PDA

View Full Version : Υδρολίσθηση; Μπορούμε να την αποφύγουμε?

George_Sp
18/09/2015, 16:07
Μιας και έρχονται απότομες βροχές και χαλάζι. Έχουμε και τους κ@λόδρομους. Για πείτε για το παρακάτω βίντεο?
Νομίζω οτι πήγαινε πιο γρήγορα από ότι έπρεπε και αγνόησε τη ροή των απόνερων στη 1η γραμμή-ρυάκι και πατώντας το 2ο ρυάκι έχασε το πίσω από υδρολίσθηση?

http://videos.sapo.pt/CLg4TOq5TfZqJDKYFJfw

Να ήταν και το ελαστικό με μικρά αυλάκια ωστέ να μη μπορούσε να διώξει το νερό όσο γρήγορα μπορούσε? Συνδυασμός κι άλλων παραγόντων?

Please elaborate :)

Υ.Γ. τρομακτικό πάντως να φεύγεις έτσι και να μη ξέρεις που θα καταλήξεις.

zannisvel
18/09/2015, 16:13
Νομιζω ετρεχε λιγο παραπανω απο οσο επρεπε για το νερο που ειχε ο δρομος.

Μη σου τυχει ειναι...

7Tolis
18/09/2015, 16:28
Πολύ νερό κρατάει αυτός ο δρόμος και επίσης με τόσο νερό δεν υπάρχει λόγος να οδηγήσεις μηχανάκι.Κάνεις κάπου ασφαλές στην άκρη και περιμένεις να κόψει λίγο ή εντελώς.

Την υδρολίσθηση πάντως δεν την αποφευγεις.Κανένας δρόμος δεν διώχνει αμέσως τα νερά λόγω της κλίσης του και δεν τους λες και αλφαδιασμένους στο μήκος τους.Κάπου θα λιμνάσει λίγο παραπάνω και το ελάστικό απλά θα πλανάρει.

panavour
18/09/2015, 16:43
Αμα εισαι ολιγον τι μ...............ας.. και πας με πανω απο 120 σε τετοιο δρομο και με τετοια βροχη και κουβαλας και συνεπιβατη χωρις να υπολογιζεις τις συνεπειες τοτε ειναι καπως αναμενομενο το πως θα καταληξεις.Παλι καλα που δεν ερχοταν κανεις απο απεναντι.:confused::confused:

blackbusa
18/09/2015, 17:22
λογικά πήγαινε με παραπάνω χλμ...η μονη λύση να πηγαίνεις πιο αργά....:wave2:

DrBig
18/09/2015, 17:55
μεγαλη πιεση στα λαστιχα.

devil's animal
18/09/2015, 18:50
μεγαλυτερη ταχυτητα απ'οτι επρεπε, πολυ νερο ο δρομος και βρεθηκε πανω στην ροπη του...

το εχω παθει κατακαλοκαιρο πριν 5 χρονια στην εγνατια απο Γιαννενα (που αλλου) προς Σαλονικα...σε μια μεγαλη ευθεια...νομιζω οτι πρεπει να ημουν εξω απο Βεροια ή καπου εκει κοντα...
καλυτερη ασφαλτο σε grip και τραχυτητα που ειχε αυτο το σημειο μπορει να μην υπαρχει πουθενα αλλου στην Ελλαδα...
ημουν ομως :a31: γιατι πηγαινα τελικες με το cb1...και η βροχα επεφτε right through...και εκει που ημουν και εγω στην ροπη με καμια 10αρια χιλιαδες στροφες, καταλαβαινω τον πισω να γλιστραει και να θελει να προσπερασει...:uplate:

κλεισιμο γκαζι...πηγα (σαν μπαλαρινα)...ηρθα (σαν νουρεγιεφ)...πηγα (σαν τρατα)...και ισιωσε...:sick::sick:

ευτυχως ηταν γλυκο το γλιστριμα, ειχε καλο οδοστρωμα, ειχα καλα λαστιχα και ημουν και τυχερος...

απ'οτι ειδα στο βιντεο ηταν αρκετα βιαιο το γλιστριμα με αποτελεσμα με το που εκλεισε γκαζι, μια που πεταξε τον κωλο και αλλη μια που δεν μαζευτηκε ποτε...
πρεπει να ειμαστε υποψιασμενοι σε τετοιες καταστασεις...
και εγω μεχρι τοτε ειχα αγνοια, μετα που πηγε το σκατο στην καλτσα και συνειδητοποιησα οτι με τετοια ταχυτητα και τοσο νερο, ακομα θα σερνομουν, εκοψα τα γκαζια στην βροχη...:ninja:

Nostradamus
18/09/2015, 19:36
και εγω θα ελεγα μεγαλη ταχυτητα σκατα δρομος και κρατημενα νερα ολα συνδιαστικα...

Αλλα μαλακας η οχι απο το βιντεο φαινεται να τραβαει αμεσως την συνεπιβατιδα πανω του σαν να προσπαθει να την προστατεψει... και αφου σταματησε να σερνεται ολο το μυαλο του ειναι εκει..

ρισπεκτ στο παλικαρι γι αυτη την κινηση αν το κανει γι αυτο...

blackbusa
18/09/2015, 19:59
ημουν ομως :a31: γιατι πηγαινα τελικες με το cb1...

ντάξ...για μια φορά δεν τρέχει κατι....

:lol::cry::bawl:

daz
18/09/2015, 20:49
μεγαλη πιεση στα λαστιχα.

Εννοείς ότι με τη μεγαλύτερη πίεση θα αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο (αυτό είναι και το λογικό)

και όχι ότι αυτό συνέβη λόγο της μεγάλης πίεσης, right?.

DoctoR_k6
18/09/2015, 21:18
και εγω θα ελεγα μεγαλη ταχυτητα σκατα δρομος και κρατημενα νερα ολα συνδιαστικα...

Αλλα μαλακας η οχι απο το βιντεο φαινεται να τραβαει αμεσως την συνεπιβατιδα πανω του σαν να προσπαθει να την προστατεψει... και αφου σταματησε να σερνεται ολο το μυαλο του ειναι εκει..

Ναι ρε φιλέ όντως αυτό κάνει κ την τραβάει για να την προστατέψει από διερχόμενα αυτοκίνητα κ μάλλον απο κάποια πρόσκρουση. Πολλά μπράβο!!

Τώρα αν ρίχνει καρέκλες μην τρεχετε ασχέτως οδοστρώματος ειδικά Ελλαδαρα.

Εξωτερικό είναι κάπως καλύτερα αλλά πολλά μπορούν να συμβούν. Πάντως μου είχε κάνει εντύπωση πριν 5-6 χρόνια που κατέβαινα από Μόναχο προς Ιταλία κ έριχνε καρέκλες αλλά ταξιδευες άνετα με 150 χωρίς κούνημα(εθνική εννοώ εε).

spyrakos35
18/09/2015, 21:34
Εξωτερικό είναι κάπως καλύτερα αλλά πολλά μπορούν να συμβούν. Πάντως μου είχε κάνει εντύπωση πριν 5-6 χρόνια που κατέβαινα από Μόναχο προς Ιταλία κ έριχνε καρέκλες αλλά ταξιδευες άνετα με 150 χωρίς κούνημα(εθνική εννοώ εε).

Ετσι

Εχω κατεβει απο μοντ μπλανκ μεχρι ανκονα ολο βροχη και α ν ε τ α....

byron
18/09/2015, 22:09

Nαι οκ, αλλά το κοριτσάκι παραλίγο να αποχαιρετίσει το κράνος της. Ή λυμένο το είχε ή πάρα πολύ χαλαρό.
Για να συμβεί το aquaplaning, πρέπει να υπάρχει πολύ νερό και οδόστρωμα που "κρατάει" νερό, μεγάλη ταχύτητα και σε μικρότερο βαθμό η χάραξη του ελαστικού (όσο λιγότερα λούκια, τόσο πιο εύκολα εμφανίζεται).

Μου έχει συμβεί δύο φορές στην ίδια (μεγάλη) βροχή, μια στην Χαλυβουργική και μια στην ανηφόρα του Σχιστού. Και τις δύο φορές μαζευτηκε μόνο του το Tuono, απλά θυμάμαι ότι έβγαλε κουνημα στο τιμόνι και το άφησα εντελώς χαλαρό για να ισιώσει μόνο του. Πιέσεις νορμάλ, όπως οδηγώ στο στεγνό δλδ.

skylaros
19/09/2015, 00:48
Όχι μόνο την τραβάει αλλά βάζει το σώμα του μπροστά και κοιτάζει και μπροστά ενώ "φρενάρει" με το χέρι για να έχει ελεγχόμενη πορεία.

toyar
19/09/2015, 05:39
με δεδομενο το νερο και το λαστιχο ο μονος τροπος να την αποφυγεις ειναι η μειωση της ταχυτητας

kakavelakis_g
19/09/2015, 05:40
Εμένα μου φάνηκε ότι πάτησε μπροστινό φρένο ο τύπος προφανώς από το φόβο που κατάλαβε ότι δεν το ελέγχει λόγω υδρολίσθησης. Το κράνος της κοπέλας φαίνεται μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που θα έπρεπε να φοράει. Ωραίο πιπίνι πάντως :cool:

toyar
19/09/2015, 06:00
που το καταλαβες το πιπινι ρε φιλε με το κρανος και τα δερματα;
μου θυμησες την ατακα του Βεγγου:
''λυχνιας σβησθεισης πασα γυνη ομοια'':bawl:

WiSe
19/09/2015, 09:07
Όχι μόνο την τραβάει αλλά βάζει το σώμα του μπροστά και κοιτάζει και μπροστά ενώ "φρενάρει" με το χέρι για να έχει ελεγχόμενη πορεία.

Ο τυπος οτι λαθος και αν εκανε η κινηση αυτη ειναι κατι παραπανω απο @ρχ1δατη..... ευγε του!

προφανως ειχε μεγαλυτερη ταχυτητα απο αυτη που πρεπει αλλα και τα ελαστικα του μαλλον δεν ειναι τοσο βροχινα για τετοιο δρομο....

christoi
19/09/2015, 11:28
Εμένα μου φάνηκε ότι πάτησε μπροστινό φρένο ο τύπος προφανώς από το φόβο που κατάλαβε ότι δεν το ελέγχει λόγω υδρολίσθησης.

Δηλαδή μπλόκαρε ο τροχός και έπεσε; Αν είχε abs θα το έσωζε (ή έστω θα ήταν καλύτερα) ;

devil's animal
19/09/2015, 11:40
Δηλαδή μπλόκαρε ο τροχός και έπεσε; Αν είχε abs θα το έσωζε (ή έστω θα ήταν καλύτερα) ;

ουτε καν...
ο πισω τροχος γλιστρισε...
απλα στην αρχη πηγε να το φερει με "αναποδο τιμονι"...

Dant3
19/09/2015, 13:00
Βλεποντας αυτο,θυμηθηκα μια χειμερινη μου εξορμηση προς θεολογο.
Στο γυρισμο,χαλαζι.τετοιο χαλαζι που δεν ειχα ξαναδει στη ζωη μου.ημουν και εγω με τη γυναικα και ειχαμε αδιαβροχα μπουφαν αλλα απο κατω μονο ενα αδιαβροχο και της το δωσα γιατι ετρωγε και το νερο απο πισω.
Πηγαινα και εγω με 120 και χαιρομουν παρολο που με τετοιο χαλαζι ηταν λες και παταγα πανω σε χαλικοδρομο.ειχα και το αγχος μη παρει νερο το μπροστα μπουζι γιατι το εχουν θεμα αυτα τα μοτερ.αφου δεν πηρε τοτε,δε θα παρει ποτε.
Καθαρα τη βγαλαμε,παρολο που φαγαμε 1,5 ωρα βροχη.
Εγω βρεγμενος μεχρι το μποξερακι.παταγα φρενο και επεφτε το νερο απο το ντεποζιτο στα αρ@@@@α μου και με παγωνε :cry:
Ευκολα τη παθαινα σαν τον απο πανω.τυχη καθαρη...

devil's animal
19/09/2015, 13:14
παταγα φρενο και επεφτε το νερο απο το ντεποζιτο στα αρ@@@@α μου και με παγωνε :cry:

αυτο πως γινεται?:confused:
οταν παταμε φρενο η ταση ειναι να πηγαινουμε μπροστα, οχι πισω...
το ιδιο και το νερο πανω στο ντεποζιτο...κανονικα θα επρεπε να πηγαινει προς τα μπροστα, οχι προς τα πισω...:hmm:

Dant3
19/09/2015, 14:00
Φαινεται οσο πηγαινα δε μαζευοταν αλλα εφευγε με τον αερα.εκοβε και η ζελατινα κιολας οσο νερο ετρωγα απο μπροστα.
Ε οταν σταματαγα οσο ηταν πανω απλα εσταζε προς τα κατω.
Σταματησα σε καποια φαση και ενιωσα λες και μου αδειασαν ποτηρι με παγακια.

nihristo
20/09/2015, 22:46
να πω και γω την μλκία μου μήπως και τύχει και προστατευτεί κάποιος. Με αυτοκίνητο με ESP, εθνική οδός έξω από Λάρισα. Ευθεία, σταθερό γκάζι και 120 χλμ/ω με πολλή (!) βροχή. Με προσπερνάει αγροτικό με καμιά 140 χλμ/ω. Μόλις ανοίγω γκάζι στα 130 γτ είπα εντάξει ρε μάλλον φοβάμαι πολύ, το αμάξι πάει για τετακέ, λίγο ανάποδο τιμόνι και ESP και ξανά στην ευθεία. Χωρίς ESP μπορεί ακόμα να σβούριζα. Ίδια η αίσθηση με το να πατάς λάδια.

Πολλή βροχή και μηχανή σημαίνει χαμηλή ταχύτητα. Ο τύπος προστατεύει την κοπέλα, ΑΛΛΑ βιάζεται να την σηκώσει, της κουνάει πολύ το κεφάλι/σβέρκο, κάνει αρκετές μαλακίες από αγάπη και από ΑΓΝΟΙΑ.

duke200
21/09/2015, 01:28
Αγαπητοί συνάδελεφοι. Όσοι έχετε το μοτοσακό σας σαν μοναδικό μέσο μετακίνισης να βαζετε βροχολάστιχα για να μην παθετε οτι ο συμπαθής ασιάτης στο βίντεο. Στο στεγνό φρενάρουν ουτως η άλλως και στο βρεγμένο κάνουν θαύματα.

billy of the R6
21/09/2015, 01:57
η λύση είναι μια πηγαίνεις σιγα η περιμένεις να σταματήσει η βροχή

STOYBI
21/09/2015, 08:57
Για το βιντεο.......

Ο τυπος ουτε ανοιξε γκαζι, ουτε εκλεισε γκαζι , ουτε πατησε φρενο....... ( οταν εγινε κατι απο αυτα εγινε μετα την στραβη !!! )

Απλα εκει που πηγανε με ροη και σταθερες στροφες ( οπου δουλευε η προσφυση στο ελαστικο του ... )

Ξαφνικα περασε απο τυο μαγικο σημειο...

Εκει που ειχε μαζεψει η ειχε ρυακι 3 χιλιοστα παραπανω νερο.....

Εκει με τις ιδιες στροφες κινητηρα και ιδια χιλμ , το ελαστικο δεν αντεξε και εχασε την προσφυση....

Και ετσι εκει που εκ τους ασφαλους οπως νομιζε πηγαινε με σταθερες στροφες και χιλμ....

Η σταθερη ροη του μετατραπηκε σε ανεξελεκτο γλυστριμα χωρις καμμια προσφυση εντελως υπουλα και ξαφνικα...!

Διαβασμα θελει ο δρομος πρωτα παιδια... και μετα περιμενουμε απο τα υπολοιπα βοηθηματα....!!

Bladerunner
21/09/2015, 08:58
να βαζετε βροχολάστιχα για να μην παθετε οτι ο συμπαθής ασιάτης στο βίντεο. Στο στεγνό φρενάρουν ουτως η άλλως και στο βρεγμένο κάνουν θαύματα.

Στο στεγνό ανεβάζουν τρελή θερμοκρασία, γλιστράνε και λιώνουν για πλάκα.

duke200
21/09/2015, 10:52
Στο στεγνό ανεβάζουν τρελή θερμοκρασία, γλιστράνε και λιώνουν για πλάκα.

αμα πας σα διαολος....

εξαρταται φυσικά και που μενεις. Εδω στα γιαννενα ούτε που σκεφτομαι για στεγνο λαστιχο.
Στην Αθηνα που βρεχει μια φορα το μηνα μπορεις να βαζεις στεγνά και απλα να περιμενεις να περασει η πολλή βροχή

sniper
21/09/2015, 11:18
αμα πας σα διαολος....

εξαρταται φυσικά και που μενεις. Εδω στα γιαννενα ούτε που σκεφτομαι για στεγνο λαστιχο.
Στην Αθηνα που βρεχει μια φορα το μηνα μπορεις να βαζεις στεγνά και απλα να περιμενεις να περασει η πολλή βροχή

Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται όταν βρέχει στην Αθήνα.

Σιγά μην αλλάζουμε λάστιχα ανάλογα τον καιρό...

DrBig
21/09/2015, 11:27
το ειπα πιο πανω αλλα περασε στα ψιλα....οταν βρεχει αυξανουμε την πιεση στα λαστιχα ωστε να δουλευει καλλιτερα η χαραξη.

Panos76
21/09/2015, 11:32
Ετσι

Εχω κατεβει απο μοντ μπλανκ μεχρι ανκονα ολο βροχη και α ν ε τ α....

Έτσι εξηγείται αυτό που είδα κάπου το '99 - 2000 στη διαδρομή Λονδίνο - Leicester, βράδυ, με βροχή σαν αυτή που έριξε εδώ Αθήνα πριν καμιά ώρα..

Εγώ να πηγαίνω με το αμάξι πάνω από 140 και τύπος - θεότρελος, με - μάλλον K75 όσο πρόλαβα να δω - ίσως και παλιότερο, να πηγαίνει σίγουρα τουλ. με 160 αφού με πέρασε για πλάκα!

Δε το έχω ξεχάσει το σκηνικό, αν βλέπατε τι βροχή έριχνε!

Ό,τι μηχανάκι και να έχεις πως γίνεται να τη βγάλεις καθαρή;; Προφανώς λόγω οδοστρώματος.

George_Sp
21/09/2015, 11:32
το ειπα πιο πανω αλλα περασε στα ψιλα....οταν βρεχει αυξανουμε την πιεση στα λαστιχα ωστε να δουλευει καλλιτερα η χαραξη.

πόσο την αυξάνεις? γιατί αν μιλάς για μικρή διαφορά η διαφορά στη πέδηση της χάραξης είναι αμελητέα ενώ αν το παρακάνεις το λάστιχο δε πρόκειται να ζεσταθεί ποτέ μιας και το κλίμα μας το χειμώνα και τις βροχές δεν είναι τροπικό για να κρατάει θερμοκρασία η άσφαλτος.

DrBig
21/09/2015, 11:37
πόσο την αυξάνεις? γιατί αν μιλάς για μικρή διαφορά η διαφορά στη πέδηση της χάραξης είναι αμελητέα ενώ αν το παρακάνεις το λάστιχο δε πρόκειται να ζεσταθεί ποτέ μιας και το κλίμα μας το χειμώνα και τις βροχές δεν είναι τροπικό για να κρατάει θερμοκρασία η άσφαλτος.

Με δεδομενο οτι συνηθως εχουμε πιεσεις κατω των εργοστασιακων, τις βαζουμε στις εργοστασιακες, η και 1-2 psi παραπανω αν εχουμε μαλακα λαστιχα.

Bowleno
21/09/2015, 11:59
Έτσι εξηγείται αυτό που είδα κάπου το '99 - 2000 στη διαδρομή Λονδίνο - Leicester, βράδυ, με βροχή σαν αυτή που έριξε εδώ Αθήνα πριν καμιά ώρα..

Εγώ να πηγαίνω με το αμάξι πάνω από 140 και τύπος - θεότρελος, με - μάλλον K75 όσο πρόλαβα να δω - ίσως και παλιότερο, να πηγαίνει σίγουρα τουλ. με 160 αφού με πέρασε για πλάκα!

Δε το έχω ξεχάσει το σκηνικό, αν βλέπατε τι βροχή έριχνε!

Ό,τι μηχανάκι και να έχεις πως γίνεται να τη βγάλεις καθαρή;; Προφανώς λόγω οδοστρώματος.

Αν δεν έχει ο δρόμος καλό σύστημα αποστράγγισης του νερού της βροχής, η καλή άσφαλτος απλώς δεν θα κάνει δουλειά......

Panos76
21/09/2015, 12:04
Σίγουρα, και λογικά αυτά τα δύο (καλή άσφαλτος - αποστράγγιση) λειτουργούν συνδυαστικά.

Απόδειξη άλλωστε η απουσία φαινομένου σπρέι στους Βρετανικούς δρόμους που εδώ νομίζω μόνο στην ΑΟ έχω δει.

DrBig
21/09/2015, 12:09
Οι δρομοι της αγγλιας εχουν μεγαλο προβλημα σπρευ. Το καταλαβαινεις μολις μπεις στη γαλλια οπου οι εθνικες οδοι ειναι υποδειγματικες

Panos76
21/09/2015, 12:18
:eek: M1 που τον έκανα συνέχεια, Μ25 περιφερειακός, ο άλλος για Μπράϊτον - δεν θυμάμαι πως τον λένε, δεν θυμάμαι ποτέ φαινόμενο σπρέι και γενικά να αισθανθώ κίνδυνο.

Γαλλία - Βέλγιο επίσης απλά αξεπέραστοι δρόμοι.

Anyway, έκανα αναφορά στο θέμα διότι με εντυπωσίασε το πως έτρεχε ο τύπος με το παλιό βmw σε ένα δρόμο που δεν έβλεπες από βροχόπτωση, νύχτα και δεν μασούσε!

spyrakos35
21/09/2015, 17:48
Οι δρομοι της αγγλιας εχουν μεγαλο προβλημα σπρευ. Το καταλαβαινεις μολις μπεις στη γαλλια οπου οι εθνικες οδοι ειναι υποδειγματικες

Γαλλία - Βέλγιο επίσης απλά αξεπέραστοι δρόμοι.

Αν μη τι αλλο, πηρα ασφαλτη γυναικα

:lol:

kostas777
21/09/2015, 17:57
Νέο video
https://youtu.be/cD6BbCFNvfk

spyrakos35
21/09/2015, 18:02
Νέο video

Καπως ετσι ειχα πεσει στην εξοδο για εθνικη στο Καστρο στην ευθεια.....

Απο το τσουλημα ουτε το μπουφαν ουτε το παντελονι δεν ειχαν παθει το παραμικρο....

blackbusa
21/09/2015, 18:05
Νέο video

πολλα χλμ στο κοντερ μαστορα...:wave2:

George_Sp
21/09/2015, 18:08
Νέο video

πολύ υψηλή ταχύτητα επίσης. αν τα αυτοκίνητα δίπλα του πήγαιναν με 70-90 χλμ/ω κοιτώντας πως εξαφάνισε το ταξί και τη νταλίκα στην τέρμα δεξιά πρέπει να ήταν με πάνω από 130χλμ/ω....το κοντέρ κάπου εκεί 130-150 δε δείχνει?

macdeath_s
21/09/2015, 21:23
Μιας και έρχονται απότομες βροχές και χαλάζι. Έχουμε και τους κ@λόδρομους. Για πείτε για το παρακάτω βίντεο?
Νομίζω οτι πήγαινε πιο γρήγορα από ότι έπρεπε και αγνόησε τη ροή των απόνερων στη 1η γραμμή-ρυάκι και πατώντας το 2ο ρυάκι έχασε το πίσω από υδρολίσθηση?

http://videos.sapo.pt/CLg4TOq5TfZqJDKYFJfw

Να ήταν και το ελαστικό με μικρά αυλάκια ωστέ να μη μπορούσε να διώξει το νερό όσο γρήγορα μπορούσε? Συνδυασμός κι άλλων παραγόντων?

Please elaborate :)

Υ.Γ. τρομακτικό πάντως να φεύγεις έτσι και να μη ξέρεις που θα καταλήξεις.

Άσχετο αλλά δυστυχώς έχω γνωρίσει κόσμο που θα κοίταγε πρώτα το μηχανάκι και μετά το συνεπιβάτη. Αντίθετα αυτός έκανε ότι μπορούσε κατά την τούμπα για να την προστατεύσει και μετά δεν έδωσε καν σημασία στο μοτόρι.

Στο θέμα μας τώρα. Δηλώνω κουλός στη βροχή... Το 990 όταν έβρεχε το άφηνα σπίτι και προτιμούσα τα μέσα. Αν με έπιανε βροχή έξω κινούμουν με ταχύτητες κάτω των 50. Με το νέο SD όμως η βροχή είναι η χαρά μου :P και είναι σαν μην βρέχει. Χωρίς ηλεκτρονικά νομίζω για μηχανάκια πάνω από 100 άλογα η βροχή είναι θέμα που δεν λύνεται εύκολα.

devil's animal
21/09/2015, 23:27
Χωρίς ηλεκτρονικά νομίζω για μηχανάκια πάνω από 100 άλογα η βροχή είναι θέμα που δεν λύνεται εύκολα.

μην νομιζεις....δεν ειναι και το πιο ευχαριστο πραγμα να οδηγεις ακομα και μηχανακια με εναν κυλινδρο και καμια 60αρια ροδα...με τους κwλοδρομους που εχουμε...

pipe_smoker
22/09/2015, 09:24
Με το νέο SD όμως η βροχή είναι η χαρά μου :P και είναι σαν μην βρέχει.

Να βρεθεί κάποιος μια νύχτα κρυφά να σου βάλει τα ηλεκτρονικά στο off να δούμε τι θα γίνει το πρωι που θα καβαλησεις να φύγεις με βροχή :tooth:

Σε τέτοια τέρατα πάλι καλά που εχουν όλα αυτά τα μπλιμπλικια. Όπως ακριβώς το είπες.
Οι υπόλοιποι ξεκινάμε με 3η στο κιβώτιο και δεν ανεβάζουμε πάνω απο 2.000σαλ και 60χλμ/ώρα.

sapila racing
22/09/2015, 09:49
Σε τέτοια τέρατα πάλι καλά που εχουν όλα αυτά τα μπλιμπλικια. Όπως ακριβώς το είπες.
Οι υπόλοιποι ξεκινάμε με 3η στο κιβώτιο και δεν ανεβάζουμε πάνω απο 2.000σαλ και 60χλμ/ώρα.

Υπερβολές.

sniper
22/09/2015, 09:55
...

Κακώς, πάνε οι δίσκοι σου και κινδυνεύεις κιόλας...

byron
22/09/2015, 09:57
Υπερβολές.

+990

Αν ήταν έτσι, όλοι όσοι επιστρέψαμε από την ετήσια, έπρεπε να παραμείνουμε στην Αιδηψό. Ο ορισμός του κατακλυσμού...

pipe_smoker
22/09/2015, 11:06
Υπερβολές.

Κακώς, πάνε οι δίσκοι σου και κινδυνεύεις κιόλας...

+990

Αν ήταν έτσι, όλοι όσοι επιστρέψαμε από την ετήσια, έπρεπε να παραμείνουμε στην Αιδηψό. Ο ορισμός του κατακλυσμού...

:whiteflag::whiteflag::whiteflag:

Ήμαρτον ρε σεις!

Όλοι μαζί με το δάχτυλο στη σκανδάλη:lol:

Αστειεύομαι. Σιγά μην ξεκινάω με 3η.

Απλά τονίζω το πρόβλημα που έχει κάποιος άπειρος στη βροχή όταν έχει μπόλικη ροπή.
Κατευθείαν να με φάτε:p

byron
22/09/2015, 12:18
Απλά τονίζω το πρόβλημα που έχει κάποιος άπειρος στη βροχή όταν έχει μπόλικη ροπή.
Κατευθείαν να με φάτε:p

Αγαπάμε πιπάκια...:p

Δεν στην πέφτει βρε κανένας. Απλά ο αρχάριος που θα βρεθεί στην βροχή, καλό είναι να έχει το νου του στο γλύστρημα που έρχεται πολύ εύκολα, παρά την υδρολίσθηση.

Αν κυκλοφορείς Αθήνα με βροχή και περνάς πάνω από λευκές γραμμές και διαβάσεις πεζών...τι να κλ@σει η υδρολίσθηση? :tooth:

spyrakos35
22/09/2015, 12:19
Αν κυκλοφορείς Αθήνα με βροχή και περνάς πάνω από λευκές γραμμές και διαβάσεις πεζών...τι να κλ@σει η υδρολίσθηση? :tooth:

α, εκεί δε χρειάζεται καν να βρέχει.....

sniper
22/09/2015, 12:20

Δεν στην πέφτει βρε κανένας. Απλά ο αρχάριος που θα βρεθεί στην βροχή, καλό είναι να έχει το νου του στο γλύστρημα που έρχεται πολύ εύκολα, παρά την υδρολίσθηση.

Λεωφ. Θηβών..... Στο στεγνό γλυστράς, στο βρεγμένο απλά ελπίζεις στο θαύμα.

Bowleno
22/09/2015, 12:28

Παθών σε καθημερινή βάση, απόρω πως δεν έχω πέσει ακόμα εκεί πέρα :sick: (μακριά από μας!)

pipe_smoker
22/09/2015, 12:51

Αμοιβαία τα αισθήματα, το έχουμε πει:hug:

Τί υδρολίσθηση τί απλό γλίστρημα.... Εμένα τούμπα το λένε στο χωριό μου το αποτέλεσμα:tooth:

Ο συμπλέκτης μου απομονώνει και λίγο μαλακισμένα, απότομα προς το τέλος, όχι προοδευτικά.
Στην αρχή μέχρι να το συνηθίσω λίγο μου έκανε κάτι γλιστρηματάκια η ουρά όταν ξεκινούσα σε καμιά ανηφόρα του κώλου κλπ.

Στο γλίστρημα αναφερόμουν πάντως. Άκουαπλάνινγκ και λοιπά extreme sports ευτυχώς δε μου έχουν προκύψει παρ'όλο που καβαλάω και με βροχές και με κακοκαιρίες.

Οι βρεγμένες διαβάσεις γαμάνε. Ειδικά άμα χρειαστεί να φρενάρεις :evil:

Το πώς τα έχω καταφέρει να κωλοφαρδίσω έτσι, που από Θηβών να μην έχει χρειαστεί να περάσω πάνω από 5 φορές τα τελευταία 5 χρόνια, μα την Παναγία δεν το ξέρω. (τουλάχιστον μεγάλο κομμάτι της Θηβών)

DoctoR_k6
22/09/2015, 13:46

Τι να κλασουν τα ABS/TC κλπ κλπ...
Εκει πρεπει να τα δοκιμαζουνε κανονικα πριν τα λανσαρουν!! :lol:

Pan (dvs)
22/09/2015, 13:53

Μπορουμε να πουμε οτι με περισσοτερο αερα,γινεται πιο στενη η επιφανεια του ελαστικου,αρα εχουμε και καλυτερο πατημα?Κατι αναλογο με τα στενα λαστιχα στο χιονι?

Τωρα για το βιντεο.Το σιγουρο ειναι οτι ετρεχε περισσοτερο απ οτι επρεπα.Αρα οτι βοηθηματα και να ειχε τα αχρηστευσε.Γιατι ομως μου φαινεται οτι διπλωνει το τιμονι περισσοτερο απ οτι θα επρεπε?

Τελος παντων.Λογω περιοχης ,Ηπειρος,αναγκαζομαι να οδηγω πιο συχνα σε ακραιες συνθηκες.Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι,οσα βοηθηματα και να εχεις,αν η ταχυτητα ειναι μεγαλυτερη απο τις δυνατοτητες μας και η ψυχραιμια λιγοτερη απ οτι χρειαζεται,την εκατσες τη βαρκα.

DrBig
22/09/2015, 16:54
Μπορουμε να πουμε οτι με περισσοτερο αερα,γινεται πιο στενη η επιφανεια του ελαστικου,αρα εχουμε και καλυτερο πατημα?Κατι αναλογο με τα στενα λαστιχα στο χιονι?

ναι...η υδρολισθηση οφειλεται σε συνδυασμο δυο λογων, 1) το ιχνος του ελαστικου στο δρομο ειναι μακρυ και πλατυ, οποτε ευνοειται το πλαναρισμα και 2) δεν επαρκουν οι χαραξεις ωστε να απομακρυνεται το νερο. Αυξανοντας την πιεση, και μικραινει το ιχνος και δουλευουν καλλιτερα οι χαραξεις.

STOYBI
22/09/2015, 21:11
Το προβλημα λυθηκε κυριοι......

http://www.topontiki.gr/article/143594/apisteyto-vinteo-i-asfaltos-poy-aporrofa-nero

Ηδη και υπο την αιγιδα της νεας κυβερνησης .... με οριζοντα καπου στο 28ο μνημονιο το θεμα θα εχει κλεισει...!

:wave2:

wthanasis
22/09/2015, 22:54
Υδρολίσθηση ? Ας γελάσω...... hydro-power-drift είναι η λύση. Δοκιμασμένο λέμε....

341634

spyrakos35
23/09/2015, 08:54
ναι...η υδρολισθηση οφειλεται σε συνδυασμο δυο λογων, 1) το ιχνος του ελαστικου στο δρομο ειναι μακρυ και πλατυ, οποτε ευνοειται το πλαναρισμα και 2) δεν επαρκουν οι χαραξεις ωστε να απομακρυνεται το νερο. Αυξανοντας την πιεση, και μικραινει το ιχνος και δουλευουν καλλιτερα οι χαραξεις.

το χω αυτό....... ;)

skylaros
23/09/2015, 21:39
Τι θα γίνει ρε παιδιά με τις διαγραμμίσεις κοντεύουμε 2016 και ακόμα με λαδομπογιά τις περνάνε σχεδόν παντού!

pipe_smoker
23/09/2015, 21:43
Τι θα γίνει ρε παιδιά με τις διαγραμμίσεις κοντεύουμε 2016 και ακόμα με λαδομπογιά τις περνάνε σχεδόν παντού!

Δεύτερη φορά αριστερά ρε.

Θα φτιάξουν ΚΑΙ οι διαγραμμίσεις!:lol:

lykourgi
23/09/2015, 22:09
Δεύτερη φορά αριστερά ρε.

Θα φτιάξουν ΚΑΙ οι διαγραμμίσεις!:lol:

Ε βέβαια, δεν έμεινε και τίποτε άλλο άφτιαχτο.

Να γίνει κι αυτό και τελειώσαμε. Θα αράξουμε να απολαμβάνουμε την τελειότητα.

pipe_smoker
23/09/2015, 23:58
Θα αράξουμε να απολαμβάνουμε την τελειότητα.

Έεεεετσιιιιιιι:smokin:

:lol:

toyar
24/09/2015, 05:50
ε βεβαια γιατι εξω απο τις διαγραμμισεις ο συντελεστης τριβης τα σπαει:bawl:

George_Sp
24/09/2015, 11:28
ε βεβαια γιατι εξω απο τις διαγραμμισεις ο συντελεστης τριβης τα σπαει:bawl:

ε απλά μόλις πατάς τις διαγραμμίσεις ο συντελεστής τριβής από μηδενικός τραβάει υπό το μηδέν, σου πετάει την στρουμφο-τούρτα του σκανταλιάρη στη μούρη και μετά σου ρίχνει και μια ξυλιά ο ΖΟΝΚ που πετάγεται πίσω από όποια κουρτίνα και αν διαλέξεις. :cry:

παρένθεση: ακόμα μετράω τα κουκιά να αλλάξω λάστιχα.

wthanasis
24/09/2015, 22:21
... ακόμα μετράω τα κουκιά να αλλάξω λάστιχα.

Ναι, ναι, βέβαια.... Κι εγώ που άλλαξα λάστιχα, τώρα καβαλάω επίτηδες τις όλες γραμμές και νομίζω οτι είμαι σε ράγες. :cry:

(Λίγο καλύτερα είναι φυσικά με τα καινούρια, αλλά μην περιμένουμε και θαύματα ε ?)