PDA

View Full Version : Ασύμφορο το eBay για τους Έλληνες;

PetranGR
16/03/2015, 23:00
Όπως το γράφω στον τίτλο παιδιά,μετά από άρθρα που διάβασα,γιατί ήμουν έτοιμος για παραγγελία και βρέθηκα προ-εκπλήξεων ,η ισοτιμία ήρθε στα ίσια,οπότε δεν έχει πλεόν 30 δολλάρια = 20 ευρώ.Πλεόν 30 δολλάρια= 30 ευρώ.

Οπότε πολλά αντικείμενα κοστίζουν όσο και εδώ το ίδιο με έξω.

Τι λέτε θα ξανα αλλάξει αυτό;

George_Sp
16/03/2015, 23:05
Όπως το γραψες στο τίτλο άλλο καταλαβαίνει κανείς :P
Η αλήθεια είναι οτι φέτος με την αλλαγή ισοτιμίας και με τις τιμές σε ελληνικά καταστήματα να αρχίζουν να πέφτουν λόγο μικρότερης αγοραστικής δύναμης όντως φτάσαμε σε σημείο να μην πολυαξίζουν οι αγορές από έξω.
Πάντα όμως υπάρχει το amazon με χαμηλότερες τιμές του ebay.
Επίσης σε ορισμένα αντικείμενα το ebay και το amazon ακόμα έχουν τιμές που συμφέρουν.
Δε ξέρω πότε και αν θα αλλάξει....ξέρω οτι πλέον είμαστε ελεύθεροι να ψάχνουμε παντού και έχουμε επιλογές.

SHOOTER045
16/03/2015, 23:05
Πέτρο δεν είναι μόνο θέμα ισοτιμίας.
Αλλα και διαφοράς τιμών, μπορεί να ειναι ένα προς ένα, αλλα όταν αγοράζεις κάτι 100 ευρό και στην Ελλάδα έχει τα διπλά, ας έπεσε η ισοτιμία στο ένα προς ένα

PetranGR
16/03/2015, 23:18
Όπως το γραψες στο τίτλο άλλο καταλαβαίνει κανείς :P
Η αλήθεια είναι οτι φέτος με την αλλαγή ισοτιμίας και με τις τιμές σε ελληνικά καταστήματα να αρχίζουν να πέφτουν λόγο μικρότερης αγοραστικής δύναμης όντως φτάσαμε σε σημείο να μην πολυαξίζουν οι αγορές από έξω.
Πάντα όμως υπάρχει το amazon με χαμηλότερες τιμές του ebay.
Επίσης σε ορισμένα αντικείμενα το ebay και το amazon ακόμα έχουν τιμές που συμφέρουν.
Δε ξέρω πότε και αν θα αλλάξει....ξέρω οτι πλέον είμαστε ελεύθεροι να ψάχνουμε παντού και έχουμε επιλογές.

Παραπλανητικός τίτλος για να μπείτε ; μπινιά!

Ναι,δεν διαφωνώ και το Bangabood όπως γράφεται αυτό ,πάντα είχε χαμηλές τιμές αλλά πλεόν το δολλάριο με το ευρώ είναι 1 προς 1 σχεδόν.
Γιατί το λέω αυτό;Είχα σταμπάρει ένα πληκτρολόγιο για ένα λάπτοπ πριν μερικές μέρες και ήταν 17€ με αποστολή μέσα,και τώρα πήγε στα ξαφνικά 21,50€ και ξενέρωσα.

Πέτρο δεν είναι μόνο θέμα ισοτιμίας.
Αλλα και διαφοράς τιμών, μπορεί να ειναι ένα προς ένα, αλλα όταν αγοράζεις κάτι 100 ευρό και στην Ελλάδα έχει τα διπλά, ας έπεσε η ισοτιμία στο ένα προς ένα

Ναι,δεν διαφωνώ πάντα έξω θα έιναι πιο φθηνά όπως κράνη κτλ. αλλά τόσο καιρό η διαφορά δολλάριο με ευρώ βοηθούσε την τσέπη μας.

vaska
16/03/2015, 23:26
Θα επέμβει μάλλον ο Ομπάμιας και θα δώσει εντολές μιας και θέλουν φτηνό το δολ έναντι του ευρώ για να έχουν εξαγωγές.

mankam
16/03/2015, 23:26
Οντως απο τον τιτλο αλλα καταλαβα και εγω!
Πληροφοριακα αυτη την στιγμη το paypal δινει ισοτιμια :1 USD = 0.920449 EUR.
Για οσους αγοραζουν αλλα και πουλανε στο ebay μια λυση ειναι να παρακολουθουν τις ισοτιμιες και να κανουν την καταλληλη στιγμη μετατροπες στο PayPal balance μπορουμε να εχουμε ταυτοχρονα 3 νομισματα εκει,.
Εγω στο δικο μου εχω ταυτοχρονα δολλαρια και ευρω, οταν αγοραζω απο ebay.de πληρωνω με ευρω για να μην με "ριχνει" το paypal στην μετατροπη, αντιστοιχα οτι ειναι στο ebay.com πληρωνεται σε δολλαρια.
Για να δουμε και την αλλη πλευρα ομως οσοι απο εμας πουλαμε στο ebay.com ημαστε κερδισμενοι ;)

SHOOTER045
16/03/2015, 23:30
Αυτή την ανοδιωμενη μανετα με τρόμπα,ρυθμιζομενη την πήρα πριν 20 μέρες από banggood 17ευρο.
Και εδώ την βρήκα 80 .
Και με δωρεάν μεταφορικά.
Και 1,5/1 να πάει πάλι θα συμφέρει για κάποια αντικείμενα.
Σήμερα κοίταγα για ένα τηλ( lenovo 5.0 octacore 13mp front camera κλπ κλπ)
Τιμή Κίνας με 32gb κάρτα 120 ευρό
Ελλάδα - σκρουτζ - 250

motomaniac
17/03/2015, 00:22
ταμαμ εποχη για να πουλας εξω ειναι..

dimmie_72
17/03/2015, 00:36
Εγω στο δικο μου εχω ταυτοχρονα δολλαρια και ευρω, οταν αγοραζω απο ebay.de πληρωνω με ευρω για να μην με "ριχνει" το paypal στην μετατροπη, αντιστοιχα οτι ειναι στο ebay.com πληρωνεται σε δολλαρια.

Mα στην πληρωμή με paypal, εσύ επιλέγεις αν θες να πληρώσεις στο νόμισμα του προϊόντος η θες να αφήσεις την paypal να μετατρέψει σε € βάσει της ισοτιμίας.

endopandou
17/03/2015, 08:09
η ισοτιμία αυτή τη στιγμή είναι 1.06. Την έχουμε δει και στο 1.10 την είδαμε και σχεδόν στο 1.5. Ε και? Μπορεί να μου πει κάποιος για ποιο λόγο σημαίνει αυτό πως το ebay τελείωσε για τους Έλληνες? :confused:

Sapadak
17/03/2015, 08:14
η ισοτιμία αυτή τη στιγμή είναι 1.06. Την έχουμε δει και στο 1.10 την είδαμε και σχεδόν στο 1.5. Ε και? Μπορεί να μου πει κάποιος για ποιο λόγο σημαίνει αυτό πως το ebay τελείωσε για τους Έλληνες? :confused:

Δε διάβασες παραπάνω ε?
Γιατι δε συμφέρει λέν

notakos600
17/03/2015, 08:17
Άντε ρε και τρόμαξα.
Άσχετος ο τίτλος...

endopandou
17/03/2015, 08:23
Δε διάβασες παραπάνω ε?
Γιατι δε συμφέρει λέν
Διάβασα και ξαναρωτάω λίγο διαφορετικά. Γιατί ενώ οι ισοτιμίες είναι καθημερινά ευμετάβλητες μια πρόσκαιρη ασύμφορη ισοτιμία να σημαίνει τέλος το ebay για τους Έλληνες? Δηλαδή όταν έφτασε στο ενάμισι οι Έλληνες έπρεπε να αδειάσουν τις αποθήκες της Κίνας? Και γιατί μόνο οι Έλληνες?

notakos600
17/03/2015, 08:26
Διάβασα και ξαναρωτάω λίγο διαφορετικά. Γιατί ενώ οι ισοτιμίες είναι καθημερινά ευμετάβλητες μια πρόσκαιρη ασύμφορη ισοτιμία να σημαίνει τέλος το ebay για τους Έλληνες? Δηλαδή όταν έφτασε στο ενάμισι οι Έλληνες έπρεπε να αδειάσουν τις αποθήκες της Κίνας? Και γιατί μόνο οι Έλληνες?

Εμένα πάντως με έχεις καλύψει.:beer:

Sapadak
17/03/2015, 08:44

Γιατί για εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως. Αν συμφέρει και το Γερμανό προσωπικά χέστικα :lol:
Οταν ήταν στο 1,5 εσύ τι πιστεύεις, ότι δε ψώνιζαν περισσότερο???

Ο τίτλος του θέματος πρέπει να αλλαχτεί

PetranGR
17/03/2015, 10:32
Οντως απο τον τιτλο αλλα καταλαβα και εγω!
Πληροφοριακα αυτη την στιγμη το paypal δινει ισοτιμια :1 USD = 0.920449 EUR.
Για οσους αγοραζουν αλλα και πουλανε στο ebay μια λυση ειναι να παρακολουθουν τις ισοτιμιες και να κανουν την καταλληλη στιγμη μετατροπες στο PayPal balance μπορουμε να εχουμε ταυτοχρονα 3 νομισματα εκει,.
Για να δουμε και την αλλη πλευρα ομως οσοι απο εμας πουλαμε στο ebay.com ημαστε κερδισμενοι ;)

αυτό πως ακριβώς το εννοείς αν μπορείς να το εξηγήσεις;

Αυτή την ανοδιωμενη μανετα με τρόμπα,ρυθμιζομενη την πήρα πριν 20 μέρες από banggood 17ευρο.
Και εδώ την βρήκα 80 .
Και με δωρεάν μεταφορικά.
Και 1,5/1 να πάει πάλι θα συμφέρει για κάποια αντικείμενα.
Σήμερα κοίταγα για ένα τηλ( lenovo 5.0 octacore 13mp front camera κλπ κλπ)
Τιμή Κίνας με 32gb κάρτα 120 ευρό
Ελλάδα - σκρουτζ - 250

μαζί σου και εγώ απλά είδα ότι αλλάξαν αισθητά οι τιμές.

Mα στην πληρωμή με paypal, εσύ επιλέγεις αν θες να πληρώσεις στο νόμισμα του προϊόντος η θες να αφήσεις την paypal να μετατρέψει σε € βάσει της ισοτιμίας.

έτσι το έχω εγώ αλλά ποιο πάνω φίλος είπε,ότι υπάρχει άλλος τρόπος.

Πολλοί γνωστοί μου μείωσαν τις παραγγελίες γιατί είναι πιο υψηλές οι τιμές (Όχι με σχέση με Ελλάδα,αλλά γενικότερα)

Γιατί για εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως. Αν συμφέρει και το Γερμανό προσωπικά χέστικα :lol:
Οταν ήταν στο 1,5 εσύ τι πιστεύεις, ότι δε ψώνιζαν περισσότερο???

Ο τίτλος του θέματος πρέπει να αλλαχτεί

Το αυτό !
Αλλά για τον τίτλο του θέματος, με φάγατε! Ας το αλλάξει κάποιος αμάν!

Cpt. Haddock
17/03/2015, 10:37
Περιμενετε λιγο ακομα που η ισοτιμια θα ειναι 1USD= 568,45 δρχ.... :smokin:

Επισης, αυτο με τα κρανη που συνεχως λετε οτι στην Ελλαδα ειναι ακριβα και εξω φτηνα, σας πληροφορω οτι δεν ισχυει. Συγκεκριμενο κρανος, το βρηκα πιο φτηνα στην Ελλαδα (σε μαγαζι), απ' οτι πουλιεται εδω στη Γαλλια.

Γενικα οι τιμες ειναι παραπλησιες και, φυσικα, στα eshops παιζουν προσφορες, αλλα το οτι ειναι φτηνα τα κρανη μην το λετε.

SHOOTER045
17/03/2015, 10:42
Δεν είπαμε σε όλα τα πράγματα cpt10

πυξιδας990
17/03/2015, 11:21

και 1ε=1000δχρ:eek:

notakos600
17/03/2015, 11:23

Μπουχαχαχαχχα, να'σαι καλά κάπτεν, το καλύτερο που διάβασα σήμερα. :a01: :bawl:

devil's animal
17/03/2015, 11:46
οντως οι τιμες ειναι καλυτερες απο εδω σε πολλα προϊοντα αλλα η ισοτιμια πλεον ειναι σκατα...

μλκ μου οσο θυμαμαι οτι ειχα φερει ολοσωμη εξατμιση full competition Arrow για το 636 με ισοτιμια 1,65...+ την χαμηλοτερη τιμη σαν προϊον...
μιλαμε οτι ειχα δωσει τοτε 600€ (αν θυμαμαι καλα) και εδω μου ζηταγαν 1800€...:eek:..ετος 2008...good times...:a35:

PetranGR
17/03/2015, 12:16
οντως οι τιμες ειναι καλυτερες απο εδω σε πολλα προϊοντα αλλα η ισοτιμια πλεον ειναι σκατα...

μλκ μου οσο θυμαμαι οτι ειχα φερει ολοσωμη εξατμιση full competition Arrow για το 636 με ισοτιμια 1,65...+ την χαμηλοτερη τιμη σαν προϊον...
μιλαμε οτι ειχα δωσει τοτε 600€ (αν θυμαμαι καλα) και εδω μου ζηταγαν 1800€...:eek:..ετος 2008...good times...:a35:

να κάτι τέτοια λέω.

Όσο για τα κράνη έξω φυσικά και είναι πιο φθηνά πλάκα κάνετε; XR1100 με 287€ με γραφικά πάνω που το είδατε εδώ;

Ζεύκας
17/03/2015, 13:56
Υπάρχει και το Αγγλικό και το Ιταλικό και το Γερμανικό eBay. υπάρχουν και εκεί προσφορές δίχως το φόβο των τελωνείων.

Γιατί τόσος πανικός για το αμερικάνικο;

PetranGR
17/03/2015, 15:04
Υπάρχει και το Αγγλικό και το Ιταλικό και το Γερμανικό eBay. υπάρχουν και εκεί προσφορές δίχως το φόβο των τελωνείων.

Γιατί τόσος πανικός για το αμερικάνικο;

Αυτά μπορείς να τα δείς μέσω του ebay.co.uk και αριστερά επιλέγεις European Union ,έτσι σου δείχνει όλης της ευρώπης.

Γιατί πανικός για το αμερικάνικο; γιατί εκεί γίνεται ο χαμός να το πώ και έτσι,στις τιμές.

bonepeeler
17/03/2015, 15:22
Ευκαιρια να πουλησω ενα κρανακι στην αμερικη.

Ζεύκας
17/03/2015, 15:38
Αυτά μπορείς να τα δείς μέσω του ebay.co.uk και αριστερά επιλέγεις European Union ,έτσι σου δείχνει όλης της ευρώπης.

Γιατί πανικός για το αμερικάνικο; γιατί εκεί γίνεται ο χαμός να το πώ και έτσι,στις τιμές.

εγώ δεν θα συμφωνήσω. άμα βάλεις κάτω την αγορά τα μεταφορικά και τους δασμους εισαγωγής άντε να βγαίνει ένα 5% χαμηλότερο από το να το αγοράσεις από Αγγλία.

Βέβαια πάντα θα υπάρχουν κάτι λίγες ευκαιρίες στην αμερικάνικη αγορά που δεν θα τις βρίσκεις στην Ευρώπη. Εκεί σε τσούζει.

mankam
17/03/2015, 21:51

Εμφανιζονται τα προιοντα πωλητων που πληρωνουν εξτρα για καταχωρηση σε αλλα ebay , π.χ. εγω πουλαω ebay.com αν θελω να εμφανιζεται στο ebay.uk πληρωνω εξτρα καταχωρηση (σιγα μην το εκαναν τσαμπα).
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καλυτερα να μπαινουμε χωριστα σε ebay.com, ebay.uk, ebay.au, ebay.it κ.τ.λ. και να κανουμε αναζητηση αυτο που θελουμε.

motomaniac
17/03/2015, 21:55
Εμφανιζονται τα προιοντα πωλητων που πληρωνουν εξτρα για καταχωρηση σε αλλα ebay , π.χ. εγω πουλαω ebay.com αν θελω να εμφανιζεται στο ebay.uk πληρωνω εξτρα καταχωρηση (σιγα μην το εκαναν τσαμπα).
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καλυτερα να μπαινουμε χωριστα σε ebay.com, ebay.uk, ebay.au, ebay.it κ.τ.λ. και να κανουμε αναζητηση αυτο που θελουμε.

βγαινεις και στο uk. απλα μετα τα δικα τους αν δεν κανω λαθος

mankam
17/03/2015, 22:04
βγαινεις και στο k. απλα μετα τα δικα τους αν δεν κανω λαθος
ισχυει, βλεπω τις δικες μου καταχωρησεις με τα ειδη που πουλαω, δειχνει μονο αυτες εχουν μεγαλο αριθμο πωλησεων, τα υπολοιπα οχι, αν ψαχνεις προιον που ειναι ενα τεμαχιο μονο δεν ειμαι σιγουρος αν θα το δειξει σε αλλο ebay.
Eχουν ενα περιεργο αλγοριθμο στην αναζητηση τα ebay, μετα απο τοσα χρονια ακομα το ψαχνω, π.χ. πουλαω το Χ ειδος και δεν εχω πωλησεις ενα μηνα καθολου μολις αγορασει καποιος τις επομενες μερες γινεται ενα χαμος με το ιδιο προιον.

RaGe_Raptor
17/03/2015, 22:29
αυτό με τις δραχμές,καλό..θα πουλήσουμε πολύ πράμα...!!!
όπως ειπώθηκε,Γερμανικό,Ιταλικό eBay....
μέχρι 1,59 είχε φτάσει η ισοτιμία εκεί κοντά στο 2008...ωραίες εποχές.......!!!

McTalas
17/03/2015, 22:46
Καποτε ηταν καλα. Ειχα παρει 3 κρανη απο το αμερικα εδω θελανε 1200 και το πηρα 550. Αλλα τωρα οι τιμες αλλαξανε. Δεν αξιζει το ρισκο του τελωνειου.