PDA

View Full Version : Ξεκίνημα με δευτέρα

ChrisNt
05/06/2015, 19:21
Γεια σας παίδες , ήθελα να ρωτήσω αν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην μηχανή όταν ξεκινάς με 2αρα ..Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι όταν έχει τρελή κίνηση και ίσα ίσα που χωράω να περάσω και πηγαίνω σχεδόν με μιδενική ταχύτητα με βολεύει να έχω δευτέρα ώστε να μην έχει απότομη συμπεριφορά το μηχανάκι και γενικά είναι πολύ ποιο εύκολο στους ελιγμούς ( όπως μου είχε πει ένα παιδί από δω μέσα σε ένα άλλο post ) .Δοκίμασα και με πρώτη αλλά είναι αρκετά δύσκολο ..συνήθως χάνω ισορροπία και αναγκάζομαι να βάλω πόδια κάτω .Εσείς όταν κινείστε σε πηγμένο δρόμο και τα κενά είναι μικρά τι ταχύτητα έχετε ; φαντάζομαι σε αυτό παίζει ρόλο και η μηχανή ..

amyroukai
05/06/2015, 19:32
εν ειν κακο, μα τρως το συμπλεκτη σου πιο γρηγορα. αν δεν σε ενοχλει αυτο...

teogtp
05/06/2015, 19:50
Είναι το 125αρι cbf νευρικο και ξεκινας με 2ρα;

:hypnotize:

ChrisNt
05/06/2015, 20:06
Είναι το 125αρι cbf νευρικο και ξεκινας με 2ρα;

:hypnotize:

Ναι πολύ νευρικό..πετάει και κώλο αν το παρακάνω . :wave2:

daz
05/06/2015, 20:27
Άστο με 2α μωρέ. Αν δεν είναι μονοκύλινδρο η πρώτη χρειάζεται μόνο για να ξεκινάς.

ChrisNt
05/06/2015, 20:30
εν ειν κακο, μα τρως το συμπλεκτη σου πιο γρηγορα. αν δεν σε ενοχλει αυτο...

μμ μαλακία ..θα πρέπει να "προπονηθώ" με την πρώτη :( αν και μου φαίνεται χιλιάδες φόρες ποιο δύσκολο να κάνω ελιγμούς με πολύ μικρή ταχύτητα με την πρώτη μετά πρέπει να χώσω και δευτέρα μόλις το καταφέρω και μερικές φορές βάζω καταλάθος νεκρά και γελάει και το παρδαλό κατσίκι :lol:

ChrisNt
05/06/2015, 20:36
Άστο με 2α μωρέ. Αν δεν είναι μονοκύλινδρο η πρώτη χρειάζεται μόνο για να ξεκινάς.

μονοκύλινδρο είναι ..

daz
05/06/2015, 20:37
μονοκύλινδρο είναι ..

:lol:

A! :D

Καλά δεν πειράζει, είναι 125!

teogtp
05/06/2015, 20:39
Κατσε γιατί με μπέρδεψες.
Μιλας για ελιγμούς -διηθηση με 2ρα;
Η ξεκίνημά με 2ρα;
Αν μιλάμε για ελιγμούς με μεγαλυτερη σχεση στο κιβώτιο τοτε παίζει ρολο οπως προανεφερες και το μηχανάκι.
Αν δεν σκορτσαρει τοτε ολα καλά.
Αν μιλάμε για ξεκίνημα με 2ρα απο στάση τότε υπολογιζε κάπου στο κοντινο μελλον για συμπλέκτη.

ChrisNt
05/06/2015, 20:46
Κατσε γιατί με μπέρδεψες.
Μιλας για ελιγμούς -διηθηση με 2ρα;
Η ξεκίνημά με 2ρα;
Αν μιλάμε για ελιγμούς με μεγαλυτερη σχεση στο κιβώτιο τοτε παίζει ρολο οπως προανεφερες και το μηχανάκι.
Αν δεν σκορτσαρει τοτε ολα καλά.
Αν μιλάμε για ξεκίνημα με 2ρα απο στάση τότε υπολογιζε κάπου στο κοντινο μελλον για συμπλέκτη.

Μιλάω για ελιγμούς με μικρή ταχύτητα , δηλαδή στην φάση που είσαι σχεδόν σταματημένος και είναι θέμα δευτερολέπτων να βάλεις πόδι κάτω αν δεν κουνηθείς μπροστά .( μιλάω για εμένα προσωπικά..κάποιος έμπειρος σίγουρα θα μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα ) Στην ποδηλασία οι Άγγλοι το λένε trackstand , δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για τις μηχανές .

dimmie_72
05/06/2015, 20:51
Στην ποδηλασία οι Άγγλοι το λένε trackstand , δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για τις μηχανές .

Θα σου πει ο παραπάνω, είναι έμπειρος στους ελιγμούς μεταξύ ποδηλάτων.

tzimidis
05/06/2015, 20:53

Why the monokylindro ?

ChrisNt
05/06/2015, 20:53
Θα σου πει ο παραπάνω, είναι έμπειρος στους ελιγμούς μεταξύ ποδηλάτων.

κάτι έχει πάρει το μάτι μου..έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στους ποδηλάτες ε..; :D

zannisvel
05/06/2015, 20:59
Απο σταση ξεκινας με πρωτη και βαζεις δευτερα να κανεις τους ελιγμους σου. Αν εισαι σε κινηση εστω και 5 χλμ/ωρα συμπλεκταρισε λιγο και συνεχισε με δευτερα. Τωρα να κανεις ελιγμους με πρωτη και να αυξομειωνεις τη ταχυτητα σου με το γκαζι νομιζω δεν ειναι και πολυ καλο για την ακεραιοτητα σου. Μπορει τωρα στο 125 να γινεται αλλα δεν ειναι καλη συνηθεια.
:beer:

ChrisNt
05/06/2015, 21:04
Απο σταση ξεκινας με πρωτη και βαζεις δευτερα να κανεις τους ελιγμους σου. Αν εισαι σε κινηση εστω και 5 χλμ/ωρα συμπλεκταρισε λιγο και συνεχισε με δευτερα. Τωρα να κανεις ελιγμους με πρωτη και να αυξομειωνεις τη ταχυτητα σου με το γκαζι νομιζω δεν ειναι και πολυ καλο για την ακεραιοτητα σου. Μπορει τωρα στο 125 να γινεται αλλα δεν ειναι καλη συνηθεια.
:beer:

Αυτό που περιγράφεις με βολεύει και μένα και αυτό κάνω , δεν ξέρω αν γίνεται αλλά εγώ δεν την παλεύω καθόλου να κάνω ελιγμούς με την πρώτη .

Υ.Γ
Μάλλον ο τίτλος του θέματος είναι λίγο αποτυχημένος