PDA

View Full Version : τελειως off, γκαραζοπορτα

McTalas
31/03/2015, 21:33
Στο γκουγκλη βρισκω μονο καταστηματα και εγω θελω γνωμες. Η γκαραζοπορτα εχει μηκος 7 μετρα και 5υψος περιπου. Το υπαρχον μοτερ ειναι η δεύτερη φορα που κλανει και τα νευρα μου δεν ειναι και στα πολυ καλα.
Ξερει κανενας να μου πει δυο πραγματακια?
να την αλλαξω? Να την στενεψω?

devil's animal
31/03/2015, 21:41
Στο γκουγκλη βρισκω μονο καταστηματα και εγω θελω γνωμες. Η γκαραζοπορτα εχει μηκος 7 μετρα και 5υψος περιπου. Το υπαρχον μοτερ ειναι η δεύτερη φορα που κλανει και τα νευρα μου δεν ειναι και στα πολυ καλα.

σε ποια επαυλη μενεις ρε Γιωργακη...??...ετσι για να'χουμε και καλο ρωτημα...:p

McTalas
31/03/2015, 21:44
σε ποια επαυλη μενεις ρε Γιωργακη...??...ετσι για να'χουμε και καλο ρωτημα...:p

Δε φταιω εγω ρε σταυρο, η ατιμη κενωνια με εριξε στα ταρταρα... :cry:

alexzafeir
31/03/2015, 21:45
Το μοτέρ χάλασε ή οι περσιδες; 7 μετρα μηκος για μοτερ ειναι πολυ νομίζω οτι θα επρεπε να ειναι δυο γκαραζοπορτες ξεχωριστες. Ειναι μεγαλο το βαρος. Υπάρχουν 7 μετρα περσιδες;

devil's animal
31/03/2015, 21:48
Δε φταιω εγω ρε σταυρο, η ατιμη κενωνια με εριξε στα ταρταρα... :cry:

σε καταλαβαινω ρε φτωχοπαιδο...
το κρασι παλιο...το χαβιαρι μαυρο... το γκαραζ 350τ.μ. και χωρις θερμανση...

αστα να πανε...καταραμενη φτωχεια λεμε...:lol:

McTalas
31/03/2015, 21:59
σε καταλαβαινω ρε φτωχοπαιδο...
το κρασι παλιο...το χαβιαρι μαυρο... το γκαραζ 350τ.μ. και χωρις θερμανση...

αστα να πανε...καταραμενη φτωχεια λεμε...:lol:

Αστα παλιοκατασταση που να σου λεω...:lol:

McTalas
31/03/2015, 22:01
Το μοτέρ χάλασε ή οι περσιδες; 7 μετρα μηκος για μοτερ ειναι πολυ νομίζω οτι θα επρεπε να ειναι δυο γκαραζοπορτες ξεχωριστες. Ειναι μεγαλο το βαρος. Υπάρχουν 7 μετρα περσιδες;

Το μοτερ. Δεν μπορει να την σηκωσει.
σημειωση πως η γκαραζοπορτα ειναι ρολο και απο το 2010 εχει χαλασει αλλη μια φορα.

sv1000s
31/03/2015, 22:04

5 μετρα υψος???τι πορτα ειναι αυτη?τελος παντων τα μοτερ εχουν εγγυηση αρκετα χρονακια αν αυτος που το εβαλε δεν

εβαλε το μοτερ που επρεπε σε βατ παντα ειναι λογικο να ηρε δρομο!

ειναι η δουλεια μου δεν λεω κατι που ακουσα.

να ξερεις πεζουν πολλες πατατες στην αγορα που δουλευουν για ενα χρονικο διαστημα και μετα τελος

sv9cvk
31/03/2015, 22:06

Τι ακριβως εννοεις οταν λες περσιδες? Μηπως εννοεις την κρεμαγιερα ? Αν ναι και βεβαια μπορει να γινει οσα μετρα θελουμε!

Πες μας καταρχην ποσα κιλα ειναι η πορτα!!( αν ξερεις , αν οχι περιπου ποσα ειναι)
Μετα για ποσα κιλα ειναι το μοτερ (προτιμω μοντελο και μαρκα)
Επισης την συχνοτητα που ανοιγοκλεινει η πορτα την ωρα μεσο ορο
Και το τελευταιο , οταν λες οτι το μοτερ "τα κλασε" τι ακριβως εννοεις........:)
Ολα αυτα ειναι βασικα για να παρεις μια συγκεκριμενη απαντηση και οχι αερολογιες!!!:p
:wave2:

sv9cvk
31/03/2015, 22:08
Το μοτερ. Δεν μπορει να την σηκωσει.
σημειωση πως η γκαραζοπορτα ειναι ρολο και απο το 2010 εχει χαλασει αλλη μια φορα.

Τωρα ειδα οτι ειναι ρολο!!!!!
:):p

alexzafeir
31/03/2015, 22:11
Το ιδιο ειχα και εγω εβαλα ενα πιο μεγαλο μοτερ και την δυνατοτητα να σηκωνεται και απο μεσα χειροκινητα οπως οι τεντες. Νομιζω οτι δεν υπαρχει μοτερ για τοσο βαρος 7 μετρα
εμενα ειναι περιπου 4 μετρα. Αν θα βρεις μοτερ απο αυτα που βάζουν τα μαγαζια στα ρολλα που ειναι βαρια
333359

Η αλλιως καντο ετσι

333360

agamoi-thytai
31/03/2015, 22:14
Εχω γκαραζόπορτα 2.20 χ 6 μέτρα.
Η δίκη σου σαφώς ειναι τεράστια, αλλά δες την Marantec αν δεν έχεις δει ήδη.
Είμαι πλήρως ικανοποιημένος.

teogtp
31/03/2015, 22:19
Να πω και εγω την κ@λοτρυπιδ....εχμμμ γνωμη μου.
Δυνατοτητα για 2πλο μοτερ υπαρχει;

sv1000s
31/03/2015, 22:25
δεν ειναι οικιακο το ρολο λογικα με τα γραφομενα σου

βιομηχανικο πρεπει να ειναι.αρα πας σε νεο πιο δυνατο μοτερ.

αν το μοτερ δεν εχει περαση 5 ετη εχει ακομα εγγυηση λογικα να πας σε αυτον που το εβαλε την

τελευταια φορα που χαλασε μπας και την βγαλεις τζαμπα. αν ειναι σοβαρης εταιρια το μοτερ θα αλλαχτη

αμεσως.εσυ ξερεις

McTalas
31/03/2015, 22:28
5 μετρα υψος???τι πορτα ειναι αυτη?τελος παντων τα μοτερ εχουν εγγυηση αρκετα χρονακια αν αυτος που το εβαλε δεν

εβαλε το μοτερ που επρεπε σε βατ παντα ειναι λογικο να ηρε δρομο!

ειναι η δουλεια μου δεν λεω κατι που ακουσα.

να ξερεις πεζουν πολλες πατατες στην αγορα που δουλευουν για ενα χρονικο διαστημα και μετα τελος

Εχει εγγυηση το μοτερ,τους περιμενω αυριο το πρωι.

Για την ακριβεια η πορτα πρεπει να εχει 5 - 6 μετρα μηκος και 3 μετρα υψος. Την ημερα ανοιγει καμια 10αρια φορες.
Απο οτι εχω καταλαβει ειναι ρολο αλουμινιου οπως εχουν τα παραθυρα, αλλα με πιο στηβαρα πλαινα. Δεν ξερω εαν ειναι "κανονικη" γκαραζοπορτα ή απλα πηραν ενα μοτερ κιι ρολο και το βαλανε για γκαραζοπορτα.

Μια λυση ειναι να την στενεψω ωστα να ελαφρινει. Αλλα δεν το προτιμω. Η αλλη ειναι να ξυλωθει και να μπει μια σπαστη οροφης με το αναλλογο μοτερ...

endopandou
31/03/2015, 22:32
είναι δεύτερη γκαραζόπορτα μέσα σε υπόγειο γκαράζ;

McTalas
31/03/2015, 22:36
Οχι η εξωτερικη γκαραζοπορτα ειναι.

sv1000s
31/03/2015, 22:38

Για την ακριβεια η πορτα πρεπει να εχει 5 - 6 μετρα μηκος και 3 μετρα υψος. Την ημερα ανοιγει καμια 10αρια φορες.
Απο οτι εχω καταλαβει ειναι ρολο αλουμινιου οπως εχουν τα παραθυρα, αλλα με πιο στηβαρα πλαινα. Δεν ξερω εαν ειναι "κανονικη" γκαραζοπορτα ή απλα πηραν ενα μοτερ κιι ρολο και το βαλανε για γκαραζοπορτα.

Μια λυση ειναι να την στενεψω ωστα να ελαφρινει. Αλλα δεν το προτιμω. Η αλλη ειναι να ξυλωθει και να μπει μια σπαστη οροφης με το αναλλογο μοτερ...

αν ειναι ετσι τοτε ειναι αλουμινιου ρολο και δεν ειναι πανω απο 6 μετρα στανταρ.γιατι δεν υπαρχει σε αλουμινου πανω απο 6μ.

καλο αυτο παντως γιατι θα βγαλεις ακρη.

θελει καλο μοτερ φιλε μου μην μπεις στο τριπακι να δωσεις λεφτα για αλλη πορτα.το καινουριο που θα σου βαλουν θα εχει

και αυτο εγγυηση αρα εισαι ενταξη.αλλα το μοτερ που θα μπει πρεπει να ειναι σε Νm για το βαρος του ρολου.

και κατι ακομα.

αν το ρολο εχει νερα απο βροχη πανω στης περσιδες του και το ανεβασεις πανω εκει μπορη να
γινει ζημια απο τα νερα που θα πανε στο μοτερ αν και που σπανιο το εχω δει και αυτο.

ατι αλλο θες και μπορω να βοηθισω στη διαθεση σου

endopandou
31/03/2015, 22:43
Οχι η εξωτερικη γκαραζοπορτα ειναι.
Τότε πρέπει να είναι γύρω στα 4μ πλάτος άντε 4.30 και ύψος γύρω στα 2,5μ εκτός αν είναι κάποια ειδική κατασκευή. Αν ισχύει αυτό κάνε ότι σου είπε ο sv1000s

McTalas
31/03/2015, 22:47
αν ειναι ετσι τοτε ειναι αλουμινιου ρολο και δεν ειναι πανω απο 6 μετρα στανταρ.γιατι δεν υπαρχει σε αλουμινου πανω απο 6μ.

καλο αυτο παντως γιατι θα βγαλεις ακρη.

θελει καλο μοτερ φιλε μου μην μπεις στο τριπακι να δωσεις λεφτα για αλλη πορτα.το καινουριο που θα σου βαλουν θα εχει

και αυτο εγγυηση αρα εισαι ενταξη.αλλα το μοτερ που θα μπει πρεπει να ειναι σε Νm για το βαρος του ρολου.
Το μοτερ το ξαναλλαξαν περσι και παλι φετος ξαναχαλασε...
Δλδ θα το αλλαζω καθεχρονο?
Παιζει ρόλο το οτι το μοτερ ειναι ρολο?
Αν ηταν σπαστη οροφης θα αντεχε περισσοτερο?

alexzafeir
31/03/2015, 23:01
Το μοτερ το ξαναλλαξαν περσι και παλι φετος ξαναχαλασε...
Δλδ θα το αλλαζω καθεχρονο?
Παιζει ρόλο το οτι το μοτερ ειναι ρολο?
Αν ηταν σπαστη οροφης θα αντεχε περισσοτερο?

Ναι αντεχει παραπανω γιατι οι γκαραζοπορτες με τις περσιδες αν δεν ειναι ευθυγραμμισμενες και πιεζονται να ανέβουν ζοριζουν το μοτερ οπου συνήθως ειναι μικρο για το βαρος τους

DAYMAN
31/03/2015, 23:06
τι γκαραζ και αυτο!Leopard 2 βαζεις μεσα;:beer:

sv1000s
31/03/2015, 23:10
Ναι αντεχει παραπανω γιατι οι γκαραζοπορτες με τις περσιδες αν δεν ειναι ευθυγραμμισμενες και πιεζονται να ανέβουν ζοριζουν το μοτερ οπου συνήθως ειναι μικρο για το βαρος τους

ετσι ειναι τα ρολα αυτα ειναι οριακα σε τετοιες διαστασεις ετσι κι αλλιος αρα αν δεν μπει και σωστα κανει διαφορα
και στο μοτερ και στα καναλια και στης περσιδες.
εκτημησεις ζημιας απο δω δεν μπορω να κανω ουτε να κρηνω κανεναν μαστορα η εταιρια που εκανε τη δουλεια στο σπιτι σου.
εγω εχω βαλει ρολο τετοιο χωρης κανενα προβλημα εδω και 10 χρονια δουλευει καθε μερα.

McTalas
01/04/2015, 00:27
Μοτερ μεγαλυτερο παιζει να υπαρχει?

McTalas
01/04/2015, 00:38
Η γκαραζοπορτα ειναι της εταιρειας metallo rol και το μοτερ λογικά θα ειναι faac ή somfy. Σαν εταιρεία λέει τιποτα ή μπα. ( δεχομεθα και πμ ;) )

notakos600
01/04/2015, 08:24
Πριν χαλάσει σου έκανε τριξίματα στο ανέβα-κατέβα;
Η δική μου είναι 3,5 πλάτος και 4,5 ύψος.
Αραιά και που ψεκάζω με σπρευ σιλικόνης τις δύο πλαινές ράγες (στο εσωτερικό αυλάκι) για μείωση τριβών.
Στα 13 χρόνια που την έχω μόνο μία φορά έκαψε μοτέρ.
Ανοίγει και κλείνει 20 φορές/24ωρο.
Ρώτησέ τους όταν έρθουν αν μπαίνει μεγαλύτερο μοτέρ, αλλιώς ας βάλουν καινούργιο.
Γνώμη μου, μην την κόψεις/χαλάσεις, θέμα μοτέρ είναι.
Η δική μου είναι του Λυρίτη.

McTalas
01/04/2015, 15:41
Λοιπον το μοτερ ειναι somfy στα 120N και η πορτα χυγιζει 150 kg. Μου ειπαν το μοτερ αυτο ειναι μεχρι 220 kg. Απο το 2010 δεν ειχα προβλημα εως περσι που χαλασε πρωτη φορά. η προδιαγραφές του μοτερ ειναι μεχρι 5,5 - 6 μετρα περιπου...

sv1000s
01/04/2015, 16:39
τεληκα εγινε τιποτα?μπηκε καινουριο για πες.

υπαρχουν και πιο μεγαλα σε φ60 που λογικα ειναι το δικο σου.

Specialized
01/04/2015, 17:22

Ελπίζω να μην είσαι ψαράς ή κυνηγός, από 7Χ5, η πόρτα πάει στα 5Χ3 με τάσεις για 4Χ2,5 :)

(αστειεύομαι, διάβασα το θέμα σου έτσι από περιέργεια. Πάντως δες τι σου λέει ο φίλος για λίπανση και καθάρισμα στις ράγες.)

Ζεύκας
01/04/2015, 17:59

ρε μλκ αυτές οι διαστάσεις είναι σαν να βάζεις 2 τέρματα ποδοσφαίρου τα ένα πάνω από το άλλο!! τριαξονικό χωράει μέσα

alexzafeir
01/04/2015, 18:35
ρε μλκ αυτές οι διαστάσεις είναι σαν να βάζεις 2 τέρματα ποδοσφαίρου τα ένα πάνω από το άλλο!! τριαξονικό χωράει μέσα

Mπα ισα ισα μπαίνει το φιατακι ....

333442

McTalas
01/04/2015, 20:20
ρε μαλακες δε φταιω εγω. Προικα ειναι...:blush:
333458 αυτο ειναι το 1/3 απο το γκαραζ.
Στο θεμα μας αν και δεν ημουν μπροστα γιατι δούλευα. Βαλανε μοτερ somfy 150Nm δεν ξερω ακομα μοντελο και είναι μια χαρα. Οσον αφορα την γκαραζοπορτα εχει μπει σωστα και ειναι αλφαδιασμενη. Οποτε για αλλα 5 χρονια ειμαι καλυμενος...

McTalas
01/04/2015, 20:23
Η εταιρεία λεει στα σπεκς πως το μοτςρ συκωνει 220 κιλα. Και η πορτα έιναι 150 περιπου

amyroukai
01/04/2015, 20:29
Παντως η ορθη πρακτικη για τετοια μηκη πορτας ειναι το να γινεται δυο κομματια, βολευει απο πολλες αποψεις, εκτος αν υπαρχει ειδικη χρηση που επιβαλλει το μονοκομματο. Το σημαντικο ειναι οτι βρηκες ακρη.

wthanasis
01/04/2015, 21:06
Καλό είναι πάντως να κάνεις μια αμπερομέτρηση για να δεις αν, και που ζορίζεται το μοτέρ. Βρες τα ampere στα στοιχεία του (ή τα watts για να τα υπολογίσεις) και κάνε μια μέτρηση, είναι πολύ εύκολο. Αν δουλεύει στα όρια του, θα σου δημιουργήσει πάλι πρόβλημα κάποια στιγμή.
Αν έχεις οποιαδήποτε απορία πώς και τι, ευχαρίστως να βοηθήσω.

***Εκτός και αν πληρώνει ακόμα τη ζημιά ο πεθερός, οπότε δε γ..... και η πόρτα.... :lol:

McTalas
01/04/2015, 21:26
Νταξ ρε εκανα ενα μικρο λαθακι Εκανα Οπως τα sec στην πιστα
5 χ 2.5 ειναι