PDA

View Full Version : Hanging Idle

synchro
25/05/2015, 16:06
Παντα ηθελα να ξεκινησω ενα τετοιο post μπας και επιτελους βρεθει μια λυση η μια προσεγγιση σε αυτο που ονομαζουν hanging idle η erratic idle.

Εχω διαβασει σχεδον ολα τα ποστ που παιζουν στα ξενα forums oμως πουθενα δεν εχω βρει μια απαντηση περα απο προτασεις.

Το λοιπον οσοι το χουμε το φαινομενο αυτο ξερουμε καλα τι σημαινει οσοι παλι δεν το χουν θα σας το περιγραψω απλα. Μολις ζεσταθει το μηχανακι το ρελαντι απο τις 1400 στροφες ανεβαινει για λιγο στις 1600 μετα πεφτει κατω απο τις 1400 ξαναγυρναει και παει λεγοντας.

Αν υποθεσουμε οτι τα καρπς δεν παιρνουν αερα απο καπου οπως εισαγωγες, καπακια κτλ τι μπορει να προκαλει αυτο?

Εχω ακουσει για τα εξης

- Βιδες καυσιμου πολυ πλουσιες ?
- TPS?
- Carb Synchronization?
- Stuck Choke?
- Τρομπα βενζινης?
- Mπαταρια?
- Σωληνακια υποπιεσης ?
- Carb breathe hoses?

Και για οσους θελουν να μαθουν το set up μου

155/160
βελονες #3
pilots 42
Φλοτερ 3.5 mm οπως μετραει η Μαμα
Βιδες 1.75
DNA φιλτρο και acrapovic με ταπες

toyar
25/05/2015, 19:33
απο τη στιγμη που δουλευει με αλλαγμενα φιλτρο και εξατμιση το σταθερο ρελαντι δεν ειναι και σιγουρακι

synchro
25/05/2015, 20:28
απο τη στιγμη που δουλευει με αλλαγμενα φιλτρο και εξατμιση το σταθερο ρελαντι δεν ειναι και σιγουρακι

Aυτο που λες toyar να σου πω την αληθεια δεν το χα σκεφτει ποτε αν και φαντοζομαι οτι και αλλα μηχανακια με αλλαγμενα φιλτρα και εξατμισεις λενε οτι εχουν μια χαρα σταθερο ρελαντι. Δυστηχως δεν μπορω να ξερω για το δικο μου γιατι το πηρα μεταχειρισμενο και ηταν ηδη με akrapovic αν και τοτε φοραγε μαμα φιλτρο.

toyar
25/05/2015, 20:36
εισαγωγη εξαγωγη εκκεντροφοροι βαλβιδες καρμπυρατερ κλπ ειναι σεταρισμενα απο το εργοστασιο να δουλευουν ολα μαζι
οταν πειραζεις κατι απο αυτα κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια ουτε οτι θα εχεις αρρυθμιες ουτε οτι δεν θα εχεις
απο κει και περα υπαρχουν και πιο ταπεινες αιτιες οπως ανεφερες οπως καποιο κολλαρο, καποιο σωληνακι ή ακομα αρυθμιστες βαλβιδες ή ακαταλληλα μπουζι

gefr
25/05/2015, 21:01
- Carb Synchronization?
- Stuck Choke?
- Τρομπα βενζινης?
- Mπαταρια?
- Σωληνακια υποπιεσης ?
- Carb breathe hoses?

Νομίζω οτι αυτά για αρχή είναι καλά. Άν τα ελέγξεις όλα, πιστεύω οτι θα έχεις βρεί τη λύση.
Γειά χαρά.

DrBig
26/05/2015, 09:44
Πιστευω οτι ειναι πλουσιο απο βιδες καυσιμου. Μια θεση πανω οι βελονες σημαινει αρκετα πιο πλουσιο ρελαντι.

synchro
26/05/2015, 11:39
Thanks Guys

Gefr ολα τα παραπανω τα χω κανει και το χω ακομα γι αυτο ρωταο

DrBig Αν εβαζα δηλαδη Idling air jets απο #50 σε #70 θα εστρωνε λες?????

DrBig
26/05/2015, 12:18
DrBig Αν εβαζα δηλαδη Idling air jets απο #50 σε #70 θα εστρωνε λες?????

Αφου εχεις ταπες οι βελονες στην 3 δημιουργουν θεματακια.
Γι αυτο που ρωτας δεν εχω ιδεα, αλλα βρισκω πιο ενδιαφερον το πειραμα βελονες στην 2 και τα 70ρια αντι για τα 80ρια ACV, δηλαδη airjets 40/70/50