PDA

View Full Version : Track riding.

ΝIKOLTSOS
02/05/2015, 23:12
Με αφορμή αυτό το θέμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=138012),
Σκέφτηκα να ανοίξουμε μια συζήτηση για ποια θεωρείτε την καταλληλότερη μοτοσυκλέτα να σας πάει στην πίστα, να βγάλετε τα γούστα σας και να γυρίσετε....

Και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, βάζω 3 άξονες:

No limit money...τι θα παίρνατε...?
Σε αρχάριο τι θα προτείνατε?
και τι έχετε στην κατοχή σας για πίστα και γιατί?

:beer:

SHOOTER045
02/05/2015, 23:16
1 M1
2 SUZUKI RGV250 η οποιοδήποτε δίχρονο.
3 Τίποτα από τα παραπάνω

alexzafeir
02/05/2015, 23:27
Tα διχρονα δεν μπορεσα ποτε να τα κάνω ''καλα'' όποτε απο την μικρη μου εμπειρια σε αυτα που εχω οδηγησει θα πρότεινα για αρχαριο cbr 600rr
Εγω θα έπερνα και το bmw s1000rr 2015 (αυτο που εχω δεν το έδινα ποτε)
Εχω r1100s

Dennis-
02/05/2015, 23:51
την εγγλεζα.. γιατι αι λαικ
334933

αλλα ολοι ξερουμε οτι μονο αυτο παει πιστα

334934

εσυ τωρα τι ψαχνεσαι απ το να πατας κατσικοκουραδα με το κτμ να πατας κερμπ :lol:

devil's animal
03/05/2015, 00:09
1. aprilia rsv4 aprc
2. οποιοδηποτε ιαπωνικο ss 600 απο 2005 και μετα...
3. cbf 125 γιατι ετσι μ'αρεσει...

kostaskk
03/05/2015, 00:20
yamaha tz 250 αν ειχα απο 4-10.000 ευρω ή και nsr 500 το v2 αν υπάρχουν κανα 100.000 στην ακρη
334936

aprilia rs 125 για νέους οτι πρέπει. για καθαρα, μονο για πιστα δηλαδη honda rs 125 και tz125

honda nsr 250 x2 και aprilia rs250 σε κομμάτια

Ζεύκας
03/05/2015, 00:29
1. aprilia rsv4 aprc

+997 :beer:

ΝIKOLTSOS
03/05/2015, 00:41
Eσείς που λέτε για τα δίχρονα, το rs250 το έχω μεγάλη τρέλα,

1998er Tetsuja Nero Diablo Replica:
334938

2001er Nero Diablo:
334939
(thanx @ karavidas)

Aλλά δεν νομίζω να μπορείς να το ταλαιπωρείς πλέον σε πίστες...
Που θα βρεις ανταλλακτικά... και ορισμένα θα κοστίζουν πολλά.

Νομίζω η καλύτερη λύση είναι ή του devil για τα ss 600 ή το 675 που είπε ο dennis...

την εγγλεζα.. γιατι αι λαικ

αλλα ολοι ξερουμε οτι μονο αυτο παει πιστα

εσυ τωρα τι ψαχνεσαι απ το να πατας κατσικοκουραδα με το κτμ να πατας κερμπ :lol:

:moutza:
όλα θα γίνουν!!! :beer:

1. aprilia rsv4 aprc

ναι με αυτό πας στην πίστα, μας έπεισες!!

kostaskk
03/05/2015, 01:03
απο ανταλλακτικα το rs εχει καινούρια τα πάντα ακόμα. και ειδικα στο μοτερ του που ειναι απο rgv.
αν το χεις τρελα πουλαω ενα rs250 που θελει δουλεια ακομα αλλα σε τιμη πολυ μικροτερη απο οσο παιζουν τα rs125

ΝIKOLTSOS
03/05/2015, 01:22
Ευχαριστώ, αλλά δεν είμαι ακόμα για αγορά...
Τώρα ξεκίνησε το ψάξιμο....!!!
Έχουμε πολύ μέλλον.... :cool:

pipe_smoker
03/05/2015, 11:37
1. Με no limit money όποιο μου φέρνανε πιο γρήγηρα. Άμα δε μ'άρεσε το χάριζα κι έπαιρνα άλλο. Άντε πες HP4.
2. Daytona 675R και για αρχή και για μέση και για τέλος (αρκεί να έχει γράψει και μερικά χιλιόμετρα εκτός πίστας ο αρχάριος). Αλλιώς το ΚΤΜ το 390.
3. Ένα @ίδι:lol: Τα λατρεύω τα μηχανάκια μου αλλά πίστα δεν τα έχω βάλει ακόμα και δεν είναι και το φυσικό τους περιβάλλον.

DrIoannis
03/05/2015, 14:51
1. Honda RC213V-S το νέο V4 δρομου-πίστα
2.Suzuki SV 650
3.BMW S1000RR

cosgili
04/05/2015, 01:28
1. kawasaki h2s
2. ktm 390
3. ktm rc8

ΝIKOLTSOS
26/09/2015, 09:16
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα....

Μέχρι 4000-5000ευρώ,
Η χρήση που θα κάνω,
Πίστα (όσο μπορώ) και ταξιδάκια..... (όσο μπορώ)

Να πω ότι είναι η πρώτη supersport μηχανή που θα αγοράσω....
Ακούω προτάσεις με αγωνία...

:evil:

Ζεύκας
26/09/2015, 09:18
δεν κατάλαβα, τι το διαφορετικό ζητάς τώρα στο θρεντ σου;

RaGe_Raptor
26/09/2015, 09:24
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα....

Μέχρι 4000-5000ευρώ,
Η χρήση που θα κάνω,
Πίστα (όσο μπορώ) και ταξιδάκια..... (όσο μπορώ)

Να πω ότι είναι η πρώτη supersport μηχανή που θα αγοράσω....
Ακούω προτάσεις με αγωνία...

:evil:

GSXR 750 .-

ΝIKOLTSOS
26/09/2015, 09:38
Βρίσκω ένα δύο... τα περισσότερα είναι 600, 1000 και hayabusa....

Δεν είμαι ελλάδα...

Ζεύκας
26/09/2015, 09:48
ααααα έκανες edit :p

+1 στον κύριο από πάνω σου για το 750

ΝIKOLTSOS
26/09/2015, 09:51
Το μηχανάκι σου ψάχνω για να πω την αλήθεια αλλα εδώ που είμαι.....δύσκολα.
Ζεύκα εσένα λέω....

Ζεύκας
26/09/2015, 10:05
είσαι ΗΠΑ απ'ότι κατάλαβα; εκεί τα tuono factory είναι πολύ σπάνια;

ΝIKOLTSOS
26/09/2015, 10:17
Ηπα είμαι,
και τα απλά είναι σπάνια ..... μόνο αυτά έχω βρει....

341746

341747

341748

Από την άλλη λέω, αν δεν πάρεις σε αυτούς τους δρόμους κάτι σε hayabusa που θα το πάρεις...???
Στην πίστα το πλοίο πώς πάει?? φυσικά εξαρτάται και πόσο στενή είναι η πίστα αλλά γενικά το έχει οδηγήσει κανείς??

sapila racing
26/09/2015, 10:22
To Haya είναι ακατάλληλο για πίστα, τελεία και παύλα.
Το Tuono ειναι πολύ καλό για γυμνό, αλλά ενα SS ειναι καλύτερο.

ΝIKOLTSOS
26/09/2015, 10:27
Συμφωνώ για το tuono, απλά το γουστάρω πολύ, για αυτό το ψάχνω....
Το haya και εμένα μου φαίνεται τελειώς αλατάλληλο για πίστα, αλλά δεν το έχω οδηγήσει οπότε δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...
Αλλά άμα δεις τους δρόμους εδώ είναι σαν να λένε ή το hay ή το ZZR....

Sapila και εσύ έχεις εμπειρία απο πίστες από ότι έχω καταλάβει... για κάνε πρόταση για αυτά που ζητάω....

Γενικά από άποψη άνεσης, δεν έχω απαιτήσεις.... το μηχανάκι να μπορεί να αντέχει να κάνει χιλοόμετρα....

sapila racing
26/09/2015, 10:44
Συμφωνώ για το tuono, απλά το γουστάρω πολύ, για αυτό το ψάχνω....
Το haya και εμένα μου φαίνεται τελειώς αλατάλληλο για πίστα, αλλά δεν το έχω οδηγήσει οπότε δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...
Αλλά άμα δεις τους δρόμους εδώ είναι σαν να λένε ή το hay ή το ZZR....

Sapila και εσύ έχεις εμπειρία απο πίστες από ότι έχω καταλάβει... για κάνε πρόταση για αυτά που ζητάω....

Γενικά από άποψη άνεσης, δεν έχω απαιτήσεις.... το μηχανάκι να μπορεί να αντέχει να κάνει χιλοόμετρα....

Τα μηχανάκια δεν εχουν πρόβλημα να κανουν χλμ, ακόμα και με αλλαγμένο γρανάζωμα που θα το χρειαστείς πιο κοντό στην πίστα.
Το να ειναι καλό στην πίστα και στον δρόμο ταυτόχρονα το ίδιο μηχανάκι ειναι δύσκολο όμως.
Θα πρέπει να αλλάζεις ρυθμίσεις αναρτήσεων συνεχώς, όπως και γρανάζωμα και ίσως και λάστιχα. Τα λαστιχα που πάνε και σε δρόμο και σε πίστα δεν αντεχουν πολλά χλμ.

Αν τελικά ασχοληθείς με την πίστα θα καταλήξεις σιγουρα με SS μηχανακι με πολυεστερικό κουστούμι, χωρίς φώτα κλπ.

ΝIKOLTSOS
26/09/2015, 10:58
Τα μηχανάκια δεν εχουν πρόβλημα να κανουν χλμ, ακόμα και με αλλαγμένο γρανάζωμα που θα το χρειαστείς πιο κοντό στην πίστα.
Το να ειναι καλό στην πίστα και στον δρόμο ταυτόχρονα το ίδιο μηχανάκι ειναι δύσκολο όμως.
Θα πρέπει να αλλάζεις ρυθμίσεις αναρτήσεων συνεχώς, όπως και γρανάζωμα και ίσως και λάστιχα. Τα λαστιχα που πάνε και σε δρόμο και σε πίστα δεν αντεχουν πολλά χλμ.

Αν τελικά ασχοληθείς με την πίστα θα καταλήξεις σιγουρα με SS μηχανακι με πολυεστερικό κουστούμι, χωρίς φώτα κλπ.

Αυτό δεν γίνεται...
Το σενάριο είναι δεύτερες ζάντες/λάστιχα, αλλαγή και βουρ στη πίστα...

Ζεύκας
26/09/2015, 11:01
τα tuono factory βλέπω πως στις ΗΠΑ παιζουν στα 7-8,5 χιλ δολλάρια οπότε βγαίνεις εκτός μπάτζετ....

τα απλά τα βρίσκεις με 4,5-5,5 χιλ ντόλαρς. κάπου εκεί δεν θες να παίξεις;

ΝIKOLTSOS
26/09/2015, 11:02
Ναι αλλά στα μέρη μου δεν έχω βρει factory....

Έχω βρεί αυτά στα 8.500$(περίποθ), αλλά δεν μπορώ να περιμένω άλλο ένα 4-3μηνο....
Θα χρειαστώ μεθαδόνη, θα αρχίσουν και τα χίονια από ότι μου λένε...

341749

341750

Νομίζω η καλύτερη λύση είναι το 750 ή το 675 Triumph....

Ζεύκας
26/09/2015, 11:10
κάνε εισαγωγή από Ελλάδα :p

sapila racing
26/09/2015, 11:28
Τα 1000ρια δεν ειναι και τα καλύτερα για να ξεκινήσεις την ενασχόληση με την πίστα.
Ενα 600 θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο.

devil's animal
26/09/2015, 12:07
Τα 1000ρια δεν ειναι και τα καλύτερα για να ξεκινήσεις την ενασχόληση με την πίστα.
Ενα 600 θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο.

+1000...

με ενα οποιοδηποτε 600αρι απο 05 και μετα μπορεις να πας αξιοπρεπεστατα και στον δρομο και στην πιστα...
παρε κανενα ιαπωνικο για βολτα και αν δεις οτι δεν εχει πολυ τραβηγμα απο χαμηλα μπορεις να κινηθεις σε triumph 675 ή να παιξεις με το γραναζωμα στο υπαρχον ιαπωνικο...

με ενα δοντι λιγοτερο το μπροστινο γραναζι και 2 δοντια περισσοτερο το πισω, θα μπορεις να κανεις τρελη πλακα...
δεν θα ειναι ομως για μεγαλες αποστασεις γιατι θα τελικιαζει στα 220-230...

ΝIKOLTSOS
26/09/2015, 20:31
Νομίζω η καλύτερη λύση είναι το 750.... αν και ζαχαρώνω κάτι ducati.....

RaGe_Raptor
26/09/2015, 20:39
πάρε να χαρεί η ψυχούλα σου......πάρε αυτό που θέλει η ψυχούλα σου....... καλόστριφτο το ducati...όποιο και να'ναι θα στρίβει,στρίβουν αυτά...!!! :p

Tycho Moon
26/09/2015, 21:08
Νομίζω η καλύτερη λύση είναι το 750.... αν και κάτι ζαχαρώνω ducati.....
Πάρε ένα 900ss. Aνθρώπινα γκάζια, άσπαστος κινητήρας, κάνει 2κάβαλο ταξιδάκια και όσα χρόνια και να περάσουν παραμένει αγέραστο..

ΝIKOLTSOS
26/09/2015, 22:47
Είσαι μεγάλο τσακάλι....
Δες τι κοιτάω.....
Και με τα ρέστα, στολή και μπότες... και με τα υπόλοιπα ρέστα ταξίδι με την μια...
Δεν ξέρω πόλυ μπέρδεμα...:smokin: (αυτά είναι πρόβληματα, σαν δεν ντρέπομαι)

341773

341774

ΝIKOLTSOS
27/09/2015, 02:57
πάρε να χαρεί η ψυχούλα σου......πάρε αυτό που θέλει η ψυχούλα σου....... καλόστριφτο το ducati...όποιο και να'ναι θα στρίβει,στρίβουν αυτά...!!! :p

Δεν ξέρω... είμαι νέος και δεν ξέρω πως είναι να ζεις με ss μηχανή....
Έχω την εντύπωση ότι είναι σαν να ζτητάς από ένα πολεμικό enduro να γυρνάς μαζί του όλη μέρα και να του κάνεις και ταξίδια.... (αδύνατον)
Την παραπάνω παρομοίωση κάνω και μπλέκω τα μπούτια μου....

kakavelakis_g
27/09/2015, 05:25
Το σενάριο είναι δεύτερες ζάντες/λάστιχα, αλλαγή και βουρ στη πίστα...

Τι άλλες ζάντες και λάστιχα σκέφτεσαι, για τη πλάκα σου δε θα μπαίνεις στη πίστα ?
Για μηχανάκι θα συμφωνήσω με το Triumph 675. Για Ελλάδα μιλάς έτσι?

ΝIKOLTSOS
27/09/2015, 06:10
Όχι Αμερική είμαι εδώ και κανένα μήνα...
Τις άλλες ζάντες τις θέλω για ευκολία στο βγάλε βάλε... (το κάνω μόνος μου)
Λάστιχα γιατί, αν θέλεις να παίξεις και να κάνεις όλη μέρα γύρους (ή μισή μέρα) θες ένα ζευγάρι λάστιχα που να είσαι στα @@@ αν χαλάσουν.... και να είσαι ασφαλής όταν βγεις από αυτήν!!!

Χαβαλέ θα κάνω δεν θα παώ για αγώνες... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξω όσο μπορώ!!!

devil's animal
27/09/2015, 07:52
Όχι Αμερική είμαι εδώ και κανένα μήνα...
Τις άλλες ζάντες τις θέλω για ευκολία στο βγάλε βάλε... (το κάνω μόνος μου)
Λάστιχα γιατί, αν θέλεις να παίξεις και να κάνεις όλη μέρα γύρους (ή μισή μέρα) θες ένα ζευγάρι λάστιχα που να είσαι στα @@@ αν χαλάσουν.... και να είσαι ασφαλής όταν βγεις από αυτήν!!!

Χαβαλέ θα κάνω δεν θα παώ για αγώνες... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξω όσο μπορώ!!!

μην γινεσαι υπερβολικος ρε...
με τα dunlop d211 gp (racer), εισαι υπερ-καλυμενος και για πιστα και για δρομο...οταν λιωσουν, βαζεις αλλα...
τι διπλες ζαντες και ιστοριες?:dizzy:

ΝIKOLTSOS
27/09/2015, 08:40
Φανταζόμουν ότι θα έχουν φθορά ανάλογη των αυτοκινήτων που μπαίνουν σε πίστα....
Άρα μένουν στην άκρη και άλλα λεφτά..... σούπερ!!!!!

basiliss13
27/09/2015, 09:19
η απάντηση-πρόταση μου έχει δυο σκέλη....ένα γενικά για track-day,και το δεύτερο τι μηχανάκι...

στο δεύτερο σκέλος ίσος να μην μπορώ να είμαι πολύ αντικειμενικός....αλλα μπορώ να το αιτιολογήσω....)

για το θέμα πιστα λοιπόν,ένα td πιστεύω είναι αρκετό για να πάρει χαμπάρι κάποιος τι θέλει από την πιστα,...στην περίπτωση τον περισσοτερων,δηλαδή που θέλει να πηγαίνει όσο γργοροτερα μπορεί και πάει λέγοντας....το αποκλειστικό μηχανάκι πίστας είναι δεδομένο....και οποιος δεν το κάνει,αργά η γρήγορα το μετανιώνει και το πληρώνει....(αυτά από όσα βλέπω,και όχι όσα άκουσα...)πρέπει το μηχανάκι να στηθεί,αλλα και να ετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο.....μια χαζή πτώση παράδειγμα θα στοιχίσει πολύ περισσότερο από ένα δεύτερο μηχανάκι!!!!

οποτε για εμενα ψάχνεις για μηχανάκι από ελαφριά πτώση(για να έχει χαμηλή τιμή,μιας και δεν σε ενδιαφέρουν πλαστικά-φανάρια)όπως δεν σε ενδιαφέει αν έχει καταθέσει πινακίδες....

στο τι να πάρεις τώρα,....με δεδομένο ότι θα γίνεις και λίγο μουνζουρης,να πάρεις ένα aprilia rs250 για αρχή,μηχανάκι σχολειό,αλλα και μηχανάκι φτιαγμένο για πιστα......1/3 σε λάστιχα από ένα 600,1/2 σε συντήρηση,...και με όλα τα πλεονεκτήματα που δίνει το μικρό βάρος του......επόμενο βήμα αν δαγκώσεις την λαμαρίνα,θα είναι ένα καθαρόαιμο δίχρονο αγωνιστικό

ένα καλο rs το βρίσκεις με 2-3000,ενώ αγωνιστικό με τα διπλα....

είναι μεγάλη δουλειά να μπαίνεις και να μην σε απασχολεί αν πέσει,αν σπάσει,αν,αν,αν....μονο έτσι πιστεύω θα ευχαριστηθείς την πιστα......

ΝIKOLTSOS
27/09/2015, 09:46
η απάντηση-πρόταση μου έχει δυο σκέλη....ένα γενικά για track-day,και το δεύτερο τι μηχανάκι...

στο δεύτερο σκέλος ίσος να μην μπορώ να είμαι πολύ αντικειμενικός....αλλα μπορώ να το αιτιολογήσω....)

για το θέμα πιστα λοιπόν,ένα td πιστεύω είναι αρκετό για να πάρει χαμπάρι κάποιος τι θέλει από την πιστα,...στην περίπτωση τον περισσοτερων,δηλαδή που θέλει να πηγαίνει όσο γργοροτερα μπορεί και πάει λέγοντας....το αποκλειστικό μηχανάκι πίστας είναι δεδομένο....και οποιος δεν το κάνει,αργά η γρήγορα το μετανιώνει και το πληρώνει....(αυτά από όσα βλέπω,και όχι όσα άκουσα...)πρέπει το μηχανάκι να στηθεί,αλλα και να ετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο.....μια χαζή πτώση παράδειγμα θα στοιχίσει πολύ περισσότερο από ένα δεύτερο μηχανάκι!!!!

οποτε για εμενα ψάχνεις για μηχανάκι από ελαφριά πτώση(για να έχει χαμηλή τιμή,μιας και δεν σε ενδιαφέρουν πλαστικά-φανάρια)όπως δεν σε ενδιαφέει αν έχει καταθέσει πινακίδες....

στο τι να πάρεις τώρα,....με δεδομένο ότι θα γίνεις και λίγο μουνζουρης,να πάρεις ένα aprilia rs250 για αρχή,μηχανάκι σχολειό,αλλα και μηχανάκι φτιαγμένο για πιστα......1/3 σε λάστιχα από ένα 600,1/2 σε συντήρηση,...και με όλα τα πλεονεκτήματα που δίνει το μικρό βάρος του......επόμενο βήμα αν δαγκώσεις την λαμαρίνα,θα είναι ένα καθαρόαιμο δίχρονο αγωνιστικό

ένα καλο rs το βρίσκεις με 2-3000,ενώ αγωνιστικό με τα διπλα....

είναι μεγάλη δουλειά να μπαίνεις και να μην σε απασχολεί αν πέσει,αν σπάσει,αν,αν,αν....μονο έτσι πιστεύω θα ευχαριστηθείς την πιστα......

Eσείς που λέτε για τα δίχρονα, το rs250 το έχω μεγάλη τρέλα,

1998er Tetsuja Nero Diablo Replica:
334938

2001er Nero Diablo:
334939
(thanx @ karavidas)

To rs250 όπως έχω πει το έχω μεγάλο άχτι και για την πάρτη του θα ξεχνούσα τα ταξίδια...
Αλλά, δεν υπάρχει περίπτωση να βρώ εδώ που είμαι και τα ανταλακτικά θεωρώ πως θα είναι πολύ σπάνια...
Είμαι αμερική....

basiliss13
27/09/2015, 16:14
το κατάλαβα ότι είσαι Αμερική....δεν γνωρίζω για το αν μπορείς, και πως από ebay,...ανταλλακτικά πάντως και στην αντπροσωπεία,αλλα και σε ένα σορό που φτιάχνουν για αυτά,όπως η TYGA

kakavelakis_g
28/09/2015, 00:13
Εγώ δεν έχω καταλάβει αν θα μπαίνεις πίστα στην Αμερική ή κάπου στην Ελλάδα. Τώρα αν μπορείς και μπαίνεις πίστα 1-2 φορές την εβδομάδα αξίζει πιστεύω το όποιο φτιάξιμο στο μηχανάκι. Αν όμως μπαίνεις μια φορά το 40ήμερο απλά και μόνο για τη πλάκα σου να πατήσεις τα λάστιχα λίγο παραπάνω και να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση τότε μη του κάνεις καμία αλλαγή.

ΝIKOLTSOS
28/09/2015, 01:52
Αμερική θα είναι το μηχανάκι.... .
Αν ήμουν ελλάδα το είχα έτοιμο το παιχνίδι μου....

Λοιπόν τελικά η απόφαση για το π0ιο μηχανάκι θα πάρω έκλεισε...
Θα κινηθώ στην περπατημένη για εμένα λύση, να προσπαθώ να βρω τα μηχανάκια που είχα αφίσα στο δωμάτιο μου.... (η κ@@@λ@@@ και η περιέργεια είναι ανίκητες)

Οπότε,
Περιμένουμε να περάσει ο χειμώνας να φύγουν χιόνια, να μαζευτούν και άλλα λεφτά και πάμε για το μηχανάκι του που κέρδισε 3 SBK (2003,2004,2006) στα περίπου 4 χρόνια παραγωγής του...
Quiz:

Αν δεν κάτσει το σενάριο, πάω για gsx 750. και τα ρέστα καραμέλες!!!!

RaGe_Raptor
28/09/2015, 02:20
999 κι έλεγα να στο πω απ'την αρχή... Πάρα πολύ ωραίο εργαλείο..!!!!!!

ΝIKOLTSOS
28/09/2015, 03:41
Η αφίσα....

341876

Μακάρι....
Tο καλό είναι ότι και οι δυο εναλλακτικές μου είναι παραπάνω από σουπερ επιλογές, μην πω καλύτερα too much για την εμπειρία μου-καύλα μου!!!
:smokin::vroum:

Το θέμα είναι πως περιμένω τόσους μήνες???
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΙΟΝΙΣΕΙ.... ΑΣ ΒΡΕΞΕΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΚΡΥΟ ΘΕΛΕΙ...... ΧΙΟΝΙ ΜΌΝΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑΑΑΑΑ!!!!!!

Dennis-
28/09/2015, 08:59
σκυλε εκει που πηγες τωρα 2 πραγματακια θελεις ! μην την ψαχνεις πολύ !

341880

341881

devil's animal
28/09/2015, 09:05
Αμερική θα είναι το μηχανάκι.... .
Αν ήμουν ελλάδα το είχα έτοιμο το παιχνίδι μου....

Λοιπόν τελικά η απόφαση για το π0ιο μηχανάκι θα πάρω έκλεισε...
Θα κινηθώ στην περπατημένη για εμένα λύση, να προσπαθώ να βρω τα μηχανάκια που είχα αφίσα στο δωμάτιο μου.... (η κ@@@λ@@@ και η περιέργεια είναι ανίκητες)

Οπότε,
Περιμένουμε να περάσει ο χειμώνας να φύγουν χιόνια, να μαζευτούν και άλλα λεφτά και πάμε για το μηχανάκι του που κέρδισε 3 SBK (2003,2004,2006) στα περίπου 4 χρόνια παραγωγής του...
Quiz:

Αν δεν κάτσει το σενάριο, πάω για gsx 750. και τα ρέστα καραμέλες!!!!

Νικο με το καλο, οτι και αν διαλεξεις...
απλα να ξερεις οτι το 999 ισως ειναι δυσκολο μηχανακι για αρχη...εχω ακουσει οτι το πραγμα ή παει ευθεια ή παει τερμα κατω...μεση λυση δεν εχει...και επισης εχει μια απο τις πιο αβολες θεσεις ever...
δεν ξερω κατα ποσο θες να το βγαζεις και δρομο, αλλα δεν ειναι για πολλα πολλα...

οπως και να εχει οπωσδηποτε πολυεστερικο κοστουμακι...
:beer::beer:

ΝIKOLTSOS
28/09/2015, 09:21
Νικο με το καλο, οτι και αν διαλεξεις...
απλα να ξερεις οτι το 999 ισως ειναι δυσκολο μηχανακι για αρχη...εχω ακουσει οτι το πραγμα ή παει ευθεια ή παει τερμα κατω...μεση λυση δεν εχει...και επισης εχει μια απο τις πιο αβολες θεσεις ever...
δεν ξερω κατα ποσο θες να το βγαζεις και δρομο, αλλα δεν ειναι για πολλα πολλα...

οπως και να εχει οπωσδηποτε πολυεστερικο κοστουμακι...

Εγώ άλλα έχω ακούσει, ότι μπορείς να πας και μια βόλτα άνετα, δηλαδή δεν είναι μόνο για πίστα και τα λοιπά... οκ δεν είναι 750 που πρέπει να γ@@@ει τα κάνω όλα και συμφέρω... αλλά έχει κάποια άνεση...
Όπως και για την θέση έχω ακούσει ότι είναι θέμα ύψους του αναβάτη....

Όσο αφορά την οδηγική της συμπεριφορά πρώτη φορά ακούω κάτι συγκεκριμένο (ευχαριστώ) συνέχεια ακούω ότι... στρίβει.... λες και τα άλλα δεν στρίβουν..... οπότε δεν ξέρω!!!

Γενικά έχει μια σχολή εδώ, και λέω να κάνω και τα σχολεία για να μην μπω τελείως τσομπάνης και να μην αρχίζω να χτίζω πάνω σε λάθη...

Οπότε ελπίζω να είναι έτσι όπως τα λες να με βοηθήσει να την πάω τέρμα κάτω και τέζα (Χαχαχαα)

σκυλε εκει που πηγες τωρα 2 πραγματακια θελεις ! μην την ψαχνεις πολύ !

341880

341881

Εχθές σκάει τύπος με ποταμόπλοιο όχι έτσι στιλάτο σαν αυτό της φωτογραφίας, φανταστείτε ένα αμάξι βάλτε κεντρικά δύο ρόδες και πάμε... ο οποίος είχε ραδιο επάνω που ακουγόταν πιο δυνατά από τις είδη δυνατές εξατμίσεις του... και γινόταν ένας αχταρμάς με beatια στυλ beyonce και μπαρ μπαρ μπαρ από εξατμίσεις

Πέθανα στα γέλια!!!!!!!

KotsosDR
28/09/2015, 11:30
Daytona 675R ;)

lkol
28/09/2015, 11:45
Προσωπικά πάντως, θεωρώ ότι ο Ντούκος (εξαιρώντας τα αερόψυκτα) είναι το πιο δύσκολο μηχανάκι για έναν αρχάριο.
Γαμώ τα μηχανάκια κ φοβερό εργαλείο, αλλά έχει δικό του τρόπο οδήγησης, ο οποίος θέλει εξοικείωση με την οδήγηση σε πίστα.
Σε έναν αρχάριο, απλώς του δυσκολεύει τη ζωή κ καθυστερεί την εξέλιξή του.
Εσύ βέβαια το έχεις αποφασίσει από την αρχή, οπότε ισχύει ο κανόνας, ότι όπου υπάρχει κάβλα, η λογική περιττεύει. ;)

ΝIKOLTSOS
28/09/2015, 23:13
Daytona 675R ;)
Ναι είναι στις επιλογές....:a013:

Προσωπικά πάντως, θεωρώ ότι ο Ντούκος (εξαιρώντας τα αερόψυκτα) είναι το πιο δύσκολο μηχανάκι για έναν αρχάριο.
Γαμώ τα μηχανάκια κ φοβερό εργαλείο, αλλά έχει δικό του τρόπο οδήγησης, ο οποίος θέλει εξοικείωση με την οδήγηση σε πίστα.
Σε έναν αρχάριο, απλώς του δυσκολεύει τη ζωή κ καθυστερεί την εξέλιξή του.
Εσύ βέβαια το έχεις αποφασίσει από την αρχή, οπότε ισχύει ο κανόνας, ότι όπου υπάρχει κάβλα, η λογική περιττεύει. ;)

Για ατυτό ρωτάω μήπως και κάνω λογική επιλογή...
Εσύ τι θα έλεγες για αρχάριο...?

lkol
29/09/2015, 13:11
Για αρχή, θέλεις ένα μηχανάκι το οποίο να δουλεύει σωστά. Το μοτέρ, οι αναρτήσεις, τα φρένα κλπ. Επειδή αυτό ως αρχάριος δεν έχεις τη δυνατότητα να το κρίνεις οδηγώντας ένα μεταχειρισμένο, ιδανικά θα πρέπει το μηχανάκι να είναι καινούριο. Αν το μπάτζετ δε σε βγάζει για καινούριο, πας για μτχ όσο πιο κοντά σε στοκ γίνεται κ με λίγα χλμ. Αν πας σε μηχανάκι που έχουν βάλει πολλοί χέρι, κινδυνεύεις να μπλέξεις με προβλήματα που θα δυσκολευτείς να λύσεις.
Τα σύγχρονα ss κ μιλάω από το 2008 κ μετά (ίσως κ πιο πίσω) είναι μηχανάκια που οδηγούνται εύκολα σε πίστα κ δε σε τρομάζουν με το γκάζι τους. Σίγουρα ένα 600 είναι πιο μανιτζέβελο από ένα 1000, αλλά κ το 1000 ακόμα, δεν είναι μια επιλογή που θα σε προβληματίσει.

Για την πίστα, οπωςσδήποτε θέλεις κλιπον, ειδικά ως αρχάριος. Σε βοηθάει πολύ να κάτσεις σωστά πάνω στο μηχανάκι κ σου δίνει καλύτερο κοντρόλ. Προφανώς κ ένα καλό γυμνό μπορεί να πάει σβέλτα, αλλά ένας αρχάριος δυσκολεύεται να εξοικειωθεί με τη θέση κ το βούτηγμα που σου δίνει το τιμόνι.

Τα δικύλινδρα κ ιδιαίτερα τα ντουκάτι, είναι δύσκολα μηχανάκια για αρχάριους γιατί απαιτούν αρκετά διαφορετικό τρόπο οδήγησης για να πάνε γρήγορα στην πίστα. Κάτω από το φάσμα στροφών που δουλεύουν, γίνονται ιδιαίτερα δύστροπα κ δεν σου δίνουν εμποστοσύνη να πας παραπάνω. με ένα 1098 δηλ, αν πας να ανοίξεις το γκάζι στο άπεξ με 4,5 χιλ στροφές, θα ακούς το μοτέρ πιστονιά πιστονιά, το μηχανάκι θα κουνάει κ εσύ θα παρακαλάς να τελειώσει η στροφή να ησυχάσεις. Το ενδεχομενο να είσαι στο άπεξ με 6,5 χιλ στροφές ας πούμε, είναι ιδιαιτέρως χλωμό, καθώς απαιτεί φόρα κ τιμονιά που μόνο "έμπειροι" αναβάτες έχουν την εμπιστοσύνη να δώσουν.
Νομίζω αυτός είναι κ ο βασικός λόγος που δύσκολα βλέπεις αναβάτη με ντούκο να πηγαίνει σβέλτα.
Όταν θα μαθεις να οδηγάς σωστά κ θα ξέρεις τι ζητάς από τη μοτό σου, τότε θα είσαι σε θέση να εκτιμήσεις κ το στήσιμο του ντουκου.

Τα δίχρονα τα αφήνω απ' έξω γιατί 1. δεν τα ξέρω, κ 2. είναι παλιά μηχανάκια που επειδή εύκολα κάποιος μπορεί να βάλει χέρι, 99% αυτό που θα βρεις, θα είναι φρανκεσταιν. Τα έχω δει στο εντούρο, που ακόμα κ ενός έτους μηχανάκι μπορεί να το έχει κάνεις ένας ιδιοκτήτης μπουρδέλο

All in all για μένα, για οδήγηση σε πίστα, ένα σύγχρονο 4κ ss είναι μια χαρά κ ιδανικά θα πρέπει:
Να είναι όσο πιο καινούριο γίνεται
Να είναι όσο πιο στοκ γίνεται
Να σου αρέσει

Κατά τα άλλα, έχε στο νου σου ότι το σπορ είναι ακριβό κ δυστυχώς θέλει εμπειρία για να το προσεγγίσεις με χαμηλό κόστος. Το πιο πιθανό είναι στην αρχή, κάθε "τσιγγουνιά σου" να την πληρώνεις διπλή.

Καλή αρχή

ΝIKOLTSOS
01/10/2015, 06:27
Ευχαριστώ πολύ για την post!!!!
Το 675 πως σου φαίνεται?

vassilis88
01/10/2015, 11:08
vtr sp1/2?

ΝIKOLTSOS
15/10/2015, 05:24
vtr sp1/2?

Δεν βρίσκω για κανένα λόγο...

spyrakos35
15/10/2015, 06:49
το να πάρεις πύραυλο εδάφους - εδάφους έχει νόημα στην αμερική?

λένε οτι οι μπάτσοι σκάνε από το πούθεν έτσι και κάποιος αρχίσει και τρέχει.... αν ισχύει αυτό, απλά δεν έχει νόημα η αγορά του

κατ εμέ, είτε gsxr 600 είτε 750 (ιδανικά)

καλές αγορές

υγ.... ποια πολιτεία?

ΝIKOLTSOS
15/10/2015, 07:05
Οι δρόμοι είναι για zzr και hayabusa....
Τώρα για αστυνομία τι να σου πω δεν ξέρω...

Οι πιθανότητες για gsxr ανεβαίνουν, δεν νομίζω ότι μπορώ να περιμένω τόσους μήνες χωρίς μηχανή μέχρι να βρω λεφτά για το 999...

Nebraska.

sapila racing
15/10/2015, 11:13
Οι δρόμοι είναι για zzr και hayabusa....
Τώρα για αστυνομία τι να σου πω δεν ξέρω...

Οι πιθανότητες για gsxr ανεβαίνουν, δεν νομίζω ότι μπορώ να περιμένω τόσους μήνες χωρίς μηχανή μέχρι να βρω λεφτά για το 999...

Nebraska.

Στην περιοχή σου βρίσκεται η Ducati Omaha. Εκει κανει κουμαντο ο Jarel Jensen που ειναι παλιος γνωριμος απο Kawasaki forum.
Πηγαινε μια βόλτα, είμαι σίγουρος οτι θα σε εξυπηρετήσει.
Πες του οτι σε έστειλα εγω! :lol: ariszr7 ημουν στο τότε Kawasaki φόρουμ κι αυτός ηταν ακόμα νέος οδηγός....

spyrakos35
15/10/2015, 11:29
Στην περιοχή σου βρίσκεται η Ducati Omaha. Εκει κανει κουμαντο ο Jarel Jensen που ειναι παλιος γνωριμος απο Kawasaki forum.
Πηγαινε μια βόλτα, είμαι σίγουρος οτι θα σε εξυπηρετήσει.
Πες του οτι σε έστειλα εγω! :lol: ariszr7 ημουν στο τότε Kawasaki φόρουμ κι αυτός ηταν ακόμα νέος οδηγός....

- hello, ariszr7 sends me
- who?
- ariszr7 from kawasaki forum.....
- :uplate: how old is he? is he ok? still alive?

:lol:

sapila racing
15/10/2015, 11:36
- who?

:moutza: :lol:

Περασαν καμμια 15ριά χρόνια ..

Ο Jarel ειχε αρχίσει να πηγαίνει trackdays από τότε, σίγουρα θα μπορεί να συμβουλέψει τον φιλο Nikoltso, και ισως να του βρεί και κανενα 999.

Pan (dvs)
15/10/2015, 11:56
- who?

Γαμω το κεφάλι σου,ti roufixes proiniatika???

ΝIKOLTSOS
15/10/2015, 17:13
:moutza: :lol:

Περασαν καμμια 15ριά χρόνια ..

Ο Jarel ειχε αρχίσει να πηγαίνει trackdays από τότε, σίγουρα θα μπορεί να συμβουλέψει τον φιλο Nikoltso, και ισως να του βρεί και κανενα 999.

Κάνεις χαβαλέ έτσι?????
Υπάρχει περίπτωση να κάνεις τέτοιο κονέ??????????

sapila racing
15/10/2015, 19:43
Κάνεις χαβαλέ έτσι?????
Υπάρχει περίπτωση να κάνεις τέτοιο κονέ??????????

Εγώ λέω να πας εκει να ψάξεις τον Jarel και να πείς οτι σε έστειλε ο ariszr7 απο την Ελλάδα που τα λέγαμε στο riderforums.com πριν 15 χρόνια.
Θα κουφαθεί και σίγουρα θα με θυμηθεί και θα εχεις καλή εξυπηρέτηση! :beer:
Μπήκα τωρα στο riderforums.com να δω τι παίζει αλλά είχα να μπω πολλά χρόνια κι εχει αλλάξει τελείως!

ΝIKOLTSOS
15/10/2015, 19:48
Εγώ λέω να πας εκει να ψάξεις τον Jarel και να πείς οτι σε έστειλε ο ariszr7 απο την Ελλάδα που τα λέγαμε στο riderforums.com πριν 15 χρόνια.
Θα κουφαθεί και σίγουρα θα με θυμηθεί και θα εχεις καλή εξυπηρέτηση! :beer:
Μπήκα τωρα στο riderforums.com να δω τι παίζει αλλά είχα να μπω πολλά χρόνια κι εχει αλλάξει τελείως!

Όκ. τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσω να τον βρω...
Αν έχεις κάποιο νεο, ενημερώσε....

Ευχαριστώ και μόνο που μπήκες στο κόπο!!!!

sapila racing
15/10/2015, 19:58
Όκ. τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσω να τον βρω...
Αν έχεις κάποιο νεο, ενημερώσε....

Ευχαριστώ και μόνο που μπήκες στο κόπο!!!!

Λοιπόν έκανα μια μικρή έρευνα και βρήκα το www.ducatiomahaforum.com
όπου παίζει ο Jarel, εχει ακόμα το nick jarelj.
Γραψου εκει και επικοινώνησε μαζί του και πες του οτι ψαχνεσαι για Ducati για την πίστα κι οτι σε εστειλα εγω και πιστεύω οτι θα βρείς ακρη και θα παρεις μια ιδέα και χωρίς να πας αυτοπροσώπως στο μαγαζι.

ΝIKOLTSOS
15/10/2015, 20:06
Λοιπόν έκανα μια μικρή έρευνα και βρήκα το www.ducatiomahaforum.com
όπου παίζει ο Jarel, εχει ακόμα το nick jarelj.
Γραψου εκει και επικοινώνησε μαζί του και πες του οτι ψαχνεσαι για Ducati για την πίστα κι οτι σε εστειλα εγω και πιστεύω οτι θα βρείς ακρη και θα παρεις μια ιδέα και χωρίς να πας αυτοπροσώπως στο μαγαζι.

:beer::beer::a23::a23::a23:
Ευχαριστώ!!!!!!

spyrakos35
15/10/2015, 20:07
Σωραιος ρε Αρη....

Sapilas is International ρε νιαμού :a20:

sapila racing
15/10/2015, 20:08
Σωραιος ρε Αρη....

Sapilas is International ρε νιαμού :a20:

:D και που να δείς κι αλλες δόξες...

RaGe_Raptor
15/10/2015, 20:18
Ωραίος ρε σαπίλα...!!!

(Ε,ρε και τον επάρουν στο κυνήγι μόλις πεί άρισζενταρσέβεν... :tooth:)

Ζεύκας
15/10/2015, 23:37
:D και που να δείς κι αλλες δόξες...

ρε σαπίλα μπας και έχεις κανά κονέ προς Νοάλε μεριά να κουμπώσω ένα ψωροAPRC στο παρταλάκι μου; ε; ε; ε;

ΝIKOLTSOS
29/03/2016, 05:08
Σαν το χωμάτινα δεν έχει...
αλλαααααα....:a07::a07:

355718

355719

:a8::a8:
:a015:

devil's animal
29/03/2016, 06:19
καλοταξιδο και καλοστριφτο να ειναι Νικο...

τωρα θα δεις τις χαρες της μηχανης...γιατι με τα χωματινα προκοπη, δεν κανεις..:a22:

ΝIKOLTSOS
29/03/2016, 06:29
Ευχαριστω...

RaGe_Raptor
29/03/2016, 08:01
Καλόστριφτη η κούκλα!!!
:beer::beer::beer:

Ps:θα χρειαστείς κράνος και διάφανη windshield :p

7Tolis
29/03/2016, 08:21
Με γειές με γειές!Δωσε γκάααααζιιιιιι! :beer:

sapila racing
29/03/2016, 10:46
Μεγειά και καλά trackdays! :beer:

congate7
29/03/2016, 11:00
Καλορίζικο και καλοτάξιδο το εργαλείο

mariza
29/03/2016, 11:34
Πανέμορφη :beer:
Καλοτάξιδο το εργαλείο :wave2:

ΝIKOLTSOS
29/03/2016, 14:05
Ευχαριστώ όλους...
:beer: :beer:

Όταν βρω χρόνο θα γράψω και 2 λόγια...

Καλόστριφτη η κούκλα!!!
:beer::beer::beer:

Ps:θα χρειαστείς κράνος και διάφανη windshield :p

είχε και την μαμά μαζί, αλλά προς το παρόν λέω να υποκύψω στην καγκουριά...:smokin:

Ζεύκας
29/03/2016, 14:37
οαααα από τα καλύτερα μηχανάκια για πίστα! μεγειές! :beer:

giannis21
29/03/2016, 14:44
κούκλα!!το ζαχαρωνα το εργαλείο για πίστα αλλά δεν φτανανε τα φραγκα..να το χαρείς!

ΝIKOLTSOS
29/03/2016, 15:10
Skaribas εσύ δεν έχεις ένα aprilia???
Γιατί εγώ ζαχάρωνα την δική σου αλλά εδώ που είμαι...

Ευχαριστώ παιδιά!!!

zannisvel
29/03/2016, 15:15
Καλοστριφτο το εργαλειο!!!!!
Με γεια

giannis21
29/03/2016, 16:25
Skaribas εσύ δεν έχεις ένα aprilia???
Γιατί εγώ ζαχάρωνα την δική σου αλλά εδώ που είμαι...

Ευχαριστώ παιδιά!!!

έχω ένα!αμα βαρεθεις το δικό σου,ανταλλάζουμε!!:lol:

Grafton 505
29/03/2016, 21:02
Μεγειά την καγκουριά !!!!!!!!

:beer: :beer:

ΝIKOLTSOS
29/03/2016, 21:53
xaxaxaxa
ε όχι και καγκουρία... κυρία είναι!!!
Που να δεις τι μου είχε μπει στο μυαλό...

Ευχαριστώ...

Johny the Fox
29/03/2016, 22:24
Το καλυτερο σχολειο πηρες. Εξαιρετικο μηχανακι ,ειδικα για τεχνικες πιστες.Οι αναβαθμισεις του ειναι ονομαστες και μπορει να ερθει ,οπως το θες στο μελλον εαν τυχη και κολλησεις με την πιστα.Τι υψος εχεις αν επιτρεπεται ;:beer:

ΝIKOLTSOS
30/03/2016, 00:53
1:73-75 κάπου εκεί...
γιατί...?
:smokin:

Johny the Fox
30/03/2016, 15:03
1:73-75 κάπου εκεί...
γιατί...?
:smokin:

ριξε μια ματια εδω ..............http://cycle-ergo.com/
Εαν δεν ταιριαζεις 100% σωματομετρικα να καθεσαι '' απο πανω '' στο μηχανακι ,ετσι ωστε τα γονατα σου μεσα στις εσοχες ,να αγκαλιαζουν το ντεποζιτο ,ρυθμιση με after market ποδοστηρια,ισως να ειναι απαραιτητη για να βρεις την καταλληλοτερη θεση οδηγησης .Μιλαμε παντα για track bike βεβαια.

ΝIKOLTSOS
30/03/2016, 17:42
Νομίζω ότι χωράω...
Ευχαριστώ πολύ πάντως... ωραίο εργαλείο!!!