View Full Version : Κλήση χωρίς δίπλωμα και δικαστήριο
Καλησπέρα πριν από μερικές ημέρες με έπιασαν να οδηγώ την μηχανή του πατέρα μου χωρίς δίπλωμα(δεν έχω) μου έριξαν ένα πρόστιμο 230 ευρό και θα το πληρώσω εντός 10 ημερών
αυτό που ξέρω πως ακολουθεί είναι δικαστήριο σε 6-12 μήνες.Είμαι 18 και δεν έχω δίπλωμα μου είπαν πως αν βγάλω έως τοτε κατά 90% θα αθωωθώ.
Το θέμα είναι πως το δίπλωμα που μπορώ να βγάλω λόγο ηλικίας είναι έως 125cc και η μηχανή που οδηγούσα είναι 150cc χωρίς συμπλέκτη.
Υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθώ?η υπάρχει περίπτωση να φάω κάποιο μικρότερο πρόστιμο για υπερκυβισμό?
Επίσης να προσθέσω πως ο πατέρας μου δεν γνωρίζει ότι είχα την μηχανή του.Θα τον καλέσουν και αυτόν μαζί μου στο δικαστήριο φέροντας ευθύνη που και καλά έδωσε το όχημα του σε
άτομο χωρίς δίπλωμα?Κινδυνεύει να φάει πρόστιμο αν πει πως έλειπε και δεν γνώριζε για το συμβάν?
spyrakos35
10/09/2015, 02:23
μη μασάς
όλοι (δικαστήριο, πατέρας) θα σου δώσουν μία ευκαιρία ακόμα
στην ελλάδα ζούμε, βαλκάνια u know?
:smokin:
AristidisZ
10/09/2015, 06:26
αν θυμάμαι καλά πηγαίνει μία μέρα φυλάκισης (εξαγοράσιμη, μη φοβάσαι) για κάθε κυβικό παραπάνω από το δίπλωμά σου
στη περίπτωσή σου δηλαδή:
150 - 125 = 25
βέβαια φαντάζομαι το μηχανάκι δεν θα είναι ακριβώς 150, άρα κάτι θα γλιτώσεις :wave2:
pipe_smoker
10/09/2015, 07:34
Μιλα με δικηγόρο.
Εκείνος/η θα σου πει τί και πώς.
Αν έχεις λεφτά (εσύ ή ο πατέρας σου), δεν έχεις να φοβάσαι.
Αν δεν έχεις, κακώς την έκανες τη μλκια αρχής εξαρχής.
Όπως και να έχει, μιλάς με δικηγόρο:wave2:
Μιλα με δικηγόρο.
Εκείνος/η θα σου πει τί και πώς.
Αν έχεις λεφτά (εσύ ή ο πατέρας σου), δεν έχεις να φοβάσαι.
Αν δεν έχεις, κακώς την έκανες τη μλκια αρχής εξαρχής.
Όπως και να έχει, μιλάς με δικηγόρο:wave2:
όπως ειπε ο pipe..
και με τον πατερα σου...... μη παθει κανενα εγκεφαλικο ο ανθρωπος.....
xarisiero
10/09/2015, 07:43
Να βγαλεις διπλωμα οπως και να χει ...εκτος αν δεν εχεις σκοπο να ξανακαβαλησεις. Αλλα επειδη μαλλον θα το ξανακανεις μην γινεις αλλος ενας ταλιμπαν στο δρομο...Οσο για το δικαστηριο μην εισαι σιγουρος για τους 6-12 μηνες και με μια αναβολη που θα παρεις σε βλεπω να χεις ανεξαρτητων κυβικων διπλωμα...Ελλαδαρα......
MG-KTiNoS
10/09/2015, 07:46
340872
amyroukai
10/09/2015, 07:49
Ένα αρχαίο ελληνικό ρητό λέει. Don't do the crime if you can't do the time.
Σε έχουν καλύψει οι από πάνω για το τι να κάνεις. Μην φας κανέναν άσχετο μόνο όσο οδηγείς παράνομα, εκεί δεν θα ξεμπλέξει το πράγμα απλά.
Ένα αρχαίο ελληνικό ρητό λέει. Don't do the crime if you can't do the time. .
+1000
Γιατι ρε παλικαρι μου κυκλοφορεις χωρις διπλωμα....
Γιατι δεν εβγαζες για 50αρι νωριτερα....
Γιατι δεν ειπες στον πατερα σου οτι του κλεβεις το μηχανακι...μεγαλο παιδι εισαι...
Ωρα να γινεις και υπευθυνο.....
Ξεκινας μαθηματα χτες.....και ομολογας στον πατερα σου την αληθεια...
πιο καλα να την μαθει απο σενα και οχι απο την αστυνομια!!!
pipe_smoker
10/09/2015, 09:18
Ένα αρχαίο ελληνικό ρητό λέει. Don't do the crime if you can't do the time. Unless you know you can get away with it...©pipe_smoker
Fixed ;)
amyroukai
10/09/2015, 09:24
Fixed ;)
Ναι γιατί όπως είπε και ο μακρυμάλλης στην προεδρευομένη δημοκρατία της μπανανίας ζούμε οπότε όλοι κάνουν ότι γουστάρουν και βολεύονται, we know.
pipe_smoker
10/09/2015, 09:38
Ναι γιατί όπως είπε και ο μακρυμάλλης στην προεδρευομένη δημοκρατία της μπανανίας ζούμε οπότε όλοι κάνουν ότι γουστάρουν και βολεύονται, we know.
Δεν το εννοούσα ακρεβώς έτσι, αλλά νταξ. Το νόημα βγαίνει.
devil's animal
10/09/2015, 09:43
οπως σου ειπαν...λεφτα να'χεις και ολα λυνονται...
βγαλε διπλωμα και μην οδηγεις περισσοτερα cc απ'οτι επιτρεπει το διπλωμα σου...
Bladerunner
10/09/2015, 09:50
Άρθρο 94 παρ.5 του Κ.Ο.Κ (http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf)
Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00)ευρώ.
Αν όντως καταδικασθείς σε ποινή φυλάκισης, είτε θα είναι με αναστολή είτε εξαγοράσιμη.
Μίλα με δικηγόρο και τον πατέρα σου.
sergiosm
10/09/2015, 10:35
Καλησπέρα πριν από μερικές ημέρες με έπιασαν να οδηγώ την μηχανή του πατέρα μου χωρίς δίπλωμα(δεν έχω) μου έριξαν ένα πρόστιμο 230 ευρό και θα το πληρώσω εντός 10 ημερών
αυτό που ξέρω πως ακολουθεί είναι δικαστήριο σε 6-12 μήνες.Είμαι 18 και δεν έχω δίπλωμα μου είπαν πως αν βγάλω έως τοτε κατά 90% θα αθωωθώ.
Το θέμα είναι πως το δίπλωμα που μπορώ να βγάλω λόγο ηλικίας είναι έως 125cc και η μηχανή που οδηγούσα είναι 150cc χωρίς συμπλέκτη.
Υπάρχει περίπτωση να μην αθωωθώ?η υπάρχει περίπτωση να φάω κάποιο μικρότερο πρόστιμο για υπερκυβισμό?
Επίσης να προσθέσω πως ο πατέρας μου δεν γνωρίζει ότι είχα την μηχανή του.Θα τον καλέσουν και αυτόν μαζί μου στο δικαστήριο φέροντας ευθύνη που και καλά έδωσε το όχημα του σε
άτομο χωρίς δίπλωμα?Κινδυνεύει να φάει πρόστιμο αν πει πως έλειπε και δεν γνώριζε για το συμβάν?
Δίωξη θα ασκηθεί (το δικαστήριο που λες) και εναντίον σου και εναντίον του πατέρα σου.
Εσένα γιατί οδηγούσες χωρίς δίπλωμα και στον πατέρα σου γιατί σου έδωσε τη μηχανή αν και ήξερε ότι δεν είχες δίπλωμα.
Κανονικά πρέπει να καταδικαστείτε και οι δύο.
ΑΛΛΑ.
Αν βγάλεις δίπλωμα και με τη κατάλληλη δικαιολογία και σωστή παρουσία στο δικαστήριο αθωώνεσαι για λόγους επιείκειας
Να πας όμως να βγάλεις δίπλωμα ασυζητητί και να προσέχεις.
Όχι για να μη σε γράψουν, αλλά για να μη κλαις εσύ ή οι δικοί σου ...
:wave2:
πιθανων να τη γλυτωσεις με αναστολη γιατι ειναι η 1η φορα (αλλα θα πληρωσεις τα δικαστικα εξοδα μαλλον), δεν ξερω σιγουρα. βγαλει το διπλωμα που μπορεις και μην οδηγας μηχανακι αν δε σε καλυπτει. δεν ειναι καθε μερα πασχα, μπορει πχ. να εμπλακεις σε ατυχημα και να μπλεξεις ασχημα. το τελευταιο που θα σε νοιαζει τοτε ειναι το δικαστηριο για κληση. :smokin:
spyrakos35
10/09/2015, 10:39
Θελω να το γραψω, δεν αντεχω, συγκρατηστε με ρε παιδια........
:lipssealed:
Να πας εκτίσεις την ποινή που θα τσιμπήσεις το σκέφτηκες ? να μην πληρώνει ο πατέρας σου για τις χαζομάρες σου.. πεταμένα λεφτά :lol:
έλα και εγώ στα 16 τσίμπαγα κρυφά το αμάξι κ πήγαινα σχολείο μέχρι που μια μέρα γύρισε νωρίτερα ο father απ΄τη δουλειά και δεν μου έγραψε, αλλά μου έκανε αυτά θες να γράψεις :D :a021:
spyrakos35
10/09/2015, 10:51
έλα και εγώ στα 16 τσίμπαγα κρυφά το αμάξι κ πήγαινα σχολείο μέχρι που μια μέρα γύρισε νωρίτερα ο father απ΄τη δουλειά και δεν μου έγραψε, αλλά μου έκανε αυτά θες να γράψεις :D :a021:
Τι σου κανε;
ΠΟΥΤΣ@@@@@@@@@@@@@@?
:lol:
Αφού στην αρχή νόμιζε ότι το έκλεψαν και έπεσε ημι λιπόθυμος (κάπου το '93), εκείνη την ώρα μπήκα στο σπίτι αφού είχα παρκάρει κύριος στην πυλωτή.
Τον βλέπω να καλεί αστυνομίες κ τα ρέστα, του λέω όπα - όπα κλείστο,το αμάξι εδώ είναι απλά το μετακίνησα λίγο :D
Αφενός παίζει να μας άκουσε ο bukley μέχρι το κάτω Χαλάνδρι, αφετέρου δεν είδε ούτε ποδήλατο ούτε χαρτζιλίκι για πολύ καιρό. Πέρασαν χρόνια για να ξεχαστεί το αδίκημα.
Το πρόστιμο είναι 200 και κάτι άλλο από έγγραφα δεν είχες και μπήκαν στο ήμισυ συρρέοντα κι έγιναν 230.
Εντός 10 ημερών σε ΕΛ.ΤΑ(ταχυδρομείο) θα πληρώσεις τα μισά.Αν παρέλθει το 10ήμερο πας σε ολόκληρο το ποσό για 2 μήνες και μετά πάνε στην Δ.Ο.Υ. σου.
Τα παιδιά μίλησαν σωστά.Καταρχήν μίλα στον πατέρα σου και δέξου αδιαμαρτύρητα τις όποιες κυρώσεις.
Η αντίδραση δεν έχει να κάνει μόνο με το τι έκανες αλλά και με το τι θα μπορούσες να πάθεις.Θα έχει δίκιο,είναι γονιός.Όταν γίνεις κι εσύ θα καταλάβεις.
Ελπίζω να φόραγες τουλάχιστον κράνος.
Το δικαστήριο θα δείξει επιείκεια,αναγνωρίζοντας τη "χαζομάρα" που κουβαλάμε/ούσαμε όλοι στην ηλικία σου.
..κι επειδή είσαι μικρός ακόμα,
Μαγκιά δεν είναι να κάνεις την χαζομάρα και να την γλιτώνεις όπως πολύ κοιτάνε να κάνουν στην χώρα μας.
Μαγκιά είναι να μην δίνεις δικαίωμα να σου προσάψει κάποιος το παραμικρό ή αν δώσεις να μάθεις από το λάθος σου και να μην το ξανακάνεις.
Σοφός όποιος έμαθε από τα λάθη του..
Σοφότερος όποιος έμαθε από τα λάθη των άλλων...
pipe_smoker
10/09/2015, 12:49
Έλα συγκρατήσου μόνος σου γέρος άνθρωπος:p
Ο γλυφάδας ρώτησε κάτι, απαντήσαμε, αν ξαναμπει ποτέ και τα δει έχει καλώς.
Μη το μαμήσουμε στη νουθεσία και στο μπλα μπλα το πράμα, γιατί αν μη τι άλλο μάλλον μόνοι μας τα διαβάζουμε.
MG-KTiNoS
10/09/2015, 16:00
Έλα συγκρατήσου μόνος σου γέρος άνθρωπος:p
Ο γλυφάδας ρώτησε κάτι, απαντήσαμε, αν ξαναμπει ποτέ και τα δει έχει καλώς.
Μη το μαμήσουμε στη νουθεσία και στο μπλα μπλα το πράμα, γιατί αν μη τι άλλο μάλλον μόνοι μας τα διαβάζουμε.
φυλακές κορυδαλλού ΤΩΡΑ
340902
tzimidis
10/09/2015, 22:44
φυλακές κορυδαλλού ΤΩΡΑ
340902
τα ψαράκια που κρατάει ο ψηλός , τι ρόλο βαράνε??
Pan (dvs)
10/09/2015, 23:26
Δηλαδη,ολα τα αλλα τα καταλαβες?:D
MG-KTiNoS
10/09/2015, 23:32
Αφού στην αρχή νόμιζε ότι το έκλεψαν και έπεσε ημι λιπόθυμος (κάπου το '93), εκείνη την ώρα μπήκα στο σπίτι αφού είχα παρκάρει κύριος στην πυλωτή.
Τον βλέπω να καλεί αστυνομίες κ τα ρέστα, του λέω όπα - όπα κλείστο,το αμάξι εδώ είναι απλά το μετακίνησα λίγο :D
Αφενός παίζει να μας άκουσε ο bukley μέχρι το κάτω Χαλάνδρι, αφετέρου δεν είδε ούτε ποδήλατο ούτε χαρτζιλίκι για πολύ καιρό. Πέρασαν χρόνια για να ξεχαστεί το αδίκημα.
Επρέπε να μην πεις τίποτα....
Να κάνεις τον ανήξερο!!!!
MG-KTiNoS
10/09/2015, 23:33
δε γκζερω...
Ειναι νέοι στη φυλακή και τους λένε κωλόψαρα.Για αρχή,τους έδωσαν τα ψάρια.
MG-KTiNoS
10/09/2015, 23:40
Ψαρακλες στην στενη που τρωνε το αγγουρι .................
Εντιτ:Με προλαβε ο Τολης!!!!!!
Το ιδιο σκηνικο ειχε παιχτει πριν απο πολλα χρονια στην πολη μου οταν πιτσιρικας 15 χρονος "τσιμπησε" το αμαξι του φαδερ του, και σιδερωσε καμια 10ρια παρκαρισμενα....
Προσωπικά είχα μάθει οδήγηση από το δημοτικό στο χωριό, όταν όλα ήταν χωματόδρομος και τα αμάξια ανύπαρκτα.
Γενικά ήξεραν ότι είμαι εξαιρετικά συνετός με την μηχανοκίνηση καθώς ήξεραν και την βαθιά αγάπη που τρέφω για αυτή. (για αυτό και είχα βγάλει δίπλωμα με υπογραφή γονέα για 50άρι στα 17).
Ποίοοοος όμως με πρωτο έβαλε στο αμάξι; Αρά ποίος φταίει επί της ουσίας; :D
Προσωπικά είχα μάθει οδήγηση από το δημοτικό στο χωριό, όταν όλα ήταν χωματόδρομος και τα αμάξια ανύπαρκτα.
Γενικά ήξεραν ότι είμαι εξαιρετικά συνετός με την μηχανοκίνηση καθώς ήξεραν και την βαθιά αγάπη που τρέφω για αυτή. (για αυτό και είχα βγάλει δίπλωμα με υπογραφή γονέα για 50άρι στα 17).
Ο Ηρωδης..................
:D
George_Sp
11/09/2015, 08:09
Πάει ο γλυφάδας.....Στην ανήλιαγη υπόγα και χωρίς wifi :lol:
Ρε λες να τον πετυχε ο spyrakos;
lykourgi
11/09/2015, 08:20
Ναι, με το ζόρι σε έβαλε φαντάζομαι. Δεν ήθελες. :p
spyrakos35
11/09/2015, 08:34
Ρε λες να τον πετυχε ο spyrakos;
εκεί στα υπόγεια/αμπάρια και συναφή ανήλιαγα μέρη κυκλοφορεί ο Eversman κυριοι....
;)
Guys σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας,φυσικά και τα διάβασα όλα,δεν έκανα έτσι το post.
Δυστυχώς δεν φορούσα κράνος αλλά ο κυρ μπάτσος που μου έκοψε την κλήση ήταν καλός και έγραψε ότι φορούσα.
PS. wifi έχουμε ακόμα αλλά βλέπω την υπόγα να έρχεται!!
Μην μασας και κανε το σωστο
για να αποφυγεις μπλεξιματα.....χειροτερα
dimmie_72
11/09/2015, 15:45
φόρα χειροπέδες και τράβα κατευθείαν Κορυδαλλό οικειοθελώς.
... που μου θες και ερωτήσεις!
:bawl:
chillipf
11/09/2015, 16:47
Προσωπική εμπειρία, πολύ πίσω στο χρόνο:
17 ετών, παρέα με 3 φίλους, μένει το μηχανάκι από βενζίνη, νύχτα.
Ψάχνοντας για κάτι να βάλουμε βενζίνη από τους άλλους, νάσου ο λεβέντης, οι άλλοι είχαν δίπλωμα, εγώ όχι.
Κλήση.
Μετά από δύο χρόνια δικάσιμος (έχω βγάλει δίπλωμα).
Αθώος για το δίπλωμα, αλλά τσιμπάω 20 μέρες για ΘΟΡΥΒΟ.
Λέω στη δικαστίνα, "μα αφού το μηχανάκι είχε μείνει από βενζίνη, πως έκανε θόρυβο?"
Ακόμα θυμάμαι το ύφος της "Άκου να σου πω νεαρέ, το όργανο δεν ψεύδεται"
Άλλες εποχές θα μου πείς ...
amyroukai
11/09/2015, 16:53
...βλέπω την υπόγα να έρχεται!!
Κρύψτε αυτό το ποστ από τον eversman κύριοι διαχειριστές. Τουλάχιστον για ένα χρόνο, άμα κλείσει τα 18 δεν πειράζει πιά... :bawl:
Stathis1997
10/10/2016, 20:29
Θα ήθελα σας παρακαλώ οποίος γνωρίζει να με βοηθήσει!
Είμαι 19 ετών Έχω ένα παπί 105 κυβικά με έγραψαν για δίπλωμα Αλλά η ημερομηνία έκδοσης του διπλώματος μου είναι 9 Αυγούστου Και η κλήση 12 Σεπτέμβρη (Δεν είχα το δίπλωμα στο χέρι Όταν με σταμάτησαν) η αστυνομία μου έδωσε παράταση 1 μήνα να τους φέρω το δίπλωμα προκειμένου να διαγράφτει η κλήση επειδή και οι ίδιοι γνώριζαν ότι ουσιαστικά έχω δίπλωμα Αλλά το δίπλωμα Δεν μου έχει έρθει και η προθεσμία έληξε εντέλει θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα πληρώσω τα 200€ το ερώτημα μου είναι στο δικαστήριο τι γίνεται;θα την γλυτώσω κατευθείαν εφόσον το δίπλωμα μου θα λέει ημερομηνία Πριν την κλήση;
amyroukai
10/10/2016, 20:48
νομίζω πως ως επιτυχόντας θεωρείσαι κάτοχος από την ημέρα που πέρασες... όχι την ημέρα που το δημόσιο θα δεήσει να τυπώσει καρτελάκι. Αν έχω δίκιο, τότε εσύ έφαγες κλήση για αυτό:
ΚΟΚ Άρθρο 94, παράγραφος 5
Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο. Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 3446/2006.
Ενώ μάλλον πέφτεις εδώ:
Άρθρo 100
Έγγραφα τα oπoία πρέπει να φέρει o oδηγός
1. O oδηγός oδικoύ oχήματoς υπoχρεoύται, όταν oδηγεί, να φέρει τη νό-
μιμη άδεια oδήγησης, ως και τo τυχόν απαιτoύμενo πιστoπoιητικό επαγγελ-
ματικής ικανότητας, την άδεια κυκλoφoρίας τoυ oχήματoς τo oπoίo oδηγεί
και τo απoδεικτικό ασφάλισης, αν από τις κείμενες διατάξεις επιβάλλεται η
ασφάλιση.
2. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της πιο πάνω παραγράφου τιμωρεί-
ται με διοικητικό πρόστιμο είκοσι (20,00) ευρώ.
Ξαναλέω με κάθε επιφύλαξη για το αν η ισχύς του διπλώματος είναι από την ημερομηνία επιτυχίας ή από την έκδοση. Περιμένεις μήπως κάποιος ξέρει 100% σίγουρα, αλλά έπρεπε να έχεις μιλήσει τόσον καιρό με τον δάσκαλο οδήγησης που σίγουρα ξέρει και αν έχω δίκιο μάλλον με κάποιον δικηγόρο να σε ξεμπλέξει.
Stathis1997
10/10/2016, 21:04
Γνωρίζω 100% ότι το δίπλωμα μου θα λέει την ημερομηνία που έδωσα. Πρακτικές εξετάσεις Δηλαδή 9 Αυγούστου Όσο για την σχολή Δεν το συζητάω με έχει γραμμένο Όπως προανέφερα ο αστυνόμος μου έδωσε ένα μήνα διορία που λήγει αυτήν την Τετάρτη και το δίπλωμα ακόμα Δεν το έχω
amyroukai
10/10/2016, 21:08
Γνωρίζω 100% ότι το δίπλωμα μου θα λέει την ημερομηνία που έδωσα. Πρακτικές εξετάσεις Δηλαδή 9 Αυγούστου Όσο για την σχολή Δεν το συζητάω με έχει γραμμένο Όπως προανέφερα ο αστυνόμος μου έδωσε ένα μήνα διορία που λήγει αυτήν την Τετάρτη και το δίπλωμα ακόμα Δεν το έχω
Δεν λέμε το ίδιο πράγμα.
Η κλήση που σου έδωσε είναι άκυρη και ψευδής, αφού το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχεις δίπλωμα σε ισχύ κατά τον νόμο, είναι ότι δεν το έφερες κατά την οδήγηση.
Οπότε αντί για 200 και δικαστήριο, έπρεπε να φας 20 και τίποτα άλλο.
Να πας στο υπουργείο μόνος σου να πάρεις βεβαίωση/αντίγραφο καρτέλας επιτυχόντα και να απαιτήσεις από τον τροχαίο να διορθώσει το λάθος του; Αν δεν μπορείς μόνος σου, τι στο καλό, έναν φίλο/γνωστό δικηγόρο τον έχουμε όλοι.
Δεν πας μία από το αντίστοιχο γραφείο του υπουργείου συγκοινωνιών να ρωτήσεις για το δίπλωμα σου ?
Stathis1997
10/10/2016, 21:09
Συγγνώμη όντως Εγώ δεν κατάλαβα έχω πάει στο Υπουργείο έχω βγάλει βεβαίωση που δηλώνει ότι είμαι κάτοχος διπλώματος την τάδε ημερομηνία πήγα στην γαδα Αλλά ο κύριος αστυνόμος Δεν την δέχεται
amyroukai
10/10/2016, 21:10
Συγγνώμη όντως Εγώ δεν κατάλαβα έχω πάει στο Υπουργείο έχω βγάλει βεβαίωση που δηλώνει ότι είμαι κάτοχος διπλώματος την τάδε ημερομηνία πήγα στην γαδα Αλλά ο κύριος αστυνόμος Δεν την δέχεται
δικηγόρο και τέλος. ε μα τον μαλάκα δηλαδή.
Stathis1997
10/10/2016, 21:12
Σας ευχαριστώ θα ξανά στείλω σε κάνα δυο μέρες να σας πω την κατάληξη πραγματικά με βοήθησατε περισσότερο από ότι η σχολή μου!
Stathis1997
11/10/2016, 10:43
Παιδιά έχει ξεφύγει το θέμα κάνω Μια τελευταία ανακεφαλαίωση φορούσα κράνος πάντα φοράω (το φοράω και για εμένα Αλλά και για την φουκαριάρα την μάνα μου που κάθε φορά πάει η ψυχή της στην κουλουρη)Δεν έκανα καμία παραβίαση η ημερομηνία έκδοσης του διπλώματος μου είναι 9 Αυγούστου ενώ η κλήση 12 Σεπτέμβρη απλά το δημόσιο Δεν μου έχει φέρει το δίπλωμα εδώ και 2 μήνες με αποτέλεσμα να πληρώσω ένα πρόστιμο που το θεωρώ άδικο!
Καλά κάνεις και το θεωρείς άδικο. Βέβαια, κακώς το αμέλησες και άφησες να περάσει ο μήνας έτσι, απλά περιμένοντας. Τώρα, λογικά, θα πληρώσεις το πρόστιμο, όχι επειδή φταις, αλλά επειδή το κράτος είναι ένα ατελείωτο μπουρδέλο και κακώς βασίστηκες πάνω του. Όταν σου έκοψαν την κλήση, έπρεπε να το ψάξεις και να πιέσεις, τρέχοντας στην αρμόδια υπηρεσία, για να πάρεις το χαρτί σου. Εκεί ήταν το "λάθος" σου.
Έτσι λειτουργεί το σύστημα εδώ. Το παραπάνω μπουρδέλο, το πληρώνουν οι πολίτες, εκτός αν τρέχουν από δω κι από κει, για πράγματα που δεν είναι καν δική τους δουλειά. ^^
Δηλαδή δημόσια υπηρεσία αμφισβητεί μια άλλη;;;
Είναι μπαγλαμάς
sergiosm
11/10/2016, 12:58
Να του το καταθέσεις εγγράφως και με αίτημα να διαγραφεί το πρόστιμο.
Και να του πεις να διαβάσει το άρθρο 10 παρ.4 του Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας που λέει τα εξής:
1. Οι προθεσμίες για την υποβολή αίτησης, αναφοράς, δήλωσης ή άλλου εγγράφου του ενδιαφερομένου, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ενέργειά του είναι αποκλειστικές, εκτός αν χαρακτηρίζονται ενδεικτικές από τις διατάξεις που τις προβλέπουν.
2. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, να υποβάλει την αίτησή του ή άλλο έγγραφο με μηχανικό μέσο εφόσον το μέσο τούτο αφήνει αποτύπωμα που καθιστά αναμφίβολη την αναγνώριση του μηχανήματος αποστολής και παραλαβής, καθώς και της ημερομηνίας και ώρας αποστολής και παραλαβής. Στη συνέχεια όμως οφείλει να υποβάλει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 3 και 11, το αργότερο μέσα σε πέντε (5) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας, έγγραφο, που φέρει την ιδιόχειρη υπογραφή του και έχει όμοιο περιεχόμενο με αυτό το οποίο παρέλαβε, με το μηχανικό μέσο, η υπηρεσία.
3. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει το έγγραφό του με αποστολή συστημένης επιστολής εφόσον δεν το αποκλείουν οι σχετικές ειδικές διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές, ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται εκείνη της κατάθεσης της επιστολής στην ταχυδρομική υπηρεσία.
4. Αν οι διατάξεις επιβάλλουν τη συνυποβολή πιστοποιητικών, δικαιολογητικών ή άλλων δημόσιων εγγράφων και αυτά δεν συνυποβάλλονται για λόγους που αφορούν την αρμόδια για την έκδοσή τους διοικητική αρχή, αρκεί η εμπρόθεσμη υποβολή του εγγράφου του ενδιαφερομένου. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει στο υποβαλλόμενο από τον ενδιαφερόμενο έγγραφο να γίνεται μνεία του λόγου της μη συνυποβολής των δημόσιων εγγράφων, τα οποία, πάντως, ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει όταν εκλείψει η αιτία που κατέστησε αδύνατη τη συνυποβολή τους.
5. Οι προθεσμίες για τη Διοίκηση είναι ενδεικτικές, εκτός αν από τις διατάξεις που τις προβλέπουν προκύπτει ότι είναι αποκλειστικές. Οι προθεσμίες για την έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων, δυσμενών για το πρόσωπο το οποίο αφορούν αμέσως, είναι αποκλειστικές.
«6. Υπέρβαση των προθεσμιών συγχωρείται σε περίπτωση ανώτερης βίας, καθώς και όταν ο ενδιαφερόμενος επικαλείται τη συνδρομή γεγονότων γνωστών στην υπηρεσία.»
7. Για τον υπολογισμό των προθεσμιών, αν ειδικές διατάξεις δεν ορίζουν διαφορετικά, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 241 - 246 του Αστικού Κώδικα.
basilis_k6
11/10/2016, 14:37
Εχεις βεβαίωση η έχεις εγγραφο που λέει οτι "το παρον μπορει να χρησημοποιηθει ως νομιμη αδεια οδηγησης"?
κανε εγγραφη ενσταση για την κλήση στο διοικητή με συνημμένο το αποδεικτικό διπλώματος/ημερομηνίας εξετασης. Αν δε τη δεχτει καντους μηνυση για παράβαση καθήκοντος
εκτος αν εχεις διπλωμα για πενηνταρι και η άδεια κυκλοφορίας απο το μηχανάκι γράφει πάνω απο 50 κ.εκ και μας δουλευεις όλους, οποτε πλέρω το 200αρι και πηγαινε βγαλε δίπλωμα 125 γιατι θα σε παει και δικαστήριο.
MG-KTiNoS
11/10/2016, 16:52
Λεφτά για χασοδίκη έχει?
amyroukai
11/10/2016, 16:54
Λεφτά για χασοδίκη έχει?
αν τον στείλει ο ηλίθιος δικαστήριο, θα τον πληρώσει έτσι και αλλιώς.
Stathis1997
11/10/2016, 16:55
Παιδιά το παπί μου είναι 105 και Εγώ Έχω βγάλει για 125!Αύριο πρωί πρωί θα πάω στην γαδα και θα σας ενημερωσω
τοτε εμπαινε όπως ειπαμε, εγγραφη ενσταση στο διοικητη (εχει προθεσμία 3 ημερες απο τη βεβαίωση της παράβασης). Αν εχει περάσει η προθεσμμία πήγαινε και ζήτα ακρόαση απο το διοικητή της τροχαίας απο το τμήμα του αστυνόμου που σ' εγγραψε και μιλόντας ευγενικά, δειξε τα παραστατικά και ζήτα να σου ακυρώσουν αυτη και να σου κόψουν κλήση 10ευρω (γιατι δεν είχες το δίπλωμα μαζί σου). Αν δεν, πανε σε δικηγόρο που εξειδικευεται σε τροχαια ατυχήματα/αστικό δίκαιο και θα σου πει αυτος τι θα κάνεις.
newrider125
12/10/2016, 18:52
Μου φαίνεται περίεργο που σε έγραψε ενω στο σύστημα φαίνεσαι ότι έχεις δίπλωμα ( μέσα στον υπολογιστή στο αμάξι ) και γενικά αν είσαι όπως πρέπει δεν σε σταματάνε ... Εμένα με σταμάτησαν σε αλκοτέστ φυσαω μου λέει καθαρός δίπλωμα έχεις του λέω τώρα βγάζω του δείχνω και μια φωτοτυπία από την καρτέλα μου και ταυτότητα και άδεια μηχανής και μου λέει φύγε και πρόσεχε :)
amyroukai
12/10/2016, 19:15
Μου φαίνεται περίεργο που σε έγραψε ενω στο σύστημα φαίνεσαι ότι έχεις δίπλωμα ( μέσα στον υπολογιστή στο αμάξι ) και γενικά αν είσαι όπως πρέπει δεν σε σταματάνε ... Εμένα με σταμάτησαν σε αλκοτέστ φυσαω μου λέει καθαρός δίπλωμα έχεις του λέω τώρα βγάζω του δείχνω και μια φωτοτυπία από την καρτέλα μου και ταυτότητα και άδεια μηχανής και μου λέει φύγε και πρόσεχε :)
δεν έχουν όλα τέτοιο σύστημα.
εσύ με την φωτοτυπία έπρεπε να την φας. κανονικά πρέπει να έχεις μαζί τα πρωτότυπα.
basilis_k6
12/10/2016, 19:17
η οδηγηση χωρις διπλωμα απαγορευεται. ΑΠΛΟ. αν εχεις σπιτι, στο εξωχικο, στο υπουργειο δεν ενδιαφερονται. Εκεινη τη στιγμη δεν εχεις τρως κληση. Το πας και την σβυνουν συνηθως. Δεν εχει διπλωμα το παλικαρι. Το οτι θα το παρει σε μερικές μερες ΤΥΠΙΚΑ εχει μεγαλη διαφορα απο το να το εχει στα χερια του.
η οδηγηση χωρις διπλωμα απαγορευεται. ΑΠΛΟ. αν εχεις σπιτι, στο εξωχικο, στο υπουργειο δεν ενδιαφερονται. Εκεινη τη στιγμη δεν εχεις τρως κληση. Το πας και την σβυνουν συνηθως. Δεν εχει διπλωμα το παλικαρι. Το οτι θα το παρει σε μερικές μερες ΤΥΠΙΚΑ εχει μεγαλη διαφορα απο το να το εχει στα χερια του.
EXEI δίπλωμα το παλικάρι από την ημερομηνία που μας έγγραψε, δεν έχει το δίπλωμα στα χέρια του, υπιαιτιότητα του υπουργείου, ο Σέργιος παραπάνω έβαλε τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας, ο καραγκιόζης μπάτσος του τμήματος (διότι περί αυτού πρόκειται) δεν ξέρει τι του γίνεται. Σε ένα σοβαρό κράτος θα του είχε ήδη γίνει επίπληξη από τους ανωτέρους του.
newrider125
12/10/2016, 19:39
προφανώς μου την χάρισε και του εξήγησα ότι περιμένω να γίνω 20 για να βγάλω το επόμενο κατευθείαν βέβαια δεν είχα πιει φορούσα κράνος μπουφάν γάντια και κατάλαβε ότι δεν είμαι κανένας καγκουρας (τους καγκουρες με αμαξια και μηχανάκια τους έχουν ρημάξει ) :p
Stathis1997
13/10/2016, 13:34
Παιδιά πήγα Τελικά σήμερα στην γαδα με έγγραφο από το Υπουργείο που λέει το νούμερο του διπλώματος μου και γράφει Επίσης ότι χρησιμοποιήται αποκλειστικά για διαγραφή κλήσεων στο τμήμα παρεμβάσεων της αστυνομίας.Πάω στο τμήμα παρεμβάσεων ο αστυνομικός εκεί ήταν πολύ πρόθυμος να μου την διαγράψει και συμφωνούσε μαζί μου ότι έχω δίκιο πάμε μαζί στον αξιωματικό στο τμήμα ακροάσεων και είναι εκεί ένας αστυνομικός και μια αστυνομικινα κατευθείαν αρχίζουν και με κράζουν και λένε Δεν φτάνει που θα αθωωθείς στο δικαστήριο θες και να μην πληρώσεις εν ολίγοις πάω στον διοικητή και Αφού φτιάχνει τα απαραίτητα χαρτιά για να διαγράφει η κλήση γράφει Επίσης να μου κάνουν τροποποίηση του προστιματος για να πληρώσω και Κάτι και με ξανά στέλνει στο παιδί στο τμήμα παρεμβάσεων ο οποίος επειδή συμφωνούσε μαζί μου και με συμπάθησε μου την διέγραψε και Δεν με χρέωσε Ούτε ένα σεντ!
και λένε Δεν φτάνει που θα αθωωθείς στο δικαστήριο θες και να μην πληρώσεις... Επίσης να μου κάνουν τροποποίηση του προστιματος για να πληρώσω και Κάτι
Πάμε, μωρή Ελλαδάρα! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
γράφει Επίσης να μου κάνουν τροποποίηση του προστιματος για να πληρώσω και Κάτι και με ξανά στέλνει στο παιδί στο τμήμα παρεμβάσεων
Θεουληδες λεμε!
Ε λογικό δεν είναι; Τόση μανούρα έγινε για πάρτη σου να μη δώσεις κάτι υπέρ δημοσίου; :lol:
basilis_k6
13/10/2016, 13:50
EXEI δίπλωμα το παλικάρι από την ημερομηνία που μας έγγραψε, δεν έχει το δίπλωμα στα χέρια του, υπιαιτιότητα του υπουργείου, ο Σέργιος παραπάνω έβαλε τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας, ο καραγκιόζης μπάτσος του τμήματος (διότι περί αυτού πρόκειται) δεν ξέρει τι του γίνεται. Σε ένα σοβαρό κράτος θα του είχε ήδη γίνει επίπληξη από τους ανωτέρους του.
Για αυτο ειπα πιο πισω οτι το χαρτι που παιρνεις πρεπει να λεει οτι το παρον ειναι για καθε νομιμη χρηση κτλ. Αν δεν εχεις τετοιο χαρτι τρως κληση. Μετα αν πας με τα χαρτια/δικαιολογιτικα ναι πρεπει να στην σβυσουν και αντιστοιχα το καθε δικαστηριο σε αθθωωνει.
... Επίσης να μου κάνουν τροποποίηση του προστιματος ....
και το χαρτί του χαλβά;
:bawl::tooth:
και το χαρτί του χαλβά;
:bawl::tooth:
:bawl::bawl: τι μλκα είναι
sergiosm
13/10/2016, 14:03
... αρχίζουν και με κράζουν και λένε Δεν φτάνει που θα αθωωθείς στο δικαστήριο θες και να μην πληρώσεις
Κλασσικοί ψευτόμαγκες που πουλάνε μαγκιά εκεί που ξέρουν ότι ο άλλος δεν αντιδράσει όπως θα τους άξιζε.
Όταν όμως τους τη λέει κάποιος που ξέρει (και ξέρουν και αυτοί ότι ξέρει) κάνουν τις πάπιες ...
amyroukai
13/10/2016, 14:26
τέλος καλό, όλα καλά. χαίρομαι.
.... πάω στον διοικητή ...μου την διέγραψε και Δεν με χρέωσε Ούτε ένα σεντ!
Μπατσοι γουρουνια δολοφονοι
:D
καλά κάνανε και στη διαγράψανε και καλά κάνανε και δε σου κοψανε άλλη για 10 ευρω. Εντάξει, οι αστυνόμοι, λενε και καμια μ@λακία παραπάνω καμια φορά, άλλωστε και εμείς να μασταν αστυνόμοι, πάλι τα ίδια ποσοστά βλαμένων αστυνομικών θα χαμε.
Περιμένατε να είχαμε μικρότερα ποσοστά βλαμμένων αστυνόμων, έχοντας υπ΄οψη τα ποσοστά των βλαμμένων γύρω σας?
lykourgi
13/10/2016, 18:50
Ε λογικό δεν είναι; Τόση μανούρα έγινε για πάρτη σου να μη δώσεις κάτι υπέρ δημοσίου; :lol:
Πέστα.
Πήξαμε στους τσαμπατζήδες. Τόσοι άνθρωποι ασχολήθηκαν μαζί του. Από που θα πληρωθούν;
sugariasgeorge
13/10/2016, 23:46
δεν έχουν όλα τέτοιο σύστημα.
εσύ με την φωτοτυπία έπρεπε να την φας. κανονικά πρέπει να έχεις μαζί τα πρωτότυπα.
κανεις λαθος...
εχω 4 μηχανακια....
το διπλωμα μονιμα στο σπιτι...
φωτοτυπια διπλωματος σε ολα τα μηχανακια...
ουδεις εχει αμφισβητησει εως σημερα την υπογραφη αυτου(=αστυνομου β) που επικυρωσε την φωτοτυπια...
ΓΝΗΣΙΟ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ
υπογραφη....
amyroukai
13/10/2016, 23:51
καλά.
κανεις λαθος...
εχω 4 μηχανακια....
ουδεις εχει αμφισβητησει εως σημερα την υπογραφη αυτου(=αστυνομου β) που επικυρωσε την φωτοτυπια...
υπογραφη....
καλά.
Έχει δίκιο ο Γιάννης Γιώργο, είσαι λάθος. Πρέπει να έχεις το πρωτότυπο έγγραφο και όχι φωτοτυπία ακόμα κι αν είναι επικυρωμένη. Είναι σαφής ο νόμος και απλά οι αστυνομικοί που σε έχουν ελέγξει ήταν μαζί σου ανεκτικοί κι επιεικείς. Μπορούσαν κάλλιστα να σε γράψουν, είναι παράβαση.
Σε παρόμοια φάση με μένα, με jetski μέσα στη θάλασσα με πλεύρισε το σκάφος του λιμενικού, μου έκαναν έλεγχο για σωστικά κλπ και αφού με βρήκαν καθ' όλα νόμιμο, ένα @ρχίδι από το πλήρωμα ήθελε να με γράψει για δίπλωμα και άδεια σκάφους αφού τους είχα δείξει τις φωτοτυπίες. Του είπα ότι τα έχω στα αυτοκίνητο στην ακτή και δεν τα παίρνω μαζί μου να μη βραχούν.
Η απάντηση ήταν: "κύριε είστε υποχρεωμένος να τα έχετε στο σκάφος και είναι δική σας υποχρέωση να βρείτε τρόπο να τα διασφαλίσετε να μην καταστραφούν". Να σημειώσεις δε ότι ήξερα τους 4 από τους 5 του πληρώματος και ο καπετάνιος είναι ακόμα και σήμερα φίλος μου, αλλά αφού ο ένας ο κατσαπλίας ήθελε να μου την πει δεν μπορούσαν να κάνουν τπτ. Στην τελική με συνόδεψαν μέχρι την ακτή, πήγα στο αυτοκίνητο, έφερα τα γνήσια έγγραφα και τους τα έδειξα. Έτσι μόνο έφυγαν.
spyrakos35
14/10/2016, 13:22
Καλα σου εκανε.
Έχει δίκιο ο Γιάννης Γιώργο, είσαι λάθος. Πρέπει να έχεις το πρωτότυπο έγγραφο και όχι φωτοτυπία ακόμα κι αν είναι επικυρωμένη. Είναι σαφής ο νόμος και απλά οι αστυνομικοί που σε έχουν ελέγξει ήταν μαζί σου ανεκτικοί κι επιεικείς. Μπορούσαν κάλλιστα να σε γράψουν, είναι παράβαση.
Σε παρόμοια φάση με μένα, με jetski μέσα στη θάλασσα με πλεύρισε το σκάφος του λιμενικού, μου έκαναν έλεγχο για σωστικά κλπ και αφού με βρήκαν καθ' όλα νόμιμο, ένα @ρχίδι από το πλήρωμα ήθελε να με γράψει για δίπλωμα και άδεια σκάφους αφού τους είχα δείξει τις φωτοτυπίες. Του είπα ότι τα έχω στα αυτοκίνητο στην ακτή και δεν τα παίρνω μαζί μου να μη βραχούν.
Η απάντηση ήταν: "κύριε είστε υποχρεωμένος να τα έχετε στο σκάφος και είναι δική σας υποχρέωση να βρείτε τρόπο να τα διασφαλίσετε να μην καταστραφούν". Να σημειώσεις δε ότι ήξερα τους 4 από τους 5 του πληρώματος και ο καπετάνιος είναι ακόμα και σήμερα φίλος μου, αλλά αφού ο ένας ο κατσαπλίας ήθελε να μου την πει δεν μπορούσαν να κάνουν τπτ. Στην τελική με συνόδεψαν μέχρι την ακτή, πήγα στο αυτοκίνητο, έφερα τα γνήσια έγγραφα και τους τα έδειξα. Έτσι μόνο έφυγαν.
Δεν λες που σ' έβγαλαν έξω και δεν βγήκες σε καμιά Λιβύη...
sugariasgeorge
14/10/2016, 21:10
θα περιοριστω μονολεκτικα με ενα''ισως''...
χωρις αυτο να σημαινει οτι αμφισβητω αυτα που λετε....
σημ. θα επιμεινω παντως στη τυχη μου ....εδω και 30 κατι χρονια ...:p
Δεν λες που σ' έβγαλαν έξω και δεν βγήκες σε καμιά Λιβύη...
Γιαλό γιαλό φίλος. Στο "πάμε" ο γιαλός αριστερά, στο "έλα" ο γιαλός δεξιά μέχρι να δούμε γνωστά μέρη, το αυτοκίνητο το τρέιλερ κλπ.
Βάρδα και πέσει ομίχλη. Μένουμε μέχρι να καθαρίσει το τοπίο και να ξαναδούμε τον γιαλό. Σίγουρο και αλάνθαστο τιπάκι. Τι με πέρασες εμένα σαν τον τρολοκαπετάνιο ή τον camen που παίρνουν το σκάφος και πάνε γύρες στα Ιόνια και στα Αιγαία??? απαπα να λείπει. Γιαλό γιαλό και στα σίγουρα
Καλα σου εκανε.
Τώρα εσύ γιατί είσαι τέτοιος???? Γιατί καλά μου έκανε ο μπαστουνοβλαχίξ?? Απλά μας χάλασε προσωρινά την διάθεση και το παιχνίδι. Στο επόμενο μισάωρο όλα έστρωσαν.
Και μια που το κουβεντιάζουμε εσύ για το σκάφος που καβαλάς έχεις δίπλωμα ταχυπλόου ή μπα??
amyroukai
14/10/2016, 22:39
Εμποροπλοιαρχων.
sergiosm
16/10/2016, 10:46
Σε ένα σοβαρό κράτος θα του είχε ήδη γίνει επίπληξη από τους ανωτέρους του.
Σε ένα σοβαρό κράτος θα είχε πάει σπίτι του. Αλλά στην Ελλάδα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (με εξαίρεση τις σοβαρές υποθέσεις ή μάλλον για να είμαι πιο σωστός τις υποθέσεις που παίρνουν δημοσιότητα) είναι άσσος στο ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ.
Αλλά τί να λέμε. Και μόνο το γεγονός ότι η αστυνομία ελέγχεται από ΔΙΚΟ της όργανο είναι ΝΟΣΗΡΟ από μόνο του. Ξέρω προσωπικά περιπτώσεις που ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος βρίσκονται σε διπλανά γραφεία. Τί περιμένετε να γίνει;;
sergiosm
16/10/2016, 10:47
Πέστα.
Πήξαμε στους τσαμπατζήδες. Τόσοι άνθρωποι ασχολήθηκαν μαζί του. Από που θα πληρωθούν;
:cry::lol:
sergiosm
16/10/2016, 10:48
Πρέπει να έχεις το πρωτότυπο έγγραφο
Ε ναι.
Αλλιώς τί θα σου πάρει; Την φωτοτυπία; (έστω και επικυρωμένη;)
Για του λόγου το αληθές όσον αφορά το θέμα νόμιμης ή όχι φωτοτυπίας
http://www.vice.com/gr/video/vice-specials-yperaliefsi-psaria (στο 10:35) αυτό που μας αφορά αλλά είναι πολύ καλό βίντεο δείτε το όλο όσοι δεν βαριέστε
karellen
29/10/2016, 21:09
κανεις λαθος...
εχω 4 μηχανακια....
υπογραφη....
Γιώργο μπορεί εσυ να παρουσιάζεις την επικυρωμένη φωτοτυπία σε έναν έλεγχο ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να σου έχουν αφαιρέσει το δίπλωμα λόγω μέθης-σοβαρού αδικήματος ή κάτι άλλο,μόλις προσφάτως.
Με τον κινδυνο να λεω και παπαριες, νομιζω πως δεν επικυρωνουν αντιγραφο απο διπλωμα, ταυτοτητα και διαβατηριο.
Τουλάχιστον αυτο θυμαμαι απο παλαιοτερη προσπαθεια μου να το κανω.
επικυρωνουν μια χαρα φωτοαντιγραφα ταυτοτητας και διαβατηριου γιατι χρειαζεται σε καποιες περιπτωσεις (πχ σε διαγωνισμο μπορει να ζητηθει επικυρωμενο αντιγραφο της ταυτοτητας του νομιμου εκπροσωπου ξερωγω)
Απλα το επικυρωμενο αντιγραφο διπλωματος δεν εχει καμια ισχυ για την περιπτωση που αναφερει το νημα πιο πανω ακριβως για τον λογο που εχουν εξηγησει οι προηγουμενοι.