View Full Version : Mega Scooter VS ON/OFF
partakiasss
03/06/2015, 20:53
Καλησπέρα σας,
Είμαι κάτοχος ενός cbr 600 F4i εδώ και τέσσερα χρόνια και αποφάσισα ότι πρέπει να το αντικαταστήσω.
Δεν λέω καλό και το cbr αλλά δεν είναι πλέον για εμένα και για την χρήση που κάνω.
Πρόκειται για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη 10-15 χλμ, και δύο φορές την εβδομάδα μικρά ταξιδάκια Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική (50-70 χλμ)
Το χρήματα που θα μπορούσα να διαθέσω είναι περίπου 4.000-6.000 Ευρώ.
Ποια θα ήταν η κατάλληλη επιλογή για μένα. Mega Scooter ή ON/OFF??
Μανολης67
03/06/2015, 21:30
ON OFF φίλε μου, πιο πρακτικά τα σκουτερ, καλύτερη ανεμοκάλυψη, δεν λέω, αλλα τουλάχιστον με το ON OFF εχεις την αίσθηση ότι καβαλάς μηχανή, και οχι μια μεγάλη βεσπα, ακόμη με το ON OFF στην χαλκιδική μπορείς να εξερευνησεις καμιά ερημη ακρογιαλία, η σε κανένα μποτιλιαρισμα να κόψεις από το πεζοδρόμιο η σε κανένα χωματόδρομο ;)
Η λογική λέει σκουτερ λοιπόν, αλλά ο έρωτας και η αίσθηση της ελευθερίας ON OFF
patsavour
03/06/2015, 21:51
Καλησπέρα σας,
Είμαι κάτοχος ενός cbr 600 F4i εδώ και τέσσερα χρόνια και αποφάσισα ότι πρέπει να το αντικαταστήσω.
Δεν λέω καλό και το cbr αλλά δεν είναι πλέον για εμένα και για την χρήση που κάνω.
Πρόκειται για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη 10-15 χλμ, και δύο φορές την εβδομάδα μικρά ταξιδάκια Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική (50-70 χλμ)
Το χρήματα που θα μπορούσα να διαθέσω είναι περίπου 4.000-6.000 Ευρώ.
Ποια θα ήταν η κατάλληλη επιλογή για μένα. Mega Scooter ή ON/OFF
SCOOTER: πρακτικοτητα,χωρητικοτητα,προστασια,ανεση,μεγαλυτερη συνηθως αποδοχη απο την συμβια,καθαριοτητα αναβατη, υψηλοτερη λογω καλυψης παθητικη ασφαλεια.
ΟΝ-ΟFF: Aισθηση μοτο-αν αυτο σημαινει κατι-,υψηλοτερη ενεργητικη ασφαλεια σε στροφιλικι και σε φρεναρισμα -αν ομως το σκουτερ εχει ABS ισοφαριζεται-υψηλοτερη δυνατοτητα για χωμα και ανεβοκατευασμα πεζοδρομιων.
Διαλεγεις αυτο που σου καλυπτει τις αναγκες σου και παιρνεις:wave2:
taisteal
03/06/2015, 21:55
ON OFF φίλε μου, πιο πρακτικά τα σκουτερ, καλύτερη ανεμοκάλυψη, δεν λέω, αλλα τουλάχιστον με το ON OFF εχεις την αίσθηση ότι καβαλάς μηχανή, και οχι μια μεγάλη βεσπα, ακόμη με το ON OFF στην χαλκιδική μπορείς να εξερευνησεις καμιά ερημη ακρογιαλία, η σε κανένα μποτιλιαρισμα να κόψεις από το πεζοδρόμιο η σε κανένα χωματόδρομο ;)
Η λογική λέει σκουτερ λοιπόν, αλλά ο έρωτας και η αίσθηση της ελευθερίας ON OFF
Αισθηση της ελευθεριας εχεις με οτιδηποτε,αν σου αρεσει το δικυκλο.
Οπως και με αυτοκινητο,η με πατινι.
Ον οφ γιατι τα θεωρω ασφαλεστερα
Μανολης67
03/06/2015, 22:02
taisteal
Σωστά, αλλαμε τα ον-οφ η ελευθερία συνεχίζει και στον χωματόδρομο....
taisteal
03/06/2015, 22:05
taisteal
Σωστά, αλλαμε τα ον-οφ η ελευθερία συνεχίζει και στον χωματόδρομο....
Αν κρινω απο το μηχανακι που εχει ο φιλος,μαλλον δεν τον ενδιαφερει το χωμα ;)
amyroukai
04/06/2015, 01:00
η σε κανένα μποτιλιαρισμα να κόψεις από το πεζοδρόμιο
ανεβοκατευασμα πεζοδρομιων.
να πετύχω στο δρόμο μου πεζός κανένα @@ με μηχανή στο πεζοδρόμιο να κάνει το στρίμωγμα που βλέπω σχεδόν κάθε μέρα από κάθε καρυδιάς καρύδι που δεν ανέχεται να περιμένει μισό λεπτό στην άσφαλτο, δεν θα το σκεφτώ καθόλου για να ρίξω κλώτσο να τον ρίξω κάτω. Και ας έρθει να πει κουβέντα.
Για τη χρήση που λες σκουτεράκι. Και αραλίκι και άνεση και χώρο για τα συμπράγκαλα. Ένα 300cc θα σου αφήσει και πολλά ρέστα για τις διακοπές το καλοκαίρι και θα σου κάνει όλα τα γούστα. Sym GTS, Kymco KXCT κλπ της κατηγορίας με ABS και είσαι μιά χαρά.
spyrakos35
04/06/2015, 08:01
super market πας?
Στο mega scooter μόνο, υπολόγισε κόστος σέρβις όσο ενός αυτοκινήτου πόλης κ παρόμοια κατανάλωση.
amyroukai
04/06/2015, 08:39
Στο mega scooter μόνο, υπολόγισε κόστος σέρβις όσο ενός αυτοκινήτου πόλης κ παρόμοια κατανάλωση.
"mega scooter" εννοείς μάλλον κάτι σε Tmax ή άλλο 400άρι και άνω. Γιατί οι τιμοκατάλογοι σε αυτά που γράφω είναι αναρτημένοι στο ίντερνετ και οι τιμές σε αναλώσιμα και σέρβις είναι αστείες.
Κατανάλωση περί τα 4λ/100 δεν την λες αυτοκινήτου εκτός αν είναι κανένα σουπερντουπερ μικρό πετρέλαιο νέας κοπής και τριπλάσιας τιμής το λιγότερο.
Τα ως 300 έχουν και πλεονέκτημα σε σήματα και ασφάλεια.
Τι να Σε πω, στη θεωρία μπορεί να είναι φθηνά. Στη πράξη έχω τραυματική εμπειρία κ για αυτό είμαι τρομερά επιφυλακτικός.
Γενικά τα θεωρώ ευπαθή μηχανάκια κ παρ'όλο που έκανα σκέψεις για Τμαξ, τώρα έχω κάνει στροφή 180ο.
amyroukai
04/06/2015, 09:11
Ποιό σε βασάνισε να ξέρουμε να το αποφεύγουμε; :lol:
pipe_smoker
04/06/2015, 10:12
να πετύχω στο δρόμο μου πεζός κανένα @@ με μηχανή στο πεζοδρόμιο να κάνει το στρίμωγμα που βλέπω σχεδόν κάθε μέρα από κάθε καρυδιάς καρύδι που δεν ανέχεται να περιμένει μισό λεπτό στην άσφαλτο, δεν θα το σκεφτώ καθόλου για να ρίξω κλώτσο να τον ρίξω κάτω. Και ας έρθει να πει κουβέντα.
Ρε εσύ ήσουνα καλό παιδί στα νιάτα σου.
Τι διάλο έπαθες και σκατογερνάς έτσι?:D
amyroukai
04/06/2015, 10:18
Ρε εσύ ήσουνα καλό παιδί στα νιάτα σου.
Τι διάλο έπαθες και σκατογερνάς έτσι?:D
Πίπερμαν, φάση κέντρο (αρκετά συχνά). Περιμένω. Πεζοδρόμιο με δύο πλάκες πλάτος, ήτοι 80 πόντοι. Ο "επαγγελματίας" με το κουτί πίσω ή ο καγκουραίος με το παλιό συνήθως ονοφάκι αναγκάζει τον κόσμο ή να χωθεί σε καμμιά είσοδο ή να κατέβει στο δρόμο για να περάσει. Ε άντε και γαργαλήσου ρε φίλε, μονά ζυγά δικά σου "γιατί μπορείς". Σκατογερνάω; Τι να πω, οι απ'έξω συχνά βλέπουν καλύτερα την καμπούρα στην πλάτη. Μικρότερη ανοχή στην καφρίλα σίγουρα, έχω κορεστεί και βαρεθεί με την επικράτηση του χοιρινού και δεν μιλάω για τους ατσίδες με τα μπλε ή τα νόστιμα τετράποδα.
spyrakos35
04/06/2015, 10:26
Τι να πω, οι απ'έξω συχνά βλέπουν καλύτερα την καμπούρα στην πλάτη.
αυτό, αλλά τη δική τους δεν....
;)
Μανολης67
04/06/2015, 13:04
[QUOTE=amyroukai;2597500]να πετύχω στο δρόμο μου πεζός κανένα @@ με μηχανή στο πεζοδρόμιο να κάνει το στρίμωγμα που βλέπω σχεδόν κάθε μέρα από κάθε καρυδιάς καρύδι που δεν ανέχεται να περιμένει μισό λεπτό στην άσφαλτο, δεν θα το σκεφτώ καθόλου για να ρίξω κλώτσο να τον ρίξω κάτω. Και ας έρθει να πει κουβέντα.
Πεζοδρόμιο το πρωτο αίμα
336674
MG-KTiNoS
04/06/2015, 14:00
ΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ
336675
Ούτε τα παπιά αλλά δε βαριέσαι.
pipe_smoker
05/06/2015, 09:02
Πίπερμαν, φάση κέντρο (αρκετά συχνά). Περιμένω. Πεζοδρόμιο με δύο πλάκες πλάτος, ήτοι 80 πόντοι. Ο "επαγγελματίας" με το κουτί πίσω ή ο καγκουραίος με το παλιό συνήθως ονοφάκι αναγκάζει τον κόσμο ή να χωθεί σε καμμιά είσοδο ή να κατέβει στο δρόμο για να περάσει. Ε άντε και γαργαλήσου ρε φίλε, μονά ζυγά δικά σου "γιατί μπορείς". Σκατογερνάω; Τι να πω, οι απ'έξω συχνά βλέπουν καλύτερα την καμπούρα στην πλάτη. Μικρότερη ανοχή στην καφρίλα σίγουρα, έχω κορεστεί και βαρεθεί με την επικράτηση του χοιρινού και δεν μιλάω για τους ατσίδες με τα μπλε ή τα νόστιμα τετράποδα.
Χούμορ κάνω ΝΤΖώννΙη μου. Χούμορ.
Το ξέρω ότι είσαι σωστό παιδί και με ηθικές αξίες και το άδικο δεν το μποράς.
Μιας και το ανέφερα, και για να μην τα ρίχνω όλα στο χούμορ, να πω ότι εννοείται ότι αυτό που περιγράφεις είναι απαράδεκτο.
Να περπατάς στο πεζοδρόμιο σε φάση νερατζιά από τη μια, κουράδα σκύλου από την άλλη, γιαγιά με καρότσι λαϊκής μπροστά και να σου κορνάρει κι από πίσω ο πάπιας/μπάμιας γιατί θέλει να περάσει.
Κλωτσά με τη φτέρνα στα μούτρα.
Το να δω ένα μηχανάκι σε ένα φαρδύ πεζοδρόμιο να παγαίνει αργά και διακριτικά ψάχνοντας ράμπα ή χαμηλό σημείο να κατέβει πχ και χωρίς να ενοχλάει δε με πειράζει προσωπικά.
Ναι λάθος είναι, ναι δεν είχε καμία δουλειά εξ'αρχής πάνω στο πεζοδρόμιο, κλπ κλπ κλπ αλλά προσωπικά όπως είπα δεν έχω θέμα και κάποιες φορές μπορεί να το κάνω κι εγώ.
partakiasss
12/06/2015, 12:27
Σχετικά με κατανάλωση και συντήρηση ποια κατηγορία είναι πιο οικονομική;
patsavour
13/06/2015, 10:35
Σχετικά με κατανάλωση και συντήρηση ποια κατηγορία είναι πιο οικονομική;
Οσο ποιο μικρη ,τοσο ποιο καλη θελει και ρωτημα??Το θεμα ειναι τι αναγκες εχεις.Γι αυτο που θες να κανεις ενα σκουτερ μεχρι 300 κυβικα θα σε καλυψει απολυτα Γνωμη μου HONDA SH 300 ABS βαζεις και μια βαλιτσα πισω και καθαρισες.Ολα τα αλλα ειναι απλως οδοντοκρεμες που ελεγε και μια παλια διαφημηση.:wave2::wave2:
007mastras
13/06/2015, 11:02
Καλημέρα!
Εγώ λέω σκούτερ αλλά είναι κάτι πολυ προσωπικό δέν μπορεί κάποιος να σου πεί πάρε αυτό η το άλο..
Οι περσότεροι εδω μεσα κράζουν τα μεγκα σκουτερ καποιοι ειναι αδιαφοροι κάι κάποιοι λίγοι όπος εγώ είναι λάτρεις..
Παρόλα αυτά και εγώ μηχανή έχω και οχι σκούτερ...:DΑλλά για σκούτερ πήγαινα (μεγάλη ιστορία)
Με λίγα λόγια εγώ αν ημουν εσύ θα έπερνα σκούτερ δαγκοτό..kymko 300αρι 2015 μοτέλο ολοκαινουριο 3700€ στα κυβικά κλέβει λίγο στην πραγματικότητα δέν είναι 300 αλλά 260-270 κάπου εκεί.πάρε και το λίνκ http://www.kymco.gr/product/xciting-r-300i-ubs-my2015/
το έχει ένα φιλικό μου ζευγάρι που κάνουν ταξιδάκια 2καβαλο και μου έχουν πεί τα καλύτερα..αυτοι έχουν το 2011 μοντέλο να φανταστείς
Αλλα όπος είπαμε είνα καθαρα θέμα τι θές εσύ..θες σκούτερ?θες μηχανή?
ΥΓ :Εγώ όπος είπα θα έπερνα το kymko 3700€ και θα του έριχνα άλλα 1500 να βάλω Akrapovic ζάντες τιμονια σπορ καρμπον πλαστικά,πειραγμένα βαριέτορ κτλ κτλ..
ΝIKOLTSOS
13/06/2015, 11:30
Καλημέρα!
ΥΓ :Εγώ όπος είπα θα έπερνα το kymko 3700€ και θα του έριχνα άλλα 1500 να βάλω Akrapovic ζάντες τιμονια σπορ καρμπον πλαστικά,πειραγμένα βαριέτορ κτλ κτλ..
:bawl::bawl::bawl::bawl::rotflmao::rotflmao::rotflmao::a18::rotflmao::rotflmao::rotflmao:
007mastras
13/06/2015, 11:57
:D:D