View Full Version : ΤΑ ΦΟΥΡΚΟΝΙΑ!!
ενα πολυ ωραιο κειμενο του Δημητρη Καρανικα μαζι με φωτογραφικο υλικο ,σχετικα με τις μοτοσυκλετες-εργατες που έπαιξαν σπουδαίο ρολο στην καθημερινοτητα των ελληνων απο το τελος του Β ΠΠ ,και καποια ,εως και σημερα.... Τα Φουρκονια!!
http://www.caferacers.gr/index.php/history/204-2013-09-08-16-27-41
σε τετοια site μπαινεις και θα ερθει τωρα ο amyroukai και θα αρχισει τα ξου ξου σαταναδες :lol::lol:
ωραιος :beer: θα το διαβασω :beer:
GiorgosLa
21/07/2015, 22:44
Πολύ καλό. Μπράβο! :a10:
Ανάλογο αφιέρωμα σε πάρα πολλά τεύχη, είχε κάνει και το περιοδικό ΜΟΤΟ, αν θυμάμαι καλά πριν 15-16 χρόνια.
Πολλές από τις φωτό είναι ίδιες:)
και οχι μονο στο ΜΟΤΟ.Πολυ καλο αρθρο πραγματι.:beer:
Billymuse
22/07/2015, 08:26
Μπράβο Γιώργη που το ανέβασες :beer:
Πολυ όμορφο άρθρο να διαβάζεις το πρωι με το καφέδάκι σου :beer:
sapila racing
22/07/2015, 08:57
Mπραβο ggs και μπράβο και στον Δημητρη Καρανίκα (lord dimos) που το έγραψε! :beer:
amyroukai
22/07/2015, 08:58
ωραίο άρθρο και ενδιαφέρον όχι μοτοσικλετιστικά, πιο πολύ κοινωνικά. Προβλέπεται αναβίωση του επαγγέλματος με το άνοιγμα των αδειών μεταφορών...
το "για αυτό πολλά (χιπστεραδικα καφε/μπρατ/σκραμπλερ/ρατ μόνο για γνώστες και μερακλήδες συμπληρώνω) γράφουν τρίτροχο σήμερα" απλά κωμικό.
Cpt. Haddock
22/07/2015, 09:54
:beer:
catmaster
22/07/2015, 14:16
Τα ονόμαζαν και αγώγια και την πρώτη μεταπολεμική περίοδο είχαν μετατρέψει το πλαϊνό καλάθι σε χώρο φόρτωσης (ήταν και η πιο φτηνή μετατροπή μιας και ο σκελετός και η βάση προϋπήρχε) ... συνήθως τα αγώγια άραζαν σε πιάτσες στην Αθήνα σε διάφορα σημεία και πήγαινε όποιος γύρευε μεταφορέα το πρωί και κανόνιζε ... στο παλιό Κατσιπόδι (ο σημερινός δήμος Δάφνης) άραζαν κάτω από το ύψος της Πυρκαλ επί της οδού εθν. αντιστάσεως ... μπορεί και να έχω ακόμα κάποιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες με αγώγια από εκείνο το σημείο (ο παππούς μου ήταν αγωγιάτης και δούλευε εκεί μαζί με τον μεγάλο μου θείο)
Κιεγαμώ τα άρθρα έβαλες ψηλέ.Τολμώ να πώ πως θυμάμαι όταν έφτιαχνε το σπίτι η μάνα ένας μαντράς με υλικά οικοδομών ως μερακλής είχε ένα τέτοιο με καρότσα και μπουκάλα και μας έφερνε χώματουργικά(ασβέστη,άμμο θαλάσσης,τσιμέντα) για τα μαστόρια και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η εικόνα και μόνον.Η επιτομή της ελληνομαστοριάς . & -
akis_trevor
22/07/2015, 14:24
Σσσσ ωραιος!!!:beer: