View Full Version : Λάστιχα για motard
zannisvel
05/04/2016, 11:03
Εχω βαλει τα Mutant στο δικο μου και εχω κανει 13.000km. Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και στο στεγνο και στο βρεγμενο.
Δε μπορω να πω οτι αργουν να ζεσταθουν αλλα ουτε ειμαι πολυ επιθετικος οταν οδηγω στη πολη. Σε βολτες που το εχω κυνηγησει λιγο εχει συμπεριφερθει πολυ καλα χωρις να με εχει τρομαξει.
2 - 3 φορες μου εχει γλυστρισει το μπροστινο σε φρεναρισματα σε δρομους σαν τη Θηβών που ειναι σα γυαλι το οδοστρωμα και παλι δεν μου εφυγε.
Για Commuter motard που θα περασει και απο κανα χωματοδρομο και θα οδηγησει και σε βροχη τα συνιστω ανεπιφυλακτα.
Αν το θες για γουστα σε πιστα δε ξερω αν θα σε ικανοποιησει.
Δεν τα θέλω για πίστα, αλλά δεν τα θέλω ούτε για "commuting" :p Χωματόδρομοι, βροχές κτλ είναι εκτός συζήτησης. Το χαίρομαι σε στεγνό και σε άσφαλτο, τα υπόλοιπα δε με ενδιαφέρουν, καθώς όταν προκύπτει χώμα ή βροχή, οδηγώ επιφυλακτικά.
Διάβασα αυτό μόλις:
"The 2ct’s were the best compromise of feeling both flickable and planted. The conti’s had good grip and felt very light but didn’t feel as planted. The q2’s felt nice and planted but were harder to feel what the tire was doing vs the power 2ct’s. Overall winner: Michelin pilot powers 2ct, The only tire I like as much are the supercorsa’s which is a great tire but are twice the price.
Update/edit: I don’t know if the q2’s just needed more break-in, more heat, etc, but they’ve quickly become the favorite of myself and my students. They have absolutely performed amazing. Peg dragging angles with no surprises, relatively fast heat up, great stick, and equally important, feel very planted. In the meanwhile, the conti’s continue to disapoint. More crashes and slips than the other tires, and just not confidence inspiring at all. I have no idea why these tires have a relatively good reputation on various forums. As for my next set, if they last/wear well it’ll be q2’s all around."
http://socalsupermoto.com/blog/2011/11/19/pilot-power-2ct-vs-dunlop-q2-vs-conti-sm-supermoto-tire-comparison/
Μάλλον στα 2ct θα καταλήξω... Τα οποία, όμως, βλέπω ότι έχουν δείκτη W; Wtf.
zannisvel
05/04/2016, 11:19
Νομιζω τα 2ct ειναι πολυ καλη επιλογη για αυτο που ψαχνεις.
Οταν τα βαλεις γραψε μας και τιποτα να μαθουμε και εμεις!
:beer:
congate7
05/04/2016, 11:25
Χθες άλλαξα το πίσω και το μήνα που έρχεται θα βάλω το μπροστά.
Τα Dunlop μέσα στην πόλη με απογοήτευσαν. Γλίστριμα του μπροστινού με μηδενικές ταχύτητες και τέτοια. Αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω θα δεις που δε μου άρεσαν. Δεν είναι ότι δεν κάνουν, απλά πιστεύω ότι είναι για πιο βαρύ μηχανάκι από τα δικά μας.
Θα σου προτείνω αυτά που ξαναβάζω Bridgestone battlax bt090. Είναι πιο μαλακά από τα Dunlop αν σε ενδιαφέρει αυτό.
Ναι, μετά διάβασα ότι έβαλες τα ίδια κι εσύ και δε σου άρεσαν.
Πραγματικά έχω ρίξει πολύ διάβασμα τους τελευταίους μήνες, ειδικά για το μηχανάκι μας και ΟΛΟΙ προτείνουν κάποιο από τα λάστιχα που έγραψα παραπάνω. Ειδικά για τα Q2, διαβάζω σχεδόν παντού ότι είναι must για το DRZ. Τα 2ct έρχονται δεύτερα από κοντά. Μάλλον κάποιο από αυτά θα επιλέξω. Τα Q2 δε βγαίνουν σε 150, βέβαια, αλλά για να τα συνιστούν τόσο, προφανώς θα χωράνε.
congate7
05/04/2016, 11:58
Τα ίδια έχουμε διαβάσει. :)
Τα Michelin προσωπικά τα απέρριψα γιατί δίνουν περισσότερη έμφαση στο βρεγμένο. Μόνο γι' αυτό.
Τι εντύπωση σου άφησαν τα Diablo?
devil's animal
05/04/2016, 12:00
Τα SportSmart 2, που έβαλε ο devils, φαίνονται καλά, αλλά διαβάζω ότι δίνουν αρκετή έμφαση στο βρεγμένο, κάτι το οποίο δε με ενδιαφέρει. Ισχύει; Devils, πώς τα είδες; Μου κάνουν; :p
δεν τα εχω δοκιμασει σε βροχη...
αλλα στο στεγνο ειναι εξαιρετικα...
και σε πιστα και στον δρομο...
μου κανει εντυπωση αυτο που λες για την εμφαση στο βρεγμενο γιατι δεν εχουν τοσο εντονη χαραξη οσο τα ΜΤ60 ή τα mutant π.χ.
οποτε δεν νομιζω σε μεγαλες κλισεις κατα ποσο θα μπορουν να διωχνουν το νερο...
σε μενα ζεσταινονται σχετικα γρηγορα αλλα εχε υπ'οψιν σου την διαφορα των κιλων που εχουν τα μηχανακια μας και την διαφορα των κιλων που εχουμε μεταξυ μας...εγω ειμαι 85 χωρις τιποτα πανω μου...με εξοπλισμο, μποτες, κρανη κλπ καβατζαρω τα 90 για πλακα...
επισης παιζει ρολο και η ροπη...
τα συγκεκριμενα βγαινουν ναι μεν για motard με τον δεικτη ταχυτητας στο Η (210) αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να ζεσταθουν με ενα πιο αργο μηχανακι...
οχι οτι δεν θα σου κανουν, αλλα μπορει να θες περισσοτερο χρονο στον δρομο για να ζεσταθουν...
αν κανεις μεγαλη αποσταση δεν εχεις θεμα...
αν ομως ξεκινας και σε 5-6χλμ εχεις φτασει στον προορισμο σου μπορει να μην σε καλυψουν...
congate7
05/04/2016, 12:13
Πολύ καλή συμπεριφορά σε βρεγμένο αλλά σε επαρχιακό δρόμο. Σε πόλη δε με έπιασε φέτος βροχή.
Δεν το κάνουμε γενικά "λάστιχα για motard" αυτό εδώ, να λέμε τον πόνο μας;
Ιδιοκτήτες DRZ στα εξωτερικά ορκίζονται στα Dunlop Q2. Ωστόσο, αυτή τη φορά, λέω να δοκιμάσω Pilot Power 2ct ή ContiAttack SM. Τώρα φοράω Diablo Rosso του 2012, αλλά μάλλον δε θα αντέξουν ακόμα ένα καλοκαίρι :lol: :lol: :lol: Για πείτε καμιά γνώμη οι γνώστες.
γνωστος με lc4 λεει πως γλυστρανε τα pilot power 2ct αν οδηγεις στα ορια. αν θες michelin βαλε pilot power 3 (2ο ζευγαρι στο gixxer μου), δεν παιζει να σε απογοητευσουν. ζεσταινονται πολυ γρηγορα και κρατανε πολυ καλα ακομα και σε οριακο πλαγιασμα. πολλοι σε sm βαζουν τα pirelli rosso 2, αλλα προσωπικα δε τα εχω δοκιμασει για να σου πω περισσοτερα.
Τώρα είναι πολύ αργά. Έδωσα παραγγελία και θα βάλω τα 2ct αύριο. Τι πιέσεις δουλεύει ο γνωστός σου; Παίζουν πολλά ρόλο.
Rosso II φοράω τώρα, αλλά δεν έχω άποψη, καθώς πήρα το μηχανάκι με αυτά, σχεδόν απάτητα μεν, αλλά DOT 3ετίας δε (τώρα είναι στα 4 :lol: ). Δε με πρόδωσαν ποτέ, αλλά δεν τα εμπιστευόμουν και 100% στις βόλτες και οδηγούσα συντηρητικά.
"Δε με πρόδωσαν" εννοώ "δεν έπεσα". Το να χάνω το πίσω δεν το θεωρώ καν πταίσμα :p
θα τον ρωτησω για πιεσεις γιατι δε θυμαμαι. μη φανταστεις πως ειναι τελειως αθλιο λαστιχο. απλα αυτος ειναι καγκουρακος-κανιβαλος και το παει στα ορια.
μου εχει πει πως θελουν προσοχη στο βρεγμενο γιατι γλυστρανε και στο οριακο πλαγιασμα, γιατι χανει προσφυση το πισω κατα τα αλλα ειναι οκ.
356416
Τα λαστιχάκια μπήκαν σήμερα. Το μηχανάκι στρίβει μόνο του πλέον. Και έχασε τουλάχιστον 10 άλογα, αφού δυσκολεύεται να σπινιάρει υπό κλίση. Τελευταία φορά που αλλάζω λάστιχα.
congate7
07/04/2016, 17:49
Καλορίζικα και... καλοφάγωτα:a01:
:beer::beer::beer:
Κι εγώ ψάχνομαι και απάντηση δεν.... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=148612)
ενδιαφέροντα ακούγονται τα 2ct..
Εγώ σκεφτομαι για τα road 4
Διάβασα ότι έχουν τρελή διάρκεια τα road. Για πιο "τουριστική" χρήση, θα είναι μια χαρά.
κι επισης λενε οτι ειναι πολυ καλο βροχολαστοχο.
Διάβασα ότι έχουν τρελή διάρκεια τα road. Για πιο "τουριστική" χρήση, θα είναι μια χαρά.
Όντως, έχουν μεγάλη διάρκεια, στα 3αρια που έχω τώρα, μετά από 5 χρόνια και 30.000 χλμ, :D η χάραξη έχει πέσει ελάχιστα έως καθόλου.
Επίσης, δεν έχουν καν ούτε υπόνοια "σκασίματος" λόγω ήλιου και πολυκαιρίας, πράγμα που το είχα με τα "μαμά" που φορούσε όταν το αγόρασα κσινούργιο, πριν καλά καλά κλείσει χρόνο (diablo rosso)
κι επισης λενε οτι ειναι πολυ καλο βροχολαστοχο.
Αυτό ξαναπέστο... σε 3 φρεναρίσματα πανικού σε μέτριο οδόστρωμα (όχι και τύπου Θηβών....) με έσωσε το μπροστινό που έμεινε βράχος... και επίσης δεν γλυστράνε και εύκολα στις κλίσεις.
Γιιαυτό και σκέφτομαι σοβαρά την επόμενη γενιά τους
Tycho Moon
13/04/2016, 11:37
356416
Τα λαστιχάκια μπήκαν σήμερα. Το μηχανάκι στρίβει μόνο του πλέον. Και έχασε τουλάχιστον 10 άλογα, αφού δυσκολεύεται να σπινιάρει υπό κλίση. Τελευταία φορά που αλλάζω λάστιχα.
Κανά update? Μετά από 1 εβδομάδα χρήσης, πώς σου φαίνονται?
Μμ έχω κάνει μόλις 50 χλμ. και αυτά μόνο σπίτι-δουλειά-σπίτι. Το οποίο σημαίνει Χαμοστέρνας και Π. Ράλλη. Δεδομένου ότι είναι δρόμοι μονίμως πηγμένοι με αυτοκίνητα, με όχι-ακριβώς-ιδανική πρόσφυση και ότι τα λάστιχα είναι καινούρια, φοβάμαι και δεν τα έχω πιέσει. Μπορώ να πω με σιγουριά, πάντως, ότι εμπνέουν εμπιστοσύνη ακόμα και κρύα. Βέβαια, είχα συνηθίσει να οδηγώ με τα κούτσουρα, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα συμφωνούσαν άλλοι μαζί μου :p
356684
Tελικά την Παρασκευή βάζω τα Bringestone BT-90....γνώμες;
τα road τα άφησα κατόπιν προτροπή του λαστιχά, είναι σκληρά (σωστό...) ζεσταίνονται δύσκολα (επίσης σωστό) και κάνουν μόνο για βαρύτερα μΕχανάκια και μεγάλες αποστάσεις (τις οπόις δεν κάνω...)
congate7
13/04/2016, 22:29
τα road τα άφησα κατόπιν προτροπή του λαστιχά, είναι σκληρά (σωστό...) ζεσταίνονται δύσκολα (επίσης σωστό) και κάνουν μόνο για βαρύτερα μΕχανάκια και μεγάλες αποστάσεις (τις οπόις δεν κάνω...)
Αυτά φοράω και εγώ.
Τα είχα πριν βάλω τα Dunlop και τα ξαναέβαλα. (το μπροστινό θα μπει το μήνα που έρχεται)
Μαλακό λάστιχο, ζεσταίνεται γρήγορα.
Δε με πρόδωσε πότε σε στεγνό και βρεγμένο.
Στον πήγασο θα ζεσταίνονται ακόμα πιο γρήγορα.
Η Bridgestone το δίνει 60% πίστα 40% δρόμο.
Καλοφόρετα και έλα να μας πεις και εσύ τη γνώμη σου :beer:
devil's animal
14/04/2016, 07:13
τα road τα άφησα κατόπιν προτροπή του λαστιχά, είναι σκληρά (σωστό...) ζεσταίνονται δύσκολα (επίσης σωστό) και
κάνουν μόνο για βαρύτερα μΕχανάκια και μεγάλες αποστάσεις (τις οπόις δεν κάνω...)
τα ειχα στο cb1 και μονο καλα λογια εχω να πω...πολυ καλο λαστιχο και σε στεγνο και σε βρεγμενο περιβαλλον...
ζεσταινεται σχετικα ευκολα και η διαρκεια του ειναι μετρια...
Αυτά φοράω και εγώ.
Τα είχα πριν βάλω τα Dunlop και τα ξαναέβαλα. (το μπροστινό θα μπει το μήνα που έρχεται)
Μαλακό λάστιχο, ζεσταίνεται γρήγορα.
Δε με πρόδωσε πότε σε στεγνό και βρεγμένο.
Στον πήγασο θα ζεσταίνονται ακόμα πιο γρήγορα.
Η Bridgestone το δίνει 60% πίστα 40% δρόμο.
Καλοφόρετα και έλα να μας πεις και εσύ τη γνώμη σου :beer:
τα ειχα στο cb1 και μονο καλα λογια εχω να πω...πολυ καλο λαστιχο και σε στεγνο και σε βρεγμενο περιβαλλον...
ζεσταινεται σχετικα ευκολα και η διαρκεια του ειναι μετρια...
Thanks, παίδες, με καλύψατε, :beer:
Tycho Moon
14/04/2016, 08:28
Μμ έχω κάνει μόλις 50 χλμ. και αυτά μόνο σπίτι-δουλειά-σπίτι. Το οποίο σημαίνει Χαμοστέρνας και Π. Ράλλη. Δεδομένου ότι είναι δρόμοι μονίμως πηγμένοι με αυτοκίνητα, με όχι-ακριβώς-ιδανική πρόσφυση και ότι τα λάστιχα είναι καινούρια, φοβάμαι και δεν τα έχω πιέσει. Μπορώ να πω με σιγουριά, πάντως, ότι εμπνέουν εμπιστοσύνη ακόμα και κρύα. Βέβαια, είχα συνηθίσει να οδηγώ με τα κούτσουρα, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα συμφωνούσαν άλλοι μαζί μου :p
356684
:a013:
@Bowleno: Για τα ΒΤ090 έχω ακούσει καλά λόγια για στεγνό και για βρεγμένο. Χθες που ήθελα να τα ψάξω λίγο στο site της bridgestone, δεν τα βρήκα... Μήπως σταμάτησαν να βγαίνουν?? :confused:
BT090 ήταν ένα από τα λάστιχα που μου πρότειναν κάποιοι "γνώστες" λαστιχάδες, ως πιο κατάλληλα για motard, όταν τους ζητούσα τα Michelin. Και μάλιστα ήταν τα πιο φθηνά.
@Bowleno: Για τα ΒΤ090 έχω ακούσει καλά λόγια για στεγνό και για βρεγμένο. Χθες που ήθελα να τα ψάξω λίγο στο site της bridgestone, δεν τα βρήκα... Μήπως σταμάτησαν να βγαίνουν?? :confused:
Αν σταμάτησαν δεν γνωρίζω....εμένα μου είπε ότι τα έχει (φρέσκα) και θα πάω αύριο να τα περάσω αφού βεβαίως δω και την ημερομηνία παραγωγής.....και θα ενημερώσω
congate7
14/04/2016, 08:53
Το πίσω που έβαλα είναι Σεπτέμβρη του 15
Το πίσω που έβαλα είναι Σεπτέμβρη του 15
Μιας και το έφερε η κουβέντα....μέχρι πόσο "παλιά" παραγωγή είναι αποδεκτό να βάλουμε;
Αν υποθέσουμε ότι είναι αποθηκευμένα σωστά κ.λ.π.
devil's animal
14/04/2016, 13:51
Μιας και το έφερε η κουβέντα....μέχρι πόσο "παλιά" παραγωγή είναι αποδεκτό να βάλουμε;
Αν υποθέσουμε ότι είναι αποθηκευμένα σωστά κ.λ.π.
νομιζω οτι και 2-2,5 χρονια να εχουν περασει απο την παραγωγη, δεν θα εχεις θεμα...
ολο το θεμα ειναι στη αποθηκευση που δεν θα την εμπιστευομουν στην Ελλαδα...