View Full Version : σωφρονισμός οδηγών
RaGe_Raptor
24/05/2015, 22:09
πείτε μου που έχει άδικο.......και γιατί δεν εφαρμόζεται και στην ψωροκώσταινα (https://www.facebook.com/516164968520335/videos/vb.516164968520335/622465491223615/?type=2&theater)
patsavour
24/05/2015, 22:18
Γιατι τιποτα δεν εφαρμοζεται στην ψωροκωσταινα,γι αυτο και λεγεται ψωροκωσταινα.Και πολυ συντομα θα αντικατασταθει το -Ρ απο το Λ
Ξερω γω ισως το παρακανε στο τελος ισως και οχι. Βλεπω καθημερινα παππουδες να μην βλεπουν καν οτι υπαρχει φαναρι, βλεπω μηχανακια να περνανε τα κοκκινα αερα βλακες.. ο επομενος δρομος που πας εχει πρασινο γι αυτο εσυ εχεις κοκκινο βλακες... Σιγουρα το πιο μεγαλο ποσοστο που περναει κοκκινα ειναι μηχανακια.. Προσοχη διπλο τσεκ πριν το περασμα και βοηθεια μας
:lol:
εδώ δεν καταδικάζονται οι κλέφτες, τι λέμε;
RaGe_Raptor
25/05/2015, 08:15
:lol:
εδώ δεν καταδικάζονται οι κλέφτες, τι λέμε;
μα εδώ μιλάμε για απόπειρα δολοφονίας.....
μονο δικιο εχει;Αλλα τπτ δεν εφαρμοζεται στην Ελλαδα γιατι ο ελληνας στηριζεται στις γνωριμιες,την αθλια δικαιοσυνη,τα παραδικαστικα κυκλωματα κτλ.Η αστυνομια δεν ασχολειται και η κατασταση χειροτερευει καθημερινα.
Pan (dvs)
25/05/2015, 08:59
Αποπειρα ειναι ,δεν εγινε και τιποτε.Ασε που και να γινει κατι και παλι δεν εγινε και τιποτε.
Σιγα μην κατσουνε να ασχοληθουνε με τον Ιαβερη,εδω εχουνε σοβαροτερα προβληματα.Καθε χρονο χανεται μια μικρη πολη απο ατυχηματα,αλλα ειπαμε ,εμεις εχουμε αλλα σοβαροτερα πραγματα για να ασχοληθουμε.
Ας πουμε για το αν ξαναδιοριστουνε οι καθαριστριες πεσανε ολα τα καναλια επανω.Βουλευτες,υπουργοι....η σαρα και η μαρα.Εδω ισχυει αυτο που λενε "εδω καραβια χανονται,βαρκουλες ανεμιζουν".
Πρεπει να το εχω ξαναγραψει,αλλα δεν βαριεσαι.
Οδηγουσα το αυτοκινητο σε σχετικα μεγαλο δρομο με καλουτσικη ταχυτητα.Σε καποια διασταυρωση με πολυ μικροτερο δρομο ειχα stop,το οποιο και παραβιασα.Καποιος ηλιθιος το ειχε βαλει αναποδα,η κατι τετοιο.Οπως και να εχει το παραβιασα και κοντεψαμε να γινουμε κ@λος.Η δικη μου ψυχραιμια και η προνοητικοτητα των αλλων δυο οδηγων μας γλυτωσε απο τα χειροτερα.
Σταματησα,επεστρεψα στη διασταυρωση ζητησα χιλια συγνωμη απο τους ανθρωπους,οι οποιοι ευτυχως δειξανε κατανοηση αναγνωριζοντας οτι ειχα ελαφρυντικα και συνεχισα τον δρομο μου.
Ποιο ειναι ομως το θεμα.
Απο τοτε αυτο δεν φευγει απο το μυαλο μου.Θα μπορουσα να κλεισω τρια σπιτια σε λιγα δευτερολεπτα.Καθε φορα που φτανω σε stop η σε φαναρι εχω το νου μου εκει.Ειναι εγκλημα και ετσι πρεπει να το αντιμετωπιζει ο νομος.Το ελα μωρε ,εδω δεν ισχυει.
πείτε μου που έχει άδικο.......και γιατί δεν εφαρμόζεται και στην ψωροκώσταινα (https://www.facebook.com/516164968520335/videos/vb.516164968520335/622465491223615/?type=2&theater)
τα εχουμε ξαναπει ο τροπος προσεγγησης του ιαβερη δεν ειναι αποτελεσματικος, μπορει σε αλλα κρατη οπως λεει να εχει αποτελεσμα εδω οχι.
ειμαστε ανατολιτικη και ανατολικη χωρα με την αναλλογη παιδεια. πρεπει αλλου να πονταρει και οχι στον φοβο, η επικληση σε αυτο το συναισθημα ειναι μη αποδοτικος τροπος πειθους για τα μυαλα μας.
δεν λεω να σταματησει αυτο που κανει αλλα θα πρεπει να αλλαξει τον τροπο προσεγγισης.
για να καταλαβετε τι περιπου λεω σκεφτητε πως ειναι οι οδηγοι στο πρωην ανατολικο μπλοκ τυπου Γεωργια, Ρουμανια αυτοι με τα λαντ ροβερ με τα φιμε τζαμια...
και στα δικα μας "χωραφια" τωρα, στην δουλεια μου εχω δει παρα πολλα τροχαια με μοτο, απο απλα δαστρεματα, ανοιχτα καταγματα μεχρι και ακρωτηριασμου ακρων, στα οποια οι περισσοτεροι τραυματισμοι θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει εαν φορουσαν ολοι τον σωστο εξοπλισμο...
amyroukai
25/05/2015, 12:02
Πανο το σκηνικο που περιεγραψες με το στοπ παιζει πολυ και παντου. χρησιμοποιειται για ανασχεση ταχυτητας αυτο το "παραλογο" και φυσικα ειναι η καλυτερη συνταγη για τροχαια η για ευκολη εισπραξη με ενα μικρο μπλοκο μετα.
Pan (dvs)
25/05/2015, 13:48
Πανο το σκηνικο που περιεγραψες με το στοπ παιζει πολυ και παντου. χρησιμοποιειται για ανασχεση ταχυτητας αυτο το "παραλογο" και φυσικα ειναι η καλυτερη συνταγη για τροχαια η για ευκολη εισπραξη με ενα μικρο μπλοκο μετα.
Στο μερος που ειναι δεν παιζει τιποτε απο τα παραπανω.Πιθανοτατα ο υπαλληλος δεν καταλαβε και το φυτεψε σε λαθος μερια.
Δεν ειναι ομως εκει η ουσια.Η ουσια ειναι οτι ωφειλα να το εχω δει,γιατι σε περιπτωση ατυχηματος ολη η ευθυνη θα ητανε δικη μου.
skylaros
25/05/2015, 14:11
Αν περνάει λεωφορείο από τον άλλο δρόμο βρήκες το γιατί υπάρχει εκεί το stop.
Το να περάσεις ένα stop ή ένα φανάρι από αφηρημάδα είναι μεγάλη Μ@Λ@ΚΙΑ αλλά μέχρι εκεί. Το να το περάσεις επιτηδευμένα ακόμα και με προσοχή είναι για εμένα ακόμα χειρότερο. Όπως όμως επίσης είναι χειρότερο να πηγαίνεις με την ταυτότητα στο στόμα εντός αλλά και εκτός πόλης. Γιατί εκεί γνωρίζεις πως ίσως να προκαλέσεις σοβαρό ατύχημα. Θέλετε να δούμε πόσοι τηρούν τα όρια ταχύτητας και πόσοι τα παραβιάζουν? Και δε μιλάω για παραβίαση της τάξεως του 20 - 30% αλλά για 80,100,200% παραπάνω! Πόσοι όμως δε την έχουμε κάνει τη μ@λ@κία αυτή ?
δεν είναι δολοφονία.
να δεχτώ απόπειρα ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. δηλαδή αρχίδια.
Εδώ η ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι πλημμέλημα και δεν πας φυλακή τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα;
η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ ελαστική.
pipe_smoker
25/05/2015, 16:12
πείτε μου που έχει άδικο......
Γιώργο τα έχουμε ξαναπεί.
Άδικο με όλη τη σημασία της λέξης δεν έχει.
Απλά η προσέγγισή του είτε όσον αφορά την τιμωρία του παραβάτη είτε την οδηγική παιδεία είτε πολλά και διάφορα είναι κατά τη γνώμη μου (και το λέω γιατί βαριέμαι να επιχειρηματολογώ επί μακρόν και να ψάχνω για μελέτες κλπ) απαράδεκτη και μη αποδοτική (για να είμαι ευγενικός).
Αν στραγγίξεις όλα όσα λέει και βγάλεις μια σούμα, είναι λες και θέλει το μέσο οδηγό να κρατάει το τιμόνι τρέμοντας από το φόβο του μην του πεταχτούν παιδάκια από δεξιά αριστερά πάνω κάτω φυτρώσουν μπροστά του ξαφνικά, να πηγαίνει παντού με 20χλμ/ώρα και να ανανεώνει τη διαθήκη του κάθε φορά που γυρνάει στο σπίτι του ζωντανός και να χαίρεται που έζησε για να οδηγήσει άλλη μια μέρα.
Σε ένα παλιό μου ποστ ήμουν λίγο πιο επιεικής επειδή σέβομαι τον κόπο του και τη δουλειά που κάνει, γιατί τουλάχιστον έστω κι έτσι κάτι κάνει.
Αλλά όσο περνάει ο καιρός και βλέπω ότι δεν αλλάζει τροπάρι αρχίζω και απογοητεύομαι όλο και περισσότερο.
Όταν είχα μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο πιτσιρικάς για να πάω στη σχολή του να παρακολουθήσω το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης κλπ, θυμάμαι χαρακτηριστικά κάτι που μου είχε πει και μου είχε καθήσει "στραβά".
-Με ενδιαφέρει να παρακολουθήσω το σεμινάριο γιατί θέλω να γίνω καλύτερος οδηγός.
-Εδώ δε θα γίνεις καλύτερος οδηγός. Θα γίνεις ασφαλέστερος για σένα και τους άλλους.
-Ναι αυτό εννοώ καλύτερος, δεν εννοώ πιο γρήγορος. Να μάθω να οδηγάω με μεγαλύτερη ασφάλεια.
-Όχι. Δε θα μάθεις να οδηγάς με μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα γίνεις ασφαλέστερος είπα.
-Δηλαδή, τί εννοείτε?
-Θα αντιληφθείς ότι δεν ξέρεις να οδηγάς όπως δεν ξέρει και κανένας και γι'αυτό θα προσαρμόσεις την οδήγησή σου στις ανύπαρκτες ικανότητές σου.
-Μάλιστα. Κι αν θέλω να γίνω καλύτερος οδηγός και να βελτιώσω τις ικανότητές μου τί πρέπει να κάνω?
-Πήγαινε πάρε ένα αυτοκίνητο κατάλληλο για αγώνες/πίστες/ράλι κλπ και γράψου σε μια σχολή αγωνιστικής οδήγησης.
Αυτή η λογική "είστε όλοι καταδικασμένοι να πεθάνετε, οπότε αφού δεν κάθεστε σπίτια σας και θέλετε να οδηγάτε, ελάτε δείτε βιντεάκια με κομμένα χέρια πόδια, ανοιγμένα κεφάλια, παιδάκια σε αναπηρικά καροτσάκια και δε συμμαζεύεται, να χεστείτε πάνω σας και να πηγαίνετε με 20 μπας και γλιτώσει κανένας" εμένα προσωπικά δε με βρίσκει σύμφωνο.
Ας επαναφέρουμε τη θανατική ποινή και να εφαρμόζεται σε όποιον περνάει με κόκκινο, όποιον παραβιάζει στοπ, όποιον πηγαίνει με ταχύτητες +30 από το όριο και να αφαιρέσουμε και τις ζώνες ασφαλείας, ABS, ESP και λοιπά, όπως και αντί για αερόσακους, όταν κάποιος στουκάρει να του πετάγεται ένα μαδέρι με καρφιά στα μούτρα σαν αυτό που ξαπλώνουν οι φακίρηδες.
Το λύσαμε το πρόβλημα των αυτοκινητιστικών σε μια μέρα.
pipe_smoker
25/05/2015, 16:32
Εδώ η ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι πλημμέλημα και δεν πας φυλακή τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα;
η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ ελαστική.
Ξέρω 2 ανθρώπους που έχουν σκοτώσει άνθρωπο με αυτοκίνητο.
Ο ένας ήταν στη δεξιά λωρίδα και πήγαινε με πολύ χαμηλή ταχύτητα, κι ένας παππούς αποφάσισε να περάσει το δρόμο (λεωφόρος, όχι στενάκι) "μέσα" από το αυτοκίνητο λες και ήταν φάντασμα και θα πέρναγε χωρίς να ακουμπήσει.
Το αποτέλεσμα ήταν να τον χτυπήσει ελάχιστα με τον καθρέφτη στο χέρι, ο παππούς έχασε την ισορροπία του έπεσε και χτύπησε το σβέρκο του στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να μείνει στον τόπο.
Ο δεύτερος ήταν αν θυμάμαι καλά νύχτα στη Βουλιαγμένης και ξαφνικά προσγειώθηκε μπροστά του "κάτι" που όχι να φρενάρει δεν πρόλαβε, ούτε καν να δει τί ήταν πριν το χτυπήσει με όσα πήγαινε.
Τελικά αυτό το "κάτι" ήταν κάποιος ο οποίος είχε πηδήξει από τη γέφυρα θέλοντας να αυτοκτονήσει και προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητο που ερχόταν, χωρίς να τον έχει σκοτώσει η πτώση τον σκότωσε το αυτοκίνητο.
Σιγουρεύτηκαν ότι δεν ήταν ατύχημα κιόλας γιατί βρήκαν σπίτι του σημείωμα που έλεγε ότι θα πήγαινε να πηδήξει από τη γέφυρα κλπ.
Από τους 2 αυτούς ανθρώπους, μετά από δικαστήρια επί δικαστηρίων και αγωνία για το πού θα βρεθούν, ο ένας έφαγε ή 2 ή 5 χρόνια με αναστολή (αυτός με τον παππού) και τα κουβαλάει μαζί του έκτοτε κάθε φορά που του ζητάνε ποινικό μητρώο, κι ο άλλος δε θυμάμαι, νομίζω κάτι παραπλήσιο.
Τραβηγμένα παραδείγματα θα μου πεις.
Δεν αντιλέγω, ίσως.
Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι άξιζαν να κάνουν φυλακή.
Μεθυσμένος οδηγός φεύγει από το δρόμο, ανεβαίνει πεζοδρόμιο,
παρασέρνει για δεκάδες μέτρα 2 ανθρώπους, τους σκοτ'ωνει και τους εγκαταλείπει.
Ανθρωποκτονία εξ αμελείας, 7 μηνάκια φυλακή :wave2:
pipe_smoker
25/05/2015, 17:08
Ναι ρε αγόρι.
Εσύ βλέπεις πολλές ομοιότητες στο ένα εξ αμελείας και στο άλλο εξ αμελείας?
Ή είδες να σου πω πουθενά ότι έχουμε κανά υπεργαμάτο δικαστικό σύστημα?
Κατά τη γνώμη σου έπρεπε να κάνει 7 χρόνια αντί για 7 μήνες? Οκ.
Το να εξισώσουμε όλα τα "δεν το ήθελα" και να τα κάνουμε "εξ αμελείας" με ποινή φιξ ταρίφα ούτε γίνεται, ούτε πρέπει να γίνει.
Αυτό λέω.
AUFGEBRACHT
25/05/2015, 17:11
Βάλε ένα αστυνομικό σε φανάρια να κόβει πρόστιμα για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη να δεις για πότε καλύπτεται το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας...
congate7
25/05/2015, 17:20
AUFGEBRACHT για υπουργό οικονομικών :a08:
Πέρα από την πλάκα το μόνο που πειράζει τον Έλληνα είναι η τσεπούλα του. Είναι η μόνη εφικτή λύση στο συγκεκριμένο θέμα
AUFGEBRACHT
25/05/2015, 17:22
Σημειολογικά πάντως και προς πιθανή απάντηση του ερωτήματος του thread, ενδεικτικό της "σχιζοφρένειας" και του παραλογισμού που δέρνει αυτόν τον τόπο, είναι ιλαρό και τραγελαφικό πως όλοι ζητούν αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου αλλά το νόμο της απαγόρευσης καπνίσματος δεν τον τηρούμε επειδή θεωρούμε πως είναι... αντιδημοκρατικός και περιορίζει τις ατομικές μας ελευθερίες. :cry: :a31:
το νόμο της απαγόρευσης καπνίσματος δεν τον τηρούμε επειδή θεωρούμε πως είναι... αντιδημοκρατικός και περιορίζει τις ατομικές μας ελευθερίες. :cry: :a31:
Και επιστρέφουμε στο θέμα της παιδείας, λοιπόν. Η ρίζα του 99% των κακών του τόπου.
AUFGEBRACHT
25/05/2015, 17:39
Και επιστρέφουμε στο θέμα της παιδείας, λοιπόν. Η ρίζα του 99% των κακών του τόπου.
ΑΚΡΙΒΩΣ!!!
SHOOTER045
25/05/2015, 19:03
Σε παρόμοιο θέμα πού είχα ανοίξει, έπαιζαν περίπου τα ίδια.
Ο Ιαβέρης αιρετικός ,δεν τα λέει καλά.Λεει για μέτρα πού δεν εφαρμόζονται κλπ.
Μήπως να έλεγε <καλε μου άνθρωπε,πρόσεχε παραπάνω, φορά ζώνη, μην παραβιαζεις STOP ,μην πίνεις και οδηγείς, τήρησε τον κώδικα κλπ >
Και αντί για βίντεο με νεκρούς, τραυματίε,ακρωτηριασμενους και ανάπηρους, να δείχνει άτομα πού την σκαπουλαραν παραβιαζοντας το κόκκινο, το στοπ οδηγώντας επικίνδυνα κλπ κλπ κλπ.
Παρα πολλές φορές θα είδατε όλα τα παραπάνω, και άλλες τόσες να οδηγανε σαν να βρίσκονται σε πίστα είτε με αυτο είτε με μότο.
Με το κινητό στο αφτί, με το άλλο στον πισινό κλπ κλπ κλπ.
Είναι θέμα παιδείας?
Δηλαδή η βλακεία διδάσκεται?
Θέλω να πω διδάσκουν να παραβιαζεις κόκκινα και στοπ και όλα τα παραπάνω και δεν διδάσκεται να μην τα κάνεις?
Το μαστίγιο και καρότο ισως δεν είναι αρκετό για πολλούς.
Αυστηροποιηση και όχι ελάφρυνση.
Αύξηση και όχι μείωση προστίμων και ποινών
skylaros
25/05/2015, 19:10
Η αύξηση της ποινής συνήθως δεν έχει αποτέλεσμα. Αν ξέρεις πως μια στις 10.000 θα σε πιάσουν και θα σου πάρουν το μηχανάκι/αυτοκίνητο/σπίτι συνήθως ρισκάρεις. Αν ξέρεις πως αν κάνεις μαλ@κία θα σε πιάσουν 100% και θα φας 200 ευρό πρόστιμο τότε ΔΕ θα την κάνεις. Οι τρόποι για να το κάνεις αυτό πολλοί, το κόστος αναλογικά με τα μακροχρόνια έσοδα - κέρδος (και όχι από το όποιο πρόστιμο) ελάχιστο!
Σε παρόμοιο θέμα πού είχα ανοίξει, έπαιζαν περίπου τα ίδια.
Ο Ιαβέρης αιρετικός ,δεν τα λέει καλά.Λεει για μέτρα πού δεν εφαρμόζονται κλπ.
Μήπως να έλεγε <καλε μου άνθρωπε,πρόσεχε παραπάνω, φορά ζώνη, μην παραβιαζεις STOP ,μην πίνεις και οδηγείς, τήρησε τον κώδικα κλπ >
Και αντί για βίντεο με νεκρούς, τραυματίε,ακρωτηριασμενους και ανάπηρους, να δείχνει άτομα πού την σκαπουλαραν παραβιαζοντας το κόκκινο, το στοπ οδηγώντας επικίνδυνα κλπ κλπ κλπ.
Παρα πολλές φορές θα είδατε όλα τα παραπάνω, και άλλες τόσες να οδηγανε σαν να βρίσκονται σε πίστα είτε με αυτο είτε με μότο.
Με το κινητό στο αφτί, με το άλλο στον πισινό κλπ κλπ κλπ.
Είναι θέμα παιδείας?
Δηλαδή η βλακεία διδάσκεται?
Θέλω να πω διδάσκουν να παραβιαζεις κόκκινα και στοπ και όλα τα παραπάνω και δεν διδάσκεται να μην τα κάνεις?
Το μαστίγιο και καρότο ισως δεν είναι αρκετό για πολλούς.
Αυστηροποιηση και όχι ελάφρυνση.
Αύξηση και όχι μείωση προστίμων και ποινών
Ok, αλλά καλό είναι να βάζουμε και κανένα νούμερο στο τραπέζι, έτσι για συζήτηση.
Τι ποινή θα πρότεινες για κόκκινο και stop για παράδειγμα;
SHOOTER045
25/05/2015, 19:46
Αφαίρεση διπλώματος για μήνα τουλάχιστον.
Υποτροπη τρεις
Ξανά? 6
Και στην επόμενη ολική αφαίρεση και εκ νέου εξετάσεις
amyroukai
25/05/2015, 20:02
μητσε η εισαι εντελως ηλιθιος η τυφλος.
δεν διδασκεται η αδιαφορια για τα παντα εκτος απο τα δικα μας; δεν διδασκεται η αδιαφορια για καθε ειδους κανονα, νομο, υποχρεωση; οταν τα παιδακια μεγαλωνουν με εναν μαλακα που τα κυκλοφορει και βλεπουν οχι καθισματακια, οχι ζωνες, οχι κρανη, σκουπιδια γοπες εξω απο το παραθυρο, να περναει κοκκινα, μονοδρομους, στοπ, πεζοδρομια, καταληψεις οδοστρωματος, καυγαδες για το παραμικρο, μαγκια κλανια χαζοσπινια, καταστροφη οτιδηποτε δημοσιου γιατι "δεν το πληρωσαμε" αρα δεν μας ποναει δεν το ποναμε... δεν το συνεχιζω, το καταλαβες. ναι η μαλακια διδασκεται καθε μερα και διαιωνιζεται και για αυτο δεν εχω καμμια ελπιδα οτι κατι θα αλλαξει.
ωου γιές, 100% μαζί σου
Δηλαδη πρεπει να αναλυσουμε οτι δεν μπορεις να υποχρεωσεις τον αλλο να γινει δωρητης αιματος και οργανων?
Οχι για παραβιαση κοκκινου αλλα ουτε καν για ανθρωποκτονια.... εκεινη την κανονικη με το κουμπουρι μπαμ και κατω.....
Αυτα τα παρανοϊκά που λεει κρυβουν και τα παρα πολλα σωστα που θελει να περασει....
RaGe_Raptor
25/05/2015, 20:58
.....
μπα σε καλό σου μ'έκανες και γέλασα...:lol: άκου αερόσακοι..μαδέρι με καρφιά ρε....:rotflmao:
ναι δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου...δεν ξέρω την προσέγγιση του Ιαβέρη συνολικά στο θέμα απλά μερικά από αυτά που λέγονται στο συγκεκριμένο απόσπασμα είναι σωστά...και μερικά ίσως υπερβολικά(εξαναγκασμός δωρεάς οργάνων και δότης αίματος,όχι δωρητής πχ)..
και φυσικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι θέμα παιδείας και γι'αυτό δεν έχω ελπίδα...:(
akis_trevor
25/05/2015, 21:01
Μπουλμοοοοοντ....
πες ρε βαγγελη τι κανουν σε δημοσια θεα,εκει στην αραπια....
γερανο.....
μονο ετσι..
Δηλαδη πρεπει να αναλυσουμε οτι δεν μπορεις να υποχρεωσεις τον αλλο να γινει δωρητης αιματος και οργανων?
Οχι για παραβιαση κοκκινου αλλα ουτε καν για ανθρωποκτονια.... εκεινη την κανονικη με το κουμπουρι μπαμ και κατω.....
Αυτα τα παρανοϊκά που λεει κρυβουν και τα παρα πολλα σωστα που θελει να περασει....
Ακριβώς αυτό.
AUFGEBRACHT
25/05/2015, 21:31
Εντελώς τυχαία σήμερα σε δελτίο ειδήσεων (στον Alpha νομίζω) έπεσα πάνω σε έρευνα που έγινε σχετικά με το νέο... φρούτο των driving shelfie φωτογραφιών την ώρα που οδηγούν και το 60% παραδέχτηκε πως την ώρα που οδηγούν στέλνουν μηνύματα, τσεκάρουν fb και βγάζουν φωτογραφίες ενώ οδηγούν :a31:
Δεν θα αναρωτηθώ γιατί κάποιος πρέπει να οδηγήσει για να βγάλει driving selfie και να μην το κάνει ενώ το αυτοκίνητο είναι ακίνητο αν σώνει και καλά θέλει να πραγματοποιήσει αυτή τη νέα μαλακισμένη μόδα... το εξοργιστικό ήταν οι απαντήσεις τύπου "το κάνω για να πάρω likes", "δεν είναι επικίνδυνο γιατί δεν το κάνω σε μεγάλες λεωφόρους" κτλ.
Η μόνιμη επωδός αναφέρθηκε παραπάνω, ΠΑΙΔΕΙΑ!!! Όταν ο άλλος βλέπει τον πατέρα του να βλαστημάει και να κορνάρει επειδή έχει περάσει ένα νανοχιλιοστό του δευτερολέπτου που άναψε το πράσινο στο φανάρι τι θα κάνει όταν μεγαλώσει; Όταν ο άλλος βλέπει τον πατέρα του να κινείται στην εθνική και να προσπερνάει το μοναδικό αυτοκίνητο που είναι μπροστά του από τη βοηθητική λωρίδα επειδή βαριέται να αλλάξει λωρίδα τι θα κάνει αν μεγαλώσει; Όταν η άλλη βλέπει τη μάνα της να οδηγάει και ταυτόχρονα να βάζει κραγιόν ή να στέλνει μηνύματα τι θα κάνει αν μεγαλώσει;
Έχοντας 2 μικρά παιδάκια και συναναστρεφόμενοι με άλλους γονείς παρατήρησα πως οι περισσότεροι όχι μόνο δεν δένουν τα παιδιά στο παιδικό κάθισμα αλλά το έχουν καταργήσει τελείως με το επιχείρημα ότι δεν κάθονται, λύνονται, τα ενοχλεί κτλ. Δεν είναι τυχαίο ότι από αυτούς, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φοράει ζώνη ασφαλείας... τυχαίο; Σύμπτωση; Μια μέρα έβαλα τη μεγάλη στο κάθισμά της και αμέσως άνοιξα το πορτμπαγκάζ για να βάλω κάτι πράγματα και μου φώναξε πως είχα ξεχάσει να την δέσω στο κάθισμα. Με βλέπει πάντοτε με τη μοτοσυκλέτα να φοράω κράνος, μια μέρα παρατήρησα πως έπαιζε με το ηλεκτρικό της μηχανάκι και πριν ξεκινήσει έκανε πως φόραγε κράνος, όταν τη ρώτησα τι κάνει μου απάντησε φυσικότατα "μα μπαμπά πρέπει να βάλω κράνος για να πάω βόλτα με τη μηχανή μου". Πρόσφατα της αγόρασε ο παππούς ποδήλατο και από την πρώτη ημέρα ζητάει να της πάρουμε κράνος "γιατί με το κράνος θα είμαι ασφαλής" όπως λέει...
Υ.Γ. Ο Ιαβέρης και ο Καββαθάς (παλαιότερα) μπορεί να λένε κάτι σωστό αλλά το λένε με λάθος τρόπο και καταντούσαν γραφικοί με τις εμμονές τους. Προσωπικά εγώ δεν έχω πρόβλημα να δηλώσω πως φοράω πάντα ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο λόγω του συγχωρεμένου του Άρη του Σταθάκη...
PetranGR
25/05/2015, 21:36
αν μπορούσε μερικά σποτάκια να τα προβάλει η τηλεόραση θα ήταν καλά,κάθε μέρα όλη μέρα.Μπας και μπεί στο μυαλό του κάθε ένα ότι πρέπει να έχουμε λίγο περισσότερη παιδεία.
Τυχαίο,σήμερα ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ σε ΣΤΟΠ + ότι περνούσε μια κοπέλα με το παιδί της, και ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ,γιατί ήταν ΉΔΗ στην μέση σχεδόν του δρόμου και ΉΔΗ είχα ΣΤΟΠ ,το φαντάζεστε ότι με κόρναρε ο άλλος από πίσω, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ;;;
Την συνέχεια την φαντάζεστε :)
Μπουλμοοοοοντ....
πες ρε βαγγελη τι κανουν σε δημοσια θεα,εκει στην αραπια....
γερανο.....
μονο ετσι..
http://www.mixanitouxronou.gr/echo-apokefalisi-pollous-filous-mou-teliono-ti-doulia-ke-pao-spiti-i-sokaristiki-martiria-tou-pio-gnostou-dimiou-tis-saoudikis-aravias-brosta-stin-kamera/
AUFGEBRACHT
25/05/2015, 21:46
Φυσικά σε συνθήκες (γενικής) έλλειψης παιδείας εκτός από την έλλειψη παιδείας των εποχούμενων έχουμε και έλλειψη παιδείας από τη μεριά του ελεγκτικού-κατασταλτικού-αρμόδιου-όπως θες πες τον, μηχανισμού. Με έχουν γράψει 2 φορές στη ζωή μου και τις 2 με το ΙΧ και ακόμα και τώρα εκνευρίζομαι γιατί και τις 2 φορές άκουσα τη φράση "μας έβγαλαν για έλεγχο και πρέπει να παρουσιάσουμε αποτέλεσμα κι είσαστε ο άτυχος που πέρασε πρώτος". Με σταματάνε μια μέρα για έλεγχο με τη μηχανή και πίσω από τον τροχονόμο υπήρχε μπάρα για ανάπηρους η οποία είχε καταληφθεί από θηριώδες SUV. Σε ερώτησή μου εάν έχουν βεβαιώσει την παράβαση που υπήρχε μπροστά τους, έλαβα την αφοπλιστική απάντηση "σήμερα γράφουμε μόνο μηχανάκια, αν αύριο πάρουμε εντολή να γράφουμε παρκαρισμένα θα το κάνουμε αύριο", με την ευγενική παρατήρηση από τον έτερο τροχονόμο να μην κάνω υποδείξεις στον τρόπο εκτέλεσης του έργου τους... τις προάλλες στο ύψος της Αγίας Τριάδας προς Ναύπλιο, σε μια τεράστια ευθεία που μπορεί άνετα να προσγειωθεί F-16 κι έχουν βάλει ένα τραγικά γελοίο όριο ταχύτητας 50 χλμ (άρα πεδίο δόξης λαμπρό για ύπουλο γράψιμο παραβατών) κατέβαλα τεράστια προσπάθεια να μη διαμελίσω την γλυκύτατη τροχονόμο που πετάχτηκε ξαφνικά στη μέση του δρόμου κουνώντας χέρια και πόδια από την κρυψώνα της πίσω από τις δάφνες για να σταματήσει το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
Τι να λέμε τώρα, τζάμπα ταλαιπωρούμε τα δάχτυλά μας στο πληκτρολόγιο...
pipe_smoker
25/05/2015, 21:48
Φωτιές θα ανάψω εγώ τώρα αλλά δε γ@μιέται....
Επειδή το θέμα "ΠΑΙΔΕΙΑ" το έχουμε κάνει λύσσα (και καλά του κάνουμε, αλλού έχω την ένστασή μου...), το θέμα "κουλτούρα" το θέλετε(?), "πολιτισμικός σχετικισμός" το θέλετε (?) και το πώς μπορείς να περάσεις ένα νόμο πχ και να λειτουργήσει άψογα στη Δανία αλλά αν τον κάνεις καρμπόν εφαρμογή στην Ελλάδα θα λειτουργήσει σε ένα 30% ενώ στην Τζαμάικα θα πάρεις απλά και νέτα ένα ζευγάρι @@, το συμπεριλαμβάνουμε μέσα στην ευρεία έννοια της παιδείας κι από κει παν' κι οι άλλοι, ή απλά το αγνοούμε και κάνουμε ότι δεν το είδαμε (όπως ο μπάρμπας το στοπ)?
AUFGEBRACHT
25/05/2015, 22:02
https://www.youtube.com/watch?v=iffNFY4ps8E
congate7
25/05/2015, 22:13
Επειδή το θέμα "ΠΑΙΔΕΙΑ" το έχουμε κάνει λύσσα (και καλά του κάνουμε, αλλού έχω την ένστασή μου...), το θέμα "κουλτούρα" το θέλετε(?), "πολιτισμικός σχετικισμός" το θέλετε (?) και το πώς μπορείς να περάσεις ένα νόμο πχ και να λειτουργήσει άψογα στη Δανία αλλά αν τον κάνεις καρμπόν εφαρμογή στην Ελλάδα θα λειτουργήσει σε ένα 30% ενώ στην Τζαμάικα θα πάρεις απλά και νέτα ένα ζευγάρι @@, το συμπεριλαμβάνουμε μέσα στην ευρεία έννοια της παιδείας κι από κει παν' κι οι άλλοι, ή απλά το αγνοούμε και κάνουμε ότι δεν το είδαμε (όπως ο μπάρμπας το στοπ)?
Θέλω να προσθέσω και την «κοινωνική ευθύνη». Από τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε μπορεί και κυκλοφορεί εκεί έξω φέρει και την ευθύνη των πράξεων του. Στην Ελλάδα οι πράξεις μένουν ατιμώρητες γιατί αυτός που επιβάλει το νόμο, στην ουσία δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την τήρηση του. Και η Ελλάδα έχει νόμους σωστούς αλλά το κακό είναι ότι δεν τηρούνται. Αφήστε που δεν πιστεύω ότι η τήρηση των νόμων πάει χέρι χέρι με την παιδεία. Δηλαδή αν στη Δανία πχ ο άλλος μπορούσε να περάσει το κόκκινο να σκοτώσει τον ανθρωπάκο και να την κάνει ή να μην πληρώσει τους φόρους του, ενώ ξέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τη γλυτώσει θα το έκανε. Τώρα κωλώνει γιατί φοβάται το νόμο.
Αν λοιπόν και εμείς εδώ φοβόμασταν το νόμο ξέροντας ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε στα χέρια του τότε μπορεί να βρεθεί μια άκρη.
Οι παροιμίες δεν έχουν βγει τυχαία: ο φόβος φυλάει τα έρημα
congate7
25/05/2015, 22:21
Για να συμπληρώσω, παιδεία για εμένα στο συγκεκριμένο θέμα είναι να χτυπήσεις τον κακόμοιρο που βρέθηκε στο δρόμο σου και να κάτσεις να τον βοηθήσεις ενώ ξέρεις ότι μετά θα τη φας στο λοκώ.
Το να μην περάσεις το κόκκινο και το στοπ έγκειται στο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όπως προανέφερα.
patsavour
25/05/2015, 22:25
Καλη η παιδεια αλλα ειναι αποτελεσματικα αργη.Αν παρεις ενα παιδι και αρχιζεις και το μαθαινεις τα αποτελεσματα θα τα δεις μετα απο 15-20 χρονια,Γι αυτο εκ παραλληλου χρειαζεται και η επιβολη ποινης και η τιμωρια. Ολες οι κοινωνιες και κυριως οι βορειες που τοσο επικαλουμαστε σαν παραδειγμα λειτουργησαν και τις δυο μεθοδους εκ παραλληλου.Εχει πεσει πολυς βουρδουλας στις βορειοευρωπαικες χωρες μαζι με σωστη εκπαιδευση και καταλληλη παιδεια.Εδω ουτε το ενα εχουμε ουτε το αλλο εφαρμοζουμε γι αυτο και αυτα τα αποτελεσματα.:wave2::wave2::wave2:
agamoi-thytai
26/05/2015, 08:00
Η παιδεία διδάσκεται.
Τι να το κάνω εγώ όταν τα παιδιά μου δεν με έχουν δει ΠΟΤΕ χωρίς κράνος (δεν πάω πουθενά χωρίς αυτό άλλωστε) και ποτέ χωρίς ζώνη, αλλά το βλήμα ο υποδιευθυντής του σχολείου τους, καβαλάει το ολοκαίνουργιο Super Tenere με μαλλί γυαλί και τον κάλο στον εγκέφαλο ;
Να πω για τους υπόλοιπους γονείς οι οποίοι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους και εκτός του ότι δεν τους φοράνε κράνος, υπάρχουν και κάποιοι άχρηστοι που φορούν οι ίδιοι αλλά όχι στα παιδιά τους ;
Σε κάποια στιγμή όταν το έθεσα στη συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων, κόντεψαν να με φάνε.
Καλά μυαλά.
Καλή χρυσή και άγια η παιδεία ρε παιδιά, αλλά δεν φτάνει.
Και οι ξένοι που στις χώρες τους λέμε πως έχουν παιδεία και τηρούν τους νόμους, όταν έρχονται εδώ τα καλοκαίρια κάνουν ό,τι μαλακία μπορείς να φανταστείς.
Θέλει και απ' τα δύο. Και παιδεία και έλεγχο και να ξέρεις πως αν κάνεις κάτι στραβό θα τιμωρηθείς.
Από εκεί και πέρα, το να λες σε κάποιον συνεχώς πως είτε θα σκοτώσει κάποιον είτε θα σκοτωθεί, δεν έχει αποτέλεσμα για έναν απλό λόγο. Όταν το παραχρησιμοποιείς, χάνει την αξία του. Είναι απλό. Άμα λες κάθε μέρα στον άλλον πως αν δεν βάλει ζώνη θα σκοτωθεί και ταυτόχρονα περνάνε μέρες, βδομάδες, μήνες, χρόνια και δεν έχει γίνει κάτι, τότε απλά η προειδοποίηση γίνεται θόρυβος. Ο άλλος ούτε καν θα σε ακούει.
Κανείς δεν είπε ότι φτάνει. Αλλά όλα ξεκινούν από εκεί. Φυσικά χρειάζεται και ελεγκτικός μηχανισμός που δουλεύει και προλαμβάνει, αντί να εισπράττει. Εδώ δεν έχουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
amyroukai
26/05/2015, 09:05
@φκολ, προ ετων σε συζητηση με παλιο καγκουρι, συντοπιτη του τζιμιδη αν θυμαμαι καλα, αρχισαμε τα "καλα ρε μλκ φορας κρανος μπουφαν κατακαλοκαιρο" κλπ. Του λεω εσυ δεν πεφτεις δηλαδη; Ε, εχω σπασει το κεφαλι, εχω το ενα το αλλο το διπλα το περα ραμματα καψιματα κλπ. Ε και δεν το εμαθες πια; Ε τωρα εδω διπλα πας που νσ βαζεις βγαζεις κρανος καθε 10 λεπτα.
Ουτε παθαινοντας μαθαινει ο ανθρωπος. Χρειαζεται και στοιχειωδης ευφυια.
Καλη η παιδεια αλλα ειναι αποτελεσματικα αργη.Αν παρεις ενα παιδι και αρχιζεις και το μαθαινεις τα αποτελεσματα θα τα δεις μετα απο 15-20 χρονια,Γι αυτο εκ παραλληλου χρειαζεται και η επιβολη ποινης και η τιμωρια. Ολες οι κοινωνιες και κυριως οι βορειες που τοσο επικαλουμαστε σαν παραδειγμα λειτουργησαν και τις δυο μεθοδους εκ παραλληλου.Εχει πεσει πολυς βουρδουλας στις βορειοευρωπαικες χωρες μαζι με σωστη εκπαιδευση και καταλληλη παιδεια.Εδω ουτε το ενα εχουμε ουτε το αλλο εφαρμοζουμε γι αυτο και αυτα τα αποτελεσματα.:wave2::wave2::wave2:
αυτο ακριβως
Εδω που φτασαμε μονο με βουρδουλα θα δουμε αποτελεσματα
pipe_smoker
26/05/2015, 09:29
"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη" έχω να πω εγώ.....
Ουτε παθαινοντας μαθαινει ο ανθρωπος. Χρειαζεται και στοιχειωδης ευφυια. .
Ναι, αλλά με αυτό απλά αφαιρείς το βάρος από οπουδήποτε αλλού.
Αν πεις απλά ένα "ο τύπος είναι χαζός", τότε τέλος, καθάρισες. Δεν έχει νόημα καν να προσπαθείς. Ας προσέχουν λίγο παραπάνω αυτοί που έχουν μυαλό στο κεφάλι τους κι από εκεί και πέρα... όσοι γλιτώσουν.
omrtlegol
26/05/2015, 09:46
Εντυπωση μου ειναι,οτι το προβλημα δεν ειναι οι χαλαρες ποινες,ουτε η ατιμωρησια ουτε τιποτα τετοιο! Δηλαδη εσας αν σας εφερναν ενα ανθρωπο,σκύλο,γατα,ελαφι ή δεν ξερω εγω τι αλλο και σας ελεγαν "αν θελεις μπορεις να τον σκοτωσεις,και δεν θα εχεις την παραμικρη τιμωρια-ποινη θα το κανατε; Αποψη μου ειναι (για το 99,99% του πληθυσμου) οτι οχι! Θελω να πω οτι κανενας (χωρις σοβαρα ψυχικα προβληματα) δεν θελει να γινει δολοφονος! Το προβλημα εγκειται στο οτι δεν συνειδητοποιουμε,την ευθυνη και που εχουμε οσοι κανουμε την επιλογη να οδηγουμε αντικειμενα 250kg-2000kg που αγγιζουν την ταχυτητα των 200km/h! Το να μιλας στο κινητο ενω οδηγεις για παραδειγμα δεν μοιαζει για καποιους παραλογο (οι σκεψεις για την εκλογικευση της παραπανω ενεργεις λιγο πολυ γνωστη σε ολους),ενω το να εχεις μια κυνηγετικη καραμπινα γεματη και χωρις ασφαλεια στο τραπεζι του σπιτιου σου,ειναι κατι το οποιο δεν θα εκανες ποτε γιατι κατανοεις οτι το ρισκο ειναι τεραστιο και οτι το μοιραιο ατυχημα μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη! Για εμενα το "κλειδι" στην ολη υποθεση ειναι οτι πρεπει να καταλαβουμε οτι η οδηγηση με οοοοολα τα μεσα (απο ποδια,ποδηλατο,χοβερκραφτ,νταλικα) ΠΡΕΠΕΙ να υπακουει στου κανονες ευγενιας και ασφαλειας που διεπουν την καθημερινοτητα μας! Θα ανεβαινες ποτε τρεχοντας τις σκαλες στο μετρο σπρωχνοντας και ριχνοντας αγκωνιες σε οποιον περπατουσε μπροστα σου επειδη περπαταει πιο αργα απο εσενα και εσυ βιαζεσαι; ΟΧΙ. Γιατι τοτε κανεις σφηνα με το αυτοκινητο; Θα ξαπλωνες ποτε μεσα στη μεση του πεζοδρομιου εμποδιζοντας τους υπολοιπους πεζους να περνανε; ΟΧΙ .Γιατι τοτε παρκαρεις το αυτοκινητο σου μεσα στη μεση μεση του δρομου με αλαρμ κανοντας τις δυο λωριδες μιση; Η Συνταγη λοιπον ειναι η μεγαλη αυτη αρετη που λεγεται υπομονη,και η επιγνωση της σοβαροτητας του να οδηγεις και να αλληλεπιδρας με τους υπολοιπους χιλιαδες οδηγους!
υγ! μια κωμικη ματια στο ολο θεμα https://www.youtube.com/watch?v=x8062QEFk5g
Διαφωτιστικο
http://www.asomatos.eu/documents/ilithioi_anamesa_mas.pdf
pipe_smoker "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη" έχω να πω εγώ.....
+1000
Ξέρω 2 ανθρώπους που έχουν σκοτώσει άνθρωπο με αυτοκίνητο.
Ο ένας ήταν στη δεξιά λωρίδα και πήγαινε με πολύ χαμηλή ταχύτητα, κι ένας παππούς αποφάσισε να περάσει το δρόμο (λεωφόρος, όχι στενάκι) "μέσα" από το αυτοκίνητο λες και ήταν φάντασμα και θα πέρναγε χωρίς να ακουμπήσει.
Το αποτέλεσμα ήταν να τον χτυπήσει ελάχιστα με τον καθρέφτη στο χέρι, ο παππούς έχασε την ισορροπία του έπεσε και χτύπησε το σβέρκο του στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να μείνει στον τόπο.
Ο δεύτερος ήταν αν θυμάμαι καλά νύχτα στη Βουλιαγμένης και ξαφνικά προσγειώθηκε μπροστά του "κάτι" που όχι να φρενάρει δεν πρόλαβε, ούτε καν να δει τί ήταν πριν το χτυπήσει με όσα πήγαινε.
Τελικά αυτό το "κάτι" ήταν κάποιος ο οποίος είχε πηδήξει από τη γέφυρα θέλοντας να αυτοκτονήσει και προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητο που ερχόταν, χωρίς να τον έχει σκοτώσει η πτώση τον σκότωσε το αυτοκίνητο.
Σιγουρεύτηκαν ότι δεν ήταν ατύχημα κιόλας γιατί βρήκαν σπίτι του σημείωμα που έλεγε ότι θα πήγαινε να πηδήξει από τη γέφυρα κλπ.
Από τους 2 αυτούς ανθρώπους, μετά από δικαστήρια επί δικαστηρίων και αγωνία για το πού θα βρεθούν, ο ένας έφαγε ή 2 ή 5 χρόνια με αναστολή (αυτός με τον παππού) και τα κουβαλάει μαζί του έκτοτε κάθε φορά που του ζητάνε ποινικό μητρώο, κι ο άλλος δε θυμάμαι, νομίζω κάτι παραπλήσιο.
Τραβηγμένα παραδείγματα θα μου πεις.
Δεν αντιλέγω, ίσως.
Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι άξιζαν να κάνουν φυλακή.
τραβηγμένα; δεν άξιζαν φυλακή;
και λίγα λες. Κανονικά αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να τύχουν δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης και πλήρη αποζημείωση.
άρα πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να προβλέπει πρόθεση στην περίπτωση που είσαι μεθυσμένος
(αν δεν έχει ήδη γίνει και είναι παλιό αυτό που λες)
Η αύξηση της ποινής συνήθως δεν έχει αποτέλεσμα. Αν ξέρεις πως μια στις 10.000 θα σε πιάσουν και θα σου πάρουν το μηχανάκι/αυτοκίνητο/σπίτι συνήθως ρισκάρεις. Αν ξέρεις πως αν κάνεις μαλ@κία θα σε πιάσουν 100% και θα φας 200 ευρό πρόστιμο τότε ΔΕ θα την κάνεις. Οι τρόποι για να το κάνεις αυτό πολλοί, το κόστος αναλογικά με τα μακροχρόνια έσοδα - κέρδος (και όχι από το όποιο πρόστιμο) ελάχιστο!
τα μακροχρόνια έσοδα
εδώ μας ενδιαφέρει να βγάλουμε φράγκα κάθε πάσχα και χριστούγεννα
Pan (dvs)
26/05/2015, 14:48
Aυτο που λεει ο pipe παραπανω.Πρεπει να αλαξει ο τροπος προσεγγισης των συστηματικων παραβατων.
Αντι να το ριχνεις προστιμα,που συνηθως βρισκει τροπο να μην τα πληρωνει,υποχρεωσε τον να παρακολουθησει μαθηματα ασφαλους οδηγησης η κατι τετοιο.Θελει πολυ χρονο για να αποκτησουμε παιδεια.Καποια στιγμη πρεπει να το κανουμε και οσο παρει.
Δεν ειναι δικαιολογια οτι η παιδεια απαιτει πολυ χρονο,εκτος και αν εχουμε τιποτε καλυτερο να κανουμε.
AUFGEBRACHT
26/05/2015, 14:54
Aυτο που λεει ο pipe παραπανω.Πρεπει να αλαξει ο τροπος προσεγγισης των συστηματικων παραβατων.
Αντι να το ριχνεις προστιμα,που συνηθως βρισκει τροπο να μην τα πληρωνει,υποχρεωσε τον να παρακολουθησει μαθηματα ασφαλους οδηγησης η κατι τετοιο.Θελει πολυ χρονο για να αποκτησουμε παιδεια.Καποια στιγμη πρεπει να το κανουμε και οσο παρει.
Για τον συστηματικό παραβάτη αφαιρείς δίπλωμα δια παντός και τελείωσε το θέμα...
pipe_smoker
26/05/2015, 15:00
Για τον συστηματικό παραβάτη αφαιρείς δίπλωμα δια παντός και τελείωσε το θέμα...
Με πιθανη εξελιξη, σε περιπτωση που συνεχισει να οδηγαει χωρις διπλωμα, να εχει ενα λογο παραπανω να την κοπανησει αν τυχον προκαλεσει καποιο ατυχημα...
AUFGEBRACHT
26/05/2015, 15:06
Με πιθανη εξελιξη, σε περιπτωση που συνεχισει να οδηγαει χωρις διπλωμα, να εχει ενα λογο παραπανω να την κοπανησει αν τυχον προκαλεσει καποιο ατυχημα...
Εάν υποθέσουμε ότι κάποιος συστηματικά παραβιάζει το κόκκινο λες να μην το ξέρει ήδη ότι είναι παράβαση; Εάν παρακολουθήσει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα παραδειγματιστεί ή ότι θα δει το φως το αληθινό; Θα του επιβληθεί να παρακολουθήσει κάτι καταναγκαστικά και θα μεταμορφωθεί; Εγώ νομίζω όχι...
Ας φτιαχτούν πρώτα πάρκα οδικής αγωγής και ας γίνει μάθημα στα σχολεία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και βλέπουμε για την υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης...
pipe_smoker
26/05/2015, 15:21
Εάν υποθέσουμε ότι κάποιος συστηματικά παραβιάζει το κόκκινο λες να μην το ξέρει ήδη ότι είναι παράβαση; Εάν παρακολουθήσει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα παραδειγματιστεί ή ότι θα δει το φως το αληθινό; Θα του επιβληθεί να παρακολουθήσει κάτι καταναγκαστικά και θα μεταμορφωθεί; Εγώ νομίζω όχι...
Ας φτιαχτούν πρώτα πάρκα οδικής αγωγής και ας γίνει μάθημα στα σχολεία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και βλέπουμε για την υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης...
Εγώ δε μίλησα για υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης στο ποστ που παρέθεσες.
Σχολίασα απλά ότι το να αφαιρέσεις από κάποιον δια παντός το δίπλωμα, μάλλον πιο επικίνδυνο τον κάνει, παρά πιο ασφαλή δια της υποτιθέμενης απουσίας του από τους δρόμους.
Προσωπικά, αν για το Χ Ψ λόγο μου αφαιρούσαν το δίπλωμα (είτε για μικρό χρονικό διάστημα, είτε για πάντα) δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ ότι δεν πρόκειται να ξαναοδηγήσω.
Όχι απαραίτητα λόγω κ@υλας με τη μηχανή ή με το αυτοκίνητο κλπ. Αλλά λόγω αναγκών μετακίνησης και ανεξαρτησίας χωρίς να χρειάζομαι φίλους να με πηγαινοφέρνουν ή τα μετροτραμλεωφορεία τα οποία δεν τα αντέχω με καμία Παναγία.
Θα οδηγούσα απλά χωρίς δίπλωμα κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.
Από την άλλη μεριά, αν μου έλεγαν ότι πρέπει να ξαναδώσω εξετάσεις, να κάνω μαθήματα ασφαλούς οδήγησης, να μπω σε γκρουπ ομαδικής ψυχοθεραπείας με θέμα το anger management και το road rage ή δενξέρωγωτιάλλο, σίγουρα θα το έκανα προκειμένου να μη ρισκάρω να κυκλοφορώ χωρίς δίπλωμα, και κάθε φορά που θα με σταματάνε είτε να πρέπει να την κοπανάω σαν τον κλέφτη, είτε να μου χρεώνονται κλήσεις χιλιάδων ευρώ, ή και στο φινάλε να με χώσουν μέσα που λέει ο λόγος.
Σφαζεις το κοκκινο συστηματικα ?
Πρωτη φορα προστιμο
Δευτερη φορα προστιμο x 5
Τριτη φορα στην ψειρου για 10 μερες μη εξαγορασιμες + προστιμο
Και θα σου πω εγω εαν περασει αλλος με κοκκινο.
Σε έχουν πιάσει πολλές φορές επ'αυτοφώρω για να σε πιάσουν και 2η και 3η και μάλιστα για την ίδια παράβαση; :P
Κάμερες σε όλες τις διασταυρώσεις τώρα!
SHOOTER045
26/05/2015, 16:02
Αφαιρεση και πινακίδες και άδεια και μετά μιλάμε.
Πως δηλαδή οι ασφαλιστικές κατάφεραν να γίνει εξάμηνη η αφαίρεση για έλλειψη ασφαλείας
Πως δηλαδή οι ασφαλιστικές κατάφεραν να γίνει εξάμηνη η αφαίρεση για έλλειψη ασφαλείας
Εύκολα. Έχουν τράπεζες από πίσω.
pipe_smoker
26/05/2015, 16:21
Αφαιρεση και πινακίδες και άδεια και μετά μιλάμε.
Και γιατί απαραίτητα έχει άμεση σχέση το όχημα με τον οδηγό που κάνει την παράβαση?
Μπορεί να έχει 2 μηχανάκια, 1 δικό του αυτοκίνητο, και 1 της γυναίκας του.
Και ακάθεκτος μπορεί να συνεχίσει, και να την πληρώσει το αμάξι της γυναίκας πχ.
Pan (dvs)
26/05/2015, 16:43
Ο συστηματικος παραβατης δεν ειναι απαραιτητο οτι θα εχει και διπλωμα.