PDA

View Full Version : Πρόβλημα: Μεταβίβαση μετά από ακινησία...

stam2
13/02/2015, 11:59
Καλημέρα σας!
Πριν λίγο συνειδητοποίησα το πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει μία μεταβίβαση....

Το μηχανάκι βρίσκεται 500χλμ μακρυά
δεν μετακινείται,
δεν έχει πάει ποτέ ΚΤΕΟ,
και εκκρεμεί το τέλος κυκλοφορίας του 15...

Α! και αποκλείεται να πάω εκεί. Οπότε έχουμε και λέμε σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβα και αν τα κατάλαβα όλα καλά:

Ο πωλητής πρέπει να κάνει προσωρινή ασφάλιση της μοτοσυκλέτας,
να πληρώσει το σήμα στην εφορία,
να πάρει βεβαίωση ότι δεν χρωστάει άλλα παλαιότερα τέλη,
να πάρει πινακίδα και άδεια,
να τα στείλει μαζί με την εξουσιοδότηση για τη μεταβίβαση,

οπότε και θα κάνω τη μεταβίβαση (μόνο στα χαρτιά χωρίς πινακίδες, γιατί δεν έχει ΚΤΕΟ)
μετά θα περάσω ΚΤΕΟ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ από όλα αυτά θα έχω όχημα νόμιμο με πινακίδες και τα πάντα όλα...

....λιποθυμάω....
άντε να βάλεις άνθρωπο 55 χρονών που έχει παρατημένο το μηχανάκι, να τρέξει για όλα αυτά....

stam2
13/02/2015, 12:05
ξέχασα να πω...

ΑΝ γνωρίζει κάποιος άγιος άνθρωπος κάτι άλλο, ή κάποιον άλλο τρόπο πιο εύκολο για να γίνει η δουλειά
θα ήμουν ευγνώμων αν το μοιραζόταν μαζί μου...

buckley
13/02/2015, 12:24
Καλημέρα σας!
Πριν λίγο συνειδητοποίησα το πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει μία μεταβίβαση....

Το μηχανάκι βρίσκεται 500χλμ μακρυά
δεν μετακινείται,
δεν έχει πάει ποτέ ΚΤΕΟ,
και εκκρεμεί το τέλος κυκλοφορίας του 15...

Α! και αποκλείεται να πάω εκεί. Οπότε έχουμε και λέμε σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβα και αν τα κατάλαβα όλα καλά:

Ο πωλητής πρέπει να κάνει προσωρινή ασφάλιση της μοτοσυκλέτας,
να πληρώσει το σήμα στην εφορία,
να πάρει βεβαίωση ότι δεν χρωστάει άλλα παλαιότερα τέλη,
να πάρει πινακίδα και άδεια,
να τα στείλει μαζί με την εξουσιοδότηση για τη μεταβίβαση,

οπότε και θα κάνω τη μεταβίβαση (μόνο στα χαρτιά χωρίς πινακίδες, γιατί δεν έχει ΚΤΕΟ)
μετά θα περάσω ΚΤΕΟ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ από όλα αυτά θα έχω όχημα νόμιμο με πινακίδες και τα πάντα όλα...

....λιποθυμάω....
άντε να βάλεις άνθρωπο 55 χρονών που έχει παρατημένο το μηχανάκι, να τρέξει για όλα αυτά....

Δεν θα σε διαβάσει ο Αεκτζής από Σαλονίκη ,θα σε διαβάσει...

Vice
13/02/2015, 12:32
2 φορές που πηρα μεταχείρω μηχανή στα τελευταια 3 χρόνια, μου ζητησαν κτεο για να μου την μεταβιβάσουν σύν ολα τα υπολοιπα που αναφέρεις. Οπότε νομίζω οτι θα πρέπει να την περάσει ο πωλητής ΚΤΕΟ πριν στην μεταβιβάσει.

bulmont
13/02/2015, 12:33
Δεν θα σε διαβάσει ο Αεκτζής από Σαλονίκη ,θα σε διαβάσει...

Ε, και;;;;;;;;

Πάρτυ θα κάνει, που του κρύβει και κάποια χρονάκια...........

:bawl:

zannisvel
13/02/2015, 12:53
Αφαλεια δεν χρειαζεται σιγουρα για τη μεταβιβαση.

Χρειαζεται ομως
-Να εχει τις πινακιδες και την αδεια
-ΚΤΕΟ
-Σημα του 15
-Χαρτι απο την εφορια οτι δεν χρωσταει τελη

Τωρα αν το κανεις χωρις τις πινακιδες δεν ξερω. Μπορεις να παρεις ενα τηλ στο υπουργειο μεταφορων να ρωτησεις.

TOMASKTM
13/02/2015, 13:32
πρεπει να το περασει και κτεο,και φυσικα να πληρωσει και το προστημο.

SHOOTER045
13/02/2015, 13:49
Αν ο πρώην ιδιοκτήτης έχει καταθέσει πινακίδα, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να περάσει κτεο και να κυκλοφορήσει.
Γιατί μπορεί να θέλεις να το ανακατασκευασεις - μαστορεψεις κλπ.
ΜΌΝΟ αν είναι να το κυκλοφορήσεις κατευθείαν πρέπει να κάνει προσωρινή άρση ακινητοποιησης, να το περάσει κτεο και μετά να το πουλησει - μεταβιβάσει.
Αν δεν είναι για άμεση κυκλοφορία σου κάνει μεταβίβαση μέσω εξουσιοδοτησης για όλα, βγάζεις άδεια που θα λέει ότι δεν είναι για κυκλοφορία, στο όνομα σου, και αφού το μαστορεψεις το περνάς εσυ κτεο και βγάζεις καινούρια άδεια

yiannis172
13/02/2015, 13:56
Και ο πωλητης πως εξασφαλιζει οτι εφυγε απο πανω του,το οχημα;

SHOOTER045
13/02/2015, 14:35
Να συμπληρώσω ότι αν έπρεπε να περάσει κτεδ και δεν πέρασε, τότε ο νυν ιδιοκτήτης πρέπει να το περάσει, και μετά να γίνει η διαδικασία.
Αν προέκυψε κτεδ μετά την κατάθεση πινακίδων όλα όπως παραπάνω.
Ο πωλητής εξασφαλίζεται αφού ο αγοραστής προβεί στην συντομότερη μεταβίβαση σε αυτόν και ενημέρωση στον πωλητή.
Έτσι ακριβώς πήρα εγώ το bandit

stam2
13/02/2015, 14:37
Αν ο πρώην ιδιοκτήτης έχει καταθέσει πινακίδα, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να περάσει κτεο και να κυκλοφορήσει.
Γιατί μπορεί να θέλεις να το ανακατασκευασεις - μαστορεψεις κλπ.
ΜΌΝΟ αν είναι να το κυκλοφορήσεις κατευθείαν πρέπει να κάνει προσωρινή άρση ακινητοποιησης, να το περάσει κτεο και μετά να το πουλησει - μεταβιβάσει.
Αν δεν είναι για άμεση κυκλοφορία σου κάνει μεταβίβαση μέσω εξουσιοδοτησης για όλα, βγάζεις άδεια που θα λέει ότι δεν είναι για κυκλοφορία, στο όνομα σου, και αφού το μαστορεψεις το περνάς εσυ κτεο και βγάζεις καινούρια άδεια

Αυτό ήξερα κι εγώ αλλά μου είπαν ότι οι πινακίδες δεν μεταφέρονται από την μία έδρα υπουργείου στην άλλη, παρά μόνον όταν πρόκειται για επικείμενη καταστροφή, οπότε....?

SHOOTER045
13/02/2015, 14:49
Κοίτα αν δεν χρωστάει κτεο. Κανείς όλη την διαδικασία,δηλαδη αν θέλεις να ανακατασκευασεις κλπ, αφού πας για μεταβίβαση, δηλώνεις βλάβη, και ακινητοποιηση, ούτως ή άλλως οι παλιές πινακίδες καταστρεφονται μετά από ένα έτος - νομίζω -

zannisvel
13/02/2015, 14:58
Το μηχανακι μπορει να περασει ΚΤΕΟ?
Αν ειναι σε καλη κατασταση μηπως θα ηταν καλυτερα να επιβαρυνθεις το προστιμο και τα τελη του 15 και να γινει η μεταβιβαση σωστα? Αυτο εφοσον οπως ειπα το μηχανακι μπορει να περασει ΚΤΕΟ νομιμα. Αλλιως ψαξε την εναλλακτικη του Shooter που σιγουρα μπορει να γινει. Τα 500 χιλιομετρα μακρυα ειναι το μεγαλο εμποδιο στη παρουσα φαση.