PDA

View Full Version : αισθητηρας abs

dim40
24/06/2015, 20:10
κλειδωνω το μηχανακι στο πισω δισκοφρενο και ξεκινησα χωρις να βγαλω τη κλειδαρια με αποτελεσμα να κοπει το καλωδιο του abs. δε ηταν η πρωτη φορα το εχω ξανακανει και το εχω κολησει. τωρα δε παιρνει αλλο κολλημα και θελει αλλαγη.
καινουργιο ειναι ακριβο οποτε αν ξερετε καποιο μαγαζι με ανταλακτικα η καποιον που εχει χτυπημενη μηχανη και πουλαει ανταλακτικα θα με βοηθουσε.
εψαξα στο γουγλη αλλα δε εβγαλα καποιο αποτελεσμα.

yes-u
24/06/2015, 20:24
http://kakaris.car.gr/photos/5668634/
Ρίχτου ένα τηλ

George_Sp
24/06/2015, 20:54
Γιατί δε παίρνει άλλο κόλλημα; Μήπως επειδή δε κάνεις ψυχρή κόλληση και σου δείχνει οτι δε λειτουργεί γιατί άλλαξε η αγωγιμότητα στο σημείο που κόπηκε;

dim40
25/06/2015, 06:41
Δε έφτανε να κολλήσει και έβαλα ένα μικρό κομμάτι καλώδιο. Μάλλον αυτό φταίει. Αν δε βρω άλλο θα βάλω πιο ψιλό καλώδιο. Πάντα κόβεται το ίδιο στο ίδιο σημείο

George_Sp
25/06/2015, 16:02
Δε έφτανε να κολλήσει και έβαλα ένα μικρό κομμάτι καλώδιο. Μάλλον αυτό φταίει. Αν δε βρω άλλο θα βάλω πιο ψιλό καλώδιο. Πάντα κόβεται το ίδιο στο ίδιο σημείο

Για να γίνει σωστά θέλει ίδιο πάχος και υλικό και ψυχρή κόλληση στα σημεία που θα βάλεις το έξτρα κομμάτι. Μετά την κόλληση τσεκάρισμα με πολύμετρο πριν μαντάρεις και κλείσεις με θερμοσυστελλόμενο (μακαρονι).

leftos
26/06/2015, 09:45
καλησπερα george_sp επειδη εχω και εγω προβλημα με αισθητηρα abs και τον ειχα κολησει απλα με καλαι αλλα δεν δουλεψε ποτε.
Τι ειναι η ψυχρη κολληση ( αν εχεις καπου αρθρο να διαβασω ) γιατι εγω ξερω οτι ειναι η λαθος κολληση.
Το καλωδιο μου φτανει και απλα θελει κολλημα δεν θελει προεκταση.
Και αν ξερεις με το πολυμετρο τι περιμενω να δω και πως ( γυρνοντας την ροδα απο το ενα καλωδιο στο αλλο π.χ.; )
Ευχαριστω.

George_Sp
26/06/2015, 14:57
το google παιδες εχει τα παντα όπως και διαφορετικές μεθόδους ανάλογα την περίπτωση.
αν έχετε καλώδιο περίσσευμα το ενώνετε στριφτά (είτε μονόκλωνο είτε πολύκλωνο) και μετά περνάτε εξωτερικά solder. προσοχή με κάποιες πάστες.
αλλιώς αν δεν έχετε πολύ ψιλή μύτη στο κολλητήρι 2 σταγόνες από το παρακάτω

http://www.kaloumenos.gr/eShop/tabid/158/ProductID/9839/language/el-GR/Default.aspx

με το πολύμετρο παίρνουμε μετρήσεις εκτός του μπαλώματος. οι τιμές διαφέρουν ανάλογα τη διατομή και ανάλογα το ρεύμα που στέλνει η μονάδα abs στην κάθε μηχανή και δε μπορώ να δώσω ακριβή νούμερα.