Σύνδεση

View Full Version : Αναβάτες αγώνων δρόμου και πίστας

Σελίδες : 1 [2]

andgeo
13/06/2015, 02:53
δεν μιλησα για διαχηρηση χρηματων... μιλησα για κινητρο και ειπα οτι η αγαπη και η αναζητηση αδρεναλινης ειναι το κινητρο και ο σκοπος ενω εσυ λες ειναι η δοξα και το χρημα... ο επαγγελματιας που παιρνει τα εκατομυρια και ο ερασιτεχνης που πληρωνει μπορει να εχουν την ιδια αγαπη για αυτο που κανουν απλα διαφερουν σε αποφασιστηκοτητα και φυσικες ικανοτητες.
Έτσι που το έθεσες η διαφορά που είδα ήταν αυτή .Και βέβαια δεν μιλάμε για τον άνθρωπο στα 65 του να γίνει επαγγελματίας τώρα πια , άσε μην πάθει και τίποτα και το κουβαλάμε σαν αμαρτία .
Σ αυτό που λες δεν διαφωνώ καθόλου ! Απλά λέω ότι το χρήμα και η δόξα μαζί είναι ισχυρότατες δόσεις αδρεναλίνης , και όταν υπάρχει και η αδρεναλίνη σε περίσσεια σε κάποιους ανθρώπους , τότε αυτοί είναι ικανοί για το δυσκολότερο και το πιο επικίνδυνο .

NxOxT
13/06/2015, 02:58
Έτσι που το έθεσες η διαφορά που είδα ήταν αυτή .Και βέβαια δεν μιλάμε για τον άνθρωπο στα 65 του να γίνει επαγγελματίας τώρα πια , άσε μην πάθει και τίποτα και το κουβαλάμε σαν αμαρτία .
Σ αυτό που λες δεν διαφωνώ καθόλου ! Απλά λέω ότι το χρήμα και η δόξα μαζί είναι ισχυρότατες δόσεις αδρεναλίνης , και όταν υπάρχει και η αδρεναλίνη σε περίσσεια σε κάποιους ανθρώπους , τότε αυτοί είναι ικανοί για το δυσκολότερο και το πιο επικίνδυνο .

και παλι αδυνατεις να καταλαβεις οτι τα χρηματα και η δοξα ερχονται μετα.... και οτι ακομα και αν δεν ερθουν ποτε τα πρωτα παραμενουν.... και οταν φευγουν η δοξα και τα λεφτα παλι η αναζητηση αδρεναλινης παραμενει, για αυτο βλεπεις ανθρωπους 50-60 χρονων να συνεχιζουν... και αυτος ειναι ο λογος που για να μην κανουν το νησι αυτοι οι 100-200 θα πρεπει να καταργηθει ο αγωνας η να μην εχουν την οικονομικη δυνατοτητα... και οχι επειδη δεν θα εχουν μπλουζακια red bull και καμερες.

andgeo
13/06/2015, 02:59
και εγω σου λεω οτι δεν θα φυγουν περισσοτεροι....

το θεμα ειναι οτι εσυ δεν εχεις καμια αποδειξη για αυτο που λες, ενω εγω σου εχω φερει παραδειγματα αναβατων που συνεχισαν να κανουν και συνεχιζουν να κανουν το ιδιο επικυνδινο σπορ χωρις να εχουν να κερδισουν κατι... οπως ο joey dunlop που πηγε στη εσθονια, οπως ο fogarty που ενω ηταν διασημος στις πιστες συνεχισε στο μαν, οπως φετος ο Hickman που ενω εχει συμβολαιο με ομαδα για πληρες προγραμμα στο BSBK ετρεξε στο μαν και ηρθε και 7ος... εσυ τι παραδειγματα εχεις και βασιζεις τα λεγομενα σου ??
Εγώ έχω την άλλη ομάδα , αυτούς που φύγανε κορυφαίοι τότε στους αγώνες γιατί δεν άξιζε το ρίσκο και μην πει κανείς ότι δεν είχαν τα @@ γιατί ο Αγκο είχε κερδίσει ήδη κάμποσες φορές .Πήγαν μόνο όσοι κινδύνευε ο μισθός τους και όσοι δεν είχαν τις διακρίσεις που χρειαζόταν , όσοι δεν είχαν ανάγκη ούτε το ένα ούτε το άλλο , οι καλύτεροι τότε του αθλήματος έφυγαν . Επίσης ναι δεν το ξέρω γιατί ούτε οι σπόσνορες θα φύγουν ούτε η τηλεόραση , κάνω μια εικασία που την στηρίζω σε μια ιστορική αλήθεια .

andgeo
13/06/2015, 03:05
και παλι αδυνατεις να καταλαβεις οτι τα χρηματα και η δοξα ερχονται μετα.... και οτι ακομα και αν δεν ερθουν ποτε τα πρωτα παραμενουν.... και οταν φευγουν η δοξα και τα λεφτα παλι η αναζητηση αδρεναλινης παραμενει, για αυτο βλεπεις ανθρωπους 50-60 χρονων να συνεχιζουν... και αυτος ειναι ο λογος που για να μην κανουν το νησι αυτοι οι 100-200 θα πρεπει να καταργηθει ο αγωνας η να μην εχουν την οικονομικη δυνατοτητα... και οχι επειδη δεν θα εχουν μπλουζακια red bull και καμερες.
Παίζουμε την κολοκυθιά ... τι έρχεται πρώτο και τι επακολουθεί .
Κι εσύ πρέπει να ξέρεις ότι η αδρεναλίνη είναι ορμόνη και κάποια στιγμή σταματά να παράγεται από τον οργανισμό . Με τη δική σου λογική , εκείνη τη στιγμή θα πρέπει όλοι αυτοί να σταματάνε Και πολύ πιθανόν στον 65χρονο να έχει τελειώσει ήδη , αυτός όμως εκεί !!!!

NxOxT
13/06/2015, 03:08
Εγώ έχω την άλλη ομάδα , αυτούς που φύγανε κορυφαίοι τότε στους αγώνες γιατί δεν άξιζε το ρίσκο και μην πει κανείς ότι δεν είχαν τα @@ γιατί ο Αγκο είχε κερδίσει ήδη κάμποσες φορές .Πήγαν μόνο όσοι κινδύνευε ο μισθός τους και όσοι δεν είχαν τις διακρίσεις που χρειαζόταν , όσοι δεν είχαν ανάγκη ούτε το ένα ούτε το άλλο , οι καλύτεροι τότε του αθλήματος έφυγαν . Επίσης ναι δεν το ξέρω γιατί ούτε οι σπόσνορες θα φύγουν ούτε η τηλεόραση , κάνω μια εικασία που την στηρίζω σε μια ιστορική αλήθεια .

ο aggo που εχει δωσει και το ονομα του στο αλμα μετα την bray hill (aggos leap) δεν εφυγε επειδη εφυγαν οι σπονσορες και οι καμερες, εφυγε επειδη το θεωρησε επικινδυνο... εσυ λες οτι θα φυγουν επειδη θα φυγουν οι σπονσορες οχι λογω επικυνδινοτητας... και ο milky quale εγατελειψε το νησι μετα απο αυτο το ατυχημα https://www.youtube.com/watch?v=-Nzq2GorVH4 (οχι τελειως ειναι αυτος που δειχνει στους ρουκι την διαδρομη πια) και πολλοι αλλοι φευγουν επειδη φοβουνται αυτο ειναι πληρως αποδεκτο... εγω θελω να μου βρεις παραδειγμα καποιος που εφυγε επειδη δεν εγινε διασημος η πλουσιος.... και ενα αλλο παραδειγμα ειναι ο guy martin o οποιος και πλουσιος εγινε, και διασημος αλλα μετα το ατυχημα του στη ballagarey http://www.motorcyclistonline.com/news/guy-martin-cheats-death-2010-isle-man-tt επεστρεψε ....γιατι το εκανε ? λεφτα ειχε και μπορουσε να βγαζει ακομα πιο πολλα μεσω των εκπομπων του στο bbc... αλλα συνεχισε... αν ο σκοπος τους ειναι να γινουν λεφταδες τοτε ο martin που εγινε και φιρμα και λεφτας γιατι δεν εμεινε στην tv που το πιο επικυνδινο πραγμα θα ηταν να του σερβιρει καμια γραμμτεας πολυ καυτο τσαι και να καει ?

NxOxT
13/06/2015, 03:15
Παίζουμε την κολοκυθιά ... τι έρχεται πρώτο και τι επακολουθεί .
Κι εσύ πρέπει να ξέρεις ότι η αδρεναλίνη είναι ορμόνη και κάποια στιγμή σταματά να παράγεται από τον οργανισμό . Με τη δική σου λογική , εκείνη τη στιγμή θα πρέπει όλοι αυτοί να σταματάνε Και πολύ πιθανόν στον 65χρονο να έχει τελειώσει ήδη , αυτός όμως εκεί !!!!

ποτε σταματα να παραγεται ? μειωνεται η παραγωγη της εννοεις φανταζομαι....

andgeo
13/06/2015, 03:18
ο aggo που εχει δωσει και το ονομα του στο αλμα μετα την bray hill (aggos leap) δεν εφυγε επειδη εφυγαν οι σπονσορες και οι καμερες, εφυγε επειδη το θεωρησε επικινδυνο... εσυ λες οτι θα φυγουν επειδη θα φυγουν οι σπονσορες οχι λογω επικυνδινοτητας... και ο milky quale εγατελειψε το νησι μετα απο αυτο το ατυχημα (οχι τελειως ειναι αυτος που δειχνει στους ρουκι την διαδρομη πια) και πολλοι αλλοι φευγουν επειδη φοβουνται αυτο ειναι πληρως αποδεκτο... εγω θελω να μου βρεις παραδειγμα καπιου που εφυγε επειδη δεν εγινε διασημος η πλουσιος.
Κάθε χρόνο πόσες ομάδες διαφορετικές παρουσιάζονται και πόσες που ήταν την προηγούμενη δεν εμφανίζονται .Αυτοί δλδ σου έχουν κάνει συμβόλαιο για τους λόγους που δεν ξαναπάνε ; Μα στο έχω απαντήσει πάνω από 3 φορές . Έχουμε συμφωνήσει ότι διαφωνούμε . Εγώ , δική μου εικασία είναι αυτή , λέω ότι αν φύγουν οι χορηγοί και η τηλεόραση , θα φύγουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι και αν κάποιοι απ αυτούς θα μείνουν , οι χρόνοι τους θ ανέβουν τουλάχιστον 1 με 2 λεπτά στο γύρο . Το φαντάζομαι πως να στο πω ! Ορίστε 2η υποθετική ερώτηση να κάνεις στα κονέ σου στο τουίτερ .
Κάνω εγώ το δημοσιογράφο για σένα .

andgeo
13/06/2015, 03:27
μειώνεται τόσο πολύ που για όλα αυτά τα τζάνκια δεν γίνεται αισθητή καν good night

NxOxT
13/06/2015, 03:41
Κάθε χρόνο πόσες ομάδες διαφορετικές παρουσιάζονται και πόσες που ήταν την προηγούμενη δεν εμφανίζονται .Αυτοί δλδ σου έχουν κάνει συμβόλαιο για τους λόγους που δεν ξαναπάνε ; Μα στο έχω απαντήσει πάνω από 3 φορές . Έχουμε συμφωνήσει ότι διαφωνούμε . Εγώ , δική μου εικασία είναι αυτή , λέω ότι αν φύγουν οι χορηγοί και η τηλεόραση , θα φύγουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι και αν κάποιοι απ αυτούς θα μείνουν , οι χρόνοι τους θ ανέβουν τουλάχιστον 1 με 2 λεπτά στο γύρο . Το φαντάζομαι πως να στο πω ! Ορίστε 2η υποθετική ερώτηση να κάνεις στα κονέ σου στο τουίτερ .
Κάνω εγώ το δημοσιογράφο για σένα .

τι δουλεια εχουν οι ομαδες ? για τους αναβατες δεν μιλαμε ? η ομαδα μπορει να φυγει επειδη επαιξε στο κουμαρι ο μαναγερ και την εχασε...

και σου λεω.... εσυ κανεις εικασιες, εγω εχω αποδειξεις οδηγων...

ειναι σαν να σου λεει καποιος 1 και 1 κανουν 2 και εσυ να λες εικαζω οτι κανουν 5 και μπορει να εχω δικιο.... που βασιζεις την εικασια σου ??? δεν μου ανεφερες παραδειγμα καποιου που εφυγε επειδη δεν εγινε διασημος... και εγω που παρακολουθω road races απο το 2001 δεν μπορω να θυμηθω κανενα οι περισσοτεροι φευγουν επειδη δεν εχουν χρηματα να συμμετασχουν πια η επειδη παθανε καποιο ατυχημα και φοβηθηκαν.

το οτι θα ανεβαουν οι χρονοι τους ΑΜΑ φυγουν οι σπονσορες θα ειναι επειδη θα εχουν μηχανακια χαρχαλα οχι επειδη δεν θα ρισκαρουν.

andgeo
13/06/2015, 09:26
Εγώ δεν είπα για χάρχαλα μηχανάκια εσύ το λες .

astroman76
13/06/2015, 23:59
dont feed the troll....

amyroukai
14/06/2015, 00:18
το οτι θα ανεβαουν οι χρονοι τους ΑΜΑ φυγουν οι σπονσορες θα ειναι επειδη θα εχουν μηχανακια χαρχαλα οχι επειδη δεν θα ρισκαρουν.

χαρχαλα οχι, λιγοτερο εξελιγμενα σιγουρα. συμφωνουμε, θα τρεχουν παλι για το thrill. δεν νομιζω να εχει καψα ο mcG για την τιβι. ο χορηγος του μονο.

astroman76
14/06/2015, 16:59
το παλικαρι δεν ξερει ρε παιδια οτι ο Μc ειχε πανω απο το κρεβατι του φοτο του Joey και πηγενε καθε χρονο με το KR1 που ειχε να δει τους αγωνες και εφτασε 10 χρονια μετα να ειναι team mate του Joey!!!!! εκτος απο τα λεφτα υπαρχουν και τα ονειρα στην μεση και το πιο ωραιο ειναι οταν τα πραγματοπιεις...

http://www.iomtt.com/Classic-TT/News/2014/August/13/~/media/0622A46B76E246F69F489C647F56816C.ashx?mw=800

menelaos46
14/06/2015, 20:38
Αχ γέλιο έχει αυτό το φρεντ.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι κανένας δεν έφτασε να παίρνει φράγκα "αέρα" γιατί είναι όμορφος (*μόνο στο Ελλάντα οι φίρμες παραπονιούνται πριν τρέξουν ότι δεν έχουν χορηγό). Ξεκίνησαν ξεβράκωτοι ερασιτέχνες και επειδή πήγαν καλά έφτασαν να έχουν χορηγούς και χρήμα. Έχοντας δει τη μία ταινία σχετικά με το νησί, δεν είδα κανέναν από τους πρωταγωνιστές με φεράρι, βίλα με πισίνα, ελικόπτερο, μπόντιγκαρντς, σουάγκ και πτανάκια όπως F1 και GP. Ότι διάβασα για τον μπαμπά Ντάνλοπ δεν είχε διαφορά (δεν έχω δει την ταινία ακόμα). Απλοί οικογενειάρχες, απλές δουλειές, απλά σπίτια, απλοί άνθρωποι από φτωχά χωριά με κάτι χέρια ΝΑ.
Και όσους έχω διαβάσει να μιλάνε σχετικά, λένε ότι ξεκινάς άσημος και αν δεν τα πας καλά δεν σε πληρώνει κανείς, παρ' όλα αυτά υπάρχουν εκατοντάδες άσημοι σε κάθε είδους αγώνα. Και αυτό που γράφτηκε ουκ ολίγες φορές ότι οι περισσότεροι εκεί μέσα τρέχουν για την φτιάξη τους, το θεωρώ αληθές. Και όσοι 5-10 ξεχωρίζουν δικαίως παίρνουν ότι παίρνουν. Σε τελική ανάλυση γιατί να κερδίσει ο άλλος και να έχει ταμπελάκι η κάθε εταιρία "TT winner" το οποίο αντανακλά σε διαφήμιση και πωλήσεις και να μην της πάρει κάτι για τον κόπο του;

Καλά το θέμα Ελλάδα είναι ένα εντελώς ξεχωριστό κομμάτι που ας μη το συζητήσουμε καλύτερα για το ποιός παίρνει χορηγία, ποιός είναι φίρμα... πόσοι οδηγούσαν πραγματικά γρήγορα και δε πήραν ποτέ χορηγία και ποιός αλλά και πως γίνεται πρωταθλητής.... Το εξωτερικό είναι ξεχωριστό κομμάτι... αλλά και εκεί ακόμη ο ποιό γρήγορος δεν έχει πάντα την καλύτερη χορηγία. Όλα είναι μάρκετιγκ και όπου εμπλέκεται το μάρκετιγκ δεν έχει σημασία το ποιός είναι πιο γρήγορος αλλά το τι και πως θα πουλήσουμε...

menelaos46
14/06/2015, 20:42
το παλικαρι δεν ξερει ρε παιδια οτι ο Μc ειχε πανω απο το κρεβατι του φοτο του Joey και πηγενε καθε χρονο με το KR1 που ειχε να δει τους αγωνες και εφτασε 10 χρονια μετα να ειναι team mate του Joey!!!!! εκτος απο τα λεφτα υπαρχουν και τα ονειρα στην μεση και το πιο ωραιο ειναι οταν τα πραγματοπιεις...

http://www.iomtt.com/Classic-TT/News/2014/August/13/~/media/0622A46B76E246F69F489C647F56816C.ashx?mw=800

:beer:

menelaos46
14/06/2015, 20:46
Ξαναλέω στα GP ψάχνουν την απόλυτη οδηγική (οι οδηγοί) και μηχανική (οι εταιρίες) εξέλιξη.... Στο ΙΟΜ ψάχνουν τον καλύτερο χρόνο σε μία διαδρομή στην οποία περνάνε με 260 χιλιόμετρα δίπλα από έναν τοίχο! Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα τα οποία έχουν διαφορετική επικινδυνότητα. Η διαφορά του ερασιτέχνη με τον επαγγελματία είναι ότι ο ερασιτέχνης πολεμάει με δική του τσέπη... τίποτα περισσότερο. Και επίσης στα GP υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν επειδή πληρώνουν και άνθρωποι πιο γρήγοροι που δεν τρέχουν. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, άλλωστε το άθλημα είναι ακριβό!

amyroukai
15/06/2015, 09:33
βρε μενελαε...
στα gp ΔΕΝ υπαρχουν ανθρωποι που ΔΕΝ τρεχουν.

πουλαει ο πιο γρηγορος. ετσι απλα. η χορηγια παει στον πιο γρηγορο για να εξασφαλιστει η προβολη του χορηγου. ετσι απλα. το μαρκετινγκ δεν κερδιζει αγωνες, εκμεταλλευεται την νικη. του γρηγορου, οχι του τυχαιου διαφημισμενου.

menelaos46
15/06/2015, 16:13
βρε μενελαε...
στα gp ΔΕΝ υπαρχουν ανθρωποι που ΔΕΝ τρεχουν.

πουλαει ο πιο γρηγορος. ετσι απλα. η χορηγια παει στον πιο γρηγορο για να εξασφαλιστει η προβολη του χορηγου. ετσι απλα. το μαρκετινγκ δεν κερδιζει αγωνες, εκμεταλλευεται την νικη. του γρηγορου, οχι του τυχαιου διαφημισμενου.

Στα GP δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρέχουν, συμφωνούμε ως εδώ. Υπάρχουν άνθρωποι όμως που μπορούν να κερδίζουν αγώνες επειδή είναι πολύ πολύ πολύ γρήγοροι (όπως π.χ. ο kevin schwantz) ο οποίος πήρε έναν μόνο παγκόσμιο τίτλο επειδή έτρεχε με σουζούκι και υπάρχουν άλλοι όχι τόσο γρήγοροι (π.χ. Hayden... Criville) που δεν ήταν σίγουρα του ίδιου επιπέδου οι οποίοι πήραν έναν παγκόσμιο τίτλο επειδή δεν ήταν του ίδιου επιπέδου αλλά είχαν πίσω τους τη Honda. Ο ποιό γρήγορος δεν κερδίζει πάντα στους αγώνες και δεν επιλέγεται πάντα ο ποιό γρήγορος από τα εργοστάσια. Σίγουρα για να οδηγείς GP δε μπορεί να είσαι άσχετος αλλά πάνω απ'όλα είναι το μάρκετιγκ. Όποιος δε το βλέπει αυτό είναι απλά ρομαντικός.....

menelaos46
15/06/2015, 16:20
Επίσης για να σου φέρω παραδείγματα ο Κράτσλοου νομίζω ήταν (ίσως κάνω λάθος) αυτός που στην Tech 3 τότε είχε πει "Η ομάδα δε μπορεί να μας φέρει τα νέα φρένα λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά δεν είμαστε ερασιτέχνες (club racing) ώστε να τα βάλουμε από την τσέπη μας" ενώ ο ομόσταυλός του τότε τα είχε πληρώσει.....
Να σου θυμήσω επίσεις ότι ο Καρελ Άμπραχαμ δε θα έτρεχε ποτέ GP αν δεν ήταν ζάμπλουτος..... Δε λέω ότι δεν οδηγάει αλλά είναι πολλοί αυτοί που οδηγάνε....

thunder ace
15/06/2015, 16:50
Στα GP δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τρέχουν, συμφωνούμε ως εδώ. Υπάρχουν άνθρωποι όμως που μπορούν να κερδίζουν αγώνες επειδή είναι πολύ πολύ πολύ γρήγοροι (όπως π.χ. ο kevin schwantz) ο οποίος πήρε έναν μόνο παγκόσμιο τίτλο επειδή έτρεχε με σουζούκι και υπάρχουν άλλοι όχι τόσο γρήγοροι (π.χ. Hayden... Criville) που δεν ήταν σίγουρα του ίδιου επιπέδου οι οποίοι πήραν έναν παγκόσμιο τίτλο επειδή δεν ήταν του ίδιου επιπέδου αλλά είχαν πίσω τους τη Honda. Ο ποιό γρήγορος δεν κερδίζει πάντα στους αγώνες και δεν επιλέγεται πάντα ο ποιό γρήγορος από τα εργοστάσια. Σίγουρα για να οδηγείς GP δε μπορεί να είσαι άσχετος αλλά πάνω απ'όλα είναι το μάρκετιγκ. Όποιος δε το βλέπει αυτό είναι απλά ρομαντικός.....

ο kevin schwantz πηρε μονο ενα τιτλο,λογο wayne rainey και νοοτροποιας του:κερδιζω η πεφτω.

spyrakos35
15/06/2015, 17:52
ο kevin schwantz πηρε μονο ενα τιτλο,λογο wayne rainey και νοοτροποιας του:κερδιζω η πεφτω.

αντρίκια πράματα.....

menelaos46
15/06/2015, 22:08

Δυστυχώς αν έχεις υποδεέστερο μηχανάκι ο μόνος τρόπος είναι αυτός.... :wave2:

astroman76
15/06/2015, 23:49
ναι ειναι και αυτο το RGV δεν ητανε ποτε το ιδιο με τα YZR της εποχης και παραδηγμα ειναι οτι μονο ο Κεβιν καταφερε να κερδησει η να παρει ποντιουμς με αυτο το μηχανακι ενω κατι Haslam Barros κτλ τιποτα ενω με ελα μηχανακια κερδιζανε

thunder ace
16/06/2015, 08:19
το rgv εχανε απο το nsr μονο σε μεγιστη ιπποδυναμη και σε τελικη,που χρειαζοταν σε λιγες πιστες.Με το yzr ηταν σε γκαζια ιδιο.

astroman76
16/06/2015, 15:08
καλα ναι 140-150 αλογα βγαζανε τοτε αλλα η yamaha ειχε το στησιμο