View Full Version : Λαμπακι νεκρας
Παιδια καλησπερα
Μετα απο 27000 απροβληματιστα χιλιομετρα με τον μεγαλο ληστη 1250Κ8 παρατηρω οτι το λαμπακι της νεκρας μια αναβει και μια οχι..
Εχει συμβει σε κανεναν σας? Να ειναι καποιος αισθητηρας?:(
Εχω την εντυπωση οτι υπηρχε καποιο post παλαιοτερα αλλα δεν το βρισκω.. :wave2:
Pan (dvs)
06/03/2015, 13:50
Συνηθισμενο φαινομενο.
Aν το εχεις καιρο ακινητο ,μπορει να στρωσει με το δουλεμα.Αλλιως καθαριζεις τον αισθητηρα η τον αλλαζεις.Δεν ειναι κανενα τρομερο κοστος.
Δεν επιρεαζει καμμια αλλη λειτουργια.
Ετοιμαζόμουν να σου γράψω πως σε πολλές μοτοσυκλέτες της εποχής (~2008) έχουν παρουσιάσει πρόβλημα με τον gear position sensor (GPS), να κοιτάξεις δηλαδή το ενδεχόμενο να έχεις παρόμοιο πρόβλημα. Ένα γρήγορο ψάξιμο αποκάλυψε αυτό ακριβώς, πως είναι συνηθισμένο πρόβλημα... δεν αναφέρουν αν το αντικατέστησαν κάτι που θεωρώ πιθανό αλλά περιγράφουν διαδικασίες καθαρισμού.... Αν θές κοίταξε το και μόνος σου και ενημέρωσε- ενημερώσου απο suzuki και συνεργάτη - μηχανικό σου.
http://kewwibike.blogspot.gr/2010/12/gear-position-indicator.html
http://www.banditforum.co.uk/forum/index.php?topic=46200.5;wap2
Παιδια καλησπερα
Μετα απο 27000 απροβληματιστα χιλιομετρα με τον μεγαλο ληστη 1250Κ8 παρατηρω οτι το λαμπακι της νεκρας μια αναβει και μια οχι..
Εχει συμβει σε κανεναν σας? Να ειναι καποιος αισθητηρας?:(
Εχω την εντυπωση οτι υπηρχε καποιο post παλαιοτερα αλλα δεν το βρισκω.. :wave2:
και σε μενα το κανει αραια και που , δε θυμαμαι απο ποτε. Καπου υπηρχε ενα post που εξηγουσε γιατι συμβαινει αυτο, κατι με την υγρασια και τα λαδια παιζει πυο επηρρεαζουν τον αισθητηρα. Οταν αλλαξα λαδια αλλαξε η συμπεριφορα. Παντως περα απο ενοχλητικο δεν ειναι προβλημα.
Θα το δω στην αλλαγη λαδιων και θα το συζητησω...
Τα πραγματα μου τα προσεχω και μου την δινει !!!!! Το μηχανακι πρεπει να ειναι πεννα !!!! Εφαγα πολλες βροχες και μπορει να υσχυει αυτο με την υγρασια...
Θα ενημερωσω παντος...
Ευχαριστω για της απαντησεις.....που ειναι το old post oeo... και εγω το θυμαμε οτι υπηρχε ????!!!!
GiannisBlessed
08/03/2015, 14:30
αν ειναι σαν τα χοντα μπορεις να δοκιμασεις μια φτηνη λυση.
ποστ #53
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=123402&page=3&highlight=%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B 1%CF%82
Ο dimzan έχει δίκιο.
Έχει να κάνει με υγρασία και λάδια, έχει αναφερθεί ξανά εδώ μέσα.
Στο δικό μου έχω προσέξει ότι το κάνει, κατά κανόνα το χειμώνα και όταν κινούμαι παρατεταμένα μέσα στη πόλη με χαμηλές ταχύτητες (άρα και rpm).
Σε μεταγενέστερα μοντέλα (νομίζω μετά το '10) ο αισθητήρας είναι διαφορετικός (βελτιωμένος) και υποτίθεται ότι περιορίζει το πρόβλημα. Απ' όσο έχω διαβάσει, είναι συμβατός και για τα δικά μας (2008). Είχα σκεφτεί να κάνω αντικατάσταση, αλλά από το συνεργείο (και από fora) κατάλαβα ότι ακόμα και με αντικατάσταση, δε σημαίνει ότι δε θα εμφανιστεί το πρόβλημα εκ νέου, οπότε δεν ασχολήθηκα περισσότερο.
Εξάλλου έχω περάσει ένα Gear Indicator οπότε το ενδεικτικό του αισθητήρα αυτομάτως παίρνει δευτερεύουσα σημασία.