Σύνδεση

View Full Version : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

nauagios
25/07/2015, 13:58
Καλησμερα παιδια. εχω παρει μεταθεση σε παραθαλασσιο μερος στην κρητη και εχω μαζι και την μηχανη. το προβλημα ειναι οτι το μερος που μενω (Ιεραπετρα) ειναι κωμοπολη και δεν εχεικαθολου κλειστα παρκινκγ και ελαχιστες πολυκατοικιες με πυλωτη. αναγκαστικα λοιπον η μηχανη θα μενει εξω. πηρα την πιο ακριβη κουκουλα που βρηκα. ειναι πολυ χοντρος μουσαμας με φοδρα απο μεσα και πολυ δυνατο λαστιχο. η μηχανη ειναι ενα duke 690 και πηρα κουκουλα για adventure ωστε να χωραει ολοκληρη μεσα. τι αλλο μπορω να κανω? καποιο σπρει? καποια αλοιφη? καποιο τρικ? οτιδηποτε ειμαι ανοικτος να το ακουσω. επισης συνεχεια μου την κατουρανε τα σκυλια αλλα κατι θα βρω. νομιζω υπαρχει σπρει για αυτο.

Bob_o_mastoras
25/07/2015, 14:07
Aντιλαμβανεσαι την ειρωνια του nickname σου σε σχεση με αυτο που ρωτας, ε;; :lol:

Βαζε σπρεϊ σιλικονης παντου, λιπαινε ολα τα μεταλικα κινουμενα εξωτερικα μερη με wd40 και σε ολα τα ηλεκτρικα σπρεϋ επαφων. Καθε μηνα αμα το κανεις θα εισαι κομπλε.

foogr01
25/07/2015, 14:52
Κουκούλα και σιλικόνη είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις από τη στιγμή που δεν έχεις άλλες εναλλακτικές. Δε θα την αφήνεις κιόλας δίπλα στη θάλασσα...
Για τα σκυλιά εγώ διαλύω αρκετό πιπέρι σε μισό μπουκαλάκι (μικρό) νερό και το ρίχνω στο κάτω μέρος της κουκούλας γύρω γύρω καθώς και περιπετρικά στο πάτωμα. Ανανέωση κάθε τόσο όταν βλέπω πως "ξεφανίζεται" και πιο συχνά όταν βρέχει. Μέχρι στιγμής δουλεύει.

cosgili
25/07/2015, 15:03
Πρόσεχε με την κουκούλα γιατί εγκλωβίζει την υγρασία και μπορεί να σου κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Θα πρέπει να αναπνέει καλά!:wave2:

nauagios
25/07/2015, 15:03
bob γαματος ο τροπος σκεψης σου για το nickname. αν εχει καποιος να προτεινει σπρει σιλικονης ας ποσταρει λινκ. επισης το αλοιφω παντου ή απλα ψεκαζω παντου? για κινοθμενα μερη χρησιμοποιω γρασω σιλικονης

Bob_o_mastoras
25/07/2015, 15:17
Εγω εχω παρει ενα σπρεϋ σιλικονης της Torco (που ολοι εδω μεσα ορκιζονται στο ονομα της για την ποιοτητα των λιπαντικων της) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. (απο εδω το πηρα: http://www.trade-wind.gr )
Ψεκασε παντου (πλην φυσικα φρενων κλπ.. :p), δεν χρειαζεται να το αλοιψεις αφου ψεκασεις.

Για τα μεταλλικα μερη, το WD40 απομακρυνει την υγρασια και προστατευει τα μερη οπου πεφτει. Δεν ξερω αν κανει το ιδιο το γρασσο σιλικονης. Υδατοαποθητικο θα ειναι σιγουρα (ως λιπαρη ουσια) αλλα δεν νομιζω να κανει την ιδια δουλεια οπως το WD που ειναι σχεδιασμενο για αυτο το σκοπο και εισχωρει και σε εσοχες που δεν φαινονται.

nauagios
25/07/2015, 15:25
για να δουμε λοιπον τι θα γινει. μεχρι την δευτερα θα μαζεψω γνωμες και θα αποφασισω. δεν μιλαω παντως για προστασια απο τα καιρικα φαινομενα. για το αλατι μιλαω

Bob_o_mastoras
25/07/2015, 15:33
To αλατι ειναι αυτο που κανει τη ζημια αλλωστε..
Το θεμα ειναι να δημιουργησεις ενα προστατευτικο φιλμ (σιλικονης-λιπαντικου) παντου πανω στη μηχανη ωστε να μην ερχονται τα μεταλλα σε επαφη μαζι του. Εφοσον δεν υπαρχει καποιος τροπος να το εξουδετερωσεις..

Ασε, και 'γω στο νησι με τα θηρια παλευω.. Πολυ αλατι αλλα εχω κλειστο παρκινγκ τουλαχιστον (και ενα βαρελι WD40 :lol:).

nauagios
25/07/2015, 15:39
αν μπορεις να μου βρεις ακριβως το σπρει που λες θα ημουν υποχρεος. στα μοτορεχ κοιτουσα και χαθηκα ειναι απειρα

Bob_o_mastoras
25/07/2015, 15:50
http://www.trade-wind.gr/chemical/improvement/torco/torco-moto-prep.html :)

nauagios
25/07/2015, 16:17
ok ευχαριστω πολυ. θα το δοκιμασω συντομα

foogr01
25/07/2015, 16:31
Δες κι αυτό το spray σιλικόνης:
338915
Εγώ αφού ψεκάσω το απλώνω με ένα καθαρό πανί.

Κουκούλες δες αυτές με τα "αφτιά" για καλύτερη αναπνοή που λέει κι ο cosgili.

Bradipous
25/07/2015, 16:45
Τα πλαστικά δεν επηρεάζονται απο το αλάτι ;
Δεν θα χρειαζεται να περνάει με καποια αλοιφή και αυτα ;

Bob_o_mastoras
25/07/2015, 16:50
Τα πλαστικά δεν επηρεάζονται απο το αλάτι ;
Δεν θα χρειαζεται να περνάει με καποια αλοιφή και αυτα ;

Και αυτα χαλανε.. Αλλα η σιλικονη τα καλυπτει και αυτα. ;)

Bradipous
25/07/2015, 16:58
Και αυτα χαλανε.. Αλλα η σιλικονη τα καλυπτει και αυτα. ;)

νομισα αναφερόσουν μονο σε μεταλλικές επιφάνειες και καλωδιώσεις.
Αλλα και παλι, wd40 στα πλαστικά ;

7Tolis
25/07/2015, 16:59
Τις μηχανές motogp για να τις μεταφέρουν μόνο μπάνιο δεν τις κάνουν με wd40. Κάπου εδώ το είχα δει.

pipe_smoker
25/07/2015, 17:39
Τις μηχανές motogp για να τις μεταφέρουν μόνο μπάνιο δεν τις κάνουν με wd40. Κάπου εδώ το είχα δει.

Κι εγώ το είχα δει. Όντως κάποιος είχε ποστάρει ένα βίντεο σε ένα από τα θρεντ των αγώνων νομίζω.

Η απορία μου είναι πώς διάλο την καθαρίζουν μετά για να μην καβαλάνε αυτό το σιχαμένο πράγμα λες και το έχουν πασαλείψει με βαζελίνη:yuck:

7Tolis
25/07/2015, 17:47
Λυσιμο και πιεστικό φαντάζομαι.

toyar
26/07/2015, 09:10
προσωπικα κουκουλα θα εβαζα μονο για προστασια απο τον ηλιο
σε υγρο-αλμυρο περιβαλλον θα την αφηνα να αναπνεει και αντι για πασαλλειμα με χημικα θα της εκανα ενα ξεπλυμα με το λαστιχο 1-2 φορες τη βδομαδα
με δεδομενο παντα οτι δουλευει και δεν ειναι σε ακινησια...........

MG-KTiNoS
26/07/2015, 10:15
το wd 40 να ρέει αφθονο παντού !
(Ρόδες, ρεζεΡΡΡβουάρ και όπου υπάρχει μέταλλο, σαν να πλένεις το μηχανάκι, ρίχνεις σκουπίζεις))
Πιο πολύ κι απ τις ρακές.....
:D
Βρες σκιούλα να παρκάρεις και ρίξε θειάφι στην περίμετρο που είναι περίπου τζάμπα
(μην πληρώνεις σπερει και μλκιες)

nicksior
26/07/2015, 10:42
Θειάφι γιατί?
Ντοματιά είναι το μηχανάκι?

Δε κάνω πλάκα ή μήπως κάνεις εσύ?

MG-KTiNoS
26/07/2015, 11:11
Θειάφι γιατί?
Ντοματιά είναι το μηχανάκι?

Δε κάνω πλάκα ή μήπως κάνεις εσύ?

ρίξε θειάφι στην περίμετρο
όχι στο μηχανάκι να μην το κατουράνε οι σκύλοι...
:lol:

Δεινόσαυρος
26/07/2015, 11:17
Καλούτσικο είναι το WD40, αλλα κατα τη γνώμη μου δεν κρατάει πολύ.
Υπάρχει ένα άλλο λιπαντικό/προστατευτικό, Καναδέζικο νομίζω, δεν ξέρω αν το έχουν στην Ελλάδα, αλλά εδώ Αγγλία γίνεται σιγα-σιγα θρησκεία.

Λέγεται ACF-50 (http://www.acf-50.co.uk/motorcycle.htm) δεν είναι φτηνό αλλά ούτε και απλησίαστο.
Είναι τόσο καλό, που διάφοροι το έχουν κάνει μπιζνες, με ειδικά μηχανήματα σπρέυ, να περνάν ολόκληρη τη μηχανή. Για καμμιά €50 πολλοί το κάνουν για το χειμώνα, που οι δρόμοι είναι όλοι στρωμμένοι με αλάτι για την παγωνιά.

Είχα ένα σημείο στα πηρούνια που είχε πιάσει λίγο σκουριά, ξέρετε πώς είναι αμα αρχίσει κλάφτα, δεν καθαρίζεις εύκολα. Έβαλα μια σταγόνα, και δεν χρειάστηκε να ξαναβάλω για έξι μήνες. Αντιδρά με σκουριά άν ήδη υπάρχει και την «δένει». Αν δεν υπάρχει προστατεύει. Το μηχανάκι καθημερινά ξεσκέπαστο μες στην Αγγλική βροχή. Πολύ καλό, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αν δεν υπάρχει, ευκαιρία για κάποιον εισαγωγέα.

http://learchem.com/products/acf-50.html

Bradipous
26/07/2015, 11:22
Πάντως σίγουρα δεν θα εχεις φίδια :p

Bob_o_mastoras
26/07/2015, 13:07
νομισα αναφερόσουν μονο σε μεταλλικές επιφάνειες και καλωδιώσεις.
Αλλα και παλι, wd40 στα πλαστικά ;

Oxι στα πλαστικα ρε τρελε! Αφηνει λεκεδες!
Μονο σπρεϋ σιλικονης στα πλαστικα!

Meni0s
26/07/2015, 14:07
'Οπως επισης μακρυα το Νταμπλγιου Ντι φόρτι απο τσιμούχες και ό-ρινγκ..

sniper
26/07/2015, 14:50
1. Μην συγκρίνετε τι κάνουν οι MotoGPήδες με το τι κάνουμε εμείς για μηχανές που τις θέλουμε χρόνια κοντά μας.
2. Το αλάτι πάει παντού, ότι και να κάνεις, και δεν χρειάζεται να είσαι και δίπλα στη θάλασσα. Ο αέρας θα μεταφέρει το νερό/αλάτι παντού.. Σαν την σκόνη που πάει όπου δεν φαντάζεσαι.
3. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο, απλά πάρε τα μέτρα με κουκούλα (να αναπνέει όμως - φαυλος κύκλος αυτό) και να την πλένεις/λιπαινεις όσο πιο συχνά μπορείς
4. Ζήτα μετάθεση για βουνό.

Bob_o_mastoras
26/07/2015, 15:54
Αφου δωθηκαν αρκετες σοβαρες απαντησεις ας ποσταρω αυτο που μου 'ρθε στο μυαλο μολις διαβασα "αρμυρα" :
https://www.youtube.com/watch?v=4D_OOvCVpiE

nicksior
26/07/2015, 16:50
1. Μην συγκρίνετε τι κάνουν οι MotoGPήδες με το τι κάνουμε εμείς για μηχανές που τις θέλουμε χρόνια κοντά μας.
2. Το αλάτι πάει παντού, ότι και να κάνεις, και δεν χρειάζεται να είσαι και δίπλα στη θάλασσα. Ο αέρας θα μεταφέρει το νερό/αλάτι παντού.. Σαν την σκόνη που πάει όπου δεν φαντάζεσαι.
3. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο, απλά πάρε τα μέτρα με κουκούλα (να αναπνέει όμως - φαυλος κύκλος αυτό) και να την πλένεις/λιπαινεις όσο πιο συχνά μπορείς
4. Ζήτα μετάθεση για βουνό.

5. Αν είσαι ανύπαντρος , μη παντρευτείς εκεί. :wave2:

foogr01
26/07/2015, 22:52
5. Αν είσαι ανύπαντρος , μη παντρευτείς εκεί. :wave2:

Σιγά, αν βρει καλή νύφη με φράγκα (παίζει εκεί πολύ) θα παίρνει κάθε τρεις και λίγο καινούριο μηχανάκι, οπότε ούτε η αρμύρα θα τον νοιάξει ούτε τίποτα :D