View Full Version : Arrow Slip-On κάψιμο
stamatisx
30/04/2015, 16:25
Επειδή με τα συνεργεία δεν έβγαλα άκρη και άκουσα χίλιες δυο μ@λ@κίες και τα έχω πάρει... το ποστάρω εδώ μπας και βρω καμία άκρη
Έχουμε και λέμε:
πρώτη εξάτμιση μετά από 1000 χιλιόμετρα
334820
http://i.imgur.com/cofWlr2.jpg
Δεύτερη εξάτμιση με 500 χιλιόμετρα μόνο
334821
http://i.imgur.com/4J2gx3l.jpg
Μετά από επίσκεψη σε τρία συνεργεία, το τελευταίο που ήταν και επίσημο συνεργείο αντιπροσωπείας άκουσα το εξής: "Είναι νορμάλ να γίνει αυτό γιατί μέσα στο τελικό υπάρχει καταλύτης για τις euro 6 προδιαγραφές και ανεβάζει μέχρι 1200C, μας το είπαν και στο σεμινάριο..." και όταν τoν ρωτάω το άλλο μπροστά στο σωλήνα τι είναι? μου απαντάει προκαταλύτης... :cry:
Σε ερώτηση γιατί άλλα μηχανάκια ίδια με το δικό μου που μπαίνουν και πίστα με το ίδιο τελικό δεν έχουν το ίδιο κάψιμο, μου απαντάει ότι γίνεται έτσι όλη η εξάτμιση και δε φαίνεται η διαφορά... :a018:
Το κορυφαίο... κακώς στην άλλαξαν την εξάτμιση... δεν έπρεπε...
Θα στείλω και επίσημο email στην αντιπροσωπεία στο εξωτερικό για να δω και αυτοί τι μ@λ@κία θα μου πουν... αλλά 'ντάξει έλεος... πλέον τα έχω ακούσει όλα από τα εδώ μαστόρια...
Anyways, εσείς που έχετε και περισσότερα χρόνια στο χώρο, έχετε δει κάτι παρόμοιο? Άντε να βάλω το αισθητικό κομμάτι στην άκρη.... αν αυτό το κάψιμο δεν είναι αστοχία υλικού της εξάτμισης (2η φορά χλωμό το κόβω) παίζει να είναι πρόβλημα στον κινητήρα ή κάπου αλλού και αυτό να είναι το αποτέλεσμα?
Δεν μιλάς με την μαμά Αrrow?
stamatisx
30/04/2015, 16:50
Δεν μιλάς με την μαμά Αrrow?
Πολύ καλή η ιδέα σου... από κει παίζει να πάρω και καμία απάντηση της προκοπής....
bros400pgm
30/04/2015, 17:32
Aμα παρεις απαντηση απο την ARROW πες τους οτι τους ψαχνει ενας τυπος για την για τα σκουπιδια εξατμιση του SXV :moutza:
Δεν ξερω τι εμπειριες εχετε αλλα δεν εχω δει πιο κακο-κατασκευη.
Αυτο που σου κανει, μπορει να οφειλεται στο οτι δεν υπαρχει επαρκεια κεραμοβαμβακα αναμεσα στην φλογερα και το "μανικι". Λογικα δεν θα εχεις προβλημα να τρυπησει, οπως με το αν ηταν καρμπον. Λογικα θα γινει ετσι ολο, περα για περα.
stamatisx
30/04/2015, 17:37
Ωχ.. κατάλαβα...
μου προκαλεί εντύπωση πάντως... να μην υπάρχει άλλη περίπτωση σαν τη δική μου, και εγώ να έχω δυο φορές το ίδιο πρόβλημα... να είμαι ο μοναδικός που "σκίζει" το μηχανάκι τόσο και να μου βγάζει μόνο εμένα πρόβλημα δεν παίζει...
bros400pgm
30/04/2015, 17:41
A, μιλας για ιδια μηχανακια με arrow τελικο?
stamatisx
30/04/2015, 17:44
Ναι ίδια μηχανάκια, ίδια εξάτμιση μιας και είναι επίσημο αξεσουάρ και δεν πωλείται από αλλού πλην της αντιπροσωπίας... (διαφορετική χρήση ίσως?) δε βρήκα πάντως ούτε μια αναφορά για κάτι παρόμοιο....
amyroukai
30/04/2015, 17:46
Όντως αστοχία υλικού/κακή ποιότητα υλικού/κακό "πακετάρισμα" υλικού κατά τη συναρμολόγηση μοιάζει αυτό. Αν ήταν ίδια παρτίδα, πιθανώς να είχαν το ίδιο πρόβλημα οι δύο εξατμίσεις.
stamatisx
30/04/2015, 17:57
και μένα έτσι μου φαίνεται!!! για αστοχία υλικού...
Στον έμπορο που στην πούλησε πήγες;
Και τι σημαίνει "είναι νορμάλ να γίνει έτσι". Αυτά είναι πίπες.
Είναι ελαττωματικό το προϊόν. Να τους τρέξεις.
Πριν από πόσο καιρό την αγόρασες; Σε καλύπτει η εγγύηση; Φαντάζομαι έχεις την απόδειξη.
stamatisx
30/04/2015, 19:56
Στον έμπορο που στην πούλησε πήγες;
Και τι σημαίνει "είναι νορμάλ να γίνει έτσι". Αυτά είναι πίπες.
Είναι ελαττωματικό το προϊόν. Να τους τρέξεις.
Πριν από πόσο καιρό την αγόρασες; Σε καλύπτει η εγγύηση; Φαντάζομαι έχεις την απόδειξη.
Ναι πήγα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και έστειλε το αίτημα για αντικατάσταση αφού είμαι εντός εγγύησης. Αν και απ' ότι μου είπε το βλέπει χλωμό να το αντικαταστήσουν για δεύτερη φορά.
Αλλάχτηκε πριν ένα μήνα και φαίνεται αυτό στα κεντρικά της εταιρίας από το VIN# της μηχανής (είναι αποκλειστικό αξεσουάρ της εταιρίας και πωλείται μόνο από αυτούς).
Αν από τα κεντρικά πάντως πουν όχι δε ξέρω μετά τι πρέπει να κάνω...
kostaskk
30/04/2015, 19:59
λαθος σχεδιαση, λαθος υλικά..
λογικα και 10 ιδιες να βαλεις το ιδιο αποτέλεσμα θα εχεις
επέλεξε αλλη μαρκα
stamatisx
30/04/2015, 20:11
λαθος σχεδιαση, λαθος υλικά..
λογικα και 10 ιδιες να βαλεις το ιδιο αποτέλεσμα θα εχεις
επέλεξε αλλη μαρκα
Για να κρατήσω το exup αυτή η εξάτμιση είναι μονόδρομος δυστυχώς... αλλά αν είναι έτσι γιατί οι υπόλοιποι που τη φοράνε δεν έχουν το ίδιο θέμα?
Pan (dvs)
30/04/2015, 20:21
Για να κρατήσω το exup αυτή η εξάτμιση είναι μονόδρομος δυστυχώς... αλλά αν είναι έτσι γιατί οι υπόλοιποι που τη φοράνε δεν έχουν το ίδιο θέμα?
Ο εδω συνεργατης τους πιθανοτατα πηρε 5 της ιδιας παρτιδας με προβλημα.Οι αλλοι μπορει να πηραν απο αλλη παρτιδα.
stamatisx
30/04/2015, 20:26
Ο εδω συνεργατης τους πιθανοτατα πηρα 5 της ιδιας παρτιδας με προβλημα.Οι αλλοι μπορει να πηραν απο αλλη παρτιδα.
Αυτό που λες έχει μια λογική και ίσως το χρησιμοποιήσω σε περίπτωση που αρνηθούν να το αλλάξουν στην εγγύηση... αναρωτιέμαι αν αναγράφεται πουθενά πάνω στην εξάτμιση κάποιο batch number
Pan (dvs)
30/04/2015, 20:37
Ψαξτο,συνηθως υπαρχει.Ειχα παρομοιο θεμα με gps.
stamatisx
30/04/2015, 20:41
Περίπτωση άλλου μηχανολογικού προβλήματος να παίζει? (χλωμό το κόβω αλλά πλέον ψάχνω τα πάντα...)
Pan (dvs)
30/04/2015, 20:45
Περίπτωση άλλου μηχανολογικού προβλήματος να παίζει? (χλωμό το κόβω αλλά πλέον ψάχνω τα πάντα...)
Yπαρχουνε πιο ειδικοι απο εμενα σε αυτα τα θεματα.
Εγω ομως θα ελεγα οτι η καποιο υλικο δεν μπηκε,η καποια εσωτερικη κολληση ειναι λαθος και δεν γινεται σωστα η εξοδος των καυσαεριων.Προβλημα στη μηχανη μαλλον θα το απεκλεια.
Σταμάτη δεν ψάχνεις και στο αγγλικό φόρουμ για τα 675 μήπως έχουν κι άλλοι την ίδια περίπτωση με τη δικιά σου;
devil's animal
01/05/2015, 00:42
υπαρχει περιπτωση να το παρκαρεις σε συγκεκριμενο σημειο στο σπιτι σου οταν ειναι ζεστο μετα απο βολτα και να ειναι η εξατμιση τοσο κοντα που να μην μπορει να κανει θερμοαπαγωγη?:confused:
stamatisx
01/05/2015, 01:05
Σταμάτη δεν ψάχνεις και στο αγγλικό φόρουμ για τα 675 μήπως έχουν κι άλλοι την ίδια περίπτωση με τη δικιά σου;
Το έχω ήδη βάλει και κει... και με ψάξιμο που έχω κάνει τίποτα.... μοναδική περίπτωση είμαι μου φαίνεται...
υπαρχει περιπτωση να το παρκαρεις σε συγκεκριμενο σημειο στο σπιτι σου οταν ειναι ζεστο μετα απο βολτα και να ειναι η εξατμιση τοσο κοντα που να μην μπορει να κανει θερμοαπαγωγη?:confused:
Πάντα υπάρχει απόσταση μισού μέτρου από τον τοίχο όταν το παρκάρω. Τιτάνιο είναι... παίζει να είναι τόσο ευαίσθητο?
Τιτάνιο αποκλείεται. 3 εξατμίσεις τιτανίου έχουν περάσει από τα χέρια μου, σβήνω μοτέρ κ μετά από μισή ώρα μπορώ να πιάσω το καζανάκι με γυμνό χέρι.
Κ κουκούλα καμιά φορά έβαζα κατευθείαν ποτέ προσωπικά δεν είχα θέμα
stamatisx
01/05/2015, 01:38
Τιτάνιο αποκλείεται. 3 εξατμίσεις τιτανίου έχουν περάσει από τα χέρια μου, σβήνω μοτέρ κ μετά από μισή ώρα μπορώ να πιάσω το καζανάκι με γυμνό χέρι.
Κ κουκούλα καμιά φορά έβαζα κατευθείαν ποτέ προσωπικά δεν είχα θέμα
Ακριβώς έτσι είναι, μέσα σε λίγα λεπτά είναι κρύα... Πάντως τιτάνιο είναι σίγουρα http://www.triumphmotorcycles.gr/accessories/performance/2013/arrow-slip-on-silencer-a9600442?returnUrl=/accessories/?selectedBikeModel=%7B9332A1FD-C524-404D-A739-32D3D4CDABA3%7D&selectedBikeName=Daytona-675R
PetranGR
02/05/2015, 03:34
αν σου πεί μαλκίες πάλι αυτός που την αγόρασες πάρε ένα τηλ. στο συνήγορο καταναλώτη :)
stamatisx
02/05/2015, 14:12
Λες να μπορούν να βοηθήσουν? Εδώ μου είπαν ότι η έγκριση για αντικατάσταση εντός εγγύησης δεν εξαρτάται από αυτούς αλλά έρχεται από τα κεντρικά στην Αγγλία... αν αρνηθούν από κει παίζει να μπορούν από το Συνήγορο του καταναλωτή να κάνουν κάτι?
Γιατι να μη μπορει ο συνηγορος?
Ελαττωματικο προιν ειναι.
Η στο αλλαζουν η τα χρηματα πισω.
Απλα συνηθως στις μοτο σπανια τα κυνηγανε αυτα...κανουν και τους σκληρους και οι εμποροι.
υπαρχει κ η λυση ξηλωματος του καταλυτη :rolleyes:
stamatisx
02/05/2015, 15:16
Ναι αυτό είναι στα υπόψιν. Ρώτησα και με €60 βγάζω καταλύτη και βάζω και υποδοχή Μ18 x 1.5 για 02 wideband sensor...
stamatisx
02/05/2015, 15:24
Γιατι να μη μπορει ο συνηγορος?
Ελαττωματικο προιν ειναι.
Η στο αλλαζουν η τα χρηματα πισω.
Απλα συνηθως στις μοτο σπανια τα κυνηγανε αυτα...κανουν και τους σκληρους και οι εμποροι.
Τα λεφτά λίγο δύσκολο να τα πάρω πίσω γιατί αγοράστηκε από αντιπροσωπεία της Αμερικής (γνήσιο αξεσουάρ) και αλλάχτηκε μέσα στην εγγύηση από την εδώ αντιπροσωπεία.