View Full Version : Πρωτάρης μόνος ψάχνει!!
stelios94
18/09/2015, 00:18
Καλησπέρα!
Πρώτο post στο φόρουμ παιδιά, νομίζω γράφω στο σωστό μέρος, αν όχι συμπαθάτε με! Διάβασα αρκετά posts already αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου ταιριάζει.
Λοιπόν, ψάχνω για την πρώτη μου μηχανή. Γενικά δεν έχω ιδέα από μηχανές αλλά ψήθηκα να ασχοληθώ και με αφορμή κάτι έξοδα που μου βγήκαν αποφάσισα να πάρω και ένα δίπλωμα μηχανής. Είμαι στα 21, οπότε θα πάω για το Α2, άρα ψάχνω για κάτι μέχρι 400 κυβικά. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν πως καλύτερα θα ήταν να επιλέξω κάτι στα 250 - 300 κυβικά αλλά ίσως "ξενερώσω" γρήγορα (?) καθώς μια τέτοια μηχανή θα έχει κάπως περιορισμένες επιδόσεις σωστά?
Γενικά μέχρι τώρα για μένα, σαν κατηγορίες υπήρχαν τα παπάκια, τα ξερά, οι τσόπερ και οι υπόλοιπες μηχανές. Όπως βλέπω όμως δεν είναι έτσι. Σκέφτομαι να διαθέσω 2 - 2,5 χιλιάρικα το πολύ για κάτι μεταχειρισμένο λογικά και κοιτάω αποκλειστικά γυμνά (naked), super sport και sport touring (αν κατάλαβα καλά τις κατηγορίες δηλαδή). Η μηχανή είναι για μέσα στην Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές (μένω λίγο έξω). Για να σας βοηθήσω λίγο ως προς το τι ψάχνω αναφέρω ότι από μια σχετική έρευνα που έκανα online για μεταχειρισμένες μηχανές ξεχώρισα τις Kawasaki ZX 250R Ninja, SYM Wolf 250i και Suzuki GSF 400 αλλά θέλω οπωσδήποτε και γνώμες γι αυτό και γράφω εδώ !!!! :D
Επίσης νομίζω ότι επιβάλλεται να αγοραστεί η μηχανή από Θεσσαλονίκη γιατί αλλιώς πως θα την φέρω σπίτι???? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
dimmie_72
18/09/2015, 02:02
πολύ κόπο ρε παιδάκι μου σου πήρε να στήσεις 1 τόσο προσεγμένο ποστ!
τι bold, τι πλαγιασμένα, τι emoticons, τι σημεία στίξεως!
Άστο να μείνει όπως είναι.
αν ζητήσεις, ορθογραφημένες κιόλας απαντήσεις,
θα στο χαλάσουν! :D
Καλησπέρα!
Πρώτο post στο φόρουμ παιδιά, νομίζω γράφω στο σωστό μέρος, αν όχι συμπαθάτε με! Διάβασα αρκετά posts already αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου ταιριάζει.
Λοιπόν, ψάχνω για την πρώτη μου μηχανή. Γενικά δεν έχω ιδέα από μηχανές αλλά ψήθηκα να ασχοληθώ και με αφορμή κάτι έξοδα που μου βγήκαν αποφάσισα να πάρω και ένα δίπλωμα μηχανής. Είμαι στα 21, οπότε θα πάω για το Α2, άρα ψάχνω για κάτι μέχρι 400 κυβικά. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν πως καλύτερα θα ήταν να επιλέξω κάτι στα 250 - 300 κυβικά αλλά ίσως "ξενερώσω" γρήγορα (?) καθώς μια τέτοια μηχανή θα έχει κάπως περιορισμένες επιδόσεις σωστά?
Γενικά μέχρι τώρα για μένα, σαν κατηγορίες υπήρχαν τα παπάκια, τα ξερά, οι τσόπερ και οι υπόλοιπες μηχανές. Όπως βλέπω όμως δεν είναι έτσι. Σκέφτομαι να διαθέσω 2 - 2,5 χιλιάρικα το πολύ για κάτι μεταχειρισμένο λογικά και κοιτάω αποκλειστικά γυμνά (naked), super sport και sport touring (αν κατάλαβα καλά τις κατηγορίες δηλαδή). Η μηχανή είναι για μέσα στην Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές (μένω λίγο έξω). Για να σας βοηθήσω λίγο ως προς το τι ψάχνω αναφέρω ότι από μια σχετική έρευνα που έκανα online για μεταχειρισμένες μηχανές ξεχώρισα τις Kawasaki ZX 250R Ninja, SYM Wolf 250i και Suzuki GSF 400 αλλά θέλω οπωσδήποτε και γνώμες γι αυτό και γράφω εδώ !!!! :D
Επίσης νομίζω ότι επιβάλλεται να αγοραστεί η μηχανή από Θεσσαλονίκη γιατί αλλιώς πως θα την φέρω σπίτι???? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Καλησπερα, για αρχη βγαλε το διπλωμα, και επισης ξεχνα το 400αρι bandit (3η επιλογη).
Πολυ καλο για ξεκινημα το μικρο ninja αν και παιζει να το βαρεθεις γρηγορα. Εξαρταται βεβαια απο το ποσο γκαζιαρης θα βγεις. Γενικα το Α2 σου δινει περιθωρια για να καβαλησεις σχετικα γρηγορες μηχανες, οχι ομως αυτες που οταν ανοιγεις το γκαζι και απο την επιταχυνση σου φευγουν τα χερια. Οποτε μπορεις για αρχη να παρεις κατι μικρο, καμια 30αρια αλογα, και οταν αποκτησεις εμπειρια και θες οντως μεγαλη μηχανη να βγαλεις απεριοριστο διπλωμα και να πας σε καποιο 600+ με 100αλογα. Αν σε βοηθαει θα σου πω οτι ξεκινησα περιπου οπως εσυ, με 400αρι 55αλογα και στους 4 μηνες το πουλησα. Το επομενο που πηρα (650αρι 85αλογα) το εχω 5 χρονια και δε θελω κατι πιο γρηγορο, με καλυπτει πολυ καλα. Δε σκεφτομαι καν την αλλαγη.
Μια απορια εχω, τα ξερα τι κατηγοριας μηχανακια ειναι? μηπως εννοεις τα καθαρα για χωμα?
SpyrosThe
18/09/2015, 03:33
Καλησπέρα!
Καλησπερα και απο μενα φιλε.
Δεν εχω ουτε εγω εμπειρια αλλα θα προσπαθησω να βοηθησω σαν πρων κατοχος ninja 250R. Αρχικα, αναφερεις οτι κοιτας για γυμνα ενω το ninja δεν ειναι. (Δεν στη λεω ε :p απλα το επισημανω)
Το νιντζα ειναι πολυ καλο μηχανακι για να ξεκινησει καποιος απο αποψη συμπεριφορας, γκαζιου κτλπ. Το μονο που δεν προσφερει ειναι η ανεση του να κανεις λαθος χωρις να το σκεφτεσαι. Τι θελω να πω. Σαν νεος αναβατης θα φας τουμπες, χαζοτουμπες οπως φανταζομαι ολοι μας και το νιντζα με τοσα πλαστικα δεν συγχωρει ουτε τις χαζοτουμπες. Μπορει να μη παθει καποια σοβαρη ζημια αλλα και παλι εγω προσωπικα με τη παραμικρη γρατζουνια ξενερωνα, αλλα αυτο ειναι θεμα ανθρωπου.
Απ την αλλη, δε πρεπει να παρεις μηχανακι με τη λογικη οτι θα πεσεις γτ στη τελικη και να μην ηταν να πεσεις θα πεσεις, αλλα ποτε να μην οδηγας χωρις ''φοβο'' γτ η αγνοια φερνει τα σοβαροτερα ατυχηματα.
Απο κει και περα για να επιστρεψω στο θεμα πιστευω οτι το SYM Wolf θα ταν πολυ καλη επιλογη αλλα θα σου προτεινα και το KTM Duke 200 υπαρχουν κατι μεραχειρισμενα στο car με 2.500-2.700 χιλιαρικα. Θα σου ελεγα duke 390 αλλα ακομα και τα μεταχειρισμενα ειναι πολυ πιο ψηλα απ το μπατζετ που διαθετεις.
stelios94
18/09/2015, 03:39
Ξερό aka motocross :D Το bandit όχι, επειδή ειναι εκτός εμβέλειας στην άδεια ή για κάποιο άλλο λόγο? Δεν ειναι ότι θέλω μηχανή αγώνων απ την αρχή, απλά με είναι δύσκολο να με φανταστω με το 250άρι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα με βγάλει κα να 2 3 χρόνια μέχρι να βγάλω την μεγάλη άδεια? Thanks για το reply though ;)
Ξερό aka motocross :D Το bandit όχι, επειδή ειναι εκτός εμβέλειας στην άδεια ή για κάποιο άλλο λόγο? Δεν ειναι ότι θέλω μηχανή αγώνων απ την αρχή, απλά με είναι δύσκολο να με φανταστω με το 250άρι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα με βγάλει κα να 2 3 χρόνια μέχρι να βγάλω την μεγάλη άδεια? Thanks για το reply though ;)
το 400αρι bandit ειναι απλα οτι χειροτερο μπορεις να αγορασεις σε 400αρι μεταχειρισμενο. Επισης ειναι 60αλογα οποτε δεν καλυπτει το διπλωμα. Το ninja φανταζει ιδανικη επιλογη για σενα. Ειναι και εμπορευσιμο μηχανακι οποτε οταν ερθει η ωρα θα μπορεσεις να το πουλησεις.
kakavelakis_g
18/09/2015, 06:01
Στέλιο εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις τα γυμνά και τα νίντζα και γενικά τα στρίιτ για πρώτο μηχανάκι.
Βρές ένα ελαφρύ ον οφ-ψευτοεντουράκι να ξεκινήσεις και να μάθεις, αλλά κυρίως να ευχαριστηθείς την οδήγηση.
Η σειρά είνα παπί (αφού θες να το παρακάμψεις φάιν), εντουράκι, μεγάλο ον οφ ή στρίιτ
zannisvel
18/09/2015, 07:19
Ninja 250, δε προκειται να το βαρεθεις. Σε 2-3 χρονια βγαζεις το απεριοριστο, το πουλας χωρις μεγαλη χασουρα και παιρνεις το επομενο.
Το Ninjaki τα σπαει σα μηχανακι.
SYM Wolf 250i H Suzuki Innazuma
βαλε και ενα τζαμακι μικρο για το κρυο της Σαλλλλλονικης και εισαι οκ.
και εγώ συμφωνώ για μικρό On off (crf, klx, κλπ), αλλά αν προτιμάς κάτι σε ''στριτάδικη'' κατηγορία το ιναζούμα το βρίσκω όμορφο (με σαφή αναφορά στο B-KING) και σε πολύ καλή τιμή (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6923772/).
devil's animal
18/09/2015, 09:24
με σειρα προτιμησης:
inazuma
wolf
ninja
το kawasaki τελευταιο οχι επειδη δεν ειναι καλο, αλλα επειδη εχει πλαστικα και σε μια χαζοπτωση θα πονεσει η τσεπη σου...
:wave2:
stelios94
18/09/2015, 11:26
Στέλιο εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις τα γυμνά και τα νίντζα και γενικά τα στρίιτ για πρώτο μηχανάκι.
Βρές ένα ελαφρύ ον οφ-ψευτοεντουράκι να ξεκινήσεις και να μάθεις, αλλά κυρίως να ευχαριστηθείς την οδήγηση.
Η σειρά είνα παπί (αφού θες να το παρακάμψεις φάιν), εντουράκι, μεγάλο ον οφ ή στρίιτ
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά νομίζω θα πάω για στριτ. Αφού μου αποκλείσατε το Bandit (:cry:) λογικά θα πάω είτε για Ninja είτε για Wolf.
με σειρα προτιμησης:
inazuma
wolf
ninja
το kawasaki τελευταιο οχι επειδη δεν ειναι καλο, αλλα επειδη εχει πλαστικα και σε μια χαζοπτωση θα πονεσει η τσεπη σου...
:wave2:
To Inazuma μπορώ να πω δεν μου άρεσε ιδιαίτερα μέσω internet. Βέβαια θα πάω και σε κάτι εμπόρους να δω κι από κοντά αλλά, ίδωμεν.
Κάτι άλλο που με απασχολεί. Πιστεύετε, χρειάζεται να έχω το μηχανάκι παράλληλα με τα μαθήματα που θα κάνω για να το καβαλάω εκτός πόλης για εμπειρία ή όχι?
Επίσης, ο εξοπλισμός. Με φίλους που το έχω συζητήσει, έχω καταλήξει οτι στην ουσία χρειάζονται μόνο κράνος, τζάκετ και γάντια. Είναι θεμιτό να σκάσω 300+ ευρώ για όλα αυτά ή μπορώ να κόψω λίγο στις άκρες? Πχ, σκεφτόμουν κανά 70-80άρι για κράνος, 20-30 για γάντια και κανά 100άρι για τζάκετ/αδιάβροχο, τι λέτε?
devil's animal
18/09/2015, 11:30
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά νομίζω θα πάω για στριτ. Αφού μου αποκλείσατε το Bandit (:cry:) λογικά θα πάω είτε για Ninja είτε για Wolf.
To Inazuma μπορώ να πω δεν μου άρεσε ιδιαίτερα μέσω internet. Βέβαια θα πάω και σε κάτι εμπόρους να δω κι από κοντά αλλά, ίδωμεν.
Κάτι άλλο που με απασχολεί. Πιστεύετε, χρειάζεται να έχω το μηχανάκι παράλληλα με τα μαθήματα που θα κάνω για να το καβαλάω εκτός πόλης για εμπειρία ή όχι?
Επίσης, ο εξοπλισμός. Με φίλους που το έχω συζητήσει, έχω καταλήξει οτι στην ουσία χρειάζονται μόνο κράνος, τζάκετ και γάντια. Είναι θεμιτό να σκάσω 300+ ευρώ για όλα αυτά ή μπορώ να κόψω λίγο στις άκρες? Πχ, σκεφτόμουν κανά 70-80άρι για κράνος, 20-30 για γάντια και κανά 100άρι για τζάκετ/αδιάβροχο, τι λέτε?
εγω θα ελεγα να δωσεις τα 300€ μονο για κρανος...πανω κατω τα ιδια για μπουφαν...με 60-70 για γαντια εισαι καλα και γυρω στα 150 για μποτες...
δλδ χοντρα ψιλα, ενα 800αρι για εξοπλισμο...
πηγαινε σε κανενα εμπορο να δεις απο κοντα και να κατσεις πανω τους για να δεις τι θεση οδηγησης εχουν. inazuma, wolf, ninja ειναι πολυ καλες επιλογες, οπως επισης και το cbf 250 (αν σου αρεσει εμφανησιακα), αλλα καλυτερα καποιο απο τα πρωτα 3...
spyrakos35
18/09/2015, 11:33
εγω θα ελεγα να δωσεις τα 300€ μονο για κρανος...πανω κατω τα ιδια για μπουφαν...με 60-70 για γαντια εισαι καλα και γυρω στα 150 για μποτες...
δλδ χοντρα ψιλα, ενα 800αρι για εξοπλισμο...
+1300
αλλά κόψε κάτι στο μπουφάν γιατί με το πολύ 200 ευρά βρίσκει επώνυμο και αξιολογότατο μπουφάν
(για μπότες δε λέω γιατί έχει να κάνει με το τι είδους θέλει ο καθένας)
Εντάξει, κράνος και με ένα 150-180άρι βρίσκεις καλό και επώνυμο.
devil's animal
18/09/2015, 11:40
+1300
αλλά κόψε κάτι στο μπουφάν γιατί με το πολύ 200 ευρά βρίσκει επώνυμο και αξιολογότατο μπουφάν
(για μπότες δε λέω γιατί έχει να κάνει με το τι είδους θέλει ο καθένας)
μμμ...μπορει...:hmm:..εκανα ενα χαζογκουγκλαρισμα και ειδα κατι 250αρια για dainese, alpinestars και revit...
πριν κανενα τριχρονο που εψαχνα 3/4 cordura, πηρα με 500€ και το θεωρησα και ευκαιρια...
φαινεται οτι εχουν πεσει αρκετα...
stelios94
18/09/2015, 11:42
LOL 8 κατοστάρικα? :eek: Καταλαβαίνω την σημασία του κράνους και του τζάκετ αλλά ίσως το σκεφτώ να ανέβω στα 4 το πολύ 5....... Έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόλογο shop στη Θεσσαλονίκη? Το Bazaar στην εθνικής αντιστάσεως λέει κάτι?
devil's animal
18/09/2015, 11:49
LOL 8 κατοστάρικα? :eek: Καταλαβαίνω την σημασία του κράνους και του τζάκετ αλλά ίσως το σκεφτώ να ανέβω στα 4 το πολύ 5....... Έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόλογο shop στη Θεσσαλονίκη? Το Bazaar στην εθνικής αντιστάσεως λέει κάτι?
αν αξιολογεις την υγεια σου λιγοτερο, μπορεις να μην φορας και τιποτα και να γλιτωσεις και αυτα τα 3 κατοσταρικα που ηθελες εξ αρχης να δωσεις...it's up to you...
αμα κανεις ομως βαβα και κατσεις κανα τριμηνο νοσοκομειο, ισως τα 800 μετα να σου φανουν και λιγα...
ολα ειναι θεμα οπτικης...
επισης αν εχεις διαβασει τα περισσοτερα threads εδω μεσα θα εχεις καταλαβει οτι υπαρχουν 2 ειδων μοτοσυκλετιστες...αυτοι που εχουν πεσει και αυτοι που θα πεσουν...
αρα βαση στατιστικης αναλογως με το ποσο καλος ειναι ο εξοπλισμος σου επιλεγεις ποσο θα χτυπησεις...
οσον αφορα τα μοτομαγαζα, ολα ειναι καλα αρκει να βρεις αυτο που ψαχνεις...
πας συζητας, δοκιμαζεις, μπαινεις ινερντετ να τσεκαρεις τιμες, κοιτας για εναλλακτικες...γενικως θελει τρεξιμο γιατι παιζουν και προσφορες που πρεπει να δεις απο κοντα...
spyrakos35
18/09/2015, 12:09
αν αξιολογεις την υγεια σου λιγοτερο, μπορεις να μην φορας και τιποτα και να γλιτωσεις και αυτα τα 3 κατοσταρικα που ηθελες εξ αρχης να δωσεις...it's up to you...
αμα κανεις ομως βαβα και κατσεις κανα τριμηνο νοσοκομειο, ισως τα 800 μετα να σου φανουν και λιγα...
επισης αν εχεις διαβασει τα περισσοτερα threads εδω μεσα θα εχεις καταλαβει οτι υπαρχουν 2 ειδων μοτοσυκλετιστες...αυτοι που εχουν πεσει και αυτοι που θα πεσουν...
αρα βαση στατιστικης αναλογως με το ποσο καλος ειναι ο εξοπλισμος σου επιλεγεις ποσο θα χτυπησεις...
πας συζητας, δοκιμαζεις, μπαινεις ινερντετ να τσεκαρεις τιμες, κοιτας για εναλλακτικες...γενικως θελει τρεξιμο γιατι παιζουν και προσφορες που πρεπει να δεις απο κοντα...
κάτι θα γίνει σήμερα.....
δεύτερη φορά που συμφωνάμε
:lol:
+1340
#bratsomelos
KotsosDR
18/09/2015, 12:22
Κατι τέτοιο ?
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6855190/
stelios94
18/09/2015, 12:28
Κατι τέτοιο ?
Με τα χίλια, αλλά πως θα το φέρω από τρίκαλα (ή από οπουδήποτε αλλού) εδώ πάνω? Επίσης σκοπός είναι, αν δεν γίνει αγορά από έμπορο, το μηχανάκι να το πάω σε μηχανικό δικό μου για να με πει οτι όντως δεν θα χαλάσει την επόμενη μέρα αλλά αν γίνει αγορά από άλλη πόλη/μέρος δεν θα έχω αυτή την δυνατότητα και θα βασίζομαι στα λεγόμενα κάποιου.
devil's animal
18/09/2015, 12:36
Κατι τέτοιο ?
δεν νομιζω οτι ειναι και η καλυτερη επιλογη για πρωταρη ενα 250 16 ετων που στροφαρει στις 19.000 στροφες το λεπτο...:rolleyes:
KotsosDR
18/09/2015, 12:43
δεν νομιζω οτι ειναι και η καλυτερη επιλογη για πρωταρη ενα 250 16 ετων που στροφαρει στις 19.000 στροφες το λεπτο...:rolleyes:
21 δεν είπε οτι είναι ? Προσωπικά οι 19.000 είναι και ο λόγος που μου αρέσει :)
https://www.youtube.com/watch?v=BLfmId_2tew
PetranGR
18/09/2015, 12:45
Με τα χίλια, αλλά πως θα το φέρω από τρίκαλα (ή από οπουδήποτε αλλού) εδώ πάνω? Επίσης σκοπός είναι, αν δεν γίνει αγορά από έμπορο, το μηχανάκι να το πάω σε μηχανικό δικό μου για να με πει οτι όντως δεν θα χαλάσει την επόμενη μέρα αλλά αν γίνει αγορά από άλλη πόλη/μέρος δεν θα έχω αυτή την δυνατότητα και θα βασίζομαι στα λεγόμενα κάποιου.
Καλησπέρα και από εμένα.
Καλές προσφορές και τιμές έχει το Motomarket,πάνε ρίξε μια ματιά αν αγοράσεις κιόλας όλο τον εξοπλισμό από εκεί ,τότε θα σου κόψει περισσότερα χρήματα να είσαι σίγουρος για αυτό.
Από εκεί και πέρα η δική μου γνώμη καθαρά είναι να πάρεις CB400SF ,ένα καλό-συντηρημένο σχετικά και θα σε βγάλει για πολλά χλμ. μέχρι να το βαρεθείς και μέχρι να πάρεις την μεγαλύτερη μηχανή που θέλεις χωρίς να χάσεις χρήματα (πολλά)
stelios94
18/09/2015, 13:16
21 δεν είπε οτι είναι ? Προσωπικά οι 19.000 είναι και ο λόγος που μου αρέσει :)
https://www.youtube.com/watch?v=BLfmId_2tew
To 16 νομίζω πήγαινε στην μηχανή του '99 ;)
Καλησπέρα και από εμένα.
Καλές προσφορές και τιμές έχει το Motomarket,πάνε ρίξε μια ματιά αν αγοράσεις κιόλας όλο τον εξοπλισμό από εκεί ,τότε θα σου κόψει περισσότερα χρήματα να είσαι σίγουρος για αυτό.
Από εκεί και πέρα η δική μου γνώμη καθαρά είναι να πάρεις CB400SF ,ένα καλό-συντηρημένο σχετικά και θα σε βγάλει για πολλά χλμ. μέχρι να το βαρεθείς και μέχρι να πάρεις την μεγαλύτερη μηχανή που θέλεις χωρίς να χάσεις χρήματα (πολλά)
Αισθητικά μου αρέσει και αν βρω κάτι αξιόλογο ίσως το προτιμήσω, το μόνο "πρόβλημα" είναι ότι κοντεύουν 20ετία οι μηχανές και δεν ξέρω τι επιπτώσεις έχει αυτό κατα τ άλλα ευχαριστώ για την απάντηση :) Α, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το νόμο για τις άδειες οδήγησης? Γνωρίζω ότι η Α2 είναι για μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτου (?) κυβισμού αρκεί να είναι μέχρι 35kW ισχύ ή λόγω ισχύος προς βάρος μικρότερο ίσο του 0,2 . Απ ότι βλέπω η CB400SF βγάζει 55+- άλογα τα οποία είναι ~40kW άρα είναι εκτός.
γιατι ρε φιλε
τα μαστορια δλδ
κλεφτες θα γενουνε δηλαδης;
PetranGR
18/09/2015, 13:20
To 16 νομίζω πήγαινε στην μηχανή του '99 ;)
Αισθητικά μου αρέσει και αν βρω κάτι αξιόλογο ίσως το προτιμήσω, το μόνο "πρόβλημα" είναι ότι κοντεύουν 20ετία οι μηχανές και δεν ξέρω τι επιπτώσεις έχει αυτό κατα τ άλλα ευχαριστώ για την απάντηση :) Α, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το νόμο για τις άδειες οδήγησης? Γνωρίζω ότι η Α2 είναι για μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτου (?) κυβισμού αρκεί να είναι μέχρι 35kW ισχύ ή λόγω ισχύος προς βάρος μικρότερο ίσο του 0,2 . Απ ότι βλέπω η CB400SF βγάζει 55+- άλογα τα οποία είναι ~40kW άρα είναι εκτός.
Λόγω ότι είναι παλαιού τύπου μηχανή πάει με βάση τα κυβικά και ΌΧΙ ,την επίδοση της.
Το φιλαράκι μου,την έχει με Α2 δίπλωμα κανονικά, πήγε και στην αστυνομία και το ρώτησε τον έχουν κάνει έλεγχο άπειρες φορές,έχει και κανονική ασφάλεια (τον καλύπτει,και του έχει χρειαστεί) γενικότερα,παίζει ρόλο το ότι είναι παλιά και είναι με βάση τα κυβικά.
Από εκεί και πέρα,honda είναι αν δεν κουδουνάει θα σε βγάλει 100 χρόνια.
devil's animal
18/09/2015, 13:27
γιατι ρε φιλε
τα μαστορια δλδ
κλεφτες θα γενουνε δηλαδης;
σωστο και αυτο...:a013:
Στέλιο μία πρόταση ακόμα.Νομίζω ότι το ιδιαίτερο Υamaha MT 03 καλύπτεται αν δεν κάνω λάθος από το Α2.
Όσα παίζουν μέχρι 3000 είναι μέσα στους στόχους σου γιατί θα πέσουν.Τα άλλα απλά,μάλλον,θα μείνουν απούλητα..
Σύγχρονη(06+) μοτοσυκλέτα 660cc με ξεχωριστή εμφάνιση και... άνετη.Νομίζω μπορείς να την κοντρολάρεις και ίσως δεν χρειαστεί να την αλλάξεις αργότερα.
341345
Δεν το σβήνω αλλά..Αφαιρέθηκα και ξέχασα :a018: το εντελώς πρωτάρης.
Αφού διόρθωσα έτσι κι αλλιώς για δες κι εδώ.. http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=133997 γιατί μπορείς να πάρεις ιδέες.
Μανολης67
18/09/2015, 19:20
Ρε παιδιά καλό το ΜΤ-03 δεν λεω! και εγω το γουστάρω, μάλιστα σε άλλο ποστ, το πρότεινα και εγω, ο άνθρωπος όμως θέλει αγορα ΠΡΩΤΗΣ μηχανής! θα την παλέψει με τα 47 κοντάγραναζωμένα αλογάκια του ΜΤ-03
Πάρε οτι τραβάει η καρδιά σου αλλά για τον εξοπλισμό σκέψου το ακομη μια φορά και πράξε τα δέοντα.
stelios94
19/09/2015, 15:43
Κομπλέ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις/συμβουλές. Νομίζω πήρα μια ιδέα για τώρα. Θα συνεχίσω να ψάχνω μέχρι να έχω το δίπλωμα στα χέρια μου, ελπίζω να μην πάρει πολύ :P και θα επανέλθω αργότερα όταν θα είναι να αγοράσω κράνος και τα συναφή. Στο μεταξύ, καλές βόλτες σε σας :D
εγω παντως πηρα το ktm duke 200 stock καινουργιο 3.5 χιλιάρικα και δεν το μετανοιωσα καθόλου που δεν πηρα άλλο naked της κατηγορίας όπως το inazuma (κακάσχημο κατα τη γνώμη μου), cbf250, ΥΒR250. Tο μετανιωσα που δεν πηρα το duke390 (εχω μικρή πορτοφόλα) αλλα μολις παλιώσει αυτο το μοτερ, ξέρω τι μοτερ θα βάλω επάνω.
Αν ήτανε να παιρνα κατι στην κατηγορία που θες θα ταν ninja300 ή z300. Επίσις δεν θα με χαλαγε το Hyosoung GT250 (δικύλινδρο V με λοοκ ducati monster), το CBR250 η ακόμα και το klx250s - CRF250L αν ήθελα να την δω περιπέτεια. Tα ninja/z300 δεν παιζει να το βαρεθεις, έχουν καλό γκάζι για τα κυβικά τους και είναι εναν αιώνα πιο γρήγορα απο τα υπόλοιπα 250αρια της κατηγορίας.
Δες το, δεν θα το μετανοιώσεις πάντως.
341382
stelios94
20/09/2015, 02:51
εγω παντως πηρα το ktm duke 200 stock καινουργιο 3.5 χιλιάρικα και δεν το μετανοιωσα καθόλου που δεν πηρα άλλο naked της κατηγορίας όπως το inazuma (κακάσχημο κατα τη γνώμη μου), cbf250, ΥΒR250. Tο μετανιωσα που δεν πηρα το duke390 (εχω μικρή πορτοφόλα) αλλα μολις παλιώσει αυτο το μοτερ, ξέρω τι μοτερ θα βάλω επάνω.
Αν ήτανε να παιρνα κατι στην κατηγορία που θες θα ταν ninja300 ή z300. Επίσις δεν θα με χαλαγε το Hyosoung GT250 (δικύλινδρο V με λοοκ ducati monster), το CBR250 η ακόμα και το klx250s - CRF250L αν ήθελα να την δω περιπέτεια. Tα ninja/z300 δεν παιζει να το βαρεθεις, έχουν καλό γκάζι για τα κυβικά τους και είναι εναν αιώνα πιο γρήγορα απο τα υπόλοιπα 250αρια της κατηγορίας.
Τα Duke δεν μ' αρέσουνε... (no offence). Το Inazuma επίσης μου φαίνεται μέτριο. Κατα τ' άλλα CBF, YBR, Z300 κ Ninja (μόνο σε μαύρο, το πράσινο μου προκαλεί "εμετό") είναι όλα κομπλέ θεωρώ.
Δες το, δεν θα το μετανοιώσεις πάντως.
341382
Την έχω δει ήδη chief ;) mrs Robinson ftw.
ωραια, καταλήξαμε λοιπον, Z300 μαυρο. :a18:
5 χιλιάρικα κουτα (ψαξε για κανενα stock), άνετο σελάκι για την κυρία και παιρνει και μασκούλα μποστά μεγαλύτερη για τις αποδράσεις...
Τα Duke δεν μ' αρέσουνε... (no offence). Το Inazuma επίσης μου φαίνεται μέτριο. Κατα τ' άλλα CBF, YBR, Z300 κ Ninja (μόνο σε μαύρο, το πράσινο μου προκαλεί "εμετό") είναι όλα κομπλέ θεωρώ.
Την έχω δει ήδη chief ;) mrs Robinson ftw.
Τι εκανες τελικα ?
sugariasgeorge
05/05/2016, 17:38
Τι εκανες τελικα ?
.
εδω δεν ειπε σε εμας...
και θα πει σε σενα μετα απο 7,5 μηνες ???:rolleyes::nono::nono::nono: