View Full Version : Αγορά: Tenere660 vs BMW g650 gs vs kawasaki 650 versys
stamulee
08/05/2015, 08:33
Καλημέρα! είμαι καινούριος στο forum και μπήκα γιατί επρόκειτο να αγοράσω καινούρια μηχανή. Μέχρι εχθές είχα ένα Ninja 250 το οποίο και πούλησα. Από την εμπειρία μου ως τώρα κατάλαβα ότι είμαι πιο πολύ του on/off καθότι μου αρέσει να βολτάρω πολύ και να πηγαίνω ταξιδάκια. Η χρήση που κάνω στην μηχανή είναι σπίτι δουλειά, πολλές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας με την κοπέλα μου, και ταξιδάκια. Τα χρήματα που θέλω να δώσω είναι από 7000-8000. Θα ήθελα την άποψη σας γιατι είμαι ανάμεσα στα 3 του τίτλου απλά με προβλημάτισε αυτό που έχετε αναφέρει ότι το TENERE σβήνει και μάλιστα μέσα στην πόλη που εγώ κυρίως εκεί βολτάρω. Περισσότερο απ όλα μου αρέσει το TENERE γι αυτό και γράφω εδώ.
harris_x
08/05/2015, 08:37
Καλωσόρισες :beer:
πάτα και κανα enter ρε παλικάρι... στραβωθήκαμε... ;)
harris_x
08/05/2015, 08:39
Αν σου αρέσει περισσότερο το tenere, go 4 it και τέλος.
devil's animal
08/05/2015, 09:19
versys, δικυλινδρο...ταξιδευει καλυτερα, τελος.
ΝIKOLTSOS
08/05/2015, 09:40
versys, δικυλινδρο...ταξιδευει καλυτερα, τελος.
Συμφωνώ...
Από ότι φαίνεται δεν έχεις σκοπό να μπεις χώμα...
Με το καλό.:)
ταξιδάκια κάνεις πιο άνετα με τον δικύλινδρο του kawasaki αρα +1 από μένα στο versys
zannisvel
08/05/2015, 09:47
TO G650 ειναι λιγο ασχημο για τα δικα μου τα γουστα αλλα εχει μπλε σηματακι και μια ιστορια μετα απο τοσα χρονια.
(μονοκυλινδρο)
Το Τενερε ειναι πολυ ωραιο και θα ηταν οτι πρεπει αν εμπαινες χωμα και ησουν αυτου του ειδους ταξιδιου.
(μονοκυλινδρο)
Για μεσα στη πολη το Versys ειναι οτι πρεπει και το πιο γρηγορο απο ολα τα προηγουμενα και ειδικα σε ταξιδια. Α, στριβει κιολας!
(δικυλινδρο)
Kepler Fun
08/05/2015, 10:56
Το Τενερέ εάν δεν έχεις πρόβλημα με το ύψος είναι καλή επιλογή. Εγώ πάντως με ύψος 1.82 αντιμετώπιζα δυσκολία.
Το BMW είναι δοκιμασμένο, εύκολο αξιόπιστο και κάνει πολύ καλά αυτά που ζητάς. Είναι όμως παλιό μοντέλο και μετά την εξοικείωση πολύ βαρετό.
Το Kawa είναι ποιοτικό και ανανεωμένο προσφάτως. Είναι το μόνο από τα τρία που δεν το είχα στην κατοχή μου αλλά όταν το δοκίμασα μου άρεσε.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει πριν αποφασίσεις να τα κάνεις βόλτα και να ψάξεις.
dimitris_a
08/05/2015, 12:12
Το σβήσιμο που αναφέρεις για το XT660Z έχει να κάνει με το ρελαντί. Όταν αυτό απορυθμιστεί και είναι στις 1100 - 1200 (όταν πρέπει να είναι στις 1400), παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα.
Άρα δεν αποτελεί πρόβλημα μιας και ρυθμίζεται πολύ εύκολα.
Προτείνω να προσπαθήσεις να βρεις και να οδηγήσεις και τις τρεις μοτοσυκλέτες για να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος για την επιλογή σου.
ή διαφορετικά πάρε όποια σου αρέσει περισσότερο.
George_Sp
08/05/2015, 12:48
Το versys θα του ταιριάξει περισσότερο μιας και έρχεσαι ήδη από δικύλινδρο. εννοείται από τα υπόλοιπα ταξιδεύει πιο άνετα και σε δικάβαλο δε κουράζει κανέναν από τους 2 σας.
Εφόσον έχεις και τα λεφτά, βουρ στο καινούριο με abs. Σε μαύρο είναι καρακουκλάρα :)
taisteal
08/05/2015, 13:00
Ειχα το gs και τωρα εχω το τενερε.
Για να πας σε μονοκυλινδρο πρεπει να εισαι αυτης της φιλοσοφιας,αλλιως παρε το versys που εννοειται ταξιδευει καλυτερα.
Και εχει πολυ περισσοτερο γκαζι,και στριφτερο ειναι.
Στο μονο που υπερτερουν τα μονοκυλινδρα ειναι το χωμα,αν δεν εχεις τετοιες ανησυχιες δεν υπαρχει λογος να πας σε μονοκυλινδρο.
spyrakos35
08/05/2015, 14:50
Eννοειται Versys...
ειδικά αν μιλάμε για το καινούργιο που είναι ΚΑΙ ομορφο
alexzafeir
08/05/2015, 14:54
ειδικά αν μιλάμε για το καινούργιο που είναι ΚΑΙ ομορφο
+1100
MiltiadisK.D
08/05/2015, 14:55
Versys και απο εμένα για τους λόγους που σου είπαν τα παλκάρια πιο πάνω + 6άρι σασμάν.Αν έκανες χώμα θα έλεγα tenere και μετά 650 gs.
Kαλή αγορά;)
Καλώς όρισες:beer:
Billymuse
08/05/2015, 15:00
πάντως με τοσα λ7 εχεις σκεψτεί να ψαχτείς για κάτι καλύτερο και μεταχειρισμένο απο αυτα που ανέφερες?
stamulee
08/05/2015, 15:13
3-4 φορές κάθε μήνα πατάω χώμα και ανηφορικό εδαφος.
Τα ταξίδια που θέλω να κάνω είναι μέχρι τον Βολο απ όπου είμαι 2-3 φορές τον χρόνο καμιά κοντινή εξόρμηση και κανενα νησάκι το καλοκαίρι.
Αν καταλήξω στο versys θα πάρω του 14 Μου αρέσει πιο πολυ.
Αυτό που με προβληματίζει με τα versys Είναι οι Επιλογές σε αξεσουάρ και το ότι το μοντέλο έχει αλλάξει σχεδιασμό 3 φορές σε 7 Χρόνια όποτε και τα ανταλλακτικά θα είναι δυσκολότερα
versys
+1
Εκτός και αν σου αρέσει τόσο πολύ το τενερέ.
Σε κάθε άλλη περίπτωση το versys είναι σωστότερη επιλογή για σένα.
Με αυτά τα χρήματα παίρνεις αρκετά πιο "μεγάλα" μηχανάκια. Πάντως το Versys θα σε περιορίσει αρκετά, ιδιαίτερα στα νησάκια που θα θες να πηγαίνεις στις "ψαγμένες" παραλίες και στο χώμα. Προσωπικά θα πήγαινα σε 650GS μιας και το είχα χρόνια και το θεωρώ ότι είναι το best value for money μηχανάκι για on off.
Μέχρι τα 130 θα σε πάει άνετα και η σέλα είναι για πασάδες. Επίσης φορτώνεται σα γάιδαρος και σίγουρα θα το πατάς καλά.
Θα το βρεις θεωρώ σε αρκετά καλή τιμή και θα μείνουν και χρήματα στην άκρη.
:welcome:
stamulee
08/05/2015, 20:19
Ευχαριστώ παιδιά. Για μεγαλύτερα κυβικά δεν κοιτάω γιατί θέλω κάτι οικονομικό και εύχρηστο. Δεν βιάζομαι μέχρι να βρω καλή ευκαιρία
Specialized
09/05/2015, 12:36
Μια παράμετρος που πρέπει να δεις είναι πόσο φορτώνεται το μηχανάκι. Νομίζω ότι το Βέρσυς δεν φορτώνεται πολύ εύκολα. Δες και την άνεση του συνεπιβάτη. Γενικά κάπου κερδίζεις στη ζωή και κάπου χάνεις, το Βέρσυς είναι μαζεμένο σε διαστάσεις.
Νομίζω κι εγώ ότι με τόσα χρήματα μπορείς να βάλεις και άλλες μηχανές στην αναζήτηση σου. Για να μην σου πω ότι σχεδόν με τα μισά πας για πολύ καλό μεταχειρισμένο.
George_Sp
09/05/2015, 13:09
Δε φορτώνεται και πολύ εύκολα? :lol:
335444
335445
335446
Μια παράμετρος που πρέπει να δεις είναι πόσο φορτώνεται το μηχανάκι. Νομίζω ότι το Βέρσυς δεν φορτώνεται πολύ εύκολα. Δες και την άνεση του συνεπιβάτη. Γενικά κάπου κερδίζεις στη ζωή και κάπου χάνεις, το Βέρσυς είναι μαζεμένο σε διαστάσεις.
Νομίζω κι εγώ ότι με τόσα χρήματα μπορείς να βάλεις και άλλες μηχανές στην αναζήτηση σου. Για να μην σου πω ότι σχεδόν με τα μισά πας για πολύ καλό μεταχειρισμένο.
Φορτώνεται ευκολα και οικονομικά, το ξέρω από πρώτο χέρι.
Για τον συνεπιβάτη υπάρχουν και καλύτερες επιλογές αλλά μια χαρά βολεύεται και στο versys με μεγαλύτερο μειονέκτημα για πολλούς η σέλα 2 επιπέδων.
George_Sp
09/05/2015, 14:28
O γυναικείος πληθυσμός πάντως συνήθως εγκρίνει το 2ο επίπεδο γιατί ρομαντζάρει το περιβάλλον ευκολότερα :P
Μόνη περίπτωση να ακούσεις παράπονα είναι αν είσαι κάγκουρας και θες να ταξιδεύεις με 2ο άτομο με πάνω από 150 όπου εκεί τρώει πολύ αέρα και ορισμένες νιώθουν ανασφαλείς
stamulee
10/05/2015, 14:11
τι επιλογές δηλαδή? εκτός από vstrom και transalp.
ΝIKOLTSOS
10/05/2015, 14:39
Δεν είναι στα 600αρια, αλλά νομίζω είναι καλή μηχανή F800gs
Specialized
10/05/2015, 16:12
Φορτώνεται ευκολα και οικονομικά, το ξέρω από πρώτο χέρι.
Για τον συνεπιβάτη υπάρχουν και καλύτερες επιλογές αλλά μια χαρά βολεύεται και στο versys με μεγαλύτερο μειονέκτημα για πολλούς η σέλα 2 επιπέδων.
Να συμφωνήσω μαζί σας αλλά από τις φωτογραφίες που βλέπω, δεν νομίζω ότι ο συνεπιβάτης περνάει και πολύ καλά. Ειδικά στην πρώτη φωτογραφία, νομίζω ότι με τις βαλίτσες δεν θα έχει καθόλου χώρο για το πόδι του (της). Έχω τις ίδιες βαλίτσες σε Τρανσάλπ και δεν έχω πρόβλημα κανένα. Επίσης η θέση του συνεπιβάτη είναι αρκετά υπερυψωμένη. Αυτά τελικά επηρεάζουν και τον οδηγό. Το υποπλαίσιο μου φαίνεται (χωρίς να είμαι ειδήμων) λίγο αδύνατο για πολύ φόρτωμα.
Καλύτερα να δει ο ενδιαφερόμενος από κοντά και να οδηγήσει αυτό που σκέφτεται.
Από επιλογές σε άλλα μηχανάκια έχει πάρα πολλές. Εγώ για παράδειγμα αν δεν πήγαινα καθόλου χώμα (ή ελάχιστα) θα πήγαινα σε 600ρι τουριστικό (πχ CBF). Τα ίδια περίπου με το Βέρσυς πάει στο χώμα και καλύτερα στην άσφαλτο. Για λίγο χώμα θα πρότεινα το Τρανσάλπ (700). Πιστεύω ότι και το ΒMW θα είναι καλή λύση αν δεν θέλει μέσες ωριαίες πάνω από 120 για το μονοκύλινδρο και άνετα και πάνω από 120 για το δικύλινδρο (το απλό το οποίο βλέπω να ταιριάζει περισσότερο σε αυτά που θέλει ο φίλος, ελπίζω να είναι και αξιόπιστο). Σε κάθε περίπτωση, το χώμα (διάσχιση) είναι θέμα ελαστικού και χαμηλής ταχύτητας πρωτίστως.
Τέλος, το Γιαμάχα είναι πάρα πολύ καλό μηχανάκι. Το έχει φίλος Ιταλός και έχει γυρίσει με τουριστικούς ρυθμούς πολλά κράτη σε μεγάλα ταξίδια με τη φίλη του. Πάει πολύ καλύτερα από όλα στο χώμα, χάνει στην άσφαλτο σε ταχύτητα. Είναι πολύ ψηλό αλλά αν κατέχεις το άθλημα το κουλαντρίζεις. Δεν είναι και τόσο οικονομικό.
George_Sp
10/05/2015, 17:03
έχω βάλει δικάβαλα με μεγάλα σαμάρια στο versys και ο συνεπιβάτης δεν είχε κανένα θέμα με τα πόδια. μη σε ξεγελούν οι φωτογραφίες. τα μασπιέ είναι πιο μπροστά και δεν εμποδίζουν είτε βαλίτσες είτε σαμάρια
AUFGEBRACHT
10/05/2015, 18:12
Να συμφωνήσω μαζί σας αλλά από τις φωτογραφίες που βλέπω, δεν νομίζω ότι ο συνεπιβάτης περνάει και πολύ καλά. Ειδικά στην πρώτη φωτογραφία, νομίζω ότι με τις βαλίτσες δεν θα έχει καθόλου χώρο για το πόδι του (της).
Στην τρίτη πάντως φωτογραφία δεν φαίνεται να υπάρχει καν χώρος για συνεπιβάτη. Σε "καθαρή" διαμόρφωση (εννοώ χωρίς βαλίτσες και σαμάρια) σίγουρα το F650GS έχει προβάδισμα από το Versys στο φόρτωμα στη σχάρα που διαθέτει, 1-2 φανατικούς της Kawasaki που τυγχάνει να γνωρίζω το καλοκοίταγαν όταν είχε πρωτοβγεί, έμειναν ενθουσιασμένοι από κινητήρα και στήσιμο, αλλά απογοητεύτηκαν από φόρτωμα και σέλα συνεπιβάτη και το απέρριψαν ως επιλογή.
Να πάρεις αυτό που το βλέπεις στο δρόμο και μαγνητιζει την ματια σου.
Ολα τα αλλά,βαλίτσες ,συνεπιβάτες κλπ , βολευονται...
taisteal
10/05/2015, 19:16
Αντικειμενικοι οι Γιωργηδες
:lol::lol:
motoexelixis
10/05/2015, 19:35
να παρεις αυτο που σε φτιαχνει στην οδηγηση, οσο και στο ματι οταν το βλεπεις σταματημενο.Τιποτα αλλο
Μανολης67
10/05/2015, 20:26
Για πόλη GS, για Χ-Treme Adventure γούστα XT 660 Z, για λίγο πόλη και πολύ ταξίδη Versus,
Pan (dvs)
11/05/2015, 08:04
Ναι ρε παλικαρι.Δεν παιρνεις μηχανη με μολυβι και χαρτι.
Αν δεν υπαρξει ερωτας ,ο γαμος δεν θα κρατησει πολυ.
Versys κανει ολα οσα ζητας αρκει να ξυπνας το πρωι να τοβλεπεις καινα λες θελω να φυγω τωρα.Ερωτας οπως ειπε και ο απο πανω.:beer:
stamulee
11/05/2015, 13:36
TENERE δηλαδή
Bob_o_mastoras
11/05/2015, 14:04
F 800 GS!!
Πιθανον καλυτερο σε ολα απ' οσα μηχανακια αναφερθηκαν εδω.
taisteal
11/05/2015, 14:06
TENERE δηλαδή
Αν αυτο σου αρεσει,ναι.
Ειναι πολυ καλο μηχανακι και δεν θα σου πει οχι σε τιποτα
Billymuse
11/05/2015, 15:27
F 800 GS!!
+499
E ναι ρε συ να πας να δώσει τόσα φράγκα και να πάρεις Versys η Τenere αμαρτία..Δοκίμασε το 800άρι ;)
ΝIKOLTSOS
11/05/2015, 15:28
Δεν είναι στα 600αρια, αλλά νομίζω είναι καλή μηχανή F800gs
F 800 GS!!
+1
Τα μονοκλύλινδρα έχουν κάποιους συμβιβασμούς που δεν πρέπει να αψηφήσεις...
Η το 800gs ή το kawasaki είναι αυτά που θες...;)
taisteal
11/05/2015, 15:33
+499
E ναι ρε συ να πας να δώσει τόσα φράγκα και να πάρεις Versys η Τenere αμαρτία..Δοκίμασε το 800άρι ;)
Δεν διαβαζετε....
Το τενερε του αρεσει λεμεεεεεεεεε
Ρε μλκ τι λες,ποια φραγκα;;
Το ιδιο κοστος εχει το 800 gs με το τενερε;;
Σοβαρεψου δηλαδη
Billymuse
11/05/2015, 15:35
Δεν διαβαζετε....
Το τενερε του αρεσει λεμεεεεεεεεε
Ρε μλκ τι λες,ποια φραγκα;;
Το ιδιο κοστος εχει το 800 gs με το τενερε;;
Σοβαρεψου δηλαδη
Mιλάμε για used μηχανάκι του το χαμε πει και πιο πάνω, αν αποκλειστικά θέλει μονο κάποιο απο αυτα τα 3 και καινούργιο αλλάζει το θέμα
taisteal
11/05/2015, 15:38
Mιλάμε για used μηχανάκι του το χαμε πει και πιο πάνω, αν αποκλειστικά θέλει μονο κάποιο απο αυτα τα 3 και καινούργιο αλλάζει το θέμα
Για καινουργιο αστο,καμμια σχεση τα γκαφρα του μπεμπε με τα αλλα.
Ενα σωστο 800 μεταχειρω κοστιζει ακριβα
ΝIKOLTSOS
11/05/2015, 15:42
Στα λεφτά που ψάχνει (7-8000) έχει πολλά 800 στο car.
Billymuse
11/05/2015, 15:51
Οπως και τίγρη800άρι αλλά μετα πάμε σε άλλες καταστάσεις..
stamulee
11/05/2015, 18:38
τοσα φράγκα για μεταχειρισμένο δεν υπάρχουν. 7.500 για καινούριο η 4.500 για μεταχειρισμένο. Εκεί γύρο κοιτάω.
George_Sp
11/05/2015, 19:23
τοσα φράγκα για μεταχειρισμένο δεν υπάρχουν. 7.500 για καινούριο η 4.500 για μεταχειρισμένο. Εκεί γύρο κοιτάω.
Με γεια το νέο Versys :)
335544
Specialized
11/05/2015, 19:32
Ωραίο το καινούργιο. Πάντως αν θα δεις, οι μαμά (φαντάζομαι) βαλίτσες έχουν "κόψιμο" να χωρά το πόδι της συνοδηγού.
Το 800ρι της BMW δεν ξέρω αν είναι τόσο τουριστικό, έχω ακούσει ότι έχει κοντές σχέσεις, πύραυλος μεν αλλά λίγο υψηλόστροφο σε ταξίδι. Αυτά από ότι έχω ακούσει. Το απλό δικύλινδρο μου φαίνεται καλύτερο για τουριστική χρήση. Επίσης έχει ακουστεί κάπως και ο κινητήρας στο 800ρι, δεν νομίζω ότι είναι πολύ long-play.
Bob_o_mastoras
12/05/2015, 01:15
Ε τοτε παρε το Versys. Αφου δεν σε βλεπω να εχεις και καμια χωματινη ανησυχια. Παντως ψαξου και για μεταχειρισμενο. Στα 4μιση, 5 χιλιαρικα βρισκεις πολυ καλα μηχανακια που θα σε καλυψουν σε ολα.
υ.γ. Οχι στα μονοκυλινδρα, δεν φτανουν για ολους!! :lol::D
stamulee
12/05/2015, 08:14
Για africa twin τι λέτε ? Υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι σε καλή κατάσταση ?
spyrakos35
12/05/2015, 08:15
νταξ τώρα το χεσες..... :lol:
lykourgi
12/05/2015, 08:31
Κάνε λίγο υπόμονή. Θα σου απαντήσει ο daz.
Είναι ειδικός. :winka:
amyroukai
12/05/2015, 08:36
Κάνε λίγο υπόμονή. Θα σου απαντήσει ο daz.
Είναι ειδικός. :winka:
νομιζα οτι ο αφροτουιν/αυτος ο ιδιος
ηταν ο αφρικολογος
lykourgi
12/05/2015, 09:02
νομιζα οτι ο αφροτουιν/αυτος ο ιδιος
ηταν ο αφρικολογος
Ναι, όντως ο αφρο το "κατέχει". Αλλά πού να τον βρεις.
Ενώ ο daz είναι παρών. Και κάνει και ωραία προώθηση του μοντέλου. :lol:
Billymuse
12/05/2015, 09:08
Yπάρχει ενας mod που θα στο πουλήσει για 5κ :smokin:
δικος μου εισαι εσυ...:D:beer:
lykourgi
12/05/2015, 09:10
Επί της ουσίας, η απάντηση στην ερώτησή σου είναι "ναι". Μπορείς να βρεις καλό αφρικα, διότι ήταν καλοφτιαγμένες μοτοσυκλέτες με καλή ποιότητα υλικών, που συνεπάγεται αντοχή στον χρόνο.
Δεν παύουν όμως να είναι όλες παλιές μοτοσυκλέτες. Αν δεν κάνω λάθος τελευταία παραγωγή έγινε το 2002.
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει από τότε.
Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Μερικοί περνάνε καλά μαζί τους και δεν τις αλλάζουν.
Αν σε ενδιαφέρει πιστεύω πως πρέπει να οδηγήσεις κάποια, για να δεις αν σου αρέσει.
Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις καινούργιες που παρέθεσες.
spyrakos35
12/05/2015, 09:37
Δλδ εσεις θα του προτεινατε να παρει αφρικα αντι για οποιοδηποτε απο αυτα που προαναφερθηκαν; ενω μπορει;
amyroukai
12/05/2015, 09:48
Παράλογο μΕ φαίνεται αυτό με τις άφρικα.
245 κιλά αντί για 205 του Βέρσις πχ ή του Τενερέ ή 195 του GS. Μεγάλη διαφορά.
Κατανάλωση; Τεράστια διαφορά που μεγαλώνει εκθετικά όσο πιο γρήγορα ταξιδεύεις.
Φρένα; Αναρτήσεις; ABS;
Παράλογο μΕ φαίνεται αυτό με τις άφρικα.
245 κιλά αντί για 205 του Βέρσις πχ ή του Τενερέ ή 195 του GS. Μεγάλη διαφορά.
Κατανάλωση; Τεράστια διαφορά που μεγαλώνει εκθετικά όσο πιο γρήγορα ταξιδεύεις.
Φρένα; Αναρτήσεις; ABS;
εχεις τα δικια σου κι εσυ...:p
335552
amyroukai
12/05/2015, 10:07
Τώρα τι θες να πάω να βγάλω φωτογραφίες από τέσσερις μεριές στο σπίτι να σου δείξω τα κομμάτια της δικιάς μου; :bawl: Kαλοτάξιδη :)
Αλλά ο OP που λένε και οι φράγκοι δεν κάνει την ίδια χρήση με εσέναΝΕ.
lykourgi
12/05/2015, 10:09
Δλδ εσεις θα του προτεινατε να παρει αφρικα αντι για οποιοδηποτε απο αυτα που προαναφερθηκαν; ενω μπορει;
Εγώ όχι.
Θα πήγαινα στο τενερέ.
Αλλά αν θέλει άφρικα.......
Καλημέρα! είμαι καινούριος στο forum και μπήκα γιατί επρόκειτο να αγοράσω καινούρια μηχανή. Μέχρι εχθές είχα ένα Ninja 250 το οποίο και πούλησα. Από την εμπειρία μου ως τώρα κατάλαβα ότι είμαι πιο πολύ του on/off καθότι μου αρέσει να βολτάρω πολύ και να πηγαίνω ταξιδάκια. Η χρήση που κάνω στην μηχανή είναι σπίτι δουλειά, πολλές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας με την κοπέλα μου, και ταξιδάκια. Τα χρήματα που θέλω να δώσω είναι από 7000-8000. Θα ήθελα την άποψη σας γιατι είμαι ανάμεσα στα 3 του τίτλου απλά με προβλημάτισε αυτό που έχετε αναφέρει ότι το TENERE σβήνει και μάλιστα μέσα στην πόλη που εγώ κυρίως εκεί βολτάρω. Περισσότερο απ όλα μου αρέσει το TENERE γι αυτό και γράφω εδώ.
Και όσο αφορά τους προβληματισμούς σου .
Κατ αρχήν να ξέρεις ότι κανείς δεν μπορεί να σου πει ΕΣΥ τι μηχανάκι να πάρεις .
Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια , γούστα και ανάγκες .
Ενας γενικός κανόνας είναι να γουστάρεις την μηχανή σου να την βλέπεις κα να την οδηγας άσχετα αν δεν είναι η κορυφαία στα χαρτιά ή δεν αρέσει σε άλλους.
Επισης , θα πρέπει να προσπαθήσεις να οδηγήσεις τις μηχανές που ψάχνεις αν και αυτό καμιά φορά μπορεί να μην σου δώσει όλη την αλήθεια .
Π.χ. άλλο να οδηγήσεις ένα τενερε μαμά και άλλο να οδηγήσεις ένα τενερε με αναρτήσεις και σοβαρή σελα.
Αν το πάρουμε με βαση τα χαρτια , το versys εχει περισσότερους ποντους… μάντεψε γιατί δεν παίρνουν ολοι versys…
Και τα τρία μηχανάκια που έβαλες είναι δοκιμασμένα και αντέχουν…
Ότι και να παρεις , καλους δρομους να εχεις …:beer::beer::beer:
SHOOTER045
12/05/2015, 10:35
Και όσο αφορά τους προβληματισμούς σου .
Κατ αρχήν να ξέρεις ότι κανείς δεν μπορεί να σου πει ΕΣΥ τι μηχανάκι να πάρεις .
Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια , γούστα και ανάγκες .
Ενας γενικός κανόνας είναι να γουστάρεις την μηχανή σου να την βλέπεις κα να την οδηγας άσχετα αν δεν είναι η κορυφαία στα χαρτιά ή δεν αρέσει σε άλλους.
Επισης , θα πρέπει να προσπαθήσεις να οδηγήσεις τις μηχανές που ψάχνεις αν και αυτό καμιά φορά μπορεί να μην σου δώσει όλη την αλήθεια .
Π.χ. άλλο να οδηγήσεις ένα τενερε μαμά και άλλο να οδηγήσεις ένα τενερε με αναρτήσεις και σοβαρή σελα.
Αν το πάρουμε με βαση τα χαρτια , το versys εχει περισσότερους ποντους… μάντεψε γιατί δεν παίρνουν ολοι versys…
Και τα τρία μηχανάκια που έβαλες είναι δοκιμασμένα και αντέχουν…
Ότι και να παρεις , καλους δρομους να εχεις …:beer::beer::beer:
Ότι σου λέει ο από πάνω.
Δες δοκίμασε οδηγα.
Απλά θα έβαζα στην εξίσωση και το TDM τα τελευταία είχαν και abs
εγώ πάντως με αντίστοιχες ανάγκες με τις δικές σου πείρα το gs το 04. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σε όλα. Μόνο θέμα για μένα, μετανιώνω που δεν είχα πάρει το Dakar.
Κατά τα άλλα συνέχεια πολύ σούπερ και ευέλικτο. Και στα ταξίδια με βαλίτσες φουλ και τη γυναίκα άνετα και οι δύο, τουλάχιστον μέχρι τα 130. Αλλά και μεγαλύτερη μηχανή να είχα δεν ξέρω αν θα τι πίεζα για παραπάνω με φουλ μπαγκάζια.
Στο τριήμερα της πρωτομαγιάς έγραψα και πολλά χιλιόμετρα σε χώμα στα βουνά των Καλαβρύτων και στον Ερύμανθο, πάντα με τη γυναίκα μαζί και το ευχαριστηθήκαμε και οι δύο.
Σίγουρα θα ήθελα το 800, αλλά και με αυτό και με βάση τα οικονομικά μου, είμαι οκ.
MiltiadisK.D
12/05/2015, 21:21
εγώ πάντως με αντίστοιχες ανάγκες με τις δικές σου πείρα το gs το 04. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σε όλα. Μόνο θέμα για μένα, μετανιώνω που δεν είχα πάρει το Dakar.
Κατά τα άλλα συνέχεια πολύ σούπερ και ευέλικτο. Και στα ταξίδια με βαλίτσες φουλ και τη γυναίκα άνετα και οι δύο, τουλάχιστον μέχρι τα 130. Αλλά και μεγαλύτερη μηχανή να είχα δεν ξέρω αν θα τι πίεζα για παραπάνω με φουλ μπαγκάζια.
Στο τριήμερα της πρωτομαγιάς έγραψα και πολλά χιλιόμετρα σε χώμα στα βουνά των Καλαβρύτων και στον Ερύμανθο, πάντα με τη γυναίκα μαζί και το ευχαριστηθήκαμε και οι δύο.
Σίγουρα θα ήθελα το 800, αλλά και με αυτό και με βάση τα οικονομικά μου, είμαι οκ.
...πέστα,πέστα:beer: