View Full Version : Yamaha R1 και ρουλεμάν τιμονιού.
agnostos090
26/02/2015, 00:05
Καλημέρα σε όλους.
έχω ενα Yamaha R1 2004 αυτό με τις εξατμίσεις κάτω από την σέλα.
Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου δώσει καμιά απάντηση μπας κ με κατατοπίσει λίγο μιας κ με αυτό το θέμα δεν έχω ξανά ασχοληθεί.
Κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος κ ειδικά οταν πιέσω λίγο τα φρένα κ πέσει με δυναμη το βάρος μπροστά, μερικες φορές θα ακούστει κάποιο "τακ" (μπροστά).Έχω ενημερωθεί οτι αυτό είναι ρουλεμάν τιμονιού.(Πείτε μου κ εσείς την γνώμη σας.)
Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω αν χρηζει άμεσης επισκευής η μπορώ να βγάλω μερικά χιλιόμετρα ακόμα? Είναι ασφαλες? η μπορεί να μου φύγει κανένα τιμόνι η να μην ακουσει ?
Επίσης σε περίπτωση αλλαγής να βάλω κάποιο after market η το μαμά?
Ευχαριστώ :)
Δεν θα έχεις κάποιο άμεσο πρόβλημα απλα έχε το στην άκρη του μυαλού σου οτι πρέπει να φτιάχτεί.Και skf ρουλεμαν να βάλεις δεν θα έχεις θέμα.Υποθέτω έσκαγε ο μπροστινός ασχημα κάτω μετά απο σουζες;Για να σιγουρέψεις οτι είναι ρουλεμαν λαιμού κάνε και το εξής:Με το σταντ κατεβασμένο, σήκωσε τον μπροστινο τροχό τραβωντας το μηχανάκι προς τη μεριά του σταντ και πες σε έναν φίλο σου, να στρέψει το τιμόνι απαλα δεξια-αριστερά.Αν σε κάποιο σημείο της διαδρομής αυτής, κάνει κόμπιασμα ή ελαφρύ κουμπωμα ξεκούμπωμα,τότε είσαι στανταράκι ρουλεμάν.Επίσης μιας και θα είναι ελευθερος ο μπροστινός τροχός,πες στον φίλο σου να πιάσει τις μπουκάλες και να δοκιμάσει να τις κουνήσει μπρος πίσω ωστε να δείς αν έχεις απο εκεί κάποιο θέμα με τον λαιμό. Θα μπορούσε να είναι και κάποιο πριτσίνι απο τις πλευστές δισκόπλακες αλλα είναι σπανιότερο αυτό το τακ.
agnostos090
26/02/2015, 19:19
Thanks 7Tolis..θα το κανω και αυτό και θα ενημερώσω..
endopandou
26/02/2015, 19:23
Όπως στα είπε ο Τόλης. Υπάρχει επίσης περίπτωση (το πιο πιθανό για εμένα) να θέλει απλά σφίξιμο
agnostos090
27/02/2015, 18:29
σφιξιμο ναι μπορεί να θέλει αλλά αν τυχόν παω σε συνεργείο αυτοι δεν κάνουν τέτοια.. αλλαγή αμέσως οτι κ να έχει..μιας κ μόνος μου δεν έχω την γνώση να το κάνω..
taisteal
27/02/2015, 19:15
σφιξιμο ναι μπορεί να θέλει αλλά αν τυχόν παω σε συνεργείο αυτοι δεν κάνουν τέτοια.. αλλαγή αμέσως οτι κ να έχει..μιας κ μόνος μου δεν έχω την γνώση να το κάνω..
Σε λαθος συνεργεια πας
endopandou
27/02/2015, 19:16
Σε λαθος συνεργεια πας ε φυσικά
kostaspetrou
27/02/2015, 20:36
Μην είσαι σίγουρος ότι είναι ρουλεμάν.
Καταρχήν,πότε το κάνει;Όταν πας με πολύ λίγα χλμ(10-20) και τραβήξεις τη μανέτα;
Αν ναι,ενδέχεται να μην είναι τίποτα και ο θόρυβος να προέρχεται απ' τα τακάκια που χτυπούν στο σώμα της δαγκάνας.
agnostos090
27/02/2015, 22:05
το κανει συγκεκριμενα περιπου 1 δευτερόλεπτο αφου τραβάω την μανέτα του φρένου.. δλδ όπως προείπα οταν πέφτει το βαρος το δικό μου κ της μηχανής στο μπροστινό μέρος..
κυρίως στις χαμηλές ταχύτητες το κάνει αλλά ίσως να το ακούω στα χαμηλα που δεν έχει πολυ αέρα κ θόρυβο. τι να πω...
kostaspetrou
27/02/2015, 22:53
Το μηχανάκι το πήρες και καινούριο;Αυτός ο θόρυβος εμφανίστηκε τώρα ή πάντα τον έκανε;
thunder ace
28/02/2015, 08:20
Μην είσαι σίγουρος ότι είναι ρουλεμάν.
Καταρχήν,πότε το κάνει;Όταν πας με πολύ λίγα χλμ(10-20) και τραβήξεις τη μανέτα;
Αν ναι,ενδέχεται να μην είναι τίποτα και ο θόρυβος να προέρχεται απ' τα τακάκια που χτυπούν στο σώμα της δαγκάνας.
το πιθανοτερο.Πρωτα κοιτα κοιτα τις δαγκανες-τακακια και μετα λαιμο.
spyrakos35
28/02/2015, 08:37
Παντως στο δικο μου ειναι θεμα το τακ απο τα τακακια.....
Edit..... Ηταν
kostaspetrou
28/02/2015, 10:56
Είναι συχνό φαινόμενο σε ρ1 και ρ6 που φοράνε τις ίδιες ακτινικές σουμιτόμο 4πίστονες. Ειδικά με αφτερμάρκετ τακάκια ακούγεται λίγο παραπάνω.
Να πούμε εδώ ότι τα μαμά τακάκια έχουν ένα έλασμα στη πλάτη τους,πιθανόν για πιο ομοιόμορφη απαγωγή θερμότητας.
Αν θες τα βάζεις στα άφτερμάρκετ, αν πάλι δε θες κανένα πρόβλημα(προσωπικά δεν τα βάζω).
Αν ο θόρυβος προέρχεται μόνο απ' τα τακάκια δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Όπως στα είπε ο Τόλης. Υπάρχει επίσης περίπτωση (το πιο πιθανό για εμένα) να θέλει απλά σφίξιμοόπως το ειπε
agnostos090
13/03/2015, 21:27
Λοιπον. μετα απο αρκετο ψαξιμο, αλλαξα τακακια, εκανα κ μερικα χιλιομετρα κ οντως δεν ακουστηκε ξανα αυτο το τακ τακ.. επειδη ειχα κ ενα μικρο σκασιμο :/ εχθες σε ενα ωραιο κωλο απο ενα seicento το εβαλα συνεργειο κ checkαραμε κ ρουλεμαν κ ειναι πενα..τωρα φυσικα μπηκαμε σε αλλο τριπακι να φτιαξοθμε πλαστικα :/ περαστικα μας!!
Ουπς..Περαστικά φίλε. Εσύ χτύπησες;
agnostos090
14/03/2015, 09:23
οχι παλι καλα.. εκοψα ταχυτητα με αρκετα φρενα. και εσκασα πισω του με πολυ λιγα με αποτελεσμα να πηδηξω κ να περπατησω λιγο χωρις πεσιμο...
εντελως βλαμμενο τρακαρισμα ομως!!απο αυτα που κοροιδευεις τον εαυτο σου :P
Στράτος88
17/03/2015, 07:40
Ρίξε και μια ματιά για κενό ανάμεσα στα καλάμια με τις μπότες.