View Full Version : Αγορά laptop
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
George_Sp
25/04/2016, 23:15
α μπραβο ρε αουγκενταλερ... το καταλαβες επιτελους :lol:
σας το πα και παλιότερα.
ΑΟΥΦ-ΓΚΕ-ΜΠΡΑΧΤ λέγεται ο άνθρωπας :lol:
amyroukai
25/04/2016, 23:17
...]
Είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ αυτά τα προϊόντα που πωλούνται ίδια σε μεγάλες αλυσίδες και εκτός αυτών.
Μπορεί να είναι το "ασημί καπάκι" που έλεγε ο Βασίλης πιο πίσω.
Το συγκεκριμένο πάντως το θεωρώ "κακή" αγορά. Πολλά λεφτά και μέτριο προς το κακό πάνελ οθόνης, ακριβός επεξεργαστής με την ελάχιστη βοήθεια στα γραφικά, λίγη μνήμη.
kalgeorge
25/04/2016, 23:19
σας το πα και παλιότερα.
ΑΟΥΦ-ΓΚΕ-ΜΠΡΑΧΤ λέγεται ο άνθρωπας :lol:
nai kala dokimase na to grapseis sto bam auto , grigora diladi, kai meta ta leme
to aougentaler vgainei pio eukola
AUFGEBRACHT
25/04/2016, 23:22
nai kala dokimase na to grapseis sto bam auto , grigora diladi, kai meta ta leme
to aougentaler vgainei pio eukola
Το Ρουμενίγκε ακόμα πιο εύκολα...
kalgeorge
25/04/2016, 23:24
Το Ρουμενίγκε ακόμα πιο εύκολα...
kala tha se leme karl apo dw kai pera...
Bradipous
25/04/2016, 23:33
Είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ αυτά τα προϊόντα που πωλούνται ίδια σε μεγάλες αλυσίδες και εκτός αυτών.
Μπορεί να είναι το "ασημί καπάκι" που έλεγε ο Βασίλης πιο πίσω.
Το συγκεκριμένο πάντως το θεωρώ "κακή" αγορά. Πολλά λεφτά και μέτριο προς το κακό πάνελ οθόνης, ακριβός επεξεργαστής με την ελάχιστη βοήθεια στα γραφικά, λίγη μνήμη.
Τυχαίο ήταν το παράδειγμα με το μοντέλο.
Και έτσι να είναι βρίσκεις μοντέλο της ίδιας σειράς που πιθανότατα θα έχει μια κλαιν μαιν διαφορά (οπως το ασημι καπακι πχ) αλλα με μεγάλη διαφορά στην τιμή.
........... Μετά λέει ο Βασίλης για 5-7% αλλά αυτό ισχύει λογικά για υγιείς αγορές. Για το χρηματιστήριο +50, +100, +200, +300, -200 την άλλη μέρα και πάει λέγοντας, όχι.
Ο Βασίλης όταν λέει 5-7 μιλάει για την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα
Μπρε αγάπη, το ξεφόρτωμα ΕΙΝΑΙ προσφορά. Ξεφορτώθηκε ο Άγγλος το κρανάκι μου 180 ευρώ, εδώ έχει τα διπλάσια, δεν είναι προσφορά; Η τηλεόραση που λες, με ένα 25άρι 30 ξέρω γω είναι κομπλέ (με μόνο "πρόβλημα" το δεύτερο τηλεκοντρόλ) αν την πάρεις μισή τιμή από την ΙΔΙΑ με εσωτερικό αποκωδοποιητή χαλιέσαι; Εγώ όχι.
Το αυτό με τα πισιά. Δεν με χαλάει το ξεστοκάρισμα. ΠΡΕΠΕΙ να τα ξεφορτωθεί το μαγαζί, απαξιώνονται από μόνα τους. Αλλά πχ δεν θα πάρω refurb ι5 2ης γενιάς σλοβενίας/βελγίου/μπλαμπλα 50 ευρώ λιγότερα από ολοκαίνουριο i5 5ης γενιάς, με περνάς για μαλάκα. Ούτε θα πάρω παραεισαγωγή i3 4η γενιά όσο τον "εντόπιο" 5ης με τα ίδια λοιπά χαρακτηριστικά (και συχνά της ίδιας εταιρίας).
άτοπο το παράδειγμα με το κράνος. Στην πληροφορική τα προϊόντα απαξιώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, δεν έχουν καμία σχέση με κράνη, μουφάν, μπότες και τηλεοράσεις (αν και με την είσοδο της πληροφορικής στην τηλεόραση τείνει και αυτή να ακολουθήσει παραπλήσιους ρυθμούς στην απαξίωση)
Φίλτατε, εφόσον έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές, καλά κάνεις και το ψάχνεις και το παραψάχνεις, άλλες οι ανάγκες σου και άλλος ο τρόπος σκέψης σου από κάποιον άλλο αγοραστή, λογικότατο και υγιέστατο. Από την άλλη, θεωρώ (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι μερικές φορές κάνουμε την ζωή μας δυσκολότερη χωρίς να υπάρχει λόγος. Ναι, ο SSD είναι απείρως καλύτερος από την HDD, είναι όμως αναγκαστικά μονόδρομος; Διαβάζω ας πούμε ότι φορτώνει ταχύτατα το OS και ο άλλος μπουτάρει το PC σε 6 δευτερόλεπτα. ΟΚ, εγώ ας πούμε μπουτάρω σε 13 δευτερόλεπτα, έγινε κάτι; Τι στα κομμάτια, αγώνας αντοχής moto είναι που όποιος τρέξει πρώτος και καβαλήσει τη μοτοσυκλέτα ξεκινά πρώτος ή είναι scramble απογείωσης μαχητικών που το κάθε δευτερόλεπτο μετράει; Αγοράζει ο άλλος Η/Υ αποκλειστικά για σερφάρισμα και fb και τον παίρνει με SSD γιατί φορτώνει λέει ακαριαία τα windows και κάτι έγινε που θα τον ανοίξει σε 6". Η πλάκα είναι πως οι περισσότεροι που ξέρω και πήραν Η/Υ με SSD, ιδιαίτερα όταν ακόμα ήταν σημαντικά ακριβότεροι, αγόρασαν extra και ένα εξωτερικό HDD επειδή ο SSD ήταν πανάκριβος αλλά με μικρή χωρητικότητα. Αλλά..."φίλε, φορτώνει τα windows σε 6 δευτερόλεπτα λέμε, απορώ γιατί δεν αγόρασες SSD κι εσύ"...
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, δεν έχουν διαφορά μόνο στο μπουτάρισμα οι δίσκοι αλλά και σε όλη την λειτουργία του συνόλου γενικότερα (στα Win βλέπε page file κλπ). Το μηχάνημα με έναν ssd πραγματικά μεταμορφώνεται, επίσης είναι πιο ανθεκτικοί στον χρόνο με μικρότερο failure rate MTBF και όπως σωστά είπε ο Αμύρου ανθεκτικότεροι και στις πτώσεις (όχι της γραμματικής). Ναι δεν τον χρειάζεσαι για πασιέντζα και σερφάρισμα αλλά για εφαρμογές όπως αυτές που θα τρέξει ο Γιάννης είναι απαραίτητος πια. Βάζεις και το ανταπτοράκι που είπαμε στην θέση του dvd και κοτσάρεις και τον μεγάλο συμβατικό σου και είσαι τούμπανος.
Συμφωνώ για το ότι χρήση web κλπ δεν θέλει τίποτα, ακόμα και με σέλερον καλά είσαι (εδώ είμαι ΟΚ με τον ίντελ άτομ και 1GB μνήμη στο νέτμπουκ). Ούτε θα ψαχτείς για οθόνες, ούτε για τίποτα. Και τις σειρές θα τις παίζει ακόμα και 720p και τα πάντα και τα κοάλα και όλη η συζήτηση είναι τελειωμένη με 250 ευρώ.
Ο ssd έχει σαφή πλεονεκτήματα στο κουβάλημα, όπου ένας συμβατικός αν φάει μιά τούμπα/απότομο/αφηρημένο ρίξιμο τσάντας μπορεί να χτυπήσει. Με δεδομένο ότι αγοράζω φορητό για να το μεταφέρω, το θεώρησα λογικό και "αναγκαίο".
σωστά μιλάς, έχει τύχει (και όχι μία φορά) να κλείνει ο άλλος το καπάκι λίγο τσαντισμένος και παπαλα ο δίσκος, άμε τώρα να πάρεις ένα Laptop να ησυχάσεις κι εσύ κι εμείς :p.
Χωρίς πλάκα αν κάνεις την αγορά εντός της εβδομάδας από όπου θέλεις και με τον τρόπο που θέλεις και κλειδώσει τούτο το θρεντάκι γιατί επιτέλεσε τον σκοπό του και με το παραπάνω, σου δίνω δώρο Kaspersky Internet Security 1PC/Year. Και αυτό είναι δέσμευση. Με απλή επίδειξη απόδειξης ή τιμολογίου στο όνομά σου και μέχρι τέλος εβδομάδας, έχεις ένα ωραιότατο KIS 2016 από μένα.
σωστά μιλάς, έχει τύχει (και όχι μία φορά) να κλείνει ο άλλος το καπάκι λίγο τσαντισμένος και παπαλα ο δίσκος
το return να πατήσεις με τσαμπουκά, την ακούει ο σκληρός σε λάπτοπ. τα δάχτυλά σου να χτυπήσεις στο κέλυφος του λάπτοπ, την ακούει.
δεν με πιστεύεις; mhdd και πειραματίσου
amyroukai
26/04/2016, 11:46
Ο Βασίλης όταν λέει 5-7 μιλάει για την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα
... Με απλή επίδειξη απόδειξης ή τιμολογίου στο όνομά σου και μέχρι τέλος εβδομάδας, έχεις ένα ωραιότατο KIS 2016 από μένα.
Για το πρώτο, ξαναθυμίζω, 50 ευρουδάκια τσίμπημα και 100 ευρουδάκια τσίμπημα ο κλωτσό, σε ένα πρωί. Αυτό δεν είναι υγιές κέρδος 5-7%, αυτό είναι 10% και 25% αντίστοιχα. Στην περίπτωση της MM μόνος σου υπολόγισες 75% πάνω και μετά έπεσε πάλι 200 σε λίγες μέρες, στο 20% της αρχικά αναγραφόμενης... Αυτό δεν λέγεται υγιές εμπόριο, λέγεται... ξέρω γω, ότι του φανεί του λολ-ο-μαγαζί.
Για το δεύτερο...
Η πιο "ισορροπημένη" λύση που έχω δει ως τώρα, είναι τούτη 'δω: υποψήφιο λάπτοπ (http://www.mediamarkt.gr/el/product/_hewlett-packard-15-ab103nv-a10-8780p-6gb-256gb-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-2gb-w0y25ea--1178636.html)
Ισορροπημένη εννοώ: Τιμή που δεν ξεφεύγει πολύ και άτοκες, εξοπλισμός τέτοιος που δεν "χρειάζεται" κατσαβίδι επάνω του για αλλαγές, επαρκώς ισχυρά υποσυστήματα CPU/GPU, οθόνη fHD antiglare δυστυχώς ΤΝ (αλλά IPS πάνε διπλάσια λεφτά) με ικανοποιητική φωτεινότητα (σε DELL πχ είναι πιο σκοτεινή και επίσης ΤΝ με 160 ευρώ παραπάνω, χωρίς ssd) με μόνο εκνευριστικό τον ένα χρόνο εγγύησης. Η ΜΜ πουλάει κάποιο δικό της πακέτο σέρβις, η hp το ίδιο, αλλά δεν βγαίνει το λινκ από eshop της για να μάθω τιμές και καλύψεις. Έχει δύο πακέτα η hp, δεν δείχνουν διαφορετικά σε πρώτη ανάγνωση.
Το KIS δεν είναι κίνητρο (αν και πολλά ευχαριστώ για την προσφορά), το ζήτημα είναι να κάμψω τις όποιες ανασφάλειες νιώθω γιατί σε γενικές γραμμές, λεφτά για "εμένα" δεν έχω συνηθίσει να χαλάω και μου φαίνεται κάπως... Όσο χαζό και αν ακούγεται αυτό. Διαβάζοντας λοιπόν και συζητώντας και βλέποντας τόσο αντικρουόμενες απόψεις και εδώ μέσα και εκεί έξω, το μυαλό του άσχετου/αναποφάσιστου αγοραστή εμού του ιδίου γίνεται πουρές.
Αυτά.
Το αν θα κλειδωθεί το θέμα ή όχι δεν μ'απασχολεί ιδιαίτερα, πραγματικά. έχει πολλές και καλές πληροφορίες μέσα ούτως ή άλλως και να είστε καλά όλοι που συνεισφέρατε.
Road Pirat
26/04/2016, 11:47
Ρε παιδιά μιας και υπάρχουν γνώστες εδώ μέσα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση για το δικό μου μηχάνημα . Έχω ένα vaio fw51jf αγορασμένο το 2010, μου έσπασε η οθόνη και ψάχνω ανταλλακτικό μιας και από ότι είδα δεν είναι κάτι δύσκολο ή αντικατάσταση. Αξίζει να το φτιάξω ? και αν ναι πού θα μπορούσα να βρω φτηνό πάνελ.
Ευχαριστώ.
thunder ace
26/04/2016, 12:02
Κοιτα Αμιρου......οτι προιοντα ΗΡ εχω αγορασει ,εχουν βγει σκυλια.........ελπιζω και το λαπτοπ να βγει το ιδιο.
George_Sp
26/04/2016, 12:10
Ρε παιδιά μιας και υπάρχουν γνώστες εδώ μέσα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση για το δικό μου μηχάνημα . Έχω ένα vaio fw51jf αγορασμένο το 2010, μου έσπασε η οθόνη και ψάχνω ανταλλακτικό μιας και από ότι είδα δεν είναι κάτι δύσκολο ή αντικατάσταση. Αξίζει να το φτιάξω ? και αν ναι πού θα μπορούσα να βρω φτηνό πάνελ.
Ευχαριστώ.
Δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η οθόνη που φοράει το συγκεκριμένο λάπτοπ είναι με 2πλή λάμπα FullHD 16.4ιντσών που είναι σπανιότατες στην αγορά και αν βρεις κάπου η τιμή θα τσούξει πολύ.
Θα κοιτάξω μέχρι το βράδυ αν μπορώ να βρω κάτι αλλά στα λέω από τώρα οτι λάπτοπ με Core2Duo και τέτοια οθόνη είναι ασύμφορο να το φτιάξεις λόγω κόστους ανταλλακτικού. Θα φτάσεις κοντά στα μισά της αξίας αγοράς ενός απλού καινούριου με i3-4gb ram.
Ευχαριστώ.
Χρόνια του πολλά ρε την Κυριακή που μας πέρασε γιόρταζε και το έκανες γαργάρα έτσι??
......
..................
Το KIS δεν είναι κίνητρο (αν και πολλά ευχαριστώ για την προσφορά), το ζήτημα είναι να κάμψω τις όποιες ανασφάλειες νιώθω γιατί σε γενικές γραμμές, λεφτά για "εμένα" δεν έχω συνηθίσει να χαλάω και μου φαίνεται κάπως... Όσο χαζό και αν ακούγεται αυτό. Διαβάζοντας λοιπόν και συζητώντας και βλέποντας τόσο αντικρουόμενες απόψεις και εδώ μέσα και εκεί έξω, το μυαλό του άσχετου/αναποφάσιστου αγοραστή εμού του ιδίου γίνεται πουρές.
Αυτά.
Το αν θα κλειδωθεί το θέμα ή όχι δεν μ'απασχολεί ιδιαίτερα, πραγματικά. έχει πολλές και καλές πληροφορίες μέσα ούτως ή άλλως και να είστε καλά όλοι που συνεισφέρατε.
Επειδή είσαι καλό παιδί και σε γουστάρω η προσφορά ισχύει και για τον επόμενο μήνα (μπας και δει η Χριστίνα Laptop)
:beer:
Road Pirat
26/04/2016, 14:30
Χρόνια του πολλά ρε την Κυριακή που μας πέρασε γιόρταζε και το έκανες γαργάρα έτσι??
Κάτι δεν πιάνω από αυτό που μου λες
Road Pirat
26/04/2016, 14:31
Δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η οθόνη που φοράει το συγκεκριμένο λάπτοπ είναι με 2πλή λάμπα FullHD 16.4ιντσών που είναι σπανιότατες στην αγορά και αν βρεις κάπου η τιμή θα τσούξει πολύ.
Θα κοιτάξω μέχρι το βράδυ αν μπορώ να βρω κάτι αλλά στα λέω από τώρα οτι λάπτοπ με Core2Duo και τέτοια οθόνη είναι ασύμφορο να το φτιάξεις λόγω κόστους ανταλλακτικού. Θα φτάσεις κοντά στα μισά της αξίας αγοράς ενός απλού καινούριου με i3-4gb ram.
Αυτό φοβόμουνα να ακούσω, ευχαριστώ πάντως για τον κόπο σου να ασχοληθείς
Κάτι δεν πιάνω από αυτό που μου λες
Μάλλον ότι γιόρταζε ο Βάιος.
Road Pirat
26/04/2016, 15:31
Μάλλον ότι γιόρταζε ο Βάιος.
:bawl::beer:
George_Sp
26/04/2016, 19:52
Αυτό φοβόμουνα να ακούσω, ευχαριστώ πάντως για τον κόπο σου να ασχοληθείς
Ρώτησα διαθεσιμότητα σε όλα τα καταστήματα της Αθήνας για 2πλής λάμπας και δεν υπάρχει στοκ, οπότε είτε πας για ebay φάση, είτε αποφασίζεις να κάνεις το λάπτοπ μετατροπή σε ¨"σταθερό" υπολογιστή γραφείου με μια 22άρα των 100ευρώ ή media center με κούμπωμα hdmi σε καμιά τηλεόραση και ασύρματο ποντίκι πληκτρολόγιο.
Ανταλλακτική οθόνη καινούρια κάτω από 100άρικο δε θα βρεις στο ebay και δε θα εμπιστευόμουν μεταχειρισμένες αν πετύχεις καμιά σε χαμηλή τιμή.
Από τα παραπάνω εγώ θα το κανα media center.
Ρώτησα διαθεσιμότητα σε όλα τα καταστήματα της Αθήνας για 2πλής λάμπας και δεν υπάρχει στοκ, οπότε είτε πας για ebay φάση, είτε αποφασίζεις να κάνεις το λάπτοπ μετατροπή σε ¨"σταθερό" υπολογιστή γραφείου με μια 22άρα των 100ευρώ ή media center με κούμπωμα hdmi σε καμιά τηλεόραση και ασύρματο ποντίκι πληκτρολόγιο.
Ανταλλακτική οθόνη καινούρια κάτω από 100άρικο δε θα βρεις στο ebay και δε θα εμπιστευόμουν μεταχειρισμένες αν πετύχεις καμιά σε χαμηλή τιμή.
100 € γι' αυτό το μόνιτορ είναι μια χαρά τιμή, αν το βρει τόσο να το πάρει
George_Sp
26/04/2016, 22:58
100 € γι' αυτό το μόνιτορ είναι μια χαρά τιμή, αν το βρει τόσο να το πάρει
ναι ειναι καλή τιμή απλά δε ξέρω αν αξίζει να δώσεις ένα 100άρικο για το συγκεκριμένο λάπτοπ....πλέον και τα core2duo άρχισαν να δείχνουν τις αδυναμίες τους το 2016 που βαραίνει το ίντερνετ συνεχώς.
στα 75ευρώ το απλό hd panel που πιθανόν να του κάνει.
http://www.ebay.com/itm/BN-SONY-VGN-FW41E-H-16-4-WXGA-LCD-SCREEN-DUAL-LAMP-/161926237432?hash=item25b38e4cf8:g:o6wAAOSwk1JWeoSX
andreaspetr
26/04/2016, 23:12
αν και νομιζα οτι ασχολουμαι καμποσο με pc εμαθα αρκετα σε αυτο το θεμα,να ειχαμε και λευτα....
ναι ειναι καλή τιμή απλά δε ξέρω αν αξίζει να δώσεις ένα 100άρικο για το συγκεκριμένο λάπτοπ....πλέον και τα core2duo άρχισαν να δείχνουν τις αδυναμίες τους το 2016 που βαραίνει το ίντερνετ συνεχώς.
στα 75ευρώ το απλό hd panel που πιθανόν να του κάνει.
http://www.ebay.com/itm/BN-SONY-VGN-FW41E-H-16-4-WXGA-LCD-SCREEN-DUAL-LAMP-/161926237432?hash=item25b38e4cf8:g:o6wAAOSwk1JWeoSX
Με την λογική ότι μέχρι πριν πάθει την ζημιά έκανε την δουλειά του, το χρήμα είναι σπάνιο και δυσεύρετο και καλό είναι να κάνουμε οικονομία όπου και όποτε μας παίρνει, δίνει 100 και έχει ξανά το μηχανάκι του. Σε 2ο χρόνο και με την άνεσή του χώνει έναν ssd και λίγη ακόμα RAM και το έχει συντροφιά για κάμποσα χρόνια ακόμα.
Αν το μηχανάκι του δεν του έκανε την δουλει'α του και απλά αυτό είχε, με αυτό πορεύονταν, τότε ναι, κοιτάζει για άλλο. Αλλά επειδή άλλο είναι 100 + 100 και άλλο 450 σταθμίζει και αποφασίζει. Αν κι εδώ που τα λέμε κανένα με 450 λιανική δεν πάει τσουρούλια (θα θελήσει κι αυτό τις παρεμβάσεις από μέρους του αγοραστή) ουσιαστικά μιλάμε για 450+100 (ssd)=550 για να έχεις μια αξιοπρέπεια.
amyroukai
27/04/2016, 08:56
στα 450 έχει i3 5005u με 4mb ραμ kai 128ssd. Που επαρκεί για χρήση ίντερνετ-πολυμέσα-γενικό χάζι. (τουλάχιστον είχε προ ανατιμήσεων μεγαλοβδομάδας).
ασχετο...
...αλλα ειδα ενα surface ενος φιλου μου κι επαθα πλακα :a018:
αυτό, πώς σου φαίνεται; (http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-toshiba-satellite-click-mini-l9w-b-100-89-z3735f2gb32gbhd/prod7813923pp/)
kalgeorge
27/04/2016, 21:15
στα 450 έχει i3 5005u με 4mb ραμ kai 128ssd. Που επαρκεί για χρήση ίντερνετ-πολυμέσα-γενικό χάζι. (τουλάχιστον είχε προ ανατιμήσεων μεγαλοβδομάδας).
ekeino pou sou eixa pei gia eukairia apo tin mediamarkt nomizw, mipws thumasai ti mnimi eixe?
den briskw to link
amyroukai
27/04/2016, 21:27
Νομίζω 4
kalgeorge
27/04/2016, 21:29
Νομίζω 4
sigoura?nomizw eixe parapanw... giati mou eixe kanei entipwsi... alla anyway
thank you
AristidisZ
27/04/2016, 21:44
6 είχε παίδες ;)
kalgeorge
27/04/2016, 21:55
6 είχε παίδες ;)
thanks man
Road Pirat
27/04/2016, 22:27
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου. Το πιθανότερο είναι να το φτιάξω μετά το Πάσχα, δεν υπάρχουν λεφτά για άλλο. Η χρήση του είναι ίντερνετ μουσική και έγγραφα κυρίως, σπάνια Χρησημοποιο βαριά προγράμματα. Εξάλλου μου αρέσει αυτό το λαπτοπ, τα καινούργια σαν το hp της αδερφής μου είναι σαν ψεύτικα. Ναι είναι γρήγορο αλλά όταν φοβάσαι να το αγγιξεις μην σου σπάσει.
Φήμες λένε ότι ο Αμυρου πήρε Laptop και το κρατάει κρυφό. Παρακαλώ όποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει!
;)
amyroukai
12/05/2016, 15:12
Ο άμοιρος ακόμα μορφώνεται...
τελευταία "ευρήματα" τα οποία δεν δείχνουν να στερούνται λογικής:
Προτιμήστε ίντελ 6ης γενιάς. ο νέος ι3 έχει τις επιδόσεις του ι5 5ης γενιάς στα benchmarks και είναι συνήθως φτηνότερος.
Προτιμήστε ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Δεν έχει απαραίτητα καλύτερες επιδόσεις αλλά δεν "κλέβει" από την κύρια μνήμη και γενικά ελαφρώνει το φορτίο του επεξεργαστή.
Προτιμήστε ssd όπως έχετε όλοι σας πει και εδώ μέσα. Σε μερικά λάπτοπς (λενόβο Β51-80 πχ) έχει αυτοκολλητάκι στις βίδες που στηρίζουν τον σκληρό, το οποίο αφαιρούμενο προκειμένου να βάλεις τον ssd ακυρώνει την εγγύηση... Και σχετικά λίγα έρχονται με προεγκατεστημένο ssd, ακόμα.
Η διαμάχη σχετικά με την ανάλυση οθόνης έχει πολύ γέλιο. Ο η μία πλευρά ωρύεται ότι πιξελιάζει η εικόνα στις 15 ίντσες και βγαίνουν τα μάτια, η άλλη λέει ότι δεν χρειάζεται 1080p και ότι "κουράζει" την κάρτα γραφικών άδικα, τραβάει πιο πολύ ρεύμα από την μπαταρία και κάνει το desktop τόσο μικρό που δεν το βλέπεις... Αυτό το τελευταίο υπερβολή, εκτός αν έχεις θέμα με τα μάτια, το είδα "πρώτο χέρι" ή μάτι τέλος πάντων.
Στο probook που έχει την "κλασσική" χαμηλή δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει jaggies στα γράμματα. Στις γραμμές του σχεδίου όντως λίγο μπερδεύει και θέλει να ζουμάρεις για να κάνεις "αγκίστρωμα" από το σωστό σημείο. Συμφωνία παραδόξως στο ότι dell και lenovo έχουν τις "χειρότερες" οθόνες και στο ότι όλες οι οθόνες των "φτηνών" λάπτοπς είναι γτπκ λόγω ΤΝ.
Ορυμαγδός για το ΑΜD ή intel, πιο πολλή φανατίλα και από το japan VS europe. Οι διαδικτυακοί μηχανολόγοι μηχανικοί ακόμα σφάζονται για να αποδείξουν ότι δύο επεξεργαστές των 15W έκαστος έχουν διαφορετική θερμική συμπεριφορά και ο πρώτος βράζει αυγό ενώ ο δεύτερος ψύχει αυτοκίνητο κολλημένο σε κίνηση στο Σύνταγμα με καύσωνα. Το αυτό για radeon VS geforce στα γραφικά, με τους θιασώτες του "όλα σε ένα" να μιλούν με απαξιωτικά λόγια για όλες τις ξεχωριστές κάρτες γραφικών - εκτός αν πρόκειται για gaming rig.
Η διαμάχη για τις μάρκες επίσης είναι διασκεδαστική σαν το προαναφερθέν VS. Όλοι τα θεωρούν όλα χρέπια, κακά VFM, αυτοδιαλυόμενα :lol: Ιστορίες για καμένες μητρικές, καμένες VGA, καμμένα τροφοδοτικά και σπασμένα βύσματα τροφοδοσίας, καμένες οθόνες, σπασμένα άγκιστρα οθόνης, καλωδιοταινίες που αποκολλώνται ή κόβονται... Σέρβις του εξωτερικού που είναι πιο γρήγορα από Ελληνικά, σέρβις ανύπαρκτα, σπασμένα λάπτοπ από νεύρα... Άλλοι θεωρούν "επί γης θεούς" μαγαζιά στην Αγγλία και Γερμανία (χωρίς να νοιάζονται για πληκτρολόγια και εγγύηση) άλλοι θεωρούν ότι αν δεν δώσεις ενάμιση χιλιάρικο δεν είσαι καν άνθρωπος...
Εννοείται πως απλά διάβαζα, δεν έγραψα. :lol:
Και κάπου εκεί θα έλεγα άντε γαμηθείτε όλοι σας (όχι εσείς, οι κατασκευαστές λάπτοπς) και θα έκλεινα το θέμα οριστικά με νέο desktop το οποίο "εύκολα" βρίσκεις τι υλικά να ανακατέψεις χωρίς μη μα μου αν και αστειάκια.
Επιβεβαιώθηκε ο sp γιατί ο Κλωτσό κατέβασε την τιμή σε κάποια από τα κομμάτια που είχαν "μαγικά" ανέβει την Μ. Δευτέρα.
Το διασκεδάζω γενικώς γιατί βλέπω πως ο κόσμος των φαν των πισιούτερ δεν είναι διαφορετικός από αυτόν των μηχανών.
Και δεν σας ζαλίζω τον έρωτα :)
Μανολης67
12/05/2016, 15:39
Με τον ssd συμφωνώ απόλυτα, με 50 ευρουλάκια αλλαξα τον 80αρη σκληρό του μουσείου ADVENT που εχω και έβαλα 60giga ssd, μεγάλη διάφορα στην ταχύτητα και στην απόκριση, χώρια και οικονομία μπαταρίας (αν χρειαστεί)
George_Sp
12/05/2016, 15:43
Επειδή έγραψες σεντόνι με όσα είδες.....θα γράψω ότι γράφουν άλλοι ειδικοί σε θέματα δίτροχων.
Δεν υπάρχει το μαγικό μοντέλο που τα κάνει όλα και συμφέρει σε όλα. Αν υπήρχε οι υπόλοιποι θα πούλαγαν κουλούρια στο Σύνταγμα.
Υπάρχει πάντα όμως αυτό που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σου και που το επιλέγεις ως εξής:
και με συντελεστές βαρύτητας
Α συντελεστής >50%
Κοιτάς τα 2-3 βασικότερα πράγματα που θες να κάνει καλύτερα.
Β συντελεστής >30%
Κοιτάς τα 1-2 πράγματα που δικαιολογούν το πόσο ήσυχο κεφάλι θες (after sales εγγύηση και τιμές ανταλλακτικών)
Γ συντελεστής <20%
Τελική τιμή στο ράφι και ορίζοντας συμβίωσης με το προϊόν.
Οι προτάσεις μου στις προηγούμενες σελίδες είναι πάντα ισορροπημένες και ακολουθώντας τους παραπάνω κανόνες. Παρόλαυτά ο καθένας αλλάζεις τους συντελεστές βαρύτητας κατά το δοκούν.
Μην ψάχνετε πάντως την ουτοπία. Η τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα από ότι φαντάζεστε και μικρή σημασία έχει αν θα επιλέξετε το Α ή το Β παραπλήσια μοντέλα. Αν έχετε καταλήξει στη χρήση, στα χαρακτηριστικά που βολεύουν και ποιες υποχωρήσεις μπορείτε να ανεχτείτε.....απλά πατάτε το κουμπάκι proceed.
Οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές και περισσότερο πονοκεφαλιάζετε παρά κερδίζετε χρόνο και χρήση αν είχε ήδη γίνει η αγορά τη στιγμή που το χρειαστήκατε.
Kαι 29 σελίδες τώρα τί κάνεις; :D
Αν μας τον ζάλιζες δηλαδή θα χτυπούσαμε vol 2; :p
Γράφε να μαθαίνουμε :beer:
Προτιμήστε ίντελ 6ης γενιάς. ο νέος ι3 έχει τις επιδόσεις του ι5 5ης γενιάς στα benchmarks και είναι συνήθως φτηνότερος. χέσε τα benchmarks το μόνο που σου λένε είναι το πόσο καλά τρέχουν το benchmark. θα αγόραζες μηχανή με βάση τα πόσα άλογα έβγαλε στο δυναμόμετρο;
Η διαμάχη σχετικά με την ανάλυση οθόνης έχει πολύ γέλιο. Ο η μία πλευρά ωρύεται ότι πιξελιάζει η εικόνα στις 15 ίντσες και βγαίνουν τα μάτια, η άλλη λέει ότι δεν χρειάζεται 1080p και ότι "κουράζει" την κάρτα γραφικών άδικα το κινητό μου έχει 1080p οθόνη, παίζει 3d παιχνίδια σε 60fps και 1080p video σε 60 fps. από που τους ήρθε η ιδέα ότι το 1080p κουράζει την κάρτα γραφικών, ένας θεός ξέρει
Ορυμαγδός για το ΑΜD ή intel, πιο πολλή φανατίλα και από το japan VS europe. intel και πάλι intel στους επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης έχει το πάνω χέρι με διαφορά
το κινητό μου έχει 1080p οθόνη, παίζει 3d παιχνίδια σε 60fps και 1080p video σε 60 fps. από που τους ήρθε η ιδέα ότι το 1080p κουράζει την κάρτα γραφικών, ένας θεός ξέρει
Δείξε μας λίγο το "κινητό" σου.
sugariasgeorge
12/05/2016, 16:21
Ο άμοιρος ακόμα μορφώνεται...
τελευταία "ευρήματα" τα οποία δεν δείχνουν να στερούνται λογικής:
Προτιμήστε ίντελ 6ης γενιάς. ο νέος ι3 έχει τις επιδόσεις του ι5 5ης γενιάς στα benchmarks και είναι συνήθως φτηνότερος.
Προτιμήστε ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Δεν έχει απαραίτητα καλύτερες επιδόσεις αλλά δεν "κλέβει" από την κύρια μνήμη και γενικά ελαφρώνει το φορτίο του επεξεργαστή.
Προτιμήστε ssd όπως έχετε όλοι σας πει και εδώ μέσα. Σε μερικά λάπτοπς (λενόβο Β51-80 πχ) έχει αυτοκολλητάκι στις βίδες που στηρίζουν τον σκληρό, το οποίο αφαιρούμενο προκειμένου να βάλεις τον ssd ακυρώνει την εγγύηση... Και σχετικά λίγα έρχονται με προεγκατεστημένο ssd, ακόμα.
Η διαμάχη σχετικά με την ανάλυση οθόνης έχει πολύ γέλιο. Ο η μία πλευρά ωρύεται ότι πιξελιάζει η εικόνα στις 15 ίντσες και βγαίνουν τα μάτια, η άλλη λέει ότι δεν χρειάζεται 1080p και ότι "κουράζει" την κάρτα γραφικών άδικα, τραβάει πιο πολύ ρεύμα από την μπαταρία και κάνει το desktop τόσο μικρό που δεν το βλέπεις... Αυτό το τελευταίο υπερβολή, εκτός αν έχεις θέμα με τα μάτια, το είδα "πρώτο χέρι" ή μάτι τέλος πάντων.
Στο probook που έχει την "κλασσική" χαμηλή δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει jaggies στα γράμματα. Στις γραμμές του σχεδίου όντως λίγο μπερδεύει και θέλει να ζουμάρεις για να κάνεις "αγκίστρωμα" από το σωστό σημείο. Συμφωνία παραδόξως στο ότι dell και lenovo έχουν τις "χειρότερες" οθόνες και στο ότι όλες οι οθόνες των "φτηνών" λάπτοπς είναι γτπκ λόγω ΤΝ.
Ορυμαγδός για το ΑΜD ή intel, πιο πολλή φανατίλα και από το japan VS europe. Οι διαδικτυακοί μηχανολόγοι μηχανικοί ακόμα σφάζονται για να αποδείξουν ότι δύο επεξεργαστές των 15W έκαστος έχουν διαφορετική θερμική συμπεριφορά και ο πρώτος βράζει αυγό ενώ ο δεύτερος ψύχει αυτοκίνητο κολλημένο σε κίνηση στο Σύνταγμα με καύσωνα. Το αυτό για radeon VS geforce στα γραφικά, με τους θιασώτες του "όλα σε ένα" να μιλούν με απαξιωτικά λόγια για όλες τις ξεχωριστές κάρτες γραφικών - εκτός αν πρόκειται για gaming rig.
Η διαμάχη για τις μάρκες επίσης είναι διασκεδαστική σαν το προαναφερθέν VS. Όλοι τα θεωρούν όλα χρέπια, κακά VFM, αυτοδιαλυόμενα :lol: Ιστορίες για καμένες μητρικές, καμένες VGA, καμμένα τροφοδοτικά και σπασμένα βύσματα τροφοδοσίας, καμένες οθόνες, σπασμένα άγκιστρα οθόνης, καλωδιοταινίες που αποκολλώνται ή κόβονται... Σέρβις του εξωτερικού που είναι πιο γρήγορα από Ελληνικά, σέρβις ανύπαρκτα, σπασμένα λάπτοπ από νεύρα... Άλλοι θεωρούν "επί γης θεούς" μαγαζιά στην Αγγλία και Γερμανία (χωρίς να νοιάζονται για πληκτρολόγια και εγγύηση) άλλοι θεωρούν ότι αν δεν δώσεις ενάμιση χιλιάρικο δεν είσαι καν άνθρωπος...
Εννοείται πως απλά διάβαζα, δεν έγραψα. :lol:
Και κάπου εκεί θα έλεγα άντε γαμηθείτε όλοι σας (όχι εσείς, οι κατασκευαστές λάπτοπς) και θα έκλεινα ανοιγα το θέμα οριστικά με νέο desktop το οποίο "εύκολα" βρίσκεις τι υλικά να ανακατέψεις χωρίς μη μα μου αν και αστειάκια.
Επιβεβαιώθηκε ο sp γιατί ο Κλωτσό κατέβασε την τιμή σε κάποια από τα κομμάτια που είχαν "μαγικά" ανέβει την Μ. Δευτέρα.
Το διασκεδάζω γενικώς γιατί βλέπω πως ο κόσμος των φαν των πισιούτερ δεν είναι διαφορετικός από αυτόν των μηχανών.
.
αναμενουμε...:a014::a014::a014:
amyroukai
12/05/2016, 16:58
@sp
Τα βασικότερα που θέλω όλοι τα κάνουν.
Τα λίγο πιο ειδικά επίσης όλοι τα κάνουν με μικρούς συμβιβασμούς. Αφού δουλεύει μία χαρά αυτό που θέλω ο i5 gen2, σιγά μην κολλάει ο 5th ή ο 6th gen.
Τιμές ανταλλακτικών και διαθεσιμότητα δεν ξέρω για καμιά μάρκα. After sales επίσης "μαυρη τρύπα" γιατί καλές και κακές ιστορίες διαβάζει κανείς για όλα. Και τίθεται και το ζήτημα της παραεισαγωγής και κάλυψης αυτής στην ημεδαπή.
Το τρίτο... Ορίζοντας συμβίωσης, όσο ζήσει. Δεν τα αλλαζω αν δεν διαλυθούν. Προτιμώ να ζήσει αρκετά :)
To desktop ας πούμε μετράει 10ετία νομίζω. Αφού δουλεύει... Οκ, έχω "στερηθεί" τα παιχνίδια. Big deal... Βαρέθηκα να ξηλωνομαι κάθε δεύτερο χρόνο.
Η τιμή στο ράφι, γιατί δεν έχει βαρύτητα...;
από που τους ήρθε η ιδέα ότι το 1080p κουράζει την κάρτα γραφικών, ένας θεός ξέρει
Αυτό που λες ισχύει και στα κινητά. πχ, LG G3, χαντακώθηκε από την οθόνη του και την αδυναμία του υποσυστήματος γραφικών να αποδώσει καλά, ενώ σε χαμηλότερης ανάλυσης κινητά το ίδιο υποσύστημα "έραβε".
Και τέλος πάντων... χαζεύοντας και σε ξένα μέρη είδα πολυ-προτεινόμενο το Lenovo B51-80 που ανέφερα πριν. Πλεονεκτεί σε τιμή (380 ευρώ 15άρι με i3-6100U/4GB/500GB/Radeon M330) είδα μερικά unboxing videos είναι λίγο "ψευτικο" σε ποιότητα πληκτρολογίου. Θέλει... χμ. Είτε 4GB ακόμα είτε δύο φρέσκα 4άρια (γιατί διάβασα διάφορα περίεργα για το mix&match σε μνήμες) και έναν SSD, ήτοι άλλα 100 ευρώ. OS πες τηλεφωνώ στην MS και ζητάω να περάσω εκεί την άδεια του desktop, ξέρω γω... "Πειρατικά" τα τελευταία αρκετά χρόνια δεν έχω βάλει.
Στα 530-550 έχει και έκδοση ι5-6200/4GB/1ΤΒ/1080p πάλι άνευ OS. Αλλά ότι πάρεις, cash.
Και εκεί καλύπτει η HP από μεγάλες αλυσίδες, που έχει και 1080p και απλά HD μοντέλα με τους ίδιους επεξεργαστές και ποιοτικότερο σασί σε 24 άτοκες αλλά και λίγο ακριβότερα... Που τελικά δεν είναι ακριβότερα γιατί δεν "χρειάζεται" να ψωνίσεις τίποτα. Χμ, άντε ίσως ram σε μερικές περιπτώσεις.
Και που 'ν' το κόλλημα; Γράφουν λοιπόν αρκετοί (και εδώ) τα HP διαλύονται/καίγονται/χαλάνε (και η πόρνη η HP έχει χαλασμένα λινκ στην σελίδα της, οπότε δεν μπορείς να δεις πόσο τιμώνται οι 3ετείς επεκτάσεις εγγύησης, αλλά πες ότι είναι όπως έξω περίπου στο κατοστάρικο). Το ίδιο φυσικά γράφουν και για τα λενόβο ότι είναι γτπκ πλην thinkpads. Και τα Dell οικιακά και σειρά 3χχχ εμφανίζονται 'ρδέλα (αλλά εκεί γράφουν πως πάει τεχνικός και αλλάζει κουμπιά/οθόνες κλπ). Και τα ASUS διαλάνε αλλά ορκίζονται ότι το σέρβις στην Ιταλία είναι τσακ-μπαμ. Και τα Toshi "είναι πλέον χρέπια δεν είναι αυτά που ήταν". Ντάξει όλοι λένε όχι τούρμποξ...
Οπότε το ερώτημα που με ταλαιπωρεί είναι... ποιά μαλακία να αγοράσω πεντ' έξι κατοστάρικα που ΘΑ χαλάσει μετά από ένα χρόνο, γιατί πλέον ΟΛΑ διαλάνε;;; Δεν ξέρω ρε παιδιά, ΟΚ έχει και πλάκα όλο αυτό και γελάτε και καλά κάνετε.
Αλλά σαν πελάτες, αν διαβάζατε πως ότι μηχανάκι και να πάρετε θα έχει αξιοπιστία παπιού από τα άλεξπακ, θα δίνατε λεφτά στην όποια "επώνυμη" εταιρία...;
George_Sp
12/05/2016, 17:50
Εμπιστέψου αυτά που σου λένε οι επαγγελματίες του χώρου για Dell after sales ως κορυφαία.
Αν πας σε HP ή Samsung λόγω οθόνης (μπας και τύχει κάνα IPS αντί TN) τότε το after sales ειναι μέτριο και προφανώς δε θα το λουστείς μέχρι να συμβεί.
Για την περίπτωσή σου πάντως σου προτείνω το παρακάτω. ένα ντιμάκι 4gb ακόμα στα 20ευρώ και έναν ssd 240gb στα 70ευρώ και τα έχεις όλα. ακόμα και ελαφρύ gaming.
http://www.mgmanager.gr/notebooks/51422-dell-inspiron-15-3543-i5-5200u1564gb500gbnvidia-gt-820m-2gblinux-2y-nbd.html
κάνει και δόσεις με πιστωτικές.
amyroukai
12/05/2016, 19:29
Το εν λόγω δεν παίρνει την δική μου κάρτα, ατυχώς.
έχει όμως άλλα δύο dell σε μαγαζιά που την παίρνουν, σε λεφτά που δεν είναι "παράλογα" τα οποία θα δω από κοντά. Στα online reviews οι οθόνες κυμαίνονται από άσχημες ως τραγικές με σημαντικές χρωματικές αποκλίσεις/αναστροφή χρωμάτων στις 45 μοίρες θέασης. Όχι, δεν θα το βλέπω υπό τέτοια γωνία. Αλλά το probook είναι ήδη οριακά ανεκτό σε αυτόν τον τομέα, λίγο κάθεσαι πίσω στην καρέκλα και "σκουραίνει" η οθόνη. το φτηνιάρικο νετμπουκ είναι καλύτερο, σε αυτόν τον τομέα.
Εμπιστέψου αυτά που σου λένε οι επαγγελματίες του χώρου για Dell after sales ως κορυφαία.
Προσυπογράφω, 2 φορές τους χρειάστηκα και τις 2 φορές ήρθαν στον χώρο μου, το πήραν, το έφτιαξαν και μου το ξαναέφεραν στον χώρο μου σε 2 εργάσιμες.
Στην 1 ειχε χαλάσει η υποδοχή (πριζάκι) τροφοδοσίας και επειδή δεν είχαν ανταλακτικό και για να μην περιμένω πότε θα έρθει, μου άλλαξαν ολόκληρη την μητρική :uplate:
Άψογοι, όντως. Το έχω 6 χρόνια και παράπονο ουδέν :)
Τελικά ο Αμυρου δεν πήρε N/B, διασπορά ψευδών ειδήσεων, fail alert που λέμε και στο χωριό μου.
Κρίμας. :(
Τελικά η αγορά laptop είναι μη βιώσιμη, επονείδιστη και επαχθής τη σήμερον ημέρα.
amyroukai
12/05/2016, 20:14
Η επιλογή λάπτοπ είναι πάντως. Και δεν υπάρχει το αντίστοιχο του Vstrom... :bawl:
el-Gatto
12/05/2016, 22:26
Αμυρού...ελα τώρα...πες την αλήθεια...θες να μας σπασεις τα νεύρα κ να βάλουμε όλοι βερεσέ να σου πάρουμε ένα ...ναι...; :p :lol: :bawl:
Δείξε μας λίγο το "κινητό" σου.
τί, επειδή είναι 6.4"; νομίζεις τα υπόλοιπα που είναι 5.5" ή 5", υστερούν σε επιδόσεις ή σε ανάλυση; Το κινητό μου είναι το ίδιο hw (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5596&idPhone2=5540) με το xperia z1 που έχει ανθρώπινες διαστάσεις.
σιγά μη σκαλώσει λάπτοπ του 2016 με ανάλυση που έχουμε στους υπολογιστές πάνω από 10 χρόνια να πω ότι είχε uhd/4k ή τίποτα τρελό, οκ, ίσως...
Αν συνδυάσει κανείς τις ώρες που πρέπει να έχεις φάει στο ψάξιμο με ένα μέτριο ωρομίσθιο, πρέπει να σου έχει "κοστίσει" η υπόθεση όσο ένα επίχρυσο alienware
Αν συνδυάσει κανείς τις ώρες που πρέπει να έχεις φάει στο ψάξιμο με ένα μέτριο ωρομίσθιο, πρέπει να σου έχει "κοστίσει" η υπόθεση όσο ένα επίχρυσο alienware
Μα δεν κατάλαβες, δεν είναι η αγορά που του αρέσει, η διαδικασία είναι. Το ψάξε ρώτα δοκίμασε κλπ. Θα μελαγχολήσει όταν τελικά καταλήξει και το πάρει.
Μα δεν κατάλαβες, δεν είναι η αγορά που του αρέσει, η διαδικασία είναι. Το ψάξε ρώτα δοκίμασε κλπ. Θα μελαγχολήσει όταν τελικά καταλήξει και το πάρει.
Μόλις θα καταλήξει, θα ξεκινήσει έρευνα για το επόμενο
notakos600
13/05/2016, 11:19
Είπα κι εγώ να πάρω ένα λαπτοπάκι να το έχω κάβα...κάνω ένα ψαχτήρι 5 λεπτά και οκ....έτοιμος!
Οικονομικότατο....1.400 ευρώπουλα....πτνα κρίση....βασικά ζαχάρωνα το άλλο...με τα 3.340....
Dell Inspiron 7359 i7 (Intel Core i7 6500U/8 GB/256 GB/Intel HD Graphics520)
358596
Δεν θέλει κόπο...θέλει τρόπο το ψαχτήρι...
Υπάρχει και αυτο.
http://pcrama.gr/e-shop/index.php?dispatch=products.search#/category/3
Μόλις κατέθεσα μπόλικα για την αγορά τουτου δω του κοσμήματος, για να καλύψω πελάτη μου.
http://www.toshiba-greece.com/laptops/product-filter/?sFamily=portege&sSeries=portege-z30-a
Αύριο στα χέρια μου για τα περαιτέρω. Νομίζω το Σάββατο προβλέπεται συναρπαστικό
edit
το πρώτο είναι όχι το δεύτερο
άλλο ένα κόσμημα φεύγει σήμερα
ASUS Zenbook UX303UB-R4111T - Ultrabook - Intel Core i5-6200U 2.3 GHz - 13.3" Full HD LED - Windows 10 64-bit
τι διάολο που είναι η κρίση??? Όλοι την έχουν ψωνίσει με τα μικρά και ακριβά. Μόδα είναι και θα περάσει όπως κάποτε με τα 17άρια ???
AristidisZ
17/05/2016, 11:02
ASUS Zenbook UX303UB-R4111T - Ultrabook - Intel Core i5-6200U 2.3 GHz - 13.3" Full HD LED - Windows 10 64-bit
τι διάολο που είναι η κρίση??? Όλοι την έχουν ψωνίσει με τα μικρά και ακριβά. Μόδα είναι και θα περάσει όπως κάποτε με τα 17άρια ???
Αν έχεις κάνα 17άρι για σκότωμα σφύρα :p
amyroukai
17/05/2016, 11:04
Όχι δεν είναι θέμα μόδας. αν θέλεις λάπτοπ για την φορητότητα on the road, το 11-14 ιντσών είναι σαφέστατα προτιμότερα. Χωράνε σε κάθε τσαντάκι, πολύ μικρότερο βάρος, ένα 6ωρο χρήσης... Αν είσαι πωλητής κλπ και δεν σε καλύπτει κινητό/ταμπλέτα...
Εκτός αν έχει γίνει το μικρό λάπτοπ το "άιφον" του 2016...
Δεν υπαρχει μεγαλο και μικρο
Υπαρχει μεγαλυτερο και μικροτερο. Εδω υπαρχουν αλλοι που χρησιμοποιουν 7 ιντσων ταμπλετες και κανουν μια χαρα την δουλεια τους.
Οσοι παιρνουν μικροτερα απο τα 15.6 λογικα ο πρωτος λογος που τα αγοραζουνε ειναι για την φορητοτητα. Το 15.6 το μεταφερεις απο το καναπε στο γραφειο απο το γραφειο στο κρεβατι , απο το κρεβατι στο τραπεζακι της βεραντας. :p Οχι οτι δεν εχω μια ωραια τσαντουλα πλατης της dell για το 15.6 αλλα ειναι πιο μικρο , πως να το κανουμε.
Μπιλ.
Αυτό είναι με το μεταλλικό σασι;
notakos600
17/05/2016, 13:40
Όχι δεν είναι θέμα μόδας. αν θέλεις λάπτοπ για την φορητότητα on the road, το 11-14 ιντσών είναι σαφέστατα προτιμότερα. Χωράνε σε κάθε τσαντάκι, πολύ μικρότερο βάρος, ένα 6ωρο χρήσης... Αν είσαι πωλητής κλπ και δεν σε καλύπτει κινητό/ταμπλέτα...
Εκτός αν έχει γίνει το μικρό λάπτοπ το "άιφον" του 2016...
Τα έγραψες όλα αμύρου!!!
Nostradamus
17/05/2016, 14:53
Τα έγραψες όλα αμύρου!!!
Εμ εχει ενα χρονο τωρα κανει διατριβη στο θεμα... Αν δεν τα εγραφε αυτος ολα ποιος θα το εκανε... :bawl::bawl:
amyroukai
25/05/2016, 22:00
έχω "ερωτευθεί" το pavillion star wars edition.
ανωμαλία ρε γμτ...
εγώ ανησυχώ όταν θα το αγοράσει και το thread θα σβήσει... Όταν συμβεί τελικά, ας το κάνει κάποιος sticky για να φαίνεται, που ενώ σε άλλα threads αλληλοβριζόμαστε, με πόση υπομονή, επιμονή και αγάπη βοηθάμε τους συμφορουμίτες να βρούνε ένα μηχάνημα που τους κάνει, είτε είναι μοτοσικλέτα είτε λάπτοπ
Μπιλ.
Αυτό είναι με το μεταλλικό σασι;
Ναι και είναι σφαίρα το γαμίδι. Σόρυ για την καθυστερημένη απάντηση αλλά δεν έχω τελειώσει ακόμα με την μετακίνηση του μαγαζιού και μπαίνω από καθόλου έως ελάχιστα.
amyroukai
26/05/2016, 19:54
Τέλος της σεζόν...
Ενάμιση μήνα μετά, αποφάσισα.
Βάρος στην απόφαση, τα εξής δεδομένα:
-Δόσεις :)
-Ικανοποιητικά ισχυρή CPU I5-6ης γενιάς
-Εξαιρετική IPS οθόνη, 1080p
-Ικανοποιητικά ισχυρή GPU Geforce940
-Ένα module 8GB με χώρο για άλλο ένα
-Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο (Ναι είναι gimmick αλλά και βοηθητικό αν δουλεύεις/σπαμάρεις βράδι)
-Extreme styling με υπομηδενική σοβαρότητα
Κακά:
-Μέτρια μπαταρία που δεν πειράζει πολύ (4ωρο ή κάτι τέτοιο το λιγότερο, αρκετό είναι)
-Θέλει SSD
-Extreme styling με υπομηδενική σοβαρότητα
-Διάβασα αρκετούς που γράφουν ότι η HP δεν έχει καθόλου καλή ποιότητα πιά και για θεματάκια ψύξης σε συγκεκριμένες σειρές. Αλλά αρκετά προβλήματα με όλες τις μάρκες βρίσκεις στο ίντερνετ αν ψάξεις και αρκετούς οργισμένους με οποιονδήποτε κατασκευαστή.
Είδα πολύ πράμα, διάβασα πολύ πράμα. Οι περισσότεροι προτείνουν Lenovo ή MSI ή ASUS. Το κακό με δαύτα είναι ότι είναι παραεισαγωγές τα περισσότερα στο σκρουτζ από Βαλκάνια/Πολωνία, με ότι αυτό συνεπάγεται σε πιθανή ανάγκη κάλυψης (που μπορεί όλα ΟΚ μπορεί και όχι), στο πληκτρολόγιο που δεν έχει χαρακτήρες κλπ (ξέρω, διορθώνεται με αυτοκόλλητα αλλά...) και στο μετρητό. Ωραίες τιμές σε κάποια μοντέλα έχει η Γερμανία, αλλά ισχύουν τα ίδια. Επίσης, ένα PC που το παίρνεις πες ένα 450άρι χωρίς OS, βάλε 50-100 τα παραθύρια, τόσα ακόμα ένα SSD, μιά αξιόλογη μνήμη... Και μένεις και με μιά μέτρια/κακή οθόνη. Και τα έχεις πληρώσει 600 cash... Επίσης απερρίφθησαν όλα όσα είχαν γυαλιστερές οθόνες συλλήβδην και ασυζητητί.
Πολύ κοντά έφτασα στο να παραγγείλω ένα Thinkpad τα οποία και όμορφα είναι και σκυλιά του πολέμου είναι και το κόκκινο κουμπάκι ποντίκι πολύ βολικό. Τα 700+ ευρώ cash σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να υπάρχουν ως κάβα γιατί δεν ξέρεις ποτέ... Αυτό επίσης με 1080p IPS πανελάκι. Κουκλί. Και είναι το μόνο που με κολάζει ακόμα.
Επίσης σκέφτηκα την λύση refurb πάλι. Κακές (ούτε καν μέτριες) οθόνες και... είναι μηχανάκια 4-6 χρόνων. Ναι ΟΚ, ποιότητα επαγγελματική. Και... Αυτό.
Backup plan... Το αμέσως "χειρότερο" μοντέλο, με απλή 1080ΤΝ οθόνη (αρκετά αξιοπρεπή), 2GB μνήμης λιγότερα και 128SSD. Και 150 ευρώ πιο λίγα, αλλά δεν φαίνονται τόσα πολλά στην δόση.
Κύριοι... HP Star Wars it is και may the force be with it. Αύριο; Σάββατο; Τέλος πάντων, θα πεταχτώ να το πάρω. Και να βρω και έναν Samsung 850 ή HyperX...
http://h20195.www2.hp.com/v2/default.aspx?cc=gr&lc=el&oid=9093504
Οπότε αν παίζει κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ άσχημο με δαύτο, περικαλώ κράχτε. Αλλιώς καλοδούλευτο να είναι.
άμα δεν δούμε φωτο με ονομαστική απόδειξη και βίντεο ανμποξιν δεν πιστεύουμε λέμε
AUFGEBRACHT
26/05/2016, 21:31
Κύριοι... HP Star Wars it is και may the force be with it. Αύριο; Σάββατο; Τέλος πάντων, θα πεταχτώ να το πάρω. είναι.
359756
AUFGEBRACHT
26/05/2016, 21:50
Το είχε πάρει το μάτι μου εκεί κοντά στα Χριστούγεννα, αν δεν κάνω λάθος το είχαν πρωτοφέρει τα Public και σε τσουχτερή τιμή, ελέω Star Wars. Ουσιαστικά πρέπει να είναι ένας απλός Pavilion "ντυμένος" φανταχτερά για τους θιασώτες της ταινίας, δεν είναι τυχαίο το λανσάρισμά του μαζί με την προβολή της ταινίας. Ομολογουμένως είναι αρκετά "εκκεντρικό" laptop λόγω εμφάνισης, ο Σέλντον Κούπερ φαντάζομαι θα ξετρελαινόταν (εάν προσπερνούσε την αποστροφή του για την γραμμή εξυπηρέτησης της ΗΡ). Από bloatware δεν ξέρω πως τα πάει, καθώς είναι φορτωμένος με ταινίες, βιντεάκια, ταπετσαρίες, φωτό, screensavers και γενικά υλικό σχετικά με την ομώνυμη σειρά ταινιών.
Το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι αρκετά ποιοτικό και εργονομικό, το υπόλοιπο σώμα σκέτο πλαστικό που έτσι που το βλέπεις σε κάνει να νομίζεις ότι είναι μεταλλικό ή δεν ξέρω κι εγώ τι εξωτικό υλικό. Έχει σίγουρα αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά, αλλά δεν ξέρω πως τα πάει στον τομέα vfm... Όπως και να έχει αφού το έχεις αποφασίσει καλορίζικος!!!!
32 ολόκληρες σελίδες μετά...... επιτέλους! :beer:
Αλλά θα περιμένω αυτό που είπε ο Βασίλης για σιγουριά :lol:
32 ολόκληρες σελίδες μετά...... επιτέλους! :beer:
Αλλά θα περιμένω αυτό που είπε ο Βασίλης για σιγουριά :lol:
Στασου.......βιαζεσαι........
Για ποντικι δεν μιλησαμε.............:D
AUFGEBRACHT
26/05/2016, 22:29
Μισές δουλειές θα κάνει;
359763
:moutza:ναι, λέγε εσυ :moutza: βάζε φυτιλιές :moutza: να πάμε άλλες 32 σελίδες :moutza:
:bawl::bawl:
Πρεπει να το δουμε ποιο σοβαρα το θεμα.
Να εξετασουμε την γωνια κλισης του καρπου σε σχεση με τον οριζοντιο αξονα και σε σχεση με το νοητο τοξο που θα εχουν τα δαχτυλα που θα πιεζουν τα κουμπια.
Να μην ξεχασουμε δε τον υπολογισμο της δυναμεως που χρειαζεται να ασκηθει στο καθε πληκτρο ωστε να ειναι εντος επιθυμητων οριων.
Την εμβελεια της συσκευης καθως και την ακριβεια αυτης στο να διαβαζει πασης φυσεως επιφανεια.......
"Τι νομιζετε κυριε Σερμπεκο ..........κριτσινια σπαμε;"
Χαρρυ Κλυν
:D
sugariasgeorge
26/05/2016, 22:40
φιλαρακι μου καλο...μην ακους τον γαμωμποουλερ...
εγω μαζι σου ειμαι...:evil:
:a014::a014::a014:
kalgeorge
26/05/2016, 22:43
τελικα και hp που δεν ηθελες πηρες, και bloatware γεματο (από σταρ γουορς κιετσ ) και με λεφτα που επαιρνες δυο λαπτοπ :lol::lol:
για δεν το εκανες νωρίτερα ρε μαν να ξεμπερδευες? :lol::lol:
καλοριζικο και καλοδουλευτο
:beer::wave2:
αν δε δω λαπτοπ δεν πιστευω τιποτα :cry:
359766
Το είχε πάρει το μάτι μου εκεί κοντά στα Χριστούγεννα, αν δεν κάνω λάθος το είχαν πρωτοφέρει τα Public και σε τσουχτερή τιμή, ελέω Star Wars. Ουσιαστικά πρέπει να είναι ένας απλός Pavilion "ντυμένος" φανταχτερά για τους θιασώτες της ταινίας, δεν είναι τυχαίο το λανσάρισμά του μαζί με την προβολή της ταινίας. Ομολογουμένως είναι αρκετά "εκκεντρικό" laptop λόγω εμφάνισης, ο Σέλντον Κούπερ φαντάζομαι θα ξετρελαινόταν (εάν προσπερνούσε την αποστροφή του για την γραμμή εξυπηρέτησης της ΗΡ). Από bloatware δεν ξέρω πως τα πάει, καθώς είναι φορτωμένος με ταινίες, βιντεάκια, ταπετσαρίες, φωτό, screensavers και γενικά υλικό σχετικά με την ομώνυμη σειρά ταινιών.
Το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι αρκετά ποιοτικό και εργονομικό, το υπόλοιπο σώμα σκέτο πλαστικό που έτσι που το βλέπεις σε κάνει να νομίζεις ότι είναι μεταλλικό ή δεν ξέρω κι εγώ τι εξωτικό υλικό. Έχει σίγουρα αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά, αλλά δεν ξέρω πως τα πάει στον τομέα vfm... Όπως και να έχει αφού το έχεις αποφασίσει καλορίζικος!!!!
καλά τώρα και συγνώμη αλλά χαζός είσαι??
Τέλειος είναι Γιάννημ" τέλειος και VFM και VHF και UHF και ότι πρέπει είναι. ταμάμ που λένε, για σένα, σα να σε είχαν στο μυαλό τους εκεί στην εσχατιά της τεχνολογίας οι της ΗΡ όταν τον σχεδίαζαν. Πάρτο το τιμημένο λέμε!!
kalgeorge
26/05/2016, 23:08
Πάρτο το τιμημένο λέμε!!
σε φαση που αν αλλαξει ξαφνικα η τιμή, να τσοντάρουμε και εμεις λεμε
:lol::lol::lol::lol::lol:
amyroukai
26/05/2016, 23:17
Μιλ μερσί.
Δεν το έκανα νωρίτερα το ατόπημα διότι είχα την εντύπωση ότι... υπάρχει αυτό που "θέλω" σε πολύ λιγότερα λεφτά. Και δεν. Θα έπαιρνα AMD από πριν το Πάσχα που είναι καλό VFM αλλά όλοι είπατε όχι, λόγω θερμοκρασιών. Από το να πάρω κάτι που προφανώς και θα δούλευε όπως "πρέπει" αλλά και θα μου τσάκιζε τα νεύρα κάθε φορά με κάτι, πήρα την απόφαση ότι πρέπει να ανέβω αρκετά περισσότερο από το επιθυμητό σε λεφτά. Τα οποία δεν είναι ευκολοεύρετα και μιά φωνούλα μου λέει μην τα πετάς έτσι, αλλά τέλος πάντων, αφού τα παίρνω και τα κρατάω "όσο ζήσουν" τα αντικείμενα που αγοράζω, δεν γαμιέται... Ας είχαν και οι άλλοι αντίστοιχες συμφωνίες με τις αλυσίδες διανομής και η DELL ας πρόσεχε τις οθόνες της που είναι για τα σκουπίδια συγκριτικά.
Από Bloatware από ότι είδα έχει αλλά και δεν έχει. Εξαιρουμένων εικονιδίων-ήχων-ταπετσαριών και κάτι τρέιλερ κλπ, είναι καθαρό και έκανε εντύπωση και στους revιewers αυτό. Και σε τελική ανάλυση πάντα μπορείς να ρίξεις μιά καθαρή εγκατάσταση να ξεμπερδεύεις (στον SSD). Ακυρώνεται ο μισός χαβαλές, αλλά πάντα μπορεί να γίνει ένας κλώνος του ορίτζιναλ δίσκου και να τα έχεις πίσω.
Με την εμφάνιση όντως είναι geeky και βγαίνει τρελά το παιδί μέσα μου αλλά σκέφτομαι το τι γέλιο έχει να πέσει έτσι και βγει ΑΥΤΟ το πράγμα σε καμμιά δουλειά.
@Auf σαν VFM είναι και δεν είναι, με την τιμή που έχει τώρα, όχι με την χριστουγεννιάτικη, τότε ήταν να το βαζελινώσουν και να το κάνουν υπόθετο. IPS οθόνη ας πούμε λίγα έχουν. Και όσα είναι φτηνότερα δεν είναι καλύτερα σε προδιαγραφές με εξαίρεση το Thinkpad που λογικά υπερέχει σε ποιότητα κατασκευής αλλά είπαμε. Για αυτό είπα να ρίξω και μιά live ματιά στο αμέσως πιο κάτω σε specs που έχει i5-6200/6GB/SSD128GB/intel520 με την TN1080p οθόνη αν με ικανοποιεί. Είναι και "σοβαρό" ασημί. Πουτάνα HP, θέλεις να την αποφύγεις και δεν μπορείς... Τα πλαστικά του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι καλύτερα από DELL 5xxx, DELL 3xxx που έχω περιεργαστεί και από τα Lenovo 300/B50.
Ποντίκια κύριοι, τα τελευταία πολλά χρόνια έχω βολευτεί τα Microsoft, είναι αρκούντως μεγάλα για την παλάμη μου (ΧΧL γάντι) και ποιοτικά δεν είχα κανένα παράπονο. Οπότε δεν έχω απορίες και πολλά πολλά να διαλέξω. Η μόνη περίπτωση να έπαιζα αλλού θα ήταν αν υπήρχε φτηνό/καλό trackball που κάποτε το δούλευα και το είχα συνηθίσει, αλλά δεν, το είχα ψάξει για το desktop πάλι σχετικά πρόσφατα. Κι εδώ που τα λέμε, έχω το ποντίκι από το ασύρματο σετ του desktop μου και "κάθεται", χαλαρά χρησιμοποιώ αυτό.
Μιλ μερσί.
....... Ακυρώνεται ο μισός χαβαλές, αλλά πάντα μπορεί να γίνει ένας κλώνος του ορίτζιναλ δίσκου και να τα έχεις πίσω.
Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, τουλάχιστον όχι όπως τα ήξερες. Ο δίσκος σου είναι δομημένος με το νέο standard που ονομάζεται GPT και όχι MBR που ήξερες μέχρι τώρα οπότε η κλωνοποίησή του απαιτεί πολύ ειδικά εργαλεία και γνώση, δεν είναι απλή υπόθεση. Στο λέω για να μην πέσεις στην λούμπα και νομίζεις ότι έχεις κλώνο και τελικά αποδειχτεί άνθρακες ο θησαυρός
πάρε κι αυτό αφού σου αρέσει το διάβασμα να μάθεις τις διαφορές και την νέα τεχνολογία
http://www.howtogeek.com/193669/whats-the-difference-between-gpt-and-mbr-when-partitioning-a-drive/
amyroukai
27/05/2016, 20:51
Μπινιά...
Δεν υπήρχε κομμάτι...
Δευτέρα ή Τρίτη...
Πιτσιρίκος 20αρης με polo shirt ΗΡ. Και windows10. "Είναι ωραίο αλλά για τι χρήση το θέλετε;" Για τα πάντα. "Αυτό είναι gaming, να σας δείξω ένα άλλο;" Άντε δείξε το τάδε. "Α πολύ ωραίο, business model". Ή οθόνη καλή, αλλά ή διαφορά με την IPS φαινόταν πολύ. "Καλό, αλλά θα πάρω το άλλο". Geek με μπλουζάκι του μαγαζιού. "Για τι χρήση προορίζεται;" Φίλε μου, αυτό θα πάρω, δες αν το έχεις σε παρακαλώ. Κόλλημα, είναι gaming. Ρε μεν, gaming με geforce940???? Oι Σελντον κοιτάζονται. Ο ένας λέει "αυτό δεν μας το είπαν στην εκπαίδευση". Εγγύηση αντιπροσωπείας έχετε; Έρχεται ο άλλος πάλι με τα κακά νέα. "Να σας πω για την δική μας, είναι καλύτερη απο την εργοστασιακή. Άμα δεν φτιάχνεται σας πιστωνουμε τα λεφτά σας πίσω". Μπλα μπλα ξέρετε αυτό το gaming μπλα μπλα...
Τέλος πάντων. Θα δω και που πωλείται ή επέκταση της hp γιατι ο Σελντον #1 δεν ήξερε... η εκπαίδευση φταίει.
Τρίτη...
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 20:59
Μπινιά...
Δεν υπήρχε κομμάτι...
OXIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!
thunder ace
27/05/2016, 20:59
ενα Panigale μεχρι το μποι σου θα ταξω,αρκει να γινει(παναγια μου):eleison::tooth:
:lol:
Μλκ αμύρου δεν έχεις τύχη ρε!
Ούτε εσύ ούτε εμείς! :lol:
thunder ace
27/05/2016, 21:02
προβλεπω ενα γεματο σαββατοκυριακο.Και θα κοιμομαστε με βαρδιες.
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 21:06
Κάθε εμπόδιο για καλό...μπορεί να βγάλει η ΗP μοντέλο Game of Thrones edition που να του αρέσει πιο πολύ.
amyroukai
27/05/2016, 21:09
Δεν ρωταω hyperx κόκκινο ή samsung 850... λολ.
thunder ace
27/05/2016, 21:13
sam
thunder ace
27/05/2016, 21:17
Δεν ρωταω hyperx κόκκινο ή samsung 850... λολ.
http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-850-Evo-250GB-vs-HyperX-Savage-240GB/2977vs3494
Nostradamus
27/05/2016, 21:39
https://www.youtube.com/watch?v=QQgKGeEkOEc
αυτο λεμε ετσι ??
kalgeorge
27/05/2016, 21:51
OXIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!
ηηηηηηηηηηημαρτοοοοοοον
παμε να καψουμε το μαγαζι
ωωωωω ρε φίλε ζημιά που πάθαμεεεεε!!!!!!!!!!!!!!
AUFGEBRACHT
27/05/2016, 22:44
ωωωωω ρε φίλε ζημιά που πάθαμεεεεε!!!!!!!!!!!!!!
Μετά τις χτεσινές αυξημένες προσδοκίες και τον ενθουσιασμό, η ψυχρολουσία! Δευτέρα ο NASDAQ θα ξεκινήσει με κράχ!
kalgeorge
27/05/2016, 23:58
Μετά τις χτεσινές αυξημένες προσδοκίες και τον ενθουσιασμό, η ψυχρολουσία! Δευτέρα ο NASDAQ θα ξεκινήσει με κράχ!
επιμενω στην εκδοχή ότι μας τρολαρει
AUFGEBRACHT
28/05/2016, 00:01
επιμενω στην εκδοχή ότι μας τρολαρει
Αν ανακοινώσει ότι κατέληξε σε Dell λόγω ποιότητας οθόνης, τότε να είσαι σίγουρος...
Τώρα κοίτα να δεις σε τι λούμπα έχει πέσει ο άνθρωπος, πρέπει η όποια αγορά να γίνει εντός του μηνός γιατί με τον καινούριο μήνα ανεβαίνει ο ΦΠΑς 1 μοναδούλα. Κι εκεί που τα έχεις όλα ισορροπήσει, τα έχεις βάλει σε μία τάξη αδερφέ, έρχονται οι εγκάθετοι και σου δυναμιτίζουν την όλη προσπάθεια με αύξηση του ΦΠΑ.
Ήμαρτο λέμε ήμαρτο.
amyroukai
28/05/2016, 00:28
Αν δεν είπε ψέμματα ο Σελντον #2 δεν θα αλλάξει ο μήνας.
Το έχουν σε δύο μαγαζιά αλλά βαριέμαι να τρέχω στην άλλη άκρη της αθηνας.
kalgeorge
28/05/2016, 00:39
Αν δεν είπε ψέμματα ο Σελντον #2 δεν θα αλλάξει ο μήνας.
Το έχουν σε δύο μαγαζιά αλλά βαριέμαι να τρέχω στην άλλη άκρη της αθηνας.
σηκωθείτε από κρεβατια καναπέδες πολυθρόνες ή οπου καθεστε και τρεξτε να το παρετεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
amyroukai
28/05/2016, 00:44
Άσε με τώρα, ένα φαγητό βγήκαμε να φάμε, γράφετε άλλες 6 σελίδες και το κινητό δεν βολευει για σεντόνια...