PDA

View Full Version : μαλλον smr αντι για sd...

johny7
24/09/2015, 19:49
λοιπον πηγα ειδα ενα smr και ενα sd...χωρις να τα οδηγησω καταλαβα οτι για μεσα στη πολη το smr θα σου χαρισει περισσοτερη ευτυχια και ανεση στη κινηση και γνκ θα ευχαριστιεσαι και να πας στο περιπτερο...
εχω δικιο?οντως ειναι πιο παιχνιδιαρικο στα χαμηλα?

Bob_o_mastoras
24/09/2015, 20:12
λοιπον πηγα ειδα ενα smr και ενα sd...χωρις να τα οδηγησω καταλαβα οτι για μεσα στη πολη το smr θα σου χαρισει περισσοτερη ευτυχια και ανεση στη κινηση και γνκ θα ευχαριστιεσαι και να πας στο περιπτερο...

SMT δεν θελεις λογω επιπλεον κοστους;;;

macdeath_s
24/09/2015, 20:17

για την πόλη μου φαίνεται και τα 2 ίδια είναι... κανένα για το περίπτερο. Τελείως διαφορετικά σε οδήγηση όμως.

johny7
24/09/2015, 20:30
SMT δεν θελεις λογω επιπλεον κοστους;;;

ναι με τιποτα..

duke200
24/09/2015, 20:32

αμα δεν τα οδηγησεις δεν θα χεις αποψη. κλεισε test ride

johny7
24/09/2015, 20:34
για την πόλη μου φαίνεται και τα 2 ίδια είναι... κανένα για το περίπτερο. Τελείως διαφορετικά σε οδήγηση όμως.

απλα οτι το smr μου φανηκε πιο ξεκουραστο γτ ειναι πιο ψηλη θεση οδηγησης συν οτι δε θα βρισκεις σε καθρεπτες και γενικα πιο ανετο στη κινηση..ο ανθρωπος μου ειπε πως στα ψηλα τα sd υπερεχει αλλα το smr ειναι πιο παιχνιδιαρικο χαμηλα..γενικα σαν θεση οδηγησης μου θυμησε το xtx...απο τη μια ηθελα κατι διαφορετικο αλλα απο την αλλη μου φανηκε πως το smr ειναι πιο πολυ για μες τη πολη..δε κανω ταξιδια ουτε τρελενομαι να πηγαινω ταπα στην εθνικη...τι λετε?

johny7
24/09/2015, 20:35
αμα δεν τα οδηγησεις δεν θα χεις αποψη. κλεισε test ride

δε τα δινουν τα παιδα ρε γαμω..και δε τους αδικω ουτε εγω θα το εδεινα...

johny7
24/09/2015, 20:36
α συν οτι το smr ειναι του 09 ενω το sd 07

duke200
24/09/2015, 21:40
δε τα δινουν τα παιδα ρε γαμω..και δε τους αδικω ουτε εγω θα το εδεινα...
η θα περιμενεις μεχρι να κατσει μια ευκαιρία να τα οδηγησεις ή θα παρεις αυτο που σου αρέσει καλύτερα, αυτό που θεωρείς πιο όμορφο. Του κ..λου κριτήριο επιλογής αλλα στην τελική (επειδή σε κόβω να σ' αρέσει καλύτερα το SMR) μπρος στα κάλη τί είναι o πόνος (απο την άβολη σέλα)?

εγω, όταν μπαίνω σε τετοια δύσκολα διλήμματα ρωτάω τη σύζυγο για να με βγαλει απο την δυσκολη θέση (στο κατω κατω και αυτή θα κάθεται πάνω)

johny7
24/09/2015, 21:54
χαχαχαχσαχαχα νταξει κοιτα σαν ομορφια μπορω να πω πως το sd με κερδιζει κατα λιγο.....το smr απλα με αυτα που εχω διαβασει και ετσι οπως το ειδα
1. θα το ευχαριστηθω πιο πολυ στη πολη (καγκουριλικι-βολτιτσα) απο οτι το sd διοτι δεν ειμαι του ταξιδιου και των τελικων
2.οτι ειναι και πιο ξεκουραστο και ανετο στη κινηση λογω υψους
3.ειναι πιο οικονομικο(smr τουμπανο 09 με τα pdi book service 6000/sd τουμπανο 07 6500)
σε αυτα εχω καποιο δικιο?
τωρα απο γκαζια αυτο ακουσα οτι το smr χαμηλα ειναι πιο παιχνιδιαρικο αλλα το sd εχει τελικες..

Ζεύκας
24/09/2015, 23:01
για την πόλη smr.

για πολλά χλμ ανά ημέρα sd

johny7
25/09/2015, 01:19
για την πόλη smr.

καπως ετσι τα βλεπω κριμα να παρω sd μονο και μονο για τη τρελα..

macdeath_s
25/09/2015, 02:59
χαχαχαχσαχαχα νταξει κοιτα σαν ομορφια μπορω να πω πως το sd με κερδιζει κατα λιγο.....το smr απλα με αυτα που εχω διαβασει και ετσι οπως το ειδα
1. θα το ευχαριστηθω πιο πολυ στη πολη (καγκουριλικι-βολτιτσα) απο οτι το sd διοτι δεν ειμαι του ταξιδιου και των τελικων
2.οτι ειναι και πιο ξεκουραστο και ανετο στη κινηση λογω υψους
3.ειναι πιο οικονομικο(smr τουμπανο 09 με τα pdi book service 6000/sd τουμπανο 07 6500)
σε αυτα εχω καποιο δικιο?
τωρα απο γκαζια αυτο ακουσα οτι το smr χαμηλα ειναι πιο παιχνιδιαρικο αλλα το sd εχει τελικες..

Έχω οδηγήσει και τα δύο αλλά SD είχα. Δεν μου φάνηκε πιο βολικό το SMR. Σου ξαναλέω και λόγω του γκαζιού τους αλλά και με το τι καίνε κανέναν δεν είναι για πόλη. Εγώ βέβαια είχα SD του 05 (πιο άγριο από τα 07 και μετά) με ολόσωμες και powercommander για καθημερινό όχημα. Το κανα και μου άρεσε αλλά δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν άλλον γιατί είναι βίτσιο. Σε γκάζια γενικά το SD ήταν πιο δυνατό από όλα (πριν βγουν 1190, 1290) εκτός του RC8. Και το SD έχει χαμηλά αν του αλλάξεις μπροστινό γρανάζι, κάτι που θα σου συνιστούσα για μέσα στην πόλη.

Πάρε ότι σου αρέσει περισσότερο. Η ουσιαστικότερη διαφορά κατ' εμέ είναι ότι το SD έχει πιο ss θέση οδήγησης και καμία σχέση με mottard.

πυξιδας990
25/09/2015, 07:47
το sm παιρνει και κανενα γκομενακι πισω
το sd παιρνει αλλα οι πισω χαλβαδιαζουν τα string

Black Mamba
25/09/2015, 08:45
για την πόλη smr.

Ειχα το SD και εχω το SM 690.
Eρωτας το θηριακι SD, αλλα για μεσα στην πολη SM δαγκωτο.
Kαιει λιγοτερο+φθηνοτερα σερβις.

Stabak
25/09/2015, 08:47
με λιγα λογια SD=μονοκαβαλες καγκουριες ενω SMR=δικαβαλη "αρχοντια" πόλης
κανενα δεν ταξιδευει, ουτε φορτώνεται

Ειχα SDR και SM950

xaotikos
25/09/2015, 09:01
Να ξερεις οτι το smr εχει μικρό ντεποζιτο 16-17 λίτρα αλλά επίσης ταιριάζει η σέλα από το smt αν σε κουράζει η μοταρντίσια φλατ που έχει.

Black Mamba
25/09/2015, 10:40
Ωπα...
Για το 990 SMR, μιλαμε???
ΟΚ...:cry:
Ξεχασε το για βενζινη+σερβις (ιδια με Δουκα)
Πολυ καλυτερη και ξεκουραστη θεση οδηγησης, το SMR.

noodles
25/09/2015, 11:00
νομιζω μιλαει για το smr 690. εμενα βολικο μου φανηκε για πολη (βεβαια δεν εχω οδηγησει sd). συνοδηγο παιρνεις ανετα και κανενα ταξιδακι κανεις αν αντεχει ο κ@λ@ς σου. τη σελα μπορεις να τη φτιαξεις αλλαζωντας το καλυμα και προσθετωντας μαλακο υλικο απο μεσα. τελειο δε θα γινει, αλλα θα λιγακι πιο ξεκουραστη απο τη στοκ που ειναι σα να καθεσαι σε κουτσουρο. :)

Ζεύκας
25/09/2015, 11:11
νομιζω μιλαει για το smr 690.

όρκο δεν παίρνω, αλλά σε 690 υπάρχουν τα SM και SMC

και στα 990 μόνο υπάρχουν τα SMR

el-Gatto
25/09/2015, 11:15
Eγώ πάλι βλέπω πολλές γνώμεις κ απόψεις για SMR γενικώς....
αλλά πουθενά δεν βλέπω αν ο φίλος ενδιαφέρεται για το SMR690 ,ή για το SMR950 ,ή για το SMR990
ώστε να πάρει γνώμες για το κατάλληλο μηχανάκι.

el-Gatto
25/09/2015, 11:22
KTM SMC/R 690
341718

KTM SMR-950
341719

KTM SMR-990
341720

Bob_o_mastoras
25/09/2015, 12:00
KTM SMC/R 690
341718

KTM SMR-950
341719

KTM SMR-990
341720

:a32::hypnotize:

Stabak
25/09/2015, 12:01
SMR το 09, νομιζω μονο 990 εβγαινε

noodles
25/09/2015, 12:10
υπαρχει και αυτο το smr 690: http://www.monomaniacs.nl/images/mpeople/KTMax/KTM-690-SMR-Tail-tidy/TT1.jpg

duke200
25/09/2015, 17:42
εχω χασει τα πασχά και τα αυγάλια με τις εκδοσεις μοντελων της KTM πάνω απο τα 690 κυβικά. θα βγάλουν και το 800αρι δικύλινδρο σε σειρά τωρα και πανω που τα ψιλοέμαθα θα τα κανω πάλι αχταρμα...

johny7
25/09/2015, 19:54
παιδια για smr 950- sd ειχα το νου μου...κλεινω προς το smr διοτι μου φενεται πιο βολικο στη πολη...αλλα εκει που ειμουν ετοιμος ξαφνου φιλος φιλου λεει "πες του παλικαριου μη το παρει..ειχα το smr950 του 07 με 19.000 χλμ δευτερο χερι και μου βγαζε συνεχεια βλαβες ολη την ωρα...μου ειχε σπασει τα νευρα ασε που εκαιγε σα μπουσα..μακρια!!!ειναι πολλα κυβικα για αυτο το μοτερ...."με ανχωσε λιγο να σας πω την αληθεια..απο την αλλη καποιοι μου λενε παρε ενα duke 690 και εισαι μια χαρα δε θα θες τπτ αλλο..τωρα εχω xtx..

devil's animal
25/09/2015, 22:00
παιδια για smr 950- sd ειχα το νου μου...κλεινω προς το smr διοτι μου φενεται πιο βολικο στη πολη...αλλα εκει που ειμουν ετοιμος ξαφνου φιλος φιλου λεει "πες του παλικαριου μη το παρει..ειχα το smr950 του 07 με 19.000 χλμ δευτερο χερι και μου βγαζε συνεχεια βλαβες ολη την ωρα...μου ειχε σπασει τα νευρα ασε που εκαιγε σα μπουσα..μακρια!!!ειναι πολλα κυβικα για αυτο το μοτερ...."με ανχωσε λιγο να σας πω την αληθεια..απο την αλλη καποιοι μου λενε παρε ενα duke 690 και εισαι μια χαρα δε θα θες τπτ αλλο..τωρα εχω xtx..

ειμαι ο τελευταιος που θα υποστηριξει τα ΚΤΜ οσον αφορα την αξιοπιστια, αλλα πολλα παιζονται εδω...
1ον δεν ξερουμε τι συντηρηση του ειχε κανει ο 1ος ιδιοκτητης πριν το παρει ο φιλος του φιλου (ω φιλε?)...
2ον δεν ξερουμε τι συντηρηση του ειχε κανει ο φιλος του φιλου...αν υποθεσουμε οτι ο 1ος ιδιοκτητης ηταν τυπικος με τα σερβις του...
και 3ον και κυριοτερον...δεν μπορεις να θελεις να παρεις 1000αρι δικυλινδρο επιδοσεων και να μην καιει...οτι παει καιει...αυτος ειναι ο νομος...αν δεν θες να καιει μεινε με το χτχ...

και στο ξαναλεω...ειμαι ο τελευταιος που θα υποστηριξει τα ΚΤΜ...
μπορει βεβαια τιποτα απ'ολα αυτα να μην ισχυουν και να ειναι απλα τριμπ0υρδελα και οι ιδιοκτητες να φοβουνται να μιλησουν μην τους παρουν στο ψιλο και μπας και καταφερουν να το πουλησουν το παρταλι τους, χωρις ν'ανοιξει ρουθουνι...:lol:

οσο και να κλεινω προς το τελευταιο, δεν μπορω να μην πω και την αλλη αποψη...

macdeath_s
25/09/2015, 22:44

Και τα δύο καίνε τον πάτο τους, το 950 ειδικά δεν πέφτει με την καμία κάτω από τα 10l. Aπό την άλλη σε γκάζια έχουν πολύ μικρή διαφορά τα SMR 950 με 990. Πάρε ότι γουστάρεις και μην την πολυψάχνεις :p

Υ.Γ.: Οι LC8 είναι σκυλιά από αξιοπιστία.

johny7
25/09/2015, 22:56
Και τα δύο καίνε τον πάτο τους, το 950 ειδικά δεν πέφτει με την καμία κάτω από τα 10l. Aπό την άλλη σε γκάζια έχουν πολύ μικρή διαφορά τα SMR 950 με 990. Πάρε ότι γουστάρεις και μην την πολυψάχνεις :p

Υ.Γ.: Οι LC8 είναι σκυλιά από αξιοπιστία.

για το duke3 iii 690 τι λες ?βασικα ο μαστορας που τσεκαρε το μηχανακι μου για λογαριασμο αυτουνου που θα το πουλησω καθως ειχαμε πιασει τη κουβεντα για τα ktm μου ειπε πως πουλαει το duke της αδερφης του 4.800..και μου ψιλοπερασε απο το μυαλο...

duke200
25/09/2015, 23:04
εγω λεω ναι στο dukeΙΙΙ, αν το πας και σ΄αλλο μαστορα να το δεί εκτός απο αυτον που είναι της αδερφής του.

τα αλλα καινε πολύ.

johny7
25/09/2015, 23:14
εγω λεω ναι στο dukeΙΙΙ, αν το πας και σ΄αλλο μαστορα να το δεί εκτός απο αυτον που είναι της αδερφής του.

τα αλλα καινε πολύ.

απλα σκεφτηκα οτι οσο να ναι γυναικα το ειχε μαμα ειναι το μηχανακι αρα το αιμα δε θα του το επινε..ο αδερφος μαστορας οποτε θα το προσεχε το μηχανακι στα σερβις του και τα λοιπα....συν οτι δε νομιζω να μου εδινε σκαρτο μηχανακι απο το συνεργειο του γτ θα μπορουσα να του κανω χοντρη ζημια αργοτερα....

johny7
25/09/2015, 23:15
ειμαι ο τελευταιος που θα υποστηριξει τα ΚΤΜ οσον αφορα την αξιοπιστια, αλλα πολλα παιζονται εδω...
1ον δεν ξερουμε τι συντηρηση του ειχε κανει ο 1ος ιδιοκτητης πριν το παρει ο φιλος του φιλου (ω φιλε?)...
2ον δεν ξερουμε τι συντηρηση του ειχε κανει ο φιλος του φιλου...αν υποθεσουμε οτι ο 1ος ιδιοκτητης ηταν τυπικος με τα σερβις του...
και 3ον και κυριοτερον...δεν μπορεις να θελεις να παρεις 1000αρι δικυλινδρο επιδοσεων και να μην καιει...οτι παει καιει...αυτος ειναι ο νομος...αν δεν θες να καιει μεινε με το χτχ...

και στο ξαναλεω...ειμαι ο τελευταιος που θα υποστηριξει τα ΚΤΜ...
μπορει βεβαια τιποτα απ'ολα αυτα να μην ισχυουν και να ειναι απλα τριμπ0υρδελα και οι ιδιοκτητες να φοβουνται να μιλησουν μην τους παρουν στο ψιλο και μπας και καταφερουν να το πουλησουν το παρταλι τους, χωρις ν'ανοιξει ρουθουνι...:lol:

οσο και να κλεινω προς το τελευταιο, δεν μπορω να μην πω και την αλλη αποψη...

χαχαχαχαχ λεω να το ρισκαρω δε ξερω!!!

duke200
25/09/2015, 23:26
απλα σκεφτηκα οτι οσο να ναι γυναικα το ειχε μαμα ειναι το μηχανακι αρα το αιμα δε θα του το επινε..ο αδερφος μαστορας οποτε θα το προσεχε το μηχανακι στα σερβις του και τα λοιπα....συν οτι δε νομιζω να μου εδινε σκαρτο μηχανακι απο το συνεργειο του γτ θα μπορουσα να του κανω χοντρη ζημια αργοτερα....

Το το οτι το είχε γυναίκα δεν σημαίνει οτι δεν το παταγε και ίσως σημαίνει οτι δεν ήξερε να το προσέχει (είπα ίσως μη με βαράτε οι γυναίκες).
Μπορείς να το δεις και μόνος σου σε τι κατάσταση είναι. Ρωτάς (σε άσχετη φαση να μην καταλάβει οτι ψήνεσαι να το πάρεις) τι λάδια έβαζε μέσα και κάθε πόσο τ΄άλλαζε, γιατι το πουλαει, πόσο συχνά αλλαζε φίλτρο λαδιού, μπουζι. Μίλα και με την κοπέλα μόνο να δεις κυρίως τι ξερει απο συντήρηση μηχανών. Αν ξέρει καλά σημαίνει οτι το αγαπά και το πρόσεχε.

Μόλις περάσει αυτο το στάδιο, παμε για έλεγχο, σε άλλο μηχανικό εμπιστοσύνης σου

johny7
26/09/2015, 00:47
Το το οτι το είχε γυναίκα δεν σημαίνει οτι δεν το παταγε και ίσως σημαίνει οτι δεν ήξερε να το προσέχει (είπα ίσως μη με βαράτε οι γυναίκες).
Μπορείς να το δεις και μόνος σου σε τι κατάσταση είναι. Ρωτάς (σε άσχετη φαση να μην καταλάβει οτι ψήνεσαι να το πάρεις) τι λάδια έβαζε μέσα και κάθε πόσο τ΄άλλαζε, γιατι το πουλαει, πόσο συχνά αλλαζε φίλτρο λαδιού, μπουζι. Μίλα και με την κοπέλα μόνο να δεις κυρίως τι ξερει απο συντήρηση μηχανών. Αν ξέρει καλά σημαίνει οτι το αγαπά και το πρόσεχε.

Μόλις περάσει αυτο το στάδιο, παμε για έλεγχο, σε άλλο μηχανικό εμπιστοσύνης σου

Απλα λεω οτι επειδη ο αδερφος της ειναι μαστορας και δε μου φανηκε κανας πουθενας φανταζομαι οτι τα προσεχε τα σερβις και δε θα εβαζε οτι να ναι στο μηχανακι της αδερφης του και το ειχε και 5 χρονια...το πουλαει λεει γιατι θελει να παρει το καινουργιο το δουκα αυτον με το μουφα (κατ εμε) μουτρο...
Και το οτι ενδιαφερομαι να παρω ktm το ειπα πριν μου πει για το μηχανακι...

macdeath_s
26/09/2015, 01:09
για το duke3 iii 690 τι λες ?βασικα ο μαστορας που τσεκαρε το μηχανακι μου για λογαριασμο αυτουνου που θα το πουλησω καθως ειχαμε πιασει τη κουβεντα για τα ktm μου ειπε πως πουλαει το duke της αδερφης του 4.800..και μου ψιλοπερασε απο το μυαλο...

Aν είναι αυτό με το παλιό look έχω να πω τα καλύτερα. Τα καινούργια μου φαίνονται κακάσχημα. Πολυ καλύτερη επιλογή πάντως για μες στην πόλη.

macdeath_s
26/09/2015, 01:11
Απλα λεω οτι επειδη ο αδερφος της ειναι μαστορας και δε μου φανηκε κανας πουθενας φανταζομαι οτι τα προσεχε τα σερβις και δε θα εβαζε οτι να ναι στο μηχανακι της αδερφης του και το ειχε και 5 χρονια...το πουλαει λεει γιατι θελει να παρει το καινουργιο το δουκα αυτον με το μουφα (κατ εμε) μουτρο...

Ότι πάρεις να περάσει από εξουσιοδοτημένο και κατά (προσωπική) προτίμηση από τον γνωστό καραφλό στον Νέο Κόσμο.

johny7
26/09/2015, 02:42
Aν είναι αυτό με το παλιό look έχω να πω τα καλύτερα. Τα καινούργια μου φαίνονται κακάσχημα. Πολυ καλύτερη επιλογή πάντως για μες στην πόλη.

ναι με το διπλο φαναρι που βγηκε το 09... το καινουργιο οντως κακασχημο...απλα σκεφτομαι οτι θα παρω παλι μονοκυλινδρο ετσι..ας ελπισω να ενθουσιαστω τουλαχιστον!!

johny7
26/09/2015, 02:43
Ότι πάρεις να περάσει από εξουσιοδοτημένο και κατά (προσωπική) προτίμηση από τον γνωστό καραφλό στον Νέο Κόσμο.

για γινε πιο συγκεκριμενος αν μπορεις...

macdeath_s
26/09/2015, 03:23
για γινε πιο συγκεκριμενος αν μπορεις...

341743

johny7
26/09/2015, 14:56
Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση;(μη βαρεσετε....)το mt 07 ειναι πιο δυνατο απο το duke;75 αλογες το ενα 70 το αλλο...εχει διαφορα επειδη ειναι μονοκυλινδρο και δυκιλυνδρο;

devil's animal
26/09/2015, 15:09
Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση;(μη βαρεσετε....)το mt 07 ειναι πιο δυνατο απο το duke;75 αλογες το ενα 70 το αλλο...εχει διαφορα επειδη ειναι μονοκυλινδρο και δυκιλυνδρο;

ναι, λογικα το mt θα ειναι πιο δυνατο απο το 690...τουλαχιστον ψηλα..αν οχι απο χαμηλομεσαιες...
δες εδω τα specs τους: mt07 (http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_mt%2007%2014.htm) / 690 (http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ktm/ktm_690_duke%2008.htm)

εχουν 10 αλογα διαφορα και φαινεται να ειναι πιο ελαφρυ το mt κατα 7 κιλα...ενταξει αμελητεα διαφορα...ροπες λιγο καλυτερο το mt παλι αλλα και αυτη ειναι μικρη διαφορα..

η σημαντικοτερη ομως ειναι ο ενας επιπλεον κυλινδρος που θα εχει πολυ πιο ευκολα την διαρκεια ψηλα και την τελικη του σε σχεση με το 690...

δεν ξερω απο θεση οδηγησης τι λεει το mt...μπορει να στριτοφερνει και οχι τοσο να μοταρντιζει...

BLiTzER
26/09/2015, 15:23
ειναι πιο ελαφρυ το mt κατα 7 κιλα

Wat?!

Κάποιο λάθος έχουν κάνει σίγουρα. Το Duke 3 δεν είναι πάνω από 160-162 κιλά υγρό. Τι 186; Λολ.

devil's animal
26/09/2015, 15:38
Wat?!

Κάποιο λάθος έχουν κάνει σίγουρα. Το Duke 3 δεν είναι πάνω από 160-162 κιλά υγρό. Τι 186; Λολ.

σιγα μωρη μπαλαρινα...
και το duke 690 R (http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ktm/ktm_690%20r%20duke%2010.htm) (με τα 690cc) τα ιδια κιλα το βγαζουν...

BLiTzER
26/09/2015, 15:40
40 κιλά υγρά; Ρήλη; :P Λάθος κάνουν.

sam4g
26/09/2015, 15:48

Μήπως ειναι ο μάστορας προς Καματερό μεριά;

macdeath_s
26/09/2015, 15:50
Όντως ρε παιδιά 180κάτι ήταν το 990.

devil's animal
26/09/2015, 16:05
40 κιλά υγρά; Ρήλη; :P Λάθος κάνουν.

μπορει...αυτο το site παντως ειναι σχετικα αξιοπιστο...

duke200
26/09/2015, 16:55
μπορει...αυτο το site παντως ειναι σχετικα αξιοπιστο...

τωρα πλέον θα λες ήταν αξιοπιστο.

johny7
26/09/2015, 21:28
τωρα πλέον θα λες ήταν αξιοπιστο.

ρε παιδια αποκλειεται ο 690 186 κιλα..ο 990 ειναι...απλα σκεφτομαι μηοως αντι να σκασω 5 για μεταχειρω τλκ χτυπησω το Mt07 καινουργιο με abs..εφοσον δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα με το δουκα δλδ...

Black Mamba
26/09/2015, 21:48
ρε παιδια αποκλειεται ο 690 186 κιλα..ο 990 ειναι...απλα σκεφτομαι μηοως αντι να σκασω 5 για μεταχειρω τλκ χτυπησω το Mt07 καινουργιο με abs..εφοσον δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα με το δουκα δλδ...

Τιμιο μηχανακι το ΜΤ αλλα
Δουκας ΔΕΝ ειναι, βλεπε στησιμο, αναρτησεις, κινητηρας....
Θα το βλεπεις στο φαναρι και θα το λιγουρευεσαι, σου λεω....
Αν θελεις κατι κουτα χτυπα το ΜΤ, παντως για να εισαι ησυχος.
Και εγω θα το επερνα με τετοια τιμη-σκανδαλο...;)

johny7
26/09/2015, 22:03
Τιμιο μηχανακι το ΜΤ αλλα
Δουκας ΔΕΝ ειναι, βλεπε στησιμο, αναρτησεις, κινητηρας....
Θα το βλεπεις στο φαναρι και θα το λιγουρευεσαι, σου λεω....
Αν θελεις κατι κουτα χτυπα το ΜΤ, παντως για να εισαι ησυχος.
Και εγω θα το επερνα με τετοια τιμη-σκανδαλο...;)

ρε γαμωτο αυτο θελω να νιωσω πως ειναι να οδηγας ktm φρεναρες αναρτησαρες κτλπ..απο την αλλη ομως αλλο η σιγουρια του καινουργιου...απλα ειδα πως ο δουκας δεν θα εχει μεγαλες διαφορες στη δυναμη (με βαση αλογα και κυβικα) και για αυτο ρωτησα τους ειδικους να δω αν εχω δικιο η λεω τα δικα μου!και θα ειναι και το καθημερινο μου μεσο οποτε θελω οσο τι δυνατον λιγοτερα απροβλεπτα!

duke200
26/09/2015, 22:29
το ΜΤ07 είναι πύραυλος και ελαφρά πιο γρηγορο απο το 690. Το ΜΤ εχει πιο άνετη σέλα αλλα έχει λιγότερες δυνατότητες, ευελιξία, κλπ απο το ΚΤΜ. Παντως και το ΜΤ είναι ελαφρύ και στην οδήγηση μοιάζει με μοταρ όπως έχω ξαναγράψει (πριν παρω το duke200 ήμουνα μεταξύ MT07, CB500F, 390duke. όλα καινούργια και τα χα ξανει test ride όλα)
Αν ήμουν σίγουρος οτι το 690 είναι καλοσυντηρημένο θα πήγαινα για το 690 (σκεπτόμενος με την καρδιά). Αν όχι θα πήγαινα για ΜΤ07 καινούργιο (που φυσικά σαν καινούργιο μοτερ θα έχει πιθανά προβλήματα νεότητας, αλλα θα έχει και εγγύηση)

Προσωπική μου άποψη: Ξεψάχνισε το 690 και άν περάσει όλα τα τέστ, παρτο έχει καλή τιμή. Αν όχι παρε ΜΤ07 καινούργιο.

johny7
26/09/2015, 23:41
το ΜΤ07 είναι πύραυλος και ελαφρά πιο γρηγορο απο το 690. Το ΜΤ εχει πιο άνετη σέλα αλλα έχει λιγότερες δυνατότητες, ευελιξία, κλπ απο το ΚΤΜ. Παντως και το ΜΤ είναι ελαφρύ και στην οδήγηση μοιάζει με μοταρ όπως έχω ξαναγράψει (πριν παρω το duke200 ήμουνα μεταξύ MT07, CB500F, 390duke. όλα καινούργια και τα χα ξανει test ride όλα)
Αν ήμουν σίγουρος οτι το 690 είναι καλοσυντηρημένο θα πήγαινα για το 690 (σκεπτόμενος με την καρδιά). Αν όχι θα πήγαινα για ΜΤ07 καινούργιο (που φυσικά σαν καινούργιο μοτερ θα έχει πιθανά προβλήματα νεότητας, αλλα θα έχει και εγγύηση)

Προσωπική μου άποψη: Ξεψάχνισε το 690 και άν περάσει όλα τα τέστ, παρτο έχει καλή τιμή. Αν όχι παρε ΜΤ07 καινούργιο.

απλα θελω να επιλεξω το 690 να παρω οντως καλυτερο μηχανακι απο το mt...αλλα φανταζομαι φρενα αναρτησεις και καγκουριες θα υπερεχει..το mt μου φενεται πιο κυριλε μηχανακι..

devil's animal
26/09/2015, 23:45
Προσωπική μου άποψη: Ξεψάχνισε το 690 και άν περάσει όλα τα τέστ, παρτο έχει καλή τιμή.

ε, καλα δεν το λες και τρελη ευκαιρια με 4800, οταν δινονται μηχανακια με 3900 (http://www.car.gr/used-bikes/ktm.html?offer_type=sale&pg=1&sort=pra&variant=duke+690)...και ειδικα τις μερες μας που μπορει να τους παζαρεψεις και να κοψουν και κανενα 500αρικο...:rolleyes:

ασε που ειναι ατοπο να εχει το καινουργιο μοντελο 7500 κουτα με τα 690cc και να πουλανε οι αλλοι μοντελα του 08, 5000€ με τα 654cc...:rolleyes:

just saying...

johny7
26/09/2015, 23:51
ε, καλα δεν το λες και τρελη ευκαιρια με 4800, οταν δινονται μηχανακια με 3900 (http://www.car.gr/used-bikes/ktm.html?offer_type=sale&pg=1&sort=pra&variant=duke+690)...και ειδικα τις μερες μας που μπορει να τους παζαρεψεις και να κοψουν και κανενα 500αρικο...:rolleyes:

ασε που ειναι ατοπο να εχει το καινουργιο μοντελο 7500 κουτα με τα 690cc και να πουλανε οι αλλοι μοντελα του 08, 5000€ με τα 654cc...:rolleyes:

just saying...

καλα εγω απο αττικη ψαχνω μηχανακι δε θελω να μπλεξω απο νησια η μακρια...και απο αττικη ολα παιζουν εκει στα 5 περιπου..

opeth
27/09/2015, 00:54

οχι το duke 690 μεχρι την τελικη του το παταει το μτ07. στο λεω ως κατοχος.

BLiTzER
27/09/2015, 01:03

just saying...

Την κρατάει την τιμή του γιατί τα μεταγενέστερα μοντέλα είναι άθλια :P Είναι ακριβό, πάντως. Τόσο είχα πουλήσει το δικό μου πριν 2 χρόνια, σε άψογη κατάσταση και με ένα τόνο έξτρα.

opeth
27/09/2015, 01:12
μετα το 1000rr μου ημουνα αναμεσα σε μτ07 και 690(σμ/δουκα) τελικα πηρα το δουκα και δε το μετανιωσα.

εχω κανει τεστ και το μτ07 που ειναι υπεροχο μηχανακι πολυ πιο πολιτισμενο απλα με προβληματισαν οι μη ρυθμιζομενες αναρτησεις και τα πολυ μετρια φρενα.

τα + του δουκα ειναι :
Εμφανιση, Γκαζι, φρενα, οικονομια καυσιμου, ευκολες αναβαθμισεις στο μοτερ.

τα - του δουκα ειναι:
επιδης ειναι μονοκυλινδρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο συχνες αλλαγες λαδιων 3000κμ πχ. και καθε 6000κμ τσεκαρισμα βαλβιδες το κανεις και μονος σε 1 ωριτσα.

θα πρεπει να αποφευγεις τα σκορτσαρισματα γτ το σκοτωνουν οποτε πρεπει να εισαι λιγο στην πριζα οχι τεμπελιασματα.

ισως σε ενοχλουν καπως καποιοι κραδασμοι και μικροσυντονισμοι. που μπορει να σου μουδιαζουν τον καρπο του γκαζιου σε μακρινες διαδρομες.

τωρα για το μτ07:

τα + : το μηχανακι ειναι βελουδο οδηγιεται απο τον αρχαριο μεχρι τον χερα χωρις να βαριεται, ενδιαφερον μοτερ με ευχαριστη χρησιμη δυναμη, ανετη θεση που σου δινει και τον απολυτο ελεγχο. πολυ καλη καταναλωση πολυ καλη τιμη πολυ αξιοπιστη μαρκα κτλπ. τελειο για ολες τις χρησεις το μοτερ ειναι πολυ ελαστικο το γκαζι του προβλεψιμο και του παιρνεις τον αερα γρηγορα.

τα - : θα μπεις στο τριπακι να το βελτιωσεις να μια εξατμιση, να κανω κατι για τα φρενα, να κανω κατι για τις αναρτησεις κτλπ που ειναι πολλα λεφτα αρη και μεγαλη αισθηση οτι το μηχανακι δεν ειναι ποτε αρκετο. Χαλια για 2καβαλο.

προσωπικα πηγα στο δουκα(και ετοιμο evo2) επιδη δε θα εμπαινα στον κοπο να αγοραζω εξατμισεις φρενα αναρτησεις, εφτιαξα τη σελα ανατομικη και ειναι κομπλε και για μενα και για δικαβαλο(εχει και χερουλια) οποτε γενικα ανταλλαξα το οτι πρεπει να προσεχω πιο πολυ μη κρεμαω το μοτερ και να κουραζομαι λιγο παραπανω με το συμπλεκτη στην κινηση απ το να εχω ενα καλο φθινο μηχανακι που θα μου φαει λεφτα μελλοντικα σε βελτιωσεις. και την πιο σχολαστικη συντηριση που προσωπικα κανω μονος και με ευχαριστει.

τωρα καταποσο καθαρο μηχανακι θα βρεις ειναι αλλο πακετο...

γνωμη μου. KTM 690 SM με 4000 παρα κατι ψηλα που παιζουν αρκετα. 500ευρω ολοσωμη εξατμιση MIVV απο ιταλια + Εκκεντροφορος evo2 + φιλτρο κατευθειαν σε εξουσιοδοτιμενο για τοποθετιση και μιας που ανοιγεις γινεται και ελεγχος βαλβιδων + αλλαγη λαδιου και χοντρικα με 5000 εχεις μηχανακι τυπου πολεμικο ον-οφφ / μοταρντ ΤΟΥ-ΜΠΑ-ΝΟ.

johny7
27/09/2015, 03:01
μετα το 1000rr μου ημουνα αναμεσα σε μτ07 και 690(σμ/δουκα) τελικα πηρα το δουκα και δε το μετανιωσα.

εχω κανει τεστ και το μτ07 που ειναι υπεροχο μηχανακι πολυ πιο πολιτισμενο απλα με προβληματισαν οι μη ρυθμιζομενες αναρτησεις και τα πολυ μετρια φρενα.

τα + του δουκα ειναι :
Εμφανιση, Γκαζι, φρενα, οικονομια καυσιμου, ευκολες αναβαθμισεις στο μοτερ.

τα - του δουκα ειναι:
επιδης ειναι μονοκυλινδρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο συχνες αλλαγες λαδιων 3000κμ πχ. και καθε 6000κμ τσεκαρισμα βαλβιδες το κανεις και μονος σε 1 ωριτσα.

θα πρεπει να αποφευγεις τα σκορτσαρισματα γτ το σκοτωνουν οποτε πρεπει να εισαι λιγο στην πριζα οχι τεμπελιασματα.

ισως σε ενοχλουν καπως καποιοι κραδασμοι και μικροσυντονισμοι. που μπορει να σου μουδιαζουν τον καρπο του γκαζιου σε μακρινες διαδρομες.

τωρα για το μτ07:

τα + : το μηχανακι ειναι βελουδο οδηγιεται απο τον αρχαριο μεχρι τον χερα χωρις να βαριεται, ενδιαφερον μοτερ με ευχαριστη χρησιμη δυναμη, ανετη θεση που σου δινει και τον απολυτο ελεγχο. πολυ καλη καταναλωση πολυ καλη τιμη πολυ αξιοπιστη μαρκα κτλπ. τελειο για ολες τις χρησεις το μοτερ ειναι πολυ ελαστικο το γκαζι του προβλεψιμο και του παιρνεις τον αερα γρηγορα.

τα - : θα μπεις στο τριπακι να το βελτιωσεις να μια εξατμιση, να κανω κατι για τα φρενα, να κανω κατι για τις αναρτησεις κτλπ που ειναι πολλα λεφτα αρη και μεγαλη αισθηση οτι το μηχανακι δεν ειναι ποτε αρκετο. Χαλια για 2καβαλο.

προσωπικα πηγα στο δουκα(και ετοιμο evo2) επιδη δε θα εμπαινα στον κοπο να αγοραζω εξατμισεις φρενα αναρτησεις, εφτιαξα τη σελα ανατομικη και ειναι κομπλε και για μενα και για δικαβαλο(εχει και χερουλια) οποτε γενικα ανταλλαξα το οτι πρεπει να προσεχω πιο πολυ μη κρεμαω το μοτερ και να κουραζομαι λιγο παραπανω με το συμπλεκτη στην κινηση απ το να εχω ενα καλο φθινο μηχανακι που θα μου φαει λεφτα μελλοντικα σε βελτιωσεις. και την πιο σχολαστικη συντηριση που προσωπικα κανω μονος και με ευχαριστει.

τωρα καταποσο καθαρο μηχανακι θα βρεις ειναι αλλο πακετο...

γνωμη μου. KTM 690 SM με 4000 παρα κατι ψηλα που παιζουν αρκετα. 500ευρω ολοσωμη εξατμιση MIVV απο ιταλια + Εκκεντροφορος evo2 + φιλτρο κατευθειαν σε εξουσιοδοτιμενο για τοποθετιση και μιας που ανοιγεις γινεται και ελεγχος βαλβιδων + αλλαγη λαδιου και χοντρικα με 5000 εχεις μηχανακι τυπου πολεμικο ον-οφφ / μοταρντ ΤΟΥ-ΜΠΑ-ΝΟ.

Πρωτα απο ολα ευχαριστω για την πολυτιμη απαντηση σου!δλδ προτεινεις να κοιταξω για sm 690;τι διαφορες εχει απο το δουκα;

Black Mamba
27/09/2015, 08:25
Πρωτα απο ολα ευχαριστω για την πολυτιμη απαντηση σου!δλδ προτεινεις να κοιταξω για sm 690;τι διαφορες εχει απο το δουκα;

Βασικα την μουρη και την εξατμιση.
Πιο ανετη σελα...
Συμπλεκτη και Φρενο οχι ακτινικα...
Υποτιθετε και κανα 2-3 αλογα λιγοτερα αλλα λιγο πιο ροπατο....
Ζαντες ακτινωτες αντι χυτες...
Οχι επιλογη μαμισιων χαρτων...
Εγω εχω το ΣΜ, το εφτιαξα σιγα-σιγα Δουκα αλλα στο τελος το ξαναεκανα
οπως ηταν για 2 λογους.
Ο πρωτος γιατι ειναι λιγοτερο κραχτης για κλεψιμο, δυετερον εχει αυτη η μυτη ενα χαρακτηρα, αλλο πραμα!!!

opeth
27/09/2015, 14:04
το SM κυριως επιδη παιζει σε πιο χαμηλες τιμες αλλα επισης διαφορες : εχει μεγαλητερες διαδρομες στις αναρτησεις, εχει πιο ηρεμο εκκεντροφορο, πολυ καλη αποσταση απο το εδαφος, δεν εχει εξατμιση απο κατω οποτε αλλαζεις λαδακια σε 10 λεπτα γενικα περιπου ιδιο πραμα απλα δε σε νοιαζουν τα πεζοδρομια.

johny7
27/09/2015, 14:32
Μμμμμ αυτο με τα πεζοδρομια ειναι ενα θεμα.....γτ καβαλαω συχνα ειδικα ουαν θελω να παρκαρω δε το αφηνω ποτε δρομο...εχει θεμα ο δουκας ε;δλδ αξιζει τα παραπανω λεφτα ο δουκας πιστευετε ρε παιδια; μλμ για περιπου 1000 ευρω που το εψαξα ετσι....ειναι χρηματα...σα μηχανακια το ιδιο εμπιστα δεν ειναι;

johny7
27/09/2015, 14:42
Και επισης ρε παιδια οι ακτινικες δαγκανες τι διαφορα εχουν;μονο στη διαρκεια των τακακιων η και στο φρεναρισμα;

macdeath_s
27/09/2015, 15:58
Και επισης ρε παιδια οι ακτινικες δαγκανες τι διαφορα εχουν;μονο στη διαρκεια των τακακιων η και στο φρεναρισμα;

Υποτίθεται έχουν και στο φρενάρισμα αλλά δεν ξέρω αν είσαι σε θέση να το κτλβεις. Έγώ που χα οδηγήσει 990 με ακτινικές δεν κτλβα διαφορά στα νορμαλ φρεναρίσματα.

johny7
27/09/2015, 16:06
Υποτίθεται έχουν και στο φρενάρισμα αλλά δεν ξέρω αν είσαι σε θέση να το κτλβεις. Έγώ που χα οδηγήσει 990 με ακτινικές δεν κτλβα διαφορά στα νορμαλ φρεναρίσματα.

αυτο μου ειπε και ενας με sm που μιλησα...απλα δεν νομιζω οτι αξιζει ενα χιλιαρικο παραπανω απλα για να πεις οτι "εχω δουκα με τρεις χαρτες"
ισως και το sm να ναι καλη επιλογη τλκ...

macdeath_s
27/09/2015, 16:28
αυτο μου ειπε και ενας με sm που μιλησα...απλα δεν νομιζω οτι αξιζει ενα χιλιαρικο παραπανω απλα για να πεις οτι "εχω δουκα με τρεις χαρτες"
ισως και το sm να ναι καλη επιλογη τλκ...

To Duke III κατ' εμέ είναι ότι πιο όμορφο έχει βγάλει η ΚΤΜ (ντάξει μετά το 1290 :p). Δν ξέρω αν σε οδήγηση έχει διαφορά με το SM.

johny7
27/09/2015, 19:20
To Duke III κατ' εμέ είναι ότι πιο όμορφο έχει βγάλει η ΚΤΜ (ντάξει μετά το 1290 :p). Δν ξέρω αν σε οδήγηση έχει διαφορά με το SM.

θα το ψαξω παντως γτ παιζουν τουμπανα sm σε καλα λεφτα...

opeth
27/09/2015, 19:39
ακου το SM απλα δεν εχει ακτινικη τρομπα, δαγκανα εχει κανονικοτατα ακτινικη. Θες ακτινικη τρομπα σιγα με 60ευρω βαζεις μια απο δουκα αλλα δε σου χρειαζεται.

με το δουκα ειδικα με ακραποβιτσ απο κατω το πεζοδρομιο το κοιτας κανα 3-4 φορες πριν αποφασισεις αν θα το καβαλισεις.

απο μοτερ ειναι ΙΔΙΑ εκτος του εκκεντροφορου που ειναι λιγο πιο ηρεμος στο SM οπως ειπα. Καμια αλλη διαφορα.

johny7
27/09/2015, 21:17
ακου το SM απλα δεν εχει ακτινικη τρομπα, δαγκανα εχει κανονικοτατα ακτινικη. Θες ακτινικη τρομπα σιγα με 60ευρω βαζεις μια απο δουκα αλλα δε σου χρειαζεται.

με το δουκα ειδικα με ακραποβιτσ απο κατω το πεζοδρομιο το κοιτας κανα 3-4 φορες πριν αποφασισεις αν θα το καβαλισεις.

απο μοτερ ειναι ΙΔΙΑ εκτος του εκκεντροφορου που ειναι λιγο πιο ηρεμος στο SM οπως ειπα. Καμια αλλη διαφορα.

Καταλαβα μαλλον απλα πληρωνεις δουκα λοιπον....