εχω βαρεθει με την καραμελα του "χαρακτηρα".. Τι ειναι ο χαρακτηρας δηλαδη;; Να εχει βλαβες, παραξενιες και κουσουρια;; Η φιλικοτητα και η αξιοπιστια δεν αποτελουν "χαρακτηρα";;
Σαν να λεμε για εναν ανθρωπο: Α εξαιρετικος χαρακτηρας.. τερμα κωλοπαιδο! :dizzy: :lol:

Δεν τα βαζω με σενα Δεινοσαυρε απλα τα λεω ορμομενος απο το αρθρο που παρεθεσες. Καλα κανεις και το ψαχνεις. :beer:

edit: Επισης οι ζαντες σε αυτο με τις ακτινες ειναι αλουμινου. Δε νομιζω να μην μπηκαν στο κοπο να βαλουν μια ανοξειδωτη ακτινα..

Δεινόσαυρος
28/05/2015, 01:01
Δεν τα βαζω με σενα Δεινοσαυρε απλα τα λεω ορμομενος απο το αρθρο που παρεθεσες. Καλα κανεις και το ψαχνεις. :beer:

Μη σκας Μπόμπ, όλοι οι φίλοι στη συζήτηση είναι ιδιαίτερα συμπαθείς και δεν υπάρχει περίπτωση παρεξήγησης. Απλά τα λέμε έξω απο τα δόντια και καλά κάνουμε. Δεν χρωστάμε σε καμμία εταιρία.

Προσωπικά ποτέ δεν υπήρξα «μαρκάκιας» (σε κανένα είδους προϊόντος). Αν ένα μηχανάκι είναι σωστό μου αρέσει, άσχετα ποιός το φτιάχνει. Άσε που καμια φορά έχουμε ψηλότερες απαιτήσεις γιατί εκτιμάμε την ποιότητα και πονάμε ένα καλό προϊόν οταν υστερει σε κάτι «χωρίς λόγο».

ΒΤW - Τα σχόλια για τις σκουριές στις ρόδες δεν ήταν στο άρθρο, αλλά παρακάτω, στα σχόλια ενός ιδιοκτήτη.

Για τον «χαρακτήρα» που λες, θα ψιλοδιαφωνήσω. Η φιλικότητα και η αξιοπιστία είναι μεν ένα μέρος του χαρακτήρα, αλλά όχι το σύνολο. Αλλιώς θα λέγαμε οτι μηχανάκια σαν το Diversion και το Deauville ήταν γεμάτα χαρακτήρα. ΟΚ, δύσκολο να πείς τί ακριβώς είναι, αλλά οπωσδήποτε έχει μια δόση vroom, αλλα πάλι ούτε αυτό μόνο γιατι υπάρχουν και μηχανάκια χωρίς δύναμη αλλά με χαρακτήρα. Μια κάποια ιδιαιτερότητα, μια γοητεία, ένα χρώμα, ένα je ne sais quois, να μην είναι νερόβραστο, μπλουμ.

Τόχει αυτό άραγε το CB1100; Σε αυτό νομίζω οτι αναφέρεται ο συγγραφέας όταν λέει τσου.

Bob_o_mastoras
28/05/2015, 01:18
Καλα, θελει το κατιτις ο χαρακτηρας, συμφωνω, αλλα πιστευω δεν θα λειπει απο το συγκεκριμενο. "Χρωμα" εχει σιγουρα.

Για τις ακτινες (τωρα το διαβασα στα σχολια του αρθρου) θα πρεπει να το ψαξουμε σε forum οπου εχουν γραψει ιδιοκτητες πιθανα προβληματα. Αν συμβαινει ειναι οντως απαραδεκτο.
Αυτος στο mcn μπορει να ηταν εγκαθετος αντι-Hondaκιας και να λεει μουφες.. :lol:

Δεινόσαυρος
28/05/2015, 02:24
OK, θα βγω λίγο off-topic να πω κάτι για «χαρακτήρα», και γιατί τηρώ μια επιφύλαξη με τούτο δω το CB11, όσο καλό και να φαίνεται απ τις προδιαγραφές.

Απο ένα review που διάβασα (https://rideapart.com/articles/rideapart-review-2013-honda-cb1100-abs):

That engine is air-cooled (with the aid of a small oil cooler), with cooling fins that taper to 2mm in thickness at their ends. That measurement was precisely tailored to ensure the CB1100 would tink and ping while cooling down, making it sound authentic even as you walk away, post ride.

That’s just one of several ways Honda has built character back into what’s actually a thoroughly modern, fuel-injected motor.

Δηλαδή δεν φτιάξαμε τα πτερύγια όπως έπρεπε για βέλτιστη ψύξη, και έτυχε γι αυτό το λόγο να πινγκοτινγκιζουν, αλλά τα κατασκευάσαμε ειδικά να τινγκοπινκγίζουν για να δημιουργούν την επιθυμητή αίσθηση. Την πιάνεις την διαφορά; Στην πρώτη περίπτωση παράγωγο κάποιου καλού σχεδίου είναι και ένας συμπτοματικός ήχος. Στην δεύτερη προσπαθουν να ποδηγετήσουν το αίσθημα μέσω του σχεδιασμού! Κάργα δηθενία δηλαδή, και νοιώθω οτι αυτό αφαιρεί το «γνήσιο» του χαρακτήρα.

Όπως τα ψευτοπτερύγια ψύξης σε υδρόψυκτους για να φαίνονται αερόψυκτοι. Όπως τα ψευτοκαρμπυρατέρ σε ψεκαστά για να φαίνονται ρετρό. Μά τόσο μαλάκες είμαστε;

Το FJ μου, όταν σταματάω «σιγοτραγουδάει» ή «σφυρίζει». Είναι κάτι που έχει να κάνει με τη διαφορά πίεσης εντός του ντεπόζιτου, φαντάζομαι κι άλλες παλιές μηχανές θα το κάνουν. Σκέψου τώρα να το σχεδιάσει επίτηδες κάποιος το τεπόζιτο έτσι, για να προσδώσει «χαρακτήρα»! Ήμαρτον.

Μου θυμίζει (true story) κάποια συζήτηση για ηλεκτρικούς κινητήρες. Και λέει ὲνας: «Μά δεν θα έχουν τον χαρακτήρα που δίνει ο ήχος της εσωτερικής καύσης.» Και απαντάει ο άλλος: «Δεν πειράζει, ρεύμα έχουμε, βάζουμε ένα ηχείο να παράγει ένα καταλληλο ήχο! Θα μπορείς να κάνεις και download διάφορα samples, αν θες την κάνεις να ακούγεται σαν Χάρλεϋ, ή σαν Ducati, ή ακόμα και σαν δίχρονο!» Τέλεια :a04:

Θέλω να πω, τα σημάδια αυτά του «χαρακτήρα» που λέμε είναι παράγωγα, δεν μπορείς να τα φτιάξεις εσκεμμένα. Κι αν το κάνεις κινδυνεύεις να χάσεις τη γνησιότητα. Αυτό είναι και το κακό με τις ρετρο-αντιγραφές. Πολλές απ' αυτές έχουν πολλά καλά στοιχεία, αλλά κυνηγόντας την εντύπωση αντί για την λειτουργικότητα τα κάνουν θάλασα.

<end rant>

sapila racing
28/05/2015, 08:58
Επίτηδες το κάνεις?
Η Honda ήθελε ο νέος αερόψυκτος κινητήρας της να κανει τους ήχους που κανανε ολα τα μεγάλα αερόψυκτα και παλιά όταν κρύωναν. Φυσικά αυτό το έκανε γιατί ήξεραν οτι αυτό θα 'εφτιαχνε' τους ιδιοκτήτες.
Εννοείται οτι οι ψύκτρες εχουν σχεδιαστεί και για βελτιστη ψύξη, εκεί μπερδεύτηκες.
Επίσης το σφύριγμα του τεπόζιτου τι σχέση έχει με τους ήχους απο τα μέταλλα ποπυ κρυώνουν? Δεν το πιάνω καν....

Οτι είναι λίγο δήθεν όλο αυτό είναι φυσικό. Αν ηταν φτιαγμένο για απόδοση θα ηταν υδρόψυκτο.

Μαλλον πρέπει να παρεις παλι ενα GS850/1100G σαν αυτό που εχεις στο avatar σου και να φήσεις το CB1100 για όποιον του αρέσει.
Το μόνο που κάνεις ειναι να ψάχνεις ψεγάδια, οπότε αστο. :wave2:

est
28/05/2015, 09:32
Ρε μην πέφτετε να τον φάτε τον άνθρωπο!
Έτσι όπως τα σκέφτεται, έτσι τα λέει. :beer:

Εμένα από την άλλη μου αρέσει που το έψαξαν κάτω από σύγχρονο πρίσμα το όλο σκεπτικό του "παλιού" μηχανακιού για να βρουν τις λύσεις και τις ισορροπίες. Και μόνο που το βλέπω μου "λέει" πως έχει χαρακτήρα.

amyroukai
28/05/2015, 09:48
Τη γκρίνια γιατί ένα σύγχρονο μηχανάκι έχει την "παλιά" εμφάνιση χωρίς καμμιά από τις παλιές μαλακίες δεν την καταλαβαίνω...

Δεινόσαυρος
28/05/2015, 10:02
Επίτηδες το κάνεις?
[...]
Το μόνο που κάνεις ειναι να ψάχνεις ψεγάδια, οπότε αστο. :wave2:

Καθόλου φίλε μου. Λυπάμαι που μεταφέρεται έτσι το πνεύμα μου.
Αν δεν μου άρεσε και δεν με ενδιέφερε το μηχανάκι δεν θα ασχολιόμουν καν. Δήλωσα πρώτος fan των αερόψυκτων.
Είπα, μου αρέσει πολύ που βγήκε ένα ωραίο σύγχρονο αερόψυκτο τετρακύλινδρο. Αναρωτιόμουν αν θα έβγαινε ποτέ!
Μου αρέσει που γίναν οι σωστοί εκσυγχρονισμοί, ιδίως ο ψεκασμός. Μου αρέσει που (επιτέλους) το βγάλαν και με 6 ταχύτητες. Πολλά μου αρέσουν.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα πώ αυτά που δεν μου αρέσουν. Φινίρισμα να χαλάει στα 1500 χλμ; Αλήθεια; Αποδεκτό; Τιμή που να το περιορίζει σε κουλτουριάριδες μπαρμπάδες (όπως είπε κάποιος); Καλό αυτό; Μαρκετιν για μακρυα από την πλέμπα; Να διορθώνουν βασικές ελλείψεις όπως τεπόζιτο και να το πουλάνε ως Deluxe model; Να το παραβλέψουμε; Να σχεδιάζουν για μόστρα και όχι για λειτουργικότητα; Σωστή φιλοσοφία αυτή; Να την ενθαρρύνουμε και να μην την κράζουμε;

Αυτά.
Δεν νομίζω να έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Με γειές σε όποιον το πάρει.

Α ναι, και το GS850G που λες... όχι δεν πρόκειται ποτέ να το «ξαναπάρω». Δεν είναι μηχανή για την σήμερον ημέρα, το αβαταρ φορος τιμής στον πάλαι ποτέ πρώτο μου δεινόσαυρο.

buckley
28/05/2015, 10:11
Καθόλου φίλε μου. Λυπάμαι που μεταφέρεται έτσι το πνεύμα μου.
Αν δεν μου άρεσε και δεν με ενδιέφερε το μηχανάκι δεν θα ασχολιόμουν καν. Δήλωσα πρώτος fan των αερόψυκτων.
Είπα, μου αρέσει πολύ που βγήκε ένα ωραίο σύγχρονο αερόψυκτο τετρακύλινδρο. Αναρωτιόμουν αν θα έβγαινε ποτέ!
Μου αρέσει που γίναν οι σωστοί εκσυγχρονισμοί, ιδίως ο ψεκασμός. Μου αρέσει που (επιτέλους) το βγάλαν και με 6 ταχύτητες. Πολλά μου αρέσουν.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα πώ αυτά που δεν μου αρέσουν. Φινίρισμα να χαλάει στα 1500 χλμ; Αλήθεια; Αποδεκτό; Τιμή που να το περιορίζει σε κουλτουριάριδες μπαρμπάδες (όπως είπε κάποιος); Καλό αυτό; Μαρκετιν για μακρυα από την πλέμπα; Να διορθώνουν βασικές ελλείψεις όπως τεπόζιτο και να το πουλάνε ως Deluxe model; Να το παραβλέψουμε; Να σχεδιάζουν για μόστρα και όχι για λειτουργικότητα; Σωστή φιλοσοφία αυτή; Να την ενθαρρύνουμε και να μην την κράζουμε;

Αυτά.
Δεν νομίζω να έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Με γειές σε όποιον το πάρει.

Α ναι, και το GS850G που λες... όχι δεν πρόκειται ποτέ να το «ξαναπάρω». Δεν είναι μηχανή για την σήμερον ημέρα, το αβαταρ φορος τιμής στον πάλαι ποτέ πρώτο μου δεινόσαυρο.

Κάνει φίλε ,πίστεψέ με ,αρκεί να τ' αγαπάς ...

pipe_smoker
28/05/2015, 10:29
Να σχεδιάζουν για μόστρα και όχι για λειτουργικότητα;

Με αφορμή αυτό που λες.

Δες το XgayR.

Γουστάρανε από muscle bike να το κάνουνε κάτι ανάμεσα σε καφέ ρέισερ, χιπστεροκατάσταση, και δεν ξέρω γω τί άλλο.

336198

Δεν ξέρω αν σου αρέσει ή όχι (εμένα δε μου αρέσει προσωπικά, αλλά "ωραίο το βρίσκω γενικώς"), αλλά πρόσεξε λίγο το ντεπόζιτο.

Μαλακία τα 14.5 λίτρα. Τεράστια.

Αλλά από τη στιγμή που θέλουν να πετύχουν αυτό το σχέδιο/λουκ κλπ, προφανώς και δε γινόταν να βάλουν 22άρι ντεπόζιτο.
Γιατί ή που θα ήτανε άσχετο πράγμα τελείως με το υπόλοιπο σύνολο, ή που θα έπρεπε να αλλάξουν και το υπόλοιπο σύνολο και τελικά θα κατέληγε να μοιάζει πάλι με muscle bike.

Τί να κάνουμε τώρα?
Ναι κάποια πράγματα (πολλά, παααααααρα πολλά) γίνονται και για τη μόστρα, αλλιώς θα καβαλούσαμε όλοι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε κι όχι αυτό που θέλουμε.

Δεινόσαυρος
28/05/2015, 10:32
Κάνει φίλε ,πίστεψέ με ,αρκεί να τ' αγαπάς ...

;) :beer:

Και μιας και απαντώ στον buckley, να προσθέσω και κάτι άλλο που μου άρεσε πάρα πολύ, να μη με βγάζουν γκρινιάρη :p
Μου άρεσε που το τρέξαν στην έρημο στους 48° και δεν άναψε. Μπορώ να πώ οτι αυτό και μόνο την κάνει σωστή τη μηχανή για εμένα.
Η Χόνδα φαίνεται να κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε η Triumph με τα "νεα" Bonneville (IMHO πάντα).
Τώρα αν το φινίρισμα δεν είναι ο,τι το καλύτερο, τέλεια! Την παίρνουμε φτηνά σε πέντε χρόνια που θα σκουριάζει και την αναπαλαιώνουμε :p

Δεινόσαυρος
28/05/2015, 10:46
Δες το XgayR.
[...]
Δεν ξέρω αν σου αρέσει ή όχι (εμένα δε μου αρέσει προσωπικά, αλλά "ωραίο το βρίσκω γενικώς"), αλλά πρόσεξε λίγο το ντεπόζιτο.

Μαλακία τα 14.5 λίτρα. Τεράστια.

Συμφωνώ απόλυτα.
Παραδόξως, σαν μηχανάκι δεν μ' αρέσει το XJR, κι ας καβαλάω FJ. (για τα γούστα μου προτιμώ look GSX14 αμα πρέπει νακεδ.)
Χαχα, ΧGayR, πρώτη φορά το ακούω να λέγεται έτσι.

Τί να κάνουμε τώρα?
Ναι κάποια πράγματα (πολλά, παααααααρα πολλά) γίνονται και για τη μόστρα, αλλιώς θα καβαλούσαμε όλοι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε κι όχι αυτό που θέλουμε.
Τεράστιο θέμα συζήτησης, πιθανότατα για άλλο νήμα!

Θέλω όμως να πιστεύω οτι κάπου η απόλυτη λειτουργικότητα και η απόλυτη ομορφιά (μπορούν να) συμπορεύονται.
Σαν την Αρχαία Ελληνική άποψη ένα πράγμα... Δεν είναι τυχαίο που τα λέμε classic.

spyrakos35
28/05/2015, 10:51
Δες το XgayR..

είπε ο έχων GAYeSEX ..... :look:

harris_x
28/05/2015, 10:53
Για ποιο μηχανάκι μιλάμε εδω;;;

theofilos888
28/05/2015, 10:57

φοραει ο παιπ στριγκακι πανω στο gsx;

pipe_smoker
28/05/2015, 11:11
φοραει ο παιπ στριγκακι πανω στο gsx;

Ο πάιπ φοράει στρινγκάκια γενικώς:smokin:

Έλα τώρα....

Παραδέξου ότι δεν κολλάει και τόσο αυτό το λογοπαίγνιο και είναι μαλακία.
Βρες άλλο να σε παραδεχτώ:D

ΥΓ. Και παρ'όλο που το γράμμα J είναι που την κάνει τη ζημιά, για το FJR είδες να πω τίποτα?:p

Συμφωνώ απόλυτα.
Παραδόξως, σαν μηχανάκι δεν μ' αρέσει το XJR, κι ας καβαλάω FJ. (για τα γούστα μου προτιμώ look GSX14 αμα πρέπει νακεδ.)
Χαχα, ΧGayR, πρώτη φορά το ακούω να λέγεται έτσι.

Εμείς οι έχοντες GSX14άρι έτσι τα αποκαλούμε τα βαρουφάκεια φορτηγά:lol:

(μη νομίζεις κι εγώ καινούριος κάτοχος είμαι, πρόσφατα το έμαθα, αλλά ηχεί ωραία).

Kepler Fun
31/05/2015, 09:05
Την BMW την έχω για κάθε χρήση, κάθε μέρα στην δουλειά, ταξιδάκια όποτε μας επιτρέπει ο χρόνος, πάντως όχι για να γυρίσω τη γη. Εχω πει οτι αν ειναι να την πουλησω θα παω πισω σε κατι κλασσικό το οποίο σίγουρα θα είναι χαμηλό, γιατί είναι το μόνο που με κουράζει στην GS δεδομένου ότι δεν έχει φτιαχτεί για το ύψος μου αλλά για τους..Γερμανούς. Θα ηθελα να ειναι ευκολο στην οδηγηση, οπως και η γερμανιδα κυρια, να προσφερει ευχαριστηση όπως και η γερμανιδα και γενικως να τα κανει ολα, βολτες στην πολη, ταξιδακια κοντινα, μακρινα κλπ - χώμα δεν κάνω και ούτε θα κάνω ποτέ, εκτός κι αν εννοούμε χώμα τους δρόμους των νησιών μας το καλοκαίρι

Θα πηγαινα ασυζητητι στη νεα BMW R 1200 R αν δεν την εφτιαχναν να μοιαζει με Fazer, οποτε και ξαναγυρναω στην παλια ιαπωνικη σχολη σαν αναζητηση. Εξεταζω και το καινουργιο XJR αλλα αυτο ουτε καν στην Ελλαδα δεν εχει ερθει και ουτε προκειται να ερθει..

Το ίδιο ερώτημα με σένα έχω και εγώ εδώ και καιρό.

Κατέληξα όμως ότι όλα αυτά τα μηχανάκια classic μόνο χρηστικά δεν είναι. Το δυνατό τους σημείο είναι το style και τελεία.

Για ένα διάστημα χρησιμοποίησα καθημερινά το bonneville που μου άφησε φίλος.

Δεν ξέρω εάν έχω καλομάθει αλλά σου λέω ως παράδειγμα ότι :

Δεν έχει χώρο ούτε να βάλεις την άδεια. Έχει τρία κλειδιά (μηχανή, τιμόνι, τάπα). Πίσω ανάρτηση για κλάματα. Φρένα στο περίπου. Πας μέχρι την Χαλκίδα και γυρνάς πτώμα από τον αέρα.

Ξαναγύρισα στο GT και είπα ότι θα αγόραζα τέτοια μηχανή μόνο για ηλιόλουστες Κυριακές και ως δεύτερη εάν είχα τα χρήματα.

Το CB το έχω δει μόνο σταματημένο αλλά δεν νομίζω ότι ξεφεύγει από τα παραπάνω.

aquatic
01/06/2015, 12:17
Το ίδιο ερώτημα με σένα έχω και εγώ εδώ και καιρό.

Κατέληξα όμως ότι όλα αυτά τα μηχανάκια classic μόνο χρηστικά δεν είναι. Το δυνατό τους σημείο είναι το style και τελεία.

Για ένα διάστημα χρησιμοποίησα καθημερινά το bonneville που μου άφησε φίλος.

Δεν ξέρω εάν έχω καλομάθει αλλά σου λέω ως παράδειγμα ότι :

Δεν έχει χώρο ούτε να βάλεις την άδεια. Έχει τρία κλειδιά (μηχανή, τιμόνι, τάπα). Πίσω ανάρτηση για κλάματα. Φρένα στο περίπου. Πας μέχρι την Χαλκίδα και γυρνάς πτώμα από τον αέρα.

Ξαναγύρισα στο GT και είπα ότι θα αγόραζα τέτοια μηχανή μόνο για ηλιόλουστες Κυριακές και ως δεύτερη εάν είχα τα χρήματα.

Το CB το έχω δει μόνο σταματημένο αλλά δεν νομίζω ότι ξεφεύγει από τα παραπάνω.

εχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά την ευχριστία, οι κλασσικές μόνο εύχριστες δεν είναι. Ειναι δύσκολη η αλλαγή πλεύσης από τα σύγχρονα μηχανάκια στις αναπαλαιώσεις, και τό ένιωσα πάλι σήμερα που οδήγησα τα καινούργια bmw..

απ την άλλη, είναι όμορφα, μιλάνε στην ψυχή μας όσο τα βλέπεις αραγμένα να σε περιμένουν. Απ όλα τα παλια-καινούργια νομίζω ότι η cb θα είναι η πιο σύγχρονη με το abs, τον κινητήρα με την οικονομία στην καύση κλπ. Οταν όμως το οδηγείς καθημερινά νομίζω ότι θα δείχνει ότι δεν φτιάχτηκε γι αυτό, αλλά για ΣΚ χαλαρά με ή χωρίς παρέα, σε διαδρομές εκτός εθνικής..

alex14
02/06/2015, 16:27
Φινίρισμα να χαλάει στα 1500 χλμ; Αλήθεια; Αποδεκτό;

Σοβαρα ? Εαν ισχυει αυτο, ντροπη τους.

Bob_o_mastoras
02/06/2015, 21:59
Ρε παιδια... Βγαλαμε συμπερασμα απο ενα σχολιο σε ενα review... Kαι γιατι να μην πιστεψω το πρωτο σχολιο που λεει τα καλυτερα για την ποιοτητα;; Ο καθενας μπορει να γραψει οτι θελει στο ιντερνετ..

Δεν θα παει το mcn να ελεγξει το γκαραζ του τυπου να δει αν οντως εχει το συγκεκριμενο μηχανακι και αν οντως σκουριασαν οι ακτινες του. Να σας πω και 'γω αμα ειναι οτι το εχω εδω και 2 χρονια διπλα απο τη θαλασσα και δεν εχει παθει τιποτα! :p
Και ποιος μου λεει οτι ο τυπας αυτος δεν εχει την αντιπροσωπεια της Triumph στη πολη του;; (ή οτι δεν ειναι ο Daz;; :p)
Αν αρχιζαμε να το βλεπουμε να το λενε ιδιοκτητες σε forum τοτε ναι, προφανως θα ισχυε.
Αλλα ειναι δυνατον να κανει τετοια πατατα σε αυτο το μηχανακι η Honda;;;
Στο δικο μου Dominator του '99 ακομα οι ακτινες ειναι σε αριστη κατασταση. Λετε στην αναβιωση made in Japan του θρυλικου Bol'Dor να εκανε εκπτωσεις στην ποιοτητα;;;

Προφανως δεν με παιρνει να πω οτι δεν κανω το δικηγορο της Honda υστερα απο αυτα οποτε... :lipssealed:

aquatic
06/06/2015, 11:14
δεν υπάρχει κανείς να το έχει πάρει να μας πει προσωπικές απόψεις?

Juohmaru!
21/06/2015, 11:23
Ωραία μηχανή... Μοτοσυκλέτα με την αυθεντική έννοια του όρου...
Να την πάρεις, να την έχεις και να γερνάει μαζί σου... για μια ζωή!
Ένα γνήσιο keeper όπως λένε οι Άγγλοι!

Αλήθεια όμως σε σύγκριση με το "νέο" XJR1300 τι λέει; Έχει κανείς καμιά γνώμη;

nicksior
21/06/2015, 17:06
Δικαιούμαστε να μπερδεύουμε το συναίσθημα με το γεγονός αρκεί να έχουμε χρήμα... Αρκετό για πέταμα!

Όσες φορές μπήκα στον πειρασμό , το μετάνιωσα.

Με τα σημερινά δεδομένα το μηχανάκι είναι μέτριο προς κακό παντού!

Φράσεις όπως «πάρτο να γεράσετε μαζί» είναι τουλάχιστον αστείες.

(Εδώ δεν μπορούμε να το πούμε για … Άσε καλύτερα να μη το γράψω..)

Άλλο πράμα να έχεις , από τον πατέρα σου πχ, ένα παλιό μηχανάκι και να το φτιάξεις τζι-τζι κι άλλο να πάς να αγοράσεις ένα μαϊμού ρετρό σε σημερινό σκληρό νόμισμα , επειδή είναι στρογγυλοφάναρο..

Υγ Μάλλον σήμερα δεν έχω ποιητική διάθεση..
:wave2:

nikosmor
21/06/2015, 17:42
εγω πάντως με το 14αρι μου και στα 40 που ειμαι τωρα δεν εχω προβλημα να γερασω μαζι του (και δεν το βρήκα απο τον πατερα μου αλλα τα καλο εσκασα για να το παρω) ...:D ασε που τα παραπάνω που αναπτύξατε (περι ανεσης χρησης , τεχνολογιας κτλπ) μου φαίνονται ξενα με το gsx :confused:

aquatic
21/06/2015, 18:46
εγω πάντως με το 14αρι μου και στα 40 που ειμαι τωρα δεν εχω προβλημα να γερασω μαζι του (και δεν το βρήκα απο τον πατερα μου αλλα τα καλο εσκασα για να το παρω) ...:D ασε που τα παραπάνω που αναπτύξατε (περι ανεσης χρησης , τεχνολογιας κτλπ) μου φαίνονται ξενα με το gsx :confused:

ωραια μηχανη η gsx, μια βολτα βεβαια εχω κανει ολη κι ολη αλλα μου εχει μεινει η αισθηση της ηρεμιας που σου μετεφερε. Αληθεια, πως ειναι η εμπειρια μαζι της?

nikosmor
21/06/2015, 18:58
Θα σου πω,,,,, αν και έχω λόξα με τις αλλαγές μηχανών και εχω κανει διάφορες λαλακιες....ομως για το gsx δύσκολα θα έβρισκα αντίκαταστατη (κατι που δεν ειχα πει για το cb1300 που ειχα , οχι βεβαια οτι δεν ηταν καλο αλλα.........) που να τα κάνει όλα....... μα ολα........αρκει να την σέβεσαι γιατι αλλιως :cry: , εκτός βέβαια και αν ηθελα να αλλαξω κατηγορια (on-off πχ για χώμα )

Λευκάδιος
16/04/2016, 09:00
Σύμφωνα με το άρθρο είναι πολύ κοντά στην παραγωγή http://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2016/march/honda-gets-serious-with-cb1100/
356866
356867
356868