PDA

View Full Version : Δευτερα 17/08 - Παρασκευή 21/08.... Χαρτογράφηση Πίνδου

Σελίδες : 1 2 3 4 [5]

spyrakos35
03/09/2015, 06:35
Μετά την ξεκούραση και το καφεδάκι (για μένα, ο Αντώνης χτύπησε ενα ρυζόγαλο :lol:) την κάνουμε για επιστροφή στην Καστοριά....
Κατεβήκαμε από άλλο δρόμο από αυτόν που ανεβήκαμε, μετά πιάσαμε τις ευθείες, κάποια στιγμή ο Αντώνης σταματάει.... Σταματάω και γω, κατεβαίνει, έρχεται, "αλλάζουμε?" μου λέει, "οκ" εγώ....

Λοιπόν, το ντεβίλ.....
Είχα ανέβει πάνω του στατικά και το είχα βρει σουμιέ για τα δικά μου γούστα.... Στην οδήγηση όμως, είναι ΑΛΛΟ μηχανάκι..... Καταρχάς, στο ρελαντί, εχει κραδασμούς, πολλούς κραδασμούς, τύφλα να χουν τα χαρλει..... Κουμπώνεις πρώτη, ξεκινάς, γνώριμος ήχος (λίγο πιο τραχύς όμως) από το τρανσάλπ, τραβάει ωραία, ΑΝΕΤΟ.... Ηχος pure παπορίσιος (πιο pure δε γίνεται :lol:), και οι αναρτήσεις ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ... Πλήρης μεταμόρφωση λέμε.... Ημουν κουμπωμένος, δεν αντιλέγω, τις στροφές τις έπαιρνα "όρθιος" αλλά μεσα σε λίγη ώρα πήρα το μαθαίνεις ευκολα και στρίβει με την σκέψη....
Πραγματικά δεν έχω λόγια, το σοκ ήταν τεράστιο.....

Ξαναλλάζουμε μηχανάκια και αρχίζουμε την κατάβαση της κλεισούρας.... Ενα θα πω.... όταν τελείωσε η κατάβαση, ο Αντώνης μου πρότεινε να ξανανέβουμε..... :lol: Πλατύς (πολύ πλατύς όμως) δρόμος με πολύ καλή άσφαλτο, στροφιλίκια φουρκέτες όλα κάτω....

Τεσπα, φτάσαμε Καστοριά πήγαμε στο ξενοδοχείο, ξεκουραστήκαμε και μετα βόλτα στο ποδαράτο μέχρι το βράδυ....

340462

340463

340464

spyrakos35
03/09/2015, 06:36
Καστοριά μπαι νάιτ

340465

Ειχε και καλό φεγγάρι

340466

RaGe_Raptor
03/09/2015, 07:57
:beer:

Eversman
03/09/2015, 08:16
Είστε ωραίοι και μεγάλα καλοπαιδα :beer:

kordix
03/09/2015, 10:48
Η βόλτα σας θα μελετηθεί ενδελεχώς το προσεχές φθινόπωρο, ώστε την άνοιξη να ξεκινησωμεν καταδρομικας αποδράσεις στα πέριξ της Πίνδεως... Τα σέβη μου κύριοι.

kalampokas
03/09/2015, 11:29
μπράβο παίχτες !!!! δώστε και άλλο, να παίρνουμε εικόνες και ιδέες...:beer:

taisteal
03/09/2015, 18:36
:beer::beer::beer:
:beer::beer::beer:

spyrakos35
04/09/2015, 06:38
Ξημέρωσε η Παρασκευή, η μέρα της επιστροφής

Αφού ξεμπερδέψαμε με την κυρα-Βενετούλα (δεν ξέρω αν είναι αυτό το όνομά της, αυτό το όνομα έχει το ξενοδοχείο της) που ως κλασσική πονηρίδου πήγε να μας παίξει πουστιά με τα φράγκα (θα το εξηγήσω αλλού) και μου χάλασε όλη τη διάθεση και την καλή εντύπωση που είχα για το ξενοδοχείο της και για τον υιό της, ξεκινήσαμε για γρεβενά/καλαμπάκα μέσω εγνατίας.... Ημουν πλέον χορτασμένος, δεν πέθαινα για επαρχιακούς εν αντιθέσει με τον Αντώνη που ήθελε να βρούμε άλλο δρομο για γρεβενά (μάλλον δεν είχε χορτάσει γιαούρτια :lol:)....

από τα γρεβενά και μετά η διαδρομή ήταν μαγευτική.... τόσο το τοπίο όσο και η φρεσκοστρωμένη άσφαλτος που σε κάποια σημεία δεν είχε ακόμη διαγράμμιση κάνανε την επιστροφή μέχρι την καλαμπάκα ευχαριστη....

340490

340491

spyrakos35
04/09/2015, 06:39
για να μη λέτε μόνο εμένα σελφάκια

340492

340493

spyrakos35
04/09/2015, 06:40
Καλαμπάκα / Μετέωρα

340494

340495

spyrakos35
04/09/2015, 06:56
Στην Καλαμπάκα ήπιαμε ένα καφεδάκι και απο κει και μέχρι τις στροφές του Δομοκού η διαδρομή ήταν βαρετή και επικίνδυνη.... Βαρετή γιατί είναι μία ευθεία, επικίνδυνη γιατί η κυκλοφορία είναι αυξημένη με φορτηγά, δίχως διαχωριστική στη μέση με αποτέλεσμα οι προσπεράσεις να γίνονται αέρα.... Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βλέπεις φορτηγά να σου έρχονται από την απέναντι πλευρά στο ρεύμα σου.... :uplate:

Στη Λαμία ο Αντώνης αποφάσισε να πάει από Μπράλο, εγώ θα συνέχιζα εθνική.... Χαιρετηθήκαμε εν κινήσει και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του....

Ο υπολογιστής ταξιδιού εκείνη την ώρα έδειχνε 6 λιτρα / 100 χλμ.... Ηπια ένα καφεδάκι ακόμα (και ο κώλος μου αλλά και η μέση μου - λόγω χαμηλής ταχύτητας ταξιδιού από καλαμπάκα μέχρι λαμία, με ενοχλούσαν) στα καμμένα βούρλα και μετά, κίνησα για Αθήνα γρήγορα....

Στη Κηφισιά με περίμενε η βροχή... ή μάλλον η μπόρα... δεν μπορώ να πω, και πάλι τυχερός ήμουν αφού ο κύριος όγκος της βροχής είχε πέσει λίγο πριν περάσω αλλά η εθνική ήταν γεμάτη λιμνάζοντα νερά και αφρούς.... μοιραία πέρασε από το μυαλό μου, "έχει γούστο να...."... Οδήγησα προσεκτικά, τσουκου-τσουκου -γκολ (:lol:), τίποτα δε συνέβει, όλα καλά....

Απολογισμός? 2000 χλμ εκ των οποίων 1300+ στα βουνά με χιλιάδες στροφιλίκα (λέγαμε με τον Αντώνη οτι στα βουνά οι μεγαλύτερες ευθείες μεταξύ των στροφών δεν πρέπει να ήταν πάνω από 150 μέτρα μαξ) και εγώ με ένα χαμόγελο διάπλατο.... Ευτυχώς δε που την επόμενη εβδομάδα είχα ακόμη άδεια αλλιώς, πραγματικά, δεν ήξερα πώς θα την πάλευα....

υγ... θα κάνω ένα ακόμα ποστάρισμα για κάποια πραγματάκια που θέλω να πω ;)

amyroukai
04/09/2015, 08:35
καλά, αυτός ο μεσαστού, με το ένα χέρι σελφίζεται, με το άλλο μουτζώνεται;

spyrakos35
04/09/2015, 08:44
καλά, αυτός ο μεσαστού, με το ένα χέρι σελφίζεται, με το άλλο μουτζώνεται;

αχαχαχαχααχαχαχαχα

δεν το είχα προσέξει....

:lol:

Pan (dvs)
04/09/2015, 12:16
Η βόλτα σας θα μελετηθεί ενδελεχώς το προσεχές φθινόπωρο, ώστε την άνοιξη να ξεκινησωμεν καταδρομικας αποδράσεις στα πέριξ της Πίνδεως... Τα σέβη μου κύριοι.

Στειλε μου τους χαρτες,να σου πω που θα βρεις γιαουρτακια με πετσα.

Μην ψαχνεις ολη την Ηπειρο και στο τελος μεινεις με τα φρυδια στο χερι.

GiorgosLa
04/09/2015, 12:26
Εγώ δεν κατάλαβα πότε κάνατε όλα αυτά τα χιλιόμετρα! Κατά την διάρκεια της βόλτας, μας έδειχνες, μόνο αιώρες και κοψίδια. Άντε και καμιά γέφυρα. Εσείς γυρίσατε την μισή (περίπου) Ελλάδα!!!
Μπράβο. Το συντομότερο με καινούρια. :beer:

spyrakos35
08/09/2015, 10:11
κάποιες σκέψεις σκόρπιες.....

τι μου άρεσε....
περι διαδρομής, τα πάντα όλα, άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο.... δεν μπορώ να πω οτι υπάρχει κάτι που δεν μου άρεσε.... τα τοπία, τα χωριά, ακόμη και όταν η διαδρομή σε ενα δύο σημεία δεν έχει κάτι να πει, ακόμη και όταν ο δρόμος ήταν μπουρδέλο για το μηχανάκι μου (περίπου 400 κιλάκια με μένα μαζί), η επόμενη στροφή, η υπόλοιπη διαδρομή, η κορυφή στην οποία έφτανες, ήταν μαγική ....
ειδικά στα τζουμέρκα, όποια λανθασμένη διαδρομή και να πάρεις, το περιβάλλον ήταν τέτοιο που ξέχναγες οτι έχεις πάρει λάθος δρόμο....

στα γιάννενα, τα κοριτσάκια και το μαμ.... :uplate:

στην καστοριά, η πόλη που είναι πιο ωραία από τα γιάννενα....

η φλώρινα με το παλιό κέντρο της (το οποίο και δεν το περπατήσαμε αλλά έχει ο θεός) και τα "σπιτάκια" με τους κήπους λίγο έξω

το αξεπέραστο νυμφαίο..... επειδή το έχω δει και χιονισμένο, συνίσταται....

τι δεν μου άρεσε γενικά
πρέπει να γκρινιάξω, δεν πρέπει? :D
οτι οι λίμνες ιωαννίνων και καστοριάς είναι βρώμικες..... απαράδεκτο.... ειδικά για μένα που έχω κάνει μπάνιο σε λίμνες της κεντρικής ευρώπης μου φάνηκε κάπως(καλά δεν το έμαθα τώρα οτι είναι βρώμικες)
η γυφτιά του έλληνα.... πας μέσα στο δάσος, έχεις κ@υλώσει από τα πάντα όλα (διαδρομή, φύση κλπ) και τσουκ, πλαστικά ποτήρια καφέ, σακκούλες σκουπιδιών πεταμένα στη μέση του δρόμου από τον μαλάκα που δεν μπορεί να τα κρατήσει μέχρι να βρει κάδο.... βέβαια και εκεί που είχε κάδο, πεσμένος ήταν, τα σκουπίδια είχαν βγει απόξω και είχαν σκορπιστεί, live your myth in greece.....:moutza:
η κουτοπονηριά του έλληνα.... το ξενοδοχείο στην καστοριά ήταν το πιο όμορφο από τα τρία που μείναμε.... όσο το γούσταρα, όσο γούσταρα και το γιο της κυρα βενετούλας, τόσο με χάλασε στο φεύγα.... με παιχνίδια με τις λέξεις προσπαθούσε να με πείσει οτι πρέπει να δώσουμε 80 ευρώ για τα δωμάτια και όχι 45.... ευτυχώς γι αυτήν ο γιος της κατάλαβε οτι δεν θα το άφηνα έτσι και δεν προχώρησε άλλο το θέμα.... χαλάστηκα τόσο πολύ που δε θέλω ούτε να το ξαναδώ το γαμωξενοδοχείο....

spyrakos35
08/09/2015, 10:22
ευχαριστίες
τον παναγιώτη ντιβιντί και τον τσομπάνη τους έχω στην καρδιά μου. τέλος.
είναι απίστευτα άτομα, γέροι μεν, οκ (:lol:) αλλά είναι τόσο φιλόξενοι και φιλικοί που δε νομίζω να υπάρξει ποτέ κάποιος να τους βρει κάτι στραβό (και ποιος το λεει αυτό εεεε? :p).....
ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι παιδιά..... :beer:

τον αντώνη τον συνταξιδιώτη μου
έχω ήδη πει οτι είχα άγχος πως θα βγει μια πενθήμερη απαιτητική βόλτα στα βουνά με κάποιον που κατ ουσία δεν ξέρω (ούτε αυτός εμένα).... ε λοιπόν μια χαρά βγήκε από όλες τις απόψεις....
δε λέω οτι γίναμε κολλητοί, αλλά ευκολα, πανεύκολα, χωρίς δεύτερη σκέψη θα ξαναπήγαινα μαζί του και σε πιο δύσκολες βόλτες...
ευχαριστώ αντώνη για την παρέα, ευχαριστώ που μπορέσαμε να συνεννοηθούμε χωρίς κανένα πρόβλημα ευχαριστώ γενικά για όλα.... :beer:

την άρτεμις, τη σύζυγο....
σε ότι αφορά στη μαλακία που με δέρνει με τις μοτό και τις βόλτες, με καταλαβαίνει απόλυτα....
μία λέξη μόνο
:a012:

dimmie_72
08/09/2015, 11:42

buckley
08/09/2015, 12:14
339691

Που πα ρε γατακι MikeG

:bawl:

Αει στο διάλο ρε ,τώρα τις είδα ...
μωρή ξελιγωμένη

GiorgosLa
08/09/2015, 13:49
ευχαριστίες
τον παναγιώτη ντιβιντί και τον τσομπάνη τους έχω στην καρδιά μου. τέλος.
είναι απίστευτα άτομα, γέροι μεν, οκ (:lol:) αλλά είναι τόσο φιλόξενοι και φιλικοί που δε νομίζω να υπάρξει ποτέ κάποιος να τους βρει κάτι στραβό (και ποιος το λεει αυτό εεεε? :p).....
ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι παιδιά..... :beer:

τον αντώνη τον συνταξιδιώτη μου
έχω ήδη πει οτι είχα άγχος πως θα βγει μια πενθήμερη απαιτητική βόλτα στα βουνά με κάποιον που κατ ουσία δεν ξέρω (ούτε αυτός εμένα).... ε λοιπόν μια χαρά βγήκε από όλες τις απόψεις....
δε λέω οτι γίναμε κολλητοί, αλλά ευκολα, πανεύκολα, χωρίς δεύτερη σκέψη θα ξαναπήγαινα μαζί του και σε πιο δύσκολες βόλτες...
ευχαριστώ αντώνη για την παρέα, ευχαριστώ που μπορέσαμε να συνεννοηθούμε χωρίς κανένα πρόβλημα ευχαριστώ γενικά για όλα.... :beer:

την άρτεμις, τη σύζυγο....
σε ότι αφορά στη μαλακία που με δέρνει με τις μοτό και τις βόλτες, με καταλαβαίνει απόλυτα....
μία λέξη μόνο
:a012:

Καλό παιδί ο Παναγιώτης δεν λέω. Αλλά το κουσούρι του το έχει. Σού λέει ότι θα κεράσει όταν έρχεται ο λογαριασμός. Πες βρε άνθρωπε από πριν να ξέρω να πάρω κάνα… ΣΚΑΤΣ!!!

Φυσικά και κάνω πλάκα. Σε κάνει να νιώθεις υποχρεωμένος απ την προθυμία και μόνο να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί, πριν ακόμα τον γνωρίσεις. :a18: :beer:

amyroukai
08/09/2015, 14:04
όσο γούσταρα και το γιο της κυρα βενετούλας,

Μάλιστα.
Ευχαριστείς την παντόφλα που καταλαβαίνει τα πάθη σου.... Ηρωίδα και μπράβο της. :bawl:

Pan (dvs)
08/09/2015, 14:05
τι μου άρεσε....

Το οτι περασατε καλα.

τι δεν μου άρεσε...

Που δεν μπορεις να ξεχωρισεις δυο ωριμους ανδρες απο δυο γερους.

Το οτι με τη φασαρια που κανατε περνωντας απο τα χωρια,οι κοτες σταματησαν να κανουν αυγα.

Επισης το οτι περασες καλα και υπαρχει παντα ο κινδυνος να μας ξαναερθεις.

spyrakos35
08/09/2015, 14:09
Μάλιστα.
Ευχαριστείς την παντόφλα που καταλαβαίνει τα πάθη σου.... Ηρωίδα και μπράβο της. :bawl:

:uplate:

ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω τι μου είπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

εισαι μλκς το ξέρεις????

spyrakos35
08/09/2015, 14:11
Επισης το οτι περασες καλα και υπαρχει παντα ο κινδυνος να μας ξαναερθεις.

σε φουλ σίζον αυτή τη φορά και μόνο γιαννενα ;).... που να τρέχουμε τώρα :rolleyes:

Pan (dvs)
08/09/2015, 14:15
Θα σου εχω και παγωτο ετοιμο XXL,να σκασει ο συντεκνος.

spyrakos35
08/09/2015, 14:17
Θα σου εχω και παγωτο ετοιμο XXL,να σκασει ο συντεκνος.

προσεχε τι και πώς το λες γιατί ο :a52: ο αμυρού παραφυλάει

:cry:

amyroukai
08/09/2015, 14:42
προσεχε τι και πώς το λες γιατί ο :a52: ο αμυρού παραφυλάει

:cry:

ετοιμάζεται να μπει χωμάτινο τερέν.

Στο ΚΑΤ θα έχει απ' όλα.

mesastou
10/10/2015, 17:21
Μετά το χιονοδρομικό, φτάσαμε στην Σμίξη οπου αράξαμε για ένα καφεδάκι.... Εκεί έγινε και η τηλεφωνική "επικοινωνία" με τον Παναγιώτη Ντιβιντί σύμφωνα με την οποία, κατ εμέ θα βρισκόμασταν σε μια με μιάμιση ώρα στην Βοβούσα, κατ αυτόν, θα έκλεινε το μαγαζί σε μία με μιάμιση ώρα και θα βρισκόμασταν Βοβούσα.... Χέσε ψηλά και αγνάντευε δλδ....

Η διαδρομή για την Βοβούσα ήταν πάλι Μπίστα Μπαγκοσμίου μέσα στο δάσος όμως.... Απλά πρέπει να το κάνετε....

Εκει, στο ΚΕΠ ήταν ένας τύπος που στους επισκέπτες εξηγούσε τα της χλωρίδας και της πανίδας στην ευρύτερη περιοχή σε έναν χάρτη που έπιανε όλο τον τοίχο...

340256

Κοιτώντας το χάρτη, λέω του Αντώνη "Μλκ, τα έχουμε περάσει όλα αυτά τα μερη"..... Κοιτάζει και ο Αντώνης και μου κάνει ένα νόημα σα να μου λέει "Ναι, όλα".... Εκεινη τη στιγμή ένοιωσα απιστευτα όμορφα....
Οι ώρες μπροστά σε οθόνη έχουν μειωθεί δραματικά - τώρα που μπορώ :) - οπότε συνέχεια αναβάλω να γράψω την συνέχεια αν και θέλω. Σήμερα όμως βρέχει ...

Ας συνεχίσω λοιπόν εκεί που το είχα αφήσει πριν 1,5 μήνα περίπου δηλαδή στην Βοβούσα, παραθέτοντας και τα λόγια του Σπύρου και με λιγότερα πλέον στην μνήμη μου.

Θυμάμαι το τεράστιο χαμόγελο του Σπύρου και με τα λόγια του παραπάνω εξηγείτε. Χαίρομαι λοιπόν που η πρόταση μου να σταματήσουμε σε αυτό το περίπτερο ενημέρωσης τον έκανε τόσο χαρούμενο.
342637

και μέρος του χάρτη, δυστυχώς κουνήθηκε λίγο
342638

εκεί γνωρίσαμε μια συμπαθέστατη παρέα από όπου είχαμε μπόλικα να μάθουμε αλλά και να συζητήσαμε οπότε δεν φάνηκε και τόσο ο χρόνος που περιμέναμε.

Αυτά έγιναν λίγο παρακάτω, όπου καθίσαμε δίπλα στο ποτάμι και ξαναείδα και χάρηκα την υπέροχη Βοβούσα καθώς και τις όμορφες μαμάδες και παιδάκια της ;)
342640

mesastou
10/10/2015, 17:29
Στην πλατεία της Βοβούσας αράξαμε να περιμένουμε τον Ντιβιντί και καθήσαμε στο ίδιο τραπέζι με κάποιους από τους επισκεπτες της περιοχής που ήταν μαζί μας στο ΚΕΠ....

Το Γιοφύρι

340258

340259
Ας προσθέσω και εγώ μερικές φωτογραφίες από το ίδιο σημείο
342641

342643

342642

mesastou
10/10/2015, 17:44
Από τη Βοβούσα θέλαμε να πάμε στη Λίμνη του Αωού μέσω Φλαμπουραρίου.....

Ε, όσο υπεροχη ήταν η διαδρομή μέχρι εκεί (σε ότι αφορά στην ποιότητα της ασφάλτου), τόσο σκατά ήταν η υπόλοιπη.... Ναι μεν μέσα στο δάσος και καταπράσινο τοπίο και δε συμμαζεύεται, αλλά σπασμένος δρόμος όλο λακκούβες, πέτρες και χώματα, το γκρέιντερ εκείνη την ώρα τον έστρωνε (δλδ ισιωνε τα χώματα και τις πέτρες) πραγματικό αντβέντσουρ....

στο τέλος όμως....

Φτάσαμε επιτέλους
340260

Ο Ντιβιντίγκης (κατοχυρώθηκε, έτσι θα σε λέω πλέον :lol:)
340261

Φτα-φτα-φτάσαμε
340262

Πράγματι, αυτό το κομμάτι ήταν από τα ποιο δύσκολα που κάναμε, ήταν και η ζέστη λίγο θέμα πλέον.
Ήταν εντυπωσιακό πόσο μεγάλη διακύμανση είχε η θερμοκρασία την εποχή αυτή. Πόσο κρύο το πρωί στην Κόνιτσα και πόση ζέστη μετά την Βοβούσα. Ευτυχώς το όμορφο κομμάτι Σμίξη - Βοβούσα το κάναμε και με σχεδόν άψογες συνθήκες.
342644

342645
τι πείσμα να μου στραβώνει τις φωτογραφίες αυτό το μοτο... γκρρρ :evil:

mesastou
10/10/2015, 17:49
Ένα flashback λίγο πίσω.
342646
Στην Σμίξη παραστράτησα, έχοντας φάει αρκετό κρύο είπα να φάω και λίγο σοκολάτα να έρθω στα ίσια μου ενεργειακά, βλέπετε το γιαούρτι δεν μεταβολίζεται στα σβέλτα όπως οι υδατάνθρακες

342647
εδώ η πρόταση του GPS από την Σμίξη και μετά για Ιωάννινα Gousias. Μπορεί να ήταν μόνο 70 χλμ αλλά το κομμάτι Βοβούσα - Φράγμα Αώου ήταν πολύ αργό.

Μιας και η βροχή σταμάτησε, η σύζυγος δεν θέλει παντόφλες αλλά βόλτα και θέλουμε να προλάβουμε το λίγο φως ... η συνέχεια αργότερα.

mesastou
10/10/2015, 20:22
Επειδή είχε πάει αργά (μας πήρε η ώρα περιμένοντας τον Ντιβιντίγκη) φύγαμε σφαίρα γύρω από τη λίμνη για να βγούμε στο Μέτσοβο....

Το κομμάτι αυτό μπορούσε να γίνει μεν γρήγορα (αρκετα καλή ασφαλτος, στριφτερή διαδρομή) αλλά εκεί ήταν που πετύχαμε τα πιο πολλά κοπαδια.... Λόγω του οτι γυρω από τη λίμνη είναι ίσωμα και πράσινο, αμέτρητα βόδια και πρόβατα βοσκούσαν (όχι όμως στο δρόμο)....

Κάποια στιγμή όμως πετύχαμε και τα σκυλάκιααααααααααα.... Κοπαδάκι καμμιά δεκαριά, αφήνω τον Αντώνη το γητευτή να περάσει, πάει ο Αντώνης προς τα κει με μειωμένη ταχύτητα, ασχολούνται με αυτόν τα γαβγάβ, κατεβάζω δευτέρα και μην τον είδατε τον Παναή....
Ο Αντωνάκης όμως ήθελε να κάνει αυτό που μας έλεγε ο τύπος στο βενζινάδικο της Καρδίτσας.... Ελα όμως που κανα-δυο σκυλάκια ήταν αλάνια και δεν καταλαβαίνανε από λόγια ούτε από το δάκτυλο του Κολοκοτρώνη που τους έκανε ο Αντώνης... Πριν όμως του την πέσουν καλά καλά, τα φώναξε ο τσομπάνης που ήταν εκεί γύρω και μαζεύτηκαν.... Ειδάλλως μάλλον το ντεβίλ θα πέρναγε και τζίξερ σε επιταχύνσεις.... :lol:

Ενώ στο πλάνο ήταν να πάμε από την παλιά εθνική, λογω ταλαιπωρίας και κούρασης, την κάναμε τελικά από Εγνατία (είχε αρχίσει και με τσιγκλαγε και η μέση μου).... Φτάσαμε Γιάννενα πήγαμε στο ξενοδοχείο αράξαμε και το βράδυ βγήκαμε για μαμ με τον Νιβιντίγκη....

340268

Για μία ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη για την παρέα του, την φιλοξενία του, το κέρασμά του.... Πέρα από την πλάκα, είναι γαμώ τα παιδιά ο Παναγής :beer:
Ομολογώ πως τα σκυλιά εκείνα ήταν αρκετά θαρραλέα με μπόλικο τσαμπουκά, έτσι αναγκαστικά να κόψω μην αρπάξουν καμία μπότα. Λίγο σεβασμό ζητούσαν βρε παιδιά, στην περιοχή τους ήμασταν, πως να το κάνουμε.

Η Εγνατία κάπως βαρετή μετά από όλα αυτά, θυμάμαι που αράξαμε κάπου μόλις μπήκαμε Ιωάννινα για δικτυακό ψάξιμο δωματίου και τελικά καταλήξαμε στο ίδιο που είχαμε μείνει και την πρώτη μέρα.
Έχει την ομορφιά του για μένα τον μεσήλικα να ξαναπηγαίνω σε γνώριμο μέρος, όπου δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ευχαριστώ και εγώ και πάλι τον Παναγιώτη, αισθάνομαι υποχρεωμένος, που θα πάει θα ξαναβρεθούμε ελπίζω κάπου κάποτε.

Τα Ιωάννινα μπορεί όχι τόσο όμορφα αλλά είναι γεμάτα ζωή και το φαγητό ήταν και πάλι άψογο. Άνετα θα έμενα κάπου στα περίχωρα ή σε κοντινό χωρίο.

mesastou
10/10/2015, 20:54
Το πρόγραμμα ήταν εύκολο.... Θα παίρναμε λέει την παλιά εθνική για να ανέβουμε μέσω Κονιτσας - Νεστορίου προς Καστοριά.
Μετά θα πηγαίναμε Φλώρινα, Νυμφαίο και διανυκτέρευση στην Καστοριά....

Ε, ευκολη διαδρομή με τα ωραία της, ξεκινήσαμε και βλέπαμε τα γεφυράκια

340424

340425

340426

Το γιοφύρι της Κόνιτσας

340427

Το ωραίο είναι οτι ανακαλύψαμε οτι στο γεφύρι της Κόνιτσας ήταν μόλις ένα λεπτό από το ξενοδοχείο που μέναμε κατά την διανυκτέρευση μας εκεί.... Ημασταν όμως τόσο ψόφιοι εκείνη την μέρα που δεν υπήρχε περίπτωση να το πάρουμε χαμπάρι....

342649

342650
Το σημείο αυτό ήταν πολύ όμορφο, ο Σπύρος το γνώριζε και έτσι πρότεινε να σταματήσουμε. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που γνώριζα εγώ για την Βοβούσα (περίπτερο).

Το περίεργο είναι πως μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχα αισθανθεί ιδιαίτερα το κρύο.

mesastou
10/10/2015, 21:12
Και μετά άρχισε η ανάβαση σε όμορφη γρήγορη στριφτερή διαδρομή μέχρι που φτάσαμε σε ένα "παρατηρητήριο" οπου είχαν αράξει δύο κυνηγοί από το Αγρίνιο και παίρναν το πρωινό τους.....
Η πρώτη τους ερώτηση (σ.σ. δευτερη φορά στο ταξίδι μας) "Από την αστυνομία ειστε?" :lol:
Ωστόσο, ο ένας από αυτούς (γνώστης μάλλον :D) είπε οτι η μηχανή μου τα σπάει....

340428

ή μάλλον ήθελαν να πάρουν το πρωινό τους μιας και ο Αντωνάκης δεν καπνίζει μεν, τρώει ακατάπαυστα δε....

340429
Αυτή η ανάβαση με το κρύο που γινόταν ποιο έντονο πραγματικά μου άνοιξε την όρεξη. 11:30 ήμασταν εκεί αλλά το κρύο, λογικά λόγω του υψομέτρου, ήταν έντονο. Σε αντίθεση με εμένα ο Σπύρος ήταν εντυπωσιακά λιτός σε ανάγκες κατά την διάρκεια της ημέρας (κρύο/ζέστη - φαγητό, δεν καταλάβαινε τίποτις)
Στενό σχεδόν όσο οι μοτοσυκλέτες μας :(
342651

γραφικές φάτσες των κυνηγών που είχαν κάνει αρκετά χλμ αλλά δεν είχαν τύχη εκείνη την μέρα, έπεσαν και σε μένα που τους έφαγα το τυράκι ... χε χε χε
342652

chief of siderokolous χωρίς τάπερ αυτήν την φορά και χωρίς να τσιμπάει τίποτα, μόνο λίγους καφέδες ... :cool:
... είχαμε πλέον μάθει ο ένας τον άλλο ...
342653

mesastou
10/10/2015, 21:29
Φτάνουμε κάποια στιγμή στην Φλώρινα, την είχα αδικήσει μπορώ να πω γιατί το κέντρο της είναι πολύ όμορφο, φεύγουμε για Νυμφαίο....

Περάσαμε μέσα από κάποια χωριά που είχε κάτι απίστευτα "σπιτάκια", πολύ τα ζήλεψα....

Οταν πιάσαμε να ανεβαίνουμε στο Νυμφαίο, η διαδρομή είναι σε πολύ καλή άσφαλτο, κάργα ανηφορική και πολύ στριφτερή αλλά πολύ στενή και με την βλάστηση σε πολλά σημεία να βγαίνει στο δρόμο και να κάνει τις στροφές πολύ επικίνδυνες ιδιαίτερα αν από την άλλη κατέβαινε κάποιος (που εξαιτίας της πυκνής βλάστησης δεν μπορούσες να τον δεις)....

Το Νυμφαίο... όμορφο όσο δεν πάει.... συνίσταται για ρομαντικούς ειδικά τους χειμερινούς μήνες.... βέβαια οι τιμές στα δωμάτια τσούζουν (απ ότι ακούσαμε που το συζητάγανε δίπλα μας εκει που κάτσαμε) αλλά είναι με το αζημίωτο....

340459

Η θέα από ψηλά

340460

340461
Θυμάμαι που στον στενό αυτό δρόμο πριν το Νυμφαίο, σε κάποια στροφή χτύπησα τα κλαδιά προκειμένου να μην βγω στο άλλο διάζωμα. Αν θυμάμαι καλά το ίδιο και ο Σπύρος. Στενός δρόμος, χωρίς ορατότητα, μέσα στα πράσινα κλαδιά, τα οποία συχνά έμπαιναν και προς τον δρόμο. Επικίνδυνα αλλά όμορφα όλα αυτά. Κάπως έτσι και η χώρα μας γενικά.

Ζήλεψα με τον λιτό τρόπο που ταξίδευε ο Σπύρος, ένα μικρό κομψό tank bank που εύκολα έπαιρνε μαζί του οπουδήποτε αφήνοντας την μοτό χωρίς τίποτα πάνω. Ίσως η εμπειρία των πολλών χλμ, ίσως ο χαρακτήρας του, ίσως τα περισσότερα λίτρα στις πλαινές βαλίτσες του.

Εκεί, είπα να φωτογραφίσω τα ίδια κράνη μας.
342655

342656

342657

RaGe_Raptor
10/10/2015, 21:30
Αυτή η ανάβαση με το κρύο που γινόταν ποιο έντονο πραγματικά μου άνοιξε την όρεξη. 11:30 ήμασταν εκεί αλλά το κρύο, λογικά λόγω του υψομέτρου, ήταν έντονο. Σε αντίθεση με εμένα ο Σπύρος ήταν εντυπωσιακά λιτός σε ανάγκες κατά την διάρκεια της ημέρας (κρύο/ζέστη - φαγητό, δεν καταλάβαινε τίποτις)
Στενό σχεδόν όσο οι μοτοσυκλέτες μας :(
342651

γραφικές φάτσες των κυνηγών που είχαν κάνει αρκετά χλμ αλλά δεν είχαν τύχη εκείνη την μέρα, έπεσαν και σε μένα που τους έφαγα το τυράκι ... χε χε χε
342652

chief of siderokolous χωρίς τάπερ αυτήν την φορά και χωρίς να τσιμπάει τίποτα, μόνο λίγους καφέδες ... :cool:
... είχαμε πλέον μάθει ο ένας τον άλλο ...
342653

πλάκα μας κάνεις.... ο άνθρωπος γ@μήθηκε να ανεβάζει κοψίδια,είχαμε πάθει όλοι ΣΟΚ.... :lol:

spyrakos35
10/10/2015, 21:33
πλάκα μας κάνεις.... ο άνθρωπος γ@μήθηκε να ανεβάζει κοψίδια,είχαμε πάθει όλοι ΣΟΚ.... :lol:

Σου λεει ο ανθρωπος

"κατα τη διαρκεια της ημερας"

Τι δεν καταλαβαινεις;

lykourgi
10/10/2015, 21:35
Να δεις που τα έτρωγε κρυφά από τον mesastou. :p

RaGe_Raptor
10/10/2015, 21:39
Σου λεει ο ανθρωπος

"κατα τη διαρκεια της ημερας"

Τι δεν καταλαβαινεις;

δε με λες? άμα βραδιάσει και είσαι νηστικός δαγκώνεις κι ανθρώπους? για να ξέρουμε......είσαι σνίκερς φάση?

Να δεις που τα έτρωγε κρυφά από τον mesastou. :p
ναι ρε συ και τον άφηνε τον καημένο με τα γιαουρτάκια με την τσίκνα.... :lol:

spyrakos35
10/10/2015, 21:45
δε με λες? άμα βραδιάσει και είσαι νηστικός δαγκώνεις κι ανθρώπους? για να ξέρουμε......είσαι σνίκερς φάση?

Απλα στο τραπεζι δεν προλαβαινω να μιλησω....

mesastou
10/10/2015, 21:46
Μετά την ξεκούραση και το καφεδάκι (για μένα, ο Αντώνης χτύπησε ενα ρυζόγαλο :lol:) την κάνουμε για επιστροφή στην Καστοριά....
Κατεβήκαμε από άλλο δρόμο από αυτόν που ανεβήκαμε, μετά πιάσαμε τις ευθείες, κάποια στιγμή ο Αντώνης σταματάει.... Σταματάω και γω, κατεβαίνει, έρχεται, "αλλάζουμε?" μου λέει, "οκ" εγώ....

Λοιπόν, το ντεβίλ.....
Είχα ανέβει πάνω του στατικά και το είχα βρει σουμιέ για τα δικά μου γούστα.... Στην οδήγηση όμως, είναι ΑΛΛΟ μηχανάκι..... Καταρχάς, στο ρελαντί, εχει κραδασμούς, πολλούς κραδασμούς, τύφλα να χουν τα χαρλει..... Κουμπώνεις πρώτη, ξεκινάς, γνώριμος ήχος (λίγο πιο τραχύς όμως) από το τρανσάλπ, τραβάει ωραία, ΑΝΕΤΟ.... Ηχος pure παπορίσιος (πιο pure δε γίνεται :lol:), και οι αναρτήσεις ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ... Πλήρης μεταμόρφωση λέμε.... Ημουν κουμπωμένος, δεν αντιλέγω, τις στροφές τις έπαιρνα "όρθιος" αλλά μεσα σε λίγη ώρα πήρα το μαθαίνεις ευκολα και στρίβει με την σκέψη....
Πραγματικά δεν έχω λόγια, το σοκ ήταν τεράστιο.....

Ξαναλλάζουμε μηχανάκια και αρχίζουμε την κατάβαση της κλεισούρας.... Ενα θα πω.... όταν τελείωσε η κατάβαση, ο Αντώνης μου πρότεινε να ξανανέβουμε..... :lol: Πλατύς (πολύ πλατύς όμως) δρόμος με πολύ καλή άσφαλτο, στροφιλίκια φουρκέτες όλα κάτω....

Τεσπα, φτάσαμε Καστοριά πήγαμε στο ξενοδοχείο, ξεκουραστήκαμε και μετα βόλτα στο ποδαράτο μέχρι το βράδυ....

340462

340463

340464

Δεν έχω να προσθέσω κάτι στα παραπάνω, ας είμαι λιτός στα λόγια όπως ο Σπύρος στον δρόμο.

Μερικές όμως φωτογραφίες από το δωμάτιο θα βάλω. Εκείνη την ώρα είχε ένα υπέροχο φως τόσο μέσα όσο και έξω, στην θέα της πόλης
342658

342659

342660

Τα δωμάτια τα απολαύσαμε χάρη σε μια παρεξήγηση / πονηριά ίσως που έγινε περί της τιμής. Διαφορετικά δεν θα πηγαίναμε αλλά εγώ πραγματικά απόλαυσα την ομορφιά, πολυτέλεια, και χωρίς παρεξήγηση, ιδιωτικότητα του μονόκλινου.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα για ζευγάρια ή για όσους θέλουν οπωσδήποτε δικό τους δωμάτιο. Αρχοντική ομορφιά, ωραίο πρωινό, θέα, γλυκό φως παντού.

mesastou
10/10/2015, 21:55
το δωμάτιο πανοραμική
342661

το τραπέζι του πρωινού την άλλη μέρα το πρωί
342662
(τον πρωινό μπουφέ δεν τον φωτογράφισα αλλά από όσο θυμάμαι άξιζε)

δίπλα στο τραπέζι υπάρχει αυτός ο χώρος, μια χαρά για παρεούλα τα βραδάκια
342663

mesastou
10/10/2015, 22:00
Ξημέρωσε η Παρασκευή, η μέρα της επιστροφής

Αφού ξεμπερδέψαμε με την κυρα-Βενετούλα (δεν ξέρω αν είναι αυτό το όνομά της, αυτό το όνομα έχει το ξενοδοχείο της) που ως κλασσική πονηρίδου πήγε να μας παίξει πουστιά με τα φράγκα (θα το εξηγήσω αλλού) και μου χάλασε όλη τη διάθεση και την καλή εντύπωση που είχα για το ξενοδοχείο της και για τον υιό της, ξεκινήσαμε για γρεβενά/καλαμπάκα μέσω εγνατίας.... Ημουν πλέον χορτασμένος, δεν πέθαινα για επαρχιακούς εν αντιθέσει με τον Αντώνη που ήθελε να βρούμε άλλο δρομο για γρεβενά (μάλλον δεν είχε χορτάσει γιαούρτια :lol:)....

από τα γρεβενά και μετά η διαδρομή ήταν μαγευτική.... τόσο το τοπίο όσο και η φρεσκοστρωμένη άσφαλτος που σε κάποια σημεία δεν είχε ακόμη διαγράμμιση κάνανε την επιστροφή μέχρι την καλαμπάκα ευχαριστη....

340490

340491

342664
Αρχοντικό της Βενετούλας, το πρωί πριν ξεκινήσουμε με λίγη καθυστέρηση μέχρι να τακτοποιηθεί η "παρεξήγηση".
Βρήκα και το site του, οι φωτογραφίες το αδικούν http://www.venetula.gr/gr.htm

για να μη λέτε μόνο εμένα σελφάκια

340492

340493

Καλαμπάκα / Μετέωρα

340494

340495
Κλασικά, σταματάμε στα γεφύρια, έτσι και σε αυτό κοντά στην Καλαμπάκα:
342665

342666

Εντυπωσιακό σημείο, ο Σπύρος και εγώ διαλέξαμε διαφορετικά πλάνα να φωτογραφίσουμε.

mesastou
10/10/2015, 22:09
342667

mesastou
10/10/2015, 22:31
Στην Καλαμπάκα ήπιαμε ένα καφεδάκι και απο κει και μέχρι τις στροφές του Δομοκού η διαδρομή ήταν βαρετή και επικίνδυνη.... Βαρετή γιατί είναι μία ευθεία, επικίνδυνη γιατί η κυκλοφορία είναι αυξημένη με φορτηγά, δίχως διαχωριστική στη μέση με αποτέλεσμα οι προσπεράσεις να γίνονται αέρα.... Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βλέπεις φορτηγά να σου έρχονται από την απέναντι πλευρά στο ρεύμα σου.... :uplate:

Στη Λαμία ο Αντώνης αποφάσισε να πάει από Μπράλο, εγώ θα συνέχιζα εθνική.... Χαιρετηθήκαμε εν κινήσει και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του....

Πραγματικά, σαν μοναχικός καβαλάρης (βλέπε Λούκυ Λουκ) ή με 36ώρο τρόπο σκέψης όπου κόλλας σε παρέα όπως τύχει, αποφεύγεις τις Εθνικές οδούς, απολαμβάνεις μοναχικότητα και παρέα ανάλογα με την διάθεση, αποφάσισα να πάω - ο αχόρταγος - από τα βουνά. Πότε θα έβρισκα πάλι την ευκαιρία σκέφτηκα, λες και γνώριζα τις δυσκολίες που θα συναντούσα στο μέλλον.

Ο Μπράλος φαρδύς, μου φάνηκε κάπως μετά από τόσες πολλές κλειστές στροφές, αν θυμάμαι καλά τον ανέβηκα σχεδόν όλο με 140 και ήταν και κάπως βαρετός.
Κατά τις 14.00 ήμουν στο Λεοντάρι της Χαιρώνειας (https://el.wikipedia.org/wiki/Μάχη_της_Χαιρώνειας_%28338_π.Χ.%29).

342668

342669
και μια φωτό στο 36ώρο στύλ.

Ο υπολογιστής ταξιδιού εκείνη την ώρα έδειχνε 6 λιτρα / 100 χλμ.... Ηπια ένα καφεδάκι ακόμα (και ο κώλος μου αλλά και η μέση μου - λόγω χαμηλής ταχύτητας ταξιδιού από καλαμπάκα μέχρι λαμία, με ενοχλούσαν) στα καμμένα βούρλα και μετά, κίνησα για Αθήνα γρήγορα....

Στη Κηφισιά με περίμενε η βροχή... ή μάλλον η μπόρα... δεν μπορώ να πω, και πάλι τυχερός ήμουν αφού ο κύριος όγκος της βροχής είχε πέσει λίγο πριν περάσω αλλά η εθνική ήταν γεμάτη λιμνάζοντα νερά και αφρούς.... μοιραία πέρασε από το μυαλό μου, "έχει γούστο να...."... Οδήγησα προσεκτικά, τσουκου-τσουκου -γκολ (:lol:), τίποτα δε συνέβει, όλα καλά....

Απολογισμός? 2000 χλμ εκ των οποίων 1300+ στα βουνά με χιλιάδες στροφιλίκα (λέγαμε με τον Αντώνη οτι στα βουνά οι μεγαλύτερες ευθείες μεταξύ των στροφών δεν πρέπει να ήταν πάνω από 150 μέτρα μαξ) και εγώ με ένα χαμόγελο διάπλατο.... Ευτυχώς δε που την επόμενη εβδομάδα είχα ακόμη άδεια αλλιώς, πραγματικά, δεν ήξερα πώς θα την πάλευα....

ΥΓ... θα κάνω ένα ακόμα ποστάρισμα για κάποια πραγματάκια που θέλω να πω ;)
Συνέχισα τον παλαιό δρόμο, κάποια στιγμή με σταμάτησε ο ομάδα Δίας για έλεγχο. Ωχ, σκέφτηκα, προσπέρασα σε διπλή διαχωριστική, θα φάω κλήση. Ευτυχώς απλά ζήτησαν δίπλωμα και διόρθωσαν και την πορεία μου (είχα πάρει τον δρόμο προς .. Αράχοβα!) και όλα καλά.

Μπήκα μέσα στην Θήβα που ήταν άθλια, γεμάτη λακούβες, ευτυχώς για ένα μικρό κομμάτι του δρόμου. Εκεί έκανα άλλη μια στάση για ένα ακόμα γιαούρτι με πέτσα και λίγη δροσία μέσα στο supermarket. Όμως έφαγα μόνο το μισό, το υπόλοιπο το πήρα μαζί για αργότερα, μου έπεσε κάπως πολύ το μισό κιλό ;)

Φτάνοντας Αθήνα κατάλαβα πως είχε βρέξει από τον βρεγμένο δρόμο αλλά ούτε καν λερώθηκα.

Λογικά συνεχίζω αύριο, που ο καιρός θα είναι παρόμοιος, καληνύχτα.
342670
last shelfie of the trip...

miscelano
10/10/2015, 23:09
Κλασικά, σταματάμε στα γεφύρια, έτσι και σε αυτό κοντά στην Καλαμπάκα:
342665

342666

Εντυπωσιακό σημείο, ο Σπύρος και εγώ διαλέξαμε διαφορετικά πλάνα να φωτογραφίσουμε.
εξω απο τα γρεβενα ειναι αυτο το γεφυρι... ;)

spyrakos35
10/10/2015, 23:16
Μεταξυ τους για να μη μαλωνετε

7Tolis
11/10/2015, 01:21
Ένα flashback λίγο πίσω.
342646
Στην Σμίξη παραστράτησα, έχοντας φάει αρκετό κρύο είπα να φάω και λίγο σοκολάτα να έρθω στα ίσια μου ενεργειακά, βλέπετε το γιαούρτι δεν μεταβολίζεται στα σβέλτα όπως οι υδατάνθρακες

342647
εδώ η πρόταση του GPS από την Σμίξη και μετά για Ιωάννινα Gousias. Μπορεί να ήταν μόνο 70 χλμ αλλά το κομμάτι Βοβούσα - Φράγμα Αώου ήταν πολύ αργό.

Μιας και η βροχή σταμάτησε, η σύζυγος δεν θέλει παντόφλες αλλά βόλτα και θέλουμε να προλάβουμε το λίγο φως ... η συνέχεια αργότερα.
Το γιαούρτι λεγόταν μπαφος;

mesastou
11/10/2015, 09:47
εξω απο τα γρεβενα ειναι αυτο το γεφυρι... ;)
Σωστά, 10 χλμ έξω, και 45 πριν την Καλαμπάκα.
https://www.google.com/maps/place/40%C2%B003'03.7%22N+21%C2%B028'51.2%22E/@40.051036,21.4787143,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0 (από τα στοιχεία που έχει κρατήσει το κινητό στις φωτογραφίες)

foogr01
11/10/2015, 13:54
Ξανά :beer:

Παρατήρησα στην last selfie το χαμόγελο του λιονταριού και το δικό σου :lol:

MikeG
08/07/2016, 19:34
Για πάμε...

https://youtu.be/rgHWzJSitQM?t=374

Ετοιμαζόμαστε και φέτος. Αν και όχι για Ήπειρο αλλά ας θυμηθούμε αυτά προς το παρόν.

Catherinepan
09/07/2016, 12:15
Για πάμε...

https://youtu.be/rgHWzJSitQM?t=374

Ετοιμαζόμαστε και φέτος. Αν και όχι για Ήπειρο αλλά ας θυμηθούμε αυτά προς το παρόν.

για ριχτε την ιδεα να κανουμε καμια προθερμανση στον εγκεφαλο!!!