View Full Version : 1η μηχανη
jimakos11
24/09/2015, 14:28
Καλησπερα..ειμαι 20 χρονών..τον μαη αγορασα ενα beverly 250 αλλα το βαρεθηκα και το πουλησα..ψαχνω για κατι μεχρι 2000-2500Ε..Εχω βρει ενα tdm 850 του 2000 προσεγμένο πρώτο χέρι 55000km, καινουργια λαστιχα,αλυσιδογραναζα, και φιλτρα..επισης ενα Z750 του 2005 με 30000km χωρις γρατζουνιες με ενα τελικο εξατμισης, παλι λαστιχακια καλα, αλυσιδογραναζα απλα θελει κτεο...Ειμαι 1,80 και περιπου 100 κιλα(οχι ντούκι,μην φανταστειτε :p)..
Θα ηθελα να μάθω:
μηχανικά πιο ειναι το καλύτερο
συμπεριφορα
καταναλωση
και τα σερβις του μαζι και οι φυσικες φθορες που κυμαινονται.
Ποιο θα ταίριαζε για πρώτη μηχανή;
Το ξέρω οτι ειναι 2 ανομοια μηχανακια αλλα τα αλλα υπερβαινουν το budget μου..
spyrakos35
24/09/2015, 14:31
όχι το τδμ σε 850
lykourgi
24/09/2015, 14:51
Μεταξύ των δύο μοντέλων που έβαλες, προτιμότερο το Ζ.
Τίποτε άλλο δεν σε ενδιαφέρει; Τι χρήση θα κάνεις στη μηχανή;
Ά κατηγορία διπλώματος
Σαν ελάχιστο όριο ηλικίας για την κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών για την χορήγηση άδειας οδήγησης είναι το 24ο έτος συμπληρωμένο
για την κατηγορία Α (το 22ο εάν έχετε στην κατοχή σας δίπλωμα Α2 επί διετία).
Τώρα τι έχεις από δίπλωμα κατά πρώτον και.. μήπως να αλλάξεις την "ατζέντα" βάζοντας σωστές/νόμιμες προτεραιότητες φίλε jimako;;
MG-KTiNoS
24/09/2015, 16:43
όχι το τδμ σε 850
+900
jimakos11
25/09/2015, 01:33
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..εχω για 125, το 16 βγαζω για 400 και το 17 για απεριοριστο...(συμφωνα με αυτα που μου ειπαν στη σχολη οδηγων).Το θεμα μου δεν ειναι νομικο..
jimakos11
25/09/2015, 01:40
Μεταξύ των δύο μοντέλων που έβαλες, προτιμότερο το Ζ.
Τίποτε άλλο δεν σε ενδιαφέρει; Τι χρήση θα κάνεις στη μηχανή;
Κοιτα εχω παρα πολλα στο μυαλο μου..π.χ CBF, XTX, PEGASO, ER6, MT03, FZ6 και αυτα στο budget που υπολογιζω..Αλλα απο ολα αυτα θα ηθελα να ειναι μια ανθεκτικη και οικονομικη μηχανη..
Την θέλω για κανα ταξιδακι 150 χλμ οχι πιο πολλα...και για μια καθημερινη αποσταση 17+17km μεσω εθνικής οδου...αλλα να "παίξουμε" και λιγο...;)
taisteal
25/09/2015, 01:42
Το θεμα μου δεν ειναι νομικο..
Το θεμα σου δεν ειναι νομικο;;;
Δεν μπορεις να οδηγησεις ουτε TDM ουτε Z750,μονο οτι λεει το διπλωμα σου.
Αν οδηγεις χωρις διπλωμα και χτυπησεις καποιον,τοτε θα καταλαβεις τι εστι νομικο θεμα..
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..εχω για 125, το 16 βγαζω για 400 και το 17 για απεριοριστο...(συμφωνα με αυτα που μου ειπαν στη σχολη οδηγων).Το θεμα μου δεν ειναι νομικο..
κι αμα τυχει στραβη και δεν εχεις το σωστο διπλωμα τι θα κανεις???
jimakos11
25/09/2015, 01:47
Το θεμα σου δεν ειναι νομικο;;;
Δεν μπορεις να οδηγησεις ουτε TDM ουτε Z750,μονο οτι λεει το διπλωμα σου.
Αν οδηγεις χωρις διπλωμα και χτυπησεις καποιον,τοτε θα καταλαβεις τι εστι νομικο θεμα..
Και πάλι..δεν θεωρω εμποδιο το οτι δεν εχω διπλωμα...εχω την ικανοτητα να τα οδηγησω και αυτο μου αρκει...πιστευω...
taisteal
25/09/2015, 01:49
δεν θεωρω εμποδιο το οτι δεν εχω διπλωμα...εχω την ικανοτητα να τα οδηγησω και αυτο μου αρκει...πιστευω...
Ωραιος...
:plaf:
jimakos11
25/09/2015, 01:50
κι αμα τυχει στραβη και δεν εχεις το σωστο διπλωμα τι θα κανεις???
Αυτο ειναι προβλημα δικό μου και της ασφαλιστικής...Παιδια αν θέλετε να με βοηθήσετε να επιλέξω εχει καλώς...αλλιως να σας καληνυχτισω...
Και πάλι..δεν θεωρω εμποδιο το οτι δεν εχω διπλωμα...εχω την ικανοτητα να τα οδηγησω και αυτο μου αρκει...πιστευω...
τοτε παρε hayabusa, τα λεφτα σου φτανουν. για κανα χρεπι λογικα, μιας και χρεπι ειναι και η λογικη σου στο πως καβαλας...
σορρυ, δεν κρατηθηκα
jimakos11
25/09/2015, 01:53
τοτε παρε hayabusa, τα λεφτα σου φτανουν. για κανα χρεπι λογικα, μιας και χρεπι ειναι και η λογικη σου στο πως καβαλας...
σορρυ, δεν κρατηθηκα
Το πως καβαλαω δεν εχει καμια σχεση με το αν ειμαι νομικα καλυμένος..δεν θίγομαι..μην ενοχλησε...:3
Αυτο ειναι προβλημα δικό μου και της ασφαλιστικής...Παιδια αν θέλετε να με βοηθήσετε να επιλέξω εχει καλώς...αλλιως να σας καληνυχτισω...
το προβλημα φιλε ειναι οτι αμα ολοι μπουνε στη λογικη σου θα γινουμε ενα χαος...
καλα κανουμε και σε κραταμε να μην κανεις βλακεια. αμα εσυ θες να κανεις βλακεια εμας γιατι μας θες συνενοχους?
κανεις λογικος ανθρωπος δε θα υποστηριξει αυτο που πας να κανεις.
Προφανως δεν εχεις καταλαβει τι σημαινει οδηγω ανασφαλιστο οχημα:
Αν τρακαρεις και σπασει καποιος κανα χερι, θα τον πληρωνεις απ την τσεπη σου, στο δικαστηριο θα εισαι σε μειονεκτικη θεση μιας και εισαι με το καλημερα παρανομοςκαι δεν ειχες δικαιολογια να οδηγεις οχημα για το οποιο δεν εχεις διπλωμα. Συν την αυτεπαγγελτη μηνυση για διπλωμα. Οτιδηποτε γινει σε τροχαιο το πληρωνεις απ την τσεπη σου: 2000€ θα ναι το τρακαρισμα? 2000€ θα βαλεις απ την τσεπη σου. 10000 θα ειναι η ζημια που προκαλεσες σε οχημα? τοσα θα βαλεις απ την τσεπη σου. Αν υπαρχει τραυματιας τον πληρωνεις μια ζωη αν ειναι χοντρη η ζημια...αλλιως συμφωνεις να κυκλοφορουμε ολοι ανασφαλιστοι, αφου το κανεις εσυ γιατι να μηντ ο κανουμε κι εμεις?
καλη τυχη και καληνυχτα απο μενα
kakavelakis_g
25/09/2015, 06:00
Το DTM σίγουρα είναι πιο εύκολο κι οικονομικό από το Ζ. Όμως αυτό που σου γράψανε κάποιοι 'όχι στο 850' πρέπει να το λάβεις υπόψιν και να τους ρωτήσεις λεπτομέρειες. Εγώ δεν ξέρω να σου πω κάτι για το συγκεκριμένο μηχανάκι, αν βγάζει ζημιές κπλ, αλλά άμα βλέπεις μηχανάκι προς πώληση με καινούρια λάστιχα κράτα μία πισινή, ίσως να καλύπτει κάτι αυτή η βιτρίνα...όχι πάντα φυσικά.
Αν πας στο DTM 900 θα είσαι εκτός μπάτζετ? Το Ζ το ξεχνάς, δύσκολο μηχανάκι για νέο, δαπανηρό σε βενζίνες κι αν βάλεις και τις πάνες...:p θα σου στοιχίζει ο κούκος αηδόνι.
Ένα ΧΤΧ 660 κατά τη γνώμη μου είναι ένα μηχανάκι που θα σε βολέψει και θα σε κάνει παιχνιδιάρη. ;)
Αυτό με το δίπλωμα θα πρέπει να το δεις με περισσότερη σοβαρότητα. Αν κατάλαβα καλά σκοπεύεις να οδηγείς δύο χρόνια χωρίς το κατάλληλο δίπλωμα. Είναι μεγάλο διάστημα και θα σε πιάσουν οπωσδήποτε... εδώ έκατσες και μας το ξεφούρνισες εμάς χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. ;) Αν δε, εμπλακείς και σε ατύχημα πράγμα όχι απίθανο κατά τη γνώμη μου από τα λεγόμενα σου περί παιχνιδιών στο δρόμο και πιθανή υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων σου το πράγμα θα χοντρύνει. Γνώμη μου ότι αυτά που θες να κάνεις με 800 κυβικά τα κάνεις και με 400 του χρόνου νόμιμα. :)
doctoras
25/09/2015, 07:02
:wave2:
pipe_smoker
25/09/2015, 07:26
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Παρακαλούμε για την αδιαφορία.
..εχω για 125.....
Τότε ή θα πάρεις απόψεις για 125 και να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις και να σου πούμε ό,τι ξέρουμε και δεν ξέρουμε, ή μη μας ζαλίζεις και τράβα πάρε και χαγιαμπούσα τουρμπισμένη άμα σου κάνει κέφι και καλά στερνά (σε σένα και σε όποιον πιθανόν πάρεις στο λαιμό σου).
Εγώ δεν πιστεύω.
Πόσα άλλα άτομα σου το είπαν ήδη, ούτε εκείνα πιστεύουν.
Κι αν δε θεωρείς εμπόδιο εσύ το ότι δεν έχεις δίπλωμα, το θεωρούμε εμείς, και συμβουλές για να πάρει κάποιος μηχανή ενώ δεν έχει δίπλωμα που να καλύπτει την κατηγορία δε δίνουμε.
Εδώ δεν είχες τη στοιχειώδη πονηριά/ευφυία, να μη μας αποκαλύψεις την αληθινή σου ηλικία για να μην καταλάβουμε τί δίπλωμα έχεις.
Και θα σου φτάσει η πονηριά για να κυκλοφορείς παράνομα στο δρόμο.....
Αυτο ειναι προβλημα δικό μου και της ασφαλιστικής...
Μπα.
Δεν είναι.
Είναι και δικό μου αν μου τη χώσεις, κι επειδή είσαι ανασφάλιστος και κατουρηθείς επάνω σου, ανοίξεις γκάζι κι εξαφανιστείς πριν προλάβω να δω τις πινακίδες σου κλπ.
Το πως καβαλαω δεν εχει καμια σχεση με το αν ειμαι νομικα καλυμένος...
Μπράβο.
Αν είσαι και τιμονάρα, πάρε ένα αγωνιάρικο να μπαίνεις σε πίστες και να κατεβαίνεις σε αγώνες μπας και χαρούμε ποτέ κανάν Έλληνα στα gp.
Διάλεξε και πες μας, για να ξέρω αν είναι να το κλειδώσω το θεματάκι:wave2:
spyrakos35
25/09/2015, 08:32
Καλά ρε σεις???? εξελίχθηκε έτσι το θεματάκι και δεν με ενημέρωσε κανείς???? Τον είδικό??? ;)
Φίλε....
όλοι εδώ μέσα, αν τους χτυπήσεις θα σου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.... για να μη γεμίσουν οι φυλακές....
Εγώ όμως, :a021:
ξέρεις πως λέγεται αυτό???
ΠΟΥΤΣ@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ω ρε τι διαβαζω πρωινιατικα.......:eek:
Μα καλα που ειναι αυτος ο spyrakos οταν τον χρειαζομαστε;
Spyrakooooooooooooo πελατηηηηηηηηηηηςςςςςςςςςςςςςς.................
spyrakos35
25/09/2015, 08:38
Τελευταία τροποποίηση από teogtp; Σήμερα στις 09:35. Αιτία: Ο spyros ειναι ποιο γρηγορος και απο την Forthnet μου!!!!
φούτσα έφαγε και η φορθνετ......
:lol:
Παίδες, αν πιάνεις κάποιον απ' τα μούτρα, επιτυγχάνεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις. Τον φέρνεις απέναντί σου.
Στο δια ταύτα, φίλε μου υπάρχουν αρκετές επιλογές στα 125cc και ''αγωνιάρικες'' και καθημερινές, και με συμπλέκτη και χωρίς και ότι θέλεις.
Με τα χρήματα που διαθέτεις και κάτι καλό θα πάρεις στα 125cc και πιο φρέσκο - απροβλημάτιστο και το κυριότερο, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Ψάξε λίγο τις επιλογές και ρίξε λίγο νερό στο κρασί για 1-2 χρόνια για να μπορείς να χαίρεσαι τις επιθυμίες σου.
devil's animal
25/09/2015, 08:43
φιλε παρε οτι γουσταρεις...
απλα πες μου που θα κυκλοφορεις, να περασω με το αμαξι...
εχω κατι γρατζουνιες μπροστα προφυλακτηρα και φτερο...
δεν θα πονεσεις...πολυ...ενα μικρο ακουμπημα στο φαναρι θα σου κανω...
κριμα ειναι να τα πληρωσω απο την τσεπη μου...καταλαβαινεις...δυσκολοι καιροι...:(
spyrakos35
25/09/2015, 08:43
Παίδες, αν πιάνεις κάποιον απ' τα μούτρα, επιτυγχάνεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις. Τον φέρνεις απέναντί σου και τον αρχίζεις τα κροσέ τα ντιρέκτ και τα απερκατ.
φιξντ
πραγματικά ρε πάνο, κατάλαβες εσύ από κάπου οτι παίρνει απο καλοπροαίρετες συμβουλές ο φίλος?
φιλε παρε οτι γουσταρεις...
απλα πες μου που θα κυκλοφορεις, να περασω με το αμαξι...
εχω κατι γρατζουνιες μπροστα προφυλακτηρα και φτερο...
δεν θα πονεσεις...πολυ...ενα μικρο ακουμπημα στο φαναρι θα σου κανω...
κριμα ειναι να τα πληρωσω απο την τσεπη μου...καταλαβαινεις...δυσκολοι καιροι...:(
Ψιτ μεγαλε, στην σειρα σου!
Εχω ενα διλιτρο αμαξι για ξεφορτωμα........
pipe_smoker
25/09/2015, 09:03
Παίδες μην πάμε μακριά.
Το ατύχημα μπορεί να του φαίνεται απίθανο σενάριο.
Ποιος καλός κύριος θυμάται να μας πει ποιά ειναι η καμπάνα έτσι και σε σταματήσουν οι τσεοι για ενα απλό έλεγχο, και σε βρουν με δίπλωμα που δεν καλύπτει το μηχανάκι που καβαλας και ανασφαλιστο?:D
ΥΓ. Σπυρακο θέλω την ακριβή απάντηση.
Μην απαντήσεις πάλι "πουτς@@@@@@@@@@@" γιατι θα στη δώσω να τη φας στο τέλος :lol:
φιξντ
πραγματικά ρε πάνο, κατάλαβες εσύ από κάπου οτι παίρνει απο καλοπροαίρετες συμβουλές ο φίλος?
341712 δεν το έχω αξιολογήσει ακόμα.
Είναι κρίμα να μη μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων και να προτιμάς the hard way.
Μία σύντομη προσωπική εμπειρία: φίλος με αμάξι τρακάρει με αρκετή ταχύτητα, ''ημι''μετωπικά το 2006 μία γυναίκα (επίσης με αμάξι).
Η γυναίκα νοσοκομείο με πολλά προβλήματα μέχρι σήμερα (2015). Η ασφαλιστική του φίλου μου κάλυψε τα (τεράστια) ποσά νοσηλείας αλλά η γυναίκα αυτή αξίωσε περαιτέρω αποζημίωση την οποία κέρδισε και το δικαστήριο επέβαλε επιπλέον χρηματική ποινή στο φίλο μου η οποία τον γονάτισε φυσικά.
(δε θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες)
spyrakos35
25/09/2015, 09:18
341712
στον "φίλο" πες τα αυτά ;)
devil's animal
25/09/2015, 09:20
Ψιτ μεγαλε, στην σειρα σου!
Εχω ενα διλιτρο αμαξι για ξεφορτωμα........
και τι φταιω εγω? δωσ'το στον Μπομπ να το ανταλλαξει με ενα σπιτι στην Ανοιξη, 2 οικοπεδα στον Σχοινια και ενα σουβλατζιδικο...
εδω εγω "χτυπησα" πρωτος...:hunter:
341712 δεν το έχω αξιολογήσει ακόμα.
Μία σύντομη προσωπική εμπειρία: φίλος με αμάξι τρακάρει με αρκετή ταχύτητα, ''ημι''μετωπικά το 2006 μία γυναίκα (επίσης με αμάξι).
Η γυναίκα νοσοκομείο με πολλά προβλήματα μέχρι σήμερα (2015). Η ασφαλιστική του φίλου μου κάλυψε τα (τεράστια) ποσά νοσηλείας αλλά η γυναίκα αυτή αξίωσε περαιτέρω αποζημίωση την οποία κέρδισε και το δικαστήριο επέβαλε επιπλέον χρηματική ποινή στο φίλο μου η οποία τον γονάτισε φυσικά.
(δε θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες)
Δήλαδη το δικαστήριο (αστικό έτσι; ) εκδίκασε αποζημίωση άνω του 1 εκ. που είναι το ανώτατο όριο κάλυψης και υποχρεώθηκε ο φίλος να πληρώσει?
spyrakos35
25/09/2015, 09:26
Παίδες μην πάμε μακριά.
Το ατύχημα μπορεί να του φαίνεται απίθανο σενάριο.
Ποιος καλός κύριος θυμάται να μας πει ποιά ειναι η καμπάνα έτσι και σε σταματήσουν οι τσεοι για ενα απλό έλεγχο, και σε βρουν με δίπλωμα που δεν καλύπτει το μηχανάκι που καβαλας και ανασφαλιστο?:D
ΥΓ. Σπυρακο θέλω την ακριβή απάντηση.
Μην απαντήσεις πάλι "πουτς@@@@@@@@@@@" γιατι θα στη δώσω να τη φας στο τέλος :lol:
θα σου πω για το ανασφάλιστο (http://www.interamerican.gr/?pid=677#e)
A. Διοικητικές κυρώσεις
Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες
Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, €500 για τα επιβατικά και €250 για τα δίκυκλα
Η άδεια ικανότητας οδηγού μπορεί να επιστραφεί στον οδηγό πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.
B. Ποινικές κυρώσεις
Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
Χρηματική ποινή μέχρι €3.000
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος, θα σταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ., σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητήριο για:
να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες ή να δώσει εξηγήσεις
να πληρώσει παράβολο €250 για να ασφαλιστεί
Αν ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τα παραπάνω, θα του επιβληθεί νέο πρόστιμο €500, καθώς και οι παραπάνω διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Οι διοικητικές κυρώσεις δλδ είναι 250€ αν πας σε δέκα μέρες και πληρώσεις το πρόστιμο και κάνεις και ασφάλεια.... παπαρΓια μάντολες δλδ..... Το διευκρινίζω επειδή φοβόσαστε μην πάει φυλακή κανα παιδί....
spyrakos35
25/09/2015, 09:32
πάμε τώρα στο δίπλωμα (http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231243621)
Προβλέπεται νέο πρόστιμο 200 ευρώ για οδηγούς μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης, διαθέτουν ληγμένο δίπλωμα, ή δίπλωμα για άλλη κατηγορία οχήματος από αυτό που οδηγούν και αφαίρεση άδειας οδήγησης (στις περιπτώσεις που αυτό υπάρχει) για 30 ημέρες.
ξανά παπαρΓια μάντολες δλδ.... 100 ευρά σε 10 μέρες
πάλι δεν πάει φυλακή κανείς.....
Διαβασε πολύ προσεκτικά αυτα που σου γραφω φίλε jimako γιατι έτσι γίνονται οι λαλακίες:
συμφωνω στο οτι το διπλωμα δεν κανει τον οδηγό. Και δυστυχώς έτσι όπως είναι το σύστημα στην Ελλάδα, αμα σκοτωσεις καποιον και δεν έχεις διπλωμα, εφόσον έχεις ασφάλεια δεν θα έχεις παραπάνω επιπτωσεις απο το απλά να σε πιάσουν να οδηγάς χωρίς δίπλωμα. Ο νόμος δεν προβλέπει παραπάνω αστική ευθύνη ειτε έχεις ή δεν έχεις δίπλωμα, αρκεί να έχεις ασφάλεια. Όμως εκείνο που δεν ξέρω είναι αν η ασφαλιστική σου σε καλύψει για το ατύχημα επειδή δεν έχεις δίπλωμα. Κανονικά, εφόσον δεν έχεις δίπλωμα για το όχημα που κυκλοφορείς, η ασφαλιστική πρέπει να αρνηθεί να σου βγαλει ασφάλεια. Αν σου βγάλει και εσυ σκοτωσεις κάποιον μήν έχοντας δίπλωμα πιθανόν η ασφαλιστική να μην πληρώσει το θύμα σου και επίσης πιθανόν να κινηθεί εναντίον σου και εναντίον του κακού υπαλλήλου που σου έβγαλε παράνομα ασφάλεια, γιατι με δόλο την ξεγέλασες (εσύ και ο υπάλληλος) για να σου βγάλουνε ασφάλεια. Αν κερδίσει η ασφάλεια το δικαστήριο (που το πιο πιθανό είναι να το κερδίσει), θα πληρωσεις ΕΣΥ το θύμα και όχι η αφαλιστική και οι συγγενείς θα κυνηγάνε εσένα μετα και όχι την ασφαλιστική, ζητώντας αποζημίωση που μπορεί να φτάνει και το 1 εκατ. ευρώ. Αν έχεις τόσα λεφτα, δεν πειράζει πλήρωσε τους, αλλιώς παρε ένα 125 και όταν έρθει η ώρα πάρε το σωστό δίπλωμα
Φυσικά δεν χρειάζεται να σου πώ τι θα γινει αν σκοτωσεις κάποιον και δεν έχεις ασφάλεια.
spyrakos35
25/09/2015, 09:34
Φυσικά δεν χρειάζεται να σου πώ τι θα γινει αν σκοτωσεις κάποιον και δεν έχεις ασφάλεια.
αυτά τα λέω μόνο εγώ φίλε....
Διαβασε πολύ προσεκτικά αυτα που σου γραφω φίλε jimako γιατι έτσι γίνονται οι λαλακίες:
συμφωνω στο οτι το διπλωμα δεν κανει τον οδηγό. Και δυστυχώς έτσι όπως είναι το σύστημα στην Ελλάδα, αμα σκοτωσεις καποιον και δεν έχεις διπλωμα, εφόσον έχεις ασφάλεια δεν θα έχεις παραπάνω επιπτωσεις απο το απλά να σε πιάσουν να οδηγάς χωρίς δίπλωμα. Ο νόμος δεν προβλέπει παραπάνω αστική ευθύνη ειτε έχεις ή δεν έχεις δίπλωμα, αρκεί να έχεις ασφάλεια. Όμως εκείνο που δεν ξέρω είναι αν η ασφαλιστική σου σε καλύψει για το ατύχημα επειδή δεν έχεις δίπλωμα. Κανονικά, εφόσον δεν έχεις δίπλωμα για το όχημα που κυκλοφορείς, η ασφαλιστική πρέπει να αρνηθεί να σου βγαλει ασφάλεια. Αν σου βγάλει και εσυ σκοτωσεις κάποιον μήν έχοντας δίπλωμα πιθανόν η ασφαλιστική να μην πληρώσει το θύμα σου και επίσης πιθανόν να κινηθεί εναντίον σου γιατι με δόλο την ξεγέλασες και σου βγάλουνε ασφάλεια. Αν κερδίσει η ασφάλεια το δικαστήριο, θα πληρωσεις ΕΣΥ το θύμα και όχι η αφαλιστική και οι συγγενείς θα κυνηγάνε εσένα μετα και όχι την ασφαλιστική, ζητώντας αποζημίωση που μπορεί να φτάνει και το 1 εκατ. ευρώ. Αν έχεις τόσα λεφτα, δεν πειράζει πλήρωσε τους, αλλιώς παρε ένα 125 και όταν έρθει η ώρα πάρε το σωστό δίπλωμα
Φίλε κάπου το έχεις χάσει και καλό θα ήταν μην μπερδεύεις κόσμο.
Γενικά ή ασφαλιστική θα πληρώσει όπως σωστά λες και μετα θα στραφεί εναντίον του "πελάτη" της.
Πρέπει κάποια στιγμή να φτιάξουμε ένα θρεντακιο με όλα αυτά τα ασφαλιστικά για να τα ξεκαθαρίσουμε μια και καλη!
spyrakos35
25/09/2015, 09:44
Γενικά ή ασφαλιστική θα πληρώσει όπως σωστά λες και μετα θα στραφεί εναντίον του "πελάτη" της.
:beer:
Δήλαδη το δικαστήριο (αστικό έτσι; ) εκδίκασε αποζημίωση άνω του 1 εκ. που είναι το ανώτατο όριο κάλυψης και υποχρεώθηκε ο φίλος να πληρώσει?
Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά δε μιλάω για τα νοσήλια. Αξίωσε αποζημίωση από τον ίδιο! Του έκανε αγωγές επί αγωγών!
Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά δε μιλάω για τα νοσήλια. Αξίωσε αποζημίωση από τον ίδιο! Του έκανε αγωγές επί αγωγών!
Ναι αυτό θέλω να καταλαβω,πως έκανε αγωγή στο φίλο ενώ ή αστική του ευθύνη καλύφθηκε από την ασφαλιστική.
Ποινικό έγινε;
μην είσαι τοσο σίγουρος οτι θα κάνει έτσι. Η καλή ασφαλιστική μαλλον έτσι θα κάνει όπως λες. Η άρπα κόλα ασφαλιστική θα στραφεί κατ' ευθείαν εναντίον του πελάτη της. .
Αν και δεν νομίζω να έχει σημασία αυτό μιας κα την σήμερον ημέρα νομίζω καμία ααφαλιστική δεν θα του βγαλει ασφάλεια χωρις το σωστό δίπλωμα.
Ναι αυτό θέλω να καταλαβω,πως έκανε αγωγή στο φίλο ενώ ή αστική του ευθύνη καλύφθηκε από την ασφαλιστική.
Ποινικό έγινε;
Θα επανέλθω εντός της ημέρας.
pipe_smoker
25/09/2015, 10:12
Οι διοικητικές κυρώσεις δλδ είναι 250€ αν πας σε δέκα μέρες και πληρώσεις το πρόστιμο και κάνεις και ασφάλεια.... παπαρΓια μάντολες δλδ..... Το διευκρινίζω επειδή φοβόσαστε μην πάει φυλακή κανα παιδί....
ξανά παπαρΓια μάντολες δλδ.... 100 ευρά σε 10 μέρες
πάλι δεν πάει φυλακή κανείς.....
Όχι, φυλακή δεν πάει.
Αλλά άμα τονε περισσεύουνε 3,5 κατοστάρικα κάθε φορά που θα πέφτει σε έλεγχο (δεν ξέρω τί γίνεται αν σε πιάσουν και σε ξαναπιάσουν κλπ....), να μας το πει για να του πουλήσει μηχανάκι ο μπομπ;)
Και btw, αν σε πιάσουν χωρίς δίπλωμα, είτε γιατί σου το έχουν πάρει (γι'αυτό είμαι 100% σίγουρος), είτε γιατί είναι άλλης κατηγορίας (γι'αυτό είμαι 90%), κυκλοφοράς με ταξί και λεωφορεία για τα επόμενα 3 χρόνια.
Μα νομίζω το πρόβλημα είναι αν εμπλακείς σε ατύχημα χωρίς σωστό δίπλωμα.
Για αυτό και έβαλα το παράδειγμα του φίλου μου, που είχε δίπλωμα και ακόμα πλήρωνε, σκέψου να μη είχε!
στο ελλαδισταν, αν σε πιασουν χωρις διπλωμα, να παραβιαζεις κοκκινο, η να παραβιαζεις στοπ εχεις εκπτωση στο προστιμο! :p:p:p εκπτωση στην παρανομια κανονικα. μονο εδω αυτο, πουθενα αλλου!!!
@jimakos11 οπως ηδη σου ειπανε οι υπολοιποι, το μπλεξιμο αν δεν εχεις διπλωμα ειναι μεγαλο. ας πουμε οτι τα προστιμα εχεις λεφτα και τα πληρωνεις, αν εμπλακεις σε ατυχημα ομως, θα τρεχεις και δε θα φτανεις φιλε. αξιζει ολο αυτο στην τελικη???
ειμαι στην επαρχια και δυστυχως το φαινομενο του jimakou11 ειναι καθημερινο. καθημερινα βλεπω παρα πολλους με z750 (συνηθως το 06), γιατι εχει πεσει η τιμη του, να κυκλοφορουνε "σαν απασφαλισμενη χειροβομβιδα" χωρις διπλωμα, χωρις κρανος κτλ και να κανουν οτι καγκουρια τους κατεβει στο κεφαλι. εχει τυχει τυπακος να ερχεται πανω μου κανοντας σουζα και σταματησα στην ακρη για να μη καρφωθει πανω μου.
spyrakos35
25/09/2015, 10:42
Όχι, φυλακή δεν πάει.
Αλλά άμα τονε περισσεύουνε 3,5 κατοστάρικα κάθε φορά που θα πέφτει σε έλεγχο (δεν ξέρω τί γίνεται αν σε πιάσουν και σε ξαναπιάσουν κλπ....), να μας το πει για να του πουλήσει μηχανάκι ο μπομπ;)
ΑΝ και ΟΠΟΤΕ γίνεται έλεγχος
Αλήθεια, πόσες φορές σε έχουν σταματήσει στα όσα χρόνια οδηγάς στο σύνολο? :lol:
Αλήθεια, πόσες φορές σε έχουν σταματήσει στα όσα χρόνια οδηγάς στο σύνολο? :lol:
Τα πρωινά στην είσοδο της ΑΟ στην Κατεχάκη πέρυσι, μπορεί και κάθε μέρα (φέτος σταματούν κυρίως σχολικά) :lol:
καλα κανουνε και τον κραζουν τον πιτσιρικα εδω μεσα μηπως και τελικα αναθεωρησει και βαλει μυαλο...αλλωστε αυτος ειναι ενας απο τους ηθικους σκοπους του φορουμ..να μενουνε ολοι ορθιοι και να χαιρομαστε τη ζωη..
οσο απο προσωπικη εμπειρια που ειχα μετα απο ενα σχεδον θανατηφορο ατυχημα με παπι στην αττικη οδο οπου με κτυπησε ταξι, ενα θα του πω του νεαρου φιλου που μαλλον αποδεικνυεται ξεροκεφαλος σε ολα αυτα που του γραφουν σοφα: Ο θεος να τον λυπηθει....
...του νεαρου φιλου που μαλλον αποδεικνυεται ξεροκεφαλος σε ολα αυτα..........
Αντε ρε, μιά χαρά παιδί είναι ο πιτσιρικάς.............................
Οι λοιπές εδώ μέσα είναι θεούσες και το παίζουν ιεραπόστολοι.......................................
:bawl::bawl::bawl:
Ποινικό έγινε;
Μόλις μίλησα με τον φίλο. Λοιπόν, πήγε πράγματι για ποινικό μετά την εκδίκαση του αστικού - ήθελε - όπως μου είπε χαρακτηριστικά, να τον πάει φυλακή!
Τελικά έληξε η ιστορία διότι η ίδια δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν επιθυμεί την περαιτέρω δίωξη του.
Αν και εγώ θυμόμουν ότι είχε συνέχεια η ιστορία και τον τράβηξε με έξτρα αποζημίωση, anyway, το ζουμί είναι πως αν με δίπλωμα μπλέκεις έτσι, σκέψου χωρίς τι έχει να γίνει (μιλώντας πάντα για εμπλοκή σε ατύχημα).
Κρατήστε αυτό μόνο.
Αξίζει να αναλάβεις τέτοιο ρίσκο;;
Αντε ρε, μιά χαρά παιδί είναι ο πιτσιρικάς.............................
Οι λοιπές εδώ μέσα είναι θεούσες και το παίζουν ιεραπόστολοι.......................................
:bawl::bawl::bawl:
Τα λες αυτα γιατι δεν φτανει μεχρι εκει κατω η Π@ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ του μαλλιά ετσι;
:D
spyrakos35
25/09/2015, 11:40
Τα λες αυτα γιατι δεν φτανει μεχρι εκει κατω η Π@ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ του μαλλιά ετσι;
says who? :smokin:
Μόλις μίλησα με τον φίλο. Λοιπόν, πήγε πράγματι για ποινικό μετά την εκδίκαση του αστικού - ήθελε - όπως μου είπε χαρακτηριστικά, να τον πάει φυλακή!
Τελικά έληξε η ιστορία διότι η ίδια δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν επιθυμεί την περαιτέρω δίωξη του.
Αν και εγώ θυμόμουν ότι είχε συνέχεια η ιστορία και τον τράβηξε με έξτρα αποζημίωση, anyway, το ζουμί είναι πως αν με δίπλωμα μπλέκεις έτσι, σκέψου χωρίς τι έχει να γίνει (μιλώντας πάντα για εμπλοκή σε ατύχημα).
Κρατήστε αυτό μόνο.
Αξίζει να αναλάβεις τέτοιο ρίσκο;;
Θενκς για την ενημέρωση!
Μου φάνηκε πολύ περίεργο να τον κάλυψε ή ασφαλιστική και μετα να πλήρωσε κι ο φίλος.
Γιατί έτσι και αλλιώς ο ζημιωθεις από τη στιγμή που δέχεται την αποζημίωση παρετειται του δικαιώματος του για περαιτέρω απαιτήσεις που προκύπτουν από την ίδια αιτία. Και καλώς συμβαίνει αυτο γιατι έχουμε γεμίσει λαμογια που με ένα τροχαίο θέλουν να τη βγάλουν για μια ζωή.
Disclaimer
Δε μιλάω για την περίπτωση του φίλου αλλά γιατί αστειους ψευτοτραυματισμους που απαιτούν "ηθική βλάβη" κάτι 5χιλιαρα
Ενα πραγμα σας λεω..φταις, δεν φταις στο δικαστηριο οι δικηγοροι προσπαθουν να σε ξεσκισουν με καθε τροπο, ευφερισκοντας καθε τι απιθανο μπορει να φανταστει η ανθρωπινη φαντασια...
Θυμαμαι οτι μετα τη δικαιωση μου αστικα, στο ποινικο, ο δικηγορος του αντιδικου στο διαλλειμα ηταν φιλος μου, κατα τη διαρκεια δε της ακροαματικης διαδικασιας σαν μαρτυρας που ημουν, ενω μου εριχνε δημοσια ολο το φταιξιμο σε εμενα μπροστα στην προεδο, οταν η προεδρος αλλαζε βλεμμα γυρνουσε πονηρα προς εμενα χαμογελωντας λεγοντας ποσο καλος ανθρωπος ειμαι κλεινοντας μου το ματι...
Φιλε τζιμακο τι εχεις να περασεις..ουτε ψυλλος στον κορφο σου...
παρε ενα μηχανακι που να καλυπτεται απο το διπλωμα που εχεις ασφαλισε το και ειμαι σιγουρος οτι θα σε βολεψει μια χαρα.Μην μπλεκεις με την νομοθεσια.
Λέτε λέτε, εντωμεταξύ ο θεματοθέτης κάνει σούζες με το Ζ τώρα...
pipe_smoker
25/09/2015, 12:41
ΑΝ και ΟΠΟΤΕ γίνεται έλεγχος
Αμέτρητες!
Και δεν το λέω ούτε για να τρομοκρατήσω τον jimakos ούτε για κανάν άλλο λόγο.
Δεν ξέρω αν τους τραβάει η φάτσα μου, το αυτοκίνητο, η μηχανή, το άρωμά μου:lol:, αλλά οδηγάω σύνολο 10 χρόνια και πρέπει να με έχουν σταματήσει πάνω από 40-50 φορές.
Για απλό έλεγχο λέμε τώρα. Δε μετράω τα αλκοτέστ, ή το να με έπιασε το ραντάρ και να με σταμάτησαν για να μου κόψουν κλήση.
Μιλάω για το απλό "Καλησπέρα κύριε. Άδεια, διπλωμα, ασφάλεια παρακαλώ".
Άμα τα βάλεις κάτω βγαίνουν 5 φορές το χρόνο, δηλαδή κάθε 2,5 μήνες κατά μέσο όρο:lol:
Είμαι περίπτωση λέμε.
spyrakos35
25/09/2015, 12:43
Είμαι περίπτωση λέμε.
εγώ το λέω χρόνια :lol:
pipe_smoker
25/09/2015, 12:45
εγώ το λέω χρόνια :lol:
Με είδες ποτέ να διαφωνώ?:lol:
spyrakos35
25/09/2015, 12:52
Με είδες ποτέ να διαφωνώ?:lol:
γεια σου ρε πιπάκια
Bladerunner
25/09/2015, 13:27
πρέπει να με έχουν σταματήσει πάνω από 40-50 φορές.
Σταμάτησες* σε σήμα τους εννοείς!
*Και πολύ καλά έκανες φυσικά.
Όταν είχα ΧΤ600, νομίζω με είχαν σταματήσει/ελέγξει 518 φορές. Το είχα περίπου 430 ημέρες.
pipe_smoker
25/09/2015, 13:42
γεια σου ρε πιπάκια
Σταμάτησες* σε σήμα τους εννοείς!
*Και πολύ καλά έκανες φυσικά.
ΥΓ. Έφαγα μια κλήση με το αυτοκίνητο πηγαίνοντας διακοπές το καλοκαίρι.
Οσο ήμουν εκεί και μου έκοβε την κλήση ο ένας τσέος, ο άλλος συνέχιζε να σημαδεύει με το ραντάρ.
Σταματάει άλλο ένα αυτοκίνητο.
Σε κάποια φάση ακούγεται ένας θόρυβος από το υπερπέραν, και μετά από λίγο περνάει από μπροστά μας ένα 1000άρι ss (ούτε και πρόλαβα να δω τί ήταν) με πάνω από 280 σίγουρα.
Γυρνάει ο τύπος με το ραντάρ στον άλλο
-Δεν πρόλαβα....
-Ναι γιατί και να προλάβαινες......
Και συνέχισε ο καθένας τη δουλειά του....:D
Έφαγα μια κλήση με το αυτοκίνητο πηγαίνοντας διακοπές το καλοκαίρι.
Οσο ήμουν εκεί και μου έκοβε την κλήση ο ένας τσέος, ο άλλος συνέχιζε να σημαδεύει με το ραντάρ.
Σταματάει άλλο ένα αυτοκίνητο.
Σε κάποια φάση ακούγεται ένας θόρυβος από το υπερπέραν, και μετά από λίγο περνάει από μπροστά μας ένα 1000άρι ss (ούτε και πρόλαβα να δω τί ήταν) με πάνω από 280 σίγουρα.
Γυρνάει ο τύπος με το ραντάρ στον άλλο
-Δεν πρόλαβα....
-Ναι γιατί και να προλάβαινες......
Και συνέχισε ο καθένας τη δουλειά του....:D
Είναι θέμα πόσο μακριά θέλει να το τραβήξει ο κάθε τσέος. Σε παρόμοιο σκηνικό με αυτό που λες, φιλαράκι μου, τον κυνήγησαν άγρια και του έστησαν μπλόκο οπου και τελικά τον έπιασαν.
Βέβαια στο τέλος τον έκραξαν γιατί νόμισαν οτι μετέφερε τπτ ναρκωτικά και γιαυτό δεν σταμάτησε ενώ αυτός δεν ειχε απλώς δίπλωμα για τα κυβικά της μηχανής του.
Τσίμπησε ενα αγγούρι μακρύ, καλό, ομορφο και τραγανό και ήρθε στα ίσια του.
taisteal
25/09/2015, 17:51
Καλά ρε σεις???? εξελίχθηκε έτσι το θεματάκι και δεν με ενημέρωσε κανείς???? Τον είδικό??? ;)
Χθες ομως του ειπες να μην παρει το 850.
Δεν το ειδες;;;
Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΣ
:ZZZ:
spyrakos35
25/09/2015, 19:25
Χθες ομως του ειπες να μην παρει το 850.
Δεν το ειδες;;;
Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΣ
:ZZZ:
αυτό είναι ένδειξη ότι........
είμαι χαζός/αγαθός/επιφανειακός
αλλά
έχω αμερικάνικη νοοτροπία που σημαίνει, "μη σε τσιμπήσω να μου λες παπαριές γιατι θα πεσει ΠΟΥΤΣ@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@" :lol:
αυτό είναι ένδειξη ότι........
είμαι χαζός/αγαθός/επιφανειακός
αλλά
έχω αμερικάνικη νοοτροπία που σημαίνει, "μη σε τσιμπήσω να μου λες παπαριές γιατι θα πεσει ΠΟΥΤΣ@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@" :lol:
Π@τσες κανικες που λεγαμε δηλαδΗς;
taisteal
25/09/2015, 19:29
:lol::lol:
Το ερώτημά σου Μάκη θα ήταν καλό να μεταφερθεί σε καινούριο θρεντ για να μη γίνει αχταρμάς.
Στο δια ταύτα, βάση προσωπικής εμπειρίας, κάνοντας 50km /ημέρα από και προς τον χώρο εργασίας, με 150άρι σκούτερ σε ΑΟ, το μοτεράκι κρεμούσε εμφανώς και ζοριζόταν τα μάλα.
Αυτό σε συνδυασμό με αλλαγές στον οικογενειακό προγραμματισμό, με οδήγησαν στην πώλησή του και αναζήτηση τουλ. 250cc μηχανάκι (με ΤΙΠΟΤΑ όμως σκούτερ) για να συνδυάσω αξιοπρεπή τελική με αξιοπιστία και οικονομία.