PDA

View Full Version : Συνεννόηση με νοήματα

Nikol1979
28/07/2015, 16:25
Και που λέτε, δυο φορες τις τελευταίες μέρες κόντεψα να τρακαρω με τη χρήση της νοηματικής στο δρομο....

Περίπτωση 1: αυτοκίνητο στον κεντρικό, εχει προτεραιότητα, κι εγω με τη μιση ρόδα εξω περιμενω κενό να περασω. Μου αναβοσβήνει τα φώτα το αμάξι, λεω ευχαριστω, κανω να περασω, βρουυυυυμ(οχι σαν τα δικά μας), παραλίγο να με κόψει. Τελικα δεν ήθελε να μου πει περνα, ήθελε να μου πει "μην τυχόν και ξεμυτισεις".
Περίπτωση 2: σε διασταύρωση που δεν ηταν ξεκάθαρη η προτεραιότητα, ερχεται αμάξι απο δεξιά, αλλα κόβει αρκετά, και λεω γω "με αφήνει", κανω το κεφάλι προς τα κατω για ευχαριστω και παω να περασω, παλι στο Τσακ προλαβα το ντούκου. Αυτος το πηρε μαλλον οτι του ειπα "περνά εσυ".

Μα για πειτε μου, αυτα τα νοήματα, δεν ειναι γενικά λιγο διφορουμενα και κατα περιπτώσεις επικίνδυνα; Εσεις δλδ πως τα χρησιμοποιείτε;

theofilos888
28/07/2015, 16:27
Ανοιγω γκαζι και περναω..... τα χοντα προηγουνται...... με τα σηματα κοντεψαμε να λιωσουμε ουκ ολιγες φορες!!!!!! ;)

karellen
28/07/2015, 16:27
Δεν τα χρησιμοποιούμε.Απλά.

Bob_o_mastoras
28/07/2015, 16:29
Εγω δεν τα χρησιμοποιω και αφηνω προτεραιοτητα παντα αν δεν ειμαι 1000% σιγουρος οτι ο αλλος εχει σταματησει ακομα και αν τη δικαιουμαι εγω.
Ειδικα με μηχανακι.
Δεν ξερεις τι εχει ο αλλος στο κεφαλι του..

BLiTzER
28/07/2015, 16:32
Γενικά ο καθένας το μεταφράζει όπως θέλει. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο στάνταρ. Εγώ, προσωπικά, "παίζω" τα φώτα σύντομα 1 φορά για να δηλώσω ότι παραχωρώ προτεραιότητα και πιο έντονα, με μεγαλύτερη διάρκεια και ίσως περισσότερες φορές, για να δηλώσω ότι δεν παραχωρώ τίποτα ή/και έχεις κάνει μαλακία.

Όλα αυτά με αυτοκίνητο, φυσικά.

BoSS_Man*
28/07/2015, 16:34
Πάντα μα πάντα ακολουθούμε ότι λέει ο ΚΟΚ, πχ έχεις STOP τότε ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ και ας σου κάνει σήματα καπνού, πάντα όποιος έχει προτεραιότητα και έτσι όλα εντάξει και όλοι προσεχτικοί.

Ζεύκας
28/07/2015, 16:35
Και που λέτε, δυο φορες τις τελευταίες μέρες κόντεψα να τρακαρω με τη χρήση της νοηματικής στο δρομο....

Περίπτωση 1: αυτοκίνητο στον κεντρικό, εχει προτεραιότητα, κι εγω με τη μιση ρόδα εξω περιμενω κενό να περασω. Μου αναβοσβήνει τα φώτα το αμάξι, λεω ευχαριστω, κανω να περασω, βρουυυυυμ(οχι σαν τα δικά μας), παραλίγο να με κόψει. Τελικα δεν ήθελε να μου πει περνα, ήθελε να μου πει "μην τυχόν και ξεμυτισεις".
Περίπτωση 2: σε διασταύρωση που δεν ηταν ξεκάθαρη η προτεραιότητα, ερχεται αμάξι απο δεξιά, αλλα κόβει αρκετά, και λεω γω "με αφήνει", κανω το κεφάλι προς τα κατω για ευχαριστω και παω να περασω, παλι στο Τσακ προλαβα το ντούκου. Αυτος το πηρε μαλλον οτι του ειπα "περνά εσυ".

Μα για πειτε μου, αυτα τα νοήματα, δεν ειναι γενικά λιγο διφορουμενα και κατα περιπτώσεις επικίνδυνα; Εσεις δλδ πως τα χρησιμοποιείτε;

και στις 2 περιπτώσεις δεν είχες προτεραιότητα.

μιας και οδηγείς δίτροχο πρέπει να κρατάς μια αμυντική στάση, οπότε ασχέτως εάν παίζει τα φώτα
ο άλλος να περιμένεις να περάσει το όχημα από τη διασταύρωση και εσύ να πας στο δρόμο σου.

spyro
28/07/2015, 16:38
σε περίπτωση που σταματάς και σταματάει και προσπαθείτε να συνεννοηθείτε κάνε ότι θέλεις (everything goes) αρκεί να είσαι σίγουρη οτι οτιδήποτε και αν γίνει εσύ μπορείς να το σώσεις. τοσο απλά. :)

Nikol1979
28/07/2015, 16:42
Μάλιστα, καταλαβα, ζούσα επικινδύνως δλδ ως τωρα. Στα φώτα και στα κούνημα τα του κεφαλιού αντε να μην τα λαμβάνω υποψην και να μην τα κανω. Αλλα δεν εχετε ιδέα την κίνηση εδω πέρα...ειναι σημεία που πρέπει αναγκαστικά να κοψεις το δρομο διπλής για να πας στη δουλεια σου (φανάρια υπάρχουν αλλα δε λειτουργούν), και που αμα περιμένεις να ανοίξει ο δρόμος, απλα δεν περνάς ποτε μα ποτε. Και στους 36 βαθμούς ακάλυπτος στο λιοπύρι , πόσο να περιμένεις, καπου πρέπει να χωθεις γιατι βρίζει και ο απο πισω που τον καθυστερεί εκτος των άλλων.....

Αν ομως το αυτοκίνητο κόψει και σχεδόν σταματήσει τοτε περνάτε κι εσεις, μη μου πειτε οτι δεν περνάτε...

Ζεύκας
28/07/2015, 17:04
Αλλα δεν εχετε ιδέα την κίνηση εδω πέρα...

Γλυκειά μου μην γκρινιάζεις για την "κίνηση" στους αθηναίους... :wave2:

spyro
28/07/2015, 17:37
Γενικώς είστε άτυχες εσείς οι γυναίκες (όπως σε πολλά άλλα πράγματα στην Ελλάδα ως οδηγοί). Ο Ελληνάρας δύσκολα δέχεται να τον κόψουν οι γυναίκες. κατα τ' άλλα χωρίς κοψίματα στην Αθήνα στον προορισμό σου απλά δε φτάνεις

roukos_x
28/07/2015, 17:39
προσωπικα, οταν εχει προτεραιοτητα ο αλλος, δεν το κουναω κ τον κωλο του να χτυπαει κατω.
Οταν παλι δινω εγω προτεραιοτητα με την νοηματικη, φροντιζω να γινω απολυτα κατανοητος!
Ειδικα σε κατι ζωντοβολα που σε κοιτανε με το σαλακι ετοιμο να σταξει απο τα χειλη...

motoexelixis
28/07/2015, 17:55
Νοηματα και χαζομαρες, οταν εισαι σε μηχανακι ειδικοτερα το μονο που προσεχεις ειναι να μη "φιληθεις" με καποιον αλλο....Στηριξου απλως στον κοκ και οχι απολυτα,πχ σε διασταυρωσεις προσοχη εχεις δεν εχεις προτεραιοτητα...

thunder ace
28/07/2015, 18:01
Σορρυ που θα βαρηνω το κλιμα ,αλλα το 84 ετσι εσπασα τον καρπο μου.Κατεβαινα Αθηνας ,απο το αντιθετο ρευμα θελει ο γιωταχις να κανει αριστερα,κοβω λιγο ταχυτητα,το νομιζει οτι του λεω "μπες".....και μπουμ.

teogtp
28/07/2015, 18:19
Θα φωναζεις απο μακριά. .......

"ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΟΟΟΦΦΦ"

Και θα εχεις παντού προτεραιοτητα!!!:D

daz
28/07/2015, 18:23
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μικροατυχημάτων γίνονται λόγο λάθος συνεννόησης.

Όταν δεν έχω προτεραιότητα δεν το κουνάω που να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω.

Υγ. Το μόνο νόημα για το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση παρερμηνείας είναι το κωλοδάχτυλο. :lol:

daz
28/07/2015, 18:25
Υπάρχουν περιπτώσεις που και οι δύο έχουν σταματήσει και προσφέρει ο ένας στον άλλο προτεραιότητα και στο τέλος ξεκινάνε και οι δύο μαζί.

teogtp
28/07/2015, 18:25
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μικροατυχημάτων γίνονται λόγο λάθος συνεννόησης.

Όταν δεν έχω προτεραιότητα δεν το κουνάω που να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω.

Υγ. Το μόνο νόημα για το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση παρερμηνείας είναι το κωλοδάχτυλο. :lol:

Τι θυμήθηκα!
https://youtu.be/DCF4ydX23Rk

:lol:

spyrakos35
28/07/2015, 18:26

Για παρε το αφρικα, για παρε

:bawl:

gior-gos
28/07/2015, 19:13
Υπάρχουν περιπτώσεις που και οι δύο έχουν σταματήσει και προσφέρει ο ένας στον άλλο προτεραιότητα και στο τέλος ξεκινάνε και οι δύο μαζί.

Ναι! Οπως οταν δυο ανθρωποι στεκονται ορθιοι και αντικριστα ο ενας με τον άλλο, πεφτει αναμεσα τους κατι, και σκυβοντας κι οι δυο ταυτοχρονα για να το πιασουν κουτουλαν τα κεφαλια τους :tooth:

daz
28/07/2015, 20:06
Ναι! Οπως οταν δυο ανθρωποι στεκονται ορθιοι και αντικριστα ο ενας με τον άλλο, πεφτει αναμεσα τους κατι, και σκυβοντας κι οι δυο ταυτοχρονα για να το πιασουν κουτουλαν τα κεφαλια τους :tooth:

Ή όταν συναντηθούν κάποιοι που κινούνται αντίθετα σε άδειο πεζοδρόμιο και προσπαθούν να αποφύγουν ο ένας τον άλλο απ' την ίδια κατεύθυνση αλλάζοντας πορεία ταυτόχρονα. :tooth:

daz
28/07/2015, 20:10
Τι θυμήθηκα!
https://youtu.be/DCF4ydX23Rk

Για παρε το αφρικα, για παρε

:bawl:

Μωρέ ήντα σας έχει πιάσει με κείνο το άφρικα και θέλετε να μου το φορτώσετε? Μόνο σε κανένα 690 παίζει το μάτι μου, διαφορετικά μένω με αυτό που έχω.
Αν πάρω αφρικα είναι σαν να βάζω κωλοδάχτυλο και να προσπαθώ να τρέξω. :cry:

Bob_o_mastoras
28/07/2015, 20:14
Μωρέ ήντα σας έχει πιάσει με κείνο το άφρικα και θέλετε να μου το φορτώσετε?

Γιαντα να μη θελεις (https://www.youtube.com/watch?v=WxIg75udq4U), γιαντα, μια Αφρικα για παντα..;;; :a022::a49:

wthanasis
28/07/2015, 20:18
Γιαντα να μη θελεις (https://www.youtube.com/watch?v=WxIg75udq4U), γιαντα, μια Αφρικα για παντα..;;; :a022::a49:

:lol::lol::lol:

Κονιτοπούλου, στο moto κι εσύ ??? :lol:

mikes
28/07/2015, 22:31
να ντύνεσαι οσο πιο ελαφρα και προκλητικα γινεται..
μετα δε θα χρειαζεται να κανεις νοηματα, θα εχεις παντου προτεραιοτητα...
θα στη παραχωρουν ολοι για να σε χαζευουν... :smokin: :wave2: :lol:

dimmie_72
28/07/2015, 23:05
Έχετε ένα πρόβλημα επικοινωνίας εκεί πέρα. Εδώ η Βαλαβάνη δεν ήξερε τόσον καιρό ότι σήκωσε τα λεφτά η μάνα της και παραλίγο να εκτεθεί η κοπέλα.

Μήπως βέβαια έχει βάλει και την προτεραιότητα "αριστερά", απλώς δεν το μάθατε; :rolleyes:

AUFGEBRACHT
28/07/2015, 23:14

Εάν έχεις παρατηρήσει ότι τα δελτία ειδήσεων στη νοηματική δεν κάνουν χρήση πινακίδων του Κ.Ο.Κ. μπορεί και να βρεις απάντηση στο ερώτημά σου...

Bowleno
29/07/2015, 00:23
Όλοι οι από πάνω να πάτε να μάθετε την νοηματική γλώσσα (http://www.keng.gr/):D:D:D

foogr01
29/07/2015, 02:15
Με μηχανάκι θέλει πάρα μα πάρα πολύ προσοχή. Μία φορά να γίνει η μ@λ@κί@ μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες. Η συνεννόηση πολλές φορές αποδεικνύεται μπουζούκι και ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει στην τελική. Δοκίμασε να μπεις κανονικά στο ρεύμα, να κινηθείς και να στρίψεις πιο πέρα κάνοντας ουσιαστικά ένα Π για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Panos76
29/07/2015, 08:45
Γενικώς είστε άτυχες εσείς οι γυναίκες (όπως σε πολλά άλλα πράγματα στην Ελλάδα ως οδηγοί). Ο Ελληνάρας δύσκολα δέχεται να τον κόψουν οι γυναίκες.

Νομίζω ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, οι γυναίκες δεν παραχωρούν σχεδόν ποτέ προτεραιότητα.

Προσωπικά, όταν θέλω να δώσω προτεραιότητα με το μηχανάκι, τείνω την χείρα για να είμαι ξεκάθαρος, ενώ το κεφάλι με το κράνος νομίζω δεν δείχνει καθαρά τις προθέσεις σου.

BLiTzER
29/07/2015, 08:52
Νομίζω ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, οι γυναίκες δεν παραχωρούν σχεδόν ποτέ προτεραιότητα.

Επειδή δεν προλαβαίνουν να πατήσουν το φρένο.

PortisHead
29/07/2015, 10:20
Προσωπικα , κόρνα, οταν θελω να δηλωσω πως δεν θα κοψω , "μεινε μεσα στο στενό/stop/εσοχη whatever" εισαι...
...και σινιαλο με το χερι οταν θελω να δηλωσω στον άλλον "μπες μπροστά μου/πέρνα" κ.λ.π.

Τα μεγαλα φωτα ειτε αργα ειτε γρήγορα ειναι οντως πολλες φορές με διφορουμενη εννοια.

noodles
29/07/2015, 10:39
σταματαω παντα και κανω νοημα με το χερι να περασουν οι αλλοι. 1/10 θα ανταποδωσει κανοντας το ιδιο αλλα επιμενω να περασει αυτος, περναει και τελειωνει εκει. ποτε δε βιαζομαι και δεν παω σαν τρελος. ας φτασω 2 λεπτα αργοτερα στον προορισμο μου, δεν τρεχει τιποτα. σταματαω ακομα και σε διασταυρωσεις που εχει στοπ ο δεξια-αριστερα μου. εχουν σαλταρει ολοι τωρα τελευταια (βασικα απο παντα το ειχανε καποιοι μεσα τους) και δεν ειμαι σε θεση να παιζω με στουκες.

Tycho Moon
29/07/2015, 10:54
Χρησιμοποιώ σινιάλο στα φώτα όταν κροσάρω διασταυρώσεις ειδικά σε στενά.

ΠΑΝΤΑ τσεκάρω - έχω δεν έχω προτεραιότητα - αλλά παίζω και τα φώτα, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν δω κάτι, να δώσω μια μεγαλύτερη πιθανότητα να με δει ο άλλος.

Προτεραιότητα δίνω όταν το δικαιούται ο άλλος και δεν το έχει πάρει χαμπάρι ή όταν δεν είμαι σίγουρος ότι έχω εγώ.

ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις απομακρύνω και σηκώνω το δεξί χέρι από το τιμόνι, για να δηλώσω στον άλλον / -η ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσω και να του δώσω θάρρος να ξεκινήσει αυτός / -η.

Nikol1979
29/07/2015, 22:17
να ντύνεσαι οσο πιο ελαφρα και προκλητικα γινεται..
μετα δε θα χρειαζεται να κανεις νοηματα, θα εχεις παντου προτεραιοτητα...
θα στη παραχωρουν ολοι για να σε χαζευουν... :smokin: :wave2: :lol:

Ελαφρια ντυνομαι, αλλα λογω ζεστης. δεν ειναι καιρος για πατελονια τωρα γιατι πεθαινεις. Αλλα και παλι, μονο κατι γεροι σε αγροτικα νομιζω οτι με χαζευουν, αλλα και αυτο επικινδυνο ειναι.....

Δοκίμασε να μπεις κανονικά στο ρεύμα, να κινηθείς και να στρίψεις πιο πέρα κάνοντας ουσιαστικά ένα Π για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Αυτο με το Π ναι το κανω, μπαινω στο πλαι του αυτοκινητου και αμα ερχεται λεοφωρειο απο απεναντι κανω το σταυρο μου...μεχρι τωρα την εχω γλυτωσει

ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις απομακρύνω και σηκώνω το δεξί χέρι από το τιμόνι, για να δηλώσω στον άλλον / -η ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσω και να του δώσω θάρρος να ξεκινήσει αυτός / -η.

Πολυ καλη ιδεα, γιατι να το κανεις μονο εσυ ρε γμτ.....?

Κατα τα αλλα ναι, το εχουμε πει πολλακις, αμα στο αυτοκινητο ειναι γυναικα δε μπερδευομαι ποτε γιατι ποτε δεν ειναι για να παραχωρησουν προτεραιοτητα, η αληθεια να λεγεται......Σημερα μου παραχωρησε μια, και σταματησα την κινηση για δεκα δευτερολεπτα μεχρι να το καταλαβω, τοσο που δεν το πιστευα........:D

Παιδια μπηκαμε στα ζορικα του καλοκαιριου, το καταλαβαινω οταν ενα ντεποζιτο γεμισμα το χαλαω σε μια μερα.....................

buckley
30/07/2015, 07:21
Αφού βλέπεις ότι κανόνες δεν παίζουν και το σινιάλο είτε ηχητικό (κόρνα) είτε οπτικό (φώτα) τις μισές φορές (εσένα μπορεί όλες...) παρερμηνεύεται και εφόσον γνωρίζεις ότι καβάλα στο παπί σε ενδεχόμενη "αναμέτρηση" με άλλο όχημα απλά έχασες ,πρόσεχε διπλά.
Μη σου πω ότι με τόσα αστικά χλμ που λες με την γυναικεία φιλαρέσκεια σας υποπτεύομαι ότι το κρανάκι ενίοτε προστατεύει το χεράκι...
Οπότε το νου σου !

Nikol1979
30/07/2015, 21:33
καλα καλα, θα προσεχω...το κρανακι παντα στο κεφαλακι ακομα και στα δεκα μετρα παντως...(για λογο που δε μπορω να εκμυστηρευτω δημοσιως)

με τη ζεστη στο μεταξυ, οταν το βγαζω εχω μια κοκκινιλα ΝΑ στο μετωπο (με το συμπαθειο) και ρωταει ο κοσμος τι επαθα, που κουτουλησα κτλ...για τα μαλλια δε λεω γιατι δεν ειμαι κοκοτα εγω. Οχι θα πω- ενα κοτσο της προκοπης τωρα που καλοκαιριασε δε μπορω να κανω!!!!!!!!!!!!!!:a023:

mikes
30/07/2015, 21:39
(για λογο που δε μπορω να εκμυστηρευτω δημοσιως)

περιμενω πμ... :smokin: :a014:

Nikol1979
30/07/2015, 21:57
(αντε, θα πω- για να κρυβω τη φαλακρα )

και μη με αρχισετε παλι εσεις οι καμπριολε, γιατι εμενα μου αρεσει το ξυρισμενο κεφαλι στον αντρα, το χω πει!!!!!!

mikes
30/07/2015, 22:14
(αντε, θα πω- για να κρυβω τη φαλακρα )

και μη με αρχισετε παλι εσεις οι καμπριολε, γιατι εμενα μου αρεσει το ξυρισμενο κεφαλι στον αντρα, το χω πει!!!!!!
ναι ε?? και αποτετοιο διαθετω...

339077

Nikol1979
30/07/2015, 22:31
...ειπα εγω για μουστακι?????

:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao: τι εκατσες κι εκανες ρε βλαμμενο :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

mikes
30/07/2015, 22:41
...ειπα εγω για μουστακι?????

:rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao: τι εκατσες κι εκανες ρε βλαμμενο :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:ηθελα να δωσω μια κρητικη νοτα μπας και ανεβασω βαθμολογια... :lol:

DrEvil
30/07/2015, 22:53
Εσεις δλδ πως τα χρησιμοποιείτε;

Με συνεση.

DrEvil
30/07/2015, 22:56
Αφου απαντησα, σκρολαρα λιγο προς τα προηγουμενα μηνυματα και μετα καταλαβα οτι ειναι ροκ (https://www.youtube.com/watch?v=8-mENopyRVQ)η συναυλια εδω.
Αγνοηστε με και συνεχιστε.
Σορρυ για την ενοχληση.

Bladerunner
31/07/2015, 08:04
Το θέμα πιστεύω εξαντλήθηκε. :a3: