Σύνδεση

View Full Version : Γνωμες και εμπειριες για Aprilia strada 650?

gkantas1973
05/06/2015, 11:42
Γεια σας! Θα ήθελα να μάθω από κατόχους (πρώην και νυν) την άποψή τους για το συγκεκριμένο μοντέλο!! Αν έχει παρουσιάσει κάποια προβλήματα κατά τη διάρκεια κτήσης και αν ναι, ποια είναι αυτά! Έτυχε να καβαλήσω για αρκετά χιλιόμετρα ένα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση! Ευχαριστώ πολύ!!!

bros400pgm
05/06/2015, 12:34
Τρομπα βενζινας και διακοπτης. Η πρωτη μπορει να παιζει εγγυηση (σχεδον σιγουρα) και το 2ο λυνεται με καποιο ρελε που μπαινει ή κατι τετοιο.

nickald
05/06/2015, 12:45
το 2ο λυνεται με καποιο ρελε που μπαινει ή κατι τετοιο.

Στο δικο μου (trail) το ειχα λυσει (ο μάστορης βασικα) με αντικατασταση από καποιο από τα σκουτερ της απριλια με κοστος 25€ (μονο το κατω μερος με τις επαφες ειχε θεμα)

Flying Mythos
05/06/2015, 12:47
Το έχω από το 2007 και έχω κάνει 90.000 χλμ. Τρόμπα βενζίνης δεν έχει βγάλει ακόμα, ούτε και ήταν σε αυτές που ανακλήθηκαν πρόσφατα. Μου έβγαλε όμως διακόπτη που φτιάχτηκε με την πατέντα με το ρελέ. Χάλασε το ελατήριο στο πορτάκι του ντεπόζιτου στα 15.000 και φτιάχτηκε με πατέντα. Άλλαξα πίσω αμορτισέρ στα 80.000 χλμ. Πέραν τούτου ουδέν. Το μόνο που μου τρώει μέχρι τώρα είναι λάστιχα, αλυσίδες, λάδια, μπουζί, λάδια κλπ αναλώσιμα.

Πάρτο άφοβα αν σε ενδιαφέρει, τίμιο, αξιόπιστο και οικονομικό. Άλλωστε γιατρός υπάρχει, ξέρει ο bros ....

Bowleno
05/06/2015, 15:02
Ότι είπε ο flying Mythos :)

To έχω από το 2010 έχω 40.000 χλμ και μόνο τον διακόπτη μου έβγαλε.
Αν το πάρεις, απλά πρόσεχε να μην το κυκλοφορείς με ελάχιστη βενζίνη μέσα συνεχώς (ήτοι, όταν ανάψει λαμπάκι βενζίνης πας και βάζεις ) και πιστεύω δεν θα σου βγάλει ποτέ θέμα τρόμπας.
Ο μηχανικός που μου το συντηρεί (άριστος γνώστης των aprilia) έχει πει ότι το πρόβλημα της τρόμπας ΚΥΡΙΩΣ προέρχεται διότι πολλοί συνηθίζουν να τα κυκλοφορούν με ελάχιστο καύσιμο (η βενζίνη ψύχει την τρόμπα καθώς αυτή είναι εμβαπτισμένη μέσα) με συνέπεια να υπερθερμαίνεται και....καπούτ.
Δύσκολα θα το δώσω, πραγματικά δεν βρίσκω κάτι άλλο στην αγορά να κάνει αυτά που ζητάω :)

Bowleno
05/06/2015, 15:04
Τρομπα βενζινας και διακοπτης. Η πρωτη μπορει να παιζει εγγυηση (σχεδον σιγουρα) και το 2ο λυνεται με καποιο ρελε που μπαινει ή κατι τετοιο.

Στην διετία της εγγύησης ναι, μετά......

bros400pgm
05/06/2015, 15:14
Και τωρα αδερφε.

http://www.apriliabikers.gr/portal/profile/?u=1314

gkantas1973
06/06/2015, 12:37
Το έχω από το 2007 και έχω κάνει 90.000 χλμ. Τρόμπα βενζίνης δεν έχει βγάλει ακόμα, ούτε και ήταν σε αυτές που ανακλήθηκαν πρόσφατα. Μου έβγαλε όμως διακόπτη που φτιάχτηκε με την πατέντα με το ρελέ. Χάλασε το ελατήριο στο πορτάκι του ντεπόζιτου στα 15.000 και φτιάχτηκε με πατέντα. Άλλαξα πίσω αμορτισέρ στα 80.000 χλμ. Πέραν τούτου ουδέν. Το μόνο που μου τρώει μέχρι τώρα είναι λάστιχα, αλυσίδες, λάδια, μπουζί, λάδια κλπ αναλώσιμα.

Πάρτο άφοβα αν σε ενδιαφέρει, τίμιο, αξιόπιστο και οικονομικό. Άλλωστε γιατρός υπάρχει, ξέρει ο bros ....

Ποιος είναι ο γιατρός ρε παιδιά να τον μάθουμε και εμείς; Μπορεί να δει αν τα χλμ είναι πραγματικά, βάζοντάς το στον εγκεφαλο; Αν έχει πέσει;

Corki
06/06/2015, 16:08
Αφου συζηταμε για τον πηγασο .........ξερει καποιος καποια περιπτωση ........που να εχουν αλλαξει τις αναρτησεις με καποιες μεγαλυτερης διαδρομης.

Αναφερομαι βεβαια στο trail και οχι στο strada........αλλα νομιζω οτι στην ουσια αυτη ειναι η διαφορα τους (αναρτησεις + μπροστινη δαγκανα)

ΤΗΧ

7Tolis
19/08/2015, 19:03
Επειδή δε με βλέπω να καταλήγω σε μεγαλύτερου κυβισμου μηχανάκι,αυτό το στράντα σε σύγκριση με άλλα μονοκυλίνδρα τι λέει;Πχ vs freewind?Τα προβλήματα τα διάβασα,οκ μεχρι εδώ δεν είναι κάτι.Ταχυτητα ταξιδιού δικάβαλο τι λέει ξέρουμε;Βαστάει 140-150 ή θα κλαίμε;

Bob_o_mastoras
19/08/2015, 19:17
To μοτερ του XT εχει.. Λογικα τα 140 τα εχει να ταξιδευει αλλα θα καιει και αναλογως μιας και θα ειναι καπου στις 5500+ στροφες (με κοφτη 7+;; ). Δεν ξερω τι διαφορες εχουν στο γραναζωμα ομως.
Παντως τεινω να πιστευω οτι ειναι αξιοπιστο και σιγουρα καλυτερο του ΧΤ.

Ο γ@μωbowler θα ξερει καλυτερα που το εχει.

MG-KTiNoS
19/08/2015, 20:21
To μοτερ του XT εχει.. Λογικα τα 140 τα εχει να ταξιδευει αλλα

xe xe xe...
:D