PDA

View Full Version : Πληροφόρηση για Άγραφα

Slane
16/04/2015, 10:13
Ενδιαφερόμαστε να πάμε στο χωριό Άγραφα Ευρυτανίας με 2 φιλαράκια για διήμερο αλλά η περιοχή για εμάς είναι terra incognita. Όποιος γνωρίζει παρακαλούμε ας μας πει πως είναι ο δρόμος για να πάει κανείς (πόση ώρα χωματόδρομος και σε τι κατάσταση) και αν υπάρχουν καταλύματα στο χωριό.

Οποιαδήποτε επιπλέον χρήσιμη πληροφορία καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ προκαταβολικά

vaska
16/04/2015, 12:45
Από που θα φύγετε?? Αθήνα να υποθέσω?? Με τι μηχανάκια θα είστε??

Καταλύματα υπάρχουν πολλά και στα Άγραφα και στα Επινιανά και εύκολα παίρνω τηλ να μάθω σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος.

Απλά πες τι μηχανάκια έχετε και από που θα φύγετε για να μπορέσω να βοηθήσω

OldMan
16/04/2015, 13:41
Από που θα φύγετε?? Αθήνα να υποθέσω??

Μακαρι, γιατί αν φυγουν από Πατρα θα τους στειλεις Β.Δ. του Ραπτόπουλου...:D

Slane
16/04/2015, 14:10
Φίλε Βασίλη πρόκειται να έρθουμε με on-off. Μένουμε Κρήτη και θα ξεκινήσουμε από πειραιά.

Να σαι καλά

Vstrommer71
16/04/2015, 14:40
Μακαρι, γιατί αν φυγουν από Πατρα θα τους στειλεις Β.Δ. του Ραπτόπουλου...:D
Γιατι,Περτουλι αμα τους βγαλει δεν ειναι καλα?:a13:

spyro
16/04/2015, 14:49
o κλασικός (95% χώμα) και βατός:

http://bit.ly/1yvl31H

ο πιο σύντομος χωματόδορμος (επίσης βατός) και λογικά πιο γρήγορος απο Πειραία σαν διαδρομή για εσάς:

http://bit.ly/1DLf49F

ο πιο σκληροπυρινικός χωμάτινος αλλά και με διαφορά ο πιο όμορφος είναι (δε βγαίνει απο googlemaps αν και η χάραξη φαίνεται στους χάρτες):

Κρερασοχώρι - προς Μάραθο - (λίγο πρίν το Μάραθο) αριστερά για το σημείο του gmaps "Δράμαλα" για να πάς να βρείς τον κεντρικό πάλι προς Άγραφα

το θέμα δεν είναι ίσως πώς θα πάς (πήγαινε με τον πιο γρήγορο). αλλά να πάς να κάτσεις κανα 2 μέρες και να κάνεις διαδρομές με αφετερία τα Άγραφα. σε αυτή τη περίπτωση το μονο που χρειάζεσαι είναι ένας χάρτης της εταιρείας «Ανάβαση» για την Ευρυτανία και λίγο κουβεντούλα με τους ντόπιους όταν φτάσεις.

ο δρόμος Μάραθος – Άγραφα είναι εδώ και κάποια χρόνια κλειστός από μεγάλες κατολισθήσεις τις οποιες δεν καθαρίζουν επίτηδες (προσωπική μου εκτίμηση) και έχω και τους λόγους μου που το λέω.

Slane
17/04/2015, 12:17
o κλασικός (95% χώμα) και βατός:

http://bit.ly/1yvl31H

ο πιο σύντομος χωματόδορμος (επίσης βατός) και λογικά πιο γρήγορος απο Πειραία σαν διαδρομή για εσάς:

http://bit.ly/1DLf49F

ο πιο σκληροπυρινικός χωμάτινος αλλά και με διαφορά ο πιο όμορφος είναι (δε βγαίνει απο googlemaps αν και η χάραξη φαίνεται στους χάρτες):

Κρερασοχώρι - προς Μάραθο - (λίγο πρίν το Μάραθο) αριστερά για το σημείο του gmaps "Δράμαλα" για να πάς να βρείς τον κεντρικό πάλι προς Άγραφα

το θέμα δεν είναι ίσως πώς θα πάς (πήγαινε με τον πιο γρήγορο). αλλά να πάς να κάτσεις κανα 2 μέρες και να κάνεις διαδρομές με αφετερία τα Άγραφα. σε αυτή τη περίπτωση το μονο που χρειάζεσαι είναι ένας χάρτης της εταιρείας «Ανάβαση» για την Ευρυτανία και λίγο κουβεντούλα με τους ντόπιους όταν φτάσεις.

ο δρόμος Μάραθος – Άγραφα είναι εδώ και κάποια χρόνια κλειστός από μεγάλες κατολισθήσεις τις οποιες δεν καθαρίζουν επίτηδες (προσωπική μου εκτίμηση) και έχω και τους λόγους μου που το λέω.

Φίλε Σπύρο δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω πραγματικά. Όταν είχα έρθει παλιότερα στα μέρη σας με είχε εντυπωσιάσει η λίμνη Ευήνου και η διαδρομή προς την Κλεπά. Απ'ότι βλέπω δύσκολα όμως χωράει κι αυτή μέσα στο πρόγραμμα αφού ο χάρτης τα δείχνει μεν κοντά αλλά κάθε άλλο παρά κοντά είναι. Μάλλον θα φτάσουμε Σάββατο απόγευμα στα Άγραφα και θα φύγουμε από εκεί Δευτέρα μεσημέρι όποτε κάτι λίγες βόλτες θα τις κάνουμε.

Να σαι καλά!

TOMASKTM
17/04/2015, 12:42
Γνώμη μου να μείνετε στον ξενώνα στα Επινιανά.Πολύ πιο όμορφη τοποθεσία.Η θέα απο την αυλή του ταβερνοξενώνα δεν συγκρίνετε. τα Άγραφα είναι λίγο χωμένα.http://www.topanorama.gr/

Υ.Γ Δεν είμαι ο ταβερνιάρης :lol::lol::lol:

kordix
17/04/2015, 13:07
Γνώμη μου να μείνετε στον ξενώνα στα Επινιανά.Πολύ πιο όμορφη τοποθεσία.Η θέα απο την αυλή του ταβερνοξενώνα δεν συγκρίνετε. τα Άγραφα είναι λίγο χωμένα.http://www.topanorama.gr/

Και γω ψηφίζω Πινιανά, ο Kώστας που εχει τον ξενώνα είναι ιδιαίτερα συμπαθής και μας εχει βοηθήσει πολλές φορές σε στραβές με τα μηχανάκια. Πέρα από αυτό, το μέρος εχει καλό φαί και πολύ ωραία θέα.

Να προσέξετε λίγο το θέμα του ανεφοδιασμού. Από το χωριό Κρέντης και μετά δεν εχει πρατήριο βενζίνης.

Να περάσετε πολύ όμορφα και να προσέχετε τα γκρέμια.

OldMan
17/04/2015, 13:34
Από το χωριό Κρέντης και μετά δεν εχει πρατήριο βενζίνης.

Πλιού, για την ακρίβεια...;)

@Slane: δεν ξερω τι μηχανακια έχετε αλλα -υτόν τον καιρό - μη τσιμπήσετε αν σας στείλουν στο Ασπρόρεμα για μια "γραφική διαδρομή"...

spyro
17/04/2015, 13:37
Φίλε Σπύρο δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω πραγματικά. Όταν είχα έρθει παλιότερα στα μέρη σας με είχε εντυπωσιάσει η λίμνη Ευήνου και η διαδρομή προς την Κλεπά. Απ'ότι βλέπω δύσκολα όμως χωράει κι αυτή μέσα στο πρόγραμμα αφού ο χάρτης τα δείχνει μεν κοντά αλλά κάθε άλλο παρά κοντά είναι. Μάλλον θα φτάσουμε Σάββατο απόγευμα στα Άγραφα και θα φύγουμε από εκεί Δευτέρα μεσημέρι όποτε κάτι λίγες βόλτες θα τις κάνουμε.

Να σαι καλά!

χμμμμ

:hmm:

Κλέπα / Περδικόβρυση / Αράχοβα και Εύηνος είναι αρκετά πιο κάτω (Ορεινή Ναυπακτία). Χωράει μόνο εάν κάνεις έναν μεγάλο γυρισμό τη Δευτέρα το πρωί. Ξυπνήσεις πολυ νωρίς δε κάνεις πολλές στάσεις και κυνηγήσεις τα χλμ για να φτάσεις Πειραιά το μεσημέρι (κομματάκι δύσκολο. όχι ακατόρθωτο αλλά δύσκολο). άποψη μου άστο για την επόμενη βόλτα.

επίσης σημαντικό. τα άνω μέρη της Ορεινής Ναυπακτίας δε μοιάζουν πολύ με τα Άγραφα. η Ευρυτανία στη περιοχή των Αγράφων είναι λίγο διαφορετική ως προς τις εικόνες, τα χρώματα τη βλάστηση τους δρόμους κτλ.

τα Άγραφα (ο πρώην Δήμος) δεν ειναι τοσο πράσινος. είναι ψιλο απόκοσμος γιατί περιβάλλεται απο τεράστια βουνά και οροσειρές δύσβατες. Οι πολλοί κεραυνοί και το σαθρό κοκκινόχωμα της περιοχής παράγει πολλές κατολισθήσεις και όχι τρελη βλάστηση
είναι ο μοναδικός δήμος (πρωην δήμος είπαμε) στην Ελλάδα που δεν έχει ούτε ένα χλμ ασφάλτου. (έχει 2χλμ τσιμέντου τριγυρω απο τη πρωτεύουσα) και ως εκ τούτου είναι απομονωμένος. Για αυτό το λόγο προτιμείται απο τους μοτοσικλετιστές. σου δίνει τη ψευδαίσθηση οτι όντως έχεις ξεφύγει απο τον πολιτισμό. :D

PS. δεν είμαι Αγραφιώτης. λιγούρης και στερημενος Αθηναίος είμαι που όποτε βρει ευκαιρία πάει μια βολτα προς τα εκει

vaska
17/04/2015, 13:40

βγήκες στην επιφάνεια τελικά δεν άντεξες ε??

:bawl:

vaska
17/04/2015, 13:42
χμμμμ

PS. δεν είμαι Αγραφιώτης. λιγούρης και στερημενος Αθηναίος είμαι που όποτε βρει ευκαιρία πάει μια βολτα προς τα εκει

Είμαστε πολλοί τέτοιοι σαν κι εσένα φίλος και ειδικά φέτος που με τον γαμώκαιρο δεν ξεκουνήσαμε καθόλου μια Αγραφιάδα θα ήταν ότι καλύτερο.
:wave2:

Vstrommer71
17/04/2015, 13:46
[spam=on]Με το ασπρο υποκαμισο που φοραγες μια φορα κι εναν καιρο εκει,θα ησουνα μια χαρα για ταβερνιαρης :a014:[spam=off]

OldMan
17/04/2015, 13:49
[spam=on]Με το ασπρο υποκαμισο που φοραγες μια φορα κι εναν καιρο εκει,θα ησουνα μια χαρα για ταβερνιαρης :a014:[spam=off]
Γιαννακη, εισαι σαχλός...:a52:

spyro
17/04/2015, 14:02
Είμαστε πολλοί τέτοιοι σαν κι εσένα φίλος και ειδικά φέτος που με τον γαμώκαιρο δεν ξεκουνήσαμε καθόλου μια Αγραφιάδα θα ήταν ότι καλύτερο.
:wave2:

:beer:

αναμένουμε οδηγίες απο τον Kordix :D

vaska
17/04/2015, 14:26

Εμένα με τρελαίνει η φορεσιά του ΔΕΗτζή. Βάλε ρε Γιάννη τη φωτό αν την έχεις κάπου

Vstrommer71
17/04/2015, 14:59
Εμένα με τρελαίνει η φορεσιά του ΔΕΗτζή. Βάλε ρε Γιάννη τη φωτό αν την έχεις κάπου

Ατυχως δεν εχω τιποτα απο ντοκουμεντα.Ουτε το λευκο υποκαμισον,ουτε την ΔΕΗ αγραφων,ουτε το ροχαλιζον ασπρο τουλι-αντικουνουπικο.Ρωτα κανενανΕ του Βορειου κλιμακιου.Για να δουμε αν θα βρω και κανα μηχανακι στο επομενο διαστημα.Σταματαω να σπαμαρω και βοηθηστε τα παιδια πως θα πανε επανω.
Εχετε υποψιν βεβαια οτι η κατασταση των οποιων δρομων εχουν απομεινει εκει πανω ειναι αγνωστη.Στο οδικο δικτυο της Ευρυτανιας ειδικα επεσε σαν πυρηνικη βομβα ο φετινος χειμωνας!

Slane
21/04/2015, 04:09
Ειναι κι αυτη η φετινη βαρυχειμωνια που δε μπορει να ξερει κανεις τι μπορει να εχει κανει στο τοπικο οδικο δικτυο

Vstrommer71
21/04/2015, 10:51
Ειναι κι αυτη η φετινη βαρυχειμωνια που δε μπορει να ξερει κανεις τι μπορει να εχει κανει στο τοπικο οδικο δικτυο
Ευρυτανια το εχει βομβαρδισει το οδικο δικτυο.Να αναμενετε οτι οι κεντρικοι δρομοι θα ειναι σε καποια ανεκτη κατασταση(συμπεριλαμβανομενου και του κεντρικου απο Βαρβαριαδα για Αγραφα).Τωρα για δευτερευουσες διαδρομες(Κρεντη-Μαραθο-Αγραφα κλπ) το βλεπω απιθανο.Και δεν ξερω εαν τελικα μπορεσουν να τους ανοιξουν φετος.Μονη ελπιδα μας οι τσομπαναραιοι που εχουν βοσκοτοπια στις περιοχες αυτες,μηπως και γινει τιποτα και ανεβουν τα μηχανηματα το καλοκαιρι.Τι να πρωτοπρολαβουνε κιολας,ολες οι διαδρομες εχουν εξαφανιστει απο τα πεσμενα βουνα.
Παντως ακομη κι ετσι θα το ευχαριστηθειτε,οπως εγω οταν ειχα παει πρωτη φορα.Δρομο παιρνω,δρομο αφηνω,Αγραφα δεν εβλεπα πουθενα.Μονο οταν εφτασα στην ταμπελα κατω απο το χωριο!

spyrakos35
21/04/2015, 11:04
καλά...

για να μην τρομοκρατείται και ο κόσμος, ενα τηλέφωνο στο Δήμο θα λύσει όλες τις τυχόν απορίες σας

Εγώ πάντως το Πάσχα μία χαρά βρήκα τους κεντρικούς δρόμους όπου κυκλοφόρησα

spyro
21/04/2015, 11:32
η περιοχή είναι συνηθισμένη στο να ανοίγει δρόμους συνέχεια. έχει ετήσιες συμβάσεις με τοπικά μηχανήματα που κάνουν μόνο αυτό. χειμώνα / καλοκαίρι λόγω των πολλών κατολισθήσεων που παράγει το συγκεκριμένο υπέδαφος.

99,9% όλοι οι πρωτεύοντες χωματόδρομοι είναι ανοιχτοί και μια χαρά για on-off. μην πιστέψεις το τοπικό αστυνομικό τμήμα για τις πληροφορίες. εμένα με έχει κρεμάσει.
Για τους πιο μικρούς χωματόδρομους που ενδεχομένως να ψάξεις τη Κυριακή τότε θα προκύψει από τη κουβέντα που θα κάνεις το βραδάκι του Σαββάτου με τους τοπικούς

εδιτ: τα γραμματικά λάθη μας να προσέχουμε λέμε.

OldMan
21/04/2015, 14:38
οι πρωτεύων χωματόδρομοι

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....!!!!!:evil:

spyrakos35
21/04/2015, 14:40

μην κάνεις έτσι ρε γιώργη.... :rolleyes:

spyro
21/04/2015, 14:51

:lol::bawl: