PDA

View Full Version : Δίπλωμα Α1 και Λαμόγια



No55
29/05/2015, 20:08
Καλησπέρα είμαι νέος στο forum αν και έχω διαβάσει αμέτρητα threads τις τελευταίες εβδομάδες. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη καθώς το πρώτο μου topic έχει να κάνει με μία ερώτηση όπως η παρακάτω αλλά χρειάζομαι τις γνώσεις σας και ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να συμμετέχς σε πιο ενδιαφέροντα θέματα.
Στο ψητό λοιπόν. Εάν κοπείς στις δοκιμασίες μπορείς να ξαναδώσεις δωρεάν ή πληρώνεις παράβολα 150 ευρο? Διότι σαν παράβολα μου παρουσιάστηκαν από τον δάσκαλο και όχι ως δική του πληρωμή η κάτι τέτοιο. Επίσης να αναφέρω πληροφοριακά ότι το 90% από τους μαθητές της συγκεκριμένης σχολής παραδέχτηκαν ότι λάδωσαν και όντως είδα ότι πέρασαν ακόμα και εάν έκαναν απίστευτα λάθοι.
Εάν δεν γνωρίζει να μου πει κάποιος με σιγουριά επειδή πλασάρετε από όλους αυτό το παραμύθι των παραβόλων που θα μπορούσα να απευθυνθώ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Cpt. Haddock
29/05/2015, 20:16
Αν ειναι οντως παραβολα μπορεις να τα πληρωσεις κι εσυ απ' ευθειας ;)

Dennis-
29/05/2015, 20:21
Αν θυμαμαι καλα το παραβολο ειναι 50 η 100 ευρο απλα σου λεει 150 γιατι αμα κοπεις κανεις 3 - 4 μαθηματα υποχρεωτικα ξανα.

congate7
29/05/2015, 20:25
Αυτό με τα παράβολα ισχύει. Κάθε φορά που δίνεις πρακτική εξέταση πληρώνεις παράβολο και ακριβώς εκεί έχουν στηριχτεί και παίρνουν τα φακελάκια. Τώρα τελευταία άλλαξε και στην θεωρητική εξέταση όπου και εκεί κάθε φορά που αποτυγχάνεις στην επόμενη πληρώνεις κανονικά το παράβολο κάτι που δεν ίσχυε

No55
29/05/2015, 20:41
Και εγώ αυτό πίστευα στην αρχή αλλά διάβασα άρθρα όπου λέγανε ότι είναι απάτη. Τώρα εάν άλλαξε τα 2 τελευταία χρόνια η διαδικασία πολύ πιθανό. Πάντως εάν ισχύει το να δίνεις 150 ευρό για να πάρει τον κ.... ο εξεταστής να έρθει να σε εξετάσει τι να πώ.....Ελλαδάρα.

Cpt. Haddock
29/05/2015, 20:50
Και εγώ αυτό πίστευα στην αρχή αλλά διάβασα άρθρα όπου λέγανε ότι είναι απάτη. Τώρα εάν άλλαξε τα 2 τελευταία χρόνια η διαδικασία πολύ πιθανό. Πάντως εάν ισχύει το να δίνεις 150 ευρό για να πάρει τον κ.... ο εξεταστής να έρθει να σε εξετάσει τι να πώ.....Ελλαδάρα.

Ρε φιλε, Ελλαδαρα ναι, αλλα αν ο εξεταστης σου λέει οτι ειναι για παράβολα, μπορεις να τα δωσεις και μονος σου. Μην τα θετε ολα στο πιατο. Επισης μπες στην ιστοσελιδα του υπουργειου να δεις τι προβλεπει ο νομος για τις εξετάσεις.

Θέλετε να σας πω πόσο έχει στη Γαλλια η επαναξεταση; :lol:

Dennis-
29/05/2015, 20:52
150 Δεν κανει το παραβολο ο δασκαλος περνει τα υπολοιπα για.να.σου κανει ντεμεκ μαθηματα. Οταν με εκοψε μια επειδη λεει κλοτσησα το σταντ την ωρα που προχωρησα λιγο την μηχανη (ακου εδω) και δεν το εβγαλα οταν ηταν σταματημενη. Τις εριξα ενα βλεμα και κανα 2 λεξουλες με λυπηθηκε ο δασκαλος και μου εκανε δωρο την επανεξεταση.

Αυτη ηθελε λεφτα αλλα δεν λαδωσα ποτε. Σιγα μην δωσω 200 ευρο στους χαραμοφαιδες.

No55
29/05/2015, 21:24
Έψαξα εννοείτε στο υπουργείο αλλά δεν βρήκα τι γίνετε εάν αποτύχεις. Δεν έχω ιδέα πόσο είναι στην Γαλλία αλλά σίγουρα 150 είναι τρομαχτικά πολλά. Και όπως είπε και ο Dennis όχι πάντα αλλά ΠΑΡΑ πολλές φορές κόβετε κόσμος γιατί δεν λάδωσε. Σίγουρα υπάρχουν και χειρότερα σε άλλες χώρες αλλά εμείς έχουμε πρωτιά σε πολλά "κακά" θέματα.
Σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο σας.

roukos_x
29/05/2015, 22:20
δεν ξερω αν ειναι 100 ή 150 αλλα ετσι ειναι. Υποτιθεται οτι αν κοπεις πρεπει να ξανακανεις καποια μαθηματα (δεν ξερω ποσα) κ τα υπολοιπα ειναι για την -οπως την λενε-
παρασταση!!!
ΞΑΝΑΛΕΩ...
δεν ξερω ποσα ειναι ακριβως παραβολα-μαθηματα-παραστασεις (-χαρτζιλικι)... αλλα ναι, καπου εκει παιζουν!
Αν απο την αλλη δεν θες να δωσεις ευρω παραπανω απο οσα προβλεπονται κ μπορεις μονος σου να τα δωσεις απευθειας... ε,δωστα μονος σου! απλα..

No55
30/05/2015, 09:46
Για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται παραθέτω το παρακάτω κείμενο το οποίο το βρήκα σε αρκετές σελίδες και μάλλον ισχύει μετά τις αλλαγές στα διπλώματα το 2013. Απο εβδομάδα θα επισκεφτώ το υπουργείο μεταφορών και θα ενημερώσω για το τι τελικά ισχύει και εάν είναι 10 ευρο παράβολα και τα υπόλοιπα 140 του εκπαιδευτή.

31/05/2013
-Μία έστω και μικρή μείωση στα παράβολα για την απόκτηση άδειας οδήγησης ισχύει από σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα το παράβολο των 90 ευρώ για τις ιατρικές εξετάσεις ελαττώνεται σε 50 ευρώ, αλλά παράλληλα οι εξουσιοδοτημένοι γιατροί (οφθαλμίατρος και παθολόγος), για κάθε πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση, θα λαμβάνουν αμοιβή από τον υποψήφιο ίση με το ποσό που ισχύει κάθε φορά ως κατώτατο όριο των συμβεβλημένων με το Δημόσιο. Δηλαδή από 10 ευρώ και θα κόβουν σχετική απόδειξη που θα συνοδεύει το πιστοποιητικό.

Έτσι το τελικό όφελος ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Επίσης, για κάθε εξέταση θεωρητική ή πρακτική απαιτείται παράβολο 10 ευρώ, για κάθε εξέταση (θεωρητική ή πρακτική) ΠΕΙ για τους επαγγελματίες οδηγούς απαιτείται παράβολο 20 ευρώ, ενώ για ανανέωση άδειας οδήγησης οδηγών ηλικίας 80 ετών και άνω, απαιτείται εξέταση από Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (ΔΙΕ).

cityfly
30/05/2015, 13:30
Ρε φιλε, Ελλαδαρα ναι, αλλα αν ο εξεταστης σου λέει οτι ειναι για παράβολα, μπορεις να τα δωσεις και μονος σου. Μην τα θετε ολα στο πιατο. Επισης μπες στην ιστοσελιδα του υπουργειου να δεις τι προβλεπει ο νομος για τις εξετάσεις.

Θέλετε να σας πω πόσο έχει στη Γαλλια η επαναξεταση; :lol:

για πες από περιέργεια
(και γενικά το όλο κόστος)

notakos600
30/05/2015, 14:42
Αν αποτύχεις στα πρακτικά, ένα εξηντάρι είναι για να ξαναδώσεις. :wave2:

No55
30/05/2015, 16:01
Δεν υπάρχουν στάνταρ τιμές ότι θέλει η κάθε σχολή ζητάει απλώς οι περισσότερες στην Αθήνα λένε γύρω στα 150 από ότι κατάλβα και λένε πως είναι για παράβολα ΟΧΙ για επιπλέον μαθήματα καθώς άμα κόπηκες εσκεμμένα δεν τα χρειάζεσε απλά. Επίσης 150 συνήθως είναι και το λάδι οπότε λέει ο άλλος ας λαδώσω να μην δώσω τα διπλά.

Ορίστε λίνκ που βρήκα πριν λίγο με e παράβολα http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/eparavolo.html
πατάμε για μη Πιστοποιημένους Χρήστες και επιλέγουμε το κατάλληλο υπουργείο. 10 ευρο είναι παίδες. Τα 150 δεν δικαιολογούν τις 2 ωρίτσες που θα "θυσιάσει" ο δάσκαλος για την εξέταση σου ειδικά άμα αναλογιστής ότι δίνουν μαζί τουλάχιστον 5 άτομα κάθε φορά. Όρεξη να έχεις να μοιράζεις σφαλιάρες.

Cpt. Haddock
30/05/2015, 18:45
για πες από περιέργεια
(και γενικά το όλο κόστος)

Γυρω στο χιλιαρικο.

Για διπλωμα αυτοκινητου θες συνολικα περιπου 2,500 χιλιαδες ευρω (για να βγει, οχι γιαεπανεξέταση)

cityfly
30/05/2015, 23:38
Γυρω στο χιλιαρικο.

Για διπλωμα αυτοκινητου θες συνολικα περιπου 2,500 χιλιαδες ευρω (για να βγει, οχι γιαεπανεξέταση)

Πολύ πράγμα.
Πάει πολϋ η ώρα και θες πολλά μαθήματα;

madness
06/06/2015, 13:12
Επίσης, για κάθε εξέταση θεωρητική ή πρακτική απαιτείται παράβολο 10 ευρώ, για κάθε εξέταση (θεωρητική ή πρακτική) ΠΕΙ για τους επαγγελματίες οδηγούς απαιτείται παράβολο 20 ευρώ, ενώ για ανανέωση άδειας οδήγησης οδηγών ηλικίας 80 ετών και άνω

20+10=30 ευρω είναι τα παράβολα. Διασταυρωμένο από έναν έντιμο δάσκαλο.

Τα υπόλοιπα είναι η αμοιβή του δασκάλου για την παρουσία του στην εξέταση, να έρθει ο ίδιος να φέρει την μηχανή και το αυτοκίνητο, να πάει να καταθέσει τα χαρτιά για την επανεξέταση και ίσως κάποιο μάθημα που θα σου κάνει "δωρεάν" αν δεν ζητάει παραπάνω χρήματα.

Όλοι λένε τις ίδιες τιμές για να μην μπορούμε να βγάλουμε άκρη τι γίνεται.

Γενικά έχω ακούσει τρελά σκηνικά από άτομα που κόβουν κόσμο. Ενώ οι περιπτώσεις δασκάλων που δεν σου προτείνουν να λαδώσεις δυστυχώς είναι μεμονομενες. Επίσης έχω ακούσει ότι από τα 200 τα μισά τα κρατάει ο δάσκαλος. Συνήθως προωθείται σε βάση αν σε κόψει θα δώσεις +150 αλλιώς θα δώσεις από την αρχή 200 να ξεμπερδεύεις.
Παραδοδουλιές...

νεοσσός
06/06/2015, 19:45
Επειδή έδωσα πρόσφατα εξετάσεις οδήγησης για δίπλωμα Α κατηγορίας (όχι Α1), μπορώ να σας πω μερικά πράγματα με σχετική σιγουριά.

Τα αρχικά παράβολα, αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 70€ (πρακτική & θεωρητική εξέταση), αν έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου. Θέλεις 10€ ακόμα για φωτογραφίες, ενώ δε χρειάζεσαι εξέταση από γιατρούς, αν έχεις ήδη δίπλωμα αυτοκινήτου. Τα είχα αγοράσει ο ίδιος από την εφορία. Η σχολή παίρνει άλλα 250€, τα οποία περιλαμβάνουν πρακτικά μαθήματα οδήγησης (10 διδακτικές ώρες), θεωρητική διδασκαλία και παράσταση στις εξετάσεις.

Για δεύτερη πρακτική εξέταση, αν κοπείς, το παράβολο είναι 10€. Επιπλέον του παραβόλου, είναι η αμοιβή του δασκάλου για την παράσταση στις εξετάσεις. Προσωπικά θεωρώ εκτός πραγματικότητας ακόμα και τα 100€ που παίρνουν κάποιες σχολές (άλλες, ακόμα ακριβότερες, παίρνουν 150€), προκειμένου να φέρουν στο χώρο εξέτασης ένα αμάξι και μία μηχανή, για να εξεταστούν μερικοί μαθητές τους.

Δυστυχώς για λάδωμα σου λένε οι δάσκαλοι και αυτή η νοοτροπία πρέπει να κοπεί. Προσωπικά δε λάδωσα ούτε σε εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου, ούτε για μοτοσυκλέτας. Σκόπευα να δώσω όσες φορές χρειαστεί και να το πάρω με την αξία μου.

Πάντως οι εξεταστές δε σε κόβουν επειδή δε λάδωσες. Αυτό είναι μύθος. Απλά, αν λαδώσεις, θα σου χαρίσουν λάθη που μπορεί να κάνεις από το άγχος ή την απειρία σου.

Μη λαδώνετε παιδιά, δεν αξίζει. Όχι χρηματικά, αλλά ηθικά και κοινωνικά. Προετοιμαστείτε επαρκώς και δώστε με αυτοπεποίθηση. Με προσοχή, κανένας εξεταστής δε θα σας κόψει.

Απλώς υπάρχει κόσμος έχει την τάση να ρίχνει την ευθύνη σε άλλους και πάντα λέει "πέρασα" ή "με έκοψαν". Δεν παραδέχεται σχεδόν ποτέ ότι "κόπηκα από λάθος μου" ή "μου χάρισαν και με πέρασαν". Και φυσικά υπάρχουν άλλοι που προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι, επειδή λάδωσαν εκείνοι και πείθουν τον κόσμο ότι έτσι πρέπει να κάνουν όλοι.