PDA

View Full Version : Οδηγος ρυθμισης καρμπ 950

Σελίδες : [1] 2

DrBig
13/04/2015, 12:45
Μετα απο πολλες δεκαδες πειραματα με τα καρμπυρατερ του 950 εχω να προσφερω την ακολουθη μεθοδο για την ρυθμιση τους. Καλυπτει ολες τις περιπτωσεις μετατροπων φιλτρου/φιλτροκουτιου και εξατμισεων. Η μεθοδος αυτη αποβλεπει στην οσο το δυνατο καλλιτερη ΣΥΝΟΛΙΚΑ αποδοση και οικονομια. Τα δυο αυτα πανε μαζι. Επισης τυγχανει να προκυπτει και το καλλιτερο συνολικα τραβηγμα. Δηλαδη, οποιαδηποτε στιγμη σε οποιοδηποτε ανοιγμα φυγαμε κι εξαφανιστηκαμε. Προοριζεται κατα κυριο λογο για μαματα (στοκ κινητηρας) μηχανακια και πανω, διοτι υπαρχει το μαματο μηχανακι και κατω το οποιο εχει να κανει με τα προφιλτρα. Εκει κοιτατε για H2W.

Το λοιπον τα βηματα ειναι τα ακολουθα, επεται και η επεξηγηση τους.

1) Στοκ σετινγκς σε βελονες (@2) και slow jets (#42). Οι Factory pro δημιουργουν ανυπερβλητα προβληματα, οπως και οι στοκ σε αλλη θεση (με εξαιρεση την χρηση προφιλτρου)

2) Ξεκιναμε με ρυθμιση φλοτερ 3μμ. Τα μετραω οχι κατα ΚΤΜ (πλαγιως τα καρμπ) αλλα αναποδα ωστε να πατανε καλα στα ελατηριακια τους. 3μμ κατα ΚΤΜ σημαινει πιο πλουσια φλοτερ απ'οτι 3μμ με τα καρμπ αναποδα.

3) Στοκ ζιγκλερ (155/160) για στοκ φιλτροκουτι με οποιοδηποτε φιλτρο. Στο ITG που εχω επανω το οποιο αντικαθιστα το φιλτροκουτι εχω 178/182. Για μετατροπες του στοκ κουτιου, ειτε με ανοιγματα πλαινων τριγωνων, ειτε καταργηση σνορκελ θα πρεπει να βρειτε τι ζιγκλερ σας πρεπουν, ιδανικα με wideband η σε δυναμομετρο με ηλεκτροδυναμικο φρενο. Ελεγχετε τον μπροστινο κυλινδρο ωστε τερμα γκαζι με 6η στην τελικη παρατεταμενα να εχετε AFR 13-13.2 και βαζετε στον πισινο σας 4-5 νουμερα μεγαλυτερο.

4) Βιδες καυσιμου ετσι ωστε απο κλειστο σε ελαχιστα ανοιχτο γκαζι με 1η στο ισωμα να εχετε ομαλη μεταβαση χωρις σκαλοπατακι.

DrBig
13/04/2015, 12:46
Ελεγχος.

Ζεσταινουμε την μηχανη καλα και παμε βολτα. Υπαρχουν τρεις περιπτωσεις:

1) δεν εχουμε κανενα παραπονο απο την γραμμικοτητα και αποκριση του μοτερ. Γιουπι, τελειωσαμε.

2) παρατηρουμε οτι υπαρχουν lean spots. Αυτα ειναι μικροδιακοπες που μοιαζουν με κακη ηλεκτρικη συνδεση και θα τα δουμε κυριως ειτε σε μικρα μεσαια γκαζια και ελαφρυ φορτιο (δηλαδη ισιωμα η ελαφρα ανηφορα) ειτε σε μεγαλα ανοιγματα γκαζιου κατα την μεταβαση απο τα slides στα κυριως ζιγκλερ. Σε αυτην την περιπτωση το μονο που πειραζουμε ειναι το υψος των φλοτερ. Χαμηλωνουμε κατα 0.5μμ και ξανατσεκαρουμε.

3) δεν υπαρχουν lean spots αλλα η αποκριση στο γκαζι ειναι καπως 'βαρια'. Αυτο σημαινει πλουσιο μειγμα οποτε αυξανουμε το υψος των φλοτερ παλι κατα 0.5μμ και επαναλαμβανουμε μεχρι να βρουμε το ιδανικο υψος.

Tα lean spots εξαρτωνται πρωτιστως απο το υψος των φλοτερ και τυπο εξατμισης και δευτερευοντως απο το υψος τηε βελονας. Εκει που ακραπες με ταπες τα εμφανιζουν, ακραπες χωρις ταπες δεν.... Απο κει φαινεται και η καλλιτερη ροη των ταπωμενων και αν συμβαινει αυτο, μειωνουμε υψος φλοτερ. Αυτο ειναι σημαντικο και για το ποστ #4
Τα 0.5μμ των ρυθμισεων ειναι ενδεικτικα. Αν μπορειτε να πετυχετε μικροτερα βηματα τοσο το καλλιτερο.

DrBig
13/04/2015, 12:47
Εξατμισεις.

Υπαρχουν τρεις βερσιον.

1) Μαμα εξατμισεις. Αυτες θα δωσουν την πιο γεματη ροπη και καλλιτερη αποδοση στο συντριπτικα μεγαλυτερο μερος της λειτουργιας του μοτερ. Χοντρικα μεχρι 50% ανοιγματα (ισως και παραπανω) εχουν καλλιτερη ροη απο τις ακραπες και θα χρειαστουν λιγο χαμηλοτερο υψος φλοτερ και λιγο πιο ανοιχτες βιδες αερα. Σε χαμηλες στροφες εχουν εκπληκτικη αποδοση σε σχεση με οτιδηποτε αλλο και επιτρεπουν μια σχεση πανω στο κιβωτιο και εντελως (μα εντελως) ομαλη λειτουργια στο μοτερ. Σα να αποκτησε ξαφνικα ενα παραπανω κυλινδρο. Επισης παρ'ολο το βαρος τους επιτρεπουν στην μηχανη να εχει το ζυγισμα με το οποιο φτιαχτηκε.

2) Ανοιχτες ακραπες (δεν γνωριζω για αλλες μαρκες). Πιο ραθυμες σε μικρο-μεσαια γκαζια και λιγο πιο ετοιμες να ανεβασουν στροφες σε αρκετα μεγαλα ανοιγματα. Αλλα υστερουν παντου σε ροπη σε σχεση με τις μαματες. Εδω θα πρεπει να διαχωρισουμε την ροπη με το ετοιμο του στροφαρισματος, διοτι το πρωτο το καταλαβουμε σε σταθερες στροφες και αυξανομενο φορτιο, ενω το δευτερο σε σταθερο φορτιο και αυξανομενες στροφες. Αναλογα τον αναβατη και τα γουστα του, αυτες ενδεχεται να ειναι οι πιο καταλληλες για χωμα η στον βρεμμενο δρομο γιατι δινουν μια αισθηση 'τραξιον κοντρολ' στο ανοιγμα του γκαζιου.

3) Ακραπας με ταπας. Κατι αναμεσα στα δυο προηγουμενα, αλλα δυστυχως επειδη εχω χακεψει τις ταπες μου εδω και καιρο, δεν εχω προσφατη εικονα των μαμα ταπων.

Σημειωση.

Επειδη η ροη στις εξατμισεις παλλεται, αυτες ειναι κατι σαν μουσικα οργανα και ως εκ τουτου επιρρεπεις σε συντονισμους. Οι μαματες εξατμισεις περιεχουν ενα συνονθυλευμα απο εσωτερικους σωληνες και θαλαμους:

333986

Αυτη η σχεδιαση ειναι και ο λογος που οι εργοστασιακες ρυθμισεις στο υψος φλοτερ πρεπει να ειναι πιο πλουσια απο ο,τι στις ανοιχτες εξατμισεις. Τα lean spots που προαναφερθηκαν οφειλονται σε αυξημενη απαιτηση καυσιμου απο τα φλοτερ (το οποιο σημαινει και καλλιτερο τραβηγμα σ'αυτες τις περιοχες). Απο την αλλη, οι ανοιχτες εξατμισεις εχουν περισσοτερη αποσβεση στην ροη των καυσαεριων και την σκαπουλαρουν με πιο φτωχα φλοτερ.
Αυτο επισης σημαινει πως με τις ανοιχτες εξατμισεις μπορεις να πετυχεις το 'τελειο' ρυθμισμα, μιας και δεν θα δημιουργησεις πιο πλουσια συμπεριφορα σε τοπους ωστε να ανταπεξελθεις τα φτωχα σημεια αλλων τοπων. Απο ενα σημειο και περα βεβαια οι διαφορες ειναι λιγο ακαδημαικες.

Οι ανοιχτες εξατμισεις με ταπες εχουν μια ενδιαμεση συμπεριφορα. Το γεγονος του μοναδικου σωληνα στο εσωτερικο τους δημιουργει δυο συχνοτητες συντονισμου (ψαξτε για 'helmholtz resonator' οσοι ενδιαφερεσται παραπανω) αντι για πολλαπλες (μια του μηκους του τελικου και μια που οφειλεται στην ταπα), αλλα με μεγαλυτερη ενταση. Τιποτα δεν θα δωσει βιαιοτερη συμπεριφορα στην μεσαια περιοχη απο μια εξατμιση με ταπα. Οσο κοντυτερος και στενοτερος ο σωληνας της ταπας, τοσο υψηλοτερη η συχνοτητα συντονισμου.

DrBig
13/04/2015, 12:47
Γιατι δευτερη θεση στην βελονα και 42 slow jets

Η συνηθης μετατροπη ειναι βελονες στην τριτη θεση. Αυτο εχει σα συνεπεια δυο πραγματα, τα εξης τρια:

1) πλουτιζει πολυ η περιοχη λειτουργειας των βελονων με οτι αυτο συνεπαγεται στην καταναλωση.

2) Δημιουργουνται rich spots στις βελονες και κατα την μεταβαση τους στα κυριως ζιγκλερ.

3) δημιουργειται ασυνεχεια στην συνεργασια των slow jets και slides που εχει ως αποτελεσμα σκορτσαρισματα στην μεταβαση απο τα πρωτα στα δευτερα.

Ο μονος τροπος να ανταπεξελθουμε του σημαντικου αυτου εμπλουτισμου του μειγματος ειναι να μειωσουμε το υψος των φλοτερ ωστε να φτωχυνει η μεσαια περιοχη, αλλα τοτε και θα εμφανιστουν τα lean spots (τα οποια εξαρτωνται περισσοτερο απο τα φλοτερ και λιγοτερο απο την θεση της βελονας) και θα φτωχυνουν παραλληλα και τα slow jets οποτε η ασυνεχεια θα παραμεινει.

Εν ολιγης, ο μονος τροπος να διατηρησουμε την ομαλοτητα κατα την μεταβαση απο το ενα κυκλωμα στο αλλο, slow jets->slides->mains ειναι να επιμεινουμε στον παραπανω συνδυασμο 42+βελονες @2 και να χρησιμοποιησουμε ως αποκλειστικες μεθοδους ελεγχου του μειγματος, το υψος των φλοτερ και τα κυριως ζιγκλερ. Φυσικα και τις βιδες καυσιμου στο ρελαντι.

Επισης, μη νομισετε οτι οι βελονες σε χαμηλοτερη θεση στερουν σε καυσιμο τον κινητηρα σε αποτομα ανοιγματα γκαζιου. Το μονο που κανει η θεση της βελονας ειναι να καθοριζει το αρχικο καυσιμο πανω στο οποιο προστιθεται το Δ της ανυψωσης του slide. Με τις βελονες στην δευτερη σε συνδυασμο με τα 42ρια slow τα σωστα ζιγκλερ και φλοτερ εχουμε AFR που κλιμακωνεται πολυ ωραια και οικονομικα σε σταθερο γκαζι με τα ανοιγματα να ειναι σποτ-ον στο AFR βελτιστης ροπης.

Τα καρμπυρατερ αυτα ειναι ετσι φτιαγμενα ωστε τα κυριως ζιγκλερ να επιρεαζουν ολο το φασμα λειτουργειας. Για αυτον τον λογο και ακομα και με το ITG φιλτρο δινουν την απαιτουμενη επαυξηση μειγματος και στις βελονες και στα slow jets.

Μια παρατηρηση που πιστευω ειναι ιδιαιτερως ενδιαφερουσα και πρεπει να εχει να κανει με καρμπυρατερ γενικως. Θα μπορουσαμε να εχουμε ιδιο μειγμα σε σταθερο γκαζι με βελονες στην 3η θεση και φλοτερ στα 3.5μμ και εναλλακτικα βελονες στην 2η θεση και φλοτερ στα 3μμ. Ο,τι βενζινη δηλαδη χανουμε απο τις βελονες, την κερδιζουμε απο τα φλοτερ. Τι διαφορα κανει αυτο στην αποκριση του γκαζιου αν ξαφνικα το ανοιξουμε? Στην δευτερη περιπτωση, η αποκριση ειναι πιο ακαριαια γιατι η σταθμη του καυσιμου μεσα στα ζιγκλερ ειναι πιο ψηλα και θα μεσολαβησει μικροτερο χρονικο διαστημα απο την εντολη του καρπου, στην αποκριση του μοτερ. Οσο πιο πλουσια ειναι δηλαδη τα φλοτερ, τοσο πιο FCR συμπεριφορα επιτυγχανουμε. Αυτη η διαφορα ειναι πολυ αισθητη απο τη θεση του οδηγου.

Τελειωνοντας, να πω πως αν θελετε καλλιτερη αποδοση απο την μηχανη σας περαν της ιδανικης ρυθμισης των καρμπυρατερ, ο μονος τροπος ειναι να ανοιξετε την ροη αερα στο φιλτροκουτι. Οτιδηποτε αλλο ειναι μεσοβεζικο και ενω θα βελτιωσει σε τοπους την αποδοση, θα την χειροτερεψει οπουδηποτε αλλου.

Αν θελετε τραβηγμα στο πρωτο και μεγαλυτερο φασμα του γκαζιου τοτε βαλτε ταπες η μαμα εξατμισεις. Αν παλι τα εχετε δει ολα με τον ψεκασμο, βαλτε καρμυρατερ, δουλευουν απιστευτα καλα οταν ειναι σωστα ρυθμισμενα.

Προσωπικα απολαμβανω την καλλιτερη λειτουργια μοτερ που εχω ποτε καβαλησει, ΚΤΜ 950 με ITG φιλτρο και μαμα εξατμισεις...

Αυτα.
Ας χρησιμοποιησουμε αυτο το θρεντ για αναταλλαγη αποψεων και εμπειριων στο θεμα.

martinacos
13/04/2015, 15:23
Συγχαρητήρια και χρόνια πολλά,κάπου γράφεις:
''3) Βίδες καυσίμου σε στοκ θέση για στοκ φίλτρο/κουτι και απο κει και πέρα αν χρειαστεί ανοίγετε παραπάνω.''
Επειδή είμαι στην διαδικασία καθαρίσματος καρμπιρατέρ και έβγαλα το ζιγκλερ χωρίς να μετρήσω στις πόσες στροφές ήταν,μήπως γνωρίζεις την κανονική τους θέση?Κάτι άλλο,το itg πόσο πήγε και απο που?έχεις λινκ?Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων

DrBig
13/04/2015, 16:25
Συγχαρητήρια και χρόνια πολλά,κάπου γράφεις:
''3) Βίδες καυσίμου σε στοκ θέση για στοκ φίλτρο/κουτι και απο κει και πέρα αν χρειαστεί ανοίγετε παραπάνω.''
Επειδή είμαι στην διαδικασία καθαρίσματος καρμπιρατέρ και έβγαλα το ζιγκλερ χωρίς να μετρήσω στις πόσες στροφές ήταν,μήπως γνωρίζεις την κανονική τους θέση?Κάτι άλλο,το itg πόσο πήγε και απο που?έχεις λινκ?Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων

Eξαρταται το υψομετρο και το υψος φλοτερ. Για 0 υψ. ειναι περιπου 1.5/1.75 στροφες

Το ITG με την βαση το πηρα απο εδω:
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=870579

Ουτε εχω καποια ιδιαιτερη σχεση με τον πωλητη ουτε του κανω διαφημιση.

Βαση για τα 990 φτιαχνει και ο gefr σε καλλιτερη τιμη, αλλα δεν ξερω αν φτιαχνει και για τα 950.

foogr01
13/04/2015, 16:46
Μπράβο Άγη :beer:
Ευχαριστούμε για τη γνώση !

Μπορεί να μην έχω 950, ούτε καν carb, αλλά είναι πολύ ωραίο να διαβάζεις τέτοια post :a012:

DrBig
13/04/2015, 18:29
Μπράβο Άγη :beer:
Ευχαριστούμε για τη γνώση !

Μπορεί να μην έχω 950, ούτε καν carb, αλλά είναι πολύ ωραίο να διαβάζεις τέτοια post :a012:

Περικαλω Γιωργο :)

xaotikos
13/04/2015, 19:35
Μπράβο, πολύ ωραίο θέμα, πρακτικό και on the spot που λένε και στο χωριό μου!!

DrBig
13/04/2015, 21:04
γ@μηθηκε ο Διας με το νετ οταν εκανα κατι αλλαγες στο ποστ #1
Το σιαχνω...

πυξιδας990
14/04/2015, 09:55
οταν ειχα το 950,
εξουδιοτημενο προτεινε ακραπες (που ειχα πανω),με τζεταρισμα που προτειναν οι ακραπες+ κοψιμο τις ταπες καμια 10αρια ποντους.

αποψη σου?

DrBig
14/04/2015, 11:13
οταν ειχα το 950,
εξουδιοτημενο προτεινε ακραπες (που ειχα πανω),με τζεταρισμα που προτειναν οι ακραπες+ κοψιμο τις ταπες καμια 10αρια ποντους.

αποψη σου?

Αν θυμαμαι καλα η κτμ προτεινε βελονες στην 3η και τιποτε αλλο. Το κοψιμο των ταπων θα πρεπει να ηταν δικη τους ιδεα. Το ειχα κανει κι εγω.
Βασικα ειχε μεγαλη καταναλωση και η αποκριση ηταν οκ σε μικρο φασμα.
Το βασικο θεμα ηταν κακη συνεργασια slow jet και βελονας. Απο φτωχο μειγμα πηγαινες αποτομα σε πολυ πλουσιο που ξεκαθαριζε μονο οταν εμπαινες στα κυρια ζιγκλερ.

Αν ειχα τωρα τετοιο σεττινγκ το μονο που θα αλλαζα ειναι φλοτερ. Τα 950 ειναι πολυ ευαισθητα στη ρυθμιση φλοτερ και κατα την γνωμη μου δε νοειται αλλαγη χωρις τον επαναπροσδιορισμο του υψους.

Βελονα θα ανεβαζα το πολυ σε θεση 2.5 αναλογα το μηχανακι, εποχη του χρονου, κατασταση βαλβιδων κλπ

synchro
14/04/2015, 22:23
Γεια σου DrBig

Πολυ καλο το post σου και συμφωνω 100% σε οτι εχεις γραψει.

Αν και μαθητης σου (Χρηστος) μιας και με εχεις εξοπλισει με το Η2W θα ομολογισω οτι εχω αρχισει και σκεφτομαι πολυ το σεναριο τoυ Rottweiler η ITG φιλτρου και σεταρισμα απο την αρχη ξανα.

Αυτο που εχω ακουσει και εγω απο παιδια που εχουν ΙTG φιλτρο ειναι οτι κρατανε τις μαμα βελονες αντι για τις factory pro οι οποιες καταλαγηγουν σε rich condition και ειναι δυσκολο να σεταριστουν σωστα τουλαχιστον για τις συνθηκες της Ελλαδας και το υψομετρο που οδηγουμε. Ακομα και σεταρισμα με μαμα βελονες #2 και prefilter με μαμα ζινκλερ σε 990 εχω ακουσει το οποιο ειναι σουπερ γραμμικο.

Μιας και εγραψες αυτο το post να μοιραστς λοιπον και εγω το σεταρισμα μου (σου δηλαδη αφου εσυ με εχεις φτιαξει)

ktm 950 adventure
stock needles # 3
pilots #45
air jet # 70
148/152 mains
float height abt 3.5mm
Fuel screws at 1.75 turns out both
stock ktm airfilter with uni prefilter
akrapovic

DrBig
15/04/2015, 07:37
Γεια σου DrBig

Πολυ καλο το post σου και συμφωνω 100% σε οτι εχεις γραψει.

Αν και μαθητης σου (Χρηστος) μιας και με εχεις εξοπλισει με το Η2W θα ομολογισω οτι εχω αρχισει και σκεφτομαι πολυ το σεναριο τoυ Rottweiler η ITG φιλτρου και σεταρισμα απο την αρχη ξανα.

Αυτο που εχω ακουσει και εγω απο παιδια που εχουν ΙTG φιλτρο ειναι οτι κρατανε τις μαμα βελονες αντι για τις factory pro οι οποιες καταλαγηγουν σε rich condition και ειναι δυσκολο να σεταριστουν σωστα τουλαχιστον για τις συνθηκες της Ελλαδας και το υψομετρο που οδηγουμε. Ακομα και σεταρισμα με μαμα βελονες #2 και prefilter με μαμα ζινκλερ σε 990 εχω ακουσει το οποιο ειναι σουπερ γραμμικο.

Μιας και εγραψες αυτο το post να μοιραστς λοιπον και εγω το σεταρισμα μου (σου δηλαδη αφου εσυ με εχεις φτιαξει)

ktm 950 adventure
stock needles # 3
pilots #45
air jet # 70
148/152 mains
float height abt 3.5mm
Fuel screws at 1.75 turns out both
stock ktm airfilter with uni prefilter
akrapovic

Βρε βρε βρε!

Το τζεταρισμα που εγραψες ειναι το αυτουσιο H2W οπως το βρηκαν οι head2wind και Κ2Μ. Credits to them!

Θα σoυ προτεινα το εξης ωστε να μην ξοδευτεις ακομα με το ITG. Πιστευω ενα τετοιο σεττινγκ θα το πλησιασει πολυ με 0 χρηματα. Βγαλε το σνορκελ τελειως (διατηρησε ομως την μεταλλικη του βαση), βγαλε και τα πλαινα τριγωνα στο μαμα φιλτροκουτι, βαλε βελονες στην 2 και τα 42ρια, ρυθμισε φλοτερ και βαλε κυριως ζιγκλερ (αρχικα) 170/175 και βλεπουμε. Εχω να σου δανεισω και ενα ΔΝΑ φιλτρο ωστε να δουμε τι διαφορες κανει απο το μαμα. Πιστευω θα ειναι πολυ καλο, ισως και καλλιτερο απο καποιες αποψεις απο το ITG γιατι και διατηρεις τον ογκο του φιλτροκουτιου και θα εχεις εισροη ψυχροοτερου αερα. Εχω μαλιστα να σου δανεισω και ο,τι ζιγκλερ μπορει να χρειαστεις. Ειμαι πολυ περιεργος να δουμε πως θα δουλεψει σε σχεση με το ITG.

DrBig
15/04/2015, 07:58
εχουν αρχισει να ερχονται και οι πρωτες εντυπωσεις απο την αλλη ακρη του ωκεανου, στο τελος του παρακατω:
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=870579

endopandou
15/04/2015, 08:09
φοβερό θρεντ Συγχαρητήρια μεγαλογιατρέ :a10:

synchro
15/04/2015, 08:14
Thanks DrBig

Ενα DNA oλοκαινουργιο καπου το χω στην αποθηκη. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αν αφησω τα πλαινα και το σνορκλ τελειως ανοιχτα θα γεμισω στο χωμα και στην σκονη μεσα στο φιλτροκουτι. Εκτος και να τα φτιαξω με σιτες (εχω και ενα spare φιλτροκουτι να παιξω) που φανταζομαι ομως οτι θα του κοψω αρκετα το airflow. Και το ποιο σημαντικο που με αγχωσες παλι ειναι το ρυθμισμα φλοτερ (απο σχεδον 4μμ σε 3μμ απο οτι καταλαβα).

Θα ρωτησω στο συνεργειο μηπως παιζει κανα ITG για πουλημα να το δοκιμασω.

Οπως καταλαβαινεις θα τα πουμε πολυ συντομα :)

synchro
15/04/2015, 08:53
Thanks DrBig

Ενα DNA oλοκαινουργιο καπου το χω στην αποθηκη. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αν αφησω τα πλαινα και το σνορκλ τελειως ανοιχτα θα γεμισω στο χωμα και στην σκονη μεσα στο φιλτροκουτι. Εκτος και να τα φτιαξω με σιτες (εχω και ενα spare φιλτροκουτι να παιξω) που φανταζομαι ομως οτι θα του κοψω αρκετα το airflow. Και το ποιο σημαντικο που με αγχωσες παλι ειναι το ρυθμισμα φλοτερ (απο σχεδον 4μμ σε 3μμ απο οτι καταλαβα).

Θα ρωτησω στο συνεργειο μηπως παιζει κανα ITG για πουλημα να το δοκιμασω.

Οπως καταλαβαινεις θα τα πουμε πολυ συντομα :)

Σε ολο το σεταρισμα που προτινεις να καταλαβω οτι το air jet το κρατας #50 ετσι?

DrBig
15/04/2015, 09:47
Το itg δεν εχει καν φιλτροκουτι Χρηστο, οποτε το μαμα ακομα και χωρις πλαινα θα ειναι πολυ καλλιτερο. Η ενδιαμεση λυση θα ηταν δνα και καταργηση μονο σνορκελ. Οτιδηποτε σου επιτρεπει να βαλεις μεγαλυτερα mains θα κανει μεγαλη διαφορα στην αποδοση.

Τα airjets επιτρεπουν καποιο ειδος fine tunning αλλα δεν εχω νουμερα για να δοκιμασω, οποτε ναι αναφερομαι στα μαματα.

Φλοτερ ξεκινα απο 3μμ με τα καρμπ αναποδα, με αλλα λογια εκει που εισαι τωρα.

DrBig
15/04/2015, 09:55
φοβερό θρεντ Συγχαρητήρια μεγαλογιατρέ :a10:

:beer:

synchro
15/04/2015, 11:58
Thanks αγη θα κάνω.

Τα float height τα είχαμε κάνει μαζί επομένως αν τότε ήταν μετρημένα πλαγίως τότε θα είναι οκ.

crfouras
15/04/2015, 17:13
:beer::beer::beer::beer::beer:
:a18::a18::a18::a18::a18::a18:

DrBig
16/04/2015, 07:52
Προστεθηκε μια σημειωση στο ποστ #3

synchro
16/04/2015, 17:29
DrBig εχω μια σκεψη

Βελονες #2
pilot #42
Air jet 50
Floats 3mm καθετα
160/165
ΙΜS 2.5 turns out
DNA με το prefilter και ανοιχτα τα πλαινα

Αν απο οτι λεει ο H2W το prefilter προκαλει rich condition σε ολο το φασμα τοτε ισως καλυπτει το lean spot που λενε ολοι για τις μεσαιες με την βελονα στην #2 θεση και απο την αλλη στο WOT - που λογικα θα εβγαινε πολυ rich με τα 160/165 - θα ειναι οκ με τα ανοιχτα πλαινα. ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

Synchro

DrBig
16/04/2015, 21:12
DrBig εχω μια σκεψη

Βελονες #2
pilot #42
Air jet 50
Floats 3mm καθετα
160/165
ΙΜS 2.5 turns out
DNA με το prefilter και ανοιχτα τα πλαινα

Αν απο οτι λεει ο H2W το prefilter προκαλει rich condition σε ολο το φασμα τοτε ισως καλυπτει το lean spot που λενε ολοι για τις μεσαιες με την βελονα στην #2 θεση και απο την αλλη στο WOT - που λογικα θα εβγαινε πολυ rich με τα 160/165 - θα ειναι οκ με τα ανοιχτα πλαινα. ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

Synchro

Δεν υπαρχει κανενας λογος να εχεις προφιλτρο και ανοιχτα πλαινα.
Θα σου προτεινα απλα να αφαιρεσεις το σνορκελ, και ειτε να κρατησεις τα πλαινα κλειστα, ειτε να τα ανοιξεις. Προσωπικα θα εκανα σε πρωτη φαση το πρωτο (με καποιες μετατροπες ωστε να εξασφαλισω ροη ψυχρου αερα στο φιλτροκουτι).

xaotikos
16/04/2015, 21:34
Άγη, γιατί το itg το θεωρείς χειρότερο από το μαμά με βγαλμένα τα πλαινά; Σε φιλτράρισμα φαντάζομαι αναφέρεσαι γιατί νομίζω σε ροή δεν συγκρίνονται.
Επειδή είναι πολύ καλό vfm και παίζει πολύ έξω ρωτάω. Εγώ έχω το DNA mk3 και στα 5000 φαίνεται πεντακάθαρο..

DrBig
16/04/2015, 21:38
Χρηστο, μιας και εχεις και δευτερο φιλτροκουτι και μπορεις να πειραματιστεις, ανοιξε μια τρυπα στο πισω μερος του (πανω απο τον πισω κυλινδρο) ωστε να δημιουργησεις μια δευτερη εισαγωγη κι απο πισω. Θα χρειαστει λιγο κοψε-ραψε με σαμπρελα ωστε να εξασφαλισεις οτι δεν ερχεται ζεστος αερας απο το πισω μερος. Μπορουμε να βαλουμε το wideband επανω να δουμε τι mains χρειαζεσαι.
Το προβλημα με τα πλαινα καπακια τωρα που το σκεφτομαι ειναι οτι βρισκονται σε περιοχη που κυκλοφορει πολυς ζεστος αερας.

DrBig
16/04/2015, 21:40
Άγη, γιατί το itg το θεωρείς χειρότερο από το μαμά με βγαλμένα τα πλαινά; Σε φιλτράρισμα φαντάζομαι αναφέρεσαι γιατί νομίζω σε ροή δεν συγκρίνονται.
Επειδή είναι πολύ καλό vfm και παίζει πολύ έξω ρωτάω. Εγώ έχω το DNA mk3 και στα 5000 φαίνεται πεντακάθαρο..

Δεν το θεωρω χειροτερο, βασικα δεν παιζεται κι απο ροη κι απο φιλτραρισμα. ΤΟ μονο του θεμα ειναι οτι θελει καποιου ειδους μονωση ωστε να μη ρουφαει ζεστο αερα απο την περιοχη του κινητηρα, το οποιο ομως ειναι αρκετα ευκολο και κανει πολυ εμφανη διαφορα σε χαμηλες ταχυτητες το καλοκαιρι.

synchro
16/04/2015, 23:21
οκ αγη

Για αρχη θα βαλω αυτα που εχω (160/165) με ανοιχτο μονο το σνορκελ , βελονες #2 και 42 pilot και θα σου πω.

Με την ευκαιρεια, μπορω να βρω απο ευρωπη να παραγγειλω flexjets? τα βρισκω μονο απο τα γνωστα μαγαζια στην αμερικη

p@nos
17/04/2015, 14:50
πολυ ωραιο θρεντ :beer:

μπιγκουλα εχεις δικο σου wideband? και ποιον αν εχεις η ποιον χρησιμοποιησες για το main?

DrBig
17/04/2015, 17:30
πολυ ωραιο θρεντ :beer:

μπιγκουλα εχεις δικο σου wideband? και ποιον αν εχεις η ποιον χρησιμοποιησες για το main?

Ναι Πανο, εχω τον UEGO AEM
http://www.aemelectronics.com/?q=products/wideband-uego-air-fuel-controllers/digital-wideband-uego-afr-gauge

Τον πηρα απο μαγαζι εδω στην Αθηνα 200ευ πριν 1.5 χρονο.

sapila racing
18/04/2015, 10:13
Δοκτωρ πρέπει να είσαι απο τους ελάχιστους ιδιώτες ανα τον κόσμο που το εψαξαν τόσο το θέμα.
Μπράβο σου! :beer:

DrBig
18/04/2015, 10:22
Δοκτωρ πρέπει να είσαι απο τους ελάχιστους ιδιώτες ανα τον κόσμο που το εψαξαν τόσο το θέμα.
Μπράβο σου! :beer:

Ευχαριστω Σαπιλα για τα καλα σου λογια. Οπως και ολους τους αλλους που μπηκατε στον κοπο να το διαβασετε. Ειδικα απο σενα ομως το κοπλιμαν εχει ιδιαιτερη αξια :beer:

gefr
18/04/2015, 20:49
Αυτά είναι τα νέα που έλεγες; Ακούγονται συναρπαστικά και πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Και εγώ ανάμεσα τους. Η κατανάλωση μου εντός πόλης είναι στο Θεό, ενώ σε ανοιχτό δρόμο είκαι κανονική. Θα δοκιμάσω βελόνες μαμά στη 2η από τη μύτη; και mains αυτά που έχω 160/165, φλότερ στα 3χιλ και DNA και βλέπουμε. Γεια χαρά.

DrBig
18/04/2015, 21:52
Γιωργο, με το σνορκελ στη θεση του θα συνιστουσα 155/160. Δεν νομιζω να επιτρεπει το ανοιγμα του μεγαλυτερα απο τα μαματα.
Βαλτα ολα στοκ και απλα παιξε με τα φλοτερ και τις βιδες για να βρεις το ιδανικο για το μηχανακι, φιλτρο και εξατμιση σου.

Ο μονος μου ενδοιασμος εχει να κανει με το οτι φορας 990 μοτερ. Μπορει να χρειαζεται και μικροτερα ζιγκλερ απο τα μαμα. Αν αυτο ειναι αληθεια, τοτε αλλαζουν τα πραματα, μπορει να χρειαστεις βελονες λιγο πιο ψηλα, στην 2.5

Μονο το wideband μπορει να δειξει...το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να βρεθουν πρωτα τα σωστα ζιγκλερ.

synchro
19/04/2015, 12:13
Μετα απο ενα σκ ραβε ξηλωνε για μια ακομα φορα επεστρεψα να μοιραστω μαζι σας εντυπωσεις

Set Up
βελονες #2
Μains 160/165
Float height abt 3mm καθετα
IMS 2.5 turns out both
Pilots 42
Air jet #50
Akrapovic με ταπες - DNA φιλτρο

Ζεσταμα - Συνχρονισμα τα carbs και παμε - Χωρος test ride Συγγρου κυριακη πρωι μια χαρα απλαααα!

Βολτα χωρις snorklel (τα πλαινα καπακια κανονικα πανω)
------------------------------------------------------

Εκκινηση - Ακουγεται αρκετα η εισαγωγη και οχι με ηχω που σε κανει να γουσταρεις
Ρελαντι - οκ
Off throttle - Αυτο το παιδεμα που εχει φαει πολυς κοσμος με τις διακοπες - σκαλοπατι στο off throttle που σε κανει να καταλαγησεις σε 45 pilot δεν υπαρχει πια με τα 42ρια. Τελικα ο δασκαλος(DdBig) εχει απολυτο δικιο με τα floter.
Μεσαιες - Καλος τα παιδια! Θυμαστε αυτο το κομπιασμα-καθυστερηση που κανουν οι βελονες στην#2? Ακομα εκει ειναι. Φυσικα ειμαι με 160/165 mains αρα ισως να ειναι και αυτο.
Ψηλα - Αρχιζει το braaaaaaaaaa και δεν καθαριζει σωστα (φυσικα mains!!!!)

ΠΙΣΩ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΣΝΟΡΚΕΛ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ
----------------------------------------------------------
Εκκινηση / ρελαντι -οκ
off throttle - Ηλεκτρικο. Καλυτερο και απο ψεκαστο
Μεσαιες - Καλες αν και δεν εχει το throttle response που εχει με το H2W kit
Ψηλα - Κατι δεν μου αρεσει οπως ανοιγει

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ. ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΡΩΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ PREFILTER ΠΑΝΩ
--------------------------------------------------------------------------------
Εκιννηση - Ρελαντι - οκ
Οff throttle - Οχι τοσο τελειο οπως με το σνορκελ πανω αλλο καλο χωρις σκαλοπατια και τα λοιπα.
Μεσαιες - Ανοιγει γραμμικα και καθαρα. Αν θες με δευτερα να αρχισεις να γραφεις το κανει με μεγαλη χαρα και αρκετο γκαζι να δωσει. Απο την αλλη με το Η2W στο ιδιο ανοιγμα ηταν ποιο αποτομο και τρομαχτικο αλλα τωρα το νιωθεις πιο καλα διαχειρισμο.
Ψηλα - Εδω παλι ειμαστε με λαθος mains προφανως ισως να επρεπε να ειμαι με 155/160 αλλα δεν παιζουν κουραγια να ξαναψηλωνω

Overall

Mε βελονες στην #2 και σωστα φλοτερ εισαι εκει που πρεπει να εισαι. Το μηχανακι ειναι adventure και οχι smc 625 με fcr. Aνεβαζοντας βελονες τα κανουμε πολυ συντομα. Δεν λεω ειναι σουπερ να ανοιγει στις χαμηλο-μεσαιες σαν τρελο (δοκιμασε Η2W) αλλα χανει τον χαρακτηρα του και την γραμμικοτητα.

Εγω θα μεινω ετσι και θα περιμενω τον δασκαλο να το παει μια βολτα με to wideband για να δουμε που ειμαστε.Αν και ειμαι σιγουρος οτι ειναι αντιθετος με το prefilter σε τετοιο σεταρισμα.

ΠΣ. για τον gefr. Ξερω απο τον συνεργειο ενα 990 r με καρπ που εχει σετταρισμα μαμα ολα με Ακρα -DNA - και prefilter το οποιο απο οτι λεει ο ιδιοκτητης ειναι πολυ γραμμικο και καλο.

Synchro

DrBig
19/04/2015, 12:54
Μετα απο ενα σκ ραβε ξηλωνε για μια ακομα φορα επεστρεψα να μοιραστω μαζι σας εντυπωσεις

Set Up
βελονες #2
Μains 160/165
Float height abt 3mm καθετα
IMS 2.5 turns out both
Pilots 42
Air jet #50
Akrapovic με ταπες

Ζεσταμα - Συνχρονισμα τα carbs και παμε - Χωρος test ride Συγγρου κυριακη πρωι μια χαρα απλαααα!

Βολτα χωρις snorklel (τα πλαινα καπακια κανονικα πανω)
------------------------------------------------------

Εκκινηση - Ακουγεται αρκετα η εισαγωγη και οχι με ηχω που σε κανει να γουσταρεις
Ρελαντι - οκ
Off throttle - Αυτο το παιδεμα που εχει φαει πολυς κοσμος με τις διακοπες - σκαλοπατι στο off throttle που σε κανει να καταλαγησεις σε 45 pilot δεν υπαρχει πια με τα 42ρια. Τελικα ο δασκαλος(DdBig) εχει απολυτο δικιο με τα floter.
Μεσαιες - Καλος τα παιδια! Θυμαστε αυτο το κομπιασμα-καθυστερηση που κανουν οι βελονες στην#2? Ακομα εκει ειναι. Φυσικα ειμαι με 160/165 mains αρα ισως να ειναι και αυτο.
Ψηλα - Αρχιζει το braaaaaaaaaa και δεν καθαριζει σωστα (φυσικα mains!!!!)

ΠΙΣΩ ΓΚΑΡΑΖ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΣΝΟΡΚΕΛ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ
----------------------------------------------------------
Εκκινηση / ρελαντι -οκ
off throttle - Ηλεκτρικο. Καλυτερο και απο ψεκαστο
Μεσαιες - Καλες αν και δεν εχει το throttle response που εχει με το H2W kit
Ψηλα - Κατι δεν μου αρεσει οπως ανοιγει

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ. ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΡΩΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ PREFILTER ΠΑΝΩ
--------------------------------------------------------------------------------
Εκιννηση - Ρελαντι - οκ
Οff throttle - Οχι τοσο τελειο οπως με το σνορκελ πανω αλλο καλο χωρις σκαλοπατια και τα λοιπα.
Μεσαιες - Ανοιγει γραμμικα και καθαρα. Αν θες με δευτερα να αρχισεις να γραφεις το κανει με μεγαλη χαρα και αρκετο γκαζι να δωσει. Απο την αλλη με το Η2W στο ιδιο ανοιγμα ηταν ποιο αποτομο και τρομαχτικο αλλα τωρα το νιωθεις πιο καλα διαχειρισμο.
Ψηλα - Εδω παλι ειμαστε με λαθος mains προφανως ισως να επρεπε να ειμαι με 155/160 αλλα δεν παιζουν κουραγια να ξαναψηλωνω

Overall

Mε βελονες στην #2 και σωστα φλοτερ εισαι εκει που πρεπει να εισαι. Το μηχανακι ειναι adventure και οχι smc 625 με fcr. Aνεβαζοντας βελονες τα κανουμε πολυ συντομα. Δεν λεω ειναι σουπερ να ανοιγει στις χαμηλο-μεσαιες σαν τρελο (δοκιμασε Η2W) αλλα χανει τον χαρακτηρα του και την γραμμικοτητα.

Εγω θα μεινω ετσι και θα περιμενω τον δασκαλο να το παει μια βολτα με to wideband για να δουμε που ειμαστε.Αν και ειμαι σιγουρος οτι ειναι αντιθετος με το prefilter σε τετοιο σεταρισμα.

ΠΣ. για τον gefr. Ξερω απο τον συνεργειο ενα 990 r με καρπ που εχει σετταρισμα μαμα ολα με Ακρα -DNA - και prefilter το οποιο απο οτι λεει ο ιδιοκτητης ειναι πολυ γραμμικο και καλο.

Synchro

Αν αποφασισεις να κρατησεις το φιλτροκουτι και το σνορκελ, τοτε ειτε βαλεις DNA ειτε μαμα φιλτρο πας σε 155/160 ζιγκλερ.
Αν βαλεις προφιλτρο τοτε βαζεις αυτουσιο το κιτ H2W.

Με το DNA στο μαμα κουτι μπορει [ισως] αν θες να κανεις θυσιες σε υψομετρo και καταναλωση στην πολη να βαλεις και τα 45ρια pilot. Το [ισως] γιατι δεν ξερω αν τα σηκωνει σιγουρα. Το μαμα φιλτρο δεν νομιζω να τα σηκωνει χωρις να χρειαστει να κλεισουν σχεδον τελειως οι βιδες καυσιμου. Το ITG πρεπει να τα σηκωνει πιο ευκολα.

Σε καθε περιπτωση, δεν κουνας τις βελονες απο την 2!

Οποτε αν εχεις κεφι για ακομα ενα ξεβιδωμα μεχρι να μπει το WB, ειτε γυρνα το τελειως μαμα με μαμα φιλτρο χωρις να πειραξεις φλοτερ, ειτε, μαμα+DNA+45ρια και βιδες μεσα μια ολοκληρη στροφη απο εκει που εισαι τωρα. Ολα αυτα με σνορκελ εννοειται. Ισως με DNA να χρειαστει να πειραξεις φλοτερ στο λιγο πιο πλουσιο. Τα 45ρια δεν μου εχουν δουλεψει πουθενα καλα χωρις προφιλτρο παντως, οποτε σε προειδοποιω μην κανεις τον κοπο αδικα.

Ktm.Prestige
19/04/2015, 22:56
Bigoula , σε ευχαριστουμε που μοιράζεσε τις γνώσεις σου πανω στη ρύθμιση και οχι μόνο.
Επειδη το δικο μου πουλήθηκε αλλα μου "έμεινε" του κουμπάρου , κάπως-κάποτε θα εφαρμώσω τις πολύτιμες οδηγίες σου.

Και πάλι πολλά μπράβο ρε μαν!
:beer::beer:

gefr
21/04/2015, 11:38
Εν ολιγης, ο μονος τροπος να διατηρησουμε την ομαλοτητα κατα την μεταβαση απο το ενα κυκλωμα στο αλλο, slow jets->slides->mains ειναι να επιμεινουμε στον παραπανω συνδυασμο 42+βελονες @2 και να χρησιμοποιησουμε ως αποκλειστικες μεθοδους ελεγχου του μειγματος, το υψος των φλοτερ και τα κυριως ζιγκλερ. Φυσικα και τις βιδες καυσιμου στο ρελαντι.

είναι οτι το μανήσιο ζιγκλέρωμα είναι το καλύτερο... με προσεκτικό ρύθμισμα των φλοτέρ στα 3χιλ;

DrBig
21/04/2015, 12:40

είναι οτι το μανήσιο ζιγκλέρωμα είναι το καλύτερο... με προσεκτικό ρύθμισμα των φλοτέρ στα 3χιλ;

1)Πιστευω οτι η ρυθμιση φλοτερ ειναι το αυστηρως προσωπικο θεμα για καθε μηχανακι και ανθρωπο μιας και ειναι δυσκολο να τα ρυθμισεις με ακριβεια εκτος κι αν εισαι ωρολογοποιος. Οποτε τα ρυθμιζεις με αισθηση. Οπως φαινεται απο αρκετα μηχανακια που εχουν κανει αυτο το σεττινγκ, 3μμ με τα καρμπ αναποδα ειναι μια πολυ καλη αρχη.

2)Οι βιδες καυσιμου παιζουν και αναλογα με τι εξατμιση φορας, υψομετρο κλπ.

3)Βελονες αυστηρως θεση 2, με την καμια 3, ενω οι Αϊ-τι-τζηδες που κινουνται σε 0 υψομετρο μπορουν να δοκιμασουν και θεση 2.5 στις βελονες και να διαλεξουν. Η θεση της βελονας επιρεαζει πολυ περισσοτερο το steady state afr παρα το acceleration afr. Αν σε steady state γκαζι στο ισωμα κανει μικροδιακοπες, αυτο οφειλεται η σε φτωχο φλοτερ, η σε ελαχιστα φτωχη βελονα.

4)Αν στην μεταβαση απο τις βελονες στα κυρια ζιγκλερ σε επιταχυνση κανει μικροδιακοπες, τοτε θελει πλουσιοτερο φλοτερ. Αν δεν κανει, αλλα κανει μικροδιακοπες σε μικρο σταθερο γκαζι στο ισωμα, τοτε θελει μιση θεση πανω η βελονα. Βασικα βαζουμε την λεπτοτερη ροδελα που μπορουμε να βρουμε πανω στην ηδη υπαρχουσα, κατω απο το κλιπ. Μη σου πως οτι την τριβουμε και με γυαλοχαρτο ωστε να λεπτυνει κι αλλο.

5)Πιλοτεν, αυστηρως 42.

:wave2:

DrBig
21/04/2015, 12:47
Σε ολα αυτα συνυπολογιζεις και την ποιοτητα της βενζινης. Ειναι πολυ πιθανο η ΚΤΜ να εβαλε μαματα πιο πλουσια φλοτερ ωστε να καλυπτει ολες τις βενζινες στο ντουνια, ακομα και τις χειροτερες.

AggelakasK
21/04/2015, 16:14
παρα πολλα συγχαρητηρια για την αναλυση και την διαθεση σου να μοιραστεις με το φορουμ τισ γνωσεις σου σε ενα τοσο ιδιαιτερο θεμα , οσο ειναι η ρυθμιση των καρμπς !!! ομολογω πως οι γνωσεις μου πανω στο θεμα αρκουνται στα απολυτως βασικα. Διαβαζοντας αρκετα , ξανα και ξανα το θρεντ προσπαθησα να το οπτικοποιησω αλλα ματαια...! Μηπως δεχεσαι να κανεις τιποτα εντατικα φροντιστηρια σε αυτους που θα ηθελαν να δουν πιο πρακτικα??:D

DrBig
21/04/2015, 20:01
παρα πολλα συγχαρητηρια για την αναλυση και την διαθεση σου να μοιραστεις με το φορουμ τισ γνωσεις σου σε ενα τοσο ιδιαιτερο θεμα , οσο ειναι η ρυθμιση των καρμπς !!! ομολογω πως οι γνωσεις μου πανω στο θεμα αρκουνται στα απολυτως βασικα. Διαβαζοντας αρκετα , ξανα και ξανα το θρεντ προσπαθησα να το οπτικοποιησω αλλα ματαια...! Μηπως δεχεσαι να κανεις τιποτα εντατικα φροντιστηρια σε αυτους που θα ηθελαν να δουν πιο πρακτικα??:D

:blush:

crfouras
24/04/2015, 20:48
Παραθετω κ καποιες συνταγες τις οποιες ειχα λαβει απο το KTMTWINS.......
CPR filter ρυθμίσεις
* KTMTWINS "RECOMMENDED JETTING FOR SEA LEVEL ON 950 CARBORATED BIKES" *

- MAIN JET FRONT CYLINDER "175"

- MAIN JET REAR CYLINDER "172"

- CHANGE CLIP POSITION ON NEEDLE TO 3

- PILOT JETS FOR BOTH CYLINDERS "45"

- FUEL MIXTURE SCREW ADJUSTMENT "ADJUST IT UNTIL IT TASTE RIGHT "

Απο το Advrider, μετα απο συζητησεις με τον Sporting Wood
Sporting Wood
Currently I recommend 2 different setups. I prefer 165/168 mains, 45 pilots, 3.75-4mm float, screws at 1.5/1.25 and Factory Pro needles in the middle clip. This is a fantastic setup that makes the most low end power and a nice flat torque curve up through high rpm. Its only failing is that it gets a bit rich at high altitude, 10,000'+. For people at high altitudes I recommend keeping the factory 42 pilot jets. 170/172 mains, Factory Pro needles in the 2nt clip, screws at roughly 1.75/1.5 and floats set to 3.75-4mm. With both setups, air jets are kept stock.

Και με αυτα που εχει σεταριστει το 950 του AggelakasK
4 με 4.5μμ φλοατς
#4 βελονες
175/172 mains
#45 slows
2 στροφες εξω τα fuel screws

DrBig
24/04/2015, 21:19
Παραθετω κ καποιες συνταγες τις οποιες ειχα λαβει απο το KTMTWINS.......
CPR filter ρυθμίσεις
* KTMTWINS "RECOMMENDED JETTING FOR SEA LEVEL ON 950 CARBORATED BIKES" *

- MAIN JET FRONT CYLINDER "175"

- MAIN JET REAR CYLINDER "172"

- CHANGE CLIP POSITION ON NEEDLE TO 3

- PILOT JETS FOR BOTH CYLINDERS "45"

- FUEL MIXTURE SCREW ADJUSTMENT "ADJUST IT UNTIL IT TASTE RIGHT "

Απο το Advrider, μετα απο συζητησεις με τον Sporting Wood
Sporting Wood
Currently I recommend 2 different setups. I prefer 165/168 mains, 45 pilots, 3.75-4mm float, screws at 1.5/1.25 and Factory Pro needles in the middle clip. This is a fantastic setup that makes the most low end power and a nice flat torque curve up through high rpm. Its only failing is that it gets a bit rich at high altitude, 10,000'+. For people at high altitudes I recommend keeping the factory 42 pilot jets. 170/172 mains, Factory Pro needles in the 2nt clip, screws at roughly 1.75/1.5 and floats set to 3.75-4mm. With both setups, air jets are kept stock.

Και με αυτα που εχει σεταριστει το 950 του AggelakasK
4 με 4.5μμ φλοατς
#4 βελονες
175/172 mains
#45 slows
2 στροφες εξω τα fuel screws

Λευτερη, αυτοι οι τυποι πουλανε Σοφια & Jetting Kits. Ετσι την πατησαμε κι εμεις και πηγαμε και πηραμε τα factory pro.
Εχω δοκιμασει τα παντα και ολα με wideband. Τα συμπερασματα μου ειναι:

1) Τα mains της ταξης του 172/175 εγκυμονουν κινδυνο για τρυπιο πιστονι σε μας που μενουμε σε επιπεδο θαλασσας, σε σταθερες υψηλες ταχυτητες.
2) Ο λογος που βαζουν τοσο μικρα mains ειναι για ανταπεξελθουν τα κτηνωδως πλουσια σεττινγκς στα χαμηλομεσαια (τα mains επιρεαζουν παντου), των FP απο 3η και πανω και του 45ριου pilot. Σε παρατετεμανες ομως γρηγορες βολτες σε 170+ εχεις κατι AFR της ταξης του 14+. Απο την αλλη αν βαλεις τις FP στην 2η, τοτε δεν απελευθερωνει αρκετα τον διαυλο της βελονας (λογω πολυ μεγαλυτερου μηκους απο τις μαμα), ωστε να δωσει το καυσιμο που χρειαζονται τα mains για να δουλεψουν σωστα. Στο δικο μου, ουτε σε 3η θεση η FP συνεργαζεται σωστα με τα mains. Στην 4η κατι γινεται...
Και για να κλεισω με τις FP...ειναι αδυνατο να εχεις ταυτοχρονα σωστη μεταβαση απο pilots σε βελονες και απο βελονες σε mains, οποτε διαλεγεις και παιρνεις. Με τις μαμα βελονες γινονται και οι δυο μεταβασεις ταυτοχρονα πολυ καλα, για αυτο και τις σχεδιασε οπως τις σχεδιασε η keihin.

Και λιγη θεωρια απο καρμπυρατερ. Τα slides ακουνε σε μια διαφορα πιεσης ωστε να σηκωθουν. Η μια τιμη της πιεσης ειναι μεσα στο ventouri και η αλλη στην εισοδο του καρμπυρατερ. Και οι δυο τιμες ειναι μετα το φιλτρο αερα, πραγμα που καθιστα τα slides σε εκπληκτικο βαθμο αυτορυθμιζομενα για οποιοδηποτε σεταπ φιλτρου αερα εχεις. Το συμπερασμα ειναι οτι δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να αλλαξεις ουτε βελονες, ουτε θεση. Το πολυ η βελονα να θελει μιση θεση πανω απο την μαματη, ωστε να κανει το cruising AFR να κατεβει απο το 14.7 (λογω καταλυτη και ρυπων) στο 14 και να ζεσταινεται λιγοτερο ο κινητηρας. Απο 3η και πανω παραγινεται πλουσια η λειτουργια.
Ο λογος που το μαματο μηχανακι ψιλοσερνεται σε μικρα και σταθερα γκαζια συμβαινει μονο και μονο γιατι δεν τραβαει αρκετο αερα απο το μαμα φιλτροκουτι/φιλτρο.

Υποπτευομαι μαλιστα οτι αυτα τα σεττινγκς εχουν διαμορφωθει σε αδρανειακα δυναμομετρα που τεσταρουν μονο σε καταστασεις επιταγχυνσης. Εκει για να δεις σωστο AFR σε ελευθερο φιλτρο χωρις σνορκελ πρεπει να εχεις πολυ μικροτερα mains απο τα απαιτουμενα για σωστες μετρησεις στο δρομο. Ο λογος ειναι η καθυστερηση που επιβαλει το σνορκελ στα mains (οπως και η απουσια ογκου αερα αφου δεν υπαρχει φιλτροκουτι) ωστε να μην πλουτισει το μειγμα στην μεταβαση απο τις βελονες στα mains. Καταργωντας το σνορκελ οπως κανεις με το ITG, εχεις το ενα και μοναδικο μειονεκτημα για το οποιο δεν μπορεις να κανεις τιποτα...δεν μπορεις να γεμισεις την πρωτη και την δευτερα χρησιμοποιωντας τα σωστα mains (εμπουτιζεται πολυ το μειγμα ψηλα και κοβει ο κινητηρας). Μικρο το κακο βεβαια γιατι σε προλαβαινει η σουζα.

Μοραλ οφ δε στορυ...το μονο που χρειαζεται για οποιοδηποτε σεταπ, ειναι σωστα επιλεγμενα κυρια ζιγκλερ και ρυθμιση φλωτερ...

AggelakasK
27/04/2015, 23:17
μιλαμε για μπερδεμα .....:confused:

DrBig
28/04/2015, 07:02
μιλαμε για μπερδεμα .....:confused:

Ελα μωρε...οι πρωτες 100 φορες βαλε-βγαλε τα καρμπυρατερ ειναι οι δυσκολες....

indianos950
29/04/2015, 16:12
Εχω δει κάτι αλουμινένια χωνακια που μπαίνουν πριν τις εισαγωγές μεσα στο φιλτροκουτι. Τωρα εχει κάτι πλαστικά. Ξέρετε αυτα τι προσφέρουν;

DrBig
29/04/2015, 16:18
Εχω δει κάτι αλουμινένια χωνακια που μπαίνουν πριν τις εισαγωγές μεσα στο φιλτροκουτι. Τωρα εχει κάτι πλαστικά. Ξέρετε αυτα τι προσφέρουν;

λεφτα σ'αυτον που τα πουλαει

gefr
30/04/2015, 01:10
Τςτςτς τι κυνικός...

indianos950
01/05/2015, 10:12
Κακος ανθρωπος

DrBig
01/05/2015, 14:47
Ο γενικος κανονας ειναι μακριες εισαγωγες καλλιτερα χαμηλα, κοντες καλλιτερα ψηλα.
Αλλα ο αυστριακος τα χει μελετημενα αυτα.

παρεπιπτοντως, πετυχα ενα πολυ (μα πολυ) καλο σεττινγκ για στοκ φιλτροκουτι και φιλτρο DNA.

Βγαζουμε το σνορκελ (εγω εβαλα και σωληνακι βενζινης σκισμενο κατα μηκος για εξομαλυνση της ροης στις κοψεις της τρυπας της βασης του σνορκελ και αφηνουμε τα παντα στοκ εκτος απο φλοτερ στα 2.5μμ (με τα καρμπς αναποδα) και ζιγκλερ 160/165.

Δοκιμαστε το και θα μ' ενθυμηθειτε....

gefr
02/05/2015, 20:08
Υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί καλά και μόλις μπει σε κίνηση και ανεβάσει θερμοκρασία να αρχίσει να κομπιάζει ; είναι τόσο αποτελεσματικό το σνόρκελ στην αποφυγή αναναρρόφησης θερμού αέρα από την εισαγωγή;

DrBig
02/05/2015, 20:46
Υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί καλά και μόλις μπει σε κίνηση και ανεβάσει θερμοκρασία να αρχίσει να κομπιάζει ; είναι τόσο αποτελεσματικό το σνορκελ;

Δεν μου εχει τυχη κατι τετοιο, αλλα δεν μπηκα και σε κινηση μεχρι στιγμης. Αποτελεσματικο απο ποια αποψη? Ειναι σιγουρα, αλλα εξαρταται πως το βλεπεις.

Η βασικη του λειτουργια αλα ΚΤΜ ειναι,
-να μαζευει αερα απο ψηλα ωστε να περνας ποταμια και να διασχιζεις θαλασσες
-να κλεινει την επιφανεια της εισαγωγης ωστε να βαζεις μικρα mains και να περναει προδιαγραφες ρυπων στα χαμηλομεσαια
-να κοβει θορυβο.

Το ενδιαφερον ειναι οτι η επιφανεια εισαγωγης του σνορκελ ειναι μεγαλυτερη απο την επιφανεια της καθε εισαγωγης κυλινδρου ξεχωριστα, περιπου 1.5 φορες αν θυμαμαι καλα οταν το μετρησα, οποτε δεν κοβει απο τελικη ισχυ. Αλλα κοβει ροπη απο μικρα σταθερα γκαζια (λογω μικροτερων mains) και απο επταχυνσεις. Για τον ιδιο λογω πιστευω κανενα φιλτρο δεν θα δωσει υψηλοτερη τελικη ισχυ, απλα αναλογα την επιλογη φιλτου-mains μπορεις να γεμισεις την ροπη στα χαμηλομεσαια.
Το ιδιο ακριβως σνορκελ και φιλτρο εχουν και τα SD που βγαζουν μεχρι και 20 αλογα παραπανω.

Οτιδηποτε σου επιτρεπει στα καρμπυρατερατα να βαλεις μεγαλυτερα mains ξυπναει την επιταχυσνση και ροπη και μειωνει προβληματα πολυ φτωχης λειτουργιας, μιας και τα mains αυξανουν το μειγμα σχεδον παντου. Τα μεγαλυτερα mains απο την αλλη δεν σημαινουν κατ'αναγκη πως συνολικα στην τελικη ισχυ περναει πιο πολυ καυσιμο γιατι ποιο ανοιχτο φιλτροκουτι σημαινει και μικροτερη υποπιεση που τραβαει βενζινη απο τα mains. Περναει ομως περισσοτερη βενζινη στα μεταβατικα.

gefr
03/05/2015, 00:52
Για τον ιδιο λόγο πιστεύω κανένα φίλτρο δεν θα δώσει υψηλότερη τελικη ισχυ, απλα αναλογα την επιλογη φιλτου-mains μπορεις να γεμισεις την ροπη στα χαμηλομεσαια.
Το ιδιο ακριβως σνορκελ και φιλτρο εχουν και τα SD που βγαζουν μεχρι και 20 αλογα παραπανω.

Οτιδηποτε σου επιτρεπει στα καρμπυρατερατα να βαλεις μεγαλυτερα mains ξυπναει την επιτάχυνση
Αφού τα SD εχουν ίδιο φίλτρο και ίδιο snorkel και mains πως βγάζουν 20 παραπάνω άλογα;

DrBig
03/05/2015, 06:21
Αφού τα SD εχουν ίδιο φίλτρο και ίδιο snorkel και mains πως βγάζουν 20 παραπάνω άλογα;

Τα SD ειναι ψεκαστα βρε Γιωργο. Το ποιντ μου ηταν οτι αυτο το σνορκελ και φιλτρο επιτρεπουν να περασει αερας για +20 αλογα απο τα 950, αρκει ο κινητηρας να μπορει να τον ρουφηξει. Τα 950 δεν μπορουν να ρουφηξουν παραπανω, λογω κυβικων, στροφων και εκκεντροφορων.

gefr
03/05/2015, 17:53
Νόμιζα οτι υπήρχαν SD (superduke?) με 950 καρμπ! Σόρρυ.
Άρα το σνόρκελ μπορεί να επιτρέψει περισσότερο αέρα από ότι χρειάζεται ο 950... αλλά τότε γιατί να αφαιρέσουμε το σνόρκελ, αφού δεν περιορίζει τη ροή;;

DrBig
03/05/2015, 19:26
Νόμιζα οτι υπήρχαν SD (superduke?) με 950 καρμπ! Σόρρυ.
Άρα το σνόρκελ μπορεί να επιτρέψει περισσότερο αέρα από ότι χρειάζεται ο 950... αλλά τότε γιατί να αφαιρέσουμε το σνόρκελ, αφού δεν περιορίζει τη ροή;;

Ακομα και να βαλεις καρμπ σε superduke θα μπορουσε να θελει τα ιδια mains, τα παραπανω αλογατα θα ερθουν λογω κυβισμου και εκκεντροφορων.

Ψαξε για 3χ3 mod στα drz400. Ειναι το ιδιο κονσεπτ. Ανοιγοντας το φιλτροκουτι και βαζοντας πιο ελευθερο φιλτρο πρεπει να βαλεις μεγαλυτερα mains για να ρουφηξουν στην μεγιστη ισχυ το ιδιο καυσιμο που θα ρουφαγαν τα μικροτερα mains πριν την μετατροπη (θελεις μεγαλυτερα mains λογω του ελλειματος υποπιεσης που προκαλει η πιο ελευθερη ροη). Αυτα συμβαινουν κοντα στην μεγιστη ισχυ και μονο.

Πριν την μεγιστη ισχυ ομως και οσο βρισκεσαι στην λειτουργια των pilots και slides, η πιο ελευθερη μεταβατικη ροη βοηθαει στην επιταχυνση αφ'ενος και αφ'ετερου τα μεγαλυτερα mains που εχεις βαλει εμπλουτιζουν λιγο το μειγμα εκει που απο το εργοστασιο παρα-ειναι φτωχο λογω προδιαγραφων.

Η πιο γραμμικη αποδοση παντως ειναι σιγουρα προνομιο του εργοστασιακου φιλτρου/κουτιου, αλλα της λειπει καπως η εκρηξη σε καποιες συνθηκες. Απο κει και περα με τις οποιες μετατροπες ανταλλασεις γραμμικοτητα και ομαλοτητα για να κερδισεις σε εκρηξη στο βαθμο που σε καν κεφ.

AggelakasK
03/05/2015, 23:10
επειδη μπηκα στην διαδικασια ...τι θα ελεγες για ενα setup
βελονες fp#2 (ηταν #3)
Μains 175/175 (ηταν 175/180)
φλοτερ 3mm
IMS 2.5 ισως και 2 (ηταν 3.75)
Pilots 45
Akrapovic χωρις ταπες
Παρατηρωντας τις εξατμισεις η αριστερη στο εσωτερικο (φλογερα) ηταν καπως λευκη (κατι δεν μου πηγαινε καλα) και η δεξια μαυρη, επισης τα μπουζι το ενα πνιγμενο , το αλλο σε καλη κατασταση . Το ρελαντι ψηλα στις 1650 με αρρυθμιες , αν το κατεβαζα στις 1500 -1400 δεν το κρατουσε . το μοτερ ανοιγε αρκετα προθυμα χωρις διακοπες.
ευχαριστω

DrBig
04/05/2015, 17:53
επειδη μπηκα στην διαδικασια ...τι θα ελεγες για ενα setup
βελονες fp#2 (ηταν #3)
Μains 175/175 (ηταν 175/180)
φλοτερ 3mm
IMS 2.5 ισως και 2 (ηταν 3.75)
Pilots 45
Akrapovic χωρις ταπες
Παρατηρωντας τις εξατμισεις η αριστερη στο εσωτερικο (φλογερα) ηταν καπως λευκη (κατι δεν μου πηγαινε καλα) και η δεξια μαυρη, επισης τα μπουζι το ενα πνιγμενο , το αλλο σε καλη κατασταση . Το ρελαντι ψηλα στις 1650 με αρρυθμιες , αν το κατεβαζα στις 1500 -1400 δεν το κρατουσε . το μοτερ ανοιγε αρκετα προθυμα χωρις διακοπες.
ευχαριστω

Ειλικρινα δεν εχω ιδεα...
Οι προτασεις μου βρισκονται στην σελιδα 1, απο κει και περα μονο ενα οργανο μπορει να δειξει τι γινεται και τι χρειαζεται να γινει. Το σιγουρο παντως ειναι οτι αν δεν θελεις να μπλεξεις με βαλε βγαλε τα καρμπυρατερ, να γυρισεις στο μαμα φιλτρο/φιλτροκουτι με τις εργοστασιακες ρυθμισεις.

Ξερεις τι air jets εχεις? Δεν εχουν ολα τα 950 τα ιδια....

AggelakasK
04/05/2015, 18:58
Ειλικρινα δεν εχω ιδεα...
Οι προτασεις μου βρισκονται στην σελιδα 1, απο κει και περα μονο ενα οργανο μπορει να δειξει τι γινεται και τι χρειαζεται να γινει. Το σιγουρο παντως ειναι οτι αν δεν θελεις να μπλεξεις με βαλε βγαλε τα καρμπυρατερ, να γυρισεις στο μαμα φιλτρο/φιλτροκουτι με τις εργοστασιακες ρυθμισεις.

Ξερεις τι air jets εχεις? Δεν εχουν ολα τα 950 τα ιδια....

δεκτο! αλλα θελω να πειραματιστω λιγο ...μολις "παραδωσω" θα γυρισω σε στοκ
air jets δεν γνωριζω ακομα ...ειμαι σε φαση "λυσιματος" κτλ

DrBig
04/05/2015, 21:23
δεκτο! αλλα θελω να πειραματιστω λιγο ...μολις "παραδωσω" θα γυρισω σε στοκ
air jets δεν γνωριζω ακομα ...ειμαι σε φαση "λυσιματος" κτλ

καλως...για δοκιμασε:
βελονες FP @3
42ρια
180/182
air jets 40/80/50 (το δικο μου ειχε απο μαμα 40/90/50)
φλοτερ 3μμ μετρημενα με τα καρμπς αναποδα

synchro
08/05/2015, 11:17
Καλημερα παιδια

Επανηλθα και εγω με νεα να μοιραστω μαζι σας

Μετα απο αρκετα set up και αρκετα βαλε-βγαλε καταληγω στα εξης συμπερασματα:

1) Τα καρπ μας εχουν αναγκη απο φτωχοτερα φλοτερ....

Μετα απο αρκετο διαβασμα στο net σε forum και στο site της FP και κουβεντα με τον DrBig καταληγουμε οτι στα CV καρπς το set up των φλοτερ ειναι by default πλουσιο, το οποιο συνεπαγεται πλουσιο μειγμα χαμηλα και πλουσιο ψηλα. Επομενως με το που παμε να αλλαξουμε καποια αλλη ρυθμιση αυτοματως χαλαμε κατι αλλο.

Εχω δοκιμασει μερικα διαφορετικα set ups σε φλοτερ και εκει που καταληγω ειναι 3mm (καθετα μετρημενα - βγαινει καπου 3,5mm - 3,75mm αν τα μετρησεις πλαγιως)

2) Εχω παρατηρησει επισης οτι αν μπορεις με την διαχειρηση του αερα να ανεβεις σε mains τοτε τα 950 δουλευουν καλυτερα απο οτι μαμα.
Με μεγαλυτερα mains αποκτουν εκταση στο ανοιγμα τους. Τι θελω να πω?

Σκεφτειτε οσοι εχετε οδηγησει 950 με H2W κιτ (βελονες #3 , 45 pilot και μικρα mains). Aυτο το set up ειναι super για χαμηλα και μεσαιες. Τραβαει πολυ δυνατα απο χαμηλα αλλα τελειωνει γρηγορα.
Αυτη λοιπον την αποδοση θελουμε να την βγαλουμε γραμμικα σε ολο το φασμα μεχρι τις 9000. Αν καταφερεις να βρεις λοιπον ενα set up που να μπορεις να ανεβεις σε mains τοτε εισαι σε καλο δρομο.

ΑΡΑ για να τα μαζεψω ολα μαζι σε ενα set up (εκει που μαλλον θα μεινω και εγω απο δω και περα)

KTM 950 ADVENTURE 04
SEA LEVEL WITH DNA + SNORKEL ON
158/162 (Αυτο δοκιμαζεται ακομα αλλα πλεον θα περιμενω να μετρηθει με AFR για να ξερουμε)
42 pilot
Fuel screws: abt 2 1/4 both
Floter 3mm (μετρημενα με τα καρπς upside down)
Air jets : stock

Ρελαντι οκ
Απο 2000-6000 πολυ γραμμικο και γεματο
Απο κει και πανω ακομα δεν εχω στοιχεια γιατι δεν εχω βρεθει σε ανοιχτο δρομο, παντως απο mains ειναι σιγουρα μεσα στα πλαισια του σωστου.

Για το τελος θελω να συμπληρωσω κατι.
Οτι set up κανουμε και πιστευουμε πως δουλευει η δεν δουλευει ειναι καθαρα προσωπικη κριση. Αλλοι θελουν γραμμικοτοτητα και αλλοι θελουν εκρηξη.

Απλα μοιραζομαστε ρυθμισεις που σε γενικες γραμμες δουλευουν και απο κει και περα ο καθενας μαγειρευει το δικο του σεταρισμα.

Thanks
Christos

DrBig
08/05/2015, 12:40
Καλημερα παιδια

Επανηλθα και εγω με νεα να μοιραστω μαζι σας

Μετα απο αρκετα set up και αρκετα βαλε-βγαλε καταληγω στα εξης συμπερασματα:

1) Τα καρπ μας εχουν αναγκη απο φτωχοτερα φλοτερ....

Μετα απο αρκετο διαβασμα στο net σε forum και στο site της FP και κουβεντα με τον DrBig καταληγουμε οτι στα CV καρπς το set up των φλοτερ ειναι by default πλουσιο, το οποιο συνεπαγεται πλουσιο μειγμα χαμηλα και πλουσιο ψηλα. Επομενως με το που παμε να αλλαξουμε καποια αλλη ρυθμιση αυτοματως χαλαμε κατι αλλο.

Εχω δοκιμασει μερικα διαφορετικα set ups σε φλοτερ και εκει που καταληγω ειναι 3mm (καθετα μετρημενα - βγαινει καπου 3,5mm - 3,75mm αν τα μετρησεις πλαγιως)

2) Εχω παρατηρησει επισης οτι αν μπορεις με την διαχειρηση του αερα να ανεβεις σε mains τοτε τα 950 δουλευουν καλυτερα απο οτι μαμα.
Με μεγαλυτερα mains αποκτουν εκταση στο ανοιγμα τους. Τι θελω να πω?

Σκεφτειτε οσοι εχετε οδηγησει 950 με H2W κιτ (βελονες #3 , 45 pilot και μικρα mains). Aυτο το set up ειναι super για χαμηλα και μεσαιες. Τραβαει πολυ δυνατα απο χαμηλα αλλα τελειωνει γρηγορα.
Αυτη λοιπον την αποδοση θελουμε να την βγαλουμε γραμμικα σε ολο το φασμα μεχρι τις 9000. Αν καταφερεις να βρεις λοιπον ενα set up που να μπορεις να ανεβεις σε mains τοτε εισαι σε καλο δρομο.

ΑΡΑ για να τα μαζεψω ολα μαζι σε ενα set up (εκει που μαλλον θα μεινω και εγω απο δω και περα)

KTM 950 ADVENTURE 04
158/162 (Αυτο δοκιμαζεται ακομα αλλα πλεον θα περιμενω να μετρηθει με AFR για να ξερουμε)
42 pilot
Fuel screws: abt 2 1/4 both
Floter 3mm (μετρημενα με τα καρπς upside down)

Ρελαντι οκ
Απο 2000-6000 πολυ γραμμικο και γεματο
Απο κει και πανω ακομα δεν εχω στοιχεια γιατι δεν εχω βρεθει σε ανοιχτο δρομο, παντως απο mains ειναι σιγουρα μεσα στα πλαισια του σωστου.

Για το τελος θελω να συμπληρωσω κατι.
Οτι set up κανουμε και πιστευουμε πως δουλευει η δεν δουλευει ειναι καθαρα προσωπικη κριση. Αλλοι θελουν γραμμικοτοτητα και αλλοι θελουν εκρηξη.

Απλα μοιραζομαστε ρυθμισεις που σε γενικες γραμμες δουλευουν και απο κει και περα ο καθενας μαγειρευει το δικο του σεταρισμα.

Thanks
Christos

:beer:

Μια συμπληρωση...Τα φλοτερ δεν επιρεαζουν ψηλα οπως ειπες, αλλα τα mains επιρεαζουν χαμηλα*. Τα φλοτερ επιρεαζουν κατα πολυ τα pilots, λιγοτερο τις βελονες και καθολου τα mains. Αυτο φαινεται και απο το υψος μεσα στην λεκανη των διαφορων ζιγκλερ. Τα mains ειναι πολυ πιο χαμηλα απο τα pilots οποτε βρισκονται μονιμως σε αρκετο βαθος μεσα στην βενζινη.
Οποτε...οσο μεγαλυτερα mains βαζουμε λογω σεταπ εισοδου, τοσο πιο φτωχα φλοτερ θελουμε...

*Επιρεαζουν ψηλα σε καρυδωμα με 1η-2α γιατι λογω αποτομου ανοιγματος γκαζιου απο χαμηλες στροφες και πολυ γρηγορων μεταβατικων, με το που φτανεις στα mains εχεις ηδη πολυ πλουσιο μειγμα απο τις βελονες λογω της αδρανειας της ροης βενζινης και πολυ μεγαλης υποπιεσης στα slides.

synchro
08/05/2015, 15:35
θα θελα να συμπληρωσω και κατι ακομα χρησιμο για οσους παλευουν με αρυθμιες στο ρελαντι και για οσους ακομα αυτο ειναι κατι αγνωστο καλο θα ηταν να το χουν κατα νου.

Παρα πολυ καιρο τωρα παλευω να βρω γιατι το μηχανακι δεν μπορει να κρατησει σταθερο ρελαντι. Ενω οταν παρει ειναι οκ, μολις ζεσταθει αρχιζει να ανεβαζει στροφες να πεφτει παλι και παει λεγοντας. Φτανω σε φαναρι και το ρελαντι ειναι κοντα στις 2000 στροφες. Αν του σκασω γκαζια τοτε ερχεται περιπου στις στο κανονικο.

Ολο αυτο τον καιρο διαβαζοντας threads of how to identify rich and lean symptoms of your bike πιστευα οτι αυτο που συμβαινει με το ρελαντι δηλωνει a lean condition.
Καποια στιγμη διαβασα σε ενα thread καποιον που επεμενε οτι αυτο με το ρελαντι δεν ειναι παντα απο φτωχο μειγμα αλλα μπορει να συμβει και απο πλουσιο μειγμα. Δεν το πιστεψα ποτε.

Αν ομως ισχυει οτι ενα μειγμα ειναι πλουσιο οταν το μηχανακι ειναι κρυο αλλα χειροτερευει οταν ζεσταθει τοτε ισως και οι αρυθμιες να δηλωνουν απλα πλουσιο μειγμα.

Δεν το χω δοκιμασει ακομα θα περιμενω να βαλω Flex jets αλλα πιστευω οτι ισως και να μην χρειαζεται να ανοιγουμε τις βιδες μειγματος τοσο πολυ

Δεκτα τα σχολια

Christos

AggelakasK
08/05/2015, 17:57
θα θελα να συμπληρωσω και κατι ακομα χρησιμο για οσους παλευουν με αρυθμιες στο ρελαντι και για οσους ακομα αυτο ειναι κατι αγνωστο καλο θα ηταν να το χουν κατα νου.

Παρα πολυ καιρο τωρα παλευω να βρω γιατι το μηχανακι δεν μπορει να κρατησει σταθερο ρελαντι. Ενω οταν παρει ειναι οκ, μολις ζεσταθει αρχιζει να ανεβαζει στροφες να πεφτει παλι και παει λεγοντας. Φτανω σε φαναρι και το ρελαντι ειναι κοντα στις 2000 στροφες. Αν του σκασω γκαζια τοτε ερχεται περιπου στις στο κανονικο.

Ολο αυτο τον καιρο διαβαζοντας threads of how to identify rich and lean symptoms of your bike πιστευα οτι αυτο που συμβαινει με το ρελαντι δηλωνει a lean condition.
Καποια στιγμη διαβασα σε ενα thread καποιον που επεμενε οτι αυτο με το ρελαντι δεν ειναι παντα απο φτωχο μειγμα αλλα μπορει να συμβει και απο πλουσιο μειγμα. Δεν το πιστεψα ποτε.

Αν ομως ισχυει οτι ενα μειγμα ειναι πλουσιο οταν το μηχανακι ειναι κρυο αλλα χειροτερευει οταν ζεσταθει τοτε ισως και οι αρυθμιες να δηλωνουν απλα πλουσιο μειγμα.

Δεν το χω δοκιμασει ακομα θα περιμενω να βαλω Flex jets αλλα πιστευω οτι ισως και να μην χρειαζεται να ανοιγουμε τις βιδες μειγματος τοσο πολυ

Δεκτα τα σχολια

Christos

το ιδιο ακριβως ειχα και εγω ...
βρισκομαι στην φαση ρυθμισης , με βιδες μειγματος κοντα στο 2 (που πειραματιζομαι τωρα ) εχω ενα σταθερο ρελαντι στις 1450!
διαβοντας επισης αρκετα γυρω απο θεμα ρελαντι-ρυθμισης διαπιστωσα και κατι που δεν εχει αναφερθει εως τωρα και αφορα τα orings του καρμπ (το οιποια δυστυχως ειναι ενα σωμα με την πεταλουδα και απαιτει πολυ μαγκια για την αντικατασταση τους)!
ναι παιζουν και αυτα το ρολο τους στην ρυθμιση που με το χρονο φθειρονται, με οτι αυτο συνεπαγεται...

AggelakasK
08/05/2015, 18:04
εκει που εχω καταληξει παντως σχετικα με την ολη ρυθμιση (μπορει να κανω και λαθος) ειναι στο γεγονος , πως το ολο θεμα σωστης ρυθμισης " χαλαει " στην ρυθμιση της ποσοτητας του αερα . Ακομα και με το μαμα φιλτροκουτι και ολα τα συμπραγκλα , παντα καπου εχει μια χ ποσοτητα εισροης αερα απο καπου ! Να την ρυθμισεις βολταριστος? Να την ρυθμισεις με οργανο?Να ρυθμισεις και με τα 2? Παντοτε η ποσοτητα και η ποιοτητα του αερα ειναι διαφορετικη (εστω και λιγο). Ο παραγοντας αερας ειναι κατι που δεν υπολογιζεται...

DrBig
08/05/2015, 18:09
εκει που εχω καταληξει παντως σχετικα με την ολη ρυθμιση (μπορει να κανω και λαθος) ειναι στο γεγονος , πως το ολο θεμα σωστης ρυθμισης " χαλαει " στην ρυθμιση της ποσοτητας του αερα . Ακομα και με το μαμα φιλτροκουτι και ολα τα συμπραγκλα , παντα καπου εχει μια χ ποσοτητα εισροης αερα απο καπου ! Να την ρυθμισεις βολταριστος? Να την ρυθμισεις με οργανο?Να ρυθμισεις και με τα 2? Παντοτε η ποσοτητα και η ποιοτητα του αερα ειναι διαφορετικη (εστω και λιγο). Ο παραγοντας αερας ειναι κατι που δεν υπολογιζεται...

Δεν καταλαβαινω ακριβως τι θες να πεις, αλλα η σωστη ρυθμιση γενικα δουλευει σωστα παντου, με εξαιρεση τα πολυ μεγαλα υψομετρα.

DrBig
08/05/2015, 18:11

Δεκτα τα σχολια

Christos

Γενια οι βιδες καυσιμου ειναι σωστες κοντα στις μαμα ρυθμισεις. Αν δεν βγαινουν εκει, θελουν ριβιζιτ η τα κυριως ζιγκλερ, η τα φλοτερ.

DrBig
08/05/2015, 18:17
Τελικο σεττιγκ για ITG, το γραφω για να μη παιδευονται τσαμπα οσοι το εχουν

Στοκ βελονες στην 2
180/185 mains (sea level, open acrapovic)
42 πιλοτεν
φλοτερ καπου 4μμ μετρημενα με τα καρμπς αναποδα (το τελειο παιζει απο μηχανακι σε μηχανακι)
τζετ αερα 40/80/50
βιδες περιπου 2/2.5

DrBig
08/05/2015, 18:25
Επισης ειναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να διατηρειται η διαφορα μεγεθους των μπροστινω και πισω ζιγκλερ. Με ITG ιδανικα πρεπει να ειναι 6 νουμερα αλλα αυτο δεν ειναι και το ποιο ευκολο. Εχει να κανει με το οτι η εξτμιση δεν ειναι καθαρο 2-2 αλλα υπαρχει ανταλλαγη πιεσης. Wideband στον πισω λαιμο εδειξε οτι με τα ιδια ζιγκλερ παιζει πιο φτωχο μειγμα απ'οτι στον μπροστινο.

AggelakasK
08/05/2015, 18:27
αναφερομαι στην ποσοτητα του αερα που ρουφαει ..ειναι ενας παραγοντας που δεν μπορει να υπολογιστει ή να ρυθμιστει ακριβως , οπως γινεται με το καυσιμο. Πως μπορεις να υπολογισεις την ποσοτητα του αερα σε ενα ελευθερο φιλτρο ωστε να ρυθμισεις αναλογα και την ποσοτητα του καυσιμου (ναι με το οργανο, αλλα υπο ποιες συνθηκες ?).

DrBig
08/05/2015, 19:23
αναφερομαι στην ποσοτητα του αερα που ρουφαει ..ειναι ενας παραγοντας που δεν μπορει να υπολογιστει ή να ρυθμιστει ακριβως , οπως γινεται με το καυσιμο. Πως μπορεις να υπολογισεις την ποσοτητα του αερα σε ενα ελευθερο φιλτρο ωστε να ρυθμισεις αναλογα και την ποσοτητα του καυσιμου (ναι με το οργανο, αλλα υπο ποιες συνθηκες ?).

Η ποσοτητα του αερα που περναει ειναι αναλογη κυριως της ατμ. πιεσης και δευτερευοντως της θερμοκρασιας.
Αν ρυθμισεις λοιπον στο κατωτατο υψομετρο στο οποιο βρισκεσαι, τοτε θα εισαι μια χαρα για τουλαχιστον 2000 μετρα.
Το μονο που θα χρειαστεις αν ανεβεις ψηλα ειναι ρυθμιση στις βιδες καυσιμου με τα flex jets.

Το κυκλωμα της βελονας αναπροσαρμοζεται υποδειγματικα σε διαφορες υψομετρου (ποσοτητας αερα). Τα παιλοτ και τα κυριως ζιγκλερ οχι τελεια, αλλα ικανοποιητικα. Σε μαματη μορφη τα ΚΤΜια πανε μεχρι 14,000 ποδια χωρις πολλα πολλα.

synchro
08/05/2015, 22:19
Γενια οι βιδες καυσιμου ειναι σωστες κοντα στις μαμα ρυθμισεις. Αν δεν βγαινουν εκει, θελουν ριβιζιτ η τα κυριως ζιγκλερ, η τα φλοτερ.

Ισως οταν μου ερθουν τα flex jets να δω τι γινεται στο φασμα μεταξυ 1.75 - 2.5 στροφες.
Παντως φιλος μου με 04 adventure και μαμα ρυθμισεις και DNA ειχε τις βιδες 1.50 μπροστα και 1.75 πισω και το μηχανακι ηταν πολυ καλο. (σε sea level παντα μιλαμε)

Αυτο το σκ το προγραμμα εχει τοποθετηση ψηφιακου βολτομετρου. Πηρα οργανακι, βισματακια , θερμοσυστελομενο , βρηκα τις αναμονες πισω απο την μασκα και ειμαι ετοιμος!

synchro
15/05/2015, 15:43
Θα βαλω λοιπον το τελικο set up μου

KTM 950 ADVENTURE 04
158/162
42 pilot
Fuel screws: abt 2.5 turns out both
Floter 3.5 mm (μετρημενα με τα καρπς upside down)

Σε γενικες γραμμες το μηχανακι ειναι πολυ γραμμικο και δυνατο σε ολο το φασμα. Το μονο που ακομα παλευω να βρω ειναι οι αρυθμιες στο ρελαντι. Μολις ζεσταθει φτανοντας σε φαναρι κραταει ρελαντι στις 1600 στροφες για λιγο και μετα πεφτει στις 1300 περιπου αλλα ακουγεται αδυναμο χωρις ειναι εχει καθαρο ρελαντι. Καμια φορα πεφτει μολις του σκασω γκαζια.

Εχω κοιταξει σχεδον τα παντα. Μποτες εισαγωγης, ντιζες εχω βαλει καινουργιες, την διαδρομη του choke, TPS, Carb Synch, αλλα η αρυθμια εκει δεν υποχωρει με τιποτα. Παντως αυτο που κανει στο ρελαντι δε επηρεαζει την υπολοιπη λειτουργια.

Αν υπαρχει κατι αλλο που ισως να το προκαλει και δεν το χω σκεφτει πολυ ευχαριστως να μου πειτε την γνωμη σας

DrBig
15/05/2015, 17:48
Θα βαλω λοιπον το τελικο set up μου

KTM 950 ADVENTURE 04
158/162
42 pilot
Fuel screws: abt 2.5 turns out both
Floter 3.5 mm (μετρημενα με τα καρπς upside down)

Σε γενικες γραμμες το μηχανακι ειναι πολυ γραμμικο και δυνατο σε ολο το φασμα. Το μονο που ακομα παλευω να βρω ειναι οι αρυθμιες στο ρελαντι. Μολις ζεσταθει φτανοντας σε φαναρι κραταει ρελαντι στις 1600 στροφες για λιγο και μετα πεφτει στις 1300 περιπου αλλα ακουγεται αδυναμο χωρις ειναι εχει καθαρο ρελαντι. Καμια φορα πεφτει μολις του σκασω γκαζια.

Εχω κοιταξει σχεδον τα παντα. Μποτες εισαγωγης, ντιζες εχω βαλει καινουργιες, την διαδρομη του choke, TPS, Carb Synch, αλλα η αρυθμια εκει δεν υποχωρει με τιποτα. Παντως αυτο που κανει στο ρελαντι δε επηρεαζει την υπολοιπη λειτουργια.

Αν υπαρχει κατι αλλο που ισως να το προκαλει και δεν το χω σκεφτει πολυ ευχαριστως να μου πειτε την γνωμη σας

Ποσο τσοκ χρειαζεται για να ξεκινησει κρυο?
Πιστευω οτι κατι τρεχει με την ρυθμιση των βιδων.

synchro
15/05/2015, 23:40
Mε μισο τσοκ ξεκιναει ευκολα. Αν τραβηξω full τσοκ ενω δουλευει κρυο πνιγεται και σβηνει

DrBig
16/05/2015, 07:00
Mε μισο τσοκ ξεκιναει ευκολα. Αν τραβηξω full τσοκ ενω δουλευει κρυο πνιγεται και σβηνει

Πιστευω οτι ειναι πολυ πλουσιες οι βιδες. Το δνα ρουφαει παραπανω βενζινη στο ρελαντι και επιπλεον εχεις και μεγαλυτερα μαινς που δινουν επιπλεον καυσιμο. θα ξεκινουσα με 1-1..5 στροφες τις βιδες.

toyar
16/05/2015, 07:06
ετσι οπως περιγραφεται στο ρελαντι ειναι πλουσιο
αν βγουν τα μπουζι θα ειναι και μαυρισμενα
στη σωστη ρυθμιση δινοντας ξερογκαζια στο ρελαντι πρεπει οι στροφες να πεφτουν γρηγορα στο σωστο σημειο και οχι πιο κατω

synchro
16/05/2015, 08:48
Και εγω πιστευω οτι πρεπει να τις κλεισω τις βιδες κοντα στο 1.75. Παντως το πισω μπουζι που ειναι και το πιο ευκολο για τσεκαρισμα ειναι νε μεν λιγο μαυρο αλλα οχι πνιγμενο.

θα δειξει

carlosb
18/11/2015, 14:47
Καλησπερα στην παρεα!

Επειδη θελω να χακεψω λιγακι τα καρμπ μου απο που ψωνιζουμε jets και οτι αλλο θελουμε?

Ευχαριστω!

DrBig
19/11/2015, 06:54
Καλησπερα στην παρεα!

Επειδη θελω να χακεψω λιγακι τα καρμπ μου απο που ψωνιζουμε jets και οτι αλλο θελουμε?

Ευχαριστω!

Θα σου προτεινα το κιτ h2w, λειτουργει συνολικα καλλιτερα απ οτιδηποτε αλλο.

carlosb
19/11/2015, 08:52
Καλημερα!

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Εχω ενα 950 adv 2004 μοντ το οποιο εχει ακραποβιτς και dna φιλτρο απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη. (οποτε κραταω αυτα σαν βαση)

Οταν το ειχα τσιμπησει απο αυτα που μου ειχε πει ,αν θυμαμαι καλα, το καρμπ εχει στοκ ρυθμισεις οποτε θελω να δοκιμασω αυτα τα οποια αναφερεις

στην αρχη του νηματος.

Τα μονα πραγματα που εχω παρατηρησει μιας και δεν εχω προηγουμενη εμπειρια ειναι η καπως αυξημενη καταναλωση και μια δυσκολια στο να παρει μπροστα οταν

ειναι κρυο.

Αν και δεν το εχω ξανα κανει λοιπον θελω να του κανω και ενα καθαρισμα μαζι με τις δοκιμες.

lookylook
19/11/2015, 20:52
Καλημερα!

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Εχω ενα 950 adv 2004 μοντ το οποιο εχει ακραποβιτς και dna φιλτρο απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη. (οποτε κραταω αυτα σαν βαση)

Οταν το ειχα τσιμπησει απο αυτα που μου ειχε πει ,αν θυμαμαι καλα, το καρμπ εχει στοκ ρυθμισεις οποτε θελω να δοκιμασω αυτα τα οποια αναφερεις

στην αρχη του νηματος.

Τα μονα πραγματα που εχω παρατηρησει μιας και δεν εχω προηγουμενη εμπειρια ειναι η καπως αυξημενη καταναλωση και μια δυσκολια στο να παρει μπροστα οταν

ειναι κρυο.

Αν και δεν το εχω ξανα κανει λοιπον θελω να του κανω και ενα καθαρισμα μαζι με τις δοκιμες.

Μήπως το ΚΤΜ το πήρες από κάποιο παιδί από τα Χανιά; Διότι το "carlosb" μου θυμίζει ένα mail που μου είχε προωθήσει με κάτι ανταλλακτικά που του είχανε μείνει..Αν είναι έτσι, το εργαλείο σου δεν έχει καθόλου στοκ ρυθμίσεις..Το ξέρω διότι έτυχε ένα φεγγάρι μαζί να τα φτιάχνουμε στην ΚΤΜ. Ο Θ. ήταν μεγάλος ψείρας και είχαμε ανοίξει κουβέντα για καταναλώσεις. Έκανα τις ίδιες αλλαγές και γω στο δικό μου μετά. Αν όχι ακυρο και συγγνώμη..

carlosb
20/11/2015, 17:30
O κοσμος ειναι μικρος οποτε με βαση αυτα που αναφερεις πρεπει να μιλαμε για τον ιδιο! (οντος ψειρας και ωραιος τυπος)

Οπως και να χει θα του κανω ενα ''χειρουργειο'' να μου φυγουν απο το κεφαλι οι σκεψεις απλα θελω να παρω 2-3 πραγματακια χωρις να χρεαστει να αγορασω

ολοκληρο κιτακι...αν και δεν με βλεπω να το γλυτωνω.

Οποτε μπαινει υποψηφιο και το h2w που ειπε και ο DrBig.

lookylook
21/11/2015, 00:17
O κοσμος ειναι μικρος οποτε με βαση αυτα που αναφερεις πρεπει να μιλαμε για τον ιδιο! (οντος ψειρας και ωραιος τυπος)

Οπως και να χει θα του κανω ενα ''χειρουργειο'' να μου φυγουν απο το κεφαλι οι σκεψεις απλα θελω να παρω 2-3 πραγματακια χωρις να χρεαστει να αγορασω

ολοκληρο κιτακι...αν και δεν με βλεπω να το γλυτωνω.

Οποτε μπαινει υποψηφιο και το h2w που ειπε και ο DrBig.

Ωραία τότε το μοτέρ σου έχει ζιγκλερ +5 (160/165) βελόνες θέση 3 και αέρα ρυθμισμένο κάπως που δεν θυμάμαι..Έκτός και αν το άλλαξε στο ενδιάμεσο.Το είχε ρυθμίσει στον Δημήτρη τον Χελιώτη. Και πήγαινε μπάλλα..Αυτό που θυμάμαι είναι πως του είχε γρανάζι 16/42 αντί για 17/42 και το έκανε πιο κοντό. Πάντως σε ταξιδάκι που πήγαμε Ηράκλειο με 130-140 στα χαλαρά με μαλακά χέρια, και τα μετρήσαμε μετά, του έκαιγε γύρω στα 6+. Πόλη ξεπερνούσε τα 8 αλλά όχι πολύ παραπάνω. Λογικά πράγματα. Έτσι με έπεισε και άλλαξα και το δικό μου.Γέμισέ το φουλ, πήγαινε μια καλή βόλτα σε ανοιχτό δρόμο με μαλακό χέρι, και μετα κάνε τη διαίρεση. Η πόλη με ΚΤΜ ξεγελά. Λίγο να το παίξεις στα φανάρια, πίνει το άμυρο, και νομίζεις πως φταίει..Όταν μου είπε πως το έδωσε δεν το πίστευα. Είχε άλλες δύο μηχανές αλλά το 950 το λάτρευε. Άσε που στο γκαράζ του είχε σχεδόν άλλη μία ανταλλακτικά.Τι κουστούμια,τι τρόμπες, μέχρι και κινητήρα από τη Γερμανία από τρακαρισμένο του φέρανε να τον έχει για ανταλλακτικά.Πάντως o drbig είναι φοβερός γνώστης του θέματος, και μπορεί με αυτά που έχεις να προτίνει κάτι καλύτερο..Καλή συνέχεια

gefr
24/11/2015, 01:52
Να αναφέρω εδώ οτι πηγα το καρμπυρατερατο 990Αdv που εχω στον Αμανατίδη στα Γρεβενά και μου έκσνε συγχρονισμό στα καρμπυρατερ, βαλβίδες και έλεγχο στην πλευρική air cut valve, τη βελονα στην τρίτη εγκοπή από δεύτερη και απο λαμπακι στα 160 άναψε στα 210 με τα 40χλμ στην πόλη και τα 170χλμ Εγνατία με 160χ/ω. Θα αλλάξω τις air cut valves γιατί υποψιάζομαι οτι έχουν παλιώσει τα λαστιχάκια και αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης είναι κακοτοποθετημένες απο το εργοστάσιο και οι δύο.
Το μηχανάκι τραβάει πολύ ικανοποιητικά, στρωτά και ξεκινάει πολύ εύκολα με την προπέρσινη κινέζικη μπαταρία.
Αυτά για την ώρα.
Γεια χαρά

carlosb
04/02/2016, 15:02
Καλησπερα και παλι!

Τελικα βρεθηκε χρονος και διαθεση οποτε και πηρα τα καρμπς στα χερια.

Λοιπον το βγαλε βαλε με τσακισε...ειδικα με τις ντιζες του γκαζιου με ακουσε ολη γειτονια μιας και εγινε πεζοδρομιο η δουλεια.

Αυτα που βρηκα

42pilots
160/165
βελονες στην 3 θεση
φλοτερ δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ηταν πολυ κοντα στα 3mm, τα πειραξα λιγο και τα πηγα ακριβως 3mm μετρημενα αναποδα.
βιδες καυσιμου και οι 2 απο 5 στροφες εξω.

τα υπολοιπα στοκ.

το μονο που πειραξα εκτος απο μια σχετικη καθαριοτητα (ειχε κατι ψιλο μαυριλες και λιγο σκονη) ηταν οι βιδες καυσιμου που τις πηγα στις 2,5 στροφες

και τις βελονες στη 2 θεση.

μετα απο μια μικρη βολτιτσα εχω την εντυπωση οτι ανοιγει καλυτερα παντου (θα το δω σε ποιο μεγαλη βολτα)

δεν εχω εικονα απο καταναλωση αλλα στο τελευταιο γεμισμα που ειχα κανει πριν τις αλλαγες εβγαλα 145χλμ πολη(δεν ημουν ομως και πολυ ησυχος)

θα ενημερωσω στην συνεχεια!

carlosb
07/02/2016, 09:26
Καλημερα!

Σημερα καταφερα να βγω μια πολυ μικρη βολτα λογο του οτι δουλευω

και το μηχανακι μου κανει σκασιματα απο την εξατμηση τα οποια πριν δεν εκανε.

Σκασιματα οχι πυροβολισμους.

κατα τα αλλα ολα μια χαρα.

τη μπορει να φταιει??

να μην εχουν κατσει σωστα τα καρμπς?

να ειναι φτωχο?

indianos950
07/02/2016, 09:37
Σκασίματα όταν ανοίγεις η όταν κλείνεις το γκάζι

DrBig
07/02/2016, 09:51
Καλημερα!

Σημερα καταφερα να βγω μια πολυ μικρη βολτα λογο του οτι δουλευω

και το μηχανακι μου κανει σκασιματα απο την εξατμηση τα οποια πριν δεν εκανε.

Σκασιματα οχι πυροβολισμους.

κατα τα αλλα ολα μια χαρα.

τη μπορει να φταιει??

να μην εχουν κατσει σωστα τα καρμπς?

να ειναι φτωχο?

Με τα 160 165 πιστευω θα είναι υπερβολικά πλούσιο ψηλά. Το στοκ σνορκελ δε σηκώνει πάνω από 155 160, άντε 158 162 το πολύ.
Αν έχεις ανοιχτές εξατμισεις η μόνη ρύθμιση που δουλεύει καλά είναι όλα στοκ με βελόνες είτε στην 2 είτε στην 3.

carlosb
07/02/2016, 10:01
Σιγα μην βρω ετοιμοπαραδοτα jets στην ΚΤΜ οποτε θα πρεπει να περιμενω.

εξατμησεις εχω ακρα με ταπες.

drbig καπου στην αρχη του νηματος εχεις γραψει για 160/165 με αφαιρεση του σνορκελ.

αν αργησω να κανω την αλλαγη θα το δοκιμασω

ξεχασα να πω οτι σκασιματα κανει μονο στο κλεισιμο του γκαζιου ,αν αυτο εχει σημασια.

indianos950
07/02/2016, 10:23
Αν εκανε και στο άνοιγμα σιγουρα καπου τραβάει αερα

DrBig
07/02/2016, 10:52
Σιγα μην βρω ετοιμοπαραδοτα jets στην ΚΤΜ οποτε θα πρεπει να περιμενω.

εξατμησεις εχω ακρα με ταπες.

drbig καπου στην αρχη του νηματος εχεις γραψει για 160/165 με αφαιρεση του σνορκελ.

αν αργησω να κανω την αλλαγη θα το δοκιμασω

ξεχασα να πω οτι σκασιματα κανει μονο στο κλεισιμο του γκαζιου ,αν αυτο εχει σημασια.

Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις...μπορεί και να θέλει όμως 162 168.
Σκασιματα σου κάνει λόγω φτωχων φλοτερ, δοκίμασε 2.5μμ ανάποδα και επίσης, ακραπες με ταπες είναι λίγο θεμα να σεταριστουν ιδανικά, γιατί χρειάζονται μπολικο καυσιμο στην μετάβαση από pilots σε βελονες.

carlosb
07/02/2016, 11:11
το κακο ειναι οτι το επομενο κενο μου ειναι τεταρτη και μεχρι τοτε θα τρωγομε...

θα ενημερωσω μετα τις οποιες αλλαγες!!!

eulogitos
07/02/2016, 15:08
πολυ ενδιαφερον το θεματακι τωρα που μπηκαν και καινουργιες αποριες απτον φιλο

να διαβαζουμε και μεις να ενημερωνομαστε οταν με το καλο.. :D :beer:

carlosb
10/02/2016, 13:34
Μια μικρη ενημερωση-επιβεβαιωση....

Ελεγχος.

Ζεσταινουμε την μηχανη καλα και παμε βολτα. Υπαρχουν τρεις περιπτωσεις:

1) δεν εχουμε κανενα παραπονο απο την γραμμικοτητα και αποκριση του μοτερ. Γιουπι, τελειωσαμε.

2) παρατηρουμε οτι υπαρχουν lean spots. Αυτα ειναι μικροδιακοπες που μοιαζουν με κακη ηλεκτρικη συνδεση και θα τα δουμε κυριως ειτε σε μικρα μεσαια γκαζια και ελαφρυ φορτιο (δηλαδη ισιωμα η ελαφρα ανηφορα) ειτε σε μεγαλα ανοιγματα γκαζιου κατα την μεταβαση απο τα slides στα κυριως ζιγκλερ. Σε αυτην την περιπτωση το μονο που πειραζουμε ειναι το υψος των φλοτερ. Χαμηλωνουμε κατα 0.5μμ και ξανατσεκαρουμε.

3) δεν υπαρχουν lean spots αλλα η αποκριση στο γκαζι ειναι καπως 'βαρια'. Αυτο σημαινει πλουσιο μειγμα οποτε αυξανουμε το υψος των φλοτερ παλι κατα 0.5μμ και επαναλαμβανουμε μεχρι να βρουμε το ιδανικο υψος.

Tα lean spots εξαρτωνται πρωτιστως απο το υψος των φλοτερ και τυπο εξατμισης και δευτερευοντως απο το υψος τηε βελονας. Εκει που ακραπες με ταπες τα εμφανιζουν, ακραπες χωρις ταπες δεν.... Απο κει φαινεται και η καλλιτερη ροη των ταπωμενων και αν συμβαινει αυτο, μειωνουμε υψος φλοτερ. Αυτο ειναι σημαντικο και για το ποστ #4
Τα 0.5μμ των ρυθμισεων ειναι ενδεικτικα. Αν μπορειτε να πετυχετε μικροτερα βηματα τοσο το καλλιτερο.

Σημερα λοιπον μετα απο ενα πρωινο ξηλωμα των καρμπς εβαλα τις βιδες καυσιμου στις 2 στροφες εξω(ειχα μια μικρη ανασφαλεια οτι κατι δεν εχω κανει καλα με την ''ρουτινα'' των ντιζων τσοκ και γκαζιου και οντος ειχα στριμωξει τις ντιζες του τσοκ )

εκανα μια ποιο καλη βολτα και μου συνεβει το 2 που αναφερει το DrBig.

Καπου στις 6 με 7000 στροφες ενα μικρο κομπιαζμα και αμεσως κλοτσια.

Οχι σε ολα τα ανοιγματα που εκανα αλλα 2-3 φορες εγινε σιγουρα οποτε μολις μου ερθουν και τα jets θα ριξω τα φλοτερ στα 2,5mm ισως και 2,7 αν τα καταφερω.

carlosb
02/03/2016, 14:39
Update...

Kαλησπερα στο παρεακι και συγνωμη για την καθυστερηση αλλα περα απο το οτι το μηχανακι το βγαζω μια φορα την εβδομαδα ουσιαστικα, αυτη τη μερα εχω μονο και για μαστορεματα οποτε...

-ακρα με ταπες και φιλτρο dna
-βελονες θεση 2
-mains 155/160
-φλοτερ τα εβαλα 2,7mm μετρημενα αναποδα
-βιδες καυσιμου 1,75 στροφες και οι δυο

ολα τα υπολοιπα στοκ.

μετα την βολτα λοιπον εχω να πω οτι ισως επρεπε να βαλω τα φλοτερ στα 2,5 οπως ειπε ο drbig αλλα με ετρωγε ο κολος μου να κανω μικροτερο βημα.

τα σκασιματα μειωθηκαν αισθητα αλλα ψιλο υπαρχουν.

επισης μου εδωσε την εντυπωση οτι σαν να ζεστενεται λιιιγο ποιο αργα-λιγοτερο.

κομπιασματα στο γκαζι, στο περισσοτερο φασμα που το δοκιμασα, δεν ειδα πουθενα.

Εδω θελω να αναφερω οτι στο προηγουμενο σεταρισμα που εχω αναφερει η καταναλωση μειωθηκε τραγικα χωρις σκοντο στην απολαυση η στην λειτουργια της μηχανης.

Λογικα μενω οπως ειμαι απλα μολις τα ξανα πιασω στα χερια μου θα πειραξω μονο τα φλοτερ.

(λογικα μεχρι να με πιασει καμμια ζουρλα για itg)

Aσχετο αλλα καθε φορα που ασχολουμε με τα καρμπς γδυνω μονο την αριστερη πλευρα. Σημερα λοιπον ηταν σαν να μην χωραγανε τα χερια μου πουθενα οποτε εβγαλα και τα δεξια.

(Ηθελα να πω το πονο μου γιατι εχασα τσαμπα χρονο)

AggelakasK
11/03/2016, 15:38
Τελικο σεττιγκ για ITG, το γραφω για να μη παιδευονται τσαμπα οσοι το εχουν

Στοκ βελονες στην 2
180/185 mains (sea level, open acrapovic)
42 πιλοτεν
φλοτερ καπου 4μμ μετρημενα με τα καρμπς αναποδα (το τελειο παιζει απο μηχανακι σε μηχανακι)
τζετ αερα 40/80/50
βιδες περιπου 2/2.5

Το σετ απ τα σπαει απλα !!! (η μονη αλλαγη που εγινε , ειναι με βελονες fp #2)
το εχω πανω 3 βδομαδες τωρα και ειναι σχεδον απροβληματιστο ..
Τρομερη δυναμη σε ολο το φασμα , καθολου κομπιασματα , σβησιματα , αρρυθμιες ρελαντι κτλ..
εβαλα και ενα φιλο σε βολτα να βλεπει αν εχουμε τιποτα μαυρους καπνους και ολα καλα ...
Απο καταναλωση μη ρωτατε , γιατι οποιος πειραζει το εχει στο νου του και αυτο .
Μια ερωτηση τωρα .... Δοκτωρ...
Το παραπανω θα μου δουλεψει αν παω σε εξατμιση 2-1?

DrBig
11/03/2016, 15:48
Το σετ απ τα σπαει απλα !!! (η μονη αλλαγη που εγινε , ειναι με βελονες fp #2)
το εχω πανω 3 βδομαδες τωρα και ειναι σχεδον απροβληματιστο ..
Τρομερη δυναμη σε ολο το φασμα , καθολου κομπιασματα , σβησιματα , αρρυθμιες ρελαντι κτλ..
εβαλα και ενα φιλο σε βολτα να βλεπει αν εχουμε τιποτα μαυρους καπνους και ολα καλα ...
Απο καταναλωση μη ρωτατε , γιατι οποιος πειραζει το εχει στο νου του και αυτο .
Μια ερωτηση τωρα .... Δοκτωρ...
Το παραπανω θα μου δουλεψει αν παω σε εξατμιση 2-1?

Χαίρομαι που σου δούλεψε καλά. Με στοκ βελονες πιθανότατα να θέλει ένα νούμερο πιο μικρά ζιγκλερ.

Εξαρτάται τι 2-1 θα βάλεις. Μετατροπή στο στοκ Η με μονη ακραποβιτς, η φτιαχτο τμήμα με σωστή ανάπτυξη διαμέτρου; Σκέφτεσαι για κατι ετοιμο όπως πχ Remus roxx? Ταπωμενο η ξεταπωτο;