PDA

View Full Version : X-Spirit III...

DoctoR_k6
25/09/2015, 09:40
Για να το δουμε...:D

https://www.youtube.com/watch?v=QYhAXKAsnPY

http://www.cycleworld.com/2015/09/24/shoei-x-spirit-iii-new-motorcycle-racing-helmet-intro-by-marc-marquez-at-aragon/

spyro
25/09/2015, 11:40
όσο και να την αγαπάω η εταιρεία έχει δομικό πρόβλημα με τα γραφικά. ουσιαστικά αδικεί τον ευατό της. αν εξαιρέσεις τη σειρά με τα kiyonari όλα τα άλλα είναι αδιάφορα ώς βαρετά.

εάν δε φτιάξουν αυτον το τομέα πάντα θα είναι πίσω απο την ARAI. ελπίζω με το ΙΙΙ να την δουν αλλιώς και να χώσουν κανα χρήμα σε κανα σχεδιαστή. μιλάμε για τρελές τσιγκουνιές.

spyrakos35
25/09/2015, 11:45
ναι αλλά τα γραφικά δεν κάνουν τον παπά.....

επιπλέον ξέρεις οτι το κόστος του γραφίστα θα πέσει πάνω μας εεεε?

spyro
25/09/2015, 11:59

οκ ας βγάλει 3- 4 όμορφα και ας κρατήσει τα άλλα με τα απλά γραφικά. το ίδιο κάνει και η ARAI.

όσο για τον παπά, αν ήταν να αγοράζαμε μόνο με το θέμα ασφάλειας και ποιότητας τότε μια χαρά τη κάναμε τη δουλειά μας με κράνη 100 - 150 ευρώ κάτω απο τα shoei

RaGe_Raptor
25/09/2015, 12:06
Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για το μέσο αγοραστή επιτέλους βελτιώθηκε : η αεροδυναμική σε ταχύτητες in excess of 300km/h......... :D

Ωραίο φαίνεται.. Η ζελατίνα πρέπει να είναι η cwr1 η οποία βγαίνει και σε photochromic για όποιον έχει να διαθέσει ~150€ για ζελατίνα ....

DoctoR_k6
25/09/2015, 12:10
Το θεμα ειναι να κρατηθει καπως η τιμη σε νορμαλ επιπεδα...τωρα για χρωματιστους για εμενα η SHOEI πασχει οπως κ η SHARK.
Αντε γιατι ψαχνομαστε για καινουριο κρανακι...

Α κ κατι σχετικο...μου θυμιζει λιγο απο αυτο(Kabuto FF5V) σε σχεδιαση(πισω τουλαχιστον).
341721

teogtp
25/09/2015, 12:17

Αντε μωρε μλκες!
Πειτε τον Χιο να σας τυπωσει κανα αυτοκολλητο και ετοιμος......:D

spyro
25/09/2015, 12:17
πάντως η αλήθεια είναι οτι μετα απο μια μακρόχρονη επιτυχής συμβίωση (7 χρόνια νομίζω) με το XR 1000 είναι μάλλον καιρός να το σκέφτομαι και εγώ για αλλαγή.

spyrakos35
25/09/2015, 12:23
α, εντάξ, να το κάνουμε vs?

spyrakos35
25/09/2015, 12:24
πάντως η αλήθεια είναι οτι μετα απο μια μακρόχρονη επιτυχής συμβίωση (7 χρόνια νομίζω) με το XR 1000 είναι μάλλον καιρός να το σκέφτομαι και εγώ για αλλαγή.

να πάρεις αράι ρε να ψάχνεις τους αεραγωγούς......

α, σόρρυ, δεν θα χεις πρόβλημα, πόσο παει το κατέμι 200? 210? :p

Ζεύκας
25/09/2015, 15:43
όσο και να την αγαπάω η εταιρεία έχει δομικό πρόβλημα με τα γραφικά.

τον κακό σου τον καιρό! :p

XR-1000 Diabolic 3 από τη μιά φτερά άγγελων κι από την άλλη των διαβόλων!

δεν θα ξαναβγούν τέτοια γραφικά ποτέ. δύο φορές το είχα πάρει!

theofilos888
25/09/2015, 15:57
Λες μετα το II να παρω και το III; κι ας μην παω 300

RaGe_Raptor
25/09/2015, 16:28
όσο και να την αγαπάω η εταιρεία έχει δομικό πρόβλημα με τα γραφικά. ουσιαστικά αδικεί τον ευατό της. αν εξαιρέσεις τη σειρά με τα kiyonari όλα τα άλλα είναι αδιάφορα ώς βαρετά.

εάν δε φτιάξουν αυτον το τομέα πάντα θα είναι πίσω απο την ARAI. ελπίζω με το ΙΙΙ να την δουν αλλιώς και να χώσουν κανα χρήμα σε κανα σχεδιαστή. μιλάμε για τρελές τσιγκουνιές.

Τα γραφικά μπορεί σχεδιαστικά να μην αρέσουν , η ποιότητα βαφής όμως είναι πολύ υψηλή. Βέβαια δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τις ματ βαφές από άποψη αντοχής στο χρόνο

Πάρε μονόχρωμο....!!!! :p

George_M.
25/09/2015, 16:48
να πάρεις αράι ρε να ψάχνεις τους αεραγωγούς......

α, σόρρυ, δεν θα χεις πρόβλημα, πόσο παει το κατέμι 200? 210? :p

οι αεραγωγοι πρεπει να φευγουν ευκολα σε περιπτωση κρουσης ωστε να μην εμποδιζεται/σκαλωνει η σφαιρικη κυληση/κινηση του κρανους.
σαφως δεν πρεπει να φευγουν με τον αερα αν αυτο εννοεις αλλα στα Αραι ειναι κολλημενοι με 2πλης οψης για τον λογο που αναφερα πιο πανω.

RaGe_Raptor
25/09/2015, 16:56
οι αεραγωγοι πρεπει να φευγουν ευκολα σε περιπτωση κρουσης ωστε να μην εμποδιζεται/σκαλωνει η σφαιρικη κυληση/κινηση του κρανους.
σαφως δεν πρεπει να φευγουν με τον αερα αν αυτο εννοεις αλλα στα Αραι ειναι κολλημενοι με 2πλης οψης για τον λογο που αναφερα πιο πανω.

Αυτό που λες είναι σωστό... Ο Σπύρος όμως έχω την εντύπωση ότι εννοεί πως οι αεραγωγοί του Arai είναι δύσχρηστοι.....

Edit: ξαναδιάβασα το μήνυμα του Σπύρου και κατάλαβα ότι κι εσύ.. :p

devil's animal
25/09/2015, 17:20
εχω το πρωτο x-spirit kyionari....
πολυ καλο κρανακι...και στους αεραγωγους του και σε ολα του...

η βαφη ομως με το καιρο και με καμια πετρα-χτυπηματακι, φευγει...με αποτελεσμα να εχει πολλα chips πανω...

οποιος το παρει ας κανει ενα review...φαινεται αρκετα ποιοτικο...

spyrakos35
25/09/2015, 19:28
Αυτό που λες είναι σωστό... Ο Σπύρος όμως έχω την εντύπωση ότι εννοεί πως οι αεραγωγοί του Arai είναι δύσχρηστοι.....

Edit: ξαναδιάβασα το μήνυμα του Σπύρου και κατάλαβα ότι κι εσύ.. :p

καλά καταλάβατε, είστε ξύπνια αγόρια.....

πόσοι αεραγωγοί δεν έχουν φύγει και χωρίς πτώση?

amyroukai
25/09/2015, 19:51
Οι δικοί μου δεν έφυγαν ούτε σε πτώση χτύπημα τούμπα σύρσιμο κλπ.
Arai απλώς κορυφή.

Τα γραφικά της shoei πάντως με αρεΖουν.

amyroukai
25/09/2015, 19:52
Αντε μωρε μλκες!
Πειτε τον Χιο να σας τυπωσει κανα αυτοκολλητο και ετοιμος......:D

Αυτός έχει το συνήθειο να τα κόβει στραβά...

spyrakos35
25/09/2015, 20:14
Οι δικοί μου δεν έφυγαν ούτε σε πτώση χτύπημα τούμπα σύρσιμο κλπ.
Arai απλώς κορυφή.

Αποφασιστε ομως αν πρεπει να φευγουν ή οχι στην τουμπσ....

spyro
26/09/2015, 09:05
εχει ο δίκιο σε αυτο που λεει ο σπυρος. Στου αδερφού μου το ARAI είχε φύγει ο πάνω απο μόνος του, χωρίς χτύπημα.

amyroukai
26/09/2015, 09:13
Αποφασιστε ομως αν πρεπει να φευγουν ή οχι στην τουμπσ....

Αγάπη "πρέπει" δεν είπα. Είπα ότι δεν έφυγαν. Δεν βρήκαν αυτά τα σημεία κάτω. Ή χρήση πάντως δεν ήταν ευγενική και με το γάντι, επί τριετία που το κράτησα.
Το ότι είναι όντως πλημμελώς στηριγμένοι (ταινία και ένα τόσο δα βιδάκι) είναι αλήθεια.

RaGe_Raptor
26/09/2015, 09:17
εχει ο δίκιο σε αυτο που λεει ο σπυρος. Στου αδερφού μου το ARAI είχε φύγει ο πάνω απο μόνος του, χωρίς χτύπημα.

εν τω μεταξύ και στα x-spirit II με διπλής όψης είναι κολλημένοι απλά δεν προεξέχει από το κέλυφος κανένας,είναι όλοι intergrated δίνοντας ένα πολύ steamlined look στο κράνος. έχω δει φωτογραφίες από βαφείς κρανών οι οποίοι παραλαμβάνουν τα κράνη συνήθως σε άσπρο χρώμα και ξηλώνουν τα πάντα. μετά το βάψιμο επανατοποθετούν τους αεραγωγούς με pre-cut διπλής όψης 3M.

amyroukai
26/09/2015, 09:26
Επίσης μπερδευτικό...

Διάβασα στο φβ για εσωτερικό ρυθμιζόμενο σε δύο θέσεις; Το στο καλό....

bikerted
26/09/2015, 12:07
Επίσης μπερδευτικό...

Διάβασα στο φβ για εσωτερικό ρυθμιζόμενο σε δύο θέσεις; Το στο καλό....

Μια ρυθμιση για Σερρες (σηκωνει το μπροστινο μερος του κρανους για να βλεπεις μπροστα σκυφτος στα πολλα) και μια για τα υπολοιπα !!!
*με αλλη τοποθετηση των μαξιλαρακιων...
:evil::beer:

basilis_k6
26/09/2015, 22:22
τον κακό σου τον καιρό! :p

XR-1000 Diabolic 3 από τη μιά φτερά άγγελων κι από την άλλη των διαβόλων!

δεν θα ξαναβγούν τέτοια γραφικά ποτέ. δύο φορές το είχα πάρει!

+1

ειδικα για τα γραφικα απορω με αυτα που διαβαζω. η μιση ελλαδα γιαυτο επερνε shoei!

RaGe_Raptor
08/02/2016, 14:21
http://youtu.be/WAZ3azHN0Po

Billymuse
08/02/2016, 14:27
Πω ρε σείς τι μηχανισμός ζελατίνας είναι αυτός :uplate: και θεωρούσα του XR1100 πολύπλοκο..

RaGe_Raptor
08/02/2016, 14:29
Πω ρε σείς τι μηχανισμός ζελατίνας είναι αυτός :uplate: και θεωρούσα του XR1100 πολύπλοκο..

Ο ίδιος είναι ρε συ,απλά τα δοντάκια μετακόμισαν από τη ζελατινά στο μηχανισμό.

Billymuse
08/02/2016, 14:55
Ο ίδιος είναι ρε συ,απλά τα δοντάκια μετακόμισαν από τη ζελατινά στο μηχανισμό.

Eντάξει δε ξαναβλέπω βίντεο απο το κινητό :lol:

spyro
15/04/2016, 15:39

όπως καταλαβαίνεις έπρεπε να έχω αλλάξει κράνος εδώ και καμπόσο καιρό

να θυμίσω:

http://www.moto.gr/forums/archive/index.php/t-147195.html

ε κοίταζα που λες εχθές για τις επιλογές που έχω.

Το ανω επιχείρημα το δικό σου το είχα κρατήσει από εκείνη τη συζήτηση που είχαμε κάνει εδώ, περί αυξημένης τιμής και γραφικών. πλέον και αυτό το επιχείρημα σβήνει σιγά σιγά.

κοιτάζοντας που λες στο νετ διαπιστώνω πλέον ότι η shoei πια όχι μόνο δεν έχει καλά γραφικά αλλά πλέον έχει ανεβάσει αισθητά και τις τιμές. τουλάχιστον η ARAI τα ακουμπάει και σε κανα γραφίστα.

κρίμα γιατί σαν σχήμα κράνους τα shoei μου καθόντουσαν καλυτερα στο μάτι έναντι των στρογγυλεμένων ARAI