View Full Version : CBR1100 ΑΠΟ ΟΔΔΥ
georgezzr600
15/07/2015, 08:19
ζητω προκαταβολικα χιλια συγνωμη για τα ποστ που ανοιξα ζητωντας συμβουλες για το ενα και το αλλο.
δεν ειμαι εμπειρος οδηγος αλλα διψαω τοσο πολυ να γινω...
δεν εχω σοβαρη μηχανη...θελω απιστευτα να παρω αλλα ειμαι και νεοπατερας
οσο ημουν ελευθερος εχωνα αβερτα σε μαστοραντζες.τωρα ειναι πιο δυσκολα και νομιζω οτι οι 30+ με καταλαβαινουν...
στο ψητο.
μολις ερχομαι απο μια μαντρα οδδυ, οπου εχω δει ενα honda cbr1100xx
σημερα απλα αποφασισα να μπω να ρωτησω τις διαδικασιες.
το ειχαν βγαλει σε δημοπρασια και δεν ενδιαφερθηκε κανεις.
η τελευταια τιμη ηταν 700€.
παρολη τη σκονη και τις αραχνουλες που εχουν μαζευτει ειδα οτι τα δεν εχει κατι χτυπημενο-σπασμενο.
εννοουνται οι αλλαγες ελαστικων-αλυσογραναζων και λαδιων μπουζι κλπ.
να το κυνηγησω?αξιζει?
ξερω οτι ειναι τερας αξιοπιστιας αυτο το μηχανακι.
θελω γνωμες για να το ψαξω.
spyrakos35
15/07/2015, 08:26
μεσα στα κλπ, βάλε και αναρτήσεις service (τουλάχιστον), τυχόν σκουριές που τώρα δεν φαίνονται, τυχόν φαγωμένες καλωδιώσεις από τα ποντίκια (:lol: - το χέζω)
έχεις εικόνα πόσο καιρό κάθεται?
georgezzr600
15/07/2015, 08:31
οχι δεν εχω .αλλα απο οτι θυμαμαι κοντα στο 6 μηνο πρεπει να ειναι
spyrakos35
15/07/2015, 08:37
οχι δεν εχω .αλλα απο οτι θυμαμαι κοντα στο 6 μηνο πρεπει να ειναι
αναλόγως πόσο ψείρας είσαι, μπορεί να σου φτάσει και πιο ακριβά από το να αγοράσεις ένα από αγγελία....
Αδερφέ αγοράζεις γουρούνι στο σακί. Μπορεί να σου βγει, μπορεί και όχι. Το πιθανότερο όχι γιατί μόνο τα βασικά να κάνεις (λάδια, ξύδια, λάστιχα, αναρτήσεις, γενικό σέρβις κλπ) θα φτάσεις λίγο παρακάτω από τα χρήματα που θα έδινες για ένα αξιοπρεπές μεταχειρισμένο, που θα μπορούσες να το δεις και σε λειτουργία με μηχανικό. Δυστυχώς η ακινησία φέρνει και κουσούρια...
Σε αυτα τα λεφτα, ειναι μια χαρα....
υπολογισε αλλο ενα 800αρι και θα το εχεις σε καλη κατασταση....
δεν νομιζω οτι θα εχει πολλα θεματα...γενικα ειναι σκυλια...
αλλα ρε φιλε....δεν σου φτανουν τα 100 αλογα του ΖΖΡ....σε τρωει ο πωπος σου να τα χωνεις....
λαστιχα +150 απο το καβα, αλυσιδα +50, καταναλωση +30%, τελη +70, ασφαλεια κλπ....
αφου για κοντινες βολτες εισαι...τι ψαχνεις για διηπειρωτικους πυραυλους;
georgezzr600
15/07/2015, 08:51
συμφωνω.
αλλα και απο αγγελια παλι πρεπει να αλλαξεις ορισμενα πραγματα.
κανεις δεν υπογραφει οτι ο προηγουμενος το δινει γιατι επιασε το τζοκερ και θα αγορασει καινουρια ,ουτε γιατι τη βαρεθηκε και αλλαζει κατηγορια.
κατι τον ξενισε κατι τον ενοχλησε.οποτε παλι δε ξερεις τι θα σου βγαλει το μηχανακι.
georgezzr600
15/07/2015, 08:59
Γκαι...
οντως η αποψη σου ειναι σωστη.
μου παραφτανουν τα 100 αλογα του zzr.
ομως επειδη ποτε δεν τα εχω εχω φαγωθει για να παρω μια μηχανη που να δουλευει!!!!!!!
οταν εχεις χωσει 2000 και εχεις κανει 5000 χιλιομετρα.....η αναλογια κοστους και χρησης ειναι δυσαναλογη.
το cbr ειναι μια απο τις μηχανες που θα αγοραζα γιατι μου αρεσει.
το να πληρωνω 55 ευρω τελη για μια μηχανη που δεν εχω κινησει καθολου φετος νομιζω ισοσταθμιζει τα 110 ευρω και να πηγαινοερχομαι καθε μερα....
οταν πηρα το αμαξι μου μου φαινονταν αδυνατο να "συνηθισω¨" 200 αλογα.τωρα απλα ειναι σαν να περπαταω...τοσο απλα ακομα και σε ταχυτητες απαγορευτικες.
επιπροσθετως με τρωει και ο κωλος μου για πολυ μεγαλυτερα ταξιδια!!!απλα το kawa με προδιδει και δεν μπορω να τα κανω!!!!
Παρε ενα πιο συγχρονο 600...
ενα CBF600 και πιο ανετο και πιο οικονομικο και πιο αξιοπιστο...
Τα ιδια -εκτος οικονομιας βενζινης-μπαντιτ 650...
Diversion, Kawa -ER6...ολα στο 2000 +/- και ολα καλυτερες επιλογες.
Αν εχεις ψηθει βεβαια σου τα εχραψα για το ΧΧ επανω.
sapila racing
15/07/2015, 09:11
Υπάρχει ενα θέμα με τις μοτο απο τον ΟΔΔΥ.
Στην ουσία είναι γουρούνι στο σακί, κι αυτό γιατί δεν ειναι σε λειτουργική κατάσταση και δεν μπορείς να τις βαλεις μπρός.
Αν τελικά την πάρεις κι εχει καποιο σοβαρό πρόβλημα απλά τον ήπιες.
Επίσης αν την πάρεις 700, υπολόγιζε τουλάχιστον αλλα 1000-1500 μεχρι να τσουλήσει αξιοπρεπώς, κι αυτά είναι χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.
Απλά για πλήρες service, τσιμούχες, λαδια, υγρα, τακακια, μπαταρία, αλυσιδογραναζα, λαστιχα κλπ αναλώσιμα.
Να εχει κατσει εκει μόνο 6 μηνες και να βγηκε κιολας σε δημοπρασία αποκλείεται.
georgezzr600
15/07/2015, 09:11
δεν μπορω να διαθεσω 4000€ για ενα cbf.
αλλωστε προτιμω το χχ απο το cbf.
ψηνομαι πολυ περισσοτερο για το χχ.....απειρως περισσοτερο....
σαπιλα.τοσο καιρο την εχω δει εγω στο περιπου.τωρα πιο πριν τι και πως δεν εχω ιδεα...
Ο προκάτοχος 31 χρόνια πριν...(44.00) https://www.youtube.com/watch?v=KzKvkcPMD6I
Υπάρχει ενα θέμα με τις μοτο απο τον ΟΔΔΥ.
Στην ουσία είναι γουρούνι στο σακί, κι αυτό γιατί δεν ειναι σε λειτουργική κατάσταση και δεν μπορείς να τις βαλεις μπρός.
Αν τελικά την πάρεις κι εχει καποιο σοβαρό πρόβλημα απλά τον ήπιες.
Επίσης αν την πάρεις 700, υπολόγιζε τουλάχιστον αλλα 1000-1500 μεχρι να τσουλήσει αξιοπρεπώς, κι αυτά είναι χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.
Απλά για πλήρες service, τσιμούχες, λαδια, υγρα, τακακια, μπαταρία, αλυσιδογραναζα, λαστιχα κλπ αναλώσιμα.
Να εχει κατσει εκει μόνο 6 μηνες και να βγηκε κιολας σε δημοπρασία αποκλείεται.
Συμφωνώ και εγω, ένας φιλος την πάτησε έτσι και το πηρέ το πουλί....
Αυτός βέβαια πήρε ATV και τελικά όπως αποδείχτηκε το ATV είχε έρθει για ανταλλακτικά και κρίθηκε ασύμφορο να επισκευαστεί.
pipe_smoker
15/07/2015, 09:45
σαπιλα.τοσο καιρο την εχω δει εγω στο περιπου.τωρα πιο πριν τι και πως δεν εχω ιδεα...
Χωρίς να έχω παρακολουθήσει ολόκληρο το άλλο θρεντ που έλεγες ότι θες zzr1100......
ΧΧ βρίσκεις γύρω στα 2-2.5 χιλιάρικα από αγγελία.
Και παρακάτω αν δεν το πολυψειρίσεις.
Από το να δώσεις 700€ για το χρέπι, που μετά θα χρειαστεί της Παναγιάς τα μάτια και ΑΝ θα γίνει και ποτέ της ανθρωπιάς, δώσε (αν βαστάει η τσέπη σου φυσικά) κανά 2χίλιαρο για μηχανάκι που θα τσουλάει από την πρώτη μέρα και θα σου δώσει ένα οκ ο μηχανικός, κάνε και μια αλλαγή στα λαδόξυδα, και τα υπόλοιπα σιγά σιγά στην πορεία.
2000€
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6663288/
2200
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6349277/
κλπ...
theofilos888
15/07/2015, 10:23
Αφου ο ανθρωπος εχει ψηθει για κυβικα εδω και καιρο. Εσεις τον τριγυρνατε γυρω απο τα 600αρια, που εχει καει ο ανθρωπος. Αφηστε τον να παρει αυτο που γουσταρει να ισιωσει. Δεν εχετε καταλαβει, πως τον εχουν γδαρει ζωντανο για να ΜΗΝ του φτιαξουν τον ταφο που καβαλαει; Ναι, θα μπορουσε το μηχανακι του να ειναι εξαιρετικο ακομη και σημερα. Ναι, τα 100 αλογα, που Εβγαζε παλια, θα του ηταν υπεραρκετα. Το κακο ειναι πως στην ελλαδα παλιο μηχανακι το φτιαχνεις μονος σου. Αν δεν ξερεις οι μαστορες σε κοροιδευουν. Τα παλια ζητανε συντηρηση πολυ πιο συχνα απο τα πιο φρεσκα μηχανακια. Και στην τελικη δεν μας αφορα, αν θελει να παρει το 1100 και να πεταξει.
Η γνωμη μου ειναι να βρεις ενα 1100 απο αγγελια και να το παρεις. Του οδδυ θελει πολυ προσωπικη εργασια και λεφτα για να γινει παλι αξιομαχο. Δεν ειναι απο τα μηχανακια που τα πας στο μαστορα και του λες μξα λαδια και εφυγες. Παρε ενα χχ γυρω στα 3000 και θα παρεις ψεκαστο μηχανακι με λιγα ως καθολου θεματα για να το φχαριστηθεις! Αντε και καλες αγορες!!!!!
GiorgosLa
15/07/2015, 10:28
και νομιζω οτι οι 30+ με καταλαβαινουν...
.
Δεν υπάρχει εδώ μέσα 30 + :a13:
του ΟΔΔΥ δεν ειναι αποχαρακτηρισμενα;:confused:
του ΟΔΔΥ δεν ειναι αποχαρακτηρισμενα;:confused:
Αν ισχύουν ακόμα αυτά που θυμάμαι δεν πωλούνται για κυκλοφορία τα μη καταλυτικά.
Αφου ο ανθρωπος εχει ψηθει για κυβικα εδω και καιρο. Εσεις τον τριγυρνατε γυρω απο τα 600αρια, που εχει καει ο ανθρωπος. Αφηστε τον να παρει αυτο που γουσταρει να ισιωσει. Δεν εχετε καταλαβει, πως τον εχουν γδαρει ζωντανο για να ΜΗΝ του φτιαξουν τον ταφο που καβαλαει; Ναι, θα μπορουσε το μηχανακι του να ειναι εξαιρετικο ακομη και σημερα. Ναι, τα 100 αλογα, που Εβγαζε παλια, θα του ηταν υπεραρκετα. Το κακο ειναι πως στην ελλαδα παλιο μηχανακι το φτιαχνεις μονος σου. Αν δεν ξερεις οι μαστορες σε κοροιδευουν. Τα παλια ζητανε συντηρηση πολυ πιο συχνα απο τα πιο φρεσκα μηχανακια. Και στην τελικη δεν μας αφορα, αν θελει να παρει το 1100 και να πεταξει.
Η γνωμη μου ειναι να βρεις ενα 1100 απο αγγελια και να το παρεις. Του οδδυ θελει πολυ προσωπικη εργασια και λεφτα για να γινει παλι αξιομαχο. Δεν ειναι απο τα μηχανακια που τα πας στο μαστορα και του λες μξα λαδια και εφυγες. Παρε ενα χχ γυρω στα 3000 και θα παρεις ψεκαστο μηχανακι με λιγα ως καθολου θεματα για να το φχαριστηθεις! Αντε και καλες αγορες!!!!!
ε αφου εθλει κυβικα να παρει ενα hayabusa να τελειωνουμε
Οτι σου ειπαν τα παιδια για τον ΟΔΔΥ, γουρουνι στο σακι.. εχεις μια εκπτωση 30% της μετρητοις αν θυμαμαι καλα γιατι εχω χρονια να παω σε δημοπρασια αλλα δεν ξερεις τι θα αντιμετωπισεις, μπορεις να πας με μπαταρια λαδια ξυδια και να το βαλεις μπροστα αν εχουν κλειδι στον Οδδυ, αν ψηνεσαι πληρωσε ενα μηχανικο να παει να το δει, ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι δεν θα ξυπνησουν και αλλοι ενδιαφερομενοι και να παει στα υψη η τιμη, εχει και κορακια στην δημοπρασια..
Εγω στην θεση σου θα επαιρνα το ψεκαστο, με την κριση που υπαρχει τωρα εχει πολλες ευκαιριες στο car και θα ειναι και με δοκιμη ;)
georgezzr600
15/07/2015, 13:57
mankam υπαρχει ενας μηχανικος καμμια 500ρια μετρα πιο κατω.πηγα τη γρια και μου ειπε τουλαχιστον με ειλικρινια οτι δεν μπορει να ασχοληθει με καρμπυρατερ γιατι δεν εχει μανομετρα.συν του οτι δεν ειχε ασχοληθει ξανα με η ζζρ.
απο οσο ειπαν δε θα γινει καμμια δημοπρασια μεχρι το σεπτεμβρη.
αλλοι ενδιαφερομενοι δεν κοβω γιατι βγηκε αλλες δυο φορες και δεν το εδωσαν.
και μαλιστα οι τυπαδες εκει ειπαν γιατι δεν πηγα στη τελευταια δημοπρασια..αφου ενδιαερομουν.
κατι νομιζω οτι ισχυει για εκπτωση οντως..
πως καταλαβαινω οτι ειναι ψεκαστο?εκτος απο τα οργανα γιατι ειχε μπει ο ψεκασμος και με τα αναλογικα οργανα.
lykourgi
15/07/2015, 14:10
Θα συμφωνήσω και εγώ με τους υπόλοιπους που προσπαθούν να σε αποτρέψουν.
Μείνε μακρυά από τον ΟΔΔΥ.
Το μηχανάκι μπορεί να θέλει μόνο σέρβις και αναλώσιμα (που και πάλι δεν είναι λίγα), μπορεί όμως να έχει και σοβαρή ζημιά (πχ στραβό πλαίσιο, αρπαγμένο μοτέρ) και να μείνεις με ένα χρέπι στα χέρια.
Εφόσον δεν μπορείς να κάνεις εκτεταμένο έλεγχο, μακρυά.
Ο ΟΔΔΥ συμφέρει μόνο εμπόρους (κυρίως ανταλλακτικών) που αγοράζουν μαζικά και δεν τους ενδιαφέρει κάποιο ποσοστό σκάρτων, μέσα στα πολλά που θα πάρουν.
Αλλά ακόμη και αυτοί προσπαθούν να έχουν πληροφόρηση "εκ των έσω", για κάποια καλά κομμάτια.
αν μπορεσεις να πας στον οδδυ με μηχανικο και χωσεις κανα 50αρικακι να το βαλεις μπροστα να το ακουσεις??
και πενα να ειναι μετα θες λαστιχα-αλυσιδογραναζα-υγρα φρενων-ρυθμιση βαλβιδων με λαδια μπουζι παραφλου φιλτρα-μπαταρια-τακακια... 1000 ευρω στο χαλαρο... βαλε αλλα 500 και παρε απο το car.. θα το ριξεις και λιγο στην τιμη και θα ερθει στα ιδια...
dimmie_72
15/07/2015, 14:28
Για να μη χτυπηθεί νάσαι 1000% σίγουρος ότι είναι ΓΤΠΚ.
Οι σοβαροί δεν λείπουν από καμία δημοπρασία και έχουν πληροφορίες από τα μέσα. ;)
Από την άλλη τπτ δεν σ' εμποδίζει αν έχεις όρεξη, χρόνο και μεράκι νασχοληθείς να το χτυπήσεις και να περάσεις έναν ευχάριστο χειμώνα γεμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο σου. Αν ψάχνεις κόστος επισκευής, τιμές κλπ. άστο καλύτερα.
Κάτι τελευταίο:. Αν είσαι, η έχεις κάποιο συγγενή δ. υπάλληλο βάλτον να το πάρει αυτός γιατί έχουν το δικαίωμα αγοράς απ τον ΟΔΔΥ με κάτι 100 τόσες δόσεις άτοκα.
Δεινόσαυρος
15/07/2015, 14:33
Ρε φίλε, και χωρίς παρεξήγηση, το ανέκδοτο με την αρκούδα και τον κυνηγό στο δάσος, το ξέρεις;
Αφου έχεις το μικρό που απέτυχε λόγω μαστόρων, πας να μπλέξεις με ακόμα πιο μεγάλο, που θα σε έχει εντελώς έρμαιο της τύχης σου;
Εκτός, να πούμε κι αν σ' αρέσει το γαμήσι των μαστόρων...
Ακού τα παιδιά που σου λένε, ό,τι και να πάρεις φρόντισε να κυλάει όσο πιο τέλεια γίνεται ΕΞ ΑΡΧΗΣ!
Και αυτό στο λέει άνθρωπος που από άποψη έφτιαξε και καβαλάει παλιό (το οποίο έπαιρνε μπρος και τσούλαγε μια χαρά εξ αρχής). Το οτι θα σου στοιχίσει τρι-τετραπλάσια από την αρχική τιμή να τόχεις στανταράκι, τώρα αν αυτό είναι το ζητούμενο, πάσο. Απλά επειδή λες οτι την μηχανή την θές για να την καβαλάς, και όχι για να παιδεύεσαι...
Δεινόσαυρος
15/07/2015, 14:39
Κάτι τελευταίο:. Αν είσαι, η έχεις κάποιο συγγενή δ. υπάλληλο βάλτον να το πάρει αυτός γιατί έχουν το δικαίωμα αγοράς απ τον ΟΔΔΥ με κάτι 100 τόσες δόσεις άτοκα.
Και με την κρίση του δίνεις και ξερωγώ το 70% μετρητοις!
Άντε να φανούν και χρήσιμοι για κάτι οι ΔΥ.
Ωραίο tip.
Οτι σου ειπαν τα παιδια για τον ΟΔΔΥ, γουρουνι στο σακι.. εχεις μια εκπτωση 30% της μετρητοις αν θυμαμαι καλα γιατι εχω χρονια να παω σε δημοπρασια αλλα δεν ξερεις τι θα αντιμετωπισεις, μπορεις να πας με μπαταρια λαδια ξυδια και να το βαλεις μπροστα αν εχουν κλειδι στον Οδδυ, αν ψηνεσαι πληρωσε ενα μηχανικο να παει να το δει, ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι δεν θα ξυπνησουν και αλλοι ενδιαφερομενοι και να παει στα υψη η τιμη, εχει και κορακια στην δημοπρασια..
Εγω στην θεση σου θα επαιρνα το ψεκαστο, με την κριση που υπαρχει τωρα εχει πολλες ευκαιριες στο car και θα ειναι και με δοκιμη ;)
Μάνο ,δεν παίζουν τέτοια σχέδια στον ΟΔΔΥ ρε.
georgezzr600
15/07/2015, 15:32
εκτος και αν πεσει κανα ελαιολαδο μεσσηνιας και το παρουμε στη ζουλα!ελληνικο δημοσιο ειναι αφου δεν μας αφηνει με την ισια οδο
Για το οδδυ επειδη παλια ειχα κανει καποιες αγορες απο εκει μεχρι που μου ετυχε το εξης να εχεις υποψη σου και να το ψαξεις μεσα απο αστυνομια πριν το παρεις με αριθμο πλαισιου.
Ειχα αγορασει ενα xt 600e σε αρκετα καλη τιμη και με 100 ευρω το ειχα μαζεψει αμεσα μεσα στις πρωτες μερες.
Στην βδομαδα και αφου περιμενα τις πινακιδες με παιρνουν τηλεφωνο απο την αστυνομια ( οχι απο το οδδυ )
- εχετε στην κατοχη σας το ταδε οχημα.
-Ναι
- Ειναι κλεμμενο
-Πως ρε παιδια εχει αγοραστει με χαρτια απο το ελληνικο δημοσιο δεν γινεται αυτο
- πρεπει να το επιστρεψετε και να ερθετε απο το τμημα.
Τελος παντων μπηκα σε μια διαδικασια τεραστια και εχασα και τα 100 ( ευτυχως ηταν λιγα ) ευρω αν και ηταν με αποδειξη δεν μου τα εβγαλαν ποτε.
Το καλυτερο ειναι οταν πηγα με τα χαρτια στην αστυνομια και μου λεει τι εχετε να δηλωσετε.
Του λεω ολα τα χαρτια απο το μηχανακι ειναι εδω τι να δηλωσω.
Οχι κατι πρεπει να δηλωσετε πως βρεθηκε στα χερια σας.
Οτι να ειναι το μηχανακι ηταν ξεχασμενο στο οδδυ κανα 2 χρονο φανταζομαι και το παλικαρι που το ειχαν κλεψει δεν το ηξερε γιατι κανεις δεν ειχε βαλει τον αριθμο πλαισιου στο συστημα μεχρι που μπηκε οταν ηταν να βγουνε οι δικες μου πινακιδες.
Απο τοτε οποιος μου λεει οτι του εχουν κλεψει κατι του λεω πηγαινε οδδυ.....
notakos600
15/07/2015, 16:58
Ο προκάτοχος 31 χρόνια πριν...(44.00) https://www.youtube.com/watch?v=KzKvkcPMD6I
Ρε συ Πάνο, με το που διάβασα τον τίτλο εκεί πήγε το μυαλό μου.
Α ρε σειρά. :beer:
motoexelixis
15/07/2015, 19:31
οντως αδερφε,οπως ειπε και ο ποιο αποπανω δε πας στο δασος για κυνηγι.....:D
astroman76
16/07/2015, 16:15
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6490089/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5922364/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6709497/
georgezzr600
17/07/2015, 07:11
αστρομαν....τα εχω δει απο 4000 φορες το καθενα!!!
εδω και τρια χρονια ειμαι σχεδον καθε μερα στο καρ και βλεπω.
ακομα και να μπορουσα να παρω καποιο πχ απο αθηνα ειναι δυσκολο να κατεβω ετσβ και για μια ημερα να το δω κλπ κλπ....
Πρωτα ο Θεος,απο σεπτεμβρη θα δωθει καποια λυση.
τοτε ειναι η βαφτιση του γιου και χρειαζομαι φραγκα.αν περισσεψει κατι,αν δωσω τα εκατομυρια ανταλλακτικα που εχω για τη γρια,αν αν θα αρχισω να ψαχνω με σκοπο την αμεση αγορα.
οχι οτι με χαλαει να δωσω πχ κανα 500ρικο να παρω αυτη απο τον οδδυ και αγαλι αγαλι να τη κανω μηχανη....
αλλωστε πλεον μονο χωρο και ραμπα δεν εχω...τα υπολοιποα εργαλεια τα εχω αγορασει!!!