PDA

View Full Version : Σκεψεις για αγορα μοτο

sernodas2
04/05/2015, 12:15
Γεια σας συντροχοι
Μέτα απο 17 χρονιά συμβιώσεις με το bros ηρθε η ωρα για αγορα μιας νεας μηχανης
Η χρηση που θα κανω ειναι σβέλτες βολτες σε επαρχιακό κ εθνικό δίκτυο μονοκαβαλος κ καποιες δικαβαλες τουρινκ βολτες .οποτε θελω ενα μοτο με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις σχετικά ορθια θεση (κοντα 40 πλεον) κ ισια σελα
υποψηφίο σεναριου 1
1) vfr 800 05-06 με σκοπο να μπει η αναρτηση απ το bros (ohlins).Εχουν το ιδιο μονομπρατσο vfr με bros?
Αυτος ο τεντωτηρας καδενας που βγαζουν τα vfr στα 50χιλ km τι κοστος εχεις για αλλαγη?
2)Vfr 800 χωρις το vtec κ χωρις καδενα? ,το γραναζωτο το 2001 με τα ιδια ερωτηματα για το ψαλιδι
3)vfr 02-04 που το vtec ανοιγη νωρίτερα ?κ παλι με το ιδιο ερωτηματικό για το ψαλίδι
4)cbr f4 04 και μετα δεν ξερω την θεση οδηγησεις που εχει αλλα εχω την εντύπωση πως ειναι το ποιο σκυφτό απ ολα ?
5)Ducati st4s( που νομιζω τα κανει ολα) που δύσκολα θα το βρεις κ μάλιστα οχι σε κόκκινο ,το κόκκινο χρώμα σε όχημα δεν μου αρέσει καθόλου κ θεωρώ χαζομάρα το να το βάψω(?) κ να ανεβάσω το κόστος αγοράς
Υποψήφιο σενάριο 2
εκει παω σε κατι ποιο spor κ κρατάω κ το δεύτερο μοτο που χω ενα τρανσαλπ 400 μαύρο σκύλο που κανω τα δικαβαλα μου με αυτο με αρκετή υπομονή κ ταχύτητες κτελ.
6)Aprilia tuono 2006 κ μετα ?
Με την προστασία απ τον αερα εχω ενα προβληματισμό με αυτο .κ την αξιοπιστια του?
7) suzuki tl 1000 που το παίρνεις φτηνα κ εχεις να ασχολησε(πιανουν τα χερια μου, όρεξη δεν ξερω αν εχω) για να το φέρεις στα μετρα σου ,μετρα του, με τελικο κοστος κοντα στα παραπανω

:a014::beer:

Sapadak
04/05/2015, 12:32
Γεια σας συντροχοι
Μέτα απο 17 χρονιά συμβιώσεις με το bros ηρθε η ωρα για αγορα μιας νεας μηχανης
Η χρηση που θα κανω ειναι σβέλτες βολτες σε επαρχιακό κ εθνικό δίκτυο μονοκαβαλος κ καποιες δικαβαλες τουρινκ βολτες .οποτε θελω ενα μοτο με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις σχετικά ορθια θεση (κοντα 40 πλεον) κ ισια σελα

Αναλογα με αυτό που γράφεις, θα πρότεινα cbr 600F, αλλά αν θέλεις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις θα πάς σε μοντέλο ΜΕΧΡΙ 2003, εφοσον οι δικάβαλες βόλτες δεν ειναι πάρα πολλές.
Η θέση δεν ειναι σκυφτή, ισα ισα, είναι ένα κλικ σκυφτοτερη (:lol:) απο του vfr, οπότε και ανάλογα το μπόϊ σου προσθέτεις risers ή οχι.

thunder ace
04/05/2015, 12:38
Γεια σου sernodas2.Επειδη κοιτας για κατι φτηνο και οχι και πολυ νεο μοντελο ακου και αυτο:βρες ενα thunderace σε καλη κατασταση και οδηγησε το.Ποιος ξερει μπορει τελικα να σου αρεσει.Πολυ γκαζι χαμηλα-μεσαιες,αξιοπρεπεστατο κρατημα φρενα,δεν σπαει δεν χαλαει ,σχετικα φτηνα ανταλακτικα και οσο το βλεπεις ,σιγα-σιγα το βλεπεις και ομορφο!Σελαρα και για τους δυο,οχι τοσο σκυφτο οπως gsxr κλπ,καλα φωτα...................δοκιμασε το ισως εκπλαγεις.

sernodas2
04/05/2015, 12:52
Γεια σου sernodas2.Επειδη κοιτας για κατι φτηνο και οχι και πολυ νεο μοντελο ακου και αυτο:βρες ενα thunderace σε καλη κατασταση και οδηγησε το.Ποιος ξερει μπορει τελικα να σου αρεσει.Πολυ γκαζι χαμηλα-μεσαιες,αξιοπρεπεστατο κρατημα φρενα,δεν σπαει δεν χαλαει ,σχετικα φτηνα ανταλακτικα και οσο το βλεπεις ,σιγα-σιγα το βλεπεις και ομορφο!Σελαρα και για τους δυο,οχι τοσο σκυφτο οπως gsxr κλπ,καλα φωτα...................δοκιμασε το ισως εκπλαγεις.

το χει παρει το ματι μου κ αυτο :) αν πω να παω σε κινητήρα Ι4 ειναι υποψήφιο

SHOOTER045
04/05/2015, 13:03
SV 1000 s

gior-gos
04/05/2015, 15:53
1) vfr 800 05-06
Αυτος ο τεντωτηρας καδενας που βγαζουν τα vfr στα 50χιλ km τι κοστος εχεις για αλλαγη?

Δε στο βγαζει απαραιτητα στα 50000 km. Άλλοι τον εχουν αλλαξει και στις 35000 km. Εγω ειχα αλλαξει τον εναν απ τους 2 (αν θυμαμαι καλα τον μπροστα) γυρω στις 86000 km (ειχε αρχισει να χτυπαει απο τα 85000 km και κατι περιπου). Κοστος ανταλλακτικου γυρω στα 100€. Κοστος εργασιας 20€; 30€; (δεν θυμαμαι ακριβως αλλά καπου εκει).

2)Vfr 800 χωρις το vtec κ χωρις καδενα? ,το γραναζωτο το 2001

Πολλοι πινουν νερο στο ονομα του και λογω του cam gear train το χαρακτηριζουν γνησιο vfr. Το συστημα κινησης των εκκεντροφορων απο γραναζια ηταν σημα κατατεθεν των vfr. Και δε θα πληρωσεις ποτε τεντωτηρες. Και δεν θα εχεις vtec (που σε καποιους δεν αρεσει). Ειναι ομως αρκετα παλιο και μαλλον θα δυσκολευτεις να βρεις καποιο καλο.

3)vfr 02-04 που το vtec ανοιγη νωρίτερα ?

Ανοιγει νομιζω 600 rpm πιο πριν. Τριχες κατσαρες..

Αφου το ψηνεις καιρο τωρα..

chr1s_86
04/05/2015, 21:02
To αμορτισέρ δύσκολο να μπαίνει γιατί τα άλλα έχουν μοχλικό που δεν έχει το bros... Αλήθεια το bros τι θα το κάνεις;;;

Ζεύκας
04/05/2015, 21:10
Για το τουόνο απλά να αναφέρω ότι είναι σκληρό και απότομο.
Φαντάσου ένα supersport με καρατιμόνα και άνευ φαίρινγκ.

Άμα έχεις σκοπό για ψιλογρήγορες βόλτες καλύτερα να πας σε κάτι άλλο.
Αν θες να το σκίσεις το μηχανάκι τότε έχεις πετύχει διάνα.

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, δεν έχω γνώμη.

nick_VFR
04/05/2015, 23:03
Και εγώ το θεωρώ πολύ δύσκολο να μπαίνει το αμορτισέρ από bros σε VFR 800... τα μονόμπρατσα τους λογικά θα είναι πολύ διαφορετικά (άλλα μηχανάκια, άλλες διαστάσεις τροχών...).

sernodas2
05/05/2015, 18:04
To αμορτισέρ δύσκολο να μπαίνει γιατί τα άλλα έχουν μοχλικό που δεν έχει το bros... Αλήθεια το bros τι θα το κάνεις;;;

Και εγώ το θεωρώ πολύ δύσκολο να μπαίνει το αμορτισέρ από bros σε VFR 800... τα μονόμπρατσα τους λογικά θα είναι πολύ διαφορετικά (άλλα μηχανάκια, άλλες διαστάσεις τροχών...).

Απο ενα ψαχτιρι που εκανα οντος δεν κανει η αναρτηση τελικα

εδω του vfr
335066

Κ δω του bros 335067

καμιά σχέση :( όποτε μετά την αγορά( οταν γίνει) ψάχνω για ανάρτηση κ κάποιο ποσό ακόμα .πράγμα που ανεβάζει ααακομα το κόστος.

όποτε;;;; παίρνεις ένα του 02-03 -04 το στηνεις στα μετρα σου κ φτανει σε κοστος οσο ενα του 06-08 ;;; κ χωρίς abs;; η πας στο 06-08 κ το κάνεις γάργαρα κ υπομονή;;; τεσπα... εσωτερικές αναζητήσεις

chr1s_86. το bros θα το κρατήσω να υπαρχή σε τόπο χλοερό σε τόπο αναπαύσεως :)
κ για κάποιες βόλτες στα μέγαρα ίσως......

Sapadak
05/05/2015, 18:13
κ χωρίς abs;;

Η βέφα εχει φρενάρες, αλλά το πάρτο με abs

nick_VFR
05/05/2015, 22:55
Ένα πολύ καλό θέμα εδώ μέσα για τις αναρτήσεις του VFR:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=129411

FKpros
06/09/2015, 20:35
ελπιζω να μην φαω κραξιμο για οφ τοπικ.. μια ερωτηση μονο.. το μπροσακι σου το εδωσες?

sernodas2
06/09/2015, 21:47
ελπιζω να μην φαω κραξιμο για οφ τοπικ.. μια ερωτηση μονο.. το μπροσακι σου το εδωσες?

αν κ πηρα την βεφα:D το μπροσακι το χω κ θα το κρατήσω.....