PDA

View Full Version : HABEMUS PAPAM 3

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

dimmie_72
18/07/2015, 18:41
Ποιος αριστεροευρωπαιστής είναι τόσο ικανός και αποτελεσματικός ώστε να αλλάξει αυτή την ευρώπη σε 5 μήνες; :lol: Γιατί αυτή ήταν η εμονή/αυταπάτη του και σιγά μην πετύχαινε. Ας ελπίσουμε ότι το πήρε το μάθημά του από αυτή την ήττα.

όταν χρειάζεσαι 5 μήνες συνεχών αποτυχιών και ταλαιπωρίας 10 εκ. κόσμου για να μάθεις το μάθημά σου ενώ ολόκληρες οικονομίες καταρρέουν σε 1 Σ/Κ, τότε είσαι απλά επικίνδυνος.
Το ότι μπορεί λόγω των περιστάσεων να ηρωοποιηθείς κιόλας, ουδόλως αλλάζει την κατάσταση.
Επικίνδυνοι και ήρωες έχουν περάσει πολλοί.
Βλέπε Τσίπρας, Βαρουφάκης, Μεταξάς (τουμπεκί και φίμωτρο στις εφημερίδες για τον υπεύθυνο του τοπρπιλλισμού της Έλλης ήδη από 15 Αυγ. αλλά "βροντοφώναξε" το ΟΧΙ), ΠαπανδρέουΧ2 κ.α.

bros400pgm
18/07/2015, 19:23
Θα σου 'λεγα τι αναταραξε, αλλά άστο καλύτερα, ας πει ο captain.
Οι ψευδαισθήσεις καλά κρατούν πάντως...

Και των 2 πλευρων οι ψευδαισθησεις.

byron
18/07/2015, 20:45
Και των 2 πλευρων οι ψευδαισθησεις.

Και λίγες λες. Από φαντασιώσεις και φανατικούς των Αρλεκιν ή του Μικρού Ήρωα γεμάτος ο κόσμος.

Δεν ζουν ανάμεσά μας...ζούμε ανάμεσα τους.:ZZZ:

byron
18/07/2015, 20:48
Διαβάζοντας την δήλωση της μαμάς μέντιουμ της Βαλαβάνη πάντως, είναι να απορείς πως του ξέφυγε η γιαγιά του Τσιπρα...

Με τέτοιο κληρονομικό χάρισμα, γαμώ τους υπουργούς θα γινόταν...

byron
18/07/2015, 22:12
Σόρρυ ρε μάγκες...πριν 2 εβδομάδες, το 62% δεν ψήφισε ΟΧΙ στα μέτρα; :uplate:

Τέλος το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.)
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113611895

WTF :whiteflag::hunter:

nick_VFR
18/07/2015, 22:16
Το δημοψήφισμα έχει πλέον μείνει πολύ πίσω μας, αλλά ας δούμε κάτι.

"Λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, γνωρίστηκα με ένα νέο 24 ετών που δουλεύει σερβιτόρος στη Νέα Ερυθραία. Η ώρα ήταν περασμένη και καθώς στην παρέα μιλούσαμε για τις εξελίξεις, πλησίασε διερευνητικά στο τραπέζι. Τον ρώτησα τι θα ψηφίσει. «Ναι», μου είπε, «αλλά είμαι ο μόνος στην παρέα μου». Πιάσαμε την κουβέντα και μέσα σε δέκα λεπτά μάς διηγήθηκε την ίδια τη ζωή του. Εχασε τον πατέρα του στα 15 του χρόνια κι άρχισε από τότε να δουλεύει για να ζήσει και τη μητέρα του. Με δύο δουλειές πρωί βράδυ, όχι μόνο κατόρθωσε να τελειώσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά τώρα συγκεντρώνει χρήματα για μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Παγώσαμε όταν αυθόρμητα μας είπε ότι έχει ζήσει για ενάμιση χρόνο χωρίς ρεύμα γιατί «δεν μας έφταναν».

«Και γιατί θα ψηφίσεις “ναι” αφού εδώ θα ’ναι δύσκολο να βρεις δουλειά στο αντικείμενό σου;», τον ρωτήσαμε. «Γιατί από τις σπουδές μου ξέρω ότι αργά ή γρήγορα η οικονομία θα κάνει κύκλο, θα ανακάμψει και θα υπάρξουν ξανά ευκαιρίες. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στους φίλους μου. Οτι θα είναι έγκλημα να πάμε στη δραχμή, γιατί θα αποκοπεί η Ελλάδα από τον κόσμο και θα ματαιώσει όλα τα όνειρά μας, με πρώτο τις σπουδές στο εξωτερικό. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν γιατί οι περισσότεροι μεγάλωσαν χωρίς να στερηθούν τίποτα και τώρα νομίζουν ότι εκδικούνται τους πάντες μη έχοντας να χάσουν τίποτα». Θα σας ξαφνιάσει και κάτι ακόμη που είπε: «Μην πιστεύετε τα ποσοστά που λένε για τη νεανική ανεργία. Οποιος νέος έχει πραγματική ανάγκη να δουλέψει, βρίσκει δουλειά και σήμερα στη χώρα μας. Εχω περάσει από πολλά εστιατόρια. Δεν υπάρχει Ελληνας στη λάντζα. Απλώς κανείς δεν καταδέχεται δουλειές που θεωρεί ότι τον υποτιμούν»."

http://www.kathimerini.gr/824156/opinion/epikairothta/politikh/ena-tsoynami-poy-genna-elpida

Το παραθέτω κυρίως ως απάντηση σε όσους έδωσαν διαστάσεις "ταξικής πάλης" στο δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι ΝΑΙ ψήφισαν οι προνομιούχοι και ΟΧΙ όλοι οι υπόλοιποι...

ggs
18/07/2015, 22:26
Σόρρυ ρε μάγκες...πριν 2 εβδομάδες, το 62% δεν ψήφισε ΟΧΙ στα μέτρα; :uplate:

Τέλος το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.)
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113611895

WTF :whiteflag::hunter:

ελα ντε... αφου υπαρχουν οι δημοσκοπησεις (και μαλιστα της ημερησιας) τι να κλασει το δημοψηφισμα...:lol:

κανε υπομονη Βυρωνα.... ή αυτοι θα γινουν (εγιναν δηλαδη) παπαδημοι ή θα ερθει ο Βαγγελας και η Φωφη να μας σωσει...:lol:

byron
18/07/2015, 22:33
ελα ντε... αφου υπαρχουν οι δημοσκοπησεις (και μαλιστα της ημερησιας) τι να κλασει το δημοψηφισμα...:lol:

κανε υπομονη Βυρωνα.... ή αυτοι θα γινουν (εγιναν δηλαδη) παπαδημοι ή θα ερθει ο Βαγγελας και η Φωφη να μας σωσει...:lol:

Ποιας ημερήσιας ρε φίλε. Για την εφημερίδα των συντακτών είναι η δημοσκόπηση...και ο σύριζα προηγείται σχεδόν 22% :eek:

ggs
18/07/2015, 22:35
Ποιας ημερήσιας ρε φίλε. Για την εφημερίδα των συντακτών είναι η δημοσκόπηση...και ο σύριζα προηγείται σχεδόν 22% :eek:

αλλη "ανεξαρτητη" φυλλαδα...:lol:

απο πρωτη φορα αριστερα , πεμπτη φορα ΠΑΣΟΚ....:bawl:

byron
18/07/2015, 22:42
αλλη "ανεξαρτητη" φυλλαδα...:lol:

απο πρωτη φορα αριστερα , πεμπτη φορα ΠΑΣΟΚ....:bawl:

Καλά...δεν τη λες και δεξιά εφημερίδα. Οι της πρώην Ελευθεροτυπίας δεν την βγάζουν;
Ποιους να διαβάσουμε, την wall street journal? :tooth:

ggs
18/07/2015, 22:47
Καλά...δεν τη λες και δεξιά εφημερίδα. Οι της πρώην Ελευθεροτυπίας δεν την βγάζουν;
Ποιους να διαβάσουμε, την wall street journal? :tooth:

διαβαζε οτι θες ρε συντροφε... άλλωστε , όλοι για τον σοσιαλισμό παλεύουμε σ αυτο τον τοπο ... :lol:

bulmont
18/07/2015, 23:08

"Λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, γνωρίστηκα με ένα νέο 24 ετών που δουλεύει σερβιτόρος στη Νέα Ερυθραία. Η ώρα ήταν περασμένη και καθώς στην παρέα μιλούσαμε για τις εξελίξεις, πλησίασε διερευνητικά στο τραπέζι. Τον ρώτησα τι θα ψηφίσει. «Ναι», μου είπε, «αλλά είμαι ο μόνος στην παρέα μου». Πιάσαμε την κουβέντα και μέσα σε δέκα λεπτά μάς διηγήθηκε την ίδια τη ζωή του. Εχασε τον πατέρα του στα 15 του χρόνια κι άρχισε από τότε να δουλεύει για να ζήσει και τη μητέρα του. Με δύο δουλειές πρωί βράδυ, όχι μόνο κατόρθωσε να τελειώσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά τώρα συγκεντρώνει χρήματα για μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Παγώσαμε όταν αυθόρμητα μας είπε ότι έχει ζήσει για ενάμιση χρόνο χωρίς ρεύμα γιατί «δεν μας έφταναν».

«Και γιατί θα ψηφίσεις “ναι” αφού εδώ θα ’ναι δύσκολο να βρεις δουλειά στο αντικείμενό σου;», τον ρωτήσαμε. «Γιατί από τις σπουδές μου ξέρω ότι αργά ή γρήγορα η οικονομία θα κάνει κύκλο, θα ανακάμψει και θα υπάρξουν ξανά ευκαιρίες. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στους φίλους μου. Οτι θα είναι έγκλημα να πάμε στη δραχμή, γιατί θα αποκοπεί η Ελλάδα από τον κόσμο και θα ματαιώσει όλα τα όνειρά μας, με πρώτο τις σπουδές στο εξωτερικό. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν γιατί οι περισσότεροι μεγάλωσαν χωρίς να στερηθούν τίποτα και τώρα νομίζουν ότι εκδικούνται τους πάντες μη έχοντας να χάσουν τίποτα». Θα σας ξαφνιάσει και κάτι ακόμη που είπε: «Μην πιστεύετε τα ποσοστά που λένε για τη νεανική ανεργία. Οποιος νέος έχει πραγματική ανάγκη να δουλέψει, βρίσκει δουλειά και σήμερα στη χώρα μας. Εχω περάσει από πολλά εστιατόρια. Δεν υπάρχει Ελληνας στη λάντζα. Απλώς κανείς δεν καταδέχεται δουλειές που θεωρεί ότι τον υποτιμούν»."

http://www.kathimerini.gr/824156/opinion/epikairothta/politikh/ena-tsoynami-poy-genna-elpida

Το παραθέτω κυρίως ως απάντηση σε όσους έδωσαν διαστάσεις "ταξικής πάλης" στο δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι ΝΑΙ ψήφισαν οι προνομιούχοι και ΟΧΙ όλοι οι υπόλοιποι...

Δηλαδή ισχυριζόταν ο τύπος, ότι με δυό δουλειές και δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα. Ε, άς έκανε
και μια τρίτη δουλειά, ας διεκδικούσε καλύτερο μεροκάματο, ας έκοβε τα κωλόμπαρα............

Η ας πήγαινε και καμμιά φορά σε καμμιά απεργία...................................

Κι΄από Ξανθόπουλους και Καϊλες έχουμε χορτάσει...........................

byron
18/07/2015, 23:17
διαβαζε οτι θες ρε συντροφε... άλλωστε , όλοι για τον σοσιαλισμό παλεύουμε σ αυτο τον τοπο ... :lol:

Γιάννο...εσύ; https://youtu.be/4kQ9tpC4iDM :eek:

ggs
18/07/2015, 23:22
Γιάννο...εσύ; https://youtu.be/4kQ9tpC4iDM :eek:
ε, ναι ρε... με δυο Ν...:lol:

338681

skylaros
19/07/2015, 00:30

Εμετός και αηδία.

Ζεύκας
19/07/2015, 03:18
Δηλαδή ισχυριζόταν ο τύπος, ότι με δυό δουλειές και δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα. Ε, άς έκανε
και μια τρίτη δουλειά, ας διεκδικούσε καλύτερο μεροκάματο, ας έκοβε τα κωλόμπαρα............

Η ας πήγαινε και καμμιά φορά σε καμμιά απεργία...................................

μπορεί να ζούσε χωρίς ρεύμα στην εφηβεία του. όχι τώρα.

δεν χρειάζεται να είσαι τόσο σκληρός χωρίς να ξέρεις τι έχει περάσει κάποιος που δεν ξέρεις

bulmont
19/07/2015, 04:46
μπορεί να ζούσε χωρίς ρεύμα στην εφηβεία του. όχι τώρα.

δεν χρειάζεται να είσαι τόσο σκληρός χωρίς να ξέρεις τι έχει περάσει κάποιος που δεν ξέρεις

''Εχασε τον πατέρα του στα 15 του χρόνια κι άρχισε από τότε να δουλεύει για να ζήσει και τη μητέρα του. Με δύο δουλειές πρωί βράδυ, όχι μόνο κατόρθωσε να τελειώσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά τώρα συγκεντρώνει χρήματα για μεταπτυχιακό στην Αγγλία.''

Επειδή αυτό διάβασα, κατάλαβα ότι ο εν λόγω δημοσιοκάφρος γράφει ψέματα, μια ιστορία από το
μυαλό του. Κατάλαβα ότι ο εν λόγω ''συνειδητοποιημένος νεαρός που θα ψηφίσει όχι'' είναι αποκύημα της
φαντασίας του εν λόγω παπαγαλακίου, με ότι αυτό συνεπάγεται.............

toyar
19/07/2015, 08:09
μπραβο σε καθε νεο που αγωνιζεται
ο συγκεκριμενος ομως απο το αντικειμενο που εχει σπουδασει θα επρεπε να γνωριζει οτι η διαθεσιμοτητα σε θεσεις λατζας δεν μειωνει την νεανικη ανεργια;)

Ζεύκας
19/07/2015, 08:23

δλδ εδώ πιστεύεις ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο.......

''Εχασε τον πατέρα του στα 15 του χρόνια κι άρχισε από τότε να δουλεύει για να ζήσει και τη μητέρα του. Με δύο δουλειές πρωί βράδυ, όχι μόνο κατόρθωσε να τελειώσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά τώρα συγκεντρώνει χρήματα για μεταπτυχιακό στην Αγγλία.''

Επειδή αυτό διάβασα, κατάλαβα ότι ο εν λόγω δημοσιοκάφρος γράφει ψέματα, μια ιστορία από το
μυαλό του. Κατάλαβα ότι ο εν λόγω ''συνειδητοποιημένος νεαρός που θα ψηφίσει όχι'' είναι αποκύημα της
φαντασίας του εν λόγω παπαγαλακίου, με ότι αυτό συνεπάγεται.............

.....ενώ είναι μια φανταστική ιστορία;; μάλιστα.

Πάντως επειδή δεν ξέρω εάν όντως διάβασες το άρθρο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είπε ότι θα ψηφίσει "ΝΑΙ"

Joyrider
19/07/2015, 10:54
όταν χρειάζεσαι 5 μήνες συνεχών αποτυχιών και ταλαιπωρίας 10 εκ. κόσμου για να μάθεις το μάθημά σου ενώ ολόκληρες οικονομίες καταρρέουν σε 1 Σ/Κ, τότε είσαι απλά επικίνδυνος.
Το ότι μπορεί λόγω των περιστάσεων να ηρωοποιηθείς κιόλας, ουδόλως αλλάζει την κατάσταση.
Επικίνδυνοι και ήρωες έχουν περάσει πολλοί.
Βλέπε Τσίπρας, Βαρουφάκης, Μεταξάς (τουμπεκί και φίμωτρο στις εφημερίδες για τον υπεύθυνο του τοπρπιλλισμού της Έλλης ήδη από 15 Αυγ. αλλά "βροντοφώναξε" το ΟΧΙ), ΠαπανδρέουΧ2 κ.α.

Οπότε όταν ταλαιπωρείς τον κόσμο για 5 χρόνια χωρίς να μάθεις τίποτα τι είσαι;

Τα υπόλοιπα θα τα δείξει η ιστορία. Το μόνο σίγουρο ότι δεν θα είμαστε εδώ να δούμε το αν και πότε θα αλλάξει η ευρώπη.

bros400pgm
19/07/2015, 10:58
Και λίγες λες. Από φαντασιώσεις και φανατικούς των Αρλεκιν ή του Μικρού Ήρωα γεμάτος ο κόσμος.

Δεν ζουν ανάμεσά μας...ζούμε ανάμεσα τους.:ZZZ:

Ξεχασες τους βολεμενους χεστες που διαβαζουν the economist χαχαχχαχα

Joyrider
19/07/2015, 10:59

Τα γεγονότα είναι εκεί και ο καθένας τα ερμηνεύει όπως θέλει. Για σένα δεν σημαίνουν τίποτα, για μένα είναι μια αρχή.

Με τέτοιες φράσεις κουβέντα δεν γίνεται πάντως.

byron
19/07/2015, 12:42
Τα γεγονότα είναι εκεί και ο καθένας τα ερμηνεύει όπως θέλει. Για σένα δεν σημαίνουν τίποτα, για μένα είναι μια αρχή.

Με τέτοιες φράσεις κουβέντα δεν γίνεται πάντως.

Τα γεγονότα και κυρίως τα αποτελέσματα είναι όντως εκεί, και με μια ψυχρή ματιά, ή αυτοκριτική μάτια δεν είναι δύσκολο να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα.

Το συμπέρασμα είναι μια τεράστια τρύπα παντού.
Στην συνείδησή του κόσμου για το δούλεμα.
Στην αντιμετώπιση της Ελλάδας και των Ελλήνων που αντιμετωπίζονται ως κλαψιάρικα κακομαθημένα.
Στην οικονομία που πήγε κατά διαόλου.
Στην αύξηση της ανεργίας που θα δούμε λίαν συντόμως.
Στην αύξηση της μετανάστευσης από νέους που θα ντρέπονται να λένε από που είναι.
Στην περήφανη κατάληψη της βαλκανικής θέσης που ανήκουμε ως παρακατιανοί.
Στην απομόνωση μας από παραδοσιακούς συμμάχους ή κινήματα που έσπευσαν να αποστασιοποιηθουν κακήν κακώς.
Από τα συγχαρίκια ντροπής της Λεπέν και του Φαραντζ, ενώ όλα τα "αδελφά" κινήματα φτύνουν στον κόρφο τους.
Στο ότι κάποια εκατομμύρια περιμένουν το 60αρι στις ουρές.
Στο ότι κάποιες δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κάνουν ουρές για να πάνε Βουλγαρία και Κύπρο προκειμένου να επιβιώσουν.

Ε, αν όλα στα παραπάνω φίλε Joyrider, το μόνο θετικό που έχεις να πεις είναι τα τσιτάτα του ΑΤ πως "προκαλέσαμε ρωγμές στο ευρωπαϊκό κατεστημένο"...σίγουρα δεν μπορώ να βοηθησω την συζήτηση.

tsompanis
19/07/2015, 13:15
Στο ότι κάποιες δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κάνουν ουρές για να πάνε Βουλγαρία και Κύπρο προκειμένου να επιβιώσουν.
.

Ξέχασες τα Σκόπια και την Αλβανία μάστορα;)

bros400pgm
19/07/2015, 14:24
Το νοημα ειναι οτι ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ τα εκαναν μανταρα. Ανεργια, υγεια κ φτωχεια ηταν δικη τους δουλεια. Τωρα τα συνεχιζει ο Τσιπρας.
Κανενας δεν εχει τα αρχιδια να κανουμε reset με οποιοδηποτε τροπο. Καλα κρασια λοιπον, παμε να δωσουμε παλι λεφτα στις γαμωτραπεζες, παμε να δωσουμε παλι λεφτα στα ταμεια, παμε να κανουμε παλι πλουσιους τους προδοτες κ τους γερμανους.
Κ συνεχιστε να τσακωνεστε για το τί εγινε κ οχι τι επρεπε να ειχε γινει.

Joyrider
19/07/2015, 15:46
@byron Ολα αυτα που περιγραφεις πραγματικοτητα μεν αλλα ισχυουν καιρο τωρα.
Το μονο που προσπαθω να συζητησω ειναι αυτα που αλλαξαν αφοτου βγηκε ο συριζα.κ εχω καταληξει να φαινομαι φανατικος θαυμαστης του.
Εγω ο ιδιος ανεφερα τις εμμονες την αφελεια κ τις λαθος κινησεις του μεχρι τωρα. Συμφωνα με την προσωπικη μου αποψη παντα.
Αλλα ταυτοχρονα βλεπω κ τα πραγματα απο την σκοπια αυτων που προσπαθει να πετυχει.ο τυπος θελει να αλλαξει την ευρωπη κ αυτο ουτε απο την μια στιγμη στην αλλη θα ερθει ουτε χωρις ρισκο.
Αυτη η φαση εχει αποτυχει.εχει αθετησει καθε υποσχεση.εχει υπογραψει τα ιδια κ χειροτερα απο τους προηγουμενους και εχει πληρωσει κ το ρισκο.κ φυσικα την πληρωνουμε εμεις κ συνεχιζουν ολα αυτα που περιεγραψες κ εχουμε κληρονομησει απο τους προηγουμενους. Ασε που μεσα σε ολα εχουμε παθει κ το κοκομπλοκο του τι μνημονιαρα μας εφερε η αριστερα.
Αλλα με την λογικη του οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη δεν παει μπροστα ο κοσμος.

nicksior
19/07/2015, 17:25
Το καλό της υπόθεσης είναι πως σύντομα θα δούμε προβατάκια και βοσκοπούλες στους λόφους πέριξ της αττικής..

Θα ζήσουμε το όνειρο της αριστεράς και της οικολογίας.

Βύρωνα αν δεν ανοίξει το χρηματιστήριο μέχρι παρασκευή είναι αλήθεια ότι υπάρχει πρόβλημα ?

Τι σημαίνει αυτό για όσους ΔΕΝ έχουν μετοχές στα π@π@ρια τους?

nicksior
19/07/2015, 18:05
Τα γεγονότα και κυρίως τα αποτελέσματα είναι όντως εκεί, και με μια ψυχρή ματιά, ή αυτοκριτική μάτια δεν είναι δύσκολο να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα.

Στην αντιμετώπιση της Ελλάδας και των Ελλήνων που αντιμετωπίζονται ως κλαψιάρικα κακομαθημένα.
Στην αύξηση της μετανάστευσης από νέους που θα ντρέπονται να λένε από που είναι.
Στην απομόνωση μας από παραδοσιακούς συμμάχους ή κινήματα που έσπευσαν να αποστασιοποιηθουν κακήν κακώς.
Από τα συγχαρίκια ντροπής της Λεπέν και του Φαραντζ, ενώ όλα τα "αδελφά" κινήματα φτύνουν στον κόρφο τους.

Ε, αν όλα στα παραπάνω φίλε Joyrider, το μόνο θετικό που έχεις να πεις είναι τα τσιτάτα του ΑΤ πως "προκαλέσαμε ρωγμές στο ευρωπαϊκό κατεστημένο"...σίγουρα δεν μπορώ να βοηθησω την συζήτηση.

Όταν κόρες γυναίκες μητέρες μεταναστεύσουν χιλιάδες μίλια μακριά για να καθαρίζουν σκάλες και να ξεσκατίζουν γέρους ..
Τότε θα ξέρουμε τι εστί χρεοκοπία.
Αφού κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ρωτήσει όλες αυτές τις Γεωργιανές , Ουκρανές , ν ακούσει τη γνώμη τους και να εισπράξει το πικρό χαμόγελό τους , είμαστε καταδικασμένοι να ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό .
Το αστείο είναι ότι όσοι προειδοποιούν θα υποστούν τα λιγότερα γιατί θα ναι τα ποντίκια που δεν θ ακολουθήσουν τον μαγικό αυλό..

byron
19/07/2015, 18:42
Το καλό της υπόθεσης είναι πως σύντομα θα δούμε προβατάκια και βοσκοπούλες στους λόφους πέριξ της αττικής..

Θα ζήσουμε το όνειρο της αριστεράς και της οικολογίας.

Βύρωνα αν δεν ανοίξει το χρηματιστήριο μέχρι παρασκευή είναι αλήθεια ότι υπάρχει πρόβλημα ?

Τι σημαίνει αυτό για όσους ΔΕΝ έχουν μετοχές στα π@π@ρια τους?

Τι μεγαλύτερο πρόβλημα από το ότι έχουμε κλειστή οικονομία μπορεί να σημαίνει για το ΧΑΑ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τους ξένους που για να πουλήσουν, θα πρέπει να βρεθεί αγοραστής με φρέσκο χρήμα, δλδ από σεντούκι ή εισαγωγή από εξωτερικό. Με τα CC σιγά μην μπει τόσο χρήμα...
Οι ξένοι κατέχουν το 50% των 49δις που είχε αξία το ΧΑΑ πριν κλείσει. Και το 20% αυτών να θελήσει να πουλήσει, σημαίνει 5 δις. Που θα βρεθούν αυτά;

Τεσπα, ας ανοίξει το εμπόριο ΑΜΕΣΑ να μπορέσει η οικονομία να τσουλήσει και το ΧΑΑ έπεται. Μεγάλα παιδιά παίζουν εκεί, ας προσεχαν.

4.500 containers έχουν μαζευτεί στο Πέραμα, και δεν μπορούν να εκτελωνιστουν λόγω CC...

nicksior
19/07/2015, 20:00
Αν το χαα μείνει πάνω απο 20μέρες κλειστό οι μετοχες των εταιρειών που διαπραγματεύονται και στα ξένα χρημ/ρια παύουν να διαπραγματεύονται με ότι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα των εταιριών και άρα των υπαλλήλων τους .

byron
19/07/2015, 20:15
Αν το χαα μείνει πάνω απο 20μέρες κλειστό οι μετοχες των εταιρειών που διαπραγματεύονται και στα ξένα χρημ/ρια παύουν να διαπραγματεύονται με ότι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα των εταιριών και άρα των υπαλλήλων τους .

Όχι, δεν είναι σωστό αυτό. Εκτός του ότι η βιωσιμότητα δεν εξαρτάται από την πορεία της μετοχής λόγω έκτακτων γεγονότων όπως τώρα, αυτό που εννοείς αφορά τις μετοχές του ΧΑΑ που συμμετέχουν σε ξένους δείκτες και τις κατέχουν για αυτόν τον λόγο πολλά "παθητικά" funds (ακολουθούν τυφλά την σύνθεση των δεικτων).

Επειδή είναι κλειστό το ΧΑΑ για πάνω από 3 βδομάδες, μάλλον θα βγουν από τους δείκτες, με συνέπεια να οδηγηθούν σε μαζικές πωλήσεις όταν θα ανοίξει.

Θα συνεδριάσουν μέσα στην βδομάδα οι Morgan Stanley & FTSE που έχουν αυτούς τους δείκτες για να αποφασίσουν.

spiridaus
19/07/2015, 21:05

Αφού μας αρέσει να ετεροκαθοριζόμαστε, γιατί να μην διαλέξουμε διαφορετικές πηγές; Γιατί από αυτά που γράφεις τα περισσότερα είναι ή θα μπορούσαν να είναι πρωτοσέλιδα της bild, τα οποία αναπαράγονται εδώ από το πρώτο θέμα και το σκάι. Ότι δηλαδή είμαστε τα κακομαθημένα, κλαψιάρικα, τεμπέλικα, βαλκάνια ανθρωπάκια που θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ακόμα και να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και που μόνοι μας σύμμαχοι είναι πλέον η λεπεν και ο φάρατζ... Χωρίς παρεξήγηση, αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να μην υποτιμάμε έτσι τον εαυτό μας και να μην υιοθετούμε τέτοιες ρατσιστικές ιδέες.
Γιατί λοιπόν να μην δούμε και την άλλη πλευρά, που βλέπει τα πράγματα κάπως διαφορετικά; Όλους αυτούς δηλαδή που ασκούν κριτική στην δομική αστάθεια της ευρωζώνης και που με αφορμή το Ελληνικό πρόβλημα τα έχουν βάλει με τους Γερμανούς. Όλους αυτούς τους Κρούγκμαν Στίγκλιτς Πίκετυ Τσομσκυ Μπερνακε Χάμπερμας και διάφορους άλλους που ξεχνάω τώρα αλλά είναι ένα google search μακριά.

Νομίζω ότι η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και σίγουρα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα αντί να συνεχίζουμε να υποκρινόμαστε ότι δεν τρέχει τίποτα κρύβωντας τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Πλέον παίζονται πολύ περισσότερα από το το ελληνικό δάνειο και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά της Ελλάδας, ας περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Στο μεταξύ ναι ας κάνουμε αυτοκριτική και ναι να ξυπνήσουμε ωστέ να μην μας δουλεύουν συνεχώς οι πολιτικοί μας όπως λες, αλλά από την άλλη να μην μας δουλεύουν και τα ΜΜΕ.

pipe_smoker
19/07/2015, 22:58
Αφού μας αρέσει να ετεροκαθοριζόμαστε, γιατί να μην διαλέξουμε διαφορετικές πηγές; Γιατί από αυτά που γράφεις τα περισσότερα είναι ή θα μπορούσαν να είναι πρωτοσέλιδα της bild, τα οποία αναπαράγονται εδώ από το πρώτο θέμα και το σκάι. Ότι δηλαδή είμαστε τα κακομαθημένα, κλαψιάρικα, τεμπέλικα, βαλκάνια ανθρωπάκια που θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ακόμα και να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και που μόνοι μας σύμμαχοι είναι πλέον η λεπεν και ο φάρατζ... Χωρίς παρεξήγηση, αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να μην υποτιμάμε έτσι τον εαυτό μας και να μην υιοθετούμε τέτοιες ρατσιστικές ιδέες.
Γιατί λοιπόν να μην δούμε και την άλλη πλευρά, που βλέπει τα πράγματα κάπως διαφορετικά; Όλους αυτούς δηλαδή που ασκούν κριτική στην δομική αστάθεια της ευρωζώνης και που με αφορμή το Ελληνικό πρόβλημα τα έχουν βάλει με τους Γερμανούς. Όλους αυτούς τους Κρούγκμαν Στίγκλιτς Πίκετυ Τσομσκυ Μπερνακε Χάμπερμας και διάφορους άλλους που ξεχνάω τώρα αλλά είναι ένα google search μακριά.

Χωρίς να διαφωνώ με αυτό που λες, το πρόβλημα δεν είναι τόσο το πώς βλέπουμε εμείς εμάς. Είναι το πώς βλέπουν εμάς οι απ'έξω.

Ο Τσόμσκυ κι ο Χάμπερμας δεν περίμεναν εμάς για να πουν αυτά που λένε ή να γίνουν αυτοί που είναι.
Απλά μέσα σε όλα τ'άλλα, θα πούνε και για μας.

Δυστυχώς όμως, ο Τσόμσκυ κι ο Χάμπερμας (και άλλοι πολλοί) αποτελούσαν αποτελούν και θα αποτελούν την "άλλη" πλευρά.
Αν ξεστραβωνόμασταν να διαβάσουμε κανά βιβλίο (είτε εμείς είτε οι έξω), θα είχαν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα τα λεγόμενα της άλλης πλευράς.

Ο "κόσμος" όμως ούτε Τσόμσκυ και Χάμπερμας διαβάζει, ούτε και ξέρει ποιοί είναι στο φινάλε.
Πρετεντέρη διαβάζει κι ακούει, Τρέμη, Μπάμπη, Bild, Spiegel (οι έξω) και πάει λέγοντας.

Το ότι δήθεν φτάσαμε να πούμε έλεος στα παπαγαλάκια που προανέφερα, μη σκίζουμε και τα καλσόν μας.
Το πολύ πολύ να μπουν άλλοι στη θέση τους και θα τους καταπιούμε αμάσητους κι αυτούς.

Διάβασε το "Ideology and Ideological State Apparatuses" του Althusser αφού σου αρέσουν υποθέτω αυτοί που ανέφερες.

Από κει κι έπειτα, μλκες και παπαρολόγοι υπάρχουν σε κάθε πλευρά.
Το να γίνει ξεχώρισμα στο ότι αυτός που κοιτάει τα νούμερα είναι ρεαλιστής και πατάει στη γη, κι αυτός που κοιτάει τον άνθρωπο είναι ρομαντικός και πετάει στα σύννεφα, είναι απλά μια μλκία και μισή.

byron
19/07/2015, 23:24
Πρόσθεσε στα παραπάνω και τα εκπληκτικά "H Εποχή των Επαναστάσεων, H Εποχή του Κεφαλαίου και H Εποχή των Αυτοκρατοριών" του Eric Hobsbawm για να χωνέψουμε τους λόγους που η κομεντί "Greece vs Europe" είχε την αναμενόμενη κατάληξη...

Cheers

dimmie_72
20/07/2015, 01:05
ο τυπος θελει να αλλαξει την ευρωπη κ αυτο ουτε απο την μια στιγμη στην αλλη θα ερθει ουτε χωρις ρισκο.

Μάλιστα...

Την Ευρώπη τη ρώτησε; Γιατί έχει κι αυτή λαούς, κυβερνήσεις, κοινοβούλια κλπ.

Σα να λέμε, μπαίνει ένας γραφικός τύπος στο club των harleάδων, πλησιάζει στο μπαρ που πίνουν τις μπύρες τους και προσπαθεί να πείσει τους πλέον σκληροπυρηνικούς (το Δ.Σ. του club ας πούμε) ν' αλλάξουν τρόπο ζωής γιατί αυτός δεν είναι υγιεινός, τα μηχανάκια τους κάνουν θόρυβο και τρομοκρατούν τον κόσμο, να δώσουν λέει κοψοχρονιά τα harley απαντώντας μέχρι και σε αποκρύψεις και να πάρουν kriss modenas 125 γιατί αυτό (όπως λέει η Νικόλ με Κρητική καταγωγή πούναι και δημοφιλής) είναι καλό μηχανάκι, τίμιο και αξιόπιστο. Στην αρχή (επειδή είναι και καλά παιδιά) θα γελάσουν, μετά θα αδιαφορήσουν, αργότερα θαρχίσουν να ξύνουν τ@ρχίδι@ τους και θα ρεύονται, στο τέλος που θα γίνει πολύ ενοχλητικός με τη μ@λ@κία το modenas θα μαζευτούν και τα πίσω τραπέζια και θα τον πλακώσουν στις γρήγορες.

Κάπως έτσι την έπαθε κι ο Τσίπρας και γύρισε με την ουρά κάτω απ τα σκέλια. Ακόμα και ο μεγαλύτερος κάγκουρας του Μπουρναζίου όταν ωριμάζει, κάνει οικογένεια, κάνα δυό παιδιά κλπ. αρχίζει να σκέφτεται τις ευθύνες που σταδιακά μεγαλώνουν και ελαχιστοποιεί τα "ρίσκα" του. Αν αντί κάνα δυό παιδιά σέρνεις από πίσω εκατομμύρια και μιλάς στην ΕΡΤ για ρίσκα που δεν σου βγήκαν σαν να είναι προσωπική υπόθεση, ε τότε.... :(

taisteal
20/07/2015, 01:14
:look:
338702

byron
20/07/2015, 06:18
338702

Παπαρια μαντολες...
Κι αυτά εισαγωγή θα τα κάνεις. Μέχρι να εκτελωνίσεις, τον ήπιατε. :wave2:

Joyrider
20/07/2015, 08:18
Μάλιστα...

Την Ευρώπη τη ρώτησε; Γιατί έχει κι αυτή λαούς, κυβερνήσεις, κοινοβούλια κλπ.

Σα να λέμε, μπαίνει ένας γραφικός τύπος στο club των harleάδων, πλησιάζει στο μπαρ που πίνουν τις μπύρες τους και προσπαθεί να πείσει τους πλέον σκληροπυρηνικούς (το Δ.Σ. του club ας πούμε) ν' αλλάξουν τρόπο ζωής γιατί αυτός δεν είναι υγιεινός, τα μηχανάκια τους κάνουν θόρυβο και τρομοκρατούν τον κόσμο, να δώσουν λέει κοψοχρονιά τα harley απαντώντας μέχρι και σε αποκρύψεις και να πάρουν kriss modenas 125 γιατί αυτό (όπως λέει η Νικόλ με Κρητική καταγωγή πούναι και δημοφιλής) είναι καλό μηχανάκι, τίμιο και αξιόπιστο. Στην αρχή (επειδή είναι και καλά παιδιά) θα γελάσουν, μετά θα αδιαφορήσουν, αργότερα θαρχίσουν να ξύνουν τ@ρχίδι@ τους και θα ρεύονται, στο τέλος που θα γίνει πολύ ενοχλητικός με τη μ@λ@κία το modenas θα μαζευτούν και τα πίσω τραπέζια και θα τον πλακώσουν στις γρήγορες.

Κάπως έτσι την έπαθε κι ο Τσίπρας και γύρισε με την ουρά κάτω απ τα σκέλια. Ακόμα και ο μεγαλύτερος κάγκουρας του Μπουρναζίου όταν ωριμάζει, κάνει οικογένεια, κάνα δυό παιδιά κλπ. αρχίζει να σκέφτεται τις ευθύνες που σταδιακά μεγαλώνουν και ελαχιστοποιεί τα "ρίσκα" του. Αν αντί κάνα δυό παιδιά σέρνεις από πίσω εκατομμύρια και μιλάς στην ΕΡΤ για ρίσκα που δεν σου βγήκαν σαν να είναι προσωπική υπόθεση, ε τότε.... :(

Μόνο που είμαστε ήδη μέσα στο κλαμπ και όταν μπήκαμε μας είχαν πει για εκδρομές και freedom of the open road.Κάναμε καμιά εκδρομή παραπάνω και χρωστάμε τις βενζινες και σαν λύση βρήκαν το να κλέβουν γιαγιάδες και δέρνουν σκουτεράδες πουλώντας προστασία μετά. Όποιος δεν ήθελε του ψειρίζανε την μηχανή και τον βάζανε να αγοράζει ανταλλακτικά από τους ίδιους. Τώρα που είπαμε να δούμε αλλιώς την φάση μας λένε δρόμο και την μηχανή την κρατάει το κλαμπ. Αλλά άρχισαν να μιλάνε και άλλα μέλη... :lol: Τι γράφω ρε πστ:lol:

338702
Κράτα μου έναν Chaotic Good young adult Copper Dragon είμαι ο Cleric με το Α στην fullplate. :D

MG-KTiNoS
20/07/2015, 09:36
Άντε σιγά σιγά να φεύγουν και οι τελευταίοι για Βουλγαρία.....
(και μετά να πάρετε φόρους από τα μπουρδέλα)
\:a52:

dimmie_72
20/07/2015, 10:47
ΜόΑλλά άρχισαν να μιλάνε και άλλα μέλη... :lol:

Αυτοί οι "άλλοι" δεν ήταν μέλη, ήταν 3-4 τυπάκια που γύριζαν από ένα συλλαλητήριο για την ειρήνη και τον αφοπλισμό και έχοντας προσώρας αυξημένο το αίσθημα αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού όταν είδαν έξω απ το μπαρ 18 να έχουν εξωπετάξει κάποιον και να τον έχουν πλακώσει στα κλωτσομπουνίδια, σταμάτησαν και άρχισαν τα "τι έγινε ρε παιδιά", "σταματήστε δεν είναι σωστό" κλπ. Μετά συνέχισαν μέχρι την επόμενη γωνία όπου και πλάκωσαν κάτι σουβλάκια αναλύοντας την κατάσταση... :lol:

Joyrider
20/07/2015, 10:48
Αυτοί οι "άλλοι" δεν ήταν μέλη, ήταν 3-4 τυπάκια που γύριζαν από ένα συλλαλητήριο για την ειρήνη και τον αφοπλισμό και έχοντας προσώρας αυξημένο το αίσθημα αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού όταν είδαν έξω απ το μπαρ 18 να έχουν εξωπετάξει κάποιον και να τον έχουν πλακώσει στα κλωτσομπουνίδια, σταμάτησαν και άρχισαν τα "τι έγινε ρε παιδιά", "σταματήστε δεν είναι σωστό" κλπ. Μετά συνέχισαν μέχρι την επόμενη γωνία όπου και πλάκωσαν κάτι σουβλάκια αναλύοντας την κατάσταση... :lol:

:lol:

nicksior
20/07/2015, 11:24
Να καταργηθεί το "χύμα" τσίπουρο ζητά ο ΟΟΣΑ..
Δεν βλέπω τη κυβέρνηση να μακροημερεύει..
Ολα αντέχονται ή σχεδόν όλα..

sniper
20/07/2015, 11:51

Moonshine...

Νέοι ορίζοντες...

pipe_smoker
20/07/2015, 12:10
Moonshine...

Νέοι ορίζοντες...

Αμέ λέμε....

Κι ωραία ταινία BTW, την είχε και στην τελεόραση πριν μερικές μέρες νομίζω.

338710

Ζεύκας
20/07/2015, 12:31
Το κειμενάκι πάει σε όσους υπερασπίζονταν τη στρατηγική της κυβέρνησης και κοτσάρανε κι ένα λινκ του Κρουγκμαν

Κρούγκμαν: Ίσως υπερεκτίμησα τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/980396/krougkman-isos-uperektimisa-tis-ikanotites-tis-ellinikis-kubernisis)

spyrakos35
20/07/2015, 12:40
Το κειμενάκι πάει σε όσους υπερασπίζονταν τη στρατηγική της κυβέρνησης και κοτσάρανε κι ένα λινκ του Κρουγκμαν

Κρούγκμαν: Ίσως υπερεκτίμησα τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/980396/krougkman-isos-uperektimisa-tis-ikanotites-tis-ellinikis-kubernisis)

σώπα μωρε με τον λακαμά..... :bawl:

bros400pgm
20/07/2015, 13:00

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Υποστήριξε, εξάλλου, πως η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης δεν αποτελεί οριστική λύση και ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, αυτό θα έχει «τεράστιες επιπτώσεις στο μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος». Επίσης, «αν η Ελλάδα αποχωρήσει (από το ευρώ) και στη συνέχεια αρχίσει να ανακάμπτει, που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί, αυτό θα αποτελούσε κίνητρο για άλλα πολιτικά κινήματα αμφισβήτησης του ευρώ», πρόσθεσε.

pipe_smoker
20/07/2015, 13:01

Και πάλι άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τα αυτιά μου η σχέση τίτλου και περιεχομένου.....

Ο Κρούγκμαν είπε ότι ίσως υπερεκτίμησε τις ικανότητες της κυβέρνησης, και πολύ πιθανόν να είναι έτσι.
Δεν πλασαρίστηκε ποτέ ούτε σα μάντης ούτε σα "φυσιογνωμιστής" κυβερνήσεων.
Ρωτάνε τη γνώμη του, λέει τη γνώμη του, πιθανόν να μην πέσει "μέσα" (όσο πιο "έξω" από το πεδίο των γνώσεών του είναι αυτό που τον ρωτάνε).

Το ζουμί από το άρθρο είναι το παρακάτω, που έχει όντως να κάνει με το αντικείμενο του Κρούγκμαν κι όχι με "εκτιμήσεις κυβερνήσεων"

Τόνισε ακόμη πως οι νέοι όροι της συμφωνίας είναι ακόμη χειρότεροι από τους προηγούμενους, αλλά ούτε και εκείνοι που είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως θα είχαν κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης. Υποστήριξε, εξάλλου, πως η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης δεν αποτελεί οριστική λύση και ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, αυτό θα έχει «τεράστιες επιπτώσεις στο μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος». Επίσης, «αν η Ελλάδα αποχωρήσει (από το ευρώ) και στη συνέχεια αρχίσει να ανακάμπτει, που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί, αυτό θα αποτελούσε κίνητρο για άλλα πολιτικά κινήματα αμφισβήτησης του ευρώ», πρόσθεσε.

Δε λέω αν συμφωνώ ή διαφωνώ.

Λέω ότι για μένα εδώ είναι η ουσία, όχι στο εάν θα έκανε ο Κρούγκμαν για εκπρόσωπος τύπου του Συριζα.

bros400pgm
20/07/2015, 13:07
Ο Κρούγκμαν είπε ότι ίσως υπερεκτίμησε τις ικανότητες της κυβέρνησης, και πολύ πιθανόν να είναι έτσι.

Δεν χωραει αμφιβολια οτι ετσι ειναι. Ο Τσιπρας φανηκε λιγος και μια απο τα ιδια.
Εχει τον "χωρο" ομως να μεινει για παντα στην διακυβερνηση. Πρεπει ως ελληνες κ ελληνικες εταιριες να αρχισουμε ειτε να παραγουμε ειτε να πληρωνουμε. Ο νοων νοειτο.;)

Δεινόσαυρος
20/07/2015, 14:07

Το αλάνθαστο δαιμόνιο της Ελ Κυβέρνησης οσον αφορά την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων!

Pan (dvs)
20/07/2015, 14:13

Αν γινει αυτο ο Τριτος παγκοσμιος θα ξεκινησει απο την Ηπειρο.

338720

el_hymador
20/07/2015, 19:59
Το μεσημέρι πήγαμε και φάγαμε σε ένα μεζεδοπωλείο - τσιπουράδικο, ωραία ήταν, μετά μας έφεραν και την απόδειξη:

338734

taisteal
21/07/2015, 00:45
Παπαρια μαντολες...
Κι αυτά εισαγωγή θα τα κάνεις. Μέχρι να εκτελωνίσεις, τον ήπιατε. :wave2:

:uplate:

Fuck it..

spyro
21/07/2015, 11:59
το 2005 έως το 2008 ο Λάτσης (Eurobank) (ένα απο τα πολλά παραδείγματα) είχε βγει παγανιά και και μοίραζε credit σε όποιον μπορούσε να σηκώσει έστω και λίγο παραπάνω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2007 πάνω που είχαν ταβανιάσει ολα τα credit limit όλων των απλών Φυσικών Προσώπων που συναλλάσονταν στην αγορά, βγήκε έξω χωρίς φόβο και χωρίς πάθος και έπαιξε και το τελευταίο χαρτί:

ανεξαρτήτου υφιστάμενου δανεισμού, όλοι όσοι θέλουν και δεν ήθελαν, -> νέος επαγγελματικός δανεισμός (αυτό που ήξερα εγώ ήταν για τις επιχειρήσεις μέχρι 2,5 μυρία έσοδα) χωρίς ίχνος εγγυήσεων, σε συνάρτηση του τζίρους της επιχείρησης. με το ζόρι σε κάποιες περιπτώσεις. «Πάρε / δε θέλω / Πάρε και μη το κάνεις τίποτα/ δε θέλω ρε Χριστιανέ μου / ρε Πάρε και όταν βρεθεί η ευκαιρία …. ) ---- Πραγματική Ιστορία τωρα όχι μ@λακίες ---

πιστόλι κανονικά

αυτό φυσικά δεν ήταν φαινόμενο Ελλάδας. δεν είχει να κάνει με το παραμύθι που πλάσαραν περί «μαζί τα φάγαμε». Στην Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη ακριβώς τα ίδια και χειρότερα. Τουλάχιστον στην Ελλάδα τα σπίτια που υποθηκεύτηκαν είχαν και κάποιο αντίκρισμα.

στη πορεία αυτό το σκουπίδι που αποκαλούσαν κάποιοι Τράπεζα, προσπάθησαν να το φορτώσουν στις μεγάλες συστημικές. όποιος αντιδρούσε ήταν αναχρονικός, διεφθαρμένος, του συστήματος, μιζαδόρος που δεν άφηνε την οικονομία επιτέλους να πάει μπροστά.

στη πορεία και λίγο πρίν τον στήσουν στο τοίχο τον Λάτση την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και με τα λεφτά που γλύτωσε, αγόρασε το Ελληνικό (χαχαχα Θεός! )

αυτή η οικονομική πραγματικότητα (και τόσες άλλες παρόμοιες) περιμένουμε ως δια μαγείας να μην σκάσουν με κάποιον τρόπο. περιμένουμε οτι με κάποιο περίεργο τρόπο θα ξεχαστούν, θα σβηστούν και δε θα μεταφερθούν στον φορολογούμενο. Ίσως εάν ασχοληθούμε με τον Χαικάλη και τη Κωσταντοπούλου και το Τσίπουρο του ΟΟΣΑ, με κάποιο μαγικό τρόπο δε θα χρειάζεται να ασχοληθούμε με τα άνω βασικά προβλήματα που μας έφεραν εδώ. ίσως για κάποιους η πραγματική οικονομία είναι το πως θα γίνει να απολύσουμε 300.000 δημόσιους υπαλλήλους αύριο, έτσι ωστε επιτέλους να πάει μπροστά αυτή η χώρα. ίσως αυτοί πιστεύουν ότι εάν όντως τους απολύσουμε αυτούς τους διεφθαρμένους θα μπορέσει η οικονομία να ορθοποδήσει και να πληρώσει όλον αυτόν τον όγκο των κόκκινων δανείων και τη τρύπα του ασφαλιστικού

ίσως…… ίσως μιας μέρα …. πως λεει το λαικό άσμα ρε παιδιά?

Ichigo
21/07/2015, 12:50
http://www.oecd-ilibrary.org/sites/gov_glance-2011-en/05/01/gv-21-01.html?itemId=/content/chapter/gov_glance-2011-27-en&_csp_=6514ff186e872f0ad7b772c5f31fbf2f

Στατιστικα μεχρι και το 2008 πριν γινουν οποιεσδηποτε μειωσεις κλπ κλπ οπου βλεπουμε οτι εχουμε πολυ λιγοτερους ΔΥ σε σχεση με αλλες χωρες

Βεβαια για τους δημοσιουπαλληλοφαγους αυτο δε φτανει οποτε προτεινω τα σχολεία να λειτουργουν μια φορα τη βδομαδα και τα νοσοκομεια και τα μουσεια μια φορα το τριμηνο :lol:

BLiTzER
21/07/2015, 13:02
Δεν ήταν ποτέ θέμα αριθμού, αλλά αποδοτικότητας.

Joyrider
21/07/2015, 15:20
Άντε να δούμε πότε θα πάρει φόρα και η δικαιοσύνη
http://www.thepressproject.gr/article/79374/I-Sakellariou-kai-i-adunamia-tou-kratous-na-tin-kratisei-makria-apo-tis-trapezes
http://tvxs.gr/news/ellada/ksananoigei-i-ypothesi-ton-paranomon-daneion-tis-agrotikis

Cpt. Haddock
21/07/2015, 15:52

Κατσε ρε φιλε. Μερες ήταν άϋπνοι οι Γαλλοι μπας και πιστολιασουμε και καταρρευση η ευρωπη. Ειχαν παραλυσει τα παντα :lol:

spyro
21/07/2015, 15:55
Δεν ήταν ποτέ θέμα αριθμού, αλλά αποδοτικότητας.

says who?

εγω και στα 3 μνημονια δεν είδα κάτι τέτοιο (ή όπου υπήρχε θέμα εκσυγχρονισμού του κράτους ήταν σε επίπεδο υποσημειώσεων). Απεναντίας με μεγάλα γράμματα πάνω πάνω στις πρώτες σελ. οι οριζόντιες περικοπές και οι ομαδικές απολύσεις ήταν

BLiTzER
21/07/2015, 15:57
Ναι, επειδή έχεις 500 άτομα, τα οποία κάνουν τη δουλειά 50. Απολύεις τα 450 κρέατα, profit.

Στο εξωτερικό, έχουν κράτος και υπηρεσίες που λειτουργούν (συνήθως :P).

Δεινόσαυρος
21/07/2015, 16:02
Έχει δίκιο ο spyro, αλλά απο την άλλη ποιός πολιτικός στον πλανήτη έκανε ποτέ αυτό που έπρεπε;
Ο αποπροσανατολισμός της μάζας είναι παιγνιδάκι, μια πιασάρικη μαλακία λες και ξεχνάν οι πάντες τα πάντα.

Το θέμα νομίζω οτι είναι τί κάνει ενας άνθρωπος που ίσως βλέπει δυο πράγματα παραπάνω (δεν λέω πολλά) -- πέφτει στο επίπεδο των τσακαλιών ή προσπαθεί να δείξει σε αυτούς που δεν έχουν πρόθεση ποτέ να δουν;

Πώς κρατάς ένα επίπεδο, και πώς βοηθάς (χωρις να εκμεταλευτείς) όταν ξέρεις οτι «οι πολλοι» είναι για τα πανηγύρια;

MG-KTiNoS
21/07/2015, 17:33
Κοιτάξτε παιδιά...
Βασικά οι καθαριστριες φταίνε!
Πρέπει ρε παιδί μου να τις μεταρυθμίσουμε.....
Δε μπορεί ρε φίλε να καθαρίζουν και να θέλουν και λεφτά !
Ρίξτε μια ματιά λοιπόν εδώ

http://www.efsyn.gr/arthro/pente-dis-zimia-apo-ta-daneika-kai-agyrista-meso-tis-ate

(γιατί όταν τα λέω είμαι κακός)
:a57:

Ζεύκας
21/07/2015, 17:42
Κοιτάξτε παιδιά...
Βασικά οι καθαρήστριες φταίνε!
Πρέπει ρε παιδί μου να τις μεταρυθμίσουμε.....
Δε μπορεί ρε φίλε να καθαρίζουν και να θέλουν και λεφτά !
Ρίξτε μια ματιά λοιπόν εδώ

http://www.efsyn.gr/arthro/pente-dis-zimia-apo-ta-daneika-kai-agyrista-meso-tis-ate

(γιατί όταν τα λέω είμαι κακός)
:a57:

αυτά παθαίνεις με τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.

πάρε τώρα καθαρό καπιταλισμό (με τις καθαρίστριες υπαλλήλους σε ιδ.συνεργεία) να σιάξεις.

Ζεύκας
21/07/2015, 17:43
Και επειδή ο κόσμος καίγεται αλλά εγώ χτενίζομαι, οι αγορές από το εξωτερικό άνοιξαν;

MG-KTiNoS
21/07/2015, 18:49
αυτά παθαίνεις με τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.

πάρε τώρα καθαρό καπιταλισμό (με τις καθαρίστριες υπαλλήλους σε ιδ.συνεργεία) να σιάξεις.

Φίλε μου ο εκβιασμός, η απάτη και η φοροδιαφυγή δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τον καπιταλισμό.... Ούτε με την ελευθερη οικονομία !

:wave2:

--------------------------------------------------------------------
Οι καθαρίστριες του υπουργείου εργαζόντουσαν έως το 2105 με συμβάσεις έργου. Εν ολίγοις, χωρίς επιδόματα, χωρίς δικαίωμα άδειας κτλ. Με το ΠΔ Παυλόπουλου (164/2004) οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν, μέσω ΑΣΕΠ, σε αορίστου χρόνου.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο, η νομική εκπροσώπηση του υπουργείου Οικονομικών δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν δημοσιονομικό όφελος από την απόλυση των καθαριστριών. Στην απόφαση γίνεται λόγος για «αμφίβολο ταμειακό όφελος», αφού το έργο της καθαριότητας έχει ανατεθεί σε ιδιωτικά συνεργεία, επισημαίνεται δε ότι δεν υπήρξε «εμπεριστατωμένη μελέτη» των αναγκών της διοίκησης. Υπογραμμίζονται επίσης οι εξαιρετικά χαμηλές απολαβές των καθαριστριών, που κυμαίνονται από «373-750 ευρώ», ενώ τονίζεται ότι ουδόλως εξυπηρετήθηκε το δημόσιο συμφέρον καθώς τα ιδιωτικά συνεργεία αποδεδειγμένα παρέχουν κατώτερης ποιότητας υπηρεσίες καθαρισμού υποβαθμίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των υπηρεσιών. «Οι δε λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογούν ριζοσπαστικές επεμβάσεις στη ζωή των πολιτών που οδηγούν στην εξαθλίωση πλήθος οικογενειών, με προφανή τον κίνδυνο αποδόμησης της κοινωνίας…»
------------------------------------------------------------------------------------

Cpt. Haddock
21/07/2015, 19:05
Τη θυμαμαι την αποφαση και ειχα σκασει στα γέλια τότε. Ακομα γελαω, ειδικα με το παρακατω:

[...]ενώ τονίζεται ότι ουδόλως εξυπηρετήθηκε το δημόσιο συμφέρον καθώς τα ιδιωτικά συνεργεία αποδεδειγμένα παρέχουν κατώτερης ποιότητας υπηρεσίες καθαρισμού υποβαθμίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των υπηρεσιών. [...]

Δηλαδη το εν λογω δικαστηριο, απεφανθη (κατοπιν ερευνας και ενδελεχους μετρησης και αξιολογησης; ), οτι τα ιδιωτικα συνεργεια (εν γενει, ολα = τσουβαλιασμα), δεν καθαριζουν καλα.

Αναλογιστειτε μονοι σας πώς εφτασε καποιος δικαστικος σε τετοιο συμπέρασμα...

Μετρουσε επιπεδα σκονης στα γραφεια;
Το αδειασμα των κωλοχαρτων απο τις τουαλετες;
Βακτηριδιακη αναλυση πατωματος;
Μικροβιολογικη καλλιεργεια ποτηριων φραπέ;

Οχι, ειλικρινα, πειτε μου. Μνημειώδες σκεπτικο αποφασης.

Ερωτηση: Στον ιδιωτικο τομέα που εχουν ιδιωτικα συνεργεια με συμβαση, δε μας νοιαζει η υγεια των εργαζομενων; :wave2:

MG-KTiNoS
21/07/2015, 20:02
Τη θυμαμαι την αποφαση και ειχα σκασει στα γέλια τότε. Ακομα γελαω, ειδικα με το παρακατω:

Δηλαδη το εν λογω δικαστηριο, απεφανθη (κατοπιν ερευνας και ενδελεχους μετρησης και αξιολογησης; ), οτι τα ιδιωτικα συνεργεια (εν γενει, ολα = τσουβαλιασμα), δεν καθαριζουν καλα.

Μετρουσε επιπεδα σκονης στα γραφεια;
Το αδειασμα των κωλοχαρτων απο τις τουαλετες;
Βακτηριδιακη αναλυση πατωματος;
Μικροβιολογικη καλλιεργεια ποτηριων φραπέ;

Οχι, ειλικρινα, πειτε μου. Μνημειώδες σκεπτικο αποφασης.

Ερωτηση: Στον ιδιωτικο τομέα που εχουν ιδιωτικα συνεργεια με συμβαση, δε μας νοιαζει η υγεια των εργαζομενων; :wave2:

Την επόμενη φορά που θα γίνει δικαστήριο να πας εσύ για δικηγόρος....
ή πιο καλά για δικαστής !

:moutza:

Joyrider
21/07/2015, 20:29
Οι συνάψεις συμβάσεων μετά την απόλυση των καθαριστριών έγιναν με αυθαίρετο τρόπο χωρίς να προσδιορίσουν τις ανάγκες καθαρισμού. Οπότε δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι όντως πλεόναζαν οι προηγούμενες καθαρίστριες. Μείωσαν το κόστος μειώνοντας το προσωπικό αλλά έτσι αντιστοιχούσαν παραπάνω τετραγωνικά ανά άτομο το οποίο μειώνει την ποιότητα.
Επίσης δεν είχε γίνει μελέτη περί μη απόδοσης των καθαριστριών εξαρχής που να δικαιολογούσε την απόλυση.

Ίσως θυμάμαι και λάθος. Θα ψάξω να βρω πηγή.

Cpt. Haddock
21/07/2015, 21:09
Την επόμενη φορά που θα γίνει δικαστήριο να πας εσύ για δικηγόρος....
ή πιο καλά για δικαστής !

Στα μουτρα σου ρε :moutza::lol:
(κι ως συνηθως δεν απαντας επι της ουσιας)

Οι συνάψεις συμβάσεων μετά την απόλυση των καθαριστριών έγιναν με αυθαίρετο τρόπο χωρίς να προσδιορίσουν τις ανάγκες καθαρισμού. Οπότε δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι όντως πλεόναζαν οι προηγούμενες καθαρίστριες. Μείωσαν το κόστος μειώνοντας το προσωπικό αλλά έτσι αντιστοιχούσαν παραπάνω τετραγωνικά ανά άτομο το οποίο μειώνει την ποιότητα.
Επίσης δεν είχε γίνει μελέτη περί μη απόδοσης των καθαριστριών εξαρχής που να δικαιολογούσε την απόλυση.

Ίσως θυμάμαι και λάθος. Θα ψάξω να βρω πηγή.

Πιθσνον, αλλα άλλο εγραψα :wave2:

ggs
21/07/2015, 21:19

ναι ρε συ...αλλωστε,ειναι γνωστο οτι οι σκλαβοι καθαριζουν καλυτερα και φτηνοτερα....

ενταξει , εισαι πλεον ελληνας του εξωτερικου αλλα δεν λείπεις και 10ετιες ρπστμ....

Cpt. Haddock
21/07/2015, 21:46
ναι ρε συ...αλλωστε,ειναι γνωστο οτι οι σκλαβοι καθαριζουν καλυτερα και φτηνοτερα....
[...]

Δεν εγραψα αυτο συντροφε :D

MG-KTiNoS
21/07/2015, 21:49
Στα μουτρα σου ρε :moutza::lol:
(κι ως συνηθως δεν απαντας επι της ουσιας)

Η ουσία είναι ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν είναι θέμα άποψης.
Για την ιστορία όμως και για να σπάσουμε πλάκα....

--------------------------------
Στις απευθείας συμβάσεις των ιδιωτικών συνεργείων ως όρος τέθηκε οι εργαζόμενοι σε αυτά να μην έχουν συμπληρώσει τριετία ως εργαζόμενοι γενικά ή να είναι κάτω των 25 ετών. Αναφέρουμε δύο ενδεικτικές συμβάσεις, από τη σειρά συμβάσεων που έχουμε στη διάθεσή μας: Για τον καθαρισμό της ΔΟΥ Α” Αθηνών: Κόστος: 5.609,76 συν ΦΠΑ, που βαρύνει το Δημόσιο. Αριθμός εργαζομένων3. Ωρες εργασίας: 3 ημερησίως. Τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο: 900!

Για τον καθαρισμό της ΔΟΥ Κορωπίου: Κόστος: 1.620 ευρώ συν ΦΠΑ. Εργαζόμενοι: 2. Τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο: 1.015!

ggs
21/07/2015, 21:57
Δεν εγραψα αυτο συντροφε :D

τι εγραψες βρε ξενιτεμενο μας πουλι?

οτι το λομπι των καθαριστριών του δημοσιου ,που τα πλοκαμια της διαπλοκης του εχουν ζωσει το δικαστικο σωμα, κερδισε σε βαρος του ελλ.δημοσιου μια κραυγαλέα αβασιμη απόφαση ?

αδιστακτη η μαφια με τις σφουγγαριστρες...:lol:

Joyrider
21/07/2015, 22:01
Πιθσνον, αλλα άλλο εγραψα :wave2:

Αναρωτήθηκες πως βγήκε η δικαστική απόφαση και σε αυτό απάντησα.
Επίσης το αρχικό quote του ktinos δεν πρέπει να αντιστοιχεί στο πραγματικό κείμενο και το συμπέρασμα που βγάζεις για το τσουβάλιασμα των συνεργείων νομίζω πως είναι λάθος.
Δεν απάντησα στην τελευταία σου ερώτηση περί υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

http://www.tovima.gr/files/1/2014/05/01/katharistries.pdf

Cpt. Haddock
21/07/2015, 22:03
Απλά εγραψα οτι το σκεπτικο της αποφασης (οπως επισημα καταγραφτηκε) ειναι για γέλια, το λιγοτερο.

Διαπλοκή και τέτοια δεν τα ανακατευω.

MG-KTiNoS
21/07/2015, 22:07
Απλά εγραψα οτι το σκεπτικο της αποφασης (οπως επισημα καταγραφτηκε) ειναι για γέλια, το λιγοτερο.

Διαπλοκή και τέτοια δεν τα ανακατευω.

Στις απευθείας συμβάσεις των ιδιωτικών συνεργείων ως όρος τέθηκε οι εργαζόμενοι σε αυτά να μην έχουν συμπληρώσει τριετία ως εργαζόμενοι γενικά ή να είναι κάτω των 25 ετών. Αναφέρουμε δύο ενδεικτικές συμβάσεις, από τη σειρά συμβάσεων που έχουμε στη διάθεσή μας: Για τον καθαρισμό της ΔΟΥ Α” Αθηνών: Κόστος: 5.609,76 συν ΦΠΑ, που βαρύνει το Δημόσιο. Αριθμός εργαζομένων3. Ωρες εργασίας: 3 ημερησίως. Τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο: 900!

Για τον καθαρισμό της ΔΟΥ Κορωπίου: Κόστος: 1.620 ευρώ συν ΦΠΑ. Εργαζόμενοι: 2. Τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο: 1.015!

Διαπλοκή?

Ας το πούμε καθαρά
μιλάμε για....
ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ !
:D

OldMan
22/07/2015, 13:19

Πακετανιε, υποθετω ότι βαζεις τόνους ζαχαρη στον καφε σου για να καταφερεις να τον πιεις..

George_Sp
22/07/2015, 13:48
Δε ταίριαζε στα αστεία βίντεο φωτογραφίες οπότε το βάζω στα σοβαρά.

338778

catmaster
22/07/2015, 13:50
όλη μας η πρεμούρα είναι αν θα καταφέρουν να πάρουν το μεροκάματο οι καθαρίστριες , το έκαναν σημαία (μαζί με την ΕΡΤ) οι υπερασπιστές της ελληνικής οικονομίας ... μακάρι να καταφέρουν να το πάρουν το μεροκάματο αλλά καταπώς φαίνονται τα πράγματα τις τελευταίες μέρες οφείλω να είμαι και να νιώθω απαισιόδοξος

OldMan
22/07/2015, 13:51
τις τελευταίες μέρες οφείλω να είμαι και να νιώθω απαισιόδοξος

Κριμα ρε Ακη γιατί σε είχαμε για φωτεινό παραδειγμα αισιοδοξίας όλο τον προηγούμενο καιρό...

catmaster
22/07/2015, 14:03
Κριμα ρε Ακη γιατί σε είχαμε για φωτεινό παραδειγμα αισιοδοξίας όλο τον προηγούμενο καιρό...

:lol::bawl::lol: ρε χαμένε αφού μου τελείωναν γρήγορα και τα αντικαταθλιπτικά :moutza:

MG-KTiNoS
22/07/2015, 14:42
Δε ταίριαζε στα αστεία βίντεο φωτογραφίες οπότε το βάζω στα σοβαρά.

338778

http://www.efsyn.gr/arthro/prota-oi-trapezites-kai-epontai-oi-polites

nicksior
22/07/2015, 14:56
Καθένας γράφει το κοντό του και το μακρύ του (η σειρά αντίστοιχη του όχι/ναι).

Χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει χρήμα , χωρίς χρήμα αυτοί που πλήττονται πρώτοι είναι οι μη έχοντες τραπεζικό λογαριασμό και νομίζουν ότι δεν τους αφορά.

Τόσο απλά!

Οσοι δεν το καταλαβαίνουν η ακόμα χειρότερα το επιδιώκουν είναι καταδικασμένοι να ζήσουν μια πραγματικότητα που ούτε καν δεν μπορούν να φανταστούν.

Απλά οικονομικά όχι του Βύρωνα αλλά του Δημοτικού σχολείου.

MG-KTiNoS
22/07/2015, 15:08
Καθένας γράφει το κοντό του και το μακρύ του (η σειρά αντίστοιχη του όχι/ναι).

Χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει χρήμα , χωρίς χρήμα αυτοί που πλήττονται πρώτοι είναι οι μη έχοντες τραπεζικό λογαριασμό και νομίζουν ότι δεν τους αφορά.

Τόσο απλά!

Οσοι δεν το καταλαβαίνουν η ακόμα χειρότερα το επιδιώκουν είναι καταδικασμένοι να ζήσουν μια πραγματικότητα που ούτε καν δεν μπορούν να φανταστούν.

Απλά οικονομικά όχι του Βύρωνα αλλά του Δημοτικού σχολείου.

nicksior
22/07/2015, 16:56
:bawl:
Η τζιχάντ της δραχμής

skylaros
22/07/2015, 17:52
Αυτός που ΔΕΝ έχει καν τραπεζικό λογαριασμό πως μπορεί να έχει θέμα με το αν η τράπεζα δεν έχει χρήμα και μάλιστα περισσότερο από κάποιον που έχει λογαριασμό?

MG-KTiNoS
22/07/2015, 18:10
:bawl:
Η τζιχάντ της δραχμής

Έχουν αδειάσει 3 4 τράπεζες ως τώρα, (έχουν κάψει και μια) Έχουν δώσει θαλασσοδάνεια στον εαυτό τους, έχουν πάρει 3 τάνκερ λεφτά κι ακόμα να συνέλθουν....
Κι εσύ πιστεύεις στη τζιχάντ της δραχμής???
Ρε εδώ έχουμε ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ !!!!
(τώρα λένε και για την ΑΤΕ και πως πλη΄ρωσαμε ΚΑΙ αυτό το μάρμαρο....)
:cry:
http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/609400/skandalo-ate-pasok-kai-nd-fesosan-me-pano-apo-200-ekat-eyro-tin-agrotiki

Bob_o_mastoras
22/07/2015, 18:22
338798

nicksior
22/07/2015, 18:31
Έχουν αδειάσει 3 4 τράπεζες ως τώρα, (έχουν κάψει και μια) Έχουν δώσει θαλασσοδάνεια στον εαυτό τους, έχουν πάρει 3 τάνκερ λεφτά κι ακόμα να συνέλθουν....
http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/609400/skandalo-ate-pasok-kai-nd-fesosan-me-pano-apo-200-ekat-eyro-tin-agrotiki

Δηλ θα ταυτίσουμε τις τράπεζες με την απάτη?
Η απάτη στη δικαιοσύνη , οι τράπεζες τη δουλειά τους ή έχεις κάτι άλλο να προτείνεις?

nicksior
22/07/2015, 18:34
Αυτός που ΔΕΝ έχει καν τραπεζικό λογαριασμό πως μπορεί να έχει θέμα με το αν η τράπεζα δεν έχει χρήμα και μάλιστα περισσότερο από κάποιον που έχει λογαριασμό?

Μήπως επειδή θα πάψει να υπάρχει οποιαδήποτε κοινωνική υποστήρηξη των απόρων ?

Δεινόσαυρος
22/07/2015, 18:46
Δεν θα πέσουμε και πολύ έξω. 1% στην χειρότερη. Μπορεί και να τους χαρίζουμε...

Ενώ τώρα έχουν ξεσκιστεί στο να δημιουργούν, ούπς σόρυ, να υποστηρίζουν απόρους. Λεγέωνες εθελοντών τραπεζίτων να μοιράζουν συσσίτια ρε παιδί μου... τί θα απογίνουμε δίχως αυτούς;

nicksior
22/07/2015, 18:59
Δεν θα πέσουμε και πολύ έξω. 1% στην χειρότερη. Μπορεί και να τους χαρίζουμε...

Ενώ τώρα έχουν ξεσκιστεί στο να δημιουργούν, ούπς σόρυ, να υποστηρίζουν απόρους. Λεγέωνες εθελοντών τραπεζίτων να μοιράζουν συσσίτια ρε παιδί μου... τί θα απογίνουμε δίχως αυτούς;

E! κάποια Δημ. νοσοκομεία υπάρχουν (ακόμα)
Κι όταν δεν θα υπάρχει χρήμα όσοι το έχουν δεν νομίζω ότι θα είναι πρόθυμοι να το μοιραστούν ..

Ξέρεις κάτι, κανείς δεν εκτιμά αυτό που έχει μέχρι να το χάσει.

Πως φαντάζεται όποιος το φαντάζεται μια οικονομία χωρίς τράπεζες - χρήματα με κλειστο τον ιδιωτικό τομέα που ταίζει τον δημόσιο με όλους άνεργους..

Ρε παιδιά μιλάτε σοβαρά?

Θα τα κάνουμε όλα πουτάνα για να πάμε που?

nikos_abel
22/07/2015, 19:03
@nicksior ειλικρινά αισθάνομαι ότι μας δουλεύεις.

nicksior
22/07/2015, 19:06
@nicksior ειλικρινά αισθάνομαι ότι μας δουλεύεις.

ΟΚ Παραιτούμαι!
Δώσε εσύ ένα μοντέλο και το κουβεντιάζουμε.

Ζεύκας
22/07/2015, 19:18

60 δημόσιοι υπάλληλοι/συνδικαλιστές σε δίκη επειδή καταχράζονταν δημόσιο χρήμα.

αβαβά; μόνο οι τράπεζες είναι κακές; οι ΔΕΚΟ εξυπηρετούν το δημόσιο καλό;

George_Sp
22/07/2015, 19:22
Η απάτη στη δικαιοσύνη , οι τράπεζες τη δουλειά τους ή έχεις κάτι άλλο να προτείνεις?

Η μόνη δουλειά των τραπεζών είναι να κερδίζουν πουλώντας αέρα αξιοπιστίας και την ψευδαίσθηση του peace of mind στους πολίτες. Κατα τα άλλα είναι ένα από τα γρανάζια του οικονομικού συστήματος που κυριαρχεί και δρομολογεί την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους με εντολές των ισχυρών για να έχουν υποχείριο την πλειοψηφία του πληθυσμού.
Το να θέτεις ερωτήματα αν έχουμε κάτι άλλο να προτείνουμε είναι το μόνο εύκολο όταν η ερώτησή σου έχει ως απάντηση τη σφαίρα του αδυνάτου και βρίσκεται από πλευρά ισχύος...π.χ. στη συγκεκριμένη περίπτωση το να ξυπνήσουμε αύριο και να καταργήσουμε τις τράπεζες είναι ουτοπία που δε χωρά αμφιβολία.

Δε θα κάτσω να αναλύσω τις σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου γιατί μας γράφεις αυτά που μας γράφεις.
έχω πει οτι εδώ μέσα έχω τελειώσει με τα επι προσωπικού και δε θα πέσω στη λούμπα.

Δεινόσαυρος
22/07/2015, 19:27
Θα τα κάνουμε όλα πουτάνα για να πάμε που?
Φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση νομίζω οτι εκδηλώνεις λίγη αφέλεια.

Υπάρχουν αμέτρητα πιο σωστά μοντέλα υπο τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τράπεζες, εκτός από το ληστρικό σημερινό. Πολύ εύκολα ξεχνάμε οτι το χρήμα υποτίθεται οτι είναι εργαλείο (δικού μας σχεδιασμού) για να κάνουμε τη δουλειά μας, και όχι ιδιοκτησία κάποιων εκβιαστών για να πλουτίζουν εις βάρος των αφελών, ενώ παράλληλα παριστάνουν και τις παρθένες. Ούτε είναι καθ' εαυτού αγαθό, μεγάλο λάθος να θεωρείται έτσι.

Όταν λέμε να μήν έχουμε τράπεζες είναι και λίγο μεταφορά. Με την παρούσα μορφή εννοούμε, με μια καλύτερη κάτι μπορεί να γινόταν. Αλλά να πανικοβαλόμαστε με την ιδέα οτι -- αμάν πεθαίνουμε αν δεν υπάρχουν τράπεζες - είναι κομματάκι θλιβερό, επιεικώς. Η ανθρώπινη διάνοια μπορεί να παραγεί θαύματα αν την βάλουμε να δουλέψει, την ρημάδα.

skylaros
22/07/2015, 19:29

Όταν όλοι οι έχοντες θα έχουν γίνει άποροι, οι τωρινοί άποροι θα είναι σε πλεονεκτική θέση να ξέρεις :p

Δεινόσαυρος
22/07/2015, 19:30
60 δημόσιοι υπάλληλοι/συνδικαλιστές σε δίκη επειδή καταχράζονταν δημόσιο χρήμα.
αβαβά; μόνο οι τράπεζες είναι κακές; οι ΔΕΚΟ εξυπηρετούν το δημόσιο καλό;
Δεν κατάλαβα να είπε κανείς τέτοιο πράγμα, ούτε καν να το υπενόησε.

Στην θλιβερή Ελληνική πραγματικότητα, πιο κοντά στις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος φέρνει.

blackbusa
22/07/2015, 21:57

​ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑ