View Full Version : Μα πόσο π..... πρέπει να είσαι....
amyroukai
30/07/2015, 16:34
η Αραβία με την Αφρική έχουν ποιά σχέση γεωγραφικά, χλωρίδα, πανίδα, βιοτικό επίπεδο κλπ; όλοι μαύροι όλοι ισιωμα όλοι Β κατηγορία.
ίδιο με το greeks eat grass των ξένων που μας βλέπουν να τρώμε χόρτα ή να μας πουν συλλήβδην αδερφές λόγω της παραδοσιακής φουστανέλας. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είμαστε το ίδιο μαλάκες με τον αμερικανό που αρχίζει τα gooks, ragheads, towelheads, κλπ αναφερόμενος σε λαούς που οταν είχαν ήδη ιστορία, μαθηματικά, Τέχνη, λογοτεχνία, τοπογραφία, χάρτες, αστρονομία και άλλα, αυτοί πραγματικά δεν ήξεραν ούτε το βελανιδι τι ειναι. οι πολιτισμένοι που άδειασαν τα μουσεία που Ιράκ και έχουν τώρα δήθεν φριξει με το ισις... και αναπαράγουμε φρασεολογία εδώ.
nicksior
30/07/2015, 16:55
Προς Λιονταρολόγους..
Υπάρχει ένα ζωάκι , λαγός λέγεται. Ζει δίπλα , κοντά ή λιγότερο κοντά μας . το έχουμε δει ή μας έχουν πει ότι το είδαν άλλοι και τέλος πάντων δεν αμφισβητείται η ύπαρξή του.
Όποιος μου πει
Που, πως, πότε, πόσες φορές ζευγαρώνει.
Πόσα μικρά γεννά , πως τα κρύβει.
Πως , που φτιάχνει τη φωλιά του.
Ποιο είναι το διατροφικό του μενού χειμώνα , άνοιξη , καλοκαίρι.
Αν έχει ζωτικό χώρο και πόσο απομακρύνεται από αυτόν.
Πόσους και ποιους εχθρούς έχει και από ποιους στατιστικά κινδυνεύει περισσότερο.
Αν κυκλοφορεί μέρα ή νύχτα , ποιες ώρες , που παίζει και ποια διαδρομή επιλέγει να επιστρέψει στη φωλιά του.
Πως αλλάζει συμπεριφορά όταν φυσά δυνατός άνεμος ή όταν βρέχει ή όταν έχει ξηρασία ,όταν είναι νεαρός ή ενήλικας .
Ποιο είναι το αδύνατο σημείο του , που οφείλεται η οσμή που αφήνει ώστε να τον ακολουθήσουν οι θηρευτές του.
...............................................................................................
Τότε θα πω , μπράβο ρε φίλε , ξέρεις από λαγούς! Κάτσε να κουβεντιάσουμε!
Μετά μπορούμε με την ίδια διαδικασία να κουβεντιάσουμε για την πέρδικα , τη φάσα , το τρυγόνι, τον αγριόχοιρο, τον φασιανό , την τσίχλα την μπεκάτσα το παπί, το ορτύκι και όλα τα ζωάκια που ζουν δίπλα ή πολύ κοντά μας .
Στο τέλος ας κουβεντιάσουμε και για λιοντάρια…. Πάντα ενδιαφέρομαι να μαθαίνω!
Γιατί το να μη γνωρίζεις και να νομίζεις ότι γνωρίζεις εκτός απο ανόητο , είναι και επικίνδυνο , όχι για σένα αλλά γι αυτό που θέλεις να "προστατέψεις"
Κάποιος έγραψε πιο πίσω , δε θυμάμαι ποιός , ότι ο λιοντάρης Mr-τάδε παρασύρθηκε με δολώματα εκτός καταφυγίου με σκοπό να τον σκοτώσουν .
Ελεος ρε παιδιά μη μπερδεύουμε τα λιοντάρια με τις συναγρίδες..
Προς Λιονταρολόγους..
...
Τελικά για λιοντάρια συζητάμε, ή για τις πράξεις των ανθρώπων;
Στα @@ μου για τον λαγο ειτε ξερει ειτε οχι ποσες τριχες εχουν
αστειευομαι φυσικα ετσι :beer: απλα ηθελα να τονισω οτι για να μιλησεις για λιονταρια δεν ειναι απαραιτητο να ξερεις τα παντα για αυτα. Αν ειναι ετσι να περναμε εξετασεις πριν μιλησουμε για οτιδηποτε
nicksior
30/07/2015, 17:10
Και άτι άλλο ..
Οσο διαβάζω τις βαθυστόχαστες αναλύσεις μερικών που ανακατεύουν τον πο@τσο της γης με τις θεωρίες των ινδιάνων, τις λευκασμένες οδοντοστοιχίες ,τους μετεωρίτες , τους δεινόσαυρους ..
Ε δεν μπορεί ... Ο Καμμένος είχε δίκιο ..
Μας ψεκάζουνε.!!
pipe_smoker
30/07/2015, 17:13
.....
Νομίζω συμφωνώ αν οχι σε όλα, στα περισσότερα.
Και με τα υπόλοιπα δηλαδης δεν είμαι αντίθετος, απλα μπορώ να πω οτι συμφωνώ στο αποτέλεσμα αλλα ίσως έχω μια διαφορετική οπτική για τη διαδικασία (κλαιν δλδ, και ποιος χεστηκε).
:beer:
pipe_smoker
30/07/2015, 17:19
Και άτι άλλο ..
Οσο διαβάζω τις βαθυστόχαστες αναλύσεις μερικών που ανακατεύουν τον πο@τσο της γης με τις θεωρίες των ινδιάνων, τις λευκασμένες οδοντοστοιχίες ,τους μετεωρίτες , τους δεινόσαυρους ..
Ε δεν μπορεί ... Ο Καμμένος είχε δίκιο ..
Μας ψεκάζουνε.!!
Ναι.
Κανε ομπρέλα την εγκυκλοπαίδεια του λαγού να μη σε πάρουνε και σένα τα σκάγια:lol:
Άλλοι κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις, άλλοι νομίζουν οτι βαθυστοχαστο κι άξιο λόγου ειναι να ξέρει κανεις πόσες λαγουδινες μπορεί να βατεψει ένας λαγός ημερησίως, ώστε να έχει δικαίωμα δια να ομιλεί.
nicksior
30/07/2015, 17:19
Τελικά για λιοντάρια συζητάμε, ή για τις πράξεις των ανθρώπων;
Για τις πράξεις των ανθρώπων που αφορούν στα λιοντάρια. (νομίζω αλλά .. ξέρω κι εγώ ?? εδώ διαβάζω πράγματα που αφορούν στη δημιουργία του πλανήτη)
...απλα ηθελα να τονισω οτι για να μιλησεις για λιονταρια δεν ειναι απαραιτητο να ξερεις τα παντα για αυτα. Αν ειναι ετσι να περναμε εξετασεις πριν μιλησουμε για οτιδηποτε
Ναι ρε σείς , αυτό που λέω είναι πως για να το προστατέψεις πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες του .
Μα δε μιλάμε για λιοντάρια. Μιλάμε για το πόσο ηλίθιο είναι το κυνήγι για ξεκαύλωμα. Πόσο μάλλον προστατευόμενων ζώων.
amyroukai
30/07/2015, 17:24
Ναι ρε σείς , αυτό που λέω είναι πως για να το προστατέψεις πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες του .
άν είσαι λοκάλι της περιβαλλοντολογικής οργανώσεως να τα ξέρεις.
Εγώ ως ξένος και άσχετος ξερω το ψόφο οδυνηρό στους λαθροθήρες απανταχού της γης.
pipe_smoker
30/07/2015, 17:26
Ναι, αν το λες με την έννοια της ενεργητικής προστασίας, έχεις δίκιο.
Δε γίνεται πχ να πάω να φτιάξω ενα καταφύγιο λιονταριών πχ και να τα ταΐζω αγκιναρες με πατάτες γιατί θα ψοφήσουν.
Πρεπει να ξέρω τί μου γίνεται και να έχω γνώσεις γύρω απο το αντικείμενο για να τα προστατευσω όντως.
Όταν ομως μιλάμε για παθητική προστασία (απλα ας' το εκει που κάθεται και μην πας να το σκοτώσεις το γ@μημενο), ε δε θέλει και ντοκτορα για να το καταλάβει κάποιος.
el_hymador
30/07/2015, 17:27
Προς Λιονταρολόγους..
Υπάρχει ένα ζωάκι , λαγός λέγεται. Ζει δίπλα , κοντά ή λιγότερο κοντά μας . το έχουμε δει ή μας έχουν πει ότι το είδαν άλλοι και τέλος πάντων δεν αμφισβητείται η ύπαρξή του.
Όποιος μου πει
Που, πως, πότε, πόσες φορές ζευγαρώνει.
Πόσα μικρά γεννά , πως τα κρύβει.
Πως , που φτιάχνει τη φωλιά του.
Ποιο είναι το διατροφικό του μενού χειμώνα , άνοιξη , καλοκαίρι.
Αν έχει ζωτικό χώρο και πόσο απομακρύνεται από αυτόν.
Πόσους και ποιους εχθρούς έχει και από ποιους στατιστικά κινδυνεύει περισσότερο.
Αν κυκλοφορεί μέρα ή νύχτα , ποιες ώρες , που παίζει και ποια διαδρομή επιλέγει να επιστρέψει στη φωλιά του.
Πως αλλάζει συμπεριφορά όταν φυσά δυνατός άνεμος ή όταν βρέχει ή όταν έχει ξηρασία ,όταν είναι νεαρός ή ενήλικας .
Ποιο είναι το αδύνατο σημείο του , που οφείλεται η οσμή που αφήνει ώστε να τον ακολουθήσουν οι θηρευτές του.
...............................................................................................
Τότε θα πω , μπράβο ρε φίλε , ξέρεις από λαγούς! Κάτσε να κουβεντιάσουμε!
Μετά μπορούμε με την ίδια διαδικασία να κουβεντιάσουμε για την πέρδικα , τη φάσα , το τρυγόνι, τον αγριόχοιρο, τον φασιανό , την τσίχλα την μπεκάτσα το παπί, το ορτύκι και όλα τα ζωάκια που ζουν δίπλα ή πολύ κοντά μας .
Στο τέλος ας κουβεντιάσουμε και για λιοντάρια…. Πάντα ενδιαφέρομαι να μαθαίνω!
Γιατί το να μη γνωρίζεις και να νομίζεις ότι γνωρίζεις εκτός απο ανόητο , είναι και επικίνδυνο , όχι για σένα αλλά γι αυτό που θέλεις να "προστατέψεις"
Κάποιος έγραψε πιο πίσω , δε θυμάμαι ποιός , ότι ο λιοντάρης Mr-τάδε παρασύρθηκε με δολώματα εκτός καταφυγίου με σκοπό να τον σκοτώσουν .
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Οπότε για να μιλάμε για λιοντάρια (που απ΄ότι φαίνεται το έχεις σπουδάσει) ίσως θα ήταν σωστό να μας ρίξει και ένα - δύο γρήγορους ο λιόνταρος (και ρίχνει κατά ριπάς αλλά ξέχασα... το γνωρίζεις...) για να πάρουμε μια ιδέα του πως είναι όταν ζευγαρώνει...
Σου κάνω τα εισιτήρια για Ζιμπάμπουε... ελπίζω να σου αρέσει η ωμή αντιλόπη και να μην κολλάς στους τσαμπουκάδες με τις Ύαινες...
υ.γ. ένα preview από το επιμορφωτικό course που θα παρακολουθήσεις...:D
https://www.youtube.com/watch?v=kRMq1zZV9oo
καλή σταδιοδρομία :wave2:
nicksior
30/07/2015, 17:29
Ναι.
Κανε ομπρέλα την εγκυκλοπαίδεια του λαγού να μη σε πάρουνε και σένα τα σκάγια:lol:
Άλλοι κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις, άλλοι νομίζουν οτι βαθυστοχαστο κι άξιο λόγου ειναι να ξέρει κανεις πόσες λαγουδινες μπορεί να βατεψει ένας λαγός ημερησίως, ώστε να έχει δικαίωμα δια να ομιλεί.
Ναι ρε καπνιστή πίπας ..
Εχει σημασία... Γιατί ο λαγός σαν τρωκτικό που είναι έχει έντονη "δραστηριότητα" και αυτο σχετίζεται με την αναπαραγωγή του άρα αν θες να κουβεντιάσεις για την προστασία του πρέπει να το λάβεις υπ όψη ..
Που είναι το παράλογο δηλαδή? ή πρέπει να θεωρητικολογούμε γενικως και αορίστως , μιλάμε επι συγκεκριμμένων θεμάτων ή για αστρολογία και ζώδια?
pipe_smoker
30/07/2015, 17:34
Ναι ρε καπνιστή πίπας ..
Εχει σημασία... Γιατί ο λαγός σαν τρωκτικό που είναι έχει έντονη "δραστηριότητα" και αυτο σχετίζεται με την αναπαραγωγή του άρα αν θες να κουβεντιάσεις για την προστασία του πρέπει να το λάβεις υπ όψη ..
Που είναι το παράλογο δηλαδή? ή πρέπει να θεωρητικολογούμε γενικως και αορίστως , μιλάμε επι συγκεκριμμένων θεμάτων ή για αστρολογία και ζώδια?
Σου απάντησα παραπάνω κι εγω όπως και άλλοι.
MG-KTiNoS
30/07/2015, 17:37
Ναι ρε καπνιστή πίπας ..
Έχεις μπερδέψει τα σώβρακα με τις γραβάτες....
Εδώ μιλάμε για έναν σαδιστή που έσκασε 50000 και ταξίδεψε στην άλλη άκρη της γης
για να σκοτώσει με βέλη (άρα αργά αργά) ένα ζώο υπό εξαφάνιση
σε ένα πάρκο προστασίας
Τι σχέση έχει αυτό με το χοντρούλη που θέλει να φάει λαγό στιφάδο...
ΜΛΚ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ !!!!
:lol:
nicksior
30/07/2015, 17:37
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Οπότε για να μιλάμε για λιοντάρια (που απ΄ότι φαίνεται το έχεις σπουδάσει) ίσως θα ήταν σωστό να μας ρίξει και ένα - δύο γρήγορους ο λιόνταρος (και ρίχνει κατά ριπάς αλλά ξέχασα... το γνωρίζεις...) για να πάρουμε μια ιδέα του πως είναι όταν ζευγαρώνει...
Σου κάνω τα εισιτήρια για Ζιμπάμπουε... ελπίζω να σου αρέσει η ωμή αντιλόπη και να μην κολλάς στους τσαμπουκάδες με τις Ύαινες...
υ.γ. ένα preview από το επιμορφωτικό course που θα παρακολουθήσεις...:D
https://www.youtube.com/watch?v=kRMq1zZV9oo
καλή σταδιοδρομία :wave2:
Δέχομαι τα εισιτήρια για Ζιμπάμπουε (στείλε με πμ τις λεπτομέρειες) Απ την άλλη δήλωσα απο την αρχή πως ούτε τα λιοντάρια γνωρίζω ούτε το κυνήγι τροπαίων με αφορά (το καταδικάζω) ούτε η ωμή αντιλόπη (ούτε καν το ωμό παιδάκι) ..
Ενα σύστημα αναφοράς όμως στην κουβέντα το θεωρώ απαραίτητο κι αυτό πρέπει να βασίζεται σε πραγματική γνώση και όχι δήθεν.
edit Μόλις είδα το video .
Ε? και σιγά τη γκόμενα!
nicksior
30/07/2015, 17:41
Έχεις μπερδέψει τα σώβρακα με τις γραβάτες....
Εδώ μιλάμε για έναν σαδιστή που έσκασε 50000 και ταξίδεψε στην άλλη άκρη της γης
για να σκοτώσει με βέλη (άρα αργά αργά) ένα ζώο υπό εξαφάνιση
σε ένα πάρκο προστασίας
Τι σχέση έχει αυτό με το χοντρούλη που θέλει να φάι λαγό στιφάδο...
ΜΛΚ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ !!!!
Εσύ έμεινες κολημένος στην ασπιρίνη ..
Εδώ φτάσαμε στα λεξοτανιλ
Και πού σαι (μεταξύ μας) τα 50.000 ξέχνα τα , σίγουρα πρόκειται για 500.000 μπες σε κανα σχετικό σαιτ και θα δεις...
MG-KTiNoS
30/07/2015, 18:23
339067
Ο άντρας... ο πολλά βαρύς....
:moutza:
και το σχετικό άΖμα...
https://youtu.be/PHkwmtxhF8E
:a36:
Ενδιαφέσουσα άποψη εν πάση περιπτώση από κάποιον που (αν κατάλαβα καλά) τον ταΐζουν πλουσιοπάροχα οι Γουαχαμπίμπιδες πετσετοκέφαλοι χορηγοί των πάσης φύσεως ισλαμοκωλοπαιδαράδων.
Καλύτερα να με ''ταίζουν'' οι γουαχαμπίπιδες παρά να ταίζω εγώ τ' αχόρταγα λαμόγια της Ελλάδας (που
δεν χορταίνουν και με τίποτα....)
Για τα υπόλοιπα με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.........
Σκέψου μόνο πως το λιοντάρι άμα είναι χορτάτο, την πιο τσαχπίνα αντιλόπη να δεί δίπλα του, να του κάνει
σχέδια, κόλπα, τσαλιμάκια κι΄ότι άλλο γουστάρεις Δ Ε Ν θα την αγγίξει..........
el_hymador
30/07/2015, 18:50
Δέχομαι τα εισιτήρια για Ζιμπάμπουε (στείλε με πμ τις λεπτομέρειες) Απ την άλλη δήλωσα απο την αρχή πως ούτε τα λιοντάρια γνωρίζω ούτε το κυνήγι τροπαίων με αφορά (το καταδικάζω) ούτε η ωμή αντιλόπη (ούτε καν το ωμό παιδάκι) ..
Ενα σύστημα αναφοράς όμως στην κουβέντα το θεωρώ απαραίτητο κι αυτό πρέπει να βασίζεται σε πραγματική γνώση και όχι δήθεν.
edit Μόλις είδα το video .
Ε? και σιγά τη γκόμενα!
Ποιο σύστημα αναφοράς ρε συ; Συνέβη κάτι το οποίο πήρε μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας του συγκεκριμένου λιόνταρου...
ΝΑΙ πολύ πιθανόν να γίνεται σε καθημερινή βάση αυτό, με άλλα -όχι τόσο διάσημα- ζώα στην Αφρική
ΝΑΙ είναι υποκριτικό εκ μέρους κάποιων να ρίχνουν δάκρυα για τον συγκεκριμένο λιόνταρο και μετά να πηγαίνουν στους ζωολογικούς κήπους και να θαυμάζουν τα αποχαυνωμένα λιοντάρια σε αιχμαλωσία
Ένα κάρο ΝΑΙ.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι καλώς έκανε ο τύπος; Ότι στα παπάρια μας; Ότι τι;
Με την έκταση που έχει πάρει το θέμα, ίσως, λέμε ίσως, να κινητοποιηθεί κάποιος οργανισμός και κάτι να γίνει, έστω και 1-2 άλλοι λιόνταροι να σωθούν από μαλάκες σαν και αυτόν θετικό θα είναι...
nicksior
30/07/2015, 18:57
Ναι, αν το λες με την έννοια της ενεργητικής προστασίας, έχεις δίκιο.
Δε γίνεται πχ να πάω να φτιάξω ενα καταφύγιο λιονταριών πχ και να τα ταΐζω αγκιναρες με πατάτες γιατί θα ψοφήσουν.
Πρεπει να ξέρω τί μου γίνεται και να έχω γνώσεις γύρω απο το αντικείμενο για να τα προστατευσω όντως.
Όταν ομως μιλάμε για παθητική προστασία (απλα ας' το εκει που κάθεται και μην πας να το σκοτώσεις το γ@μημενο), ε δε θέλει και ντοκτορα για να το καταλάβει κάποιος.
Τώρα το είδα..
Ρε συ αυτά που γράφεις απλά δεν υπάρχουν!
Στο μεν οργανωμένο κυνήγι οι οδηγοί κατευθύνουν τους παπάρες που δίνουν έναν σκασμό λεφτά , στα ηλικιωμένα μη παραγωγικά ζώα γιατί τα νεαρά είναι το κεφάλαιο της επιχείρησης.
Στις υπόλοιπες περιοχές , αν το γ@μημένο σου φάει 5-6 γίδες και είσαι Μασάι σιγά μη του χαριστείς ..
Εχουν περιοχές δικές τους , τις οριοθετουν , έχουν συμπεριφορές που πρέπει να γνωρίζεις .. Δεν είναι απλό..
Κάτι που δεν θίξαμε ειναι και ο πόλεμος σε αρκετές περιοχές της αφρικής και οι συνέπειες στα ζώα ..
Κοντολογίς παρθένα περιοχή δεν υπάρχει, οπότε είναι αναγκαία η διαχείριση για τη διάσωση και το κυνήγι είναι μέρος αυτής της διαχείρισης γιατί αφαιρεί γέρικα που έτσι κι αλλιώς θα είχαν βασανιστικό "φυσικό" θάνατο και εισπράτει χρήμα απαραίτητο για αποζημειώσεις των ιθαγενών ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια στα γούστα του κυρίου λιοντάρη.
Τι δεν καταλαβαίνεις?
nicksior
30/07/2015, 19:14
Ποιο σύστημα αναφοράς ρε συ; Συνέβη κάτι το οποίο πήρε μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας του συγκεκριμένου λιόνταρου...
ΝΑΙ πολύ πιθανόν να γίνεται σε καθημερινή βάση αυτό, με άλλα -όχι τόσο διάσημα- ζώα στην Αφρική
ΝΑΙ είναι υποκριτικό εκ μέρους κάποιων να ρίχνουν δάκρυα για τον συγκεκριμένο λιόνταρο και μετά να πηγαίνουν στους ζωολογικούς κήπους και να θαυμάζουν τα αποχαυνωμένα λιοντάρια σε αιχμαλωσία
Ένα κάρο ΝΑΙ.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι καλώς έκανε ο τύπος; Ότι στα παπάρια μας; Ότι τι;
Με την έκταση που έχει πάρει το θέμα, ίσως, λέμε ίσως, να κινητοποιηθεί κάποιος οργανισμός και κάτι να γίνει, έστω και 1-2 άλλοι λιόνταροι να σωθούν από μαλάκες σαν και αυτόν θετικό θα είναι...
ΟΚ για το συγκεκριμένο περιστατικό , αν και μου φαίνεται λίγο κατασκευασμένο , η συζήτηση εξελίχθηκε γενικά στην προστασία των απειλούμενων ειδών και ο Δανός οικολόγος , στο video που ανέβασα , γνώστης και καθόλου φιλοκυνηγός είπε μερικές αληθειες που σας σόκαραν αλλά τι να κάνουμε ? αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με κάποιες απόψεις θ αλλάξουμε την πραγματικότητα ?
Εκεί αναφέρεται και το παράδειγμα του λαγού που έγραψα , αν δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες του πως θα τον προστατέψουμε?
Και σε κάθε περίπτωση Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων. (copy paste αυτό )
Ο λαγός δεν είναι τρωκτικό.
Googlara για να το επιβεβαιώσω, γιατί λέω κάτσε, αφού είναι το κουνέΛι, γιατί να μην είναι και ο λαγός, και μου έβγαλε λίστα λαγκάρντ, :uplate: και λέω όχι ρε πστη, όλα σε Habemus papam καταλήγουν :dizzy: Σε λίγο θα μπει κ ο Byron να κάνει swot analysis για την επιχειρηματική δραστηριότητα των κυνηγών :lol:
pipe_smoker
31/07/2015, 08:33
339068
Ρε συ Μπαμπίνο.
Γιατί μου το κάνεις αυτό ρε αγόρι μου?
Γιατί ρε μανούλα μου?
Πόσα να αντέξω ο άθρωπας?:cry:
Και το είχα πει πριν μερικές σελίδες:
Το οτι κατακρίνουμε βέβαια κάτι που συνέβη, δε σημαίνει οτι μείναμε και κόκαλο απο την έκπληξη, αλλα οτι ευκαιρίας δοθείσης θίγεται ενα ζήτημα και λέμε το κοντό μας.
Οχι τιποτ'αλλο, αλλα μην αρχίσουν τίποτα συμψηφισμοί "το λιοντάρι σας ένοιαξε, τα παιδάκια που πεινάνε δε σας νοιαζουν" και λοιπές μλκιες (δεν εννοώ απο εσένα, για όνομα!)
Μας νοιάζουν τα παιδάκια που πεθαίνουν στη Συρία.
Απλά προέκυψε το θέμα με το λιοντάρι και έκατσε να λέμε γι'αυτό.
Εδώ τα βρήκαμε στις τελικές τωνε χρεπιώνε μας ειρηνικά κι ωραία, εδώ θα κολλήσουμε?:lol:
Τώρα το είδα..
Ρε συ αυτά που γράφεις απλά δεν υπάρχουν!
Στο μεν οργανωμένο κυνήγι οι οδηγοί κατευθύνουν τους παπάρες που δίνουν έναν σκασμό λεφτά , στα ηλικιωμένα μη παραγωγικά ζώα γιατί τα νεαρά είναι το κεφάλαιο της επιχείρησης.
Στις υπόλοιπες περιοχές , αν το γ@μημένο σου φάει 5-6 γίδες και είσαι Μασάι σιγά μη του χαριστείς ..
Εχουν περιοχές δικές τους , τις οριοθετουν , έχουν συμπεριφορές που πρέπει να γνωρίζεις .. Δεν είναι απλό..
Κάτι που δεν θίξαμε ειναι και ο πόλεμος σε αρκετές περιοχές της αφρικής και οι συνέπειες στα ζώα ..
Κοντολογίς παρθένα περιοχή δεν υπάρχει, οπότε είναι αναγκαία η διαχείριση για τη διάσωση και το κυνήγι είναι μέρος αυτής της διαχείρισης γιατί αφαιρεί γέρικα που έτσι κι αλλιώς θα είχαν βασανιστικό "φυσικό" θάνατο και εισπράτει χρήμα απαραίτητο για αποζημειώσεις των ιθαγενών ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια στα γούστα του κυρίου λιοντάρη.
Τι δεν καταλαβαίνεις?
Πω πω ρε μάστορα μα τη Μπαναγία δηλαδή και είναι και πρωί.
Τί δεν καταλαβαίνω...
Εγώ τί δεν καταλαβαίνω ή εσύ τί καταλαβαίνεις κι έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις?
Σου είπα:
Άλλο το προστατεύω φτιάχνοντας καταφύγια αγριων ζωων, κι άλλο το προστατεύω απλά με το να μην πάω στου διαόλου το γκώλο για να το γ@μήσω τη μάνα.
Εσύ τί δεν καταλαβαίνεις?
Χέστηκα για τους Μασάι.
Με είδες να μιλάω πουθενά για τις κόντρες των φυλών μεταξύ τους?
Η κουβέντα γίνεται για ένα μαλάκα δυτικό που έτσι για την κ@υλα του έφαγε ένα λιοντάρι.
Εσύ λες ότι για να τα προστατεύσουμε πρέπει να τα γνωρίζουμε.
Και μετά μου λες ότι αυτά που λέω δεν υπάρχουν.
Ο οδηγός που πηγαίνει τον κυνηγό στα γέρικα ζώα, γιατί αυτά ούτως ή άλλως θα τα τινάζανε τα πέταλα, και με την κονόμα από αυτά που αφήνει ο κυνηγός εξασφαλίζεται το well being των υπολοίπων τετράποδων και μή (καλά έγραψε κι ο ggs στις πρώτες σελίδες για τις θέσεις εργασίας).
Ο οδηγός """καλά κάνει""". Αυτό ξέρει να κάνει. Αυτό θα κάνει όσο υπάρχουνε κ@ργΙολhδες σαν τον dentist που θέλουν να ζήσουνε το thrill of the kill of my ass.
Τον dentist σχολιάζουμε και λέμε ότι τονε βροντάει και με τα δυο χέρια.
Και αυτόν και όλους τους ρέστους σαν και την πάρτη του.
Ο οδηγός και η επιχείρηση έρχονται σε 2η μοίρα.
Όσο υπάρχουνε κόπανοι που θέλουνε να τρώνε λιοντάρια, θα υπάρχουνε και οι αντίστοιχοι κόπανοι που θα τους τα παρέχουν.
Τις κόντρες μεταξύ των φυλών της Αφρικής δε θα τη λύσουμε εμείς.
Εκτός και αν αποφασίσουν να τους "ειρηνοποιήσουν" και αυτούς οι Αμερικάνοι.
Over and out από μένα.
+1
Είναι σαν να ρωτάς πόσο έληξε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Σπάρτης και Αθήνας σε μια ανάπαυλα του Πελοποννησιακού πολέμου... αφού δεν υπήρχε ποδόσφαιρο τότε! Άκυρη ερώτηση.
:cool:
339078
o_gavros
31/07/2015, 09:05
339078
εδω πάει το όταν εμείς παίζαμε μπαλίτσα, οι άλλοι κρεμόσαντο απ'τα δέντρα :bawl:
βεβαια να μη μιλάμε και πολύ,με αγγελο αχριστέα και κολοσσό είδαμε χαΐρι που ούτε το φανταζόμασταν.
σόρρυ για το οφφτοπι.
Ούτε το κουνέλι είναι τρωκτικό.
Θα με κάνεις να αναθεωρήσω όλη την κοσμογονική θεωρία που έχω μάθει από δημοτικό μέχρι σήμερα :lol:
nicksior
31/07/2015, 11:26
Χθες και χωρίς καμία εξήγηση πλάκωσα στις σφαλιάρες τον οδοντίατρό μου , έφυγα αφήνοντας τον με την απορία.
Εσείς τουλάχιστον ξέρετε τον λόγο…
Θέλετε και τον λαγό μηρυκαστικό? .. ΟΚ !
Αλλά λέει η θειά μου άλλα ακούν τ αυτιά μου..
Οδοντιατρική ζωολογία τέλος από μένα
ΥΓ.
Αυτόν τον π@@στη τον ΚΤΙΝΟΣ δεν θα τον πετύχω πουθενά ??
Θα τον φάει το μαύρο… λιοντάρι!
Ρε συ Μπαμπίνο.
Γιατί μου το κάνεις αυτό ρε αγόρι μου?
Γιατί ρε μανούλα μου?
Πόσα να αντέξω ο άθρωπας?:cry:
Και το είχα πει πριν μερικές σελίδες:
Μας νοιάζουν τα παιδάκια που πεθαίνουν στη Συρία.
Απλά προέκυψε το θέμα με το λιοντάρι και έκατσε να λέμε γι'αυτό.
Εδώ τα βρήκαμε στις τελικές τωνε χρεπιώνε μας ειρηνικά κι ωραία, εδώ θα κολλήσουμε?:lol:
Πω πω ρε μάστορα μα τη Μπαναγία δηλαδή και είναι και πρωί.
Τί δεν καταλαβαίνω...
Εγώ τί δεν καταλαβαίνω ή εσύ τί καταλαβαίνεις κι έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις?
Σου είπα:
Άλλο το προστατεύω φτιάχνοντας καταφύγια αγριων ζωων, κι άλλο το προστατεύω απλά με το να μην πάω στου διαόλου το γκώλο για να το γ@μήσω τη μάνα.
Εσύ τί δεν καταλαβαίνεις?
Χέστηκα για τους Μασάι.
Με είδες να μιλάω πουθενά για τις κόντρες των φυλών μεταξύ τους?
Η κουβέντα γίνεται για ένα μαλάκα δυτικό που έτσι για την κ@υλα του έφαγε ένα λιοντάρι.
Εσύ λες ότι για να τα προστατεύσουμε πρέπει να τα γνωρίζουμε.
Και μετά μου λες ότι αυτά που λέω δεν υπάρχουν.
Ο οδηγός που πηγαίνει τον κυνηγό στα γέρικα ζώα, γιατί αυτά ούτως ή άλλως θα τα τινάζανε τα πέταλα, και με την κονόμα από αυτά που αφήνει ο κυνηγός εξασφαλίζεται το well being των υπολοίπων τετράποδων και μή (καλά έγραψε κι ο ggs στις πρώτες σελίδες για τις θέσεις εργασίας).
Ο οδηγός """καλά κάνει""". Αυτό ξέρει να κάνει. Αυτό θα κάνει όσο υπάρχουνε κ@ργΙολhδες σαν τον dentist που θέλουν να ζήσουνε το thrill of the kill of my ass.
Τον dentist σχολιάζουμε και λέμε ότι τονε βροντάει και με τα δυο χέρια.
Και αυτόν και όλους τους ρέστους σαν και την πάρτη του.
Ο οδηγός και η επιχείρηση έρχονται σε 2η μοίρα.
Όσο υπάρχουνε κόπανοι που θέλουνε να τρώνε λιοντάρια, θα υπάρχουνε και οι αντίστοιχοι κόπανοι που θα τους τα παρέχουν.
Τις κόντρες μεταξύ των φυλών της Αφρικής δε θα τη λύσουμε εμείς.
Εκτός και αν αποφασίσουν να τους "ειρηνοποιήσουν" και αυτούς οι Αμερικάνοι.
Over and out από μένα.
Πάιπ εκτός από 1-2 γραμμές δεν μπαίνω στον κόπο να διαβάζω σεντόνια.
Έβαλα μια φωτό που μ'αρεσε, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ σοβαρά με το κυνήγι στη μποτσουάνα
pipe_smoker
31/07/2015, 13:29
Πάιπ εκτός από 1-2 γραμμές δεν μπαίνω στον κόπο να διαβάζω σεντόνια.
Έβαλα μια φωτό που μ'αρεσε, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ σοβαρά με το κυνήγι στη μποτσουάνα
Να σου πω, και καλά κάνεις.
Κι εγώ που μου βγήκανε τα μάτια πονοκέφαλος μ'έπιασε.
σωστό
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%82
Ούτε το κουνέλι είναι τρωκτικό.
επίσης σωστο.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B9
Χθες και χωρίς καμία εξήγηση πλάκωσα στις σφαλιάρες τον οδοντίατρό μου , έφυγα αφήνοντας τον με την απορία.
Εσείς τουλάχιστον ξέρετε τον λόγο…
Θέλετε και τον λαγό μηρυκαστικό? .. ΟΚ !
Αλλά λέει η θειά μου άλλα ακούν τ αυτιά μου..
Οδοντιατρική ζωολογία τέλος από μένα
ΥΓ.
Αυτόν τον π@@στη τον ΚΤΙΝΟΣ δεν θα τον πετύχω πουθενά ??
Θα τον φάει το μαύρο… λιοντάρι!
σιγα μην ειναι και αγελαδα. ας ξερουμε τουλάχιστον τι τρωμε!!! χεχεχεχε :beer: :beer:
MG-KTiNoS
31/07/2015, 21:39
500 000 υπογραφές για να εκδοθεί ο μαλάκας στη Ζιμπάμπουε και να δικαστεί !
40 ώρες έτρεχε πίσω από τον Σέσιλ που αιμοραγούσε.
Μέχρι και Λευκός οίκος αναγκάστηκε να πάρει θέση....
Ίσως τελικά θα έπρεπε κι εμείς να γίνουμε ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
(γιατί εν τέλει άλλος έχει τ όνομα κι άλλος τη χάρη...)
υγ
Οι φυλακές τις Ζιμπάμπουε πως να είναι άραγε???
:cry::lol:
makaros33
31/07/2015, 21:59
Οι φυλακές τις Ζιμπάμπουε πως να είναι άραγε???
:cry::lol:[/QUOTE]
μάλλον βαμμένες στο χρώμα cecil :D :D
Αμπαλος ο οδοντίατρος...
Ας μαθει μπαλιτσα απο τον Kerry Krottinger , τεξανο πετρελαια καί, φυσικά, δισεκατομμύριουχο...
Περιμένει στο σαλόνι της βιλαρας του να εκδοθεί ...
339092
http://www.usatoday.com/story/news/world/2015/08/01/jericho-cecil-brother-dead/30990931/
:a02:
nicksior
05/08/2015, 11:47
339253
MG-KTiNoS
05/08/2015, 11:58
339253
Εδώ πάει αυτό που λένε ότι μπερδεύεις τις βούρτσες με τις π.....
pipe_smoker
05/08/2015, 12:54
339253
Τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε και πεθαίνουνε κατά χιλιάδες κι εσύ ασχολείσαι με μια 15αριά που πάνε γι'αποκεφαλισμό?
nicksior
05/08/2015, 13:18
Εδώ πάει αυτό που λένε ότι μπερδεύεις τις βούρτσες με τις π.....
Εσύ μπερδεύεις ..
Κι όπως πας και αμαμητος αλλά και αχτένιστος θα μείνεις ...:cry:
nicksior
05/08/2015, 13:23
Μερικούς μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 3/1/15 στο εθνικό πάρκο Tarangire στην Τανζανία 6 λιοντάρια σφαγιάστηκαν με τον χειρότερο τρόπο από 100 περίπου εξοργισμένους χωρικούς ως πράξη αντεκδίκησης επειδή τους έφαγαν 3 γαιδούρια και μερικές αγελάδες, ο Kishimay Ndalepoi, ένας από τους πολεμιστές Μασάι που συμμετείχε σε αυτό το ομαδικό κυνήγι είπε ότι το λιοντάρι θεωρείται μεγάλος εχθρός στην κοινότητα των Μασάι.
Για αυτά τα 6-7 λιοντάρια δεν εγινε κουβεντα !!! Γιατί δεν δημιουργήθηκε και για αυτά παγκόσμια λαική κατακραυγή και "επανάσταση"; Επειδη δεν ηταν "διασημα" όπως ο Cesil; Eπειδή δεν ειχαν ονομα ή επειδη δεν τα σκοτωσε λευκος κυνηγος ;
amyroukai
05/08/2015, 13:29
Επειδή είναι άλλο πράγμα να έρχεσαι από την άλλη πλευρά του πλανήτη και να κυνηγάς "γνωστό" ζώο προστατευόμενο, άλλο να είσαι ο λόκαλ βλάχος και να εκδικείσαι τον χαμό της περιουσίας σου. Και είναι γεγονός ότι οι Μασαι με τα συμπαθή αιλουροειδή έχουν μια περίεργη σχέση.
Έχουμε πάντως αντίστοιχα παραδείγματα αντριλας και σε ημεδαπά χωριά.
nicksior
05/08/2015, 13:33
Επειδή είναι άλλο πράγμα να έρχεσαι από την άλλη πλευρά του πλανήτη και να κυνηγάς "γνωστό" ζώο προστατευόμενο, άλλο να είσαι ο λόκαλ βλάχος και να εκδικείσαι τον χαμό της περιουσίας σου. Και είναι γεγονός ότι οι Μασαι με τα συμπαθή αιλουροειδή έχουν μια περίεργη σχέση.
Έχουμε πάντως αντίστοιχα παραδείγματα αντριλας και σε ημεδαπά χωριά.
Ξεκαθάρισα νομίζω απο την αρχή πως είμαι κατά των "τροπαίων" κλπ
Ευαισθησίες ζυγίζουμε τώρα..
RaGe_Raptor
15/01/2016, 14:55
αυτό νομίζω ταιριάζει εδώ (http://www.iflscience.com/plants-and-animals/photo-kangaroos-mourning-actually-lot-more-sinister)
η αλήθεια είναι ότι,ως ανθρώπινο γένος, σε ότι έχει να κάνει με τη φύση μπερδεύουμε την π0^t$@ με τη βούρτσα...
nikos_abel
15/01/2016, 16:10
αυτό νομίζω ταιριάζει εδώ (http://www.iflscience.com/plants-and-animals/photo-kangaroos-mourning-actually-lot-more-sinister)
η αλήθεια είναι ότι,ως ανθρώπινο γένος, σε ότι έχει να κάνει με τη φύση μπερδεύουμε την π0^t$@ με τη βούρτσα...
Η "εξανθρωποποίηση" όλων είναι η αγαπημένη μας ασχολία. Όλα ρε παιδί μου να μοιάζουν με ανθρώπινες δραστηριότητες.
Δε πα νάσαι σκύλος, κουνέλι, βακτήριο, θα πρέπει να σκέφτεσαι και να δρας σαν άνθρωπος.
σκ@τ@ στα μουτρα μας.
καταφέραμε να γινουμε οτι πιο σαχλό υπάρχει σε τουτο τον πλανήτη. Οχι μόνο για τα λιοντάρια, αλλα για ΟΛΑ όσα κάνουμε.
Τι την έδωσε ο Μεγάλος αυτήν την ελεύθερη βούληση? Για τίποτε δεν κάνουμε, άχρηστο παράσιτο του πλανήτη είμαστε. Αντε, να φευγουμε σιγα, σιγα...
nikos_abel
16/01/2016, 12:48
Μήπως αυτήν την ελεύθερη βούληση (που ουσιαστικά δεν υπάρχει αλλά τεσπα) δε μας την έδωσε κανείς αλλά την πήραμε μόνοι μας;
MG-KTiNoS
16/01/2016, 12:59
Μήπως αυτήν την ελεύθερη βούληση (που ουσιαστικά δεν υπάρχει αλλά τεσπα) δε μας την έδωσε κανείς αλλά την πήραμε μόνοι μας;
Εγώ φίλε δε γκζέρω απ αυτά....
Ξέρω μόνο ότι είμαστε πολύ μαλάκες και δεν υπολογίζουμε τίποτε. Θερούμε ακόμα δικά μας πράγματα τα οποία
εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι.
Τη γη για παράδειγμα.
nicksior
28/01/2016, 14:12
Να σε πληροφορήσω βέβαια πως η όλη ιστορία "καγκουρό που θρηνεί" είναι μούφα!!
Μια φωτογραφία , μια κατάλληλη λεζάντα , και εύκολα πλέκεται ο μύθος που πρόθυμα χάφτουν οι μη γνωρίζοντες αφελείς ..
Να σου θυμίσω τον κορμοράνο στον πόλεμο του κόλπου..
Τα αρσενικά καγκουρό , πολύ ισχυρότερα των θηλυκών , ζευγαρώνουν βίαια με αποτέλεσμα κάποιες φορές άθελά τους να πνίγουν το ταίρι τους .
Αυτά δεν τα ισχυρίζομαι εγώ που ελάχιστα γνωρίζω περι καγκουρό , αλλά καθηγητής ζωολογίας πανεπιστημίου της Αυστραλίας με αφορμή αυτή τη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του ιντερνετικού κόσμου.
Το φαινόμενο της ερμηνείας της συμπεριφοράς των ζώων βάσει της ανθρώπινης καλείται ανθρωπομορφισμός και χρησιμοποιείται σαν βασικό επιχείρημα των ιδεοληπτικών φανατικών ζωολατρών προκειμένου να ασκήσουν επιρροή .
Καμία σχέση με την υγιή ζωοφιλία και προστασία της άγριας ζωής που είναι καθήκον κάθε πολιτισμένου σύγχρονου ανθρώπου
Άλλος ο ιδεολόγος άλλος ο φανατικός
Άλλος ο θρησκευόμενος άλλος ο θρησκόληπτος – θρησκομανής.
Κάπου εδώ μπαίνει και … η βούρτσα!
:wave2:
RaGe_Raptor
28/01/2016, 14:24
..............Να σε πληροφορήσω βέβαια πως η όλη ιστορία "καγκουρό που θρηνεί" είναι μούφα!!
................
:wave2:
έλα πες δεν το διάβασες το άρθρο ,ε? μόνο τη φωτογραφία είδες...:p
nicksior
28/01/2016, 14:34
Ναι ρε !
Τη φωτό είδα .
Και επειδή έχει χρησιμοποιηθεί .. ξέρεις πως...
Τουτέστιν
Γράψε λάθος .
Δεν αναφερόμουν σε σένα.
Η πλάκα είναι ότι γνώριζα την ύπαρξη του άρθρου και το έψαχνα ενώ το είχα εδω μέσα..:lol:
SHOOTER045
28/01/2016, 14:44
Η "εξανθρωποποίηση" όλων είναι η αγαπημένη μας ασχολία. Όλα ρε παιδί μου να μοιάζουν με ανθρώπινες δραστηριότητες.
Δε πα νάσαι σκύλος, κουνέλι, βακτήριο, θα πρέπει να σκέφτεσαι και να δρας σαν άνθρωπος.
Ετσι ακριβώς
Διδαξαμε στα ζώα το μαμισι και ξύλο
Πήραμε τα ονόματα τους και τα δώσαμε σε ανθρώπους
-αυτός ειναι δυνατός σαν ταύρος
- εχει γαιδουρινη υπομονή
-φαρμακερη σαν οχιά
Μην πω για τα καγκουρό
350978