PDA

View Full Version : Θέλω..-και τι δε θέλω!

Σελίδες : [1] 2

Tsipiriki
09/06/2015, 15:55
Χαιρετώ την παρέα!
Είμαι 19 ετών, κοπέλα(και όχι καγκουρογκόμενα :Ρ) , γυροφέρνω την ιδέα της μηχανής εδώ και αρκετό καιρό και είπα πως έφτασε η ώρα να πάρω το 125αράκι μου. Να πω ότι έχω περάσει άπειρες ώρες να διαβάζω -κυρίως- ιστορίες του δρόμους μέσα στο φόρουμ. Στο δια ταύτα τώρα.. Ψάχνω ένα μηχανάκι για μέσα στην πόλη (όχι παπάκι, ίσως σκούτερ, ιδανικά μηχανή-μηχανή) στα 125cc αυστηρά λόγω διπλώματος. Θελω να μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς σε έναν κεντρικό δρόμο και γενικά να είναι ασφαλές για οδήγηση μέσα στην Αττική ή κάποια μίνι εκδρομή μέχρι την Εύβοια ας πούμε( πολλά ζητάω ε; ). Σκέφτομαι κάτι σε στυλ Yamaha ybr μτχ (μου αρέσει το στρογγυλό φανάρι ιδιαίτερα και μου θυμίζει κάτι από κλασσικά-εικονογραφημένα), οποιαδήποτε γνώμη είναι πολύτιμη!

Bowleno
09/06/2015, 16:04
Εσύ θα αρέσεις ιδιαίτερα στον sapila :p (στρογγυλοφάναρος φανατικός)

Στα δια ταύτα, τώρα, το ybr που αναφέρεις είναι μια χαρά για αυτό που ζητάς όπως και το ανάλογό του, της honda, το CBF
ψάξε, έχει εδώ πολλά θέματα από κοπέλες

Και καλώς μας ήλθες :beer:

(φρόντισε μόνο να έχεις γερό στομάχι...... :D )

Ζεύκας
09/06/2015, 16:06
125 κυβικά και αξιοπρέπεια δεν υπάρχουν στις μέρες μας. Ισως στη δεκαετία του 80.
Επίσης 125 κυβικά και βόλτες στην Εύβοια δεν υπάρχουν στις μέρες μας (σπάνια οκ).

Πάρε ένα ybr125 (μεταχειρισμένο βρίσκεις στα 1200ε) που σου αρέσει, κάνε τις βόλτες σου
μέχρι την παραλιακή μάζεψε πείρα και σε κανα δυο χρονάκια που θα αναβαθμιστεί το διπλωμά
σου θα πάρεις κάτι να κινήσαι αξιοπρεπώς και να πηγαίνεις τα βολτάκια σου.

Επίσης μιας και είσαι στη διαδικασία ψαξίματος να φροντίσεις πρώτα να εξοπλιστείς με κράνος
να μη κλαις το προσωπάκι σου, να βάζεις μπουφάν να μη κλαις το κορμί και τα χεράκια σου,
και γάντια να μη κλαις τα δαχτυλάκια σου.

Καλώς ήρθες.

vaska
09/06/2015, 16:20
Περίμενε λίγο να το πάρουν μυρωδιά τα υπόλοιπα ρεμάλια τούτο το διαμαντάκι και αν δεν ακούσεις 122.000 διαφορετικές γνώμες για αντίστοιχα μοντέλα, να μη με λένε vaska.

PS
όσοι σου συστηθούν για 25-28 χρονών απλά διπλασίασέ τα για να είσαι μέσα και στην ηλικία.
Εγώ είμαι 24 :p

BLiTzER
09/06/2015, 16:25
22 ετών εδώ και, να προσθέσω στα του Ζεύκα, ότι καλό θα ήταν να προστατέψεις και τα ποδαράκια σου.

Επί του θέματος, ό,τι και να πάρεις σε 125 μοτοσυκλετάκι, πάνω-κάτω το ίδιο θα είναι.

Tsipiriki
09/06/2015, 16:32
Έχετε πολύ γέλιο εδώ μέσα (vaska):lol:
Σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα και τις (πολύ) γρήγορες απαντήσεις, τα του εξοπλισμού τα θεωρώ δεδομένα, γι'αυτό και δεν αναφέρθηκαν καν, πολύ ορθά τα επισημάνατε όμως:cool:
Αν εξαιρέσουμε τις εκδρομές λοιπόν (ε πολλά ζητούσα..), για μέσα στην πόλη το μηχανάκι που κοιτάζω με καλύπτει, σωστά;

Ζεύκας
09/06/2015, 16:35
Αν εξαιρέσουμε τις εκδρομές λοιπόν (ε πολλά ζητούσα..), για μέσα στην πόλη το μηχανάκι που κοιτάζω με καλύπτει, σωστά;

Σωστά. Ελαφρύ και οικονομικό.

Tsipiriki
09/06/2015, 16:38
Σωστά. Ελαφρύ και οικονομικό.

Τέλεια, θα αρχίσω να ψάχνω

@teogtp 1,70 καλά δεν είμαι; :lol:

edit: @George_Sp :lol:

sergiosm
09/06/2015, 16:39
Αν εξαιρέσουμε τις εκδρομές λοιπόν (ε πολλά ζητούσα..)

Για κοντινές εκδρομές ή/και για νησιά μια χαρά αξιοπρεπέστατο είναι.
Στην εθνική κουράζει, αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης ταχύτητας, νοιώθεις ανασφάλεια.

Αλλά αν θες μπορεί να σε πάει παντού

Ό,τι και να πάρεις πάντως, καλοτάξιδο και πάντα όρθια

ΝIKOLTSOS
09/06/2015, 16:40
125 κυβικά και αξιοπρέπεια δεν υπάρχουν στις μέρες μας. Ισως στη δεκαετία του 80.
Επίσης 125 κυβικά και βόλτες στην Εύβοια δεν υπάρχουν στις μέρες μας (σπάνια οκ).

Πάρε ένα ybr125 (μεταχειρισμένο βρίσκεις στα 1200ε) που σου αρέσει, κάνε τις βόλτες σου
μέχρι την παραλιακή μάζεψε πείρα και σε κανα δυο χρονάκια που θα αναβαθμιστεί το διπλωμά
σου θα πάρεις κάτι να κινήσαι αξιοπρεπώς και να πηγαίνεις τα βολτάκια σου.

Επίσης μιας και είσαι στη διαδικασία ψαξίματος να φροντίσεις πρώτα να εξοπλιστείς με κράνος
να μη κλαις το προσωπάκι σου, να βάζεις μπουφάν να μη κλαις το κορμί και τα χεράκια σου,
και γάντια να μη κλαις τα δαχτυλάκια σου.

Καλώς ήρθες.

Βλέπω ένα ταξίδι τον τελευταίο καιρό, από ένα παιδί...
Αστακό Αιτωλοακαρνανίας με τελικό προορισμό Κέρκυρα με derbi 125 motard..
Όλα γίνονται, στον αναβάτη είναι...

Κατα τα άλλα ο εξοπλισμός που αναφέρει ο Ζεύκας είναι πρώτη προτεραιότητα...
Στα μηχανάκια, αυτά που είπαν (ybr, cbf) είναι πολύ καλά...
Θα έλεγα 250, αν είναι μέσα στο δίπλωμα...

:beer:

amyroukai
09/06/2015, 16:42
Θέλω και τι δεν θέλω... να καταλάβω γιατί δύο ίδια θέματα στην ίδια κατηγορία με το ίδιο περιεχόμενο και με λίγη ώρα διαφορά, αλλά τα γεράματα δεν με βοηθάνε...

Το YBR που γράφεις είναι μιά χαρά για αρχή, πανεύκολο, ελαφρύ, αξιόπιστο, φτηνό στην συντήρησή του. Δες και το SYM WOLF 125 στην ίδια κατηγορία είναι αλλά νομίζω δεν έχει στρογγυλό φανάρι που σ'αρέσει.

Εξοπλισμό βάλε στον προϋπολογισμό γιατί είναι κρίμα να αποκτήσεις κανένα ανεξίτηλο σημάδι στα 19 σου, καλούς δρόμους να έχεις και -είσαι δεν είσαι megatroll- καλά ξεμπερδέματα με τους λατίνους και μη εραστές του φλώρουμ.

Ζεύκας
09/06/2015, 16:46

Μωρέ και Κινα πας. Απλά θα μαρτυρήσεις την ώρα και τη στιγμή που το έκανες.

Και επειδή το έκανε ένας ή δύο δεν σημαίνει ότι πρεπει να συμβουλεύουμε τα πιτσιρίκια να βουτάνε ενα 125
και να βγαίνουν στην εθνική μέχρι να φτάσουν Λαμία. Η να ανεβοκατεβαίνουν στροφιλίκια..

taisteal
09/06/2015, 16:49
καλά ξεμπερδέματα με τους λατίνους και μη εραστές του φλώρουμ.

:giggle:

Ζεύκας
09/06/2015, 16:54
Τσιπιρίκι καλά τα λέει ο αμυρου.

Το 99% εδώ μέσα είναι αρσενικά, και ελευθέροι -ή μη- όταν βλέπουν νεούδι θηλυκό πέφτουν σαν τους λύκους στο ξεμοναχιασμένο πρόβατο.

Καλή δύναμη.

alex14
09/06/2015, 16:54
Νεο κοριτσι και θα παρεις το παπουδιστικο στρογγυλοφαναρο ybr ???

Αυτο να παρεις

336905

:smokin:

ΝIKOLTSOS
09/06/2015, 17:21

Αυτο να παρεις

336905

ε μα....
είπα να μην μιλήσω...

πες τα...!

skylaros
09/06/2015, 17:33
Πες και πόσα διαθέτεις γιατί πολλά θα ακούσεις! Ρεμάλια αν ανοίξει άντρας αντίστοιχο θρέντ παίζει να λαμβάνει μια απάντηση κάθε τρεις μέρες!

LogOutGoRide
09/06/2015, 17:42
Αρκεί να μην ζητάει ss 1000 για πρώτο και χωρίς δίπλωμα.

Δεν ξέρω πόσο κάνει, αλλά το duke θα έπαιρνα. Δυο χρόνια θα αντέξει πιστεύω μέχρι να αναβαθμιστεί το δίπλωμα.

PetranGR
09/06/2015, 17:53
πίσω και σας έφαγα ρεμάλια , σου είπα και στο άλλο θέμα ρίξε και μια ματιά στο CBR125 JC34 το βρίσκεις και κοψοχρονιάς πλέον :)

panavour
09/06/2015, 18:26
Χαιρετώ την παρέα!
Είμαι 19 ετών, κοπέλα(και όχι καγκουρογκόμενα :Ρ) , γυροφέρνω την ιδέα της μηχανής εδώ και αρκετό καιρό και είπα πως έφτασε η ώρα να πάρω το 125αράκι μου. Να πω ότι έχω περάσει άπειρες ώρες να διαβάζω -κυρίως- ιστορίες του δρόμους μέσα στο φόρουμ. Στο δια ταύτα τώρα.. Ψάχνω ένα μηχανάκι για μέσα στην πόλη (όχι παπάκι, ίσως σκούτερ, ιδανικά μηχανή-μηχανή) στα 125cc αυστηρά λόγω διπλώματος. Θελω να μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς σε έναν κεντρικό δρόμο και γενικά να είναι ασφαλές για οδήγηση μέσα στην Αττική ή κάποια μίνι εκδρομή μέχρι την Εύβοια ας πούμε( πολλά ζητάω ε; ). Σκέφτομαι κάτι σε στυλ Yamaha ybr μτχ (μου αρέσει το στρογγυλό φανάρι ιδιαίτερα και μου θυμίζει κάτι από κλασσικά-εικονογραφημένα), οποιαδήποτε γνώμη είναι πολύτιμη!

Μην ακους κανενα.Το YBR για τα κυβικα σου,τον σωματοτυπο σου,και τα κυβικα του, θα σε καλυψει μια χαρα, για αρχη για να μαθεις χωρις μεγαλο ρισκο , και αργοτερα ανεβαινεις διπλωμα και κυβικα.Ειναι ομορφο ,οικονομικο σε βενζινη και σερβις και δεν χαλαει οπως αλλα εξ ευρωπης και ταιβανο-κορεα-κινας.Σωστος εξοπλισμος ,συνεση στον δρομο και καλα χιλιομετρα.:):):)

harris_x
09/06/2015, 19:19
To νου σας :evil:

HelenKoR
09/06/2015, 19:55
Αφου εισαι κοπελα (και οχι καγκουρογκομενα) αν θελησεις καμια συμβουλη (πασης φυσεως), στειλε πμ
:wave2:

DAYMAN
09/06/2015, 20:30
YBR σε σωστο δρομο εισαι.Do it!
:)

RaGe_Raptor
09/06/2015, 20:34

Αυτο να παρεις

336905

ότι σου είπε ο suzukάκιας.....

spyrakos35
09/06/2015, 21:03
ότι σου είπε ο suzukάκιας.....

κύλησε ο τζίξερης και βρήκε το καπάκι..... :lol:

μια χαρά είναι το σιμπιαράκι, καλύτερο από το κατέμ που σου λένε τα μπουζουκόπαιδα από πάνω....

RaGe_Raptor
09/06/2015, 21:04
κύλησε ο τζίξερης και βρήκε το καπάκι..... :lol:

μια χαρά είναι το σιμπιαράκι, καλύτερο από το κατέμ που σου λένε τα μπουζουκόπαιδα από πάνω....

φαξ γιού ρε λοβ μπόουτ........:lol:

Tsipiriki
09/06/2015, 22:07
Θέλω και τι δεν θέλω... να καταλάβω γιατί δύο ίδια θέματα στην ίδια κατηγορία με το ίδιο περιεχόμενο και με λίγη ώρα διαφορά, αλλά τα γεράματα δεν με βοηθάνε...

Το YBR που γράφεις είναι μιά χαρά για αρχή, πανεύκολο, ελαφρύ, αξιόπιστο, φτηνό στην συντήρησή του. Δες και το SYM WOLF 125 στην ίδια κατηγορία είναι αλλά νομίζω δεν έχει στρογγυλό φανάρι που σ'αρέσει.

Εξοπλισμό βάλε στον προϋπολογισμό γιατί είναι κρίμα να αποκτήσεις κανένα ανεξίτηλο σημάδι στα 19 σου, καλούς δρόμους να έχεις και -είσαι δεν είσαι megatroll- καλά ξεμπερδέματα με τους λατίνους και μη εραστές του φλώρουμ.
Το αρχικό μήνυμα γράφτηκε από το κινητό και δημιουργήθηκε ένα μπέρδεμα, καταλάθος ανέβηκε το δεύτερο (έχω γράψει σχετικό σχόλιο στο άλλο θέμα). Ευχαριστώ για τις λοιπές πληροφορίες ,θα το ψάξω. *δεν είμαι troll

Αυτο να παρεις

336905

Να πω την αλήθεια το σκέφτομαι αλλά μου είπαν πως τα κατεμ βγάζουν συχνά προβλήματα. *μου αρέσουν οι παλιές μοτοσυκλέτες:D

Πες και πόσα διαθέτεις γιατί πολλά θα ακούσεις! Ρεμάλια αν ανοίξει άντρας αντίστοιχο θρέντ παίζει να λαμβάνει μια απάντηση κάθε τρεις μέρες!
Σκέφτομαι περίπου 1500-2000 αλλά αν βρεθεί κάτι που να με ενθουσιάσει θα κάνω υπομονή κάποιο διάστημα, γι'αυτό δεν ανέφερα budget :)

Αφου εισαι κοπελα (και οχι καγκουρογκομενα) αν θελησεις καμια συμβουλη (πασης φυσεως), στειλε πμ
:wave2:

Ευχαριστώ πολύ :) Μάλλον σε θέματα χειρισμού θα σε χρειαστώ, περίμενέ με σύντομα;)

ΥΓ πρέπει να μάθω να χρησιμοποιώ το φόρουμ:rolleyes:

7Tolis
09/06/2015, 22:08
19 χρονώνΕ και γράφει κανονικά χωρίς γκρικλις.
Χάλασε ο κόσμος,που βαδίζουμε.Ήρθε το τέλος.
Πάρε κυβικά γιατι θα μπεις σε διαδικασία να μη σου φτάνει το γκάζι μετα απο κανα τρίμηνο.

vaska
09/06/2015, 22:14
19 χρονώνΕ και γράφει κανονικά χωρίς γκρικλις.
Χάλασε ο κόσμος,που βαδίζουμε.Ήρθε το τέλος.
Πάρε κυβικά γιατι θα μπεις σε διαδικασία να μη σου φτάνει το γκάζι μετα απο κανα τρίμηνο.

Και βάζει και τόνους, αυτό πια καταντάει αηδία!
:lol:

amyroukai
09/06/2015, 22:25
και δεν ειναι τρολ, αΦτο πΧια που το πας;

btw κινητο και τονοι... ναι. δε μαμιεται.

congate7
10/06/2015, 00:54
Για δες και αυτά
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6585312/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6336121/

Για μέσα στην πόλη είναι ότι πρέπει. Ταξιδάκι με λίγη υπομονή, θέληση και αντοχή στους γλουτιαίους θα το πάνε και τα 2.
Και από άποψη οικονομίας, είναι νομίζω φθηνότερα στην καθημερινή χρήση, άσε που στην χαζή τούμπα δε θα κλαις τίποτα.

Καλώς ήρθες :beer:

Vice
10/06/2015, 08:30
ΚΤΜ Duke 125 και απο εμένα. Ξέχνα τα στρογγυλοφάναρα.

Pan (dvs)
10/06/2015, 08:50

Κατα τα άλλα ο εξοπλισμός που αναφέρει ο Ζεύκας είναι πρώτη προτεραιότητα...
Στα μηχανάκια, αυτά που είπαν (ybr, cbf) είναι πολύ καλά...
Θα έλεγα 250, αν είναι μέσα στο δίπλωμα...

Μονο ευτο βλεπεις?Ο αλλος εχει τρεις μηνες στην Αργεντινη με με βεσπα και καποιοι αλλοι γυριζουν ολο τον κοσμο με παπακια.

Φυσικα και ολα γινονται.Αν εχεις μυαλο οτι και να παρεις θα ειναι καλοταξιδο.

amyroukai
10/06/2015, 09:16
μαϊστα. 208 χιλιομετρα "ταξιδι" και το "ταξιδιωτικο" του ταξιδιωτη περιγραφεται σε μπλογκς φατσαμπουκ κλπ συμμαχικαι δυναμεις και εχει και φολοουερΖ που το παρακολουθουν...
Πες τρεις ωρες δρομος δηλαδη, με μια σταση για βενζινη και εΞπρεσσο.
Εχω εΚΣτασιαστει. ποιος σιντ και χαζα...

harris_x
10/06/2015, 09:18
:evil:

Tsipiriki
10/06/2015, 09:22
Καλημέρα, συγχωρήστε μου τυχόν χαζές απορίες αλλά σε κάποια θέματα έχω πλήρη άγνοια. Όταν λέμε ότι μια μοτοσυκλέτα είναι καλύτερη ή χειρότερη από κάποια άλλη, ποια ακριβώς σημεία κοιτάζουμε και συγκρίνουμε; Φαντάζομαι ότι μιλάμε για το μηχανικό μέρος αρχικά όμως ας πούμε στα χαρακτηριστικά του μοντέλου γράφει ιδιότητες της μηχανής που εμένα μου φαίνονται κινέζικα και ως εκ τούτου δυσκολεύομαι στη σύγκριση- αρκούμαι σε ο,τι διαβάζω από γνώμες άλλων.

RaGe_Raptor
10/06/2015, 09:24
Καλημέρα, συγχωρήστε μου τυχόν χαζές απορίες αλλά σε κάποια θέματα έχω πλήρη άγνοια. Όταν λέμε ότι μια μοτοσυκλέτα είναι καλύτερη ή χειρότερη από κάποια άλλη, ποια ακριβώς σημεία κοιτάζουμε και συγκρίνουμε; Φαντάζομαι ότι μιλάμε για το μηχανικό μέρος αρχικά όμως ας πούμε στα χαρακτηριστικά του μοντέλου γράφει ιδιότητες της μηχανής που εμένα μου φαίνονται κινέζικα και ως εκ τούτου δυσκολεύομαι στη σύγκριση- αρκούμαι σε ο,τι διαβάζω από γνώμες άλλων.

τα τεχνικά χαρακτηριστικά λένε τη μισή αλήθεια..κι αν... η αίσθηση που λαμβάνεις είναι που κάνει τη διαφορά

BLiTzER
10/06/2015, 09:24
Μια μοτοσυκλέτα είναι καλύτερη από μια άλλη όταν είναι καλύτερη στα πάντα. Αν είναι καλύτερη σε κάποια, αλλά χειρότερη σε άλλα, είναι απλά διαφορετική. Εξαρτάται πάντα κι από τη χρήση για την οποία προορίζεται. Πχ. για μια καθημερινή μοτοσυκλέτα πόλης δε χρειαζόμαστε 300 χλμ/ώρα τελική, οπότε κάποια με σημαντικά χαμηλότερη τελική ταχύτητα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι "χειρότερη".

harris_x
10/06/2015, 09:28

Αυτό που έχει σημασία για να κρίνεις αν μια μηχανή είναι καλύτερη/χειρότερη απο μια άλλη είναι αρχικά να ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεσαι/θέλεις.

δεδομένου του ότι θέλεις κάτι στα 125 για πόλη ή κάποια μικρή εκδρομή έως Έυβοια, το YBR είναι η καλύτερη/πιο αξιόπιστη λύση.

HelenKoR
10/06/2015, 10:02

Το ζητημα "μοτοσυκλετα" ειναι συνθετο.
Αν καποιος πει "η Χ μηχανη ειναι καλυτερη απο την Υ" θα πρεπει να τον ρωτησεις "σε ποια σημεια;" (δηλαδη "γιατι").
Μια μηχανη μπορει να εχει μεγαλυτερη τελικη απο καποια αλλη, μικροτερη καταναλωση καυσιμου απο καποια αλλη, καλυτερη θεση οδηγησης κοκ.
Και βεβαια ολα αυτα με βαση τη χρηση. Για παραδειγμα, αλλα πραγματα ζηταμε απο μηχανη για τις καθημερινες μας μετακινησεις μεσα στη πολη κι αλλα απο μηχανη με την οποια θελουμε να μπαινουμε στην πιστα για trackdays.

Panos76
10/06/2015, 10:06
Δόγμα: Εν αρχή ην το GLX (άντε και το C50) μετά μπορείτε να μιλήσετε για όποιο μηχανάκι θέλετε. :D

HelenKoR
10/06/2015, 10:25
ΚΤΜ Duke 125 και απο εμένα. Ξέχνα τα στρογγυλοφάναρα.

Δεν παει ετσι... Δεν πεταμε ετσι ελαφρα τη καρδια ενα "ξεχνα τα στρογγυλοφαναρα"
1ον Δεν ξεχνιουνται :a07:
2ον Αν αισθητικα της αρεσουν αυτα, δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραματα.

Tsipiriki
10/06/2015, 10:38
Ειλικρινά με έχει εκπλήξει η συχνότητα και η αμεσότητα των απαντήσεων! Πάμε λοιπόν πάλι.. Εγώ καθημερινά χρειάζεται να καλύπτω (σίγουρα) απόσταση 30km συνολικά, περνώντας από κεντρικούς δρόμους (βλ Κηφισίας) και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μπορώ να πιάσω με το μηχανάκι μια ταχύτητα αρκετή ώστε να έχω μια σχετική προστασία (το να πας με 50 όταν όλοι πηγαίνουν με 100 δε το θεωρώ πολυ ασφαλές) και επίσης να μην εμποδίζω και την κυκλοφορία :p

harris_x
10/06/2015, 10:40
Ειλικρινά με έχει εκπλήξει η συχνότητα και η αμεσότητα των απαντήσεων! Πάμε λοιπόν πάλι.. Εγώ καθημερινά χρειάζεται να καλύπτω (σίγουρα) απόσταση 30km συνολικά, περνώντας από κεντρικούς δρόμους (βλ Κηφισίας) και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μπορώ να πιάσω με το μηχανάκι μια ταχύτητα αρκετή ώστε να έχω μια σχετική προστασία (το να πας με 50 όταν όλοι πηγαίνουν με 100 δε το θεωρώ πολυ ασφαλές) και επίσης να μην εμποδίζω και την κυκλοφορία :p

Αν το δίπλωμά σου το καλύπτει, δες για 250.

BLiTzER
10/06/2015, 10:40
Αν το δίπλωμά σου καλύπτει μόνο 125cc, δεν έχει απολύτως καμία σημασία τι θέλεις εσύ. Όλα τα πολιτικά 125 πάνω-κάτω το ίδιο άχρηστα είναι :P Αν σε καλύπτει για 250cc, αλλάζει το πράγμα.

Panos76
10/06/2015, 10:45
Όλα τα πολιτικά 125 πάνω-κάτω το ίδιο άχρηστα είναι

Μεγάλη αλήθεια, εκτός αν κάποιος κινείται αυστηρά εντός πυκνής κίνησης.

Tsipiriki
10/06/2015, 10:49
Το δίπλωμα λόγω ηλικίας με καλύπτει μέχρι 125cc

BLiTzER
10/06/2015, 10:50
Τότε πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά, μέχρι να μεγαλώσεις :)

Panos76
10/06/2015, 10:53
Το δίπλωμα λόγω ηλικίας με καλύπτει μέχρι 125cc

Μία λεπτομέρεια - που δεν ξέρω αν ισχύει πλέον - με συμπλέκτη ή χωρίς;;

Tsipiriki
10/06/2015, 11:03
Μία λεπτομέρεια - που δεν ξέρω αν ισχύει πλέον - με συμπλέκτη ή χωρίς;;

Ξεκινάω μαθήματα σε λίγες μέρες, σε όσα έχω διαβάσει όμως δεν αναφέρεται κάτι για περισσότερα κυβικά-με όποια διαφορά

Tsipiriki
10/06/2015, 11:04
Τότε πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά, μέχρι να μεγαλώσεις :)
Το θέμα είναι... Αυτό που μου αρέσει (προς το Yamaha τείνω) θα με καλύψει σε έναν κεντρικό αθηναϊκό δρόμο;

harris_x
10/06/2015, 11:06
Το θέμα είναι... Αυτό που μου αρέσει (προς το Yamaha τείνω) θα με καλύψει σε έναν κεντρικό αθηναϊκό δρόμο;
αν λες το ΥΒR, ναι, μια χαρά θα είναι.

7Tolis

Ανετότατα.

spyrakos35

και στη συγγρού και στην εμμανουήλ μπενάκη

harris_x
10/06/2015, 11:07
κλείσαμε;;;

sapila racing
10/06/2015, 11:09

Καλωστην στρογγυλοφάναρη! :beer:
Mια χαρά θα είσαι με το YBR 125.
Μην ακούς που σου λένε οτι δεν φτανει δεν κάνει κλπ, για αρχή είναι ακριβώς οτι πρέπει.

BLiTzER
10/06/2015, 11:09

Όχι, το θέμα είναι ότι δεν έχεις επιλογές :P Όλα τα μικρά, γυμνά μοτοσυκλετάκια, σε αυτά τα κυβικά, το ίδιο θα σε καλύψουν.

Panos76
10/06/2015, 11:10
Ξεκινάω μαθήματα σε λίγες μέρες, σε όσα έχω διαβάσει όμως δεν αναφέρεται κάτι για περισσότερα κυβικά-με όποια διαφορά

Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια, για τα 125cc, είχες δύο επιλογές:

ή έδινες εξετάσεις με μηχανάκι 125άρι με συμπλέκτη, οπότε συνέχιζες την αναβάθμιση του διπλώματος μετά από 2 έτη (με ένα παράβολο) κ πήγαινες σε απεριόριστα κυβικά.

ή έδινες με παπί 125cc (ημιαυτόματο) κ πέραν τούτου ΔΕΝ μπορούσες να αναβαθμίσεις το δίπλωμα, οπότε το μόνο που μπορείς να οδηγήσεις είναι παπί 125cc ή σκούτερ 125cc.

Τώρα δεν έχω ιδέα τι ισχύει, απλά το αναφέρω επειδή μου 'ρθε φλασιά. Αν ισχύει, να το προσέξεις.

harris_x
10/06/2015, 11:13
μην επεκταθούμε και στα περί διπλωμάτων plz.

η κοπέλα είναι στη διαδικασία, θα ρωτήσει στη σχολή οδήγησης και θα επιλέξει αναλόγως.

Vice
10/06/2015, 11:25
Δεν παει ετσι... Δεν πεταμε ετσι ελαφρα τη καρδια ενα "ξεχνα τα στρογγυλοφαναρα"
1ον Δεν ξεχνιουνται :a07:
2ον Αν αισθητικα της αρεσουν αυτα, δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραματα.

Αναφέρθηκε και σε προηγούμενα post το KTM και τα "παππουδίστικα" στρογγυλοφάναρα με τα τα οποία συμφωνώ γιαυτό δεν το δικαιολογησα περαιτέρω.

Τιμή και δόξα στα στρογγυλοφάναρα αλλά today it is 2015 and the life goes on...

Όταν ήμουν και εγώ στις πρώτες μου αναζητήσεις τα στρογγυλοφάναρα κοιτουσα γιατί γουσταρα φάση Terminator 2 με την Harley Davidson Fatboy και ηθελα να του μοιάζω. Μετά που οδηγησα κανα 2-3 και μπήκα στο παιχνίδι άλλαξαν τα πράγματα και το γύρισα 180 μοίρες σε Fazer, R6 και CBR.

Και για να το πάρω και απο μια άλλη οπτική γωνία. Σαν 15χρονος που είμαι (με την μέτρηση Vaska) πιο πολυ θα γούσταρα μια γκομ...εχμ...κοπέλα που καβαλάει Duke125 παρά YBR125. Με στρογγυλοφάναρο δεν το συζητάω κάν.... :lol:

Stabak
10/06/2015, 11:31
Κατ' αρχάς ξεκινάς με τον σωματότυπο σου. Φρόντισε να πατάς καλά κάτω κ να μην έχει πολλά πλαστικά το μηχανάκι. Οι χαζο-πτώσεις κυρίως στατικές θα είναι εύκολες.
Στη συνέχεια επέλεξε βάση εμφάνισης. Όλοι μας με φωτογραφίες ψωνίσαμε (μην σου πω ακόμα κ τώρα στα 22) κ ιδίως σε αυτή την κατηγορία entry μηχανών, οι διαφορές είναι μικρές κ αδιάφορες.
Είναι χρήσιμο να γουστάρεις πραγματικά το μηχανάκι σου σε αυτή τη φάση
Στην πορεία θα ανακαλύψεις πως χρειάζεσαι κάτι καλύτερο ΑΛΛΑ μέχρι τότε εξοπλισμό ασφαλείας όσο μπορείς καλύτερο κ πληρέστερο. Δες το σαν μόδα...

sapila racing
10/06/2015, 11:38
Και για να το πάρω και απο μια άλλη οπτική γωνία. Σαν 15χρονος που είμαι (με την μέτρηση Vaska) πιο πολυ θα γούσταρα μια γκομ...εχμ...κοπέλα που καβαλάει Duke125 παρά YBR125. Με στρογγυλοφάναρο δεν το συζητάω κάν.... :lol:

Μια και η κοπελα ειναι ευγενική θα σου απαντήσω εγω.

Στα @@@ μας τι θα γούσταρες εσυ. :D

buckley
10/06/2015, 12:16
Το αρχικό μήνυμα γράφτηκε από το κινητό και δημιουργήθηκε ένα μπέρδεμα, καταλάθος ανέβηκε το δεύτερο (έχω γράψει σχετικό σχόλιο στο άλλο θέμα). Ευχαριστώ για τις λοιπές πληροφορίες ,θα το ψάξω. *δεν είμαι troll

Να πω την αλήθεια το σκέφτομαι αλλά μου είπαν πως τα κατεμ βγάζουν συχνά προβλήματα. *μου αρέσουν οι παλιές μοτοσυκλέτες:D

Σκέφτομαι περίπου 1500-2000 αλλά αν βρεθεί κάτι που να με ενθουσιάσει θα κάνω υπομονή κάποιο διάστημα, γι'αυτό δεν ανέφερα budget :)

Ευχαριστώ πολύ :) Μάλλον σε θέματα χειρισμού θα σε χρειαστώ, περίμενέ με σύντομα;)

ΥΓ πρέπει να μάθω να χρησιμοποιώ το φόρουμ:rolleyes:

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια ρεεεεεεεεεεεε.
Καλώς την !

Ζεύκας
10/06/2015, 14:59
Να μην ξεχνάμε και το ότι duke125 βρίσκεις με 2-2,5 χιλιάδες ευρώ ενώ ybr injection βρίσκεις με ένα χιλιάρικο...

όσο πιο φθηνό και γυμνό το πρώτο σου μηχανάκι, τόσο λιγότερο θα το κλαις

Vice
10/06/2015, 15:50
Εχει και με 2000 στο car

Κατα τα άλλα οντως οσο λιγότερα πλαστικά τόσο πιο ανώδυνα την βγάζεις στην πρώτη στραβή.

Tsipiriki
10/06/2015, 15:59
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες (και το καλωσόρισμα), θα ρίξω και μια ματιά από κοντά στις μηχανές και ελπίζω σύντομα να φέρω μια σπίτι ;)

congate7
10/06/2015, 16:21
Τα εντουράκια πως σου φαίνονται?

Tsipiriki
10/06/2015, 17:15
Τα εντουράκια πως σου φαίνονται?

Όχι και άσχημα αλλά δε τρελαίνομαι, έχεις κάτι συγκεκριμένο να προτείνεις; :)

BLiTzER
10/06/2015, 17:33
Είναι μέχρι να πιάσεις τα 160. Μετά θα αλλάξεις γνώμη.

sapila racing
10/06/2015, 17:49
Είναι μέχρι να πιάσεις τα 160. Μετά θα αλλάξεις γνώμη.

Μπα δεν νομίζω, στα 160 πας ακόμα πολύ χαλαρά. Συνηθεια ειναι.
Μην αρχισουμε παλι συζητηση για μασκακια, φλώρικους η γυμνασμένους σβερκους κλπ.

Ετσι κι αλλιώς για 125 ενδιαφέρεται η κοπέλα οπότε δεν υπαρχει πρόβλημα.

congate7
10/06/2015, 17:50
Όχι και άσχημα αλλά δε τρελαίνομαι, έχεις κάτι συγκεκριμένο να προτείνεις; :)

Το ΧΤ http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5303438/
Το DT http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6580664/
και το DR http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6585312/

sapila racing
10/06/2015, 18:00
Το ΧΤ http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5303438/
Το DT http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6580664/
και το DR http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/6585312/

Το DT δεν παίζει, η κοπέλα διευκρίνησε οτι δεν ειναι καγκουρας.
Το DR πρόσφατα μαθαμε οτι σβηνει οποτε θέλει.

Οπότε μένει το XT, το οποίο βεβαια εχει τις ιδιες επιδοσεις με το YBR αλλά ειναι πιο ψηλό και παει και στο χώμα λίγο.

congate7
10/06/2015, 18:03
Ο οδηγός κάνει το μηχανάκι καγκούρικο και όχι το αντίθετο πιστεύω :smokin:

sapila racing
10/06/2015, 18:13
Ο οδηγός κάνει το μηχανάκι καγκούρικο και όχι το αντίθετο πιστεύω :smokin:

Τι παει να πει αυτό?

Εδω μας ρωταει μια κοπέλα τι μηχανακι να παρει για πρωτο της μηχανακι.
Ενα μηχανακι χωρίς εμφανή πινακίδα, φλας, καθρεφτες κλπ και με τρακτερωτά λάστιχα δεν νομίζεις οτι ειναι ακατάλληλο?
Κοινή λογική ειναι νομίζω. :confused:

congate7
10/06/2015, 18:17
Σαν πρόταση τα έδειξα. Δεν είπα πάρε το τάδε. Μάλλον επειδή μου λες για το DT, αν του βάλει τα φλας του, τις πινακίδες του κτλ δε θα είναι καγκούρικο και ας πηγαίνει σαν κάγκουρας?

sapila racing
10/06/2015, 18:24
Σαν πρόταση τα έδειξα. Δεν είπα πάρε το τάδε. Μάλλον επειδή μου λες για το DT, αν του βάλει τα φλας του, τις πινακίδες του κτλ δε θα είναι καγκούρικο και ας πηγαίνει σαν κάγκουρας?

Μαλλον δεν θα συνεννοηθούμε, δεν πειράζει. :wave2:

congate7
10/06/2015, 19:32
Μαλλον δεν θα συνεννοηθούμε, δεν πειράζει. :wave2:

Αυτό είναι το κακό του γραπτού λόγου :beer:

atom_smasher
10/06/2015, 19:51

μια χαρά θα σε κυκλοφορεί εντός του αστικού πολεοδομικού ιστού. Αττική οδό και εθνικές θα ζοριστείς (114 θα δεις με ούριο άνεμο σε γκρεμό), αλλά παρ όλα αυτά Πορτο Ράφτη πήγαινα σχετικά εύκολα. εγώ είχα του 2006 ή 5 απ τα πρώτα μοντέλα. 20000 χιλιόμετρα απροβλημάτιστα, με χαμηλή κατανάλωση επιπέδου πινέζας και 1 τουμπα που μου στοίχισε πιο πολύ ψυχολογικά παρά οικονομικά. Ελαφρύ και μανιτζέβελο και κλασικό λουκ. Αυτά. Κράνος, μπουφάν, γάντια και μποτάκια τα θεωρώ τουλάχιστον δεδομένα.

daz
10/06/2015, 20:16
Ρε τρελαμένοι αλήτες μηχανόβιοι, θα βάλετε το κοριτσάκι να πάρει δίχρονο?

Θα βρωμοκοπάνε μαλλιά, ρούχα, μέχρι και τα καλλυντικά στο τσαντάκι θα μυρίζουν διχρονόλαδο!

mikes
10/06/2015, 20:44
μολις παρεις το YBR, δωστο στον lspiros να στο κανει cafe racer..

πιτσιρικα πανω σε cafe racer αχτυπητος συνδυασμος.. θα καψεις καρδιες..

ασε που αφου λες ότι γουστάρεις στρογγυλοφαναρα, είμαι σιγουρος ότι το cafe racer στυλ θα το λατρεψεις..

ΝIKOLTSOS
11/06/2015, 10:31
http://www.returnofthecaferacers.com

http://www.caferacers.gr

πάρε ιδεές...

harris_x
11/06/2015, 10:37
http://www.returnofthecaferacers.com

http://www.caferacers.gr

πάρε ιδεές...Άσε να πάρει το μηχανάκι πρώτα και έχει καιρό μπροστά της για τέτοια... ;)

sapila racing
11/06/2015, 10:54
Άσε να πάρει το μηχανάκι πρώτα και έχει καιρό μπροστά της για τέτοια... ;)

Aσε που αυτα τα μηχανακια σου κόβουν τα χερια και την μεση, ειδικά μεσα στην πόλη. ;)
Μπορεί να ειναι ωραία να τα βλέπεις αλλά στην χρήση δεν βολεύουν, και ειδικά αν δεν εχουν και το αντίστοιχο γκάζι ειναι και λίγο αστείο το θέμα.

stam2
11/06/2015, 11:49
θεωρώ κι εγώ την επιλογή YBR, CBF 125 επιτυχημένη σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσες, όμως για να δώσω έστω άλλη μία εναλλακτική ακόμα, θα πρότεινα το varadero 125 που έχει V90 μοτέρ 125 κ.εκ. και θα είναι ακόμα πιο άνετο σε πορεία έχοντας και μεγάλη ζελατίνα. Επίσης παίρνει πιο εύκολα μπαγκαζιέρα πίσω ώστε σαν γυναίκα να βάζεις τα πράγματά σου...
Σαφώς είναι λίγο πιο βαρύ και με ψηλό κέντρο βάρους αλλά στο 1,70 που είσαι δεν θα έχεις πρόβλημα πιστεύω...

336991

OldMan
11/06/2015, 16:50
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ, ΡΕΜΑΛΙΑ...!!!!:smokin:

Ζεύκας
11/06/2015, 16:58
Επίσης παίρνει πιο εύκολα μπαγκαζιέρα πίσω ώστε σαν γυναίκα να βάζεις τα πράγματά σου...

οποιαδήποτε μηχανή παίρνει μπαγκαζιέρα πίσω.

άσε που το ybr βγαίνει από το εργοστάσιο με σχάρα

stam2
11/06/2015, 17:06
οποιαδήποτε μηχανή παίρνει μπαγκαζιέρα πίσω.

άσε που το ybr βγαίνει από το εργοστάσιο με σχάρα

οκ... δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που ειπα.

απλά εδώ
337001

είναι πιο εύκολα τα πράγματα

από ότι εδώ:
337002

τεσπα, μια εναλλακτική έδωσα...

Ζεύκας
11/06/2015, 17:54
για μένα δεν υπάρχει καμία διαφορά.

στο cbf125 μου έχω βάλει πανεύκολα μια givi 46lt και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

George_Sp
11/06/2015, 19:44
για μένα δεν υπάρχει καμία διαφορά.

στο cbf125 μου έχω βάλει πανεύκολα μια givi 46lt και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

ναι...κάνεις μπαμ και πιο εύκολα από μακριά όταν σε πετυχαίνω :lol:

Το varadero 125 καλή επιλογή λόγω ανεμοκάλυψης αλλά νομίζω οτι παραείναι βαρύ για να τραβήξει σπιρτόζικα μέσα στη πόλη σε σχέση με το ybr. Αρέσει και στο κορίτσι περισσότερο σε εμφάνιση το ybr οπότε νομίζω το κλείσαμε :beer:

Tsipiriki
12/06/2015, 12:14
περισσότερο σε εμφάνιση το ybr οπότε νομίζω το κλείσαμε :beer:

κι εγώ έτσι νομίζω:D

George_Sp
12/06/2015, 12:35

Φωτογραφίες για τα καλορίζικα και πάντα όρθια :)

harris_x
12/06/2015, 12:54

Άντε, με το καλό το δίπλωμα, η αγορά της μηχανής και του εξοπλισμού.

:beer: :beer: :beer:

Pan (dvs)
12/06/2015, 14:20
Αυτα ειναι.Μπαινεις στο moto με τα ποδια και μετα απο τρεις μερες (και μονο 7 σελιδες),φευγεις με μΕχανακι.:beer:

Tsipiriki
12/06/2015, 17:54
Αυτα ειναι.Μπαινεις στο moto με τα ποδια και μετα απο τρεις μερες (και μονο 7 σελιδες),φευγεις με μΕχανακι.:beer:

Μακάρι να γινόταν τόσο γρήγορα, η επιλογή του μοντέλου έγινε (κατά 99%), τώρα πάμε για αναζήτηση εξοπλισμού :)

*Θα ανεβάσω φωτογραφίες με την απόκτησή της και αρκετές απορίες - φαντάζομαι.

Ζεύκας
12/06/2015, 20:47
Διάθεση να υπάρχει και εμείς είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε.

Αθήνα είσαι; Μια βόλτα στην Καλλιρόης κάνε και θα πάρεις αρκετές ιδέες

Tsipiriki
13/06/2015, 15:03
Σε ευχαριστώ πολυ, ναι Αθήνα :)
Να κάνω (άλλη μια) ερώτηση, το injection τι διαφορά έχει από το κοινό μοντέλο ; (ybr πάντα ;) )

BLiTzER
13/06/2015, 15:09
Πολύ χονδρικά, injection σημαίνει ευκολότερες εκκινήσεις κινητήρα και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

mikes
13/06/2015, 19:04
Σε ευχαριστώ πολυ, ναι Αθήνα :)
Να κάνω (άλλη μια) ερώτηση, το injection τι διαφορά έχει από το κοινό μοντέλο ; (ybr πάντα ;) )

εχει να κανει με τον τροπο τροφοδοσίας του καυσιμου.. το injection (ψεκασμος) επειδή η ολη διαδικασια ελεγχεται ηλεκτρονικα, εχεις καλυτερη αποδοση και οικονομια στο καυσιμο (καλα νταξ, μη φανταστείς και τρελες διαφορες..) από την άλλη όμως, ετσι και σου ψωφησει η μπαταρια στη μεση του πουθενα, το μηχανακι μονο φορτωμενο μπορει να φυγει από εκει.. με το καρμπυρατέρ δεν εχεις τετοια προβλήματα..

Tsipiriki
13/06/2015, 22:49
Άρα είναι προτιμότερο να δω τα μη-injection; Εφόσον η κατανάλωση σε αυτά τα κυβικά είναι ήδη αρκετά χαμηλή..

mikes
13/06/2015, 22:54
Άρα είναι προτιμότερο να δω τα μη-injection; Εφόσον η κατανάλωση σε αυτά τα κυβικά είναι ήδη αρκετά χαμηλή..
εγω θα ελεγα ναι.. ασε που το καρμπυρατερατο θα το βρεις και πιο φθηνα..