Σύνδεση

View Full Version : Αγορά μοτοσυκλέτας μεσαίου κυβισμού

Σελίδες : 1 [2] 3

pipe_smoker
23/05/2015, 12:58
μπορει να ακουγομαι κυνικος και σκληροπυρηνικος αλλα δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα...
δεν πρεπει να εχεις απαιτησεις για ροπες...
δεν πρεπει να κοιτας αλογα και επιδοσεις...
δεν σε ενδιαφερουν τα ωραια χρωματα και τα συγχρονα design...

θες ενα μεσο φιλικο και ευκολο για ενα νεουδι...δες ξανα το ποστ μου (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145279&p=2590196&viewfull=1#post2590196) και επελεξε σοφα...
:wave2:

Πολύ σωστό κι αυτό το ποστ σου και το πρώτο.

Δεν το πρόσεξα.

Με είχαν απορροφήσει οι
περιέργως πολλές μαλακίες:lol:

:lol:

Τα πιο συνηθισμένα λάθη - παγίδες - ελλείψεις ενός καινούριου είναι:

Δε διαφωνώ πουθενά.

Απλά, για να σου το πω λίγο όπως το βίωσα εγώ.

Έφαγα μία τούμπα γιατί είχα βαλθεί να φρενάρω αντί να στρίψω.
Αν είχα στρίψει πιθανότατα δε θα την είχα φάει.
Αν δε φοβόμουν το πιθανό μπλοκάρισμα του μπροστινού που είναι καθημερινός μου εφιάλτης θα είχα πιέσει περισσότερα τα φρένα τα οποία σίγουρα είχαν "κι άλλο" και πάλι πιθανότατα δε θα την είχα φάει.
Αν είχα ABS θα τα τσαρούχωνα χωρίς κανένα φόβο και πάλι πιθανότατα δε θα την είχα φάει.
Αν
Αν
Αν
Αν

Όμως την έφαγα.

Η εξέλιξη όμως ήταν θετική γιατί μέσω μιας διαδικασίας κι ενός ανθρώπου που με βοήθησε έμαθα να στρίβω πολύ καλύτερα και να μή φοβάμαι να μπω σωστά και με λίγη περισσότερη φόρα στη στροφή.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να με μιμηθεί κανείς και να αρχίσει να τρώει τα μούτρα του δεξιά κι αριστερά.
Λέω απλά πώς εξελίχθηκε το πράγμα για εμένα.

Συμφωνώ ότι το ABS είναι καλό να υπάρχει, είναι χρήσιμο, και ειδικά στα πιο καινούρια μηχανάκια έχει βελτιωθεί κιόλας απ'όσο ακούω.
Απλά δεν θεωρώ τη μη υπαρξή του παράγοντα για να ρίξει κάποιος άκυρο σε ένα μηχανάκι μόνο και μόνο γι'αυτό.

Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

pipe_smoker
23/05/2015, 13:47
Αυτό το έχω εμπεδώσει, διότι μου το λένε πολλοί γνωστοί μου. Επιμένουν ότι και το 125άρι θα μου φανεί πολύ γρήγορο. Αλλά πιστεύω ότι μετά από λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα θα έχω συνηθίσει την απόδοση της μικρής μοτοσυκλέτας και θα έχω μετανιώσει για την επιλογή μου.

Όχι.

Η χαρά της μοτοσυκλέτας δεν είναι μόνο στην απόδοσή της ξερά όπως το έχεις στο κεφάλι σου.

Κάτσε και διάβασε τα δυο σεντόνια που έγραψα παραπάνω.

Και στο φινάλε, ναι αν το βαρεθείς, όταν το βαρεθείς, το δίνεις και πας παρακάτω. Αλλά αυτό δε θα συμβεί σε 2 μήνες. Μπορεί να συμβεί σε 2 χρόνια.
Και τα μεταχειρισμένα μηχανάκια τέτοιου τύπου έχουν πιάσει πάτο σαν τιμές.
Όσο το πάρεις πάνω κάτω τόσο θα το δώσεις.

Ωραίο το NC που σου πόσταρε ο Daz.
Τράβα δώσε 6 χιλιάρικα για πρώτη μηχανή, κι όταν φας την πρώτη τούμπα θα κλαις με μαύρο δάκρυ που τα όσα δεν αλλάζουν και δεν κρύβονται θα τις αφαιρούν τα χιλιάρικα σα στραγάλια από τη μεταπωλητική της αξία.
Γνώμη μου πάντα.

Για περίεργο λόγο, με δεδομένο ότι δε γνωρίζω από μηχανές, η αισθητική των καινούριων μοτοσυκλετών μου φαίνεται πολύ καλύτερη από τις παλαιές. Δηλαδή μία μηχανή 10ετίας μου κάθεται άσχημα ή μέτρια στο μάτι.

Κοιτάζοντας λοιπόν στο car.gr εδώ και μήνες, δε βλέπω καμιά φοβερή ευκαιρία σε μοντέλα 5ετίας-8ετίας, ώστε να με βοηθήσει να πάρω πιο εύκολα την απόφαση του συμβιβασμού στην αισθητική και το ρίσκο της αξιοπιστίας.

Σε μεταχειρισμένα κοιτάζω το Hornet, το DRZ 400SM που προτείνατε, το er-6n, το αλογάκι του λούνα παρκ (FMX) και μερικά ακόμα.

Η αισθητική είναι ένα άλλο θέμα.

Κι εμένα δυο κολλητοί μου βγάλανε πριν λίγο καιρό δίπλωμα και θέλανε μηχανάκι.

Του ενός του αρέσανε οι βέσπες του άλλου τα καφέ ρέισερ.

Ο ένας δεν άλλαξε μυαλά και πήγε και πήρε βέσπα. Ήδη μέτρησε μια πτώση (δε λέω ότι φταίει απαραίτητα ο ντενεκές).

Ο άλλος ευτυχώς άλλαξε μυαλά και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στη βδομάδα θα καβαλάει ένα CBF600 που στην αρχή ούτε να το βλέπει δεν ήθελε, αλλά όσο πέρναγε ο καιρός και κοίταγε αγγελίες, και διάβαζε, και σκεφτόταν πιο πολύ τις ανάγκες του παρά το αισθητικό κομμάτι το λάτρεψε!

Αυτό θα πει προσγείωση. :(

Μπορείς να προτείνεις σε παρακαλώ κάποιες πιθανές επιλογές;

Εγώ δε θα σου πω μόνο για 250άρια. Θα σου πω για διάφορα, στα γρήγορα γιατί πρέπει να φύγω.
Δες τα και τα αναλύουμε

CBF600 (με 2.500 κι ακόμα πιο κάτω βρίσκεις του 2004-2005 με ABS)
CBF500 (παλιό αλλά σταθερή αξία αν σου αρέσουν τα γυμνά στρογγυλοφάναρα)
Er6N το γυμνό ER6F με φαίρινγκ (νομίζω έχουν abs)

Ninja 250-300 (με ABS)
CBR 250 (με ABS αν θυμάμαι καλά)

Δε σε πάω πιο πίσω γιατί λες δε σου αρέσουν τα παλιακά και γιατί θα φάω ξύλο γιατί έχω αργήσει.

daz
23/05/2015, 14:16
Ωραίο το NC που σου πόσταρε ο Daz.
Τράβα δώσε 6 χιλιάρικα για πρώτη μηχανή, κι όταν φας την πρώτη τούμπα θα κλαις με μαύρο δάκρυ που τα όσα δεν αλλάζουν και δεν κρύβονται θα τις αφαιρούν τα χιλιάρικα σα στραγάλια από τη μεταπωλητική της αξία.
Γνώμη μου πάντα.

Ω ναι, έχεις δίκιο. Και το ήξερα ότι θα έχεις δίκιο πριν το γράψεις.

Και τα μηχανάκια που προτείνεις στα λεφτά που προτείνεις ειναι εξίσου καλά για έναν νέο.

Συμφωνώ ότι τα 6 χιλιάρικα είναι πολλά για πρώτη μηχανή στην Αθήνα γιατί ακόμα και στατική να ειναι η τούμπα θα χάσει πολύ περισσότερα, όπως θα χάσει και στην περίπτωση που δεν υπάρξει τούμπα.

Μα τώρα που έχουμε τη φωνή της λογικής με την πίπα του και τα σεντόνια του μπορούμε να προτείνουμε και κάτι διαφορετικό στην περίπτωση που ο νέος θέλει να κάνει του κεφαλιού του.

Το θέμα είναι να έχει τις κατάλληλες επιλογές σε ότι κατηγορία τιμής-κυβισμού-στυλ επιλέξει!

7Tolis
23/05/2015, 14:24
Yamaha R6.Τέλος.

congate7
23/05/2015, 15:30
Το θέμα είναι πιστεύω να μας πει και ο νεοσσός σε ποια μηχανάκια καταλήγει μετά από τόση κουβέντα

AristidisZ
23/05/2015, 17:59
στο hornet μου :lol:

pipe_smoker
23/05/2015, 18:16
Ω ναι, έχεις δίκιο. Και το ήξερα ότι θα έχεις δίκιο πριν το γράψεις.

Και τα μηχανάκια που προτείνεις στα λεφτά που προτείνεις ειναι εξίσου καλά για έναν νέο.

Συμφωνώ ότι τα 6 χιλιάρικα είναι πολλά για πρώτη μηχανή στην Αθήνα γιατί ακόμα και στατική να ειναι η τούμπα θα χάσει πολύ περισσότερα, όπως θα χάσει και στην περίπτωση που δεν υπάρξει τούμπα.

Μα τώρα που έχουμε τη φωνή της λογικής με την πίπα του και τα σεντόνια του μπορούμε να προτείνουμε και κάτι διαφορετικό στην περίπτωση που ο νέος θέλει να κάνει του κεφαλιού του.

Το θέμα είναι να έχει τις κατάλληλες επιλογές σε ότι κατηγορία τιμής-κυβισμού-στυλ επιλέξει!

Πολύ σωστά τα λες.

Το νησί κάτω από αυτό το πρίσμα είναι μια επιλογή άξια να την έχει κάποιος στο κεφάλι του.

Ο Αρίστος βέβαια θα ήθελε να έχει άλλα τόσα άλογα αλλά στο θρεντ της Άφρικαςςςςςςς κάνει το κουνέλι και δεν απαντνάει που τονε ρωτνάω.....

στο hornet μου :lol:

CB1000 είπαμε.

Το χόρνετ δεν τραβάει χαμηλά.
Αφού εσύ που δεν ξέρεις να κάνεις εκκινήσεις από τις 7-8 χιλιάδες στροφές όλο σου σβήνει κι έχουμε βαρεθεί να σε σπρώχνουμε για να ξεκινήσει να τσουλάει το 'ρδέλο σου κάθε Δευτέρα στον Κρίκο:lol:

devil's animal
23/05/2015, 18:24
Αυτό θα πει προσγείωση. :(

Μπορείς να προτείνεις σε παρακαλώ κάποιες πιθανές επιλογές;

εγω δεν μπορω...
μπορει ομως το car.gr...
με τις προϋποθεσεις που σου ειπα και βαζοντας τα φιλτρα στην μηχανη αναζητησης βγαζει καποιες ενδιαφερουσες προτασεις (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=226&make=&variant=&price-from=&price-to=&registration-from=%3E2010&registration-to=%3C2016&mileage-from=%3E2000&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=%3E200&engine_size-to=%3C250&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=pra&rg=3&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale)...

μασημενη τροφη αλλα χαλαλι...
αν μπορεις πηγαινε να τα δεις απο κοντα και οποιο μπορεσεις να το κανεις test ride...

νεοσσός
23/05/2015, 19:25
Η αλήθεια είναι ότι πριν από 9 μήνες σκεφτόμουν για SYM Wolf 250. Κάπου εκεί ένας φίλος μού πρότεινε Suzuki Inazuma και στο ελληνικό review του ο δοκιμαστής έλεγε "καλό μεν, αλλά όχι τόσο καλό όσο το KTM Duke 200" (έμμεση διαφήμιση). Οπότε άρχισα να παρατηρώ το KTM που έχει ABS (το οποίο δεν έχει ούτε το Inazuma, ούτε το Wolf) και μετά το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το Duke 390. Πάνω που ερωτευόμουν το τελευταίο, διαπίστωσα ότι είναι για μικρόσωμους αναβάτες και άρχισα να φλερτάρω με το MT-07.

Το Inazuma δε μου αρέσει πολύ. Η σχεδίασή του θυμίζει Honda CB, 10 χρόνια πίσω. Πλήρες υγρών είναι 183 κιλά, δηλαδή δεν είναι ελαφρύτερο από κάποια 600άρια. 10 κιλά λιγότερο είναι το σαφώς πιο όμορφο Wolf, το οποίο μπορεί και να έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη, με βάση όσα λέτε, αν είχε ABS.

BLiTzER
24/05/2015, 01:31
Αν σκέφτεσαι μηχανάκια τέτοιου στυλ, θα σου πω απλά ότι το CBR250R είναι ένα εκπληκτικό μικρό, κάνει τα πάντα, απίστευτη οικονομία, φθηνή συντήρηση, τρομερά ευκολοδήγητο και με ABS για όσους το θέλουν (εγώ δεν). Θα βρεις μοντέλα του '12-'13 κάτω από 3 χιλιάρικα.

toyar
24/05/2015, 07:34
να πω κι εγω την πατατια μου;
χρηση πολης με μικρα ταξιδακια,ηρεμο χαλαρο cruising με ροπη απο χαμηλα ηλεκτρικο μοτερ χωρις απαιτησεις για αλογα νεος οδηγος σε φαση ηρεμης εκμαθησης .......
παρε το καλυτερο transalp 650 που θα βρεις με 3000
ως πρωτο μηχανακι θα σου φανει πανευκολο και πυραυλος ταυτοχρονα
μονο μειον η ελλειψη abs και τα πλαστικα αν και τα περισσοτερα εχουν καγκελα
αν και οποτε το βαρεθεις το πουλας σε μια μερα 2000 και πας για το επομενο

zopas
24/05/2015, 10:16
να πω κι εγω την πατατια μου;
χρηση πολης με μικρα ταξιδακια,ηρεμο χαλαρο cruising με ροπη απο χαμηλα ηλεκτρικο μοτερ χωρις απαιτησεις για αλογα νεος οδηγος σε φαση ηρεμης εκμαθησης .......
παρε το καλυτερο transalp 650 που θα βρεις με 3000
ως πρωτο μηχανακι θα σου φανει πανευκολο και πυραυλος ταυτοχρονα
μονο μειον η ελλειψη abs και τα πλαστικα αν και τα περισσοτερα εχουν καγκελα
αν και οποτε το βαρεθεις το πουλας σε μια μερα 2000 και πας για το επομενο

του ειπες χαλαρα ομως καταναλωση 7λιτρα στα 100χλμ, μπορει και 8; του ειπες κοστη σερβις; του ειπες οτι ειναι 230 κιλα μηχανη; οτι δεν εχει ΑΒΣ?οτι εχει αθλια φρενα;...δεν ζηταει κατι τετοιο ο ανθρωπος απο οτι καταλαβα και γενικα το πεθαμενατζιδικο παλιο τρανσαλπ δεν κολλαει πουθενα πια σημερα και σε κανενα..γνωμη μου παντα..

devil's animal
24/05/2015, 10:27
Η αλήθεια είναι ότι πριν από 9 μήνες σκεφτόμουν για SYM Wolf 250. Κάπου εκεί ένας φίλος μού πρότεινε Suzuki Inazuma και στο ελληνικό review του ο δοκιμαστής έλεγε "καλό μεν, αλλά όχι τόσο καλό όσο το KTM Duke 200" (έμμεση διαφήμιση). Οπότε άρχισα να παρατηρώ το KTM που έχει ABS (το οποίο δεν έχει ούτε το Inazuma, ούτε το Wolf) και μετά το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το Duke 390. Πάνω που ερωτευόμουν το τελευταίο, διαπίστωσα ότι είναι για μικρόσωμους αναβάτες και άρχισα να φλερτάρω με το MT-07.

και μετα λες γιατι να πας για τον το mt07 που ειναι ψιλοψοφιο ας παρουμε το 4κ χιλιαρι (cb1000) ή ενα δυνατο πιστολατο μονοκυλινδρο που ειναι το duke 690...μετα μεγαλε παμε σε busa και τελος στο H2R...δεν παει παραπανω να ξερεις...

Το Inazuma δε μου αρέσει πολύ. Η σχεδίασή του θυμίζει Honda CB, 10 χρόνια πίσω. Πλήρες υγρών είναι 183 κιλά, δηλαδή δεν είναι ελαφρύτερο από κάποια 600άρια. 10 κιλά λιγότερο είναι το σαφώς πιο όμορφο Wolf, το οποίο μπορεί και να έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη, με βάση όσα λέτε, αν είχε ABS.

..και ξαναμπαινεις σε συγκρισεις με το ποιο ειναι πιο βαρυ...τι σχεδιαση εχει το ταδε και αν θα ταιριαζει με τα ρουχα σου το χρωμα...και αν εχει abs και traction και σου πα και μου πες...:rolleyes:

τελικα, οτι και να πουμε εμεις, ο νεοσσος ξερει καλυτερα...

@blitzer το cbr καλο, χρυσο, οπως και το ninja 250 αλλα φουλ πλαστικα που στην στραβη θα κλαιει αυτος και θα γελανε οι αντιπροσωπειες...

toyar
24/05/2015, 10:29
το σκεπτικο ειναι οτι παιρνει κανεις κατι ευκολο και αξιοπιστο για αρχη και οποτε θελει παει στο επομενο εχοντας μικρη χασουρα
εχω γνωστο που εχει γραψει 150000χλμ με 400αρι transalp και συνεχιζει τωρα με το 650 με ρυθμους delivery και ειναι τρισευτυχισμενος με βαση τα λεφτα που πληρωσε και πληρωνει
γενικα μιλωντας παντα υπαρχει το καταλληλο μηχανακι για καθε αναβατη και το αντιστροφο
και ειδικοτερα οταν ειναι καποιος στην αρχη δεν εχει και τρελες απαιτησεις

AristidisZ
24/05/2015, 10:48
Αφού εσύ που δεν ξέρεις να κάνεις εκκινήσεις από τις 7-8 χιλιάδες στροφές όλο σου σβήνει κι έχουμε βαρεθεί να σε σπρώχνουμε για να ξεκινήσει να τσουλάει το 'ρδέλο σου κάθε Δευτέρα στον Κρίκο:lol:

Tην τελευταία φορά που είχα κάνει εκκίνηση με 8000 rpm και δεν έσβησε (το μακρινό 1998) είχα βρεθεί κάτω από ένα nissan sunny ενός γείτονα :bawl::bawl::bawl::bawl: (true story)

SHOOTER045
24/05/2015, 10:49
του ειπες χαλαρα ομως καταναλωση 7λιτρα στα 100χλμ, μπορει και 8; του ειπες κοστη σερβις; του ειπες οτι ειναι 230 κιλα μηχανη; οτι δεν εχει ΑΒΣ?οτι εχει αθλια φρενα;...δεν ζηταει κατι τετοιο ο ανθρωπος απο οτι καταλαβα και γενικα το πεθαμενατζιδικο παλιο τρανσαλπ δεν κολλαει πουθενα πια σημερα και σε κανενα..γνωμη μου παντα..

Όχι και άθλια τα φρένα του ΤΑ( 650)
τότε τι να πούμε για άλλα.
Εντάξει κατανάλωση άνω τού μετρίου,διακοπτες κλπ του 80
Αλλά όχι και άθλια φρένα.
Τα πρώτα στρώματα τι να τα πούμε δηλαδή?
Ενυγουει, πήγε μακριά η βαλίτσα και τα έχουμε πεί σε παρόμοια θέματα.
Ο καθένας μας μιλάει με τα προσωπικά του θέλω ποιο πολύ + τα απωθημένα μας, όπου στα χρόνια μας οι επιλογές ήταν πολύ περιορισμένες 2τ250 4τ400+ .
Αν δεν του κάνει κλικ κάτι ότι και να προτείνουμε είναι ακαιρο.
Ούτε το abs είναι πανάκεια αν δεν ξέρεις να φρενάρεις ούτε τα πολλά μπλιμπλικια.
Ούτε αν πάρει 500/600 τον περιμένει ο χάρος ούτε τίποτα.
Το γκαζι είναι στο μυαλό, όχι στο χέρι.
Συμφωνώ ότι οι τάφοι των σχολών δεν είναι ενδεικτικά δείγματα μότο.
Ας ψάξει ας οδηγήσει ας τα βάλει κάτω απ τα σκέλια τού και μετά μιλάμε για κιλά, γκάζια και φρένα.
Γιατί έχουμε πιάσει οοολη την γκάμα.
Από 250-600+
Στην τελική ας πάρει μπουσα και η να βάλει μειωτηρα στο γκάζι ή να το δουλέψει μονοκυλινδο στην αρχή και όσο μαθαίνει να προσθέτει κυλινδρους

νεοσσός
24/05/2015, 10:58
Αν σκέφτεσαι μηχανάκια τέτοιου στυλ, θα σου πω απλά ότι το CBR250R είναι ένα εκπληκτικό μικρό, κάνει τα πάντα, απίστευτη οικονομία, φθηνή συντήρηση, τρομερά ευκολοδήγητο και με ABS για όσους το θέλουν (εγώ δεν). Θα βρεις μοντέλα του '12-'13 κάτω από 3 χιλιάρικα.
Αν και γενικά δε μου αρέσουν τα sport, βρίσκω όμορφο το συγκεκριμένο. Όμως αφενός δε βλέπω εκδόσεις με ABS, αφε...δύο έχει τα πλαστικά που αναφέρατε ότι θα τα σπάσω. Απ' όσο έχω καταλάβει κάγκελα δε βάζει ο κόσμος σε sport μοτοσυκλέτες. Τέλος, δεν ξέρω αν θα μου ταιριάζει η σκυφτή θέση οδήγησης μία sport μοτοσυκλέτας. Νομίζω ότι προτιμώ τη λίγο σκυφτή που έχει το SuperFour σε σχέση με την όρθια του CBF600, αλλά δεν έχω εμπειρία από εντελώς σκυφτή θέση οδήγησης.

CB1000 είπαμε.

Το χόρνετ δεν τραβάει χαμηλά.
Ορίστε ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει και μου τη λέει εκεί που πρέπει.

ΟΚ, το βγάλαμε από την εξίσωση το 1000άρι. Η απόδοση του Hornet ψηλά δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Αν τώρα είναι κακή η ύπαρξή της, επειδή είναι πειρασμός, είναι παράμετρος που δεν μπορώ να αντιληφθώ, αλλά τη δέχομαι.

Τώρα είμαι στη φάση που προσπαθώ να πεισθώ ότι θα περάσω τον πρώτο χρόνο με 250άρι. Προειδοποιώ ότι θα χρειαστώ καιρό για να το χωνέψω. :)

Κάποια στιγμή πέρσι είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι θα βγει το Sym Wolf σε 300cc με ABS, αλλά δε βλέπω κάποια εξέλιξη στην αγορά.

και μετα λες γιατι να πας για τον το mt07 που ειναι ψιλοψοφιο ας παρουμε το 4κ χιλιαρι (cb1000) ή ενα δυνατο πιστολατο μονοκυλινδρο που ειναι το duke 690...μετα μεγαλε παμε σε busa και τελος στο H2R...δεν παει παραπανω να ξερεις...
Ναι, η αλήθεια είναι ότι μπήκα στη λογική να αγοράσω κάτι που θα έχει αφενός την ασφάλεια μίας μεσαίας μοτοσυκλέτας (κυρίως το ABS και δευτερευόντως την ισχύ της), αφετέρου θα μου δώσει τη δυνατότητα να το πηγαίνω χαλαρά στην αρχή, ενώ θα έχει περίσσεια ισχύος για το κάτι παραπάνω που θα ζητήσω αργότερα.

Αν επιλέξω να πάρω μικρή μοτοσυκλέτα, θα το κάνω επειδή θα πεισθώ ότι με τη μεσαία κινδυνεύω πολύ περισσότερο. Όχι για τα χρήματα.

BLiTzER
24/05/2015, 13:00
Τώρα είμαι στη φάση που προσπαθώ να πεισθώ ότι θα περάσω τον πρώτο χρόνο με 250άρι. Προειδοποιώ ότι θα χρειαστώ καιρό για να το χωνέψω. :)

Έχουν περάσει από τα χέρια μου γυμνά 600άρια, supersport 1000άρια, motard, KTM (ναι είναι ξεχωριστή κατηγορία :P), αλλά το τελευταίο έτος το έβγαλα με ένα CBR 250R, επειδή ήθελα κάτι μικρό και οικονομικό. Το χρησιμοποιούσα για καθημερινό, πήγα εκδρομές μαζί του, έκανα 300-400 χλμ αυθημερόν δικάβαλος, επαρχιακά κομμάτια, εθνικές, προσπερνούσα, έστριβα με απίστευτη ευκολία και με αξιώσεις μοτοσυκλέτας και δε μου έλειψε ποτέ τίποτα. Άσε που κάτι 600άρια είχαν βάλει τα κλάματα κατά καιρούς πάνω στη γέφυρα του ΚΤΕΛ Κηφισού :P Μην υποτιμάς τα 250. Ειδικά για αρχάριο είναι εξαιρετικά. Απλά δεν υπάρχει ποικιλία και, συνήθως, είναι ακριβά γι'αυτά που προσφέρουν.

devil's animal
24/05/2015, 13:36
Ναι, η αλήθεια είναι ότι μπήκα στη λογική να αγοράσω κάτι που θα έχει αφενός την ασφάλεια μίας μεσαίας μοτοσυκλέτας (κυρίως το ABS και δευτερευόντως την ισχύ της), αφετέρου θα μου δώσει τη δυνατότητα να το πηγαίνω χαλαρά στην αρχή, ενώ θα έχει περίσσεια ισχύος για το κάτι παραπάνω που θα ζητήσω αργότερα.

Αν επιλέξω να πάρω μικρή μοτοσυκλέτα, θα το κάνω επειδή θα πεισθώ ότι με τη μεσαία κινδυνεύω πολύ περισσότερο. Όχι για τα χρήματα.

δεν σου ανεφερα πουθενα τα χρηματα...
εσυ μπορει να εισαι ο πιο πλουσιος ανθρωπος στην Ελλαδα, απο την στιγμη οπως που εισαι νεος...εισαι ΝΕΟΣ....

αν σε ανεβασει καποιος που ξερει πανω σ'ενα 250, και σε παει μια "πολεμικη", θα τρομαξεις απο το πρωτο λεπτο...

μην κοιτας τα αμαξια που τα 1200 με τα 1400cc διαφερουν πολυ λιγο και ακομα και ενα 1600αρι να παρεις ή και ενα 1800αρι μπορεις να το διαχειριστεις...

στις μηχανες ακομα και τα 100cc παιζουν μεγαλο ρολο στις επιταχυνσεις, τις τελικες ταχυτητες και ολα τα υπολοιπα...
το 125 με το 250 ειναι μια εντελως ΑΛΛΗ κατηγορια...
τα 250 με τα 400 τα ψιλοστροφα, μια απο τα ιδια...
τα 600αρια παιζουν στην μεση μεν, ειναι τελειες σκοτωστρες για καποιον που νομιζει οτι πηγε στην "μεσαια" κατηγορια δε...(ειτε ειναι μονοκυλινδρα, ειτε 4κ)...
μετα ξεφευγουμε...

o_gavros
24/05/2015, 14:29
Ακόμα και τώρα που έχω το 1400 (προς το παρόν αυτό με έχει βασικά, όχι εγώ εκείνο;))....
...μουμπλε μουμπλε...σάλια...φύκια...κορδελακια...
...Με το 1400 δυο τρεις φορές το έχω ανοίξει το γκάζι μέχρι το στοπ, έχοντας μέσα 6η και πηγαίνοντας σαν κότα, απλά και μόνο από περιέργεια.
Και πάλι με τρόμαξε το τράβηγμά του....
πιες του το αίμα λέμε το φελέκι μου...
όποιος κοιμάται,πέφτει ήφοβάται;
κάπως έτσι τελος πάντω, κατάλαβες εσυ τωρα :p.
Τιναφτα τα λούλικα; δε σε σκίζω γιατί σαγαπώ και σέβομαι;
τσο και λο θένε τα μηχανάκια, το προδέρμ κι η φροντίδα έπονται.

Yamaha R6.Τέλος.
Έτσι. ειδικά αν ο νέος είναι θρησκόληπτος, θα ανακαλύψει νέους δεσμούς στη σχέση του με τα θεία, κάθε που θα προσπαθεί να ξεκινήσει αξιοπρεπώς απο στάση, ή/και κάθε που θα ξεπερνά τις 7-8 χιλιάδες σ.α.λ. ...

γιατι να μην επιλέξεις απλά επειδή αυτη συστήνεται ως η λογική αλληλουχία (baby steps) στον νέο κόσμο που θέλεις να μπεις;

νεοσσός
24/05/2015, 14:35
δεν σου ανεφερα πουθενα τα χρηματα...
εσυ μπορει να εισαι ο πιο πλουσιος ανθρωπος στην Ελλαδα, απο την στιγμη οπως που εισαι νεος...εισαι ΝΕΟΣ....
Δεν είπα ότι είμαι πλούσιος, ούτε ότι μου περισσεύουν χρήματα. Μακάρι να είχα λεφτά για πέταμα. Εννοούσα ότι δε θα τσιγκουνευτώ να δώσω κάτι παραπάνω, αν ξέρω ότι αυτό είναι για τη δική μου ασφάλεια. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που επιλέγω κανονική μοτοσυκλέτα και όχι παπί.

γιατι να μην επιλέξεις απλά επειδή αυτη συστήνεται ως η λογική αλληλουχία (baby steps) στον νέο κόσμο που θέλεις να μπεις;
Διότι δε μου αρέσει η διαδικασία της αγοραπωλησίας, ούτε έχω το χρόνο για κάτι τέτοιο. Υποθέτω (παραλόγως, κατά τη γνώμη σας) ότι μπορώ να κάνω τα baby steps με μία μεσαία μοτοσυκλέτα, τιθασεύοντας ο ίδιος τον εαυτό μου κι όχι περιμένοντας από τη μικρή μοτοσυκλέτα να με περιορίσει με την ισχύ της.

daz
24/05/2015, 14:43
Χαλαρώστε ρε 'σεις, είναι 30τόσο χρονών ο άνθρωπος δεν είναι κανένα πεδαρέλι. Δεν είναι όλοι οι 30ριδες μυαλωμένοι αλλά όσοι δεν είναι θα τσακιστούν και με 125.

νεοσσός
24/05/2015, 14:50
Χαλαρώστε ρε 'σεις, είναι 30τόσο χρονών ο άνθρωπος δεν είναι κανένα πεδαρέλι. Δεν είναι όλοι οι 30ριδες μυαλωμένοι αλλά όσοι δεν είναι θα τσακιστούν και με 125.
Δεν πειράζει. Άσε τους να μου τη λένε, μπας και πειστώ. Διότι όπως βλέπεις, επιμένω για πράγματα που δεν ξέρω, άρα χρειάζομαι τον αντίλογο για να πάρω σωστή απόφαση, αντί να επιλέξω ό,τι μου κάθεται καλά στο μάτι και στην καρδιά.

devil's animal
24/05/2015, 14:55

στο 'χρωστουσα απο την πρωτη σελιδα...:a22:

επισης αν ειναι τοσο μυαλωμενος ας παρει duke690 ή husaberg fs650 ή sxv550 ή gsxr600/cbr600/zxr600/r6 και λοιπα εξακοσαρια που αντιπροσωπευουν την μεσαια κατηγορια...:giggle:

τωρα που το σκεφτομαι και με το cb1000r, μια χαρα θα τα παει...μονο 110 ροδα...καμια 125αρια στροφαλο...ψοφιμι...

o_gavros
24/05/2015, 14:56
προσωπικά εγω δεν είχα καμία πρόθεση να στην πω.
απλά μια γνωμη έριξα.
τώρα προφανώς και εσύ έχεις και το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι.
Αν εχω καταλάβεισωστά, όλα αυτα ειναι εντελώς καινουρια για σενα,για αυτό ίσως και ο "παιδικός" τρόπος αντιμετώπισης.

ακαιπούστε, μια χαρά τσακίζεσαι και με 100αρι δίκυκλο...

daz
24/05/2015, 15:04
στο 'χρωστουσα απο την πρωτη σελιδα...:a22:

:lol: :D

AristidisZ
24/05/2015, 15:05
δεν έρχεσαι αύριο να πιούμε καμιά μπύρα να το συζητήσουμε εκ του σύνεγγυς ; :beer:

amyroukai
24/05/2015, 15:59
ρε γληγορε ντεβιλε... πεδι;;; πεδιατρος; πεδοτοπος; πεδοβουβαλος; γιατι ρε νεοκοπε βορειε πεδαρελι;;;;

600 ρε. μην πεθανει απο ανια ο χριστιανος. αλλα ξερω, βαλτοι απο τον Παπ ολοι, να μαθει το νεοσσουδι την τεχνη του ανταλασσειν και του εμπορευεσθαι, καθε τερμηνο και αλλο μοτορι. :lol:

congate7
24/05/2015, 16:13
Νεοσσέ φίλε μου και εγώ όταν άρχισα να ψάχνω μηχανάκι κοίταζα σαν και εσένα Versys κτλ, να έχει abs και τέτοια αλλά μόλις οδήγησα το δρζ κατάλαβα ότι αυτό ήθελα. Μετά από τόσες προτάσεις η επόμενη κίνηση είναι να πας να δοκιμάσεις. Εκεί θα καταλάβεις το τι σου ταιριάζει

Και σου έχω άλλη μία πρόταση
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5788562/

pipe_smoker
24/05/2015, 17:53
Tην τελευταία φορά που είχα κάνει εκκίνηση με 8000 rpm και δεν έσβησε (το μακρινό 1998) είχα βρεθεί κάτω από ένα nissan sunny ενός γείτονα :bawl::bawl::bawl::bawl: (true story)

Το μηχανάκι ποιός το έκλαιγε?

(γιατί απ'όσο θυμάμαι τα μόνα μηχανάκια που έχουν βασανίσει τα χέρια σου πριν το χόρνετ είναι ένα gs650 κι ένα παπι)

Στο gs οι 8.000 στροφές πρέπει να είναι γύρω στις 1.500 μετά τον κόφτη:lol:
Στο παπί άσ'το.

Λέγε τίνος το μηχανάκι κατέστρεψες:D

Νομίζω ότι προτιμώ τη λίγο σκυφτή που έχει το SuperFour σε σχέση με την όρθια του CBF600, αλλά δεν έχω εμπειρία από εντελώς σκυφτή θέση οδήγησης.

Εσύ δεν είπες ότι σου αρέσουν τα μοντέρνα μηχανάκια.
Το super four το κολοκοτρωνέικο πού διάολο το θυμήθηκες?

Επίσης η θέση είναι συνήθεια.
Δε μιλάμε για τραγικές διαφορές.
Και το cbf, και τα cb και γενικώς τα street μηχανάκια ελαφρώς γυρτή θέση έχουν.

Ορίστε ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει και μου τη λέει εκεί που πρέπει.

ΟΚ, το βγάλαμε από την εξίσωση το 1000άρι. Η απόδοση του Hornet ψηλά δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Αν τώρα είναι κακή η ύπαρξή της, επειδή είναι πειρασμός, είναι παράμετρος που δεν μπορώ να αντιληφθώ, αλλά τη δέχομαι.

Ρε τί προειδοποιείς γαμώ την τρέλα μου?:a29:

Ρε θα τα σπάσω όλα εδώ μέσα λέμε!:a02::a018:

Πες μου ότι μας τρολλάρεις να ησυχάσουμε σε παρακαλώ.

Προσπαθείς να πεισθείς ότι θα περάσεις τον πρώτο χρόνο με 250άρι......

Δε σε στέλνουνε να φυλάς τα σύνορα βρε άνθρωπε ούτε να κάνεις το αγροτικό σου στα κάτω Σεκλανα.

Μηχανάκι θα πάρεις.
Βουμ βουμ, πρα πρα, πώς το λένε, ωραίο πράμα. Good good!!!!

Εσύ κάνεις λες και θα το κουβαλάς στην πλάτη.

Κατ'αρχάς όπως σου έγραψε και κάποιος άλλος (ο ντέβιλ νομίζω?) οι μοτοσυκλέτες δε χωρίζονται σε μικρές-μεσαίες-μεγάλες. Δε βλέπουμε motogp.

Οι κατηγορίες είναι πάρα πολλές και διαφέρουν πολύ η μία από την άλλη.

Αλλά τέλος πάντων για να μιλήσω στη γλώσσα σου...

Ναι, με τη μεσαία κινδυνεύεις πολύ περισσότερο. Πάρε μικρή.

(εντάξει, σε έπεισα?)

....για τη δική μου ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που επιλέγω κανονική μοτοσυκλέτα και όχι παπί.

Αν αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιλέγεις μηχανή αντί για παπί, να πάρεις παπί.

Το παπί γαμεί και δέρνει και είναι και γαμώ τα σχολεία.

Κι άμα πέσεις πονάνε όλα λιγότερο (και οι τσέπες, και τα κόκκαλα, και το μηχανάκι, και όλα)

δεν έρχεσαι αύριο να πιούμε καμιά μπύρα να το συζητήσουμε εκ του σύνεγγυς ; :beer:

Αυτός θέλει να τον πάρει ο Παπ αγκαζέ και να τον κάνει άνθρωπο.

Τρενοσέ, κανόνισε άμα είναι να πας αύριο Κρίκο να τα πείτε από κοντά να ενημερώσεις.

Να ξέρω με τί μηχανάκι να έρθω μπας και το δώσω σε ένα φίλο που έχω εκεί να σε κάνει μια βόλτα να δεις πώς πάει η μικρή κατηγορία.

devil's animal
24/05/2015, 18:28
ρε γληγορε ντεβιλε... πεδι;;; πεδιατρος; πεδοτοπος; πεδοβουβαλος; γιατι ρε νεοκοπε βορειε πεδαρελι;;;;

600 ρε. μην πεθανει απο ανια ο χριστιανος. αλλα ξερω, βαλτοι απο τον Παπ ολοι, να μαθει το νεοσσουδι την τεχνη του ανταλασσειν και του εμπορευεσθαι, καθε τερμηνο και αλλο μοτορι. :lol:

δεν το 'γραψα εγω ρε μελαχρινο αγορι το πΕδαρελι...:nono:
ο σουπιας το'γραψε και εγω απλα επεσημανα το λαθος...:a44:

amyroukai
24/05/2015, 18:38
ουπς σωστο, διαβασα μονο την παραθεση μην κανω διπλο κοπο :)

AristidisZ
24/05/2015, 19:11
Το μηχανάκι ποιός το έκλαιγε?

(γιατί απ'όσο θυμάμαι τα μόνα μηχανάκια που έχουν βασανίσει τα χέρια σου πριν το χόρνετ είναι ένα gs650 κι ένα παπι)

Στο gs οι 8.000 στροφές πρέπει να είναι γύρω στις 1.500 μετά τον κόφτη:lol:
Στο παπί άσ'το.

Ποιος σου είπε ότι τα cubακια δε στροφάρουνε στις 10000 ; :eek:

336041

νεοσσός
24/05/2015, 21:08
Πες μου ότι μας τρολλάρεις να ησυχάσουμε σε παρακαλώ.
Σε καμία περίπτωση δε σας κοροϊδεύω. Καταλαβαίνω όμως ότι "παιδικός", όπως ειπώθηκε, τρόπος αντιμετώπισης του θέματος σας κουράζει, οπότε θα ξαναδιαβάσω από την αρχή τις προτάσεις σας και θα προσπαθήσω να μη γίνομαι αναλυτικός με τις έωλες επιθυμίες μου.

Δύσκολο να έρθω αυτή την περίοδο στον Κρίκο. Δουλεύω μέχρι αργά, μπας και μαζέψω κανένα χρήμα για το μοτοσακό. :)

amyroukai
24/05/2015, 21:21
μωρε δεν ειναι παιδικο ακριβως. αλλα να, σαν να λες τι εχεις ακουσει για το σεξ και προσπαθεις να σχηματισεις γνωμη για το τι να ζητησεις στο "σπιτι". και εχεις τον εναν να σου προτεινει Διονυσο, τον αλλο Μαρκησιο, τον αλλο Εμπειρικο, τον αλλο Αρλεκιν... Ακρη δεν θα βγαλεις ευκολα η και καθολου διαβαζοντας.

αιτωλοακαρνανια λεει ρε παιδες, τωρα το ειδα... που να σκασει μυτη κρικο;;;;

AristidisZ
24/05/2015, 21:26
Σιγά μωρέ 2 ώρες δρόμος είναι

νεοσσός
24/05/2015, 21:27
Ακρη δεν θα βγαλεις ευκολα η και καθολου διαβαζοντας.
Ναι. Θα πρέπει να ξεκινήσω για να αποκτήσω γνώμη και με τα χρόνια να περάσουν από τα χέρια μου διάφορες μοτοσυκλέτες, μέχρι να ξέρω κάπως καλύτερα τι θα χρειάζομαι τη δεδομένη στιγμή.

Το κακό είναι ότι έχω μία εικόνα στο μυαλό μου για το τι θα μου άρεσε να καβαλάω, η οποία με περιορίζει από το να δεχθώ άμεσα την όποια ορθολογιστική άποψη. Αυτό όμως είναι κάτι προσωπικό που δεν έχει νόημα να το συζητάμε, διότι άκρη δε θα βγει και θα λερώνετε άδικα τα σεντόνια που γράφετε με καλή διάθεση.

Δεν όμως παντελόνι η μοτοσυκλέτα. Σήμερα την αγοράζεις, δε σου κάνει, την πουλάς και παίρνεις άλλη. Πρέπει να το σκεφθείς αρκετά πριν, ακόμα κι αν δεν ξέρεις και να πάρεις μερικές γνώμες πριν επιλέξεις από τον τιμοκατάλογο.

amyroukai
24/05/2015, 21:28
ποοοοοοοτε θα κανει πλαστικα...
μου φαινεται θα παω μια βολτα για τσαμπα καφε στου θαντερεϊς, εκει διπλα δεν ειναι; να το μοιρασουμε...

νεοσσός
24/05/2015, 21:31
αιτωλοακαρνανια λεει ρε παιδες, τωρα το ειδα... που να σκασει μυτη κρικο;;;;
Αιτωλοακαρνανία είναι το προεπιλεγμένο (πρώτο στη λίστα) του forum. Στο νομό Αττικής είμαι (το διόρθωσα), γι' αυτό άλλωστε τρώω και το αγγούρι με την κίνηση καθημερινά. Μακάρι να έμενα μόνιμα επαρχία.

amyroukai
24/05/2015, 21:32
Το κακό είναι ότι έχω μία εικόνα στο μυαλό μου για το τι θα μου άρεσε να καβαλάω.

δεν εννοω αυτο.

πιο πολυ το πηγαινα στο παρε μια "ευκολη μεση λυση" με μελλον και απλη μεταπωληση για να εχεις exit strategy. ητοι 600αρι :)

γραφοντας χιλιομετρα μπορει να δεις τι σου αρεσει, τι σου λειπει, τι θα ηθελες απο το επομενο... η θα δεις οτι καλυπτεσαι αξιοπρεπεστατα και δεν θελεις επομενο.

προσθηκη. αφου ξερεις τι θα σου αρεσε... γιατι οχι με αυτο που σ'αρεσει; εγω στα τυφλα ψωνισα γιατι μου αρεσαν ΟΛΑ, καλο μου βγηκε... :lol:

o_gavros
26/05/2015, 19:30
να τονε ακούς το Γερων Αμυρουκάι...πολλά'χουν δει τα μάτια του :bawl:

νεοσσός
06/06/2015, 09:04
Είμαι ακόμα στη φάση αναζήτησης και σκέψης. Αν και γενικότερα δε σκέφτομαι για μηχανές με πλαστικά, μου πρότεινε ένας φίλος το CBR250R με ABS. Το είδα πρόσφατα σταθμευμένο και μου άρεσε. Αν έχω καταλάβει καλά, είναι πιο εκπολιτισμένο από τα μεγαλύτερα αδέρφια του, με πιο άνετη θέση οδήγησης και πιο κατάλληλο για χρήση στην πόλη. Ποια είναι η γνώμη σας;

Vice
06/06/2015, 10:06
Κράτα τα λεφτά σου και πάρε ένα μεταχειρισμένο γυμνό με λίγα κυβικά ώστε να μάθεις να οδηγάς και όταν με το καλό ανέβεις επίπεδο τότε διαλέγεις αυτό που θέλεις ακριβώς. Σπανια η πρώτη μηχανή είναι αυτό που θέλουμε. Παίρνεις μια, πειραματίζεσαι και βλέπεις τι σου αρέσει και τι όχι και η επόμενη θα είναι ακριβώς αυτό που θα θέλεις και χρειάζεσαι.

Το CBR250 είναι καλό αλλά με το που θα φας την πρώτη τούμπα θα ξενερώσεις τέρμα για τα λεφτά που θα κοστίσει η επισκευή του και θα μετανιώσεις.

MG-KTiNoS
06/06/2015, 10:10
Κράτα τα λεφτά σου και πάρε ένα μεταχειρισμένο γυμνό με λίγα κυβικά ώστε να μάθεις να οδηγάς και όταν με το καλό ανέβεις επίπεδο τότε διαλέγεις αυτό που θέλεις ακριβώς. Σπανια η πρώτη μηχανή είναι αυτό που θέλουμε. Παίρνεις μια, πειραματίζεσαι και βλέπεις τι σου αρέσει και τι όχι και η επόμενη θα είναι ακριβώς αυτό που θα θέλεις και χρειάζεσαι.

Το CBR250 είναι καλό αλλά με το που θα φας την πρώτη τούμπα θα ξενερώσεις τέρμα για τα λεφτά που θα κοστίσει η επισκευή του και θα μετανιώσεις.

Ενώ μόλις χαλάσει η μεταχείρω και σου δώσει τα μπιστόνια στη μασχάλη δεν θα ξςενερώσει....

Αν έχεις λ7 πάρε ένα καλό μηχανάκι πιο καλά καινούργιο να ξέρεις τι σου γίνεται
Δεν υπάρχει λόγος να μάθεις όλες τις βλάβες και τους μαστόρους της χώρας!
:D

Vice
06/06/2015, 10:28
Εντάξει, μεταχειρισμένη είπαμε όχι σάπιο χρέπι.

Έχει άπειρα αξιολογα μηχανάκια φτηνά τα οποία τα πουλας και στην ιδια τιμή μετα απο 1-2 χρόνια

Δεινόσαυρος
07/06/2015, 00:09
+1188

Ένα κάρο αξιόπιστα παλιά μηχανάκια υπάρχουν. Δεν υπάρχει ανάγκη για υπερ-καταναλωτισμό, ακόμα κι αν έχεις τα λεφτά.
Ανὰγκη για περισότερη συνειδητοποίηση του αντικειμένου υπάρχει, κι αυτό δεν στο δίνει πάντα το "καινούργιο", που ενίοτε μάλιστα στοχεύει περισότερο στο "κορόιδο".

Εκτός κι αν κάποιος δεν έχει πρόβλημμα με την τεράστια απώλεια αξίας από 1° χέρι ώς μεταχειρω...
Εδώ που τα λέμε δεν νομίζω να μας έχει πει ο φίλος πόσα διαθέτει.

===

Επίσης, με ένα καλό engine cage ή έστω mushrooms δεν παθαίνουν και τίποτα τραγικό τα πλαστικά. Αξίζει η μικρή επένδυση.

josua
20/07/2015, 12:44
καλησπέρα και καλώς σας βρήκα (1ο post)!
εγω θα πρότεινα Yamaha xj6. το μόνο αρνητικό του, οτι θα ζεσταίνεται στην κίνηση.

daz
20/07/2015, 15:00
josua καλώς ήρθες. :beer:

Νεοσσέ πως πάει το ψάξιμο? Ακόμα μπερδεμένος? Όποιος μπήκε εδώ μέσα να ρωτήσει το μόνο που κατάφερε ήταν να διπλασιάσει το χρόνο λήψης της απόφασης μέχρι να πάρει αυτό που είχε στο μυαλό του απ' την αρχή. :lol:

Για πες!

Nik0s_Dk
21/07/2015, 19:16
Καλησπέρα σας... Διάβασα μονοκόματα και τις 10 σελίδες ( :eyepop: ) (πήδηξα λίγο τα σεντόνια του φίλτατου pipe_smoker (sorry!!) πλην του πρώτου που γέλασα πολύ) επειδή δειλά δειλά κάνω κουμάντα για να ανέβω κατηγορία. Εμπειρία χρόνων δεν έχω, για την ακρίβεια 1 χρόνο και 19 μέρες, παρά ταύτα όμως έχω κάνει περίπου 19000χλμ. 12500 με wave 110 (δικό μου), crypton (εργασίας) 110 3000 χλμ και 3500 χλμ με citycom 300 (αναβάθμιση εργασίας) σε κάθε είδους κατάσταση (βροχή χαλάζι και έρωτα) και κάθε είδους δρόμο με πολλά και διάφορα συμβάντα από πτώσεις (2 εγώ με μένα πανω και άλλες 2 που έμεινα όρθιος) (περιττές πληροφορίες αλλά οκ!) μέχρι παρολίγον μοιραίες αγκαλιές.
Μπορώ να πω πως ο πάπιος μου με έχει βολέψει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ τόσο από οικονομία όσο και από βολικότητα. Αλλά πλέον μπαίνουν τα εξής ζητήματα.
Πιάνω τον εαυτό μου να βαριέμαι πάνω στο παπί όταν γυρνάω απτή δουλειά μέσω Κηφισσού πηγαίνοντας σπασμένος στα 110κλμ/ωρα. (κάπου κει τελικιάζει, κοντέρ).
Θέλω να βγω παραέξω και δεν μπορώ. (Από 12 χρονών φαντασιώνομαι την διαδρομή Διακοφτό - Καλάβρυτα με μοτό (από κει καταγωγή)) και νομίζω πως φτάνει η ώρα.
Σκούτερ νομίζω αν είχα την επιλογή να μην οδηγήσω ποτέ ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΠΟΤΕ.
Δε λέω χρησιμότατο στην Αθήνα το παπί, οικονομικότατο, σκυλί, πάει όπου του ζητηθεί και όσο του ζητηθεί στα όρια που μπορεί. Και το σκούτερ για τη δουλειά και τις αποστάσεις που κάνω και με τους χώρους που έχει όλα καλά, αλλά............
Για να καταλήξω κάπου. Θα ήθελα κάτι μεταξύ γυμνού και τούρινγκ σπορ κυρίως για καμιά βόλτα-εκδρομή, και ίσως αν αποχωριστώ και τον πάπιο για μόνιμη καθημερινή χρήση. Πρόβλημα σοβαρό με κίνηση δεν συναντώ καθότι οι καθημερινές διαδρομές (συνήθως) είναι από κεντρικές αρτηρίες και ώρες που δεν είναι αιχμής.
Fazer S2 (08 και μετά), Hornet (07 και μετά), Monster 695 (08 και μετά), CBR600F ( :a2: ) (11-12) , διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες έβαλα μέσα και το ΜΤ-07 είναι αυτά που τσεκάρω. Μπορεί να ξεχνάω και κανένα τώρα αλλά δεν έχει σημασία. Κυρίως αυτά είναι.
Το ερώτημα: Εκτός του γεγονότος ότι όλα είναι θέμα μυαλού που (ΔΕΝ :a8:) έχουμε, τι θα λέγατε ή καλύτερα τι θα αποκλείατε και γιατί..
Εξηγούμαι δεν πρόκειται να πάρω αύριο το πρωί μοτό απλά θέλω να βάλω κάτι σαν στόχο αλλιώς δε λειτουργεί το σύστημα! Πάντως δεν κοιτάω πάνω από τα 4000euro (νομίζω είναι ο πιο ρεαλιστικός μου στόχος) εκτός και καταλήξω στην μοναδική λατρεία cbr600f που αν γίνει κίνηση προς τα κει θα πάει για καινούρια.
Ps: Ηλικία 28, δίπλωμα απεριόριστο. Ελάχιστη οδηγική εμπειρία από μηχανή άνω των 250cc (κάποια χιλιόμετρα με ένα fazer 04 και ένα cb250 (ή 400, δεν έμαθα ποτέ) άγνωστης χρονιάς.
Ps II: Δε πιστεύω να σας ζάλισα!!! :beer:

amyroukai
21/07/2015, 20:25
αν δεν παίζει μυαλό με όλα όσα αναφέρεις, θα ζήσουμε να σε θυμόμαστε πολύ σύντομα. .

Κατά τα λοιπά, όλα ωραία είναι. ότι σου αρέσει πΧιοτερο ψωνιζεις. Μυαλό βρες πρώτα όμως.

Nik0s_Dk
21/07/2015, 20:40
αν δεν παίζει μυαλό με όλα όσα αναφέρεις, θα ζήσουμε να σε θυμόμαστε πολύ σύντομα. .

Κατά τα λοιπά, όλα ωραία είναι. ότι σου αρέσει πΧιοτερο ψωνιζεις. Μυαλό βρες πρώτα όμως.

Οχι ρε συ, λίγο χαβαλέ να κάνουμε! Έχουμε και απαυτό! Εξ ου και σε παρένθεση!! Δεν έχω μπει καν σε διαδικασία να μάθω να κάνω καγκουρολαλακίες με το παπί που είναι η αρχή! Δυο φορές γλίστρησε ο πίσω σε νερά με το σκούτερ της δουλειάς και ψιλόχεσμεντέν! Δε ψάχνομαι για μπελάδες κανενός τύπου!

lykourgi
21/07/2015, 21:33
Αφού σου αρέσει το CBR, πάρε αυτό, έστω και μτχ. Γιατί συζητάς τα υπόλοιπα των άλλων εταιρειών;

Ότι και να πάρεις, ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΙ.

Nik0s_Dk
21/07/2015, 22:32
Αφού σου αρέσει το CBR, πάρε αυτό, έστω και μτχ. Γιατί συζητάς τα υπόλοιπα των άλλων εταιρειών;

Ότι και να πάρεις, ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΙ.

Για μεταχείρα που λες στο car δεν βρήκα κάτι κάτω από τα 5000. Και από λόξα πες, αν πήγαινα σε αυτό θα πήγαινα σε καινούριο ακόμα και αν έβαζα δόσεις...Μου άρεσε από το 04 που πρωτοείδα το 600f και το fs αλλά αυτό του 11-12 έχω πάθει έρωτα από την πρώτη ματιά.
Τα άλλα τα αναφέρω γιατί το καθένα έχει κάτι τις που το γουστάρω και είναι πιο προσιτά στα οικονομικά μου για την αγορά τους πάντα. Τωρα από θέματα συντήρησης κλπ πάνω κάτω τα ίδια είναι νομίζω οπότε δεν το βάζω (άμεσα) στη συνάρτηση. (εκτός ίσως του Monster που ως ducati ξέρω είναι πιο ιδιαίτερη μηχανή).

Ξέρεις τι σκέφτομαι για το θέμα παπί και γιατί σκέφτομαι αν είναι να το δώσω.Δεν έχω πιλοτή, μένω σε πολυκατοικία με πάρκινγκ το δρόμο. Όταν λείπω αυτό που θα μένει πίσω δεν θα μπορώ να το προσέχω. ίσως πάλι ναναι απλά ιδέα μου ή φόβος μου αν καταλαβαίνεις πως το λεω.. Αλλά από την άλλη είναι πραγματικά διευκόλυνση στα πάντα.. (και μεταξύ μας δεν θαθελα να το δώσω!!)

Vice
22/07/2015, 08:25
Νίκο καταρχάς κράτα το παπί. Θα το μετανιώσεις αν το δώσεις.

Έτσι οπως τα λες για Fazer s2 σε βλέπω. Είναι μέσα στο Budget σου, είναι πραγματικό πολυμηχάνημα και θα σου κάνει όλα τα γούστα είτε εντός είτε εκτός πόλης.

Για καινούριο CBR που αναφερεις δεν ξέρω αν ειναι υλοποιήσιμο λόγω της κατάστασης με τις τράπεζες. Θα σου ζητάνε 5 εγγυητές για 4-5 χιλιάρικα που θα χρειαστείς και ΑΝ στα δώσουν.
Ερωτας όμως το γαμίδι, και εγώ το έχω καραγουστάρει

buckley
22/07/2015, 12:21
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6720113/

lykourgi
22/07/2015, 12:31
Νίκο, για το Διακοφτό - Καλάβρυτα καλύτερο είναι αυτό που έβαλε ο buckley. Για σκέψου το. :)

Sele
22/07/2015, 15:48
Εγώ απλά να παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία, όντας σε σχετικά παρόμοια θέση πριν από λίγα χρόνια.
Μέχρι τα 29 μου δεν είχα καμία εμπειρία από δίτροχα, κάτοχος αυτοκινήτου και είχα συνολικά ανέβει σε μηχανές 3 φορές στη ζωή μου. Λόγω δουλειάς και καθημερινής κίνησης και αφού μπούχτισα με τα ΜΜΜ (ούτε λόγος για αυτοκίνητο στο κέντρο) αποφάσισα να πάρω "μηχανή". Ήτοι σκούτερ, καθότι άνετο, ευκολοδήγητο, χαμηλή κατανάλωση μπλα μπλα μπλα. SH300, μια χαρά για τη δουλειά που το ήθελα και τη χρήση που του έκανα. Το βαρέθηκα σε 3 μήνες (καθότι και ξενέρωτο εμφανισιακά).
Είχα πόρωση με hornet στρογγυλοφάναρο, το τσίμπησα τελικά. Κουκλί ζωγραφιστό ήμουν πάνω στο μοτόρι και είμαι 1000% σίγουρος ότι όλα τα γκομενάκια όταν πέρναγα από δίπλα τους θα ξερογλείφονταν. Παρ' όλα αυτά, πέραν από τον παράγοντα καύλα (δεν τον υποτιμώ, είναι από τα βασικότερα πράγματα στο "άθλημα"), τραγική πρακτική αξία. Δεν κάνει για σούρτα φέρτα εντός πόλης και δεν ήμουν/είμαι τύπος που τον τρώει το χεράκι του. Να κάνω τη δουλίτσα μου εντός πόλης, να κάνω και τη βολτούλα μου λίγο παραέξω, χαλαρά, να με φυσάει ο αέρας στη μούρη κι απ' όλα (αν δε φόραγα κράνος γύριζα διαφήμιση vidal sassoon να ανεμίζει το μαλλί άμα λάχει) αλλά ούτε μαρσπιέδες ψήνομαι να ξύσω (και να 'θελα δεν μπορώ μάνα μου), ούτε να πάω με 160.
Μου το έκλεψαν στο 3μηνο (καρκίνο πούστηδες). Με τα λεφτά της ασφάλειας (δόξα τω Τουτατί) πήρα ένα BMW GS650.
Οκ δεν είναι η πιο όμορφη μοτό ever αλλά κάνει ακριβώς τη δουλειά που θέλω και με το παραπάνω. Πολύ ευκολοδήγητη, χαμηλή κατανάλωση, ό,τι πρέπει για κίνηση εντός πόλης, σκυλί μαύρο γενικά και μια χαρά τραβάει και για τα κοντινά ταξιδάκια που της έχω ρίξει (300 χλμ max). Εμένα δεν ήταν η πρώτη μου μηχανή αλλά νομίζω ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να την κουλαντρίσει και ένας νέοπας.
Είναι για μένα μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που δεν έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις από άποψη επιδόσεων, σε καμία περίπτωση δεν θα πεθάνεις από συγκίνηση όταν την καβαλάς αλλά η πρακτική της αξία είναι τεράστια, θα καλύψει απολύτως τις ανάγκες που περιγράφεις και θα σε καλύψει τόσο ως νέος οδηγός, όσο και αργότερα, όταν θα αρχίσει να σε τρώει και λίγο παραπάνω το χέρι σου.
Παραμένω κουλός, οπότε η γνώμη όλων των ανωτέρω σίγουρα αξίζει περισσότερο από την προσωπική μου εμπειρία, απλά είπα να τη μοιραστώ μήπως και σε βοηθήσει εφόσον φαίνεται ότι έχουμε κοινή αφετηρία ενασχόλησης με τις μηχανές.

Nik0s_Dk
22/07/2015, 19:19
Vice και γω τείνω προς το fazer έχοντας ακούσει ακριβώς αυτό που λες και συ, ότι είναι πολυμηχάνημα.. Έχει πολλά στην αγορά οπότε κάτι θα βρεθεί.. Αν και θα θελα honda (εμπιστοσύνη!!) (παρεμπιπτόντως έχει η honda κάτι αντίστοιχο με το fazer? Ας πούμε το nc 750x είναι ίδιας κατηγορία) . Νταξ το CBR δεν είναι έρωτας, είναι ΟΟΟΟΟ έρωτας!! Μαμάει!!!
lykourgi νταξ καλούτσικο!! χαχαχα! Δεν ξέρω αν θάθελα κάτι τόσο παλιό. Ισως όταν αποκτήσω γνώσεις και εμπειρία ώστε να μπορώ να το φροντίζω μόνος μου. Θέλει αγάπη και προδέρμ η παλαιότητα, δεν κάνει για όλους!!! By the way Αθήνα μένω στο Γαλάτσι, το Διακοφτό- Καλάβρυτα απλά είναι τρελή διαδρομή.. εδώ τη χαίρομαι με το αυτοκίνητο όταν πάω προς το χωριό!!!!
Φίλε Sele όταν έγραφα το αρχικό ποστ κάτι τέτοιο περίμενα να διαβάσω. A true story που να πλησιάζει τα δικά μου δεδομένα! Το μόνο μείον είναι πως δεν ξέρω αν θα παιρνα μπι εμ ντάμπλιγιου μοτό! Δε ξέρω, αφενός δεν μ αρέει τόσο. Αφετέρου έχω ακούσει για ακριβά σέρβις σε σχέση με τα γιαπωνέζικα. Θα μαι ψεύτης να σου πως πως δεν την έβαλα τη μηχανή σου για αναζήτηση στο car αλλά δεν με έψησε και τόσο...... Πιο πολύ για την αρχική σου επιλογή θα ψηνόμουν. Το hornetaki είναι άκρως συμπαθητικό..
ps: Thnx παιδιά που χαλάτε χρόνο για απαντήσεις! :beer:

Sele
23/07/2015, 12:41
Η άποψή μου είναι ότι το hornet δεν κάνει για σένα αφ' ενός λόγω οδηγικής ικανότητας και αφ' ετέρου για πρακτικούς λόγους. Δεν είναι γενικά για μετακινήσεις εντός πόλης, σε συνθήκες έντονης κίνησης, σταμάτα ξεκίνα κλπ. Δεν αποδίδει στα χαμηλά, το φαγάκι της το τρώει αρκετά από κατανάλωση και θα σου ανεβάζει και τίγκα θερμοκρασία (επίσης επειδή σε αυτό το μηχανάκι είναι κρίμα να βάλεις μπαγκαζιέρα από άποψη εμφάνισης, χάνεις και σε αποθηκευτικούς χώρους).
Εμφανισιακά εγώ έκοβα και κόβω φλέβα (για το στρογγυλοφάναρο μιλάμε ε) αλλά χρηστική αξία μηδέν. Δεν το κράτησα καιρό αλλά όσους μήνες το είχα το κακόμοιρο πήγαινε άκλαυτο. Δεν μου έκανε και δεν του έκανα, ήθελε άλλη χρήση και άλλο οδηγό.
Περί προπέλας, το συγκεκριμένο μοντέλο που σου πρότεινα, δεν θεωρείται τυπικό παράδειγμα BMW με τα γνωστά θέματα και παράπονα που ακούγονται γενικά κατά καιρούς. Δεν φοράει boxer κινητήρα, δεν έχει τα λοιπά ψιψιψίνια και κοκοψόψαρα που έχουν τα "μεγάλα" της εταιρίας, έχει άσπαστο κινητήρα rotax και είναι πολύ οικονομική σε κατανάλωση, ανταλλακτικά, service κλπ και έχει και ABS.
Τεσπα εάν δεν σε ικανοποιεί εμφανισιακά το δέχομαι (ούτε εγώ κόβω φλέβα tbh) αλλά η άποψή μου είναι ότι βάσει των αναγκών σου και της χρήσης που σκοπεύεις να της κάνεις, είναι μια πάρα πολύ καλή πρακτική και τίμια λύση.
Τα ίδια χαρακτηριστικά έχει και το Aprilia Pegaso, το οποίο είναι πιο όμορφο εάν θες να το κοιτάξεις κι αυτό.

skylaros
23/07/2015, 12:44
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6720113/

Μου έκανες μεγάλη ζημιά ...

νεοσσός
01/08/2015, 00:32
Νεοσσέ πως πάει το ψάξιμο? Ακόμα μπερδεμένος? Όποιος μπήκε εδώ μέσα να ρωτήσει το μόνο που κατάφερε ήταν να διπλασιάσει το χρόνο λήψης της απόφασης μέχρι να πάρει αυτό που είχε στο μυαλό του απ' την αρχή. :lol:

Για πες!
Κατ' αρχάς χαίρομαι που το νήμα έγινε hijacked και ξύπνησε. Είμαστε κάμποσοι οι άπειροι που ψάχνουμε σημείο αφετηρίας, οπότε καλό είναι να μοιραζόμαστε εντυπώσεις.

Είχα αρχίσει πριν κανένα μήνα να κοιτάζω συστηματικά αγγελίες, μιλούσα όσο μπορούσα με μοτοσυκλετιστές για να παίρνω γνώμες και ήμουν στα τελευταία βήματα πριν αγοράσω κάποια. Τότε εμφανίστηκε το ζήτημα με τον έλεγχο κεφαλαίων που κλόνισε την αγορά και δημιούργησε αστάθεια. Θέλω να δω λίγο πώς θα ισορροπήσει η αγορά τους επόμενους μήνες και θα αποφασίσω τότε.

Η μοτοσυκλέτα είναι για να ομορφύνει την καθημερινή μετακίνησή μου, οπότε πρέπει να δω λίγο το φθινόπωρο τις εξελίξεις με τα οικονομικά, ώστε να μη βρεθώ σε θέση να προβληματίζομαι για τη συντήρησή της. Επιπρόσθετα, θα βρεθούν περισσότερες ευκαιρίες σε μεταχειρισμένες εκείνη την εποχή.

Άλλωστε αυτή την περίοδο η κίνηση στους δρόμους έχει σπάσει και η μετακίνηση στην Αθήνα με αυτοκίνητο είναι άνετη. Μοναδικό μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι δε θα έχω την ευκαιρία να κάνω τα πρώτα χιλιόμετρα σε δρόμους χωρίς έντονη κυκλοφορία, όπως ήταν ο αρχικός μου στόχος, που ήθελε την αγορά της μοτοσυκλέτας στις αρχές του καλοκαιριού.

Sele, το Hornet πόσο σου έκαιγε εντός πόλης;

koursaraki
08/09/2015, 00:09
παιδια καλημερα...εψαξα περιπου μια ωρα μεσα στο φορουμ για να βρω που να γραψω την απορια μου και κατεληξα εδω. η ερωτηση ειναι απλη(πφφφφ...καλα...)
Τι μηχανη να παρω????
μεχρι τωρα ειχα
crypton-r 105(το εχω ακομη)
crm 250(με το χρυσο μοτερ)
bros 400
bros 600
transalp 400
transalp 600(1998 διπλο δισκοφρενο)
fazer fzs 600
kawassaki 250 (χαμογελαστο-νυχτεριδα)
suzuki sv 650 s (2001)

εχω οδηγησει πολλα αλλα απο λιγες μικρες βολτες το καθενα κι ενα απο αυτα που θυμαμαι και θα θυμαμαι για παντα ειναι το tiger 900.

επειδη ειμαι πολυ περιεργο τυπος μαλλον, κι απο την αλλαγη δικυκλων δεν βγαινει νοημα στο τι θελω, θα πω τις κλασικες τρελες.

ψαχνω ενα παπι hayabusa 600cc... αντε 650...

η αληθεια ειναι το sv ηταν πολυ κοντα σε αυτο που ψαχνω, αλλα... ζορικο το σκυψιμο στην φαση που ειμαι +το μουδιασμα στα απαλα μου χερακια.

το λοιπον...
θελω μηχανακι max εως 750cc
σιγουρα απο 600cc και ανω
με την χαμηλοτερη δυνατη καταλωση καυσιμου( κλασικος?!?!?!)
για χρηση κυριως μεσα στην πολη και αποστασεις max εως 70χμ
αλλα οταν εχει λιακαδες να κανω χωρις σκεψη μια βολτα αθηνα-σαλονικη,σαλονικη λευκαδα...κλπ...
απροβληματιστο και οχι ζημιαρικο(βλεπε kawassaki)
ο λογος που θελω μεχρι 750 ειναι τα εξοδα της ασφαλισης και τελων
θελω επισης, οταν ανοιγω το γκαζι μου, να ειμαι σιγουρος οτι θα προσπερασω τον καγκουρα με το tdm το κοστουμι και την γκομενα μπρελοκ με το 25ποντο(αλλα οκ...θα ζησω και με κατι λιγοτερο απο αυτο)
και θα ηθελα μεσα σε ολα τα αλλα να πιανει μια καλη τελικη, ετσι ωστε να πηγαινω με 160 ανετα και χωρις να πλουτιζω τη shell η την aegen...κλπ.
κοιτουσα με λαγνο ματι το bmw f650 gs...τιμιο μηχανακι...
ειδα για Bandit...
καταλαβα οτι ειμαι πειραγμενος... κι ετσι...ηρθα εδω για να ακουσω γνωμη...

και τωρα το καλυτερο... (μη γελασετε)

το μπατζετ ειναι μεχρι 2000 max...εκτος κι αν προκειται για κατι πραγματικα αξιολογο και πιο φρεσκο σε χρονολογια...

παρακαλω προτεινετε...

Υ.Γ. ειμαι 1.77, 100 κιλα κι εχω κατι δισκοκοιλες...
Υ.Γ. 2 να εχει βολικο καθισμα για τον συνεπιβατη

daz
08/09/2015, 00:40
Μήπως έπρεπε να ανοίξεις ένα καινούριο θρεντάκι? Έτσι θα το δουν και περισσότεροι ;)

Αστο να το δει αυριο τοπικός μοντ και ίσως το κάνει αυτός.

Με αυτό το μπατζετ μόνο versys 650 μου έρχεται στο μυαλό, ώστε να είμαστε μέσα και στα υπόλοιπα που ζήτησες.

koursaraki
08/09/2015, 01:05
Μήπως έπρεπε να ανοίξεις ένα καινούριο θρεντάκι? Έτσι θα το δουν και περισσότεροι ;)

Αστο να το δει αυριο τοπικός μοντ και ίσως το κάνει αυτός.

Με αυτό το μπατζετ μόνο versys 650 μου έρχεται στο μυαλό, ώστε να είμαστε μέσα και στα υπόλοιπα που ζήτησες.

ευχαριστω για την απαντηση...ναι...ας περιμενουμε......

versys ε?
εχει κατι φοβερες τιμες σε bmw, πιστευεις οτι το versys θα με καλυψει καλυτερα?
ξεφευγει και λιγο στην τιμη το versys...

kakavelakis_g
08/09/2015, 01:08
νεοσσος@ 3,5 μήνες και δεν έχεις καταλήξει τι μηχανάκι θα πάρεις? καβάλησες κανένα? τουλάχιστον έκανες κανένα τεστ ντράβ? Εγώ για να σε βοηθήσω θα σου προτείνω κάτι σε ον οφ 600-650 κυβικά, άντε και μέχρι 750 :)
Τα τετρακύλινδρα τύπου χόρνετ κλπ μη τα κοιτάς καθόλου.

Bob_o_mastoras
08/09/2015, 01:24
Ξεχνα τις προσπερασεις στα TDM και καταληγουμε στο...

ταρατατααααααα....

V-STROM :a25:

...αντε και Africa Twin αμα εισαι μερακλης (αλλα ξεχνας το ταξιδι με 160).

Αρχιστε το κραξιμο τωρα παιδια! :D:p

koursaraki
08/09/2015, 02:06
παιδες...τι λετε για το Husqvarna TR 650?????? το ειδα και κατι γαργαληθηκε πανω μου... τι τιμη ειναι αυτη ρε μαγκες????

koursaraki
08/09/2015, 02:14
αφρικα ρε μαααααααν!!!!!!!! σσσσσσσσωραιος.... ωραιο το αφρικα...το εχω καβαλησει κι ενιωθα κατι σαν θεος...νομιζεις οτι πατας και σκυλο... για το Husqvarna TR 650 τι λες...

vstrom...ναι...καλο ακουγεται...κι εχω ακουσει και δει τα καλυτερα και μαλιστα πολυ κοντα σαυτα που ζητω...αλλα! και ακριβο και σουπα...θα μου πεις...το gs μηπως ειναι σπανιο...οχαπλα ελεγα να ξεφυγω απο τζαπανιτο οταν σκεφτομουν το gs...αν και τπτ δεν συγρινεται με japan...καλα οκ...και το αμερικα παραγει κατι θεΐλες...βλεπε TM 530...

Ζεύκας
08/09/2015, 02:43
άφρικα εν έτει 2015.... :rolleyes:

και μετά είναι να απορείς γτ βλέπεις αγγελίες με κάτι χρέπια xr250 ή άφρικα ή άστρεα και τις τιμές στο θεό...

lykourgi
08/09/2015, 12:00
θα πω τις κλασικες τρελες.

ψαχνω ενα παπι hayabusa 600cc... αντε 650..
Και εγώ αυτό ψάχνω..................................................................................... αλλά να πηγαίνει και στο χώμα. :lol:

koursaraki
08/09/2015, 14:40
Και εγώ αυτό ψάχνω..................................................................................... αλλά να πηγαίνει και στο χώμα. :lol:

νομιζω οτι ενα τετοιο εχει ο James Bond...(η μηπως ηταν ο Batman???)

χαχαχαχα

daz
08/09/2015, 14:43
...αντε και Africa Twin αμα εισαι μερακλης (αλλα ξεχνας το ταξιδι με 160).

Το ότι δεν ταξιδεύει με 160 δεν είναι λόγος ρε bob. Ας ρίξει λίγο νερό στο κρασί του για να χαρεί όλα τα υπόλοιπα που του προσφέρει αυτό το μηχανάκι!!!

:moutza:

Bob_o_mastoras
08/09/2015, 14:50
Το ότι δεν ταξιδεύει με 160 δεν είναι λόγος ρε bob. Ας ρίξει λίγο νερό στο κρασί του για να χαρεί όλα τα υπόλοιπα που του προσφέρει αυτό το μηχανάκι!!!

:moutza:

:a22:

foogr01
08/09/2015, 14:55
Η κλασική καραμέλα "Transalp ή Africa" έχει μετατραπεί πλέον σε "V-Strom ή Africa".

Τεράστια επιτυχία για τη Suzuki :p

Στο θέμα μας:
Για να μιλάς για BMW στο budget αυτό μιλάς μάλλον για το μονοκύλινδρο. Δεν ταξιδεύει με 160 και δεν περνάει TDM. Ταξιδεύει χαλαρά κι ωραία, στην πόλη είναι παπί και καίει λίγο.

Θα σου έλεγα κι εγώ το Versys ή το..................................................................TDM :lol:

devil's animal
08/09/2015, 15:43
fazer 600 με καρατιμονα και αλλαγη καβαλετων για να καθεσαι λιγο πιο ορθιος...

koursaraki
08/09/2015, 15:51
Η κλασική καραμέλα "Transalp ή Africa" έχει μετατραπεί πλέον σε "V-Strom ή Africa".

Τεράστια επιτυχία για τη Suzuki :p

Στο θέμα μας:
Για να μιλάς για BMW στο budget αυτό μιλάς μάλλον για το μονοκύλινδρο. Δεν ταξιδεύει με 160 και δεν περνάει TDM. Ταξιδεύει χαλαρά κι ωραία, στην πόλη είναι παπί και καίει λίγο.

Θα σου έλεγα κι εγώ το Versys ή το..................................................................TDM :lol:

TDM νοου γουει...και κυριως επδ πλεον το οδηγουν τυποι σαν αυτους που οδηγουν τα TMAX... επισης...αν ειναι να ξεπερασω τα 750 κυβικα, παω και παιρνω κι ενα vmax για να μου σηκωνεται καθε φορα που το βλεπω...(η τριχα). ψηνομαι πολυ για bmw f650 gs το οποιο παει με 160 και το ξερω γτ το εχει ο γαμπρος και το βολταρω συχνα(οχι απαραιτητα οτι στα 160 πας ξεκουραστα με το gs) αλλα ειναι σαν 650αρι παπι..
και το θεωρω τιμιο μηχανακι...ομως...εχω ενδοιασμους γτ πχ το aprilia strada που κανει την ιδια δουλεια εχει τα ιδια λεφτα με το bmw αλλα ειναι 7 χρονια νεοτερο μοντελο... επισης....τι γνωμες εχετε για το tr???

koursaraki
08/09/2015, 15:55
fazer...ειναι στ αληθεια οικονομικο στην πολη? η απλα ειναι πιο οικονομικο πχ απο το αφρικα? γιατι εγω καταλαβα τι σημαινει οικονομικο μηχανακι οταν αγορασα το sv...12λιτρα στα 170 χλμ με τις βελονες στα κοκκινα...

koursaraki
08/09/2015, 16:18
επισης, αν ειναι οικονομικο,γρηγορο κλπ κλπ κλπ δε με χαλαει κανα ντορσοντουρο η κανα σιβερ...ειναι και ομορφα μηχανακια...αλλα δεν ξερω αν ειναι ζημιαρικα...

Bob_o_mastoras
08/09/2015, 17:03
επισης, αν ειναι οικονομικο,γρηγορο κλπ κλπ κλπ δε με χαλαει κανα ντορσοντουρο η κανα σιβερ...ειναι και ομορφα μηχανακια...αλλα δεν ξερω αν ειναι ζημιαρικα...

Nα τα μας...
Σε τρωει ε;;; :D

Africa θα παρεις θες δε θες!! :smokin:

daz
08/09/2015, 17:26
Ρε δε θέλει να πάρει ντιβανοκασέλα το παιδί! :a014:

koursaraki
08/09/2015, 23:43
αχαχαχαχαχαχα....πολλα λες..αφρικα θες...χχαχαχαχαχαχχ...

οχι μωρε...ειναι λιγο παλιας σχολης γιαυτο που θελω...

foogr01
09/09/2015, 08:58
TDM νοου γουει...και κυριως επδ πλεον το οδηγουν τυποι σαν αυτους που οδηγουν τα TMAX... επισης...αν ειναι να ξεπερασω τα 750 κυβικα, παω και παιρνω κι ενα vmax για να μου σηκωνεται καθε φορα που το βλεπω...(η τριχα). ψηνομαι πολυ για bmw f650 gs το οποιο παει με 160 και το ξερω γτ το εχει ο γαμπρος και το βολταρω συχνα(οχι απαραιτητα οτι στα 160 πας ξεκουραστα με το gs) αλλα ειναι σαν 650αρι παπι..
και το θεωρω τιμιο μηχανακι...ομως...εχω ενδοιασμους γτ πχ το aprilia strada που κανει την ιδια δουλεια εχει τα ιδια λεφτα με το bmw αλλα ειναι 7 χρονια νεοτερο μοντελο... επισης....τι γνωμες εχετε για το tr???

Το TDM το 'πα για πλάκα (είχε και το lol).
Παρένθεση: το ότι ένα μηχανάκι το οδηγάνε ας πούμε επί το πλείστον κάγκουρες δεν είναι λόγος να μην το πάρεις εσύ για να κάνεις αυτό που θες. Να μην το πάρεις για τα παραπάνω κυβικά και το κόστος που συνεπάγεται το καταλαβαίνω. Κλείνει η παρένθεση.

Το μονοκύλινδρο BMW κάνει τα πάντα, όχι τέλεια, αλλά με υποχωρήσεις δε θα σε αφήσει πουθενά παραπονεμένο. Από παπί για την πόλη μετατρέπεται σε φουλ φορτωμένο ταξιδιάρη. Η ταχύτητα ταξιδιού του είναι γύρω στο 120, άντε ίσως και λίγο πιο πάνω. 170 είναι η τελική του και άμα το ανοίξεις τα πιάνει τα 160 αλλά δεν είναι για μένα να το πηγαίνεις συνέχεια τόσο. Στο δείχνει και το ίδιο το μηχανάκι. Αν θες ταξίδι με 160 πρέπει να κοιτάξεις το F 650 GS το δικύλινδρο (ανεβαίνεις όμως σε budget). Όσον αφορά τώρα την παλαιότητα, το μηχανάκι δε μασάει. Υπάρχει σαν μοντέλο από το 2000. Το δίμπουζο (2004+) λένε κάνει λίγο καλύτερη οικονομία σε καύσιμο απ' ότι το μονόμπουζο, ο κινητήρας είναι ο άσπαστος, δοκισμασμένος μονοκύλινδρος της Rotax. Κάτι ψιλοπροβληματάκια τώρα όπως τα καλώδια στο λαιμό (στα παλαιότερα μοντέλα) και η αντλία νερού λύνονται εύκολα. Κόστος συντήρησης μικρό και αν πιάνουν τα χέρια σου πληρώνεις μόνο τα αναλώσιμα (λάδια, φίλτρα κλπ.).

Αν δεν είσαι αποφασισμένος για το BMW βρες ένα Versys να το καβαλήσεις μήπως αλλάξεις γνώμη για τα Καφασάκια. Νομίζω εκεί είσαι.

koursaraki
09/09/2015, 10:53
φιλε foogr εχεις πολυ δικιο περι τδμ...

οσο για το 2κυλινδρο gs κατι εχει παρει κι εμενα το αυτι μου, αλλα ειπαμε...χαμηλο μπατζετ..

το βερσυς ειναι η αληθεια πως δεν το ξερω καθολου σαν μηχανακι, αλλα για την ιστορια, δεν εχω προκαταληψη με την καβα...απλα τα σπορ κ σουπερ σπορ μοντελα της, ειναι ιδανικα οχηματα για να ενισχυουν το εμποριο της βενζινης...

ωστοσο, αν ετυχε να δεις την ερωτηση μου περι χουσκβαρνα τιαρ, νομιζω οτι πρεπει να ειναι τρομερα ιδανικο για μενα, συν οτι στην απιστευτη τιμη των 6.190€ παιρνεις σκληρες βαλιτσουλες πλαινες και ψηλη ζελατινα στην 6ταχυτη εκδοση...κι εχει κ στανταρ abs σε καθε εκδοση... +κινητηρας bmw(εν μερη).

και ολα αυτα ειναι ελαχιστα, αν σκεφτεις οτι αγοραζεις μοντελο ολοκαινουριο, με τα καλουδια της νεας τεχνολογιας και καταναλωση(βαση κατασκευαστη) μολις 3,2/100 στα 90χμ/ωρα.
το σκετο το 6ταχυτο εχει μολις 5.600€...
οποτε το βαζω σαν επιλογη στην περιπτωση που αξιζει πραγματικα, να μαζεψω λεφτα για καποιο διαστημα και να παρω ετουτο...γιατι με δοσεις ανεβαινει στα 7000-7500€...

τωρα πειτε γνωμες...

amyroukai
09/09/2015, 11:21
Για το Χάσκι είχαν μείνει λίγα στην Ελληνμότο, είχε διαφημίσεις ότι μόνο το strada υπήρχε σε στοκ και όντως πολύ καλό (με λίγη ενασχόληση ή με πολύ πρήξιμο στην αντιπροσωπεία να λύσουν τα "παιδικά" που είχε και διαβάζαμε σε ξένα φόρα). Κάνε ένα τηλέφωνο στην ΚΤΜ στην Πλαταιών μήπως έχουν ακόμα κανένα.

Την 6η ταχύτητα δεν ξέρω αν την έχει γιατί το μοτέρ είναι του G650GS κατά βάση που θυμάμαι ότι ήταν 5τάχυτο (αλλά δεν παίρνω και όρκο).

foogr01
09/09/2015, 17:58
Περί Husqvarna δες εδώ (http://www.bikeit.gr/test-bikes/naked-sm-test-bikes/husqvarna-test-naked-bikes/3454-dokimes-on-off-husqvarna-tr-650-strada-terra.html) μια παρουσίαση, έχει και διαφορές με το BMW.

Το μοτέρ είναι το ίδιο που φοράει και το BMW που το έχουν πειράξει και αποδίδει κατιτίς παραπάνω. Η κατανάλωση πρέπει να είναι ελάχιστα πιο πάνω από το BMW. 6η ταχύτητα δεν γνωρίζω να έχει. Μ' αρέσει εμφανισιακά, είναι πιο φρέσκο. Αν όμως κοιτάς να ανέβεις πιο ψηλά σε λεφτά, πήγαινε για το δικύλινδρο κατά την άποψή μου.

BLiTzER
09/09/2015, 17:59
5 σχέσεις έχει.

koursaraki
09/09/2015, 19:45
5 σχέσεις έχει.

υπαρχει 5ταχυτο και 6ταχυτο... απλα εγω προτιμω το 2ο γιατι σιγουρα μπορει να δωσει κατι παραπανω στον αυτοκινητοδρομο

amyroukai
09/09/2015, 20:43
υπαρχει 5ταχυτο και 6ταχυτο... απλα εγω προτιμω το 2ο γιατι σιγουρα μπορει να δωσει κατι παραπανω στον αυτοκινητοδρομοhttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Husqvarna_TR650

Όταν βρεις το εξαταχυτο στείλε και ένα λινκ να το δούμε και εμείς σε παρακαλώ. όσα είδα εγώ για 5 κάνουν λόγο. όλοι λάθος;

Δεινόσαυρος
09/09/2015, 21:25
η αληθεια ειναι το sv ηταν πολυ κοντα σε αυτο που ψαχνω, αλλα... ζορικο το σκυψιμο στην φαση που ειμαι +το μουδιασμα στα απαλα μου χερακια.
Κουρσαράκι, εφόσον σου άρεσε τόσο το SV, τότε το Στρωματάκι θα σου είναι τέλειο, πολύ άνετη μηχανή.
Με το μπάτζετ που (δεν) έχεις, τί άλλο να κοιτάξεις;

Θα σου έλεγα και κανά ΜΤ-07 ή ΕR6/Versys αλλά δεν πιστεύω να βρείς εύκολα με 2Χ.

koursaraki
09/09/2015, 21:53
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Husqvarna_TR650

Όταν βρεις το εξαταχυτο στείλε και ένα λινκ να το δούμε και εμείς σε παρακαλώ. όσα είδα εγώ για 5 κάνουν λόγο. όλοι λάθος;

http://www.hellinmoto.com/#!__husqvarna/street/vstc5=tr-650-terra-abs-gt/vstc28=page-2

στην κατηγορια street επελεξε πχ TR 650 Terra GT ABS

Κινητήρας BMW 58 HP
Tύπος κινητήρα: 4χρονος, υγρόψυκτος, DOHC
Χωρητικότητα κινητήρα: 652cc
Ισχύς (hp/rpm): 57.6 @ 7.250
Ροπή (Nm): 60 @ 5.750
Σχέσεις κιβωτίου: 6
Ύψος σέλας: 865mm
Ελαστικά Ε-Π: 90/90-21 – 140/80-17
Φρένο μπροστά: Brembo, 2πίστονη δαγκάνα, δίσκος διάμετρος 300mm, ABS
Φρένο πίσω: Brembo, μονοέμβολη δαγκάνα, δίσκος διάμετρος 240mm, ABS
Βάρος: 166kg
Ρεζερβουάρ: 14lt
Κατανάλωση στα 90km/h: 3,2lt/100km
Extra: Ζελατίνα ψηλή, Βαλίτσες σκληρές δεξιά και αριστερά, Βάσεις για βαλίτσες
Τιμή: 6.190,00

koursaraki
09/09/2015, 22:01
Κουρσαράκι, εφόσον σου άρεσε τόσο το SV, τότε το Στρωματάκι θα σου είναι τέλειο, πολύ άνετη μηχανή.
Με το μπάτζετ που (δεν) έχεις, τί άλλο να κοιτάξεις;

Θα σου έλεγα και κανά ΜΤ-07 ή ΕR6/Versys αλλά δεν πιστεύω να βρείς εύκολα με 2Χ.

φιλε...μαλλον με βλεπω με κανα gs...απλα αναρωτιεμαι αν υπαεχει κατι οικονομικοτερο απο καθε αποψη(καταναλωση σερβις ανταλλακτικα κλπ) σε αυτα τα λεφτα, με αυτα τα χαρακτηριστικα ιδιας η νεοτερης χρονολογιας...

daz
09/09/2015, 22:08
http://www.hellinmoto.com/#!__husqvarna/street/vstc5=tr-650-terra-abs-gt/vstc28=page-2

στην κατηγορια street επελεξε πχ TR 650 Terra GT ABS

Κινητήρας BMW 58 HP
Tύπος κινητήρα: 4χρονος, υγρόψυκτος, DOHC
Χωρητικότητα κινητήρα: 652cc
Ισχύς (hp/rpm): 57.6 @ 7.250
Ροπή (Nm): 60 @ 5.750
Σχέσεις κιβωτίου: 6
Ύψος σέλας: 865mm
Ελαστικά Ε-Π: 90/90-21 – 140/80-17
Φρένο μπροστά: Brembo, 2πίστονη δαγκάνα, δίσκος διάμετρος 300mm, ABS
Φρένο πίσω: Brembo, μονοέμβολη δαγκάνα, δίσκος διάμετρος 240mm, ABS
Βάρος: 166kg
Ρεζερβουάρ: 14lt
Κατανάλωση στα 90km/h: 3,2lt/100km
Extra: Ζελατίνα ψηλή, Βαλίτσες σκληρές δεξιά και αριστερά, Βάσεις για βαλίτσες
Τιμή: 6.190,00

Φίλε πιο εύκολα έχουν κάνει λάθος στην helinmoto παρά εμείς. :D

Δεινόσαυρος
09/09/2015, 22:10
φιλε...μαλλον με βλεπω με κανα gs...απλα αναρωτιεμαι αν υπαεχει κατι οικονομικοτερο απο καθε αποψη(καταναλωση σερβις ανταλλακτικα κλπ) σε αυτα τα λεφτα, με αυτα τα χαρακτηριστικα ιδιας η νεοτερης χρονολογιας...
Είναι το GS πιο οικονομικό από το DL650;
Ίσως σε βενζίνη, δεν ξέρω, αλλά σε συντήριση/ανταλλακτικά;

Επίσης, αφου τόνισες άνεση και συνεπιβάτη αναρωτιέμαι αν το μονοκύλινδρο GS πραγματικά θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα.

koursaraki
09/09/2015, 22:13
Φίλε πιο εύκολα έχουν κάνει λάθος στην helinmoto παρά εμείς. :D

το πιστευω...απλα αναρωτιεμαι για ποιο λογο εχει 6 επιλογες μοντελων κι οχι 3???

koursaraki
09/09/2015, 22:15
Είναι το GS πιο οικονομικό από το DL650;
Ίσως σε βενζίνη, δεν ξέρω, αλλά σε συντήριση/ανταλλακτικά;

Επίσης, αφου τόνισες άνεση και συνεπιβάτη αναρωτιέμαι αν το μονοκύλινδρο GS πραγματικά θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα.

με την εννοια της ανεσης εννοω οχι καθισμα οπως το z750

koursaraki
09/09/2015, 22:19
με βλεπω με virago 750... :(

daz
09/09/2015, 22:21
2 μοντέλα, στραντα και τερρα, 3 επίπεδα εξοπλισμού για το καθένα.

τίποτα.
city με συναγερμό και δεν ξέρω τι άλλο
gt με βαλίτσες??

Κάτι τέτοιο τεσπα.

Για να προσθέσεις ένα επιπλέον γρανάζι σε 5ταχυτο χωρίς να επανασχεδιαστεί ολόκληρο το κιβώτιο και κατ' επέκταση ο κινητήρας είναι πολύ δύσκολο και γίνεται μόνο αν κάνεις όλα τα γρανάζια πιο λεπτά. Πράγμα που δεν το θέλουμε γιατί θα μας δώσει κανένα στο χέρι και δε θα ξέρουμε τι να το κάνουμε. ;)

foogr01
09/09/2015, 22:38
Μanual (http://www.endurofactory.nl/pdfs/2013/2012_WSM_TR_650_Terra-Strada.pdf): 5 ταχύτητες.

Διάφορα sites: 5 ταχύτητες.

Αυτό (http://www.popularmechanics.com/cars/motorcycles/a8601/2013-husqvarna-tr650-strada-test-ride/) το site : 6 ταχύτητες.

Η Hellinmoto : 6 ταχύτητες στα μισά και 5 στα άλλα μισά.

Χαμός :lol:

daz
09/09/2015, 22:42
Δεν ξέρεις πως πάει? Ένας θα το γράψει λάθος και όσοι το αντιγράψουν απ' αυτόν θα το έχουν λάθος.

Σελίδα 13-14.
http://www.endurofactory.nl/pdfs/2013/2012_WSM_TR_650_Terra-Strada.pdf

Επίσης θυμάμαι κάτι συζητήσεις στο advrider που γκρινιαζαν για τις 5 ταχύτητες. Αν υπάρχει 6ταχυτο κάποιος μουρλός απ' αυτούς θα το έχει φτιάξει. :lol:

spyrval
09/09/2015, 22:48
με βλεπω με virago 750... :(

Σωστός! Οι φυσικοθεραπευτές κλέφτες θα γίνουνε; :lol: