View Full Version : Αξιοπιστία
taisteal
09/03/2015, 23:24
Αποστολ' εμενα παντως δεν με ενοχλει καθολου το βαρος της πλεον,και γυρναω και μεσα στην πολη συνεχεια.
Ενω στην αρχη μου φαινοταν περιεργο,τωρα την χειριζομαι σαν παπι.
Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα...
Και για να σε προλαβω,ξερω κι απο ΚΤΜ.
Αλλα μοτορια αυτα βεβαια σαν συνολο.
Αποστολ' εμενα παντως δεν με ενοχλει καθολου το βαρος της πλεον,και γυρναω και μεσα στην πολη συνεχεια.
Ενω στην αρχη μου φαινοταν περιεργο,τωρα την χειριζομαι σαν παπι.
Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα...
Και για να σε προλαβω,ξερω κι απο ΚΤΜ.
Αλλα μοτορια αυτα βεβαια σαν συνολο.
Όχι δεν είναι τραγικά, ούτε ήθελα να φανούν έτσι. Απόδειξη ότι την κρατάω ακόμα και την προτείνω άφοβα σε πολλούς που ξέρω ότι θα τους βολέψει. Μέσα στην πόλη είναι πολύ μανιτζέβελη και το βάρος της σπάνια με προβληματίζει. Με γεμάτο ρεζερβουάρ βέβαια η συμπεριφορά της αλλάζει αρκετά αλλά δεν υπάρχει λόγος να είναι συνέχεια γεμάτο. Φυσικά εγώ έχω ακόμα την εξάτμιση βαρίδι και αυτό είναι άλλο μισό ρεζερβουάρ σε βάρος. :lol:
Πιο πολύ μου τη σπάει στο χώμα, και ειδικά σε κατηφόρες κουτρουβάλα με πετραδάκι ή σε καμιά ανηφόρα με λούκια όπου αν πάρει κλίση δεν την κρατάς. Με έχει πάει όπου της έχω ζητήσει αλλά χρειάζεται προσπάθεια για να την κουμαντάρεις. Με το στήσιμο και το βάρος της, προφανώς δεν φτιάχτηκε για δύσκολα περάσματα και γρήγορες ταχύτητες και αυτό ήταν κάτι που το ήξερα και το καταλαβαίνω. Όμως από μονοκύλινδρο θέλω κάτι παραπάνω. Αν βελτιωθεί σε σημεία μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε-βελτιώσουμε και είναι καθαρά μαλακίες του κατασκευαστή που μπορούσαν να λείπουν χωρίς κόστος.
Αυτές θέλω να επισημάνω. Πόσο πολύ καλύτερη θα μπορούσε να γίνει αν υπήρχε λίγο παραπάνω θέληση για καλύτερο αποτέλεσμα.
taisteal
10/03/2015, 02:14
Στο χωμα εννοειται οτι αναρτησεις πλαισιο και μοτερ βοηθανε και σε συνδυασμο με χαμηλο βαρος,αλλα αν το λεει η ψυχη σου δεν το λυπασαι-φοβασαι
και δεν κλεινεις το γκαζι,τα περισσοτερα ον οφ θα σε πανε παντου,ακομη και στα πιο δυσκολα.
Οι δυνατοτητες τους ειναι πολυ πιο πανω απο τις δικες μας.
Εχω δει πολλακις αφρικανα να την κυνηγουν ΚΤΜ σε λασπωμενα τεραιν και να τρωνε ηττα,και δεν εννοω οτι η αφρικανα ειναι καλυτερη,
ενα πολυ βαρυ μηχανακι ειναι που θελει κακκαλα να το πας χωμα σε σκληρες συνθηκες αλλα
ο οδηγος παιζει τον πρωτο ρολο.
Απο εκει και περα ειναι τι ζητα ο καθενας.
Υπαρχει η οικονομια,η χρηστικοτητα,η ποζερια,η επιδειξη πλουτου,η καυλα και αλλοι πολλοι λογοι να αγορασεις μηχανακι.
Ειναι ποιος παραγοντας παιζει τον πρωτο ρολο για τον καθενα.
Προτιμω την ησυχη σταθερη και απροβληματιστη σχεση,παρα την σουπερ ντουπερ σεξι θεογκομενα,που
θα μου τα κανει ζεπελιν με τα τσαλιμια της.
Ρε toyar καλό είναι να υπάρχουν και μηχανάκια μουλάρια αλλά τα τελευταία χρόνια οι Ιάπωνες μόνο τέτοια βγάζουν. Εσύ μπορεί να μη θέλεις επιδόσεις ή συγκινήσεις, οκ δεκτό. Να σου πω την αλήθεια και εγώ ήθελα ένα μηχανάκι να γυρίζω τα βουνά και τα λαγκάδια σε όποιο μέρος κι αν βρεθώ, δε με ενδιέφερε να βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Θα σου μιλήσω λοιπόν για το δικό μου, που είναι δικό μου, του έχω κάνει 75Κ χλμ και μπορώ να λέω ότι θέλω, χωρίς να παρεξηγείται κανένας γιατί το έχω πλερώσει, είναι ιδιοκτησία μου και μπορώ να το θάβω απεριόριστα. :lol:
Αν στο τενερέ έβαζαν το ρεζερβουάρ να κατεβαίνει πιο χαμηλά, στον κενό χώρο του κινητήρα θα μειωνόταν η αξιοπιστία του? Θα χάλαγε πιο ευκολα? Όχι! Απλά θα βελτιωνόταν η αίσθηση του βάρους. Γιατί δεν το έκαναν? Τους βγήκε πιο μπάνικο έτσι και μοιάζει περισσότερο Adventurοκατάσταση. Όμορφο είναι δεν λέω, αλλά δεν είναι λειτουργικό να βάλεις 17 κιλά έτσι όπως τα έβαλαν αυτοί.
Το ξέρεις ότι η μεταλική βάση της πινακίδας έχει μασίφ σίδερο να την συγκρατεί και όλο το σύστημα ζυγίζει 2 ολόκληρα κιλά? Το έκαναν για να αντέχει? Έχω αλλάξει πλαστικό ήδη μια φορά. Ποιος ο λόγος για τόσο βάρος εκεί πάνω? Και το χειρότερο? Από πάνω έχουν κολλήσει άλλο ένα σίδερο απ' την μια άκρη του υπολαισίου στην άλλη. Ποιος ο λόγος για κάτι τέτοιο όταν έχεις δύο δοκούς? Πόσες ώρες ήθελε στο σχεδιαστήριο για κάτι σωστότερο? Είναι η χειρότερη σχεδίαση στην ιστορία των χειρότερα σχεδιασμένων. Το καταλαβαίνεις αυτό?
Δες λίγο! Δες που και πως τοποθέτησαν 17 κιλά (χωρίς το βάρος του ρεζερβουάρ και της αντλίας) και τι κενός χώρος υπάρχει στο πλάι και πίσω απ' τον κινητήρα. Δες εκεί που έπρεπε να είναι η βενζίνη υπάρχει ένα μικροσκοπικό δοχείο διαστολής για το ψυγείο. Δες και τον χώρο πίσω απ' τον κινητήρα.
332195
Αυτή την μεταλλική πλάκα στην ουρά την βλέπεις? Αυτή είναι κολλημένη και δεν είναι τόσο μικρή όσο φαίνεται στην φωτό. Ε πάνω σε αυτή υπάρχει βιδώμένο ένα πλαστικό. Κάτω απ' αυτή υπάρχει βιδωμένη μια άλλη μασίφ μεταλική πλάκα πάνω στην οποία βιδώνει το πλαστικό της ουράς. Ξέρεις πως μεταφράζονται αυτά που βλέπεις σε βάρος? Βλέπεις που είναι τοποθετημένο αυτό το βάρος? Καταλαβαίνεις ότι είναι εντελώς περιττό και ότι δεν μπορείς να απαλλαγείς απ' αύτο?
332196
Ναι! Ωραίο το στιβαρότατο υποπλαίσιο και άνετα θα μπορούσαμε να ανεχτούμε λίγα κιλά παραπάνω σε ένα μηχανάκι που δεν θα το πάμε για αγώνες, αλλά τις μ@λακίες που έχουν κάνει τις βλέπεις ή μόνο εγώ τα βλέπω αυτά?
Σε ένα καινούριο μηχανάκι βάζεις ένα κινητήρα που υπάρχει στην γκάμα σου. Οκ. δεν θέλεις να χαλάσεις την συνταγή του μιναρελι γιατί με όλα τα αρνητικά του είναι ένας κινητήρας που ταιριάζει σε αυτό που φτιάχνεις, δεν μπορείς όμως να δώσεις λίγο παραπάνω βάση στα υπόλοιπα ώστε το αποτέλεσμα να "είναι" πιο κοντά σε αυτό που θέλεις να "μοιάζει"?
Τα θετικά του (που δεν είναι καθόλου λίγα) τα έχω επισημάνει πάρα πολλές φορές και η τρομερή του αξιοπιστία είναι ένα απ' αυτά.
Όμως τίποτε απ' αυτά τα θετικά δεν θα διακυβεύονταν και το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο χωρίς να είναι αναγκαστικά κατά πολύ ακριβότερο.
Ε λοιπόν τέτοιες μ@λακίες, σε συνδιασμό με τέτοιους κινητήρες και ανάλογες αναρτήσεις βρίσκεις όλο και πιο συχνά στα Ιαπωνικά και σπάνια στα Ευρωπαικά μηχανάκια. Ακόμα και αυτος που δεν θέλει επιδόσεις ή αναρτήσεις βγαλμένες από αγώνες έχει κάθε λόγο να μην επιλέξει Ιαπωνικό.
Και επειδή απ' ότι βλέπω η περίπτωσή σου είναι ιδιαίτερη, εσύ πρώτα θα παραδεχτείς ότι οι Ιάπωνες το έχουν ρίξει στη μ@λακία και μετά θα συζητήσουμε αν τα Ευρωπαικά χαλάνε. :lol: ;) :beer:
πρωτον εισ ωραιος που κριτικαρεις αυτο που εχεις γιατι οι περισοοτεροι το παιζουν υπερανω:D
δευτερον αν ολα αυτα που ανεφερες περι <<βαριας>> σχεδιασης σημαινουν οτι οι ιαπωνες το εχουν ριξει στη μαλακια αντε κι εγω μαζι σου για να ευχαριστηθεις
ΟΜΩΣ......
οι ιαπωνικες μοτοσυκλετες αποτελουν καθαρα βιομηχανικο προιον κι αυτο σημαινει οτι πρεπει να πουλησουν κι αυτο σημαινει οτι πρεπει ενα μηχανακι να ικανοποιει πολλους διαφορετικους αγοραστες κι αυτο σημαινει συμβιβασμους
αυτο που εσενα σου φαινεται μειονεκτημα επειδη εισαι ψαγμενος το 80% των αγοραστων δεν θα το προσεξει καν γιατι δεν θα δει ποτε ξεβρακωτο το μηχανακι του
η μαλακια λοιπον που λες δεν ειναι αδυναμια αλλα επιλογη
οπως επιλογη ειναι του αγοραστη αν θα παρει το σουπερ μοντελο και θα το χρυσοπληρωσει μεχρι να το χασει ή θα παρει το κοριτσι της διπλανης πορτας που θα του φτιαχνει κι ενα φαι της προκοπης αδιαμαρτυρητα:p
καλες βολτες:beer:
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ..............
Ότι δεν μπορείς να είσαι μέσα στο μυαλό των κατασκευαστών.
Συνεπώς και δεν ξέρεις το γιατί και το διότι.
Τώρα με τόσο ελαφριά καρδιά να λες μαλακία τό ένα μαλακία το άλλο,
είναι για να έρχεται η Γιαμάχα να σου προτείνει να το ξανασχεδιάσεις..!!!
Με όλη τη συμπάθεια που σου έχω.....:wave2:
Υπήρχε, 640Adv. Το 690 μ' άρεσε από τότε που βγήκε, πίστευα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν και το adv μοντέλο αλλά πλέον δεν το βλέπω να συμβαίνει. Αν δεν έκανα τόσα ασφάλτινα χλμ δεν θα έπαιρνα ποτέ το τενερέ και ούτε θα το σκεφτόμουν για κάτι παρόμοιο. Με ένα 690 ή 610 θα ήμουν ευχαριστημένος. Σίγουρα ένα 690 μπορεί να αποτελέσει βάση για κάτι αξιόλογο στην κατεύθυνση που θέλω αλλά χρειάζεται επέμβαση σε 3 βασικούς τομείς. Κάλυψη από αέρα, αυτονομία, κιβώτιο. Αν ήθελα ένα μηχανάκι για να γυρίζω στην Αφρική κανά χρόνο ή στη Μογγολία και τη Ρώσικη στέπα το πρώτο και το τελευταίο θα με απασχολούσαν λιγότερο έως καθόλου. Για 36ωρο όμως ή από θεσ/κη - Αθήνα για ΣΚ ή με άδεια στην Πελ/σο όπου θα έχω άπειρο χρόνο να εξερευνήσω 4 βουνά από άσφαλτο και χώμα.. Ε πόσες παραχωρήσεις να κάνεις? Τώρα είμαι Κρήτη που έχει φανταστικές χωμάτινες διαδρομές, δύο φορές όμως μέσα σε 1 χρόνο έχω φύγει για θεσ/κη όπου εκτός από το ταξίδι πήγαινε έλα, κάθε μέρα έκανα 70+70 χλμ για να πάω για δουλειά επί 3 εβδομάδες. Αν δεν ρίξεις χρήμα στο κτμ απλά χρειάζεσαι 2ο μηχανάκι. Οι λύσεις που υπάρχουν είναι είτε two much (βλ 30τόσα λίτρα ρεζερβουαρ με 2 αντλίες κτλ) είτε εντελώς φθηνιάρικες. Αλλά και από την άλλη όσο χρήμα και να ρίξεις αν σε 5 χρόνια χρειαστείς το αριστερό ρεζερβουάρ είσαι σίγουρος ότι θα υπάρχει? Χρόνος διάθεσης? Η φακτορυ λύση είναι πάντα η καλύτερη για πολλούς λόγους. Επιπλέον θα έχει λυμένα και άλλες λεπτομέρειες όπως τον μικρό στατορα κ.α.
Για την ώρα βολεύομαι με το τενερέ και κάνω υπομονή μήπως εμφανιστεί τίποτα που να τα κάνει όλα αυτά, αλλά να χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια στο χώμα. Αν το χτ έχει 15 κιλά περιττά στο πλαίσιο και γύρω γύρω, το τενερέ έχει τουλάχιστον 20, plus τον ίδιο βαρύ κινητήρα (ο οποίος είναι το μικρότερο πρόβλημα) + 23 λίτρα ψηλά. (23 λίτρα = 17 κιλά). Όλα αυτά σημαίνουν ότι τα κάνει όλα αλλά στο χώμα ενώ δεν λέει όχι, θέλει προσπάθεια και προσοχή.
Πριν 2-3 χρόνια κανονίζαμε με τον Γιάννη (vstromer) για Καρπάθια και είμαι σίγουρος ότι ο τρελός έμπαινε σε κάτι σαιτ με μουρλούς και ζαχάρωνε διαδρομές που αμφιβάλω ότι το τενερέ θα μπορούσε να τις βγάλει. Κρίμα δεν είναι?
Γμ την κτμ μου γμ! Από το 2004 που πούλησα το εντουράκι μου, περιμένω τον αντικαταστάτη του 640Adv.
anyway βγήκα εκτός θέματος αλλά ας είναι έστω απάντηση σε όσους με βλέπουν να βρίζω τα χτ αλλά να οδηγώ ένα από το συνάφι τους.
ρε φιλαράκι τα έχεις μπερδέψει λίγο.
έχεις καβαλήσει ποτέ το 640? είναι το περισσότερο εντούρο μηχανάκι που έχει κυκλοφορήσει στους δρόμους. έχεις τόσους κραδασμούς που υπάρχει περίπτωση τα σαμαράκια σε χωμάτινο δρόμο να τα ρίχνει το κούνημα και όχι η μπροστινή ρόδα? για πιο 640 μιλάς? το 640 είναι ΜΟΝΟ για χώμα. το 690 πάει πολύ πιο αξιοπρεπέστατα και ξεκούραστα στο δρόμο. πέραν αυτών, νομίζεις ότι θα υπάρξει ποτέ αγοραστικό κοινό αρκετό ώστε μια κατασκευάστρια εταιρεία να ρίξει τα άπειρα λεφτά σε εξέλιξη για βγάλει το ακατόρθωτο? δηλαδή ένα μονοκλυλινδρο μηχανάκι που να είναι αρκετά ελαφρύ για να έχει κάποιες ικανότητες στο χώμα αλλά και αρκετά ικανό για να σε πάει Πειραιά – Θεσσαλονίκη άνετα?
υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό ποτέ? εσύ σαν σχεδιαστής σε μια εταιρεία θα το έκανες αυτό? θα τα ριχνες τα λεφτά σου σε τέτοιο project?
ότι πιο κοντινό σε αυτό το πρότυπο είναι μόνο το 690. που παρεμπιπτόντως βαράει και μια 170άρα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια στην Εθνική.
καλά δε το συζητάω για το 640. χαχαχα αυτό θα σε πάει μια φορά Θεσσαλονίκη και μετά θα το πετάξεις από τη τσαντίλα.
amyroukai
10/03/2015, 10:15
Σπύρο όσο νόημα έχει να βγάλει 1190 με 19-17, με 21-17 και να ετοιμάζει το 17-17, τόσο νόημα θα είχε να ρίξει ελάχιστα λεφτά σε ένα φέρινγκ (που το έχει έτοιμο από τα ράλι) και μιά πιο άνετη σέλα και να έχει ένα 690Adv. Και μάλλον πιο φτηνό από το να εξελίξει ολόκληρο μοτέρ για το 1050, ας πούμε...
Αλλά συζητάμε τώρα για το ότι δεν "εξέλιξαν" ποτέ ένα ζευγάρι βίδες για το υποπλαίσιο του 690, δεν εξέλιξαν ποτέ τις τρόμπες συμπλέκτη και βενζίνης κλπ κλπ κλπ.
Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το περτικαλί μερικές φορές. Αλλά και πάλι καλά να λέμε, δίνουν ψωμί στους βιοτέχνες Βρετανούς και Πορτογάλους.
gior-gos
10/03/2015, 13:08
Και που υπηρχε το 640adv πουλησε;
Όποιος ηθελε χωμα, επαιρνε 640. Όποιος ηθελε μονοκυλινδρο ταξιδευτή, πηγαινε προς Ιαπωνια μερια.
Το 640adv ηταν χωματινος ταξιδευτης. Όταν λεμε χωματινος ταξιδευτης, δεν εννοουμε - ξεκιναω απο το σπιτι μου, κανω 500 χλμ ασφαλτο, μετα κανω 100 χλμ χωμα, και μετα κανω άλλα 500 χλμ ασφαλτο για να ξαναγυρισω σπιτι μου. Ουτε εννοουμε ενα ταξιδι 5000 συνολικων χιλιομετρων, που μόνο τα 500 απ αυτα θα ειναι χωμα. Εννοουμε ενα ταξιδι που ξεκιναει απο χωμα - γραφει πολλα χλμ - και τελειωνει σε χωμα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αναβατων ανηκει στις πρωτες δυο περιπτωσεις. Το 640adv απευθυνόταν στους λιγοστους αναβατες τις τριτης περιπτωσης. Και γι αυτο δεν πουλησε. Και γι αυτο δεν ξαναβγηκε. Μακαρι στο μελλον να το ξαναβγαλει (ετσι για να υπαρχει).
Τωρα θα μου πεις· δεν μπορει το 640adv να ανταπεξελθει στις 2 πρωτες περιπτωσεις; Φυσικα και μπορει. Τα ερωτηματα ειναι
- αν και πόσο ο αναβατης εχει τα κότσια να ανταπεξελθει στη σελα του 640adv για πολλα ασφαλτινα χλμ.
- κι αν αξιζει η (μεγαλη και σιγουρη) ταλαιπωρια που θα υποστει ο αναβατης στα ασφαλτινα χλμ, για να το χαρει για μερικα χωματινα χλμ.
Φυσικα για την τριτη περιπτωση (ταξιδι χωμα - χωμα) το μηχανακι αυτο ηταν λουκουμι.
:beer:
Μανολης67
10/03/2015, 13:14
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την εταιρεία KTM με την YAMAHA, είναι σαν να συγκρίνουμε την LOTUS με την FORD..ανόμοια πράγματα, η πρώτες βγάζουν εξειδικευμένα προιόντα για ψαγμένους και λίγους αγοραστές, οι δευτερες παράγουν από σκούτερ μεχρι SUBERBIKES και η FORD από μινι car μέχρι τρακτέρ..προορισμένα να πουληθούν σε όλο τον πλανήτη.
οι ιαπωνικες μοτοσυκλετες αποτελουν καθαρα βιομηχανικο προιον κι αυτο σημαινει οτι πρεπει να πουλησουν κι αυτο σημαινει οτι πρεπει ενα μηχανακι να ικανοποιει πολλους διαφορετικους αγοραστες κι αυτο σημαινει συμβιβασμους
Οπότε το Ευρωπαικό προιόν είναι καλύτερο! E?
αυτο που εσενα σου φαινεται μειονεκτημα επειδη εισαι ψαγμενος το 80% των αγοραστων δεν θα το προσεξει καν γιατι δεν θα δει ποτε ξεβρακωτο το μηχανακι του
Δλδ κρύβουν τα σκουπίδια κάτω απ' το χαλάκι? Πάνω από δυο κιλά που δεν εξυπηρετούν τίποτα, κρυμμένα κάτω από τα πλαστικά!
η μαλακια λοιπον που λες δεν ειναι αδυναμια αλλα επιλογη
Ποιός είπε ότι είναι αδυναμία? Ποτέ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Οι σχιστομάτιδες σου κλείνουν το σπιτάκι σε χρόνο dt αν θέλουν.
οπως επιλογη ειναι του αγοραστη...
Όλα θέμα επιλογών είναι. Εδώ συζητάμε για μοτοσυκλέτες δεν κρίνουμε τις επιλογές του καθενός. Οι περισσότεροι νομίζουν πως αν τους πεις τη μηχανή σακαράκα, ότι τους κρίνεις. Καμία σχέση όμως.
Καλές βόλτες με οτι κι αν οδηγούμε. φ;) :beer:
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ..............
Ότι δεν μπορείς να είσαι μέσα στο μυαλό των κατασκευαστών.
Συνεπώς και δεν ξέρεις το γιατί και το διότι.
Τώρα με τόσο ελαφριά καρδιά να λες μαλακία τό ένα μαλακία το άλλο,
είναι για να έρχεται η Γιαμάχα να σου προτείνει να το ξανασχεδιάσεις..!!!
Με όλη τη συμπάθεια που σου έχω.....:wave2:
Terens το σκεπτικό σου είναι σωστό και έχεις απόλυτο δίκιο. Και φυσικά δεν μπορώ να σχεδιάσω ένα μηχανάκι έτσι όπως μπορεί να το κάνει η υαμαχα αλλά μπορώ να κρίνω το αποτέλεσμα. Μπορώ να κάνω σύγκριση και μπορώ να καταλάβω πότε κάτι πάσχει από φτωχή σχεδίαση. Δες λιγο στην φωτό πιο πάνω, πόσο πιο ψηλά είναι το ρεζερβουάρ από τον κινητήρα. Δες έναν τεράστιο όγκο που φιλοξενεί αρκετά κιλά μέσα του πόσο πιο ψηλά είναι από το βαρύτερο μέρος μιας μοτο που είναι ο κινητήρας της. Όταν εγώ με το φτωχό μου μυαλό μπορώ να αφαιρέσω δυο κιλά από την ουρά της μηχανής χωρίς να αλλάξω εξάτμιση τότε ο κατασκευαστής σίγουρα μπορούσε καλύτερα από μένα. Και όφειλε να το κάνει σε ενα μηχανάκι που του βγήκε λίγο πιο βαρύ απ' ότι έπρεπε!
Αν δεν είναι λάθη αυτά που είδα και έκρινα εγώ τότε σίγουρα κάπου αλλού έχει γίνει τα λάθη. Το αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης επ' αυτου.
ρε φιλαράκι τα έχεις μπερδέψει λίγο.
έχεις καβαλήσει ποτέ το 640? είναι το περισσότερο εντούρο μηχανάκι που έχει κυκλοφορήσει στους δρόμους. έχεις τόσους κραδασμούς που υπάρχει περίπτωση τα σαμαράκια σε χωμάτινο δρόμο να τα ρίχνει το κούνημα και όχι η μπροστινή ρόδα? για πιο 640 μιλάς? το 640 είναι ΜΟΝΟ για χώμα. το 690 πάει πολύ πιο αξιοπρεπέστατα και ξεκούραστα στο δρόμο. πέραν αυτών, νομίζεις ότι θα υπάρξει ποτέ αγοραστικό κοινό αρκετό ώστε μια κατασκευάστρια εταιρεία να ρίξει τα άπειρα λεφτά σε εξέλιξη για βγάλει το ακατόρθωτο? δηλαδή ένα μονοκλυλινδρο μηχανάκι που να είναι αρκετά ελαφρύ για να έχει κάποιες ικανότητες στο χώμα αλλά και αρκετά ικανό για να σε πάει Πειραιά – Θεσσαλονίκη άνετα?
υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό ποτέ? εσύ σαν σχεδιαστής σε μια εταιρεία θα το έκανες αυτό? θα τα ριχνες τα λεφτά σου σε τέτοιο project?
ότι πιο κοντινό σε αυτό το πρότυπο είναι μόνο το 690. που παρεμπιπτόντως βαράει και μια 170άρα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια στην Εθνική.
καλά δε το συζητάω για το 640. χαχαχα αυτό θα σε πάει μια φορά Θεσσαλονίκη και μετά θα το πετάξεις από τη τσαντίλα.
Κατ' αρχήν κρατάω μια πισινή να έχεις δίκιο και όντως να τα έχω μπερδέψει οδηγούμενος απ' τα πάθη μου.
Έχω οδηγήσει το 625. Ναι το 640adv είναι πιο απόλυτο μηχανάκι απ' το 690. Πιο δύσκολο, πιο απαιτητικό κτλ κτλ. δεν διαφωνώ επ' αυτού ουτε είπα ότι τα μηχανάκια αυτά πρέπει να σχεδιάζονται έτοιμα για αγώνες ντακάρ. Φυσικά ο ιδιοκτήτης έκανε πολλές παραχωρήσεις στα ασφάλτινα ταξιδια αλλά σίγουρα λιγότερες απ' ότι θα έκανε με το 640 enduro. Αυτή τη στιγμή είναι σαν να έχουμε μόνο το δευτερο και αντί να το πάρουμε και να ψάχνουμε λύσεις για αυτονομία και κάλυψη απ' τον αέρα, θέλουμε να το κάνει η κτμ για εμάς. Είμαστε λίγοι? Θα σου κάνω μια ερώτηση. Πόσοι απογοητεύτηκαν από το τενερέ? Πόσοι ψάχνονται να κάνουν το 690 πιο φιλικό στις μακρινές αποστάσεις. (αυτές ήταν δύο ε?)
Το ότι αυτός που θέλει κάτι καλύτερο στο χώμα θα κάνει τις ανάλογες παραχωρήσεις στην άσφαλτο είναι δεδομένο. Όμως δεν βλέπω να είναι τόσο λίγοι αυτοί που είναι αποφασισμένοι να κάνουν κάτι τέτοιο.
Και το είπες και εσύ ότι ο 690 είναι πολύ πιο πολιτισμένος από τον 640 με μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις, πολύ αξιόπιστος ενώ με το ανάλογο σασμάν μπορεί να ταξιδεύει ξεκούραστα και οικονομικά με σεβαστή ταχύτητα και πολύ λιγότερους κραδασμούς. Το υπόλοιπο πακέτο, όπως είπε και ο amyrou θέλει μόνο ένα σταθερό φέρινγ και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ που υπάρχουν.
Τα πιο κοντινά σε αυτό που θέλω είναι το 690 και το τενερέ. Το πρώτο είναι στο ένα άκρο και το δεύτερο στο άλλο.
Δεν διαφωνώ ότι κάποιος μπορεί να κάνει το Θεσ/κη- ammos με 640 και όταν φτάσει να του βάλει φωτιά και να το κάψει, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που όταν τους λέω που πάω και τι ταξίδια έχω κάνει με το τενερέ με κοιτάνε λες και τους είπα ότι τα έκανα με γκαρελι.
Δεν έχω τον εξωτερικο δίσκο μαζί μου να βάλω κατι φωτό με χωμάτινες διαδρομές να μου πεις ποιο θα ήθελες να οδηγείς εκεί και πόσες παραχωρήσεις θα μπορούσες να κάνεις για την πάρτη τους. Χωματόδρομοι μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου, με τεράστιες ευθείες στην πεδιάδα που σε κάνουν θα θέλεις να στραγγίσεις το γκάζι και να αφήσεις το μηχανάκι να χορεύει κάτω από τα πόδια σου έτοιμο να σκάσει, που δίνουν τη θέση τους σε φιδίσια μονοπάτια μέσα στα έλατα για να ακολουθήσει αφράτο χωματάκι με ρυάκια και ενίοτε κανένα πεσμένο δεντράκι η αδιέξοδο χωρίς χώρο για αναστροφή. Ναι θέλω να βρεθώ εκεί χωρίς το άγχος της αυτονομίας του 690 και χωρίς το βάρος του τενερέ. Θέλω να πάω εκεί με την άνεση του τενερέ και να στρίψω με την ανεση και την ανάρτηση του κτμ. Το 640 ήταν πολύ κοντά σε αυτό αλλά έπασχε από τον αγωνιστικό του κινητήρα.
mod's και admin's μη φωνάξετε το ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος, δε θα το συνεχίσω. :look:
Να, καθίστε να βάλω το ποστ στον ίσιο δρόμο και να μπω και στο μάτι του toyar..
Περιμένω απ' τον Ευρωπαίο να μου δώσει αυτό που ο Ιάπωνας δεν μπόρεσε! :lol:
φιλε daz
δεν εχω μετοχες στη yamaha ουτε σε καμμια αλλη γιαπωνεζικη αλλα κουβεντα να γινεται
με το φτωχο μου το μυαλο λεω:
μηπως η -καθε- yamaha εβαλε αυτα τα +2 κιλα εκει για καποιο λογο;
μηπως βοηθουν στην κατανομη βαρους και το μηχανακι χωρις αυτα ψαρευε σε ταχυτητες ταξιδιου;
μηπως μετα απο ερευνα αγορας ειδαν οτι οι υποψηφιοι αγοραστες του συγκεκριμενου θα βαλουν τριβαλιτσο και ηθελαν να ενισχυσουν το πισω μερος;
ξερεις ποσα λεφτα θα γλυτωνανε στη γραμμη παραγωγης απο την αγορα και την κατεργασια αυτης της πλακας Χ100000 μηχανακια;
εσυ μπορει να το θεωρεις σχεδιαστικο λαθος με τα δικα σου δεδομενα μηπως ομως σου απαντησουν οτι αμα θες κατι ελαφρυτερο προσφερουμε το χτ ή ακομα και καποιο διχρονο;
ξαναλεω βιομηχανικο προιον=συμβιβασμοι αλλα και μικροτερο κοστος αγορας και συντηρησης
αν το μηχανακι σου -που το μονο ψεγαδι που αναφερεις μετα απο μακρα συμβιωση ειναι το βαρος-ηταν ολο αλουμινιο θα μπορουσες να το αγορασεις;
Μανολης67
10/03/2015, 17:35
μηπως μετα απο ερευνα αγορας ειδαν οτι οι υποψηφιοι αγοραστες του συγκεκριμενου θα βαλουν τριβαλιτσο και ηθελαν να ενισχυσουν το πισω μερος;
Με πρόλαβες, δεν έχω το Super Tenere, το απλό 660 μου κάνει μια χαρά, αν ήμουν 20 χρόνια νεώτερος θα αγόραζα το Super Tenere για φόρτωμα .....ένα .Μπαχάρι= (υποζύγιο =172 κιλά ) και θα έκανα τον γύρο της Ευρώπης τουλάχιστον, με το φτωχό μου μυαλό για αυτό κατασκευάστηκε αυτή η μοτοσυκλέτα ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να την αγοράσει, τι θα γινόταν αν έσπαγε το υποπλαίσιο? τι θα έλεγαν οι άσπονδοι KTMαδες?
χαχαχαχαχαχαχα το σκέφτηκα και το έψαξα και... το βρήκα!
Ταιριάζει γάντι εδώ :lol:
Pan (dvs)
10/03/2015, 18:45
.....................
μηπως η -καθε- yamaha εβαλε αυτα τα +2 κιλα εκει για καποιο λογο;
μηπως βοηθουν στην κατανομη βαρους και το μηχανακι χωρις αυτα ψαρευε σε ταχυτητες ταξιδιου;
ξερεις ποσα λεφτα θα γλυτωνανε στη γραμμη παραγωγης απο την αγορα και την κατεργασια αυτης της πλακας Χ100000 μηχανακια;
εσυ μπορει να το θεωρεις σχεδιαστικο λαθος με τα δικα σου δεδομενα μηπως ομως σου απαντησουν οτι αμα θες κατι ελαφρυτερο προσφερουμε το χτ ή ακομα και καποιο διχρονο;
................................
Και εγω καπως ετσι το βλεπω.
Ειναι αρκετα ευαισθητοι σε θεματα που ανεβαζουνε τα κοστολογια.Γινονται πολλες δοκιμες και μελετες.Μπορει εμας κατι να μην μας βολευει η να το θεωρουμε λαθος,αλλα οι σοβαροι κατασκευαστες εχουνε τους λογους τους.
Μην ξεχναμε,κοιταζουνε να ικανοποιησουνε την πλειοψηφια των καταναλωτων και απο εκει και περα υπαρχουνε και οι βελτιωσεις.
Π.χ.Ενας οδηγος με υψος 1,90,σιγουρα θα αναρωτιεται γιατι δεν κανουνε 10cm πιο ψηλες τις ζελατινες.
Κατ' αρχήν κρατάω μια πισινή να έχεις δίκιο και όντως να τα έχω μπερδέψει οδηγούμενος απ' τα πάθη μου.
είχα σκοπό να σου γράψω αρκετά, αλλα τα κρατάω να στα πω απο κοντά στη πίτα αμα έρθεις. :p
αντ' αυτού σου λέω οτι η έννοια της κάλυψης απο τον αέρα αφορά τα μηχανάκια που ταξιδεύουν πάνω απο 140. μονοκλυλινδρο να ταξιδεύει πάνω απο αυτά, για πολλά χλμ δε γνωρίζω και νομίζω οτι δε πρόκειται να βγεί και στο άμεσο μέλλον ούτε απο Ευρωπαίο ούτε απο Γιάπωνα
ή έννοια της αυτονομίας είναι ένα θέμα που φτιάχνεται σχετικά εύκολα (προφανώς όχι ανέξοδα)
:)
PS. το πρόβλημα είναι οτι και δικύλινδρο να βγει πια απο την ΚΤΜ στα 800 κυβικά (το οποίο είναι αυτό που νομίζαμε οτι περημένουμε) είμαι σίγουρος οτι σχεδιαστικά θα φέρνει στο επικείμενο 1050, το οποίο θεωρώ παντελώς κακάσχημο. Πλέον οι Αυστριακοί δε φτιάχνουν όμορφα μηχανάκια (βλ. SD, duke, duke junior, Adv 1290, 1190, 1050 κτλ).
amyroukai
10/03/2015, 19:01
Το 1050 κακασχημο; Που ειναι ολοιδιο με το 1190/1290 που δεν ειναι; Μαλιστα...
gior-gos
10/03/2015, 21:15
Το υπόλοιπο πακέτο, όπως είπε και ο amyrou θέλει μόνο ένα σταθερό φέρινγ και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ που υπάρχουν.
Κατι τετοιο δηλαδη με μεγαλυτερο ρεζερβουαρ
332240
332241
332242
Ορέ, τι είναι αυτά που λέτε? Τι είναι τα μηχανάκια? Ψαροντούφεκα είναι να τα βαριδώσεις για βελτιώσεις την πλευστότητα? Αυτός που θα επιλέξει μονοκύλινδρο έχει άλλο λόγο να το κάνει εκτός από το ότι θέλει να πηγαίνει και χώμα ή να έχει ελαφρύ μηχανάκι? (νταξ υπάρχουν και κάτι λίγοι ακόμα αλλά δεν είναι τόσο σημαντικοί). Λίγο ακόμα και θα έφτανε τα κιλά του φ800 που έχει τα διπλάσια άλογα και στην άσφαλτο είναι η νύχτα με τη μέρα! Βαριδώνεις ένα μηχανάκι για να το βελτιώσεις ώστε αυτός που θέλει ελαφρύ να μην το πάρει και αυτός που θέλει άσφαλτο να έχει καλύτερες επιλογές?
Είστε τρελοί? Πιστεύετε ότι η 6κιλη-7κιλη εξάτμιση τοποθετήθηκε τόσο ψηλά, με όοοοολο το βάρος της στο ύψος της σέλας του αναβάτη για άλλους λόγους εκτός του μαρκετιν? Νομίζεται ότι έγινε για διαφορετικούς λόγους απ' τους λόγους που τους οδήγησαν σε διπλές εξατμίσεις στο χτ? Τα προβλήματα στην κίνηση του κώλου μας από το σκαλοπάτι στη σέλα και το βάρος τοσο ψηλά, θέλετε να μου πείτε ότι έγιναν για άλλο λόγο εκτος του μαρκετιν? Σας λέω ότι στο πίσω μέρος του υποπλαισίου στο χώρο της σκάρας υπάρχει μεταλλική πλάκα από τη μια μεριά στην άλλη κάτω από την οποία γίνεται σάντουιτς η πλαστική βάσης της πινακιδας με μια άλλη μεταλλική και θεόβαρη πλάκα και μου λέτε οτι μπορεί να το βαρίδωσαν επίτηδες? Τι τεχνολογία είναι αυτή βγαλμένη από τα gpια? Ρε ποιοί είναι αυτοί οι υπηρέτες του μοτοσυκλετιστικού ιδεώδους που κάνουν τέτοια πράγματα? Μιλάμε για μεγαθήρια με τεράστια τεχνογνωσία στο θέμα της σχεδίασης και την κατασκευής μηχανών που δεν υπηρετούν πλέον τους λάτρεις των δύο τροχών! Να πιάσουν τον άσχετο, τον πουλμουρ, τον καφετεριάκια τον ντιλιβερά δε λέω, ειναι καλή αγορά και αυτοί, αλλά πόσα χρόνια έχουν να κατασκευάσουν κάτι αξιόλογο?
Εκείνος το τρελο Ισπανός με το τουμπανιασμένο τενερέ έχει πετάξει 6 κιλά από πίσω και ψηλά ενώ υπάρχει άλλο ένα που δεν το μπορεί να το διώξει γιατί εξυπηρετούσε το μαρκετιν. Ξέρετε μήπως πόσα κιλά είναι όλο το πλαίσιο του 690? Υποπλαίσιο δεν έχει, το υποπλαίσιο είναι το πλαστικό ρεζερβουάρ και ο noah έκανε δεν ξέρω πόσα χλμ δικάβαλο, με αποσκευές σε rtw ταξίδι και του έσπασε μια βάση στήριξης μαρσπιέ συνεπιβάτη σε μια μηχανή που δεν σχεδιάστηκε γι' αυτό. Τι μου λέτε να μπω στο μυαλό του σχιστομάτη και να βρω τη φιλοσοφία πίσω την Ιαπωνική τελειότητα που δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι μικρός ακόμα? Τι είναι αυτά που μου λέτε?
Δλδ εσύ θεωρείς ότι το τενερέ καλώς βγήκε 208 κιλά. Ότι δεν πήγαινε πιο κάτω σε αυτή την τιμή, ούτε γινόταν καλύτερο χωρίς να φτάσει την τιμή του κτμ! Αυτό μου λες, σωστά? Ε λοιπόν διαφωνώ με όλους τους τρόπους που ξέρω και μπορώ να ανακαλύψω στην πορεία, με αυτό που λες.
ξαναλεω βιομηχανικο προιον=συμβιβασμοι αλλα και μικροτερο κοστος αγορας και συντηρησης
αν το μηχανακι σου -που το μονο ψεγαδι που αναφερεις μετα απο μακρα συμβιωση ειναι το βαρος-ηταν ολο αλουμινιο θα μπορουσες να το αγορασεις;
Ξαναλέω, τίποτα από αυτά που λέω δεν ανεβάζει το κόστος. Και όσα το ανεβάζουν δεν το κάνουν για παραπάνω από 10 ευρώ στην κάθε μονάδα.
Όοοοοοοχι φίλε toyar, όχι επειδή διαχωρίστηκε το θρεντ να ξεχνάμε όσα έχω γράψει πριν.
Η σύντομη απάντηση χωρίς αιτιολόγηση είναι πως ΟΧΙ δεν θα το ήθελα αλουμινένιο και ΟΧΙ δεν είναι το μόνο ψεγάδι αλλά και αυτό το ανέφερα πιο πολύ σαν ένα παράδειγμα. Και το ψεγάδι που λες και η αναφορά στο δικό μου μηχανάκι γίνεται σαν παράδειγμα μαλακισμένης φιλοσοφίας αντίθετη απ' τον τρόπο που κατασκευάζουν οι Ευρωπαίοι. Έτσι ξεκίνησα, μη με κάνεις να επεκταθώ γιατί θα πιάσω κανένα άλλο και θα κλάψουν μανούλες. :lol:
Αν ρωτάς εμένα σου λέω πως δε θα είχα πρόβλημα να ήταν ακόμα και 1000 και 2000 ευρώ ακριβότερο αλλά να ήταν καλύτερο. Ή να ήταν στην ίδια τιμή αλλά να έλειπαν οι μαλακίες που δεν μπορώ να διαχειριστώ σαν ιδιοκτήτης-βελτιωτής ώστε να του ρίξω όσα γουστάρω και να γίνει αυτό που θέλω.
Edit. Αυτό με τη συντήρηση πια το έχετε καραμέλα. Κάθε 10000 χλμ θέλουν αλλαγή και το κτμ και το χτ. Εκτός κι αν εννοείς το πιο ακριβό λάδι που θέλει το κτμ. Ναι δε θα το αντέξουμε το έξοδο για 15 ίπους παραπάνω. Αλλά για πες, γιατί οι ιδιοκτήτες χτ βάζουν φουλ συνθετικό καθε 3000 χλμ αφού τους ενοχλεί η ακριβή συντήρηση των κτμ?
Κατι τετοιο δηλαδη με μεγαλυτερο ρεζερβουαρ
332240
332241
332242
Δικό σου?
devil's animal
10/03/2015, 23:54
εγω δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον ενω υπαρχει τοσο μεγαλη γκαμα μηχανων, να θελετε να ταξιδευετε στην ασφαλτο με μονοκυλινδρο...:confused:
ειλικρινα αυτο που κανει ο daz με ξεπερναει...
μια φορα πηγα Ρωσσο με το XR και ενω στις στροφες το κατευχαριστηθηκα, στην εθνικη ηθελα να φαω τα λυσσακα μου που σερνομουν...και δεν μιλαμε για 100 και 110..ημουν στα 140-150 με ξεσπασματα στα 170-180 για να την παλεψω...και μιλαμε για 80χλμ μεχρι την Χαλκιδα...οχι κατι τραγικο...και το XR motard, οχι με τα χωματινα ζαντολαστιχα...
εχω βγει και δικαβαλος με XTZ στοκ στην αττικη οδο απο Λαμιας μεχρι τερμα Πορτο Ραφτη..τερμα σπαστικο...τερμα ψηλο και οπου φυσαει ο ανεμος...
και καλα να ειμασταν στην δεκαετια του 70 ή και του 80 που οι επιλογες ηταν ελαχιστες...αλλα τωρα?? τωρα??
που τα δικυλινδρα βρωμανε? που τα τρικυλινδρα παιζουν δυνατοτερα απο ποτε??
και τα λεω ολα αυτα για να καταληξω στο: μηπως οι κατασκευαστες εχουν στο μυαλο τους τα αποπανω και δεν φτιαχνουν αυτη την υποτιθεμενη "ενδιαμεση" κατηγορια επιτηδες?
γιατι κυριος θες να πηγαινεις με το σπαστηρι σε ανοιχτο δρομο >150χλμ? μαζοχας εισαι? και ωραια θες να πηγαινεις ανετα και με καλυψη απο αερα και τα ρεστα..παρε ενα 990 adv και μαθε να το πηγαινεις και στο χωμα και τελειωσες...
ή μου θες να περνας πανω απο πεσμενους κορμους δεντρων, ρυακια, νερολακους, φρεσκο χιονι με την χαρη μιας μπαλαρινας? μου θες ελαφρυ μοτερ, ελαφρυ πλαισιο, μικρο ρεζερβουαρ για λιγοτερο βαρος...ε,παρε το μονοκυλινδρο και τσιμουδια για ασφαλτο...αντε κανα 30αρι χλμ μεχρι να φτασεις εκει που θελεις...
νομιζω οτι τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα...
οποιος θελει και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο, ξεκουλενεται, γινεται Meoni, παιρνει και ενα 950/990 και παει στο καλο...
οποιος δεν θελει ή δεν μπορει, παιρνει ενα μονοκυλινδρο για την κ@υλα του και παιρνει και ενα 2ο μηχανακι να πηγαινει τα ταξιδια του...
είχα σκοπό να σου γράψω αρκετά, αλλα τα κρατάω να στα πω απο κοντά στη πίτα αμα έρθεις. :p
αντ' αυτού σου λέω οτι η έννοια της κάλυψης απο τον αέρα αφορά τα μηχανάκια που ταξιδεύουν πάνω απο 140. μονοκλυλινδρο να ταξιδεύει πάνω απο αυτά, για πολλά χλμ δε γνωρίζω και νομίζω οτι δε πρόκειται να βγεί και στο άμεσο μέλλον ούτε απο Ευρωπαίο ούτε απο Γιάπωνα
ή έννοια της αυτονομίας είναι ένα θέμα που φτιάχνεται σχετικά εύκολα (προφανώς όχι ανέξοδα)
:)
PS. το πρόβλημα είναι οτι και δικύλινδρο να βγει πια απο την ΚΤΜ στα 800 κυβικά (το οποίο είναι αυτό που νομίζαμε οτι περημένουμε) είμαι σίγουρος οτι σχεδιαστικά θα φέρνει στο επικείμενο 1050, το οποίο θεωρώ παντελώς κακάσχημο. Πλέον οι Αυστριακοί δε φτιάχνουν όμορφα μηχανάκια (βλ. SD, duke, duke junior, Adv 1290, 1190, 1050 κτλ).
Χλωμό το βλέπω να έρθω φέτος. Κατά το Πάσχα αν βρεθώ στο χωριό σας και έχουμε χρόνο θα χαρώ για ένα καφεδάκι με ggs και λοιπούς.
Το τενεκε πάει με 150 στο κοντέρ, 140 πραγματικά για όλη μέρα. Η ζελατίνα του μια χαρά δουλειά κάνει και στα 130 πραγματικά. Με έχει γλιτώσει από πολυ ξύλο και στα 120 επί 500χλμ κόντρα άνεμο. Ζελατίνα μαμά, όχι πολύ ψηλή αλλά στη σωστή απόσταση.
Αν σηκωθείς στα 80 χλμ όρθιος η μπουνιά του αέρα στο στήθος αν δεν έχει ζελατίνα δεν είναι μικρή. Μια σωστή ζελατίνα στο σωστό ύψος και στην σωστή απόσταση απ' το τιμόνι (παίζει τεράστιο ρόλο η αποσταση) κάνει καταπληκτική δουλειά στο να σπάει το ρευμα αέρα ακόμα και στο κράνος μας οταν είμαστε όρθιοι. Δεν μιλάω για στροβιλισμούς και φασαρία. Οι ζελατίνες που προφέρουν ησυχία στην καθιστή οδήγηση είναι άλλες. Το τενερέ έχει λόγο που σχεδιάστηκε σαν να έχει κάνει μετωπική με τοίχο. Τα τελευταία χρόνια το οδηγώ με κράνος που έχει γείσο ακόμα και σε μεγάλα ταξίδια με την ίδια ταχύτητα. Σε πληροφορώ ότι η ζελατίνα του κάνει καλύτερη δουλειά από την ψηλή, τουριστική ζελατίνα του 990 (πάντα στην ίδια ταχύτητα). Το ίδιο μου είπε και ο ιδιοκτήτης του 990 που οδήγησε το δικό μου (με την μαμά ζελατίνα του 990 δεν έχω πάει βόλτα).
Η ζελατίνα του 450-690 replica καλύπτει μέχρι και το κράνος στην ορθια οδήγηση χωρίς να είναι πάρα πολύ ψηλή. Με το 690 εντουρο μετά τα 110 αρχίζεις να την ακούς απ' τον αέρα και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση λόγο σασμάν. Με κανένα τρόπο δε θα ταξιδέψει με την άνεση του τενερέ στο δρόμο ενώ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι χρειάζεται μόνο έχτρα βενζίνη.
Θα μου πεις από κοντά γιατί λες οτι δεν έχει νόημα η σταθερή ζελατίνα.
taisteal
11/03/2015, 00:23
εγω δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον ενω υπαρχει τοσο μεγαλη γκαμα μηχανων, να θελετε να ταξιδευετε στην ασφαλτο με μονοκυλινδρο...:confused:
μια φορα πηγα Ρωσσο με το XR και ενω στις στροφες το κατευχαριστηθηκα, στην εθνικη ηθελα να φαω τα λυσσακα μου που σερνομουν...και δεν μιλαμε για 100 και 110..ημουν στα 140-150 με ξεσπασματα στα 170-180 για να την παλεψω...και μιλαμε για 80χλμ μεχρι την Χαλκιδα...οχι κατι τραγικο...και το XR motard, οχι με τα χωματινα ζαντολαστιχα...
εχω βγει και δικαβαλος με XTZ στοκ στην αττικη οδο απο Λαμιας μεχρι τερμα Πορτο Ραφτη..τερμα σπαστικο...τερμα ψηλο και οπου φυσαει ο ανεμος...
και καλα να ειμασταν στην δεκαετια του 70 ή και του 80 που οι επιλογες ηταν ελαχιστες...αλλα τωρα?? τωρα??
και τα λεω ολα αυτα για να καταληξω στο: μηπως οι κατασκευαστες εχουν στο μυαλο τους τα αποπανω και δεν φτιαχνουν αυτη την υποτιθεμενη "ενδιαμεση" κατηγορια επιτηδες?
γιατι κυριος θες να πηγαινεις με το σπαστηρι σε ανοιχτο δρομο >150χλμ? μαζοχας εισαι? και ωραια θες να πηγαινεις ανετα και με καλυψη απο αερα και τα ρεστα..παρε ενα 990 adv και μαθε να το πηγαινεις και στο χωμα και τελειωσες...
ή μου θες να περνας πανω απο πεσμενους κορμους δεντρων, ρυακια, νερολακους, φρεσκο χιονι με την χαρη μιας μπαλαρινας? μου θες ελαφρυ μοτερ, ελαφρυ πλαισιο, μικρο ρεζερβουαρ για λιγοτερο βαρος...ε,παρε το μονοκυλινδρο και τσιμουδια για ασφαλτο...αντε κανα 30αρι χλμ μεχρι να φτασεις εκει που θελεις...
οποιος θελει και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο, ξεκουλενεται, γινεται Meoni, παιρνει και ενα 950/990 και παει στο καλο...
οποιος δεν θελει ή δεν μπορει, παιρνει ενα μονοκυλινδρο για την κ@υλα του και παιρνει και ενα 2ο μηχανακι να πηγαινει τα ταξιδια του...
Καλα κανει και υπαρχει η τεραστια γκαμα μηχανων,αλλα εγω προτιμω μονοκυλινδρο
γιατι ποτε δεν τρεχω οταν ταξιδευω,που σημαινει δεν βιαζομαι να φτασω εκει που παω και δεν καιγομαι να τελειωσει ο δρομος
γιατι βαριεμαι,γιατι τα δικυλινδρα εχουν υψηλοτερο κοστος κτησης και συντηρησης και εννοω οτι δεν θα εδινα μια περιουσια για μηχανακι(βλεπε f800)για κανενα λογο,γιατι αν χαλασει το μονοκυλινδρο το φτιαχνεις πολυ ευκολα,γιατι οσα χρονια ειχα και εχω μονοκυλινδρο στο χωμα μου εκανε οτι
του ζητουσα και δεν μασησε ποτε κανενα.Αν μου δωσεις 4κ για ταξιδι δεν το γουσταρω καθολου οσο περιεργο κι αν φαινεται.Το εγραψα και
πιο πισω,ειναι τι κανει κλικ στον καθενα.
Ποιος ειναι κουλος;;
Να ξεκουλαθουμε αγοραζοντας 990;;
Ομολογω δεν σε καταλαβαινω...
Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια,για σενα γουστα ειναι τα γκαζια,για μενα να πηγαινω χαλαρα,και οσο μπορω πιο μακρια
Ρε συ ντεβιλ, μόνο τα στοιχειώδη χρειάζομαι στην άσφαλτο. Ναι έβγαζα την εγνατία με 130-140, ποιός σου είπε ότι το απολάμβανα? Ξέρεις γιατί το έκανα? Γιατί εκεί που πήγαινα δε θα μπορούσα να πάω (είτε επειδή δε θέλω είτε επειδή δε μπορώ) με οτιδήποτε πιο βαρύ. Στην εγνατία ήμουν τόσο μαζόχας όσο ήταν στο Γράμμο αυτός με το vstrom που προσπαθούσε να με ακολουθήσει. Και στο γράμμο ήμουν πάλι μαζόχας στα μάτια των τύπων με τα καθαρόαιμα, αλλά ήθελα να ήξερα πως έφτασαν μέχρι εκεί.
Ναι έχω κάνει ταξίδια με Τ63 και 80 χλμ. Είπες τίποτα?
Την επόμενη εβοδομάδα του φόρεσα τα anakee το φόρτωσα και πήγα Ιταλία.
Με το ίδιο μηχανάκι πήγαινα κάθε μέρα για δουλειά και κατέβαινα κέντρο για καφέ.
Εδώ μιλάμε ότι κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι στην άσφαλτο για να έχουμε το κάτι παραπάνω εκεί που γουστάρουμε και εσύ μου λες να πάω να γίνω παγκόσμιος.
Η ανάγκη γι' αυτή την κατηγορία υπάρχει και ας μη την καταλαβαίνεις εσύ. :wave2:
Έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα ακόμα και της αξιοπιστίας έτσι! Θα μας βρίσει ο Χάρης αν το διαχωρίσει και αυτό.
υπαρχουν ανθρωποι που ταξιδευουν με jimny για να φτασουν σε χωματοδρομο και να του πιουν το αιμα
υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να χαιρονται το ταξιδι τους αλλα να πατησουν και λιιγο χωματακι αν χρειαστει και παιρνουν rav4 με λεφτα για 2 jimny
αυτοι που θελουν να τα κανουν και τα 2 καλα χρειαζονται land cruiser που κοστιζουν οσο 3 rav4
απλα στις μοτοσυκλετες δεν υπαρχει αντιστοιχο land cruiser γιατι με τα λεφτα που θα εκανε θα προτιμουσαν ολοι να παρουν ενα ss+ενα enduro+ενα σκουτερ και να καλυπτουν καθε δυνατο γουστο
ειναι αδικο να ζηταμε απο μηχανακια των 8000 να κανουν τα παντα τελεια
Ρε σεις , αξιοπιστία είναι το θέμα ….
Λυπηθείτε τον τοπικό μοντ ….(ειχε triumph , ktm και ιταλικό αυτοκίνητο…):tooth:
Για εμένα ,αξιόπιστο είναι ένα μηχανάκι που κάνοντας ΜΟΝΟ την ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ από τον ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ συντήρηση , θα αντέξει >150-200.000 χλμ.
Ας συνεισφέρω και εγώ λίγο, μιας και τίποτα δεν γίνεται τυχαία στον μάταιο τούτο κόσμο.
W. Edwards Deming (http://en.wikipedia.org/wiki/W._Edwards_Deming)
Ο καλοκάγαθος στατιστικολόγος γερούλης, που λατρεύτηκε απο τους Ιάπωνες με τις θεωρίες του και επηρεάσε όσο κανείς άλλος την εξέλιξη της Ιαπωνικής βιομηχανίας οδηγώντας σ΄αυτό που θεωρείται "αυτονόητο" για κάθε βιομηχανία που σέβεται τον εαυτό της (τα κέρδη της) και τον καταναλωτή. Το "total quality control".
Η πλάκα είναι πως παρότι Αμερικάνος, οι θεωρίες του άρχισαν να εφαρμόζονται πολύ αργότερα στην χώρα του, αλλάζοντας όλο τον τρόπο που γινόταν μέχρι τότε η βιομηχανική παραγωγή. Ως παράδειγμα αναφέρεται οτι η Ford την δεκαετία του 50 κατασκεύαζε ένα αυτοκίνητο στην Αμερική και στην Ιαπωνία (που εφάρμοζαν ήδη τις θεωρίες του Deming). Οι αμερικάνοι πελάτες, ζητούσαν το "ιαπωνικό" μοντέλο, καθώς το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα μετάδοσης ήταν περισσότερο αξιόπιστο από το αμερικάνικο...:lol:
Deming's teachings and philosophy are clearly illustrated by examining the results they produced after they were adopted by Japanese industry, as the following example shows. Ford Motor Company was simultaneously manufacturing a car model with transmissions made in Japan and the United States. Soon after the car model was on the market, Ford customers were requesting the model with Japanese transmission over the US-made transmission, and they were willing to wait for the Japanese model. As both transmissions were made to the same specifications, Ford engineers could not understand the customer preference for the model with Japanese transmission. Finally, Ford engineers decided to take apart the two different transmissions. The American-made car parts were all within specified tolerance levels. On the other hand, the Japanese car parts were virtually identical to each other, and much closer to the nominal values for the parts – e.g., if a part was supposed to be one foot long, plus or minus 1/8 of an inch – then the Japanese parts were all within 1/16 of an inch, less variation. This made the Japanese cars run more smoothly and customers experienced fewer problems.
amyroukai
11/03/2015, 09:10
Λυπηθείτε τον τοπικό μοντ ….(ειχε triumph , ktm και ιταλικό αυτοκίνητο…):tooth:
Για εμένα ,αξιόπιστο είναι ένα μηχανάκι που κάνοντας ΜΟΝΟ την ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ από τον ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ συντήρηση , θα αντέξει >150-200.000 χλμ.
Στα μεταχειρισμένα δεν υπάρχουν τέτοια μηχανάκια, άρα δεν κάνουν τέτοια χιλιόμετρα, τι θες τώρα;
Το 1050 κακασχημο; Που ειναι ολοιδιο με το 1190/1290 που δεν ειναι; Μαλιστα...
μια κοψιά είναι όλα πλέον. προσωπικά εξαιρω λίγο το 1190 R γιατι κάτι κάλυτερο έχει ως αποτέλεσμα με αυτά τα χρώματα και την 21' μπροστινή. όλα τα άλλα τα καινούργια είναι κακάσχημα. παρ' όλο που είναι τίγκα στις χρωματικές εναλλαγές.
και να σου πω και κάτι άλλο, ο μέγας ανταγωνιστής και ουσιαστικά ο λόγος που έβγαλαν αυτή τη σειρά, το GS, είναι σαφώς πιο όμορφο. η ΚΤΜ έχει τιγκάρει τα καινουργια μηχανάκια στις χρωματικές εναλλαγές για να ψλησει το κόσμο. αν το έβγαζε μονόχρωμο όπως για παράδειγμα το 950 ή το δίκο μου το 990 τότε ήθελα να ξερα πως θα έδεχνε.
για να μην αναφερθώ στους νέους δούκες? τι να αυτά ρε ξεφτιλισμένοι? τι χάλια είναι αυτά? γ@μω την ινδία σας ρε.
στο διατάυτα. δεν τους εμπιστευομαι πια για το δικύλινδρο 800. ναι οκ θα το βγάλουν κάποια στιγμή. είμαι σίγουρος όμως οτι η ουρά του και τα πλαστικά του θα έχουν τα ίδια χάλια με τα λοιπά της σειράς.
ναι οκ το παραδέχομαι, μπράβο στην BMW :cool:
amyroukai
11/03/2015, 10:14
Πχιοτικα παντως, νομιζω το ημιυδροψυκτο gs εχει βγαλει περισσοτερα "παιδικα" απο τον βλαχο γερμ... Αυστριακο αντιπαλο εννοω. Γκρονιες για το φιλτρο αερα απο τη μια.
Χαλασμενες αντλιες νερου, μοτερ που ξεβαφουν, ηλεκτρικα, μιζες, "αυξανομενοι θορυβοι" απο τα μοτερ, συμπλεκτες... και που να πιασουν και χιλιομετρα που θα θελουν esa, εκει θα γελασει ο ντουνιας.
Οπτικα, ναι, ταμαμ. Η κατοχη θα με τρομαζε... (3easy ride και καθε λιγο φρεσκο, ξερω).
devil's animal
11/03/2015, 10:26
Ρε συ ντεβιλ, μόνο τα στοιχειώδη χρειάζομαι στην άσφαλτο. Ναι έβγαζα την εγνατία με 130-140, ποιός σου είπε ότι το απολάμβανα? Ξέρεις γιατί το έκανα? Γιατί εκεί που πήγαινα δε θα μπορούσα να πάω (είτε επειδή δε θέλω είτε επειδή δε μπορώ) με οτιδήποτε πιο βαρύ. Στην εγνατία ήμουν τόσο μαζόχας όσο ήταν στο Γράμμο αυτός με το vstrom που προσπαθούσε να με ακολουθήσει. Και στο γράμμο ήμουν πάλι μαζόχας στα μάτια των τύπων με τα καθαρόαιμα, αλλά ήθελα να ήξερα πως έφτασαν μέχρι εκεί.
Ναι έχω κάνει ταξίδια με Τ63 και 80 χλμ. Είπες τίποτα?
Την επόμενη εβοδομάδα του φόρεσα τα anakee το φόρτωσα και πήγα Ιταλία.
Με το ίδιο μηχανάκι πήγαινα κάθε μέρα για δουλειά και κατέβαινα κέντρο για καφέ.
Εδώ μιλάμε ότι κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι στην άσφαλτο για να έχουμε το κάτι παραπάνω εκεί που γουστάρουμε και εσύ μου λες να πάω να γίνω παγκόσμιος.
Η ανάγκη γι' αυτή την κατηγορία υπάρχει και ας μη την καταλαβαίνεις εσύ. :wave2:
Έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα ακόμα και της αξιοπιστίας έτσι! Θα μας βρίσει ο Χάρης αν το διαχωρίσει και αυτό.
νομιζω οτι φασκεις και αντιφασκεις...ξεκινας με "μονο τα στοιχειωδη χρειαζομαι στην ασφαλτο"..
και συνεχιζεις λεγοντας "κανουμε το σκατο μας παξιμαδι στην ασφαλτο"
ε, λοιπον οσο συμβιβασμο θα κανεις στην ασφαλτο με ενα μοντελο, το αντιστοιχο κομματι θα σε αποζημιωνει στο χωμα και αναποδα...
με οποιοδηποτε μοντελο...
και δεν σου λεω να γινεις παγκοσμιος τυχαια...αλλα αφου θες το κατι παραπανω στην ασφαλτο και δεν συμβιβαζεσαι και νομιζεις οτι κατι πιο βαρυ στο χωμα οπως ενα δικυλινδρο σε δυσκολευει και σε καθυστερει στερωντας σου την ευχαριστηση π.χ. σου λεω το αυτονοητο: να μαθεις να πηγαινεις ενα "βαρυ" 2κ μηχανακι στο χωμα (εφοσον μπορει να παει) ουτως ωστε να μην κανεις το σκατο σου παξιμαδι στην ασφαλτο...
οπως πηγαιναν παλια στο χωμα με την africa και ταξιδευαν και ολον τον κοσμο απο ασφαλτο αξιοπρεπως, ετσι και τωρα μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο μ'ενα 950/990...
δεν μπορεις να κανεις ομως trial...
επισης οσο καλο και γαμιστερο να βγει ενα μονοκυλινδρο ειτε απο ιαπωνες ειτε απο αυστριακους θα παραμενει μονοκυλινδρο και ενα οποιοδηποτε δικυλνδρο θα το ξεπερναει στην ασφαλτο...
δεν μπορω να πω ομως το ιδιο και για το χωμα γιατι εκει θελει skills...και πολλα μονοκυλινδρα με κουλους, μενουν πισω απο δικυλινδρα με χεραδες...ξανα οχι στο trial...
:wave2:
gior-gos
11/03/2015, 12:36
Δικό σου?
Οχι. Το εβαλα για να καταλαβω τι ζητας.
devil's animal
11/03/2015, 12:53
Καλα κανει και υπαρχει η τεραστια γκαμα μηχανων,αλλα εγω προτιμω μονοκυλινδρο
γιατι ποτε δεν τρεχω οταν ταξιδευω,που σημαινει δεν βιαζομαι να φτασω εκει που παω και δεν καιγομαι να τελειωσει ο δρομος
γιατι βαριεμαι,γιατι τα δικυλινδρα εχουν υψηλοτερο κοστος κτησης και συντηρησης και εννοω οτι δεν θα εδινα μια περιουσια για μηχανακι(βλεπε f800)για κανενα λογο,γιατι αν χαλασει το μονοκυλινδρο το φτιαχνεις πολυ ευκολα,γιατι οσα χρονια ειχα και εχω μονοκυλινδρο στο χωμα μου εκανε οτι
του ζητουσα και δεν μασησε ποτε κανενα.Αν μου δωσεις 4κ για ταξιδι δεν το γουσταρω καθολου οσο περιεργο κι αν φαινεται.Το εγραψα και
πιο πισω,ειναι τι κανει κλικ στον καθενα.
Ποιος ειναι κουλος;;
Να ξεκουλαθουμε αγοραζοντας 990;;
Ομολογω δεν σε καταλαβαινω...
Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια,για σενα γουστα ειναι τα γκαζια,για μενα να πηγαινω χαλαρα,και οσο μπορω πιο μακρια
εσυ καλα κανεις και προτιμας μονοκυλινδρο με οτι αυτο συνεπαγεται...
απο την στιγμη που δεν εχεις προβλημα με τις παραχωρησεις που εισαι διατεθειμενος να κανεις στην ασφαλτο, στα ταξιδια και στο ανοιχτο δρομο γενικοτερα...no problemo...
εγω απαντησα στον Αποστολη (daz) που θελει το κατι παραπανω στο χωμα οσον αφορα το βαρος, την ευελιξια, κλπ και την καλυτερη ποιοτητα ταξιδιου με καλυτερη καλυψη αερα, περισσοτερη μεση ωριαια, καλυτερο σασμαν και απλωμα δυναμης/ροπης, κλπ στην ασφαλτο...
οταν λοιπον εισαι συνηδειτοποιημενος γι'αυτο που θελεις και μπορεις, δεν υπαρχει θεμα...
οταν θες και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο, παιρνεις ενα υπερ-εργαλειο οπως ειναι τα μεγαλα 2κ ΚΤΜ και μαθαινεις να το πηγαινεις μπουνια παντου...κλειστο στροφιλικι στην ασφαλτο, ανοιχτο δρομο και ταξιδι, χωμα με απαιτησεις, εκδρομικο εντουρο κλπ...
δεν κρινω, λοιπον, εξ ιδιων τ'αλλοτρια..εγω εχω 3 και ειμαι καλυμμενος μια χαρα...πλην μεγαλου, δικαβαλου ταξιδιου....που μαλλον θα αγοραστει 4ο καλα να'μαστε...:lol:
Μανολης67
11/03/2015, 13:15
Το θέμα είναι αξιοπιστία? η πάω λάθος! όπως ο πόντιος στην ..Σταδίου!?? :a014:
αξιοπιστια πρωτα στην σημερινη εποχη.Τα λεφτα γαι βλαβες απο καποια ευρωπαικα σκουπιδια (καποια λεω) τα κραταω για ταξιδια και βολτες.Η λογικη με οδηγει στην Ιαπωνια.
νομιζω οτι φασκεις και αντιφασκεις...ξεκινας με "μονο τα στοιχειωδη χρειαζομαι στην ασφαλτο"..
και συνεχιζεις λεγοντας "κανουμε το σκατο μας παξιμαδι στην ασφαλτο"
ε, λοιπον οσο συμβιβασμο θα κανεις στην ασφαλτο με ενα μοντελο, το αντιστοιχο κομματι θα σε αποζημιωνει στο χωμα και αναποδα...
με οποιοδηποτε μοντελο...
και δεν σου λεω να γινεις παγκοσμιος τυχαια...αλλα αφου θες το κατι παραπανω στην ασφαλτο και δεν συμβιβαζεσαι και νομιζεις οτι κατι πιο βαρυ στο χωμα οπως ενα δικυλινδρο σε δυσκολευει και σε καθυστερει στερωντας σου την ευχαριστηση π.χ. σου λεω το αυτονοητο: να μαθεις να πηγαινεις ενα "βαρυ" 2κ μηχανακι στο χωμα (εφοσον μπορει να παει) ουτως ωστε να μην κανεις το σκατο σου παξιμαδι στην ασφαλτο...
οπως πηγαιναν παλια στο χωμα με την africa και ταξιδευαν και ολον τον κοσμο απο ασφαλτο αξιοπρεπως, ετσι και τωρα μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο μ'ενα 950/990...
δεν μπορεις να κανεις ομως trial...
επισης οσο καλο και γαμιστερο να βγει ενα μονοκυλινδρο ειτε απο ιαπωνες ειτε απο αυστριακους θα παραμενει μονοκυλινδρο και ενα οποιοδηποτε δικυλνδρο θα το ξεπερναει στην ασφαλτο...
δεν μπορω να πω ομως το ιδιο και για το χωμα γιατι εκει θελει skills...και πολλα μονοκυλινδρα με κουλους, μενουν πισω απο δικυλινδρα με χεραδες...ξανα οχι στο trial...
εσυ καλα κανεις και προτιμας μονοκυλινδρο με οτι αυτο συνεπαγεται...
απο την στιγμη που δεν εχεις προβλημα με τις παραχωρησεις που εισαι διατεθειμενος να κανεις στην ασφαλτο, στα ταξιδια και στο ανοιχτο δρομο γενικοτερα...no problemo...
εγω απαντησα στον Αποστολη (daz) που θελει το κατι παραπανω στο χωμα οσον αφορα το βαρος, την ευελιξια, κλπ και την καλυτερη ποιοτητα ταξιδιου με καλυτερη καλυψη αερα, περισσοτερη μεση ωριαια, καλυτερο σασμαν και απλωμα δυναμης/ροπης, κλπ στην ασφαλτο...
οταν λοιπον εισαι συνηδειτοποιημενος γι'αυτο που θελεις και μπορεις, δεν υπαρχει θεμα...
οταν θες και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο, παιρνεις ενα υπερ-εργαλειο οπως ειναι τα μεγαλα 2κ ΚΤΜ και μαθαινεις να το πηγαινεις μπουνια παντου...κλειστο στροφιλικι στην ασφαλτο, ανοιχτο δρομο και ταξιδι, χωμα με απαιτησεις, εκδρομικο εντουρο κλπ...
δεν κρινω, λοιπον, εξ ιδιων τ'αλλοτρια..εγω εχω 3 και ειμαι καλυμμενος μια χαρα...πλην μεγαλου, δικαβαλου ταξιδιου....που μαλλον θα αγοραστει 4ο καλα να'μαστε...:lol:
Devilako μου καλό μου παλικάρι, προφανώς δεν διάβασες όλα τα ποστ ή τα διάβασες λίγο επιπόλαια και δεν κατάλαβες τι είπα.
Είπα λοιπόν πως το 690 δεν με καλύπτει στην άσφαλτο σε τρεις τομείς, αυτονομία, κάλυψη και κιβώτιο για ταχύτητες μέχρι 130-140 το πολύ. Είπα ότι το τενερέ με υπερκαλύπτει στην άσφαλτο τόσο που και χειρότερο να ήταν πάλι δε θα είχα πρόβλημα. Είπα πως δε θα είχα πρόβλημα ακόμα και με το απόλυτο 640 απ' τη στιγμή που προσφέρει τα στοιχειώδη που χρειάζομαι για να γράφω ασφάλτινα χλμ. Είπα πως θα μπορούσα να κάνω πολλές παραχωρήσεις και να έχω ακόμα και το 690 έτσι όπως βγαίνει αρκεί να μην ήταν στη μέση οι επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις που με κάνουν να γράφω αδιάφορα ασφάλτινα χλμ. ή να χρησιμοποιώ το μηχανάκι μου για μεγάλες περιόδους στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Δεν έκανα καμία αναφορά στην ταχύτητα ταξιδιού ή για τη δύναμη, ενώ μίλησα για το βάρος στο χώμα και μου λες να πάρω 2κύλινδρο. Είπα ότι τα μηχανάκια πιο κοντά στις ανάγκες μου είναι το 690 και το τενερε. Και τα δύο δε με καλύπτουν απόλυτα για λόγους που αν δεν κατάλαβες δεν φταίω εγώ. Εγώ ξέρω τι θέλω και δε θεωρώ ότι τα θέλω όλα δικά μου, νομίζω ότι ζητάω ότι και μια μεγάλη μερίδα.
Αν δεν γίνεται το σκατό σου παξιμάδι κάνοντας κάθε τόσο την εγνατία με τις τεράστιες ευθείες χωρίς κάμερα, με 130 χλμ τότε πότε θα γίνει ρε Σταύρο? Και είπα πως δεν έχω πρόβλημα με αυτό αρκεί να μην ψάχνω κάθε 100 χλμ για βενζινάδικο το μηχανάκι να δουλεύει άνετα σε αυτές τις ταχύτητες και να υπάρχει στοιχειώδης κάλυψη απ' τον αέρα με κάθετη ζελατίνα που προσφέρει άπλετη φασαρία από στροβιλισμούς προκειμένου να με μην τρώω μπουνιές απ' τον αέρα κάθε φορά που ξεμυτίζω για να σηκωθώ λίγο στα μαρσπιέ. To 690 έχει κοντή 6η ακόμα και αν το χρησιμοποιείς έτσι όπως είναι, για εκδρομικό εντούρο. Ε πόσα να ανεχτώ και γιατί να το κάνω απ' τη στιγμή που υπάρχουν λύσεις? Εδώ σου είπα ότι έχω κάνει ταξίδια με 80 χλμ για να κάνω οικονομία στα τακούνια και εσύ μου λες ... Αν ακόμα θεωρείς ότι φάσκω και αντιφάσκω κάπου στα παραπάνω στείλε πμ γιατί το θρεντ δεν είναι τι θέλω εγώ ή γιατί δεν το έχω ή τι να κάνω για να το έχω. Ή κάνε υπομονή μήπως μπορέσω και τα πούμε από κοντά. :wave2:
Το θέμα είναι αξιοπιστία? η πάω λάθος! όπως ο πόντιος στην ..Σταδίου!?? :a014:
Δεν είναι στραβός ο Γιαλός. Εμείς αρμενίζουμε ανάποδα. ;)
Μανολης67
11/03/2015, 16:36
Αξιοπιστία= αριθμός βλαβών δια διανυθέντα χιλιόμετρα, όσο πιο μικρός ο αριθμητής, τόσο μεγαλύτερη η αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας,
και είναι ΑΛΛΟ πράγμα το ΚΟΣΤΟΣ συντήρησης-χρήσης που είναι πχ το κόστος σέρβις ανταλλακτικών κτλ,
Για την ταπεινή μου γνώμη και στους δυο τομείς η Japan υπερτερούν.
Και πάλι όμως αυτό δεν με εμποδίζει να πω ότι αυτό με αρέσει
332260
bros400pgm
11/03/2015, 16:42
CRF, SXV, KXF τοτε πρεπει να ειναι τα πιο αξιοπιστα, εφοσον ακολουθεις το προγραμμα συντηρησης.
devil's animal
11/03/2015, 18:18
Είπα πως θα μπορούσα να κάνω πολλές παραχωρήσεις και να έχω ακόμα και το 690 έτσι όπως βγαίνει αρκεί να μην ήταν στη μέση οι επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις που με κάνουν να γράφω αδιάφορα ασφάλτινα χλμ. ή να χρησιμοποιώ το μηχανάκι μου για μεγάλες περιόδους στην άλλη άκρη της Ελλάδας.
ομολογω οτι με το αποπανω το αποσαφηνισες γιατι δεν το ειχα καταλαβει ετσι...
:beer::beer::beer:
απο κοντα θα τα πουμε σιγουρα..τοσα χλμ γραφεις...καπου θα βρεθουμε...:lol:
Bob_o_mastoras
11/03/2015, 23:31
Τι χανω ρε γμτ για να παω ενα ταξιδι... :cry:
:D
Δεινόσαυρος
12/03/2015, 13:38
Για τις Μπε-εμ-βε που λέγαν κάποιοι:
2003-2011!!! Χριστός κι απόστολος (http://www.visordown.com/motorcycle-news--general-news/bmw-recalls-a-lot-of-bikes/26384.html)
Bob_o_mastoras
12/03/2015, 13:48
Παροτι βαμμενος Ιαπωνας, δεν θα ελεγα οτι τα ΒΜW ειναι αναξιοπιστα. Τουλαχιστον οχι στο μετρο που ειναι αλλα Ευρωπαϊκα σαβουρ... εεε μηχανακια :p .
Δοκιμασμενη συνταγη εδω και παρα πολλα χρονια. Ποσα πραγματα μπορουν να πανε στραβα απο μηχανικα μερη;;
Δεν ειναι και καμια τυχαια ή καινουργια εταιρια. Εχει τεραστια ιστορια σε οχηματα. Και ανεκαθεν πουλουσε ποιοτητα.
Τωρα αμα σπαει και κανενας αξονας.. ενταξει μωρε... peace! :lol:
Για τις Μπε-εμ-βε που λέγαν κάποιοι:
2003-2011!!! Χριστός κι απόστολος (http://www.visordown.com/motorcycle-news--general-news/bmw-recalls-a-lot-of-bikes/26384.html)
:eek:
amyroukai
12/03/2015, 14:04
Δεν ειναι και καμια τυχαια ή καινουργια εταιρια. Εχει τεραστια ιστορια σε οχηματα. Και ανεκαθεν πουλουσε ποιοτητα.
Τωρα αμα σπαει και κανενας αξονας.. ενταξει μωρε... peace! :lol:
Μήπως τώρα πουλάει προγραμματισμένη καταστροφή γιατί η απόλυτη ποιότητα δεν βγάζει κέρδη σε ανταλλακτικά;
Δεν είναι τυχαίο που οι "φήμες" λένε ότι το μόνο πραγματικά αξιόπιστο GS ήταν το 1150, χωρίς σέρβο...
SHOOTER045
12/03/2015, 14:05
Αξιοπιστία= αριθμός βλαβών δια διανυθέντα χιλιόμετρα, όσο πιο μικρός ο αριθμητής, τόσο μεγαλύτερη η αξιοπιστία της μοτοσυκλέτας,
και είναι ΑΛΛΟ πράγμα το ΚΟΣΤΟΣ συντήρησης-χρήσης που είναι πχ το κόστος σέρβις ανταλλακτικών κτλ,
Για την ταπεινή μου γνώμη και στους δυο τομείς η Japan υπερτερούν.
Και πάλι όμως αυτό δεν με εμποδίζει να πω ότι αυτό με αρέσει
332260
Το είχα δει από κοντά σε ένα μαγαζί δίπλα στο μότο μάρκετ, σε κιτρινακι με μπέρδεψε με το BMW.
Τώρα αν θα το έπαιρνα τι να σου πω
Bob_o_mastoras
12/03/2015, 14:15
Μήπως τώρα πουλάει προγραμματισμένη καταστροφή γιατί η απόλυτη ποιότητα δεν βγάζει κέρδη σε ανταλλακτικά;
Δεν είναι τυχαίο που οι "φήμες" λένε ότι το μόνο πραγματικά αξιόπιστο GS ήταν το 1150, χωρίς σέρβο...
Σαφως. Εχεις δικιο. Αλλα σχεδον ολες οι εταιριες αυτο κανουν, δυστυχως.
Αν ειχα λεφτα να το αγορασω και να το συντηρω, προσωπικα θα τσιμπαγα ενα μεγαλο gs παντως. :look:
amyroukai
12/03/2015, 14:19
Αν ειχα λεφτα να το αγορασω και να το συντηρω, προσωπικα θα τσιμπαγα ενα μεγαλο gs παντως. :look:
Είναι πραγματικά η "για τα πάντα και τα κοάλα" μοτοσικλέτα. Και ας τους κράζω συχνά πυκνά γιατί κάνουν μόνο τον πουλμουροκαφέ από όλη την τεράστια γκάμα δυνατοτήτων της μοτοσικλέτας. Το 1150 άνευ σέρβοΥ, πιθανώς να το τσιμπούσα, ευκαιρίας δοθείσης, αν δεν είχα το fazer.
Bob_o_mastoras
12/03/2015, 14:41
Τρελος εισαι;;; Ποιο πουλ-μουρ;;; Αμα δεν εισαι 45+ φλωρο θα σε ανεβαζουν, χαρτογιακα θα σε κατεβαζουν..
Τουλαχιστον στους λουμπεν κυκλους με τους οποιους συναναστρεφομαι.. :lol:
Αλλωστε περα απο την πλακα δεν το θελω για την πολη. Βολτες και ταξιδια μονο.
spyrakos35
12/03/2015, 15:03
Τρελος εισαι;;; Ποιο πουλ-μουρ;;; Αμα δεν εισαι 45+ φλωρο θα σε ανεβαζουν, χαρτογιακα θα σε κατεβαζουν..
κοντεύει ρε γι αυτό το σκέφτεται..... :lol:
Τι χανω ρε γμτ για να παω ενα ταξιδι... :cry:
:D
Ναι ρε Bob_o μόνο εσύ μας έλειπες! :lol:
Να φανταστείς αναρωτιόμουν, που είναι εκείνος ο mastoras να βρίσουμε παρέα κανένα honda? :lol:
Και που 'σαι φιλαράκ, κομμένα τα ταξίδια για να μη χάνεις τέτοια θρεντ.
Βλέπω ότι οι ώριμοι , κατασταλαγμένοι , έμπειροι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση αναβάτες καταλήγουν στην γερμανική ποιότητα και τεχνολογία.:p
Bob_o_mastoras
12/03/2015, 15:33
Βλέπω ότι οι ώριμοι , κατασταλαγμένοι , έμπειροι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση αναβάτες καταλήγουν στην γερμανική ποιότητα και τεχνολογία.:p
Mπα.. :nono: Και ανωριμα, κομπλεξικα κουλαδια σαν εμενα την λιγουρευομαστε! :lol:
amyroukai
12/03/2015, 15:47
κοντεύει ρε γι αυτό το σκέφτεται..... :lol:
Με καλυψε ο προκλη... προλαλ... προλεταριος :Ρ
Εντιτ: αυτον τον σιντ, τον εχετε ενημερωσει οτι οδηγει αναξιοπιστο γερμανικο σκουπιδι και λοιπα; μην την πατησει ο ανθρωπος, αν θελησει ποτε να παει μακρια... (λες ομως τα μονα bmw που δεν χαλανε να ειναι τα ταξιδιαρικα; κακο καρμα για τους πουλμουραιους; )
Pan (dvs)
12/03/2015, 16:25
Είναι πραγματικά η "για τα πάντα και τα κοάλα" μοτοσικλέτα. Και ας τους κράζω συχνά πυκνά γιατί κάνουν μόνο τον πουλμουροκαφέ από όλη την τεράστια γκάμα δυνατοτήτων της μοτοσικλέτας. Το 1150 άνευ σέρβοΥ, πιθανώς να το τσιμπούσα, ευκαιρίας δοθείσης, αν δεν είχα το fazer.
E ρε κακομοιρηδες,μολις συνελθει ο αλλος απο τον αποκλεισμο,την κατσατε τη βαρκα.:lol:
amyroukai
12/03/2015, 18:55
Ποιός πάλι;
Να δω τον Ντάλτον να με κραζει για την μπιμερ και τι άλλο!
Pan (dvs)
12/03/2015, 18:58
Ποιός πάλι;
Να δω τον Ντάλτον να με κραζει για την μπιμερ και τι άλλο!
Για τον αποκλεισμο της "ιδεας" στο κυπελλο μιλαω.
amyroukai
12/03/2015, 19:02
Χμ... Μιλάς με γρίφους γέροντα. Ο Τέρενς;
Την βαθειά μου εκτίμηση για το gs δεν την εκρυψα ποτέ, από την μέρα που το οδηγησα και μετά... :)
taisteal
12/03/2015, 19:18
:moutza: :lol::lol:
Bob_o_mastoras
13/03/2015, 03:33
Χμ... Μιλάς με γρίφους γέροντα. Ο Τέρενς;
Την βαθειά μου εκτίμηση για το gs δεν την εκρυψα ποτέ, από την μέρα που το οδηγησα και μετά... :)
E, ναι ρε φιλε.. :a10:
Ειπαμε, καλο το strom αλλα το gs ειναι ενα δυο επιπεδα πιο πανω. Και μονο λογω ποιοτητας κυλησης να το παρεις.
disclaimer: Συγνωμη Terens. :look:
Δεινόσαυρος
13/03/2015, 15:41
Δεν είναι μόνο η καθ' αυτώ αξιοπιστία των BMW η υπόθεση, τουλάχιστον για μένα.
Είναι και η νοοτροπία της εταιρίας τελευταία, που είναι «κάπως».
Παλιά μου άρεσαν πολύ οι Βαυαρικές, είχα για ένα διάστημα μια R80/7, και όνειρο (πού 'μεινε ανεκπλήρωτο :p ) μια R80G/S.
Παλιές αερόψυκτες δλδ. Aν έπαιρνα τώρα, πάλι για καμιά παλιά θα κοίταγα, GS1100R, προ-2000, αερό/λαδό. Έχει ένας φίλος και είναι ακόμα μια χαρά μηχανή.
Οι καινούργιες/υδρόψυκτες με ψιλοτρομάζουν. Χώρια η τιμή. Χώρια οι θρυματισμένοι άξονες, κυβώτια, κλπ. Χώρια οι πρόσφατες ΧΧΧΧΧ ανακλίσεις για τις ευθραυστες ρόδες. Ήταν κι αυτές οι φήμες (ναι, ναι, ξέρω πιθανότατα κακόβουλες) οτι η μηχανή σε πέταγε ξαφνηκά και χωρίς λόγο.
Δεν λέω οτι είναι αναγκαστικά έτσι. Αντιλαμβάνομαι οτι οι φήμες και τα κουτσομπολιά μπορούν να πάρουν διαστάσεις χωρίς λόγο.
Αλλα καθόλου δεν μου άρεσε ο τρόπος που χειρίστηκε η BMW την υπόθεση με τον Kevin Ash (http://www.autoevolution.com/news/kevin-ash-s-death-still-needs-some-explanations-78590.html), που ακόμα παραμένει αξεκαθάριστη.
Πολλή αρνητική ατμόσφαιρα, άσχετα πόσο καλό μπορεί να είναι το μηχανάκι.
Κι έτσι, ενώ παλία άκουγα «Κάθε Τρίτη Μάστορα» και έστριβα, τώρα ετοιμάζομαι για Κατούμι! Η Μπε-Εμ-βε παραμένει όνειρο... ίσως κάποτε, κάποια παλαιοντολογική ανακατασκευή!
Pan (dvs)
13/03/2015, 16:41
H GS1100R πρεπει να ειναι απο τα τιμια εργαλεια τελικα.Δεν εχω ακουσει και πολλα.
amyroukai
13/03/2015, 18:55
H GS1100R πρεπει να ειναι απο τα τιμια εργαλεια τελικα.Δεν εχω ακουσει και πολλα.
Δεν διαβαζεις ξενα σαϊτΖ.
Εχει συγκεκριμενα, αλλα φτηνα και αλλα ακριβα κουσουρια.
E, ναι ρε φιλε.. :a10:
Ειπαμε, καλο το strom αλλα το gs ειναι ενα δυο επιπεδα πιο πανω. Και μονο λογω ποιοτητας κυλησης να το παρεις.
disclaimer: Συγνωμη Terens. :look:
Bob_o_mastoras
16/03/2015, 11:13
Nαι μεν αλλα...
Εμενα με ιντριγκαρει το paralever-telelever και ο boxer.
:look:
Motorrad BMW test 40.000km1200 GS βγάζουν σοβαρό πρόβλημα στρόφαλο αν θυμάμαι έχουν ανακληθεί πολλά φίλος μου καινούριο με εγγύηση 10000 χλμ πρόβλημα ζήτησε να το αλλάξει στην μπεεμβρ δεν ήθελαν αλλά να το φτιάξουν. Τελικά η αλλαγή έγινε απευθείας από την επαφή με Γερμανούς. Δυστυχώς η εκπαίδευση των Ελλήνων τεχνικών στης νέες μοτο τεχνολογίες με μόνο δύο εβδομάδες η και μήνα ακόμα στο εξωτερικό για τις νέες μοτο, είναι ανεπαρκείς ώστε να έχουμε σωστούς τεχνίτες και αντιμετωπιζουμε μεγάλο πρόβλημα. Τον τίγρη μου τον δοκίμασα τον αγάπησα παλιό μοντέλο δύσκολα θα τον αλλάξω. Μου προσέφερε μηδέν πρόβλημα αξιόπιστο οικονομική πολύ καλή ταχύτητα ταξιδιού μεγάλη άνεση οδήγησης πολλά χλμετρα συνεπιβάτη τέλεια θέση κλπ κλπ Εντάξει πρέπει να οδηγήσουμε και λίγο να έχουμε αίσθηση ότι οδηγούμε μοτοσικλέτα και όχι να τα κάνει όλα η μοτοσικλέτα μόνη της. Δεν βλέπω λόγο αλλαγής γιατί κάτι θα μου προσφέρει τεχνολογία αλλά θα λείπει πχ η άνεση συνεπιβάτη βασικό μεγάλο ταξίδι. Ειδικά στα νέα δεν με εντυπωσίασε η θέση συνεπιβάτη και κάλυψη αέρα. Ταξιδεύω άνετα οικονομικά ασφάλεια με 150-200 με τον παλιό τίγρη.
Motorrad BMW test 40.000km1200 GS βγάζουν σοβαρό πρόβλημα στρόφαλο αν θυμάμαι έχουν ανακληθεί πολλά φίλος μου καινούριο με εγγύηση 10000 χλμ πρόβλημα ζήτησε να το αλλάξει στην μπεεμβρ δεν ήθελαν αλλά να το φτιάξουν. Τελικά η αλλαγή έγινε απευθείας από την επαφή με Γερμανούς. Δυστυχώς η εκπαίδευση των Ελλήνων τεχνικών στης νέες μοτο τεχνολογίες με μόνο δύο εβδομάδες η και μήνα ακόμα στο εξωτερικό για τις νέες μοτο, είναι ανεπαρκείς ώστε να έχουμε σωστούς τεχνίτες και αντιμετωπιζουμε μεγάλο πρόβλημα. Τον τίγρη μου τον δοκίμασα τον αγάπησα παλιό μοντέλο δύσκολα θα τον αλλάξω. Μου προσέφερε μηδέν πρόβλημα αξιόπιστο οικονομική πολύ καλή ταχύτητα ταξιδιού μεγάλη άνεση οδήγησης πολλά χλμετρα συνεπιβάτη τέλεια θέση κλπ κλπ Εντάξει πρέπει να οδηγήσουμε και λίγο να έχουμε αίσθηση ότι οδηγούμε μοτοσικλέτα και όχι να τα κάνει όλα η μοτοσικλέτα μόνη της. Δεν βλέπω λόγο αλλαγής γιατί κάτι θα μου προσφέρει τεχνολογία αλλά θα λείπει πχ η άνεση συνεπιβάτη βασικό μεγάλο ταξίδι. Ειδικά στα νέα δεν με εντυπωσίασε η θέση συνεπιβάτη και κάλυψη αέρα. Ταξιδεύω άνετα οικονομικά ασφάλεια με 150-200 με τον παλιό τίγρη.
Aν δεν υπηρχε ο πολύ σοβαρος επιχειρηματιας και συνεργειο Παναγιωτόπουλος στο γερακα τα πραγματα θα ηταν παρα πολύ χειροτερα για τις γερμανιδες....παρόλα αυτά το συγκεκριμενο ρημαδι πουλαει παρ'ολα την τσουχτερη τιμη της ..δειγμα της ελληνικης βλαχογκλαμουριας που βασιζει τα παντα στο δηθεν, τη μοστρα και το περιτύλιγμα..
amyroukai
16/03/2015, 11:31
Τερενς μια διορθωση, τιγρης 1200 και κροστουρερ ειναι ιδια κιλα, με το dct της χονδα να ειναι πολλα παραπανω.
Τερενς μια διορθωση, τιγρης 1200 και κροστουρερ ειναι ιδια κιλα, με το dct της χονδα να ειναι πολλα παραπανω.
ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ..........
Δεν είναι, καμμιά δεκαπέντε έχουν διαφορά 259 το Τράιομφ, 275 το Χόντα και 285 ,ΑΛΛΑ είναι όπως με το βαραντέρο,η αίσθηση και το κέντρο βάρους πιθανόν.
Σαν μοτό εδώ θα διάλεγα με χίλια το explorer από το Χόντα έχοντας δοκιμάσει και τα δύο.Βασικά το Χόντα δεν έχει καμμία
σχέση με αυτά που διαφημίζει,ενώ τό explorer το μόνο μείον που έχει είναι η αξιοπιστία της εταιρείας απέναντι στη Χόντα..!!
amyroukai
16/03/2015, 15:13
ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ..........
Δεν είναι, καμμιά δεκαπέντε έχουν διαφορά 259 το Τράιομφ, 275 το Χόντα και 285 ,ΑΛΛΑ είναι όπως με το βαραντέρο,η αίσθηση και το κέντρο βάρους πιθανόν.
Σαν μοτό εδώ θα διάλεγα με χίλια το explorer από το Χόντα έχοντας δοκιμάσει και τα δύο.Βασικά το Χόντα δεν έχει καμμία
σχέση με αυτά που διαφημίζει,ενώ τό explorer το μόνο μείον που έχει είναι η αξιοπιστία της εταιρείας απέναντι στη Χόντα..!!
Το ΜΟΤΟ περιοδικό (ναι ξέρω δεν το πιστεύουν όλοι) ίδια τα μέτρησε. Το τι ανακοινώνει η κάθε εταιρία δεν το ξέρω...
Για το θέμα αξιοπιστία... Τα 800 λίγα πράγματα έβγαλαν, πρακτικά αυτό με τη μίζα (κακή σχεδίαση) και αυτό με τα ρελαντί (μλκίες των σέρβις συνήθως). Σε σχέση με τα μπεμπέ800 σχεδόν τίποτα.
Το tenere1200 ωραίο, θέση οδήγησης όνειρο κλπ, αλλά από μολύβι το φτιάξανε και δαύτο που να πάρει... Τουλάχιστον δεν σπα, δεν χαλά.
AUFGEBRACHT
17/03/2015, 18:05
Aν δεν υπηρχε ο πολύ σοβαρος επιχειρηματιας και συνεργειο Παναγιωτόπουλος στο γερακα τα πραγματα θα ηταν παρα πολύ χειροτερα για τις γερμανιδες....παρόλα αυτά το συγκεκριμενο ρημαδι πουλαει παρ'ολα την τσουχτερη τιμη της ..δειγμα της ελληνικης βλαχογκλαμουριας που βασιζει τα παντα στο δηθεν, τη μοστρα και το περιτύλιγμα..
Το 2014 οι Βαυαροί πούλησαν 123.000 δίτροχα, δείγμα ελληνικής βλαχογκλαμουριάς παγκοσμίως;
Υπάρχουν και αλλού καλά μαστόρια για BMW εκτός Γέρακα, αλλά δεν έχουν το όνομα και τον Πασχάλη Τσαρούχα να κάνει το service του εκεί (χωρίς να έχω κάτι προσωπικό ούτε με τον Τσαρούχα ούτε με το Γέρακα και τον Παναγιωτόπουλο)...
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ............
Ότι άλλο να πουλάς bmw στις ΗΠΑ,και Γερμανία για παράδειγμα ,και άλλο στην Ελλαδίτσα που βογγούσε το 2014..!!!
Γράψε μας και τον μέσο μισθό του Γερμανού και πόσο πουλάνε στις ΗΠΑ που δεν έχουν και Φ.Π.Α.
Η αναφορά φίλε ήταν στα 10 μύρρια Έλληνες και όχι στα 7 δίς του πλανήτη γή...!!!
Άλλωστε είπαμε οι άνθρωποι είναι μάγοι στο να κάνουν το ΑΣΠΡΟ...ΜΑΥΡΟ.
Και αυτή τη στιγμή είσαι μάλλον από τους λίγους που δεν αντιλήφθησαν ότι διεξάγουν τον ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
αφού όλως τυχαίως είχαν ξεκινήσει τους δύο προηγούμενους αυτοί με 100 μύρρια νεκρούς..!!
Ακόμα και οι ίδιοι προς τιμήν τους ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν τη σφαγή στο ΔΙΣΤΟΜΟ ,πλέον ακούγονται
φωνές μέσα στην βουλή τους...!!!!!
Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους..??
Ε....ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΤΟ ΕΓΩ, ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ.