PDA

View Full Version : ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΠΑΣ

Σελίδες : 1 [2]

SHOOTER045
07/05/2015, 09:10
Πρωινιατικα φράουλες???
Δυσκοιλιότητα έχεις?

DrBig
07/05/2015, 09:57
Προτιμώ δηλαδή να τον πάρω από το να ψοφήσει το παιδί μου από τη πείνα.

καλη δικαιολογια αλλα δε με πειθει :rolleyes: :p

thunder ace
07/05/2015, 10:14
Δεν ξέρω αν το έχεις με τα αγγλικά, διάβασε απλά μία περίπτωση που ερεύνησε το BBC πέρυσι.

http://fortune.com/2014/12/19/sleeping-on-the-job-inside-a-factory-making-iphones-for-apple/

ή και αυτό http://www.businessinsider.com/factory-dorms-where-workers-on-apples-iphone-5c-sleep-2013-9

Και αν δεν βαριέσαι, ψάξε για τις αυτοκτονίες στην foxxconn που έγιναν γνωστές στη δύση. Απλοί υπάλληλοι στις γραμμές παραγωγής που επειδή περνούσαν καλά και δεν είχαν ψυχολογικά, πήδηξαν να πεθάνουν μάλλον για να γλιτώσουν από την ανία που τους προκαλούσε η αφθονία στη ζωή τους. Και επειδή είμαι τέτοιος, δεν πιστεύω ότι μόνο η Apple έχει αυτές τις γραμμές παραγωγής. Η κάθε πάμφτηνη "Κινεζιά" έχει και ένα τέτοιο χώρο από πίσω της. Και όλες οι άλλες εταιρίες δεν μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές...

Και μιά που συζητούσαμε το Κατάρ λόγω τρούπερ (και επειδή το είχα ψάξει για δουλειά επίσης λόγω μουντιάλ κλπ) υπάρχουν αναρίθμητες αναφορές για το πως ζουν οι εργάτες που δουλεύουν στα στάδια στα οποία θα "διασκεδάσει" παγκόσμια το φίλαθλο κοινό στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Αυτοί που πνίγονται στη μεσόγειο είναι πιο τυχεροί και δεν υπερβάλλω καθόλου.

Ναι και εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου εύκολο το μπες βγες με τον κάθε τυχαίο. Αλλά κάθε κάτεργο αφήνει πληγές.
Φραουλίτσα;
Καλημερα.Δεν τοχω με τα Αγγλικα,αλλα δεν χρειαζεται να τα διαβασω,τα γνωριζω πολυ καιρο τωρα.Ξερω και για τις αυτοκτονιες εργατων και για την καταθλιψη και για ολα.Αστα να πανε.Φραουλες τις εχω ξεσκισει τελευταια.

teogtp
07/05/2015, 10:38
Καλημερα.Δεν τοχω με τα Αγγλικα,αλλα δεν χρειαζεται να τα διαβασω,τα γνωριζω πολυ καιρο τωρα.Ξερω και για τις αυτοκτονιες εργατων και για την καταθλιψη και για ολα.Αστα να πανε.Φραουλες τις εχω ξεσκισει τελευταια.

Αυτές να δείς πως ξεσκιζουν..........;)

thunder ace
07/05/2015, 11:01
Αυτές να δείς πως ξεσκιζουν..........;)

αλλα μ αρεσει
:D

teogtp
07/05/2015, 11:05
αλλα μ αρεσει
:D

Δεν το έπιασες (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=508506) ..............

thunder ace
07/05/2015, 11:07
Δεν το έπιασες (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=508506) ..............

για πε.

pipe_smoker
07/05/2015, 11:10
για πε.

Κάνε κλικ στα μπλε γράμματα ρε συ και θα σε βγάλει σε άρθρο και θα καταλάβεις;)

teogtp
07/05/2015, 11:13
για πε.

Τοσο πολυ ντουμανι βγαζει το γιαμαπα;:D

amyroukai
07/05/2015, 11:15
και αυτο το ξερει. το προβλημα ειναι οι 'τανες ομως γιατι ουτε τρωγονται ουτε ιντερνετ μπαινουν ουτε οδηγουνται κλπ.

thunder ace
07/05/2015, 11:28
Κάνε κλικ στα μπλε γράμματα ρε συ και θα σε βγάλει σε άρθρο και θα καταλάβεις;)

οκ....τις γνωστες πουστιες που εγιναν.Αυτος ειναι ο κοσμος που ζουμε ρε παιδια, τι να κανουμε.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;Πολλα μπορουμε να κανουμε,ΑΛΛΑ το πρωτο που χρειαζεται ειναι να συνειδητοποιησουμε τι ειναι ο καθενας μας.Μετα να προσπαθησουμε να βελτιωσουμε τον εαυτουλι μας και τοτε ισως δουμε λιγο τον κοσμο να γινετε καλητερος.Αλλα ας ξαναγυρισουμε στο θεμα μας.

thunder ace
07/05/2015, 11:33
και αυτο το ξερει. το προβλημα ειναι οι 'τανες ομως γιατι ουτε τρωγονται ουτε ιντερνετ μπαινουν ουτε οδηγουνται κλπ.

ειστε παλιοχαρακτηρες.Που εχω μπλεξει θε μου;

amyroukai
07/05/2015, 11:35
ειστε παλιοχαρακτηρες.Που εχω μπλεξει θε μου;

:) :) :)

:bawl:

cityfly
07/05/2015, 11:35
πολύυυυυυ μεγάλη σε πληροφορώ! Είναι πολύ διαφορετική η επίδραση στον ψυχισμό του ανθρώπου ο εξαναγκασμός στο sex στις πιο άγριες εκφάνσεις του και άλλη η επίδραση της καταναγκαστικής εργασίας.

και για να ευθυμήσουμε (κατά το σύνηθες), αν εσύ επέλεγες να σε περνάνε σουβλάκι 50-60 μαύροι στη βάρδια αντί να δουλεύεις απ το πρωί μέχρι το βράδυ για ψίχουλα, πάσο...

μπορεί να έχει διαφορά στις συνέπειες στο άτομο αλλά δεν έχει ουσιαστική διαφορά στην αιτία του προβλήματος. Αυτό λέει ο amyroukai

Panos76
07/05/2015, 11:55
O αμύρου έχει απόλυτο δίκιο.

Το θέμα είναι ότι έτσι όπως έχει δομηθεί το σύστημα δεν μπορείς να το αποφύγεις εύκολα και το ερώτημα είναι τι μπορείς να κάνεις για αυτό.

ps: Είναι όπως η Ελλάδα που δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μαύρο χρήμα ειδάλλως δεν θα επιβίωνε κανείς. (Φροντιστήρια, μικροεπιχειρήσεις κλπ λόγω φορολόγησης)

atom_smasher
07/05/2015, 15:38
O αμύρου έχει απόλυτο δίκιο.

Το θέμα είναι ότι έτσι όπως έχει δομηθεί το σύστημα δεν μπορείς να το αποφύγεις εύκολα και το ερώτημα είναι τι μπορείς να κάνεις για αυτό.

ps: Είναι όπως η Ελλάδα που δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μαύρο χρήμα ειδάλλως δεν θα επιβίωνε κανείς. (Φροντιστήρια, μικροεπιχειρήσεις κλπ λόγω φορολόγησης)

Μηπως η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας του μαύρου χρήματος; Και για να μην είμαι εκτός κλίματος υπάρχουν προσπάθειες για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να αγοράζει προιοντα που δεν είναι αποτελέσμα καταναγκαστικής εργασίας, σύγχρονων σκλάβων κλπ, όπως και υπάρχει και προσπάθεια να σταματήσει το τραφικινγκ και όλα τα υπόλοιπα. Ξεκινώντας από τη βελτίωση του εαυτού μας και ύστερα των γύρω μας, όπως ανέφερε ο thunder ace, ας μην συμμετέχουμε στην εκμετάλλευση και κάτι θα αλλάξει, αργά ή γρήγορα.

nikos_abel
07/05/2015, 15:56
καλη δικαιολογια αλλα δε με πειθει :rolleyes: :p

Αν θες να το δοκιμάσεις...

...πάντως ο μέγας αη(δία)δός είπε πως άντρας είναι μόνο αυτός που τον πήρε και δεν του άρεσε :lol:

Panos76
08/05/2015, 09:22
Μηπως η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας του μαύρου χρήματος;

Σαφώς δεν εννοώ ότι έτσι πρέπει να είναι, ούτε αναφέρομαι στα μαύρα των ''μεγάλων'' οικογενειών της Ελλάδος, αναφέρομαι στους μικρούς και στο ότι έτσι όπως έχει δομηθεί η Ελληνική κοινωνία σε συνάρτηση με το φορολογικό σύστημα, αν δεν υπήρχαν τα μαύρα θα ασφυκτιούσαν. Τώρα απλώς καταφέρνουν να επιβιώνουν.

Ξεκινώντας από τη βελτίωση του εαυτού μας και ύστερα των γύρω μας, όπως ανέφερε ο thunder ace, ας μην συμμετέχουμε στην εκμετάλλευση και κάτι θα αλλάξει, αργά ή γρήγορα.

Αυτή είναι η λύση για τα πάντα αλλά θέλει πολλές γενιές ακόμα να περάσει στο dna μας.

notakos600
13/05/2015, 11:47
Σαφώς δεν εννοώ ότι έτσι πρέπει να είναι, ούτε αναφέρομαι στα μαύρα των ''μεγάλων'' οικογενειών της Ελλάδος, αναφέρομαι στους μικρούς και στο ότι έτσι όπως έχει δομηθεί η Ελληνική κοινωνία σε συνάρτηση με το φορολογικό σύστημα, αν δεν υπήρχαν τα μαύρα θα ασφυκτιούσαν. Τώρα απλώς καταφέρνουν να επιβιώνουν.

Αυτή είναι η λύση για τα πάντα αλλά θέλει πολλές γενιές ακόμα να περάσει στο dna μας.

Μπα μην το λες, βλέπω από τον οκτάχρονο πιτσιρικά μου και τους φίλους του πως έχει ήδη αρχίσει να αχνοφαίνεται κάτι διαφορετικό. Αναγκαστικά θα ξεκινήσουν από την αρχή γιατί game is over, αρκεί να διδαχθούν από τα λάθη μας, κάτι που εμείς επιμελώς αποφύγαμε.

Panos76
13/05/2015, 12:06
Μπα μην το λες, βλέπω από τον οκτάχρονο πιτσιρικά μου και τους φίλους του πως έχει ήδη αρχίσει να αχνοφαίνεται κάτι διαφορετικό. Αναγκαστικά θα ξεκινήσουν από την αρχή γιατί game is over, αρκεί να διδαχθούν από τα λάθη μας, κάτι που εμείς επιμελώς αποφύγαμε.

Το εύχομαι ολόψυχα, άλλωστε αυτό προσπαθώ και με τα δικά μου παιδιά. Να μη γίνουν ένα συμπλεγματικό κακέκτυπο του είναι μου, αλλά να τους δώσω ότι θετικότερο πηγάζει από μέσα μου.

Λέμε τώρα :lol:

GFawkes
13/05/2015, 12:11
"ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΠΑΣ."

Σκεφτομαι.....

αλλα μετα λεω....

δε γαμιεται...!!! :bawl:

sniper
13/05/2015, 17:14
Μετά ωρίμου σκέψεως...