PDA

View Full Version : Bmw f800gs ή Suzuki vstrom 650

Phae8on
17/08/2015, 13:37
Καλημέρα. Πάω για τη πρώτη δικιά μου μηχανή "μεγαλου" κυβισμού. Είμαι σε δίλημμα.
BMW F800GS
SUZUKI VSTROM 650

Η χρήση που σκοπεύω να κανω είναι περισσότερο σε επαρχιακό δρόμο και ταξίδια (ίσως και λίγο χωμα).

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας όσο αφορά διάφορες σε οδική συμπεριφορά, κατανάλωση και κόστος συντήρησης.

taisteal
17/08/2015, 13:50
Οδικη συμπεριφορα καλυτερο το μπεμπε
Καταναλωση χαμηλη και τα δυο
Χωμα καλυτερο το μπεμπε
Κοστος συντηρησης δεν γνωριζω.

Οποιο σου αρεσει περισσοτερο παρε

daz
17/08/2015, 14:10
Μεταχειρισμένο ή καινούριο?

Phae8on
17/08/2015, 14:12
Μεταχειρισμενο

devil's animal
17/08/2015, 14:12
ρωτα το μελος terens (http://www.moto.gr/forums/member.php?u=23106)...:lol:

lmb990
17/08/2015, 14:37
Φιλε καλημέρα! Είχα το strom και πάω η για το 800 η για το 990... Υπολόγισε ότι το bmw σε μια πτώση απ το σταντ θα έχει πιο ακριβά ίσως και δυσεύρετα ανταλλακτικά... Επίσης αν το πας στην αντιπροσωπεία θα ειναι πολύ πιο ακριβή η συντήρηση του... Αν πας πολύ χώμα καλύτερα πάρε το bmw... Το strom έχει πολύ πιο άνετο ταξίδι και δικαβαλο πιστεύω.. Αν δεν πας χώμα πάρε το Suzuki... Θα σου μείνουν και λεφτά για εξτρα...

doctoras
17/08/2015, 14:39
Must!

foogr01
17/08/2015, 14:50

:bawl: κλαίω...

@Phae8on: τι budget έχεις υπολογίσει;

Phae8on
17/08/2015, 15:09
Από 5 έως 7 χιλιάρικα

papadon
17/08/2015, 15:26
Πολύ ωραίο μηχανάκι το bmw, αλλά έχε κατα νου οτι έχουν βαρέσει ορισμένα τέτοια μοτέρ.
Σε F800R μου βάρεσε στα 32.000km μπιέλα στον αριστερό κύλινδρο και τα έκανε όλα....ρύζι.
Το μηχανάκι είχε αγοραστεί καινούριο από την αντιπροσωπεία και ήταν συντηρημένο by the book.

akis_trevor
17/08/2015, 15:27
στρωμ και τα ρεστα μπετζινες...
αν το χωμα που λες ειναι απλα βατος χωματοδρομος πχ,μια χαρα περναει το στρωμα.πιο ανετη σελα(ειδικα για τον συνεπιβατη)στο γκαζι δεν εχουν τρελη διαφορα,καταναλωση οπως ειπες και ο τζωρτζ,ειναι πολυ οικονομικα.
τα εχεις βολταρει και τα 2 μηχανακια;;αν ναι ποιο σαρεσει πιο πολυ;αν οχι,καντο.

foogr01
17/08/2015, 15:46
στρωμ και τα ρεστα μπετζινες...
αν το χωμα που λες ειναι απλα βατος χωματοδρομος πχ,μια χαρα περναει το στρωμα.πιο ανετη σελα(ειδικα για τον συνεπιβατη)στο γκαζι δεν εχουν τρελη διαφορα,καταναλωση οπως ειπες και ο τζωρτζ,ειναι πολυ οικονομικα.
τα εχεις βολταρει και τα 2 μηχανακια;;αν ναι ποιο σαρεσει πιο πολυ;αν οχι,καντο.

Πιστεύω ότι στο γκαζάκι έχουν μία διαφορά καλή (πιο πολλά άλογα και πιο ελαφρύ το 800). Είναι βέβαια γνωστό ότι το Στρώμα δεν το κοντράρει κανένα μόλις πιάσει την τελική :D
Κατά τα άλλα όπως τα λες.

@Phae8on: με βάση όσα μας περιέγραψες Στρώμα και τα ρέστα 'τζίνες :D Αλλά κάτσε πάνω και βόλταρέ τα πρώτα ! Να σου κάνει και κλικ το μηχανάκι, έτσι;

akis_trevor
17/08/2015, 15:51
οπως ειπα,δεν εχουν τρελη διαφορα.μια καποια διαφορα προφανως και θα υπαρχει..ειχα οδηγησει το 700αρι σε τεστ ραιντ και του τα χωνα αρκετα μιας και ο πλοηγος μας αφησε να παιξουμε λιγο και μπορω να πω πως με ξενερωσε.βεβαια εχει και 10 ιππους διαφορα απτο 800αρι.
φιλε,βολταρε τα και τα 2 και αναλογα ποιο σαρεσει πιο πολυ και στο ματι και στην οδηγηση παρτο.

Phae8on
17/08/2015, 16:37

AUFGEBRACHT
17/08/2015, 19:34
Υπολόγισε ότι το bmw σε μια πτώση απ το σταντ θα έχει πιο ακριβά ίσως και δυσεύρετα ανταλλακτικά...

Δυσεύρετα ανταλλακτικά το BMW;;; :confused:

nic mor
17/08/2015, 19:55
Έχω το στρομ και έχω οδηγήσει το μπε-μπε..
Καμία σχέση το μπε-μπε, πιο άνετο στο χώμα, καλύτερο ζύγισμα, καλύτερα φρένα,
Το στρομ καλύτερη κατανάλωση, καλύτερη κάλυψη από τον αέρα, πιο άνετη σέλα.

Από εκεί και πέρα το θέμα είναι τι ζητάς;
Αν θες μια μηχανή λίγο από όλα, τότε το στρομ!
είναι και τζαπαν,με ότι αυτό συνεπάγεται ;-)
Που νομίζω ότι στρίβει και καλύτερα..
Θα σου μείνουν και λεφτά, πολλά λεφτά!

Αν θες το παραπάνω γκάζι και όταν λέω παραπάνω
εννοώ ότι θα ταξιδεύεις με πάνω από 180!!
Γιατί κανένα από τα δύο δεν είναι για "φανάρια" και τέτοιες μαλακιες.
Τότε πας για το μπε-μπε.

AristidisZ
17/08/2015, 19:57
Αν θες το παραπάνω γκάζι και όταν λέω παραπάνω
εννοώ ότι θα ταξιδεύεις με πάνω από 180!!
Γιατί κανένα από τα δύο δεν είναι για "φανάρια" και τέτοιες μαλακιες.
Τότε πας για το μπε-μπε.

πάνω από 180 με αυτά τα 2 μηχανάκια ;;;

AUFGEBRACHT
17/08/2015, 20:01
πάνω από 180 με αυτά τα 2 μηχανάκια ;;;

Μόνο το VStrom εννοείται... τα 180 με πρώτη τα έχει για πλάκα.

Desperado
17/08/2015, 20:03
Μόνο το VStrom εννοείται... τα 180 με πρώτη τα έχει για πλάκα.

Για μίλια μιλάμε προφανώς ε??

AUFGEBRACHT
17/08/2015, 20:04
Για μίλια μιλάμε προφανώς ε??

Όταν μιλάμε για VStrom και τελικές μετράμε πάντα σε έτη φωτός...

amyroukai
17/08/2015, 20:20
Εμ... Βασικά αν δεν έχεις βλέψεις για χώμα, εννοώ χώμα όχι σαν αυτό που θα περνούσε και ένα στριτάκι με προσοχή για να φτάσει σε μιά παραλία ας πούμε, πας για Vstrom.
Η σέλα του BMW είναι εξίσου άνετη μόνο αν είναι η έξτρα comfort της ΒΜW ή αν είναι καμμιά φτιαγμένη. Αλλιώς η στοκ δεν είναι στο ίδιο επίπεδο σε καμμιά περίπτωση.
Με 180 δεν θα ταξιδέψεις με κανένα από αυτά. Δεν είναι ότι δεν τα πιάνουν, αλλά δεν είναι μηχανάκια που τα κρατάνε σταθερά πορεία όπως ένα στριτ. Στο φόρτωμα είναι εξίσου καλά, αξεσουάρ για ότι βάλει ο νους σου έχουν και τα δύο, μεταπώληση (για κάποιους μετράει και αυτό) είναι εξίσου καλή.

Εμένα αυτό που με "ενοχλεί" με το BMW είναι ότι θέλει λίγο φροντίδα παραπάνω προληπτικά και πάλι πιθανώς δεν θα αποφύγεις μερικά χαζά (ναι ξέρω, τα έχουν χιλιογράψει και εδώ μέσα ότι στο advrider λένε μαλακίες αλλά στατιστικά πιο πολλοί κάτοχοι γράφουν εκεί παρά εδώ). Σαν μοτοσικλέτα μου αρέσει πολύ περισσότερο το F800 πάντως και πιθανότατα αν ήμουν σε φάση που να με παίρνει για πιο πολλά έξοδα συντήρησης, θα πήγαινα προς τα εκεί, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις και έλεγχο για το τι συντήρηση έχει κάνει ο προηγούμενος και που...

daz
17/08/2015, 23:17
Έλα μωρέ, μια καμπάνα να χτυπήσει στο στρώμα, έχει βγάλει τη διαφορά στα έξοδα συντήρησης του μπεμπε για 4 χρόνια. :D

Το στρώμα τα κάνει όλα και συμφέρει, το φ800 είναι καλύτερο μηχανάκι.

daz
17/08/2015, 23:29
Πολύ ωραίο μηχανάκι το bmw, αλλά έχε κατα νου οτι έχουν βαρέσει ορισμένα τέτοια μοτέρ.
Σε F800R μου βάρεσε στα 32.000km μπιέλα στον αριστερό κύλινδρο και τα έκανε όλα....ρύζι.
Το μηχανάκι είχε αγοραστεί καινούριο από την αντιπροσωπεία και ήταν συντηρημένο by the book.

Και εσύ έχε κατά νου ότι έχουν βαρέσει και κάτι μοτέρ από sv650. :D

Επίσης ότι αρέσκονται να μιμούνται τα ξυροκάμπανα κ.α. κουλά.

Ίσως το στρωμα να είναι πιο αξιόπιστο αλλά ας μη τρομοκρατούμε επίδοξους αγοραστές.

Ιστορίες τρόμου έχουμε να λέμε για όλα τα μηχανάκια που κύλησαν τις ρόδες τους στην άσφαλτο. :beer:

:)

nic mor
18/08/2015, 07:49
Το ότι έχετε τα κολλήματα σας με την τελική του στρομ (και καλά κάνετε)
Δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλειδώσει στα 170 και να κάνει ταξίδι!!
Δεν φταίμε οι υπόλοιποι κάτοχοι για 5-10 ψευτες!
Το ότι θα τσιμπήσει λάδι είναι ααααλλο θέμα :-P
Έχω 57000 χμ από τα οποία τα 45+ είναι σε ταξίδια,
επίσης μέσα και 7 36ωρα, οπότε μην ακούω εξυπνάδες πρωί πρωί..

Αφήστε λοιπόν τις ψευτομαγκιες και μιλήστε αντικείμενα ;-)

Χίλια σκατα έχει το στρομ, αλλά δεν παύει να είναι το value for money των τελευταίων ετών!

AristidisZ
18/08/2015, 07:53
Το ότι έχετε τα κολλήματα σας με την τελική του στρομ (και καλά κάνετε)
Δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλειδώσει στα 170 και να κάνει ταξίδι!!
Δεν φταίμε οι υπόλοιποι κάτοχοι για 5-10 ψευτες!
Το ότι θα τσιμπήσει λάδι είναι ααααλλο θέμα :-P
Έχω 57000 χμ από τα οποία τα 45+ είναι σε ταξίδια,
επίσης μέσα και 7 36ωρα, οπότε μην ακούω εξυπνάδες πρωί πρωί..

Αφήστε λοιπόν τις ψευτομαγκιες και μιλήστε αντικείμενα ;-)

Χίλια σκατα έχει το στρομ, αλλά δεν παύει να είναι το value for money των τελευταίων ετών!

ΟΚ, και ο άλλος με παπί έχει κάνει Αθήνα - Θεσσαλονίκη, δε λέει κάτι αυτό...
Το συγκεκριμένο μηχανάκι συγνώμη, αλλά δεν κάνει για ταξίδια με παρατεταμένες ταχύτητες των 170...

nic mor
18/08/2015, 08:02
Ok whatever..
Και πολύ ασχολήθηκα..

amyroukai
18/08/2015, 08:06
Τώρα είναι η ώρα να μπει και ο άλλος που τρώει χαλαρός αστακομακαρονάδα στα 200 με το βαρκαντέρο και δεν φεύγει ούτε η παρμεζάνα από επάνω να μας πει το δικό του δίκιο...

foler
18/08/2015, 08:41
Πηρα vstrom εδω και 2 εβδομαδες αλλα θα πω την εμπειρια που εχω μαζι του απο τα ταξιδια που εκανα με του αδερφου μου παλιοτερα. Σε καμια περιπτωση με το 650 δεν θα ταξιδευεις σταθερα με 180, εκτος αν δεν σε νοιαζει αν θα το εχεις για καιρο. Εκανα 850 χλμ Αθηνα-Αλεξανδρουπολη με δυο ατομα κ σαμαρια κλειδωμενο στα 150 και μου εκαψε 850 γρ. λαδακι, με 180 τι θα εκανε; Στα 150 το μοτερ το ενιωθα μεν να μην ειναι χαλαρο αλλα ουτε κ να το κακοποιω. Ταξιδι τοσο μεγαλο δεν κανεις με 180χλμ, δεν λεμε για μια αποσταση 100χλμ...Επισης μετα απο αυτο το ταξιδι αλλαξε ο ηχος της εξατμισης, εγινε πιο μπασος κ δυνατος (εκαψε τπτ διαφραγματα?).
Υ.Γ το ιδιο ακριβως ταξιδι το εκανα με το 636 μονος κ την βαλιτσα με το Κτελ! Κοντερ κολημενο στα 220 και ο κινητηρας δεν γουργουριζε αλλα δεν του ιδρωνε και το αυτι, 4,5 ωρες μεχρι αλεξανδρουπολη εχοντας φαει την μιση ζωη του πισω ελαστικου κ ουτε ενα γραμμαριο μειον λαδακι...

ggs
18/08/2015, 09:14
Αντε παλι με την τελικη του βεστρομ…

Αν το ζητουμενο στο «ταξιδι» είναι τα 180+ συνέχεια , τότε δεν κάνει κανένα από τα δυο..

Τωρα , στο θεμα του φιλου.
Αν ήθελες να τα πάρεις καινούργια , θα σου έλεγα το BMW

Αλλά αφού το θες μτχ , θα σου πρότεινα το βεστρομ.

Πάρα πολλές επιλογές με πολλα αξεσουαρ, γενικά πολύ αξιόπιστα , ότι θέματα έχει είναι γνωστά και ευκολα.
Πολύ καλές επιδόσεις ,φορτώνεται , άνετα και για δικαβαλο , πολυ καλή κάλυψη από αέρα.

Δεν είναι καθολου τυχαια μπεστ σελερ

foogr01
18/08/2015, 09:18
Τώρα είναι η ώρα να μπει και ο άλλος που τρώει χαλαρός αστακομακαρονάδα στα 200 με το βαρκαντέρο και δεν φεύγει ούτε η παρμεζάνα από επάνω να μας πει το δικό του δίκιο...

Με πέθανες πρωί πρωί.. πάει ο καφές :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

lmb990
18/08/2015, 09:47
Μπορει κάποιος να κανει ταξιδι με 170 με το στρωμ αλλα πήρε λάθος μηχανακι... Εγώ το είχα και φυσικά δεν θα έκανα ταξιδι με 170 μόνιμα λόγω φρενων και αναρτήσεων... Δεν λεμε να πιάσει κάποιος τα 170 σε μια ευθεία και μετα να κόψει παλι στα 140 εεεε..

gior-gos
18/08/2015, 09:51
Επισης μετα απο αυτο το ταξιδι αλλαξε ο ηχος της εξατμισης, εγινε πιο μπασος κ δυνατος (εκαψε τπτ διαφραγματα?).

Μπα

θα ξεκαπνισε το μοτερ.

zopas
18/08/2015, 12:54

Xa,xa,xa kaloooooo....an omos den sou aresei I astakomakaronada mporoume name allaksoume fagito..XE,XE,XE...

akis_trevor
18/08/2015, 14:33
οπως τα λεει ο Ggs.
αν εχεις βλεψεις για χωμα(ξαναλεω,οχι πατημενο βατο χωματοδρομο)πας καρφι για το μπεμβε.
αν ψηνεσαι για ασφαλτινα ταξιδακια,πας για το στρωμα.
χωρις να το ψαξω,πιστευω πως αντιστοιχης χρονιας στρωμ με τζιες πρεπει να χουν κανα 2χιλιαρο διαφορα.

lykourgi
18/08/2015, 14:54
Πιστεύω ότι ο μόνος λόγος για να προτείνει κάποιος BMW, είναι το χώμα. Όσο περισσότερο, τόσο υπέρ του BMW.
Κατά τα άλλα, το vstrom τα κάνει όλα και συμφέρει.

:bawl::bawl:

Xa,xa,xa kaloooooo....an omos den sou aresei I astakomakaronada mporoume name allaksoume fagito..XE,XE,XE...
Και τι να φάμε;
Μήπως ......................................κουραμπιέδες; :lol:

MG-KTiNoS
18/08/2015, 22:56
strom

catmaster
18/08/2015, 23:05
Το Vstrom είναι μεν μέτριο σε κάποια πράγματα , αλλά παραμένει μια πολύ τίμια επιλογή σαν μεταχειρισμένο (εγώ δεν μπορώ ούτε να το βλέπω αλλά αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά γούστα) , αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις σε χώμα και γράφεις πολλά χλμ σε άσφαλτο και ειδικά με συνεπιβάτη θα σε καλύψει η αγορά του στο 100% -ψάξε ένα καθαρό να το δει οπωσδήποτε μηχανικός και καλές βόλτες ...

papadon
18/08/2015, 23:39
Και εσύ έχε κατά νου ότι έχουν βαρέσει και κάτι μοτέρ από sv650. :D

Επίσης ότι αρέσκονται να μιμούνται τα ξυροκάμπανα κ.α. κουλά.

Ίσως το στρωμα να είναι πιο αξιόπιστο αλλά ας μη τρομοκρατούμε επίδοξους αγοραστές.

Ιστορίες τρόμου έχουμε να λέμε για όλα τα μηχανάκια που κύλησαν τις ρόδες τους στην άσφαλτο. :beer:

:)

Ο σκοπός του φόρουμ είναι η ανταλλαγή απόψεων/εμπειριών.:beer:
Μεταξύ των 2 σίγουρα θα διάλεγα το μπεμπε, το στρομ μου είχε φανεί ιδιαίτερα βαρετό οδηγικά.