PDA

View Full Version : Βλέπετε κι εσείς πολλές γυναίκες αναβάτες;

Σελίδες : [1] 2

HelenKoR
01/10/2015, 21:06
Βλέπετε κι εσείς περισσότερες γυναίκες να οδηγούν δίτροχα τον τελευταίο καιρό;
Τους τελευταίους μήνες συναντώ κάθε μέρα από 2 έως 6 γυναίκες οδηγούς δίκυκλων στο κέντρο της Αθήνας ενώ πέρσι ήταν ζήτημα αν έβλεπα 3 μέσα σε μια βδομάδα.

mikes
01/10/2015, 21:34
Τους τελευταίους μήνες συναντώ κάθε μέρα από 2 έως 6 γυναίκες οδηγούς δίκυκλων στο κέντρο της Αθήνας ενώ πέρσυ ήταν ζήτημα αν έβλεπα 3 μέσα σε μια βδομάδα.ναι οντως! τελευταια βλεπω ολο και περισσοτερες κοπελες και με σκουτεροπαπα, και με μηχανες... και όχι μονο αυτό, αλλα οδηγουν και πολύ καλα! και πολύ μ'αρεσει...!

lykourgi
01/10/2015, 21:38
Τους τελευταίους μήνες συναντώ κάθε μέρα από 2 έως 6 γυναίκες οδηγούς δίκυκλων στο κέντρο της Αθήνας ενώ πέρσυ ήταν ζήτημα αν έβλεπα 3 μέσα σε μια βδομάδα.
Ναι, πράγματι. Και νόμιζα ότι είναι ιδέα μου.

"Τις είδα" και εγώ. (Για να είμαστε και εντός θέματος. :D )

CustomBoy
01/10/2015, 23:14
Σημερα ,με τσοπεροειδές(φουλ προβλεπέ) ,με σκουτεράκια (+κρανη),με xtx ,και μια με gsr ...Οντως εχουν αυξηθεί νομιζω τα ποσοστά..

ChrisNt
01/10/2015, 23:42
Τους τελευταίους μήνες συναντώ κάθε μέρα από 2 έως 6 γυναίκες οδηγούς δίκυκλων στο κέντρο της Αθήνας ενώ πέρσυ ήταν ζήτημα αν έβλεπα 3 μέσα σε μια βδομάδα.

Μακάρι να πάρουν όλες δίκυκλα τουλάχιστον έτσι είναι λιγότερο επικίνδυνες .

stamatisx
02/10/2015, 00:11
και όχι μονο αυτό, αλλα οδηγουν και πολύ καλα! και πολύ μ'αρεσει...!

ditto

HelenKoR
02/10/2015, 05:42

Θα σου 'λεγα τώρα τίποτα αλλά έχε χάρη

toyar
02/10/2015, 05:46
χθες ειδα κι εγω κοπελα με ΑΧ και το προσεξα γιατι το ειχε βαψει ροζ
στη συζυγο βεβαια που το εδειξα δεν αρεσε το χρωμα γιατι εκεινη θα το εκανε τυρκουαζ:cry:

bulmont
02/10/2015, 06:09

Νέε μου είναι καιρός να μάθεις πώς μιά γυναίκα
είναι ΠΑΝΤΑ επικίνδυνη.....................

HelenKoR
02/10/2015, 07:08
Νέε μου είναι καιρός να μάθεις πώς μιά γυναίκα
είναι ΠΑΝΤΑ επικίνδυνη.....................

Από κούνια ;)

bulmont
02/10/2015, 07:59
Από κούνια ;)

......και βάλε..................:bawl:

byron
02/10/2015, 10:19
Τους τελευταίους μήνες συναντώ κάθε μέρα από 2 έως 6 γυναίκες οδηγούς δίκυκλων στο κέντρο της Αθήνας ενώ πέρσι ήταν ζήτημα αν έβλεπα 3 μέσα σε μια βδομάδα.

Γεγονός...
Όπως και είναι γεγονός οτι έχει γεμίσει ο τόπος άσχετους και άσχετες με παπιά και scooter-άκια που για να στρίψουν 90 μοίρες πρέπει να κάνεις τσιγάρο , είναι εκτός τόπου και χρόνου και αντίληψης του τι υπάρχει γύρω τους, οδηγούν με 40 χλμ πιάνοντας μια λωρίδα, και στις διηθήσεις ανάμεσα απ΄τα αυτοκίνητα φρακάρουν σε σημεία που χωράει νταλίκα.

Οικονομικό μέσο το δίκυκλο, κρίση, μνημόνια και λοιπές δικαιολογίες, αλλά υπάρχουν και λεωφορεία.

Μανολης67
02/10/2015, 10:49
byron

Γεγονός...
Όπως και είναι γεγονός οτι έχει γεμίσει ο τόπος άσχετους και άσχετες με παπιά και scooter-άκια που για να στρίψουν 90 μοίρες πρέπει να κάνεις τσιγάρο , είναι εκτός τόπου και χρόνου και αντίληψης του τι υπάρχει γύρω τους, οδηγούν με 40 χλμ πιάνοντας μια λωρίδα, και στις διηθήσεις ανάμεσα απ΄τα αυτοκίνητα φρακάρουν σε σημεία που χωράει νταλίκα.

Οικονομικό μέσο το δίκυκλο, κρίση, μνημόνια και λοιπές δικαιολογίες, αλλά υπάρχουν και λεωφορεία.

Και εδώ στην Μυτιλήνη... .στην κίνηση οι σκουτεράδες ηλικιωμένοι-γυναικες...με το κινητό συνέχεια στο αυτί μιλώντας με της ώρες, και το πρωι απόγευμα 2-τρικάβαλοι τετρακάβαλοι (!!!) να πανε και φέρουν τα παιδιά από το σχολείο..οδηγική παιδεία ενα μεγάλο ΜΗΔΕΝ

sniper
02/10/2015, 10:53
Ωραίο θέμα, λάθος θρεντ, μεταφέρθηκε εκεί που πρέπει.

Ichigo
02/10/2015, 11:10
byron

Γεγονός...

Και εδώ στην Μυτιλήνη... .στην κίνηση οι σκουτεράδες ηλικιωμένοι-γυναικες...με το κινητό συνέχεια στο αυτί μιλώντας με της ώρες, και το πρωι απόγευμα 2-τρικάβαλοι τετρακάβαλοι (!!!) να πανε και φέρουν τα παιδιά από το σχολείο..οδηγική παιδεία ενα μεγάλο ΜΗΔΕΝ

:a10:

Και πολλα ασχετα χιπστερια που ανακαλυψανε ξαφνικα τα trial την triumph και αλλα ομορφα...

Btw Ελενιτσα συμβουλευσε οσες επιδοξες φιλεναδες σου θελουν να καβαλησουν μηχανακι να αποφυγουν τις τσοπεριες γιατι θα μοιαζουν ποιο πολυ με "ντουκια" παρα με αναλαφρες υπαρξεις :smokin:

nickald
02/10/2015, 11:17
Εχουν οντως αυξηθεί οι γυναικες με δίτροχα.... τωρα για το αν είναι πιο προσεκτικες........ ασε..... Οσο για το τι φορανε..... ασε...... παιζει και πολύ γοβα..... όπως παιζει και σαγιοναρα σ'εμας βεβαια.....

sniper
02/10/2015, 11:19
Δεν βλέπω τον λόγο γιατί οι γυναίκες να μην καβαλάνε...

Από κάτι χάρους που βλέπω τον τελευταίο καιρό, καλύτερα πάνε (οι όντως περισσοτερες κοπέλες που βλέπω κι εγω στο δρόμο).

AristidisZ
02/10/2015, 11:20
Γεγονός...

Βύρωνα πραγματικά μέσα στο μυαλό μου είσαι, έλεγα να ανοίξω και thread για το ζήτημα, αλλά επειδή θα γινόταν flame είπα να το αποφύγω...

Έχω απηυδήσει το τελευταίο διάστημα με ένα σκασμό απαίδευτους δίτροχους που κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση και πολλαπλασιάζονται σαν τις μύγες τον Αύγουστο

Πάντως όντως βλέπω πολλές κοπέλες κάθε μέρα με δίτροχα, άλλες με εξοπλισμό, άλλες αραχτές να μη φοράνε ούτε ένα κράνος, άλλες γρήγορες, άλλες που με πιάνει κάτι να τις εμβολίσω μπας και το παρατήσουν το σπορ και γλιτώσουμε όλοι μαζί...

Απ' όλα έχει ο μπαξές !!!

ChrisNt
02/10/2015, 11:57
Εγώ τις περισσότερες φορές που βλέπω γυναίκα σε μηχανάκι είναι σε σκουτεράκι να σκέφτεται 3 λεπτά την κάθε διήθηση και όλοι από πίσω να τραβάνε τα μαλλιά τους..θα μου πεις καλύτερα έτσι παρά να την έχεις από πίσω με το κουτί της στο μισό μέτρο και να φοβάσαι να φρενάρεις.

bulmont
02/10/2015, 11:59
Βλέπετε κι εσείς περισσότερες γυναίκες να οδηγούν δίτροχα τον τελευταίο καιρό; .......

Βλέπω πάντως μερικές που ετοιμάζονται..................

342229

PortisHead
02/10/2015, 12:13
Μόνο κακό κάνουν.
Μας αποσπούν την προσοχή απο το δρόμο.
:lol:

VANDA
02/10/2015, 12:17
Εγώ λίγες βλέπω.. Ανεξαρτήτως φύλου, πάντως, έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα οι δίτροχοι που οδηγούν λες και έχουν πάθει εγκεφαλικό πάνω στο τιμόνι.

byron
02/10/2015, 12:23
Βύρωνα πραγματικά μέσα στο μυαλό μου είσαι, έλεγα να ανοίξω και thread για το ζήτημα, αλλά επειδή θα γινόταν flame είπα να το αποφύγω...

Έχω απηυδήσει το τελευταίο διάστημα με ένα σκασμό απαίδευτους δίτροχους που κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση και πολλαπλασιάζονται σαν τις μύγες τον Αύγουστο

Πάντως όντως βλέπω πολλές κοπέλες κάθε μέρα με δίτροχα, άλλες με εξοπλισμό, άλλες αραχτές να μη φοράνε ούτε ένα κράνος, άλλες γρήγορες, άλλες που με πιάνει κάτι να τις εμβολίσω μπας και το παρατήσουν το σπορ και γλιτώσουμε όλοι μαζί...

Απ' όλα έχει ο μπαξές !!!

Δεν έχω κολλήματα με το φύλο του οδηγού, δεν με ενδιαφέρει τι είναι. Απλά με ενοχλεί ΠΟΛΥ να προσπαθώ να αποφύγω ή να προσπεράσω διάφορους/ες που είναι τόσο άκαμπτοι σαν να έχουν καταπιεί σπαθί και κοιτάνε γύρω τους με +-30 μοίρες από το κέντρο του κεφαλιού. Πάω να περάσω από αριστερά, μου έρχονται αριστερά...πάω να περάσω από δεξιά αχαχούχα...όταν περνάνε ανάμεσα απ΄τα αυτοκίνητα αντίο ζωή...

Το αποκορύφωμα που είδα πριν λίγες μέρες, ήταν μια κοπέλα με ένα χρέπι παπί. Περίμενα στο φανάρι Β.Αμαλίας στο ύψος του Εθνικού κήπου...ανάβει πράσινο και απ΄το πουθενά (μάλλον από το κάθετο στενό της Σιμωνίδου) διασχίζει κάθετα την Αμαλίας με γουρλωμένα μάτια τύπου "τη γ@μήσ@με τώρα", και το κόβει ευθεία προς τον τοίχο του εθνικού κήπου.
Ευτυχώς την είδαμε όλοι και δεν ξεκίνησε κανείς, οπότε σκάει πάνω στο πεζοδρόμιο με καμμιά 20αριά χλμ (τόσο πρόλαβε να κόψει), μπάμμμμ ανεβαίνει το πεζοδρόμιο (που ευτυχώς είναι πλατεία εκεί) και σταματάει ενα μέτρο απ΄το ντουβάρι του κήπου...

Ακόμα απορώ αν όντως ήθελε να ανέβει στο πεζοδρόμιο σαν τρελή, ή αρχικά ήθελε να στρίψει στην Αμαλίας, είδε πως δεν μπορούσε και το έκοψε ίσια και όπου βγει.

Τι να πω ρε ΄σεις...πραγματικά θα αρχίσω να τους κλωτσάω μπας και ξυπνήσει κανείς και παρατήσει το άθλημα να πάρει λεωφορείο. Ήμαρτον δλδ και αι σιχτιρ με τους κατσαπλιάδες/κατσαπλιούδες.

ChrisNt
02/10/2015, 12:44
Τι να πω ρε ΄σεις...πραγματικά θα αρχίσω να τους κλωτσάω μπας και ξυπνήσει κανείς και παρατήσει το άθλημα να πάρει λεωφορείο
Μην κλωτσήσεις καμιά γυναίκα ρε , ποιος ακούει τις φεμινίστριες μετά...

HelenKoR
02/10/2015, 13:05
κατσαπλιούδες.
:tooth:

Εκεί που παλιότερα υπήρχε ένας νέος οδηγός κάθε μέρα, τώρα υπάρχουν 3. Είναι λογικό να συναντάς περισσότερους πλέον στο δρόμο σου και κάπου να "φρακάρει" το πράμα... Καταλαβαίνω οτι γίνεται (τουλάχιστον) κουραστικό

...αλλά δείξτε κατανόηση και υπομονή. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν κι αυτοί... Τι να κάνουμε... c'est la vie.
Άλλωστε ένας έμπειρος οδηγός θα βρει τρόπο να κάνει μια ασφαλή προσπέραση και να πάνε όλοι στο καλό...

byron
02/10/2015, 13:14
Άλλωστε ένας έμπειρος οδηγός θα βρει τρόπο να κάνει μια ασφαλή προσπέραση και να πάνε όλοι στο καλό...

...είναι ατελείωτοι λέμεεεεεε.

Σαν σαν ζω το Matrix και να σκάνε Μr/Mrs Smith από παντού καβάλα σε σκουτερόπαπιες...:cry:

sniper
02/10/2015, 13:16
...είναι ατελείωτοι λέμεεεεεε.

Σαν σαν ζω το Matrix και να σκάνε Μr/Mrs Smith από παντού καβάλα σε σκουτερόπαπιες...:cry:

Τι σαν....

dimmie_72
02/10/2015, 13:17
Τι να πω ρε ΄σεις...πραγματικά θα αρχίσω να τους κλωτσάω μπας και ξυπνήσει κανείς και παρατήσει το άθλημα να πάρει λεωφορείο. Ήμαρτον δλδ και αι σιχτιρ με τους κατσαπλιάδες/κατσαπλιούδες.

Έχω επιλύσει (μερικώς) το πρόβλημα και έχω αυξήσει το fun factor της καθημερινότητάς μου στην πόλη, εγκαθιστώντας κάτι τέτοιο:

342234

χρειάστηκε βέβαια λίγη προσπάθεια να το βολέψω... :D

byron
02/10/2015, 13:21
Έχω επιλύσει (μερικώς) το πρόβλημα και έχω αυξήσει το fun factor της καθημερινότητάς μου στην πόλη, εγκαθιστώντας κάτι τέτοιο:

342234

χρειάστηκε βέβαια λίγη προσπάθεια να το βολέψω... :D

Pase και αντιαισθητικό. Την λύση την έχεις ήδη (σχεδόν σε όλα) στα μηχανάκια και είναι αποτελεσματικότατη. Η αντίδραση παίζει από κλάμα, στραβωμένο στόμα, αέρια, τσίσα, περιστροφή κρανίου κατά 180 μοίρες κλπ.

342235

Bladerunner
02/10/2015, 13:26
Χρονομετρημένα σλάλομ ανάμεσα σε κώνους. Μέγιστη απόσταση ακινητοποίησης από τα 100km σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα ΧΩΡΙΣ abs.
Αποφυγή εμποδίων. Πορεία σε πραγματικές συνθήκες.

Να υπήρχαν τα παραπάνω κριτήρια στις εξετάσεις διπλώματος κι ας υπήρχε μόνο το απεριόριστο από τα 17.

Επί του πρακτικού, κινούμαι σαν να μη με βλέπει κανένας. Δεν κορνάρω, δεν μαρσάρω, δεν κάνω αισθητή την παρουσία μου.

Περνάω όσο πιο γρήγορα κι ανώδυνα μπορώ.

byron
02/10/2015, 13:36
Χρονομετρημένα σλάλομ ανάμεσα σε κώνους. Μέγιστη απόσταση ακινητοποίησης από τα 100km σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα ΧΩΡΙΣ abs.

Να υπήρχαν τα παραπάνω κριτήρια στις εξετάσεις διπλώματος κι ας υπήρχε μόνο το απεριόριστο από τα 17.

Επί του πρακτικού, κινούμαι σαν να μη με βλέπει κανένας. Δεν κορνάρω, δεν μαρσάρω, δεν κάνω αισθητή την παρουσία μου.

+990

Οσο για το δεύτερο μέρος, συμφωνώ και πέραν της δραματοποιημένης πλακίτσας που κάνω, έτσι κινούμαι. Περνάω όσο πιο γρήγορα και από όπου μπορώ επιδιώκοντας να έχω περάσει μέχρι να με πάρουν χαμπάρι.
Παρόλα αυτά, το θέμα με πολλούς πλέον χρήστες μοτό που δεν έχουν ιδεα που πατάνε και που βρίσκονται παραμένει.

Bladerunner
02/10/2015, 13:48
πέραν της δραματοποιημένης πλακίτσας που κάνω, έτσι κινούμαι. Περνάω όσο πιο γρήγορα και από όπου μπορώ επιδιώκοντας να έχω περάσει μέχρι να με πάρουν χαμπάρι.

Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το πλέον ασφαλές.

Στα πλαίσια της πλακίτσας όμως, λίγο "ξύρισμα" αν ΔΕΝ πρόκειται να γίνει αιτία δυστυχήματος, κακό δεν κάνει! :D

sniper
02/10/2015, 14:02

Mε το παπί λες ή με το 600; :bawl:

Bladerunner
02/10/2015, 14:09
Mε το παπί λες ή με το 600; :bawl:

Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Η τεχνική αλλάζει. :lol:

sniper
02/10/2015, 14:15
Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Η τεχνική αλλάζει. :lol:

Κι εγώ το ίδιο κάνω, το αθόρυβα δεν γίνεται... :beer:

Pan (dvs)
02/10/2015, 14:25
Η αληθεια ειναι οτι εχουνε πολλαπλασιαστει το τελευταιο διαστημα.Ετσι οπως το βλεπω,ισως και λαθος,οι περισσοτερες δεν καταλαβανε ακομη οτι καβαλανε μηχανακι.

Κακο γι αυτες,κακο για ολους μας.

kalgeorge
02/10/2015, 14:39
οντως εχουν πολλαπλασιαστεί, όλο και περισσότερες βγαίνουν στο δρόμο.... τωρα κατά πόσο είναι καλό αυτό είναι άλλο θέμα :cry: (όχι ότι εμεις είμαστε καλυτεροι)

παντως είναι αλήθεια ότι (όπως και οι αντρες το ξανατονίζω) κυκλοφορούν όλες χωρίς κράνος...με το κινητο στο χερι, ή εχουν αράξει σε ένα σημείο εμποδίζοντας μονο και μόνο για να βαφτούν (δεκα λεπτά να κατσεις στην Αθηνάς θα φρικάρεις με αυτά που βλέπεις )

η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...και χαίρομαι που τις βλέπω.
προχτες εσκασαν σε κφετερια στην Αργυρούπολη δυο με χιλιαρια... τιγκα εξοπλισμό και οι δύο... τις χαρηκα πολύ....
ξανα λέω...όχι ότι οι αντρες είναι καλύτεροι....

paramedic
02/10/2015, 14:45
Εγώ πάλι προσέχω μόνο όσες είναι με φουστίτσα ή σορτσάκι το καλοκαίρι ή με κολάν τώρα που φθινοπωριάζει οπότε ναι αυτές έχουν αυξηθεί πράγματι. Πωπω πορνόγερο με βλέπω όταν γεράσω ρε.

STOYBI
02/10/2015, 14:46
Εγω μια χαρα τις βλεπω να κυκλοφορουν οι περισσοτερες.....

Προσεχτικα και δεξια.....

Θες οτι δεν ειναι ευκολο να φτιαχτουν στο καθρεφτη....

Θες οτι δεν ειναι ευκολο το κινητο.....

Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος συγκριτικα με τις οδηγους αυτο...!

toyar
02/10/2015, 14:50
respect στις κυριες που οδηγουν μηχανη:a20:
χιλιες φορες καλυτερα παρα να κυκλοφορουν με 1,5 τονο σιδερα να μιλανε στο κινητο και να βαφονται ταυτοχρονα;)

Vice
02/10/2015, 14:54
Ωραια είναι να τις χαζεύεις οταν οδηγάνε κανα εργαλείο και όχι σκουτερ παπιά και σαραβαλάκια του μπαμπά τους. Εκεί φαίνεται οτι το κάνουν γιατί το γουστάρουν όχι από ανάγκη.

Για το θέμα με το κράνος αν σκεφτείς οτι οι περισσότεροι άντρες δεν φοράνε γιατί "θα τους χαλάσει το μαλλί", σκέψου τι θα γίνεται με τις γυναίκες.

Μου θυμίζει το ανέκδοτο που λεει:

Αν υπήρχε στρατός και για τις γυναίκες. (4 η ώρα το πρωί.)
-Κλείσε μωρή το πιστολάκι,θέλουμε να κοιμηθούμε!!
-Έχω σκοπιά μωρή, σαν τη γύφτισσα θα πάω?

amyroukai
02/10/2015, 14:59
Άντρες-γυναίκες πάντως, τα νεόκοπα αναβατάκια προσπαθούν να σε κλείσουν στο προσπέρασμα, παρά το ότι είναι σαφές ότι σε καθυστερούν. Συνηθισμένοι από το αυτοκίνητο όπου πλακώνει ο ένας τον άλλο για μισό μέτρο, κάνουν το ίδιο και με το δίτροχο. Για πολλές πολλές κλωτσιές.

HelenKoR
02/10/2015, 14:59
Από όσες έχω δει τους τελευταίους μήνες, ελάχιστες ήταν εκείνες χωρίς κράνος. Τώρα που αλλάζει ο καιρός, αρκετές φοράνε και μοτ/κο μπουφάν. Εκπληξη ήταν 2 που πέτυχα τις προάλλες με τις βροχές, οι οποίες είχαν αδιάβροχα πάνω-κάτω (δηλαδή υπήρχε μια προνοητικότητα).
Και εν κινήσει, δεν μπορώ να πω οτι έχω δει μέχρι στιγμής κάτι παράξενο (πχ να διορθώνει το μέικ απ ή έστω να μιλά σε κινητό).
Όλα γκουντ.

byron
02/10/2015, 15:02
πέτυχα τις προάλλες με τις βροχές, οι οποίες είχαν αδιάβροχα πάνω-κάτω (δηλαδή υπήρχε μια προνοητικότητα).

Εν αντιθέση με σένα που μπήκες στο ποτάμι με την μπότα...:lol:

HelenKoR
02/10/2015, 15:04
Ωραια είναι να τις χαζεύεις οταν οδηγάνε κανα εργαλείο και όχι σκουτερ παπιά και σαραβαλάκια του μπαμπά τους. Εκεί φαίνεται οτι το κάνουν γιατί το γουστάρουν όχι από ανάγκη.

Δεν συμφωνώ διότι
α. από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν (και αργότερα αν όλα πάνε καλά, να προχωρήσουν)
β. και που ξέρεις αν δεν έχει κάτι άλλο στο γκαράζ της και απλώς κυκλοφορεί με παπί/σκουτερ μέσα στην πόλη;

;)

spyro
02/10/2015, 15:04
.....

:a10:

HelenKoR
02/10/2015, 15:05
Εν αντιθέση με σένα που μπήκες στο ποτάμι με την μπότα...:lol:

χαχαχαχα τι χαζός!!!! :tooth:

BLiTzER
02/10/2015, 15:05
Άντρες-γυναίκες πάντως, τα νεόκοπα αναβατάκια προσπαθούν να σε κλείσουν στο προσπέρασμα, παρά το ότι είναι σαφές ότι σε καθυστερούν.

Oι καλύτεροι είναι αυτοί που κλείνουν τον διάδρομο διήθησης, κινούμενοι ανάμεσα στα 2 αμάξια, αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ πίσω τους. Δεν περνούν, αλλά δε σου δίνουν και τον χώρο να περάσεις εσύ. 80% οδηγούν on/off. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να τους περάσω από πάνω. Είναι ό,τι πιο κοντινό θα ζήσουν ποτέ σε off.

kostas777
02/10/2015, 15:11
Oι καλύτεροι είναι αυτοί που κλείνουν τον διάδρομο διήθησης, κινούμενοι ανάμεσα στα 2 αμάξια, αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ πίσω τους. Δεν περνούν, αλλά δε σου δίνουν και τον χώρο να περάσεις εσύ. 80% οδηγούν on/off. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να τους περάσω από πάνω. Είναι ό,τι πιο κοντινό θα ζήσουν ποτέ σε off.

Αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει, αν και προσπαθώ να είμαι όσο πιο ήρεμος μπορώ κατά την οδήγηση, είναι που μερικοί έχουν το «κόλπο» να πάνε με το φρένο πατημένο ή να πατάνε και να αφήνουν για να αναβοσβήνει το στοπ, ενώ κάνουν κεφάλι στο πλάι και κοιτάνε καθρέφτη ανά 2 δευτερόλεπτα για να βεβαιωθούν ότι είμαι ακόμη κολλημένος από πίσω τους, λες και έχει κι άλλο χώρο να πάω, ή λες και αυτοί κατάφεραν και πέρασαν από κάπου που εγώ κόλλησα. Έχω δει μάλιστα να το αναφέρουν σε φόρουμ κλπ. σαν κόλπο που κάνουν στην κίνηση για εμάς τους «κάφρους», για περισσότερη ασφάλεια δική τους και δική μας. Μου έρχεται πραγματικά να τους ρίξω κλωτσιά προσπερνώντας.

Στο θέμα τώρα, οι κοπέλες πάνε πολύ πιο προσεκτικά και αργά -και καλά κάνουν- και δεν εμποδίζουν, όπου βρουν κάνουν χώρο. Respect.

amyroukai
02/10/2015, 15:16
Στατιστικά πάντως, κι εγώ έχω παρατηρήσει μικρή αύξηση γυναικών μεν, ίδια χάλια με τα αγοράκια σε ότι αφορά ασφάλεια δε. Οδηγικά τα είπα ήδη. Ίδια γεύση και χειρότερη όλοι μαζί.

ggs
02/10/2015, 15:21
Δηλαδη , μονο εγω εχω παρατηρήσει ότι οι γυναίκες οδηγοί μοτο ,ακόμα και αν δεν το πολυεχουν , είναι πολύ ποιο ευγενικές και σωστες σε εξοπλισμο και σε διευκολύνουν ,σε σχέση με κατι κλαρινοαρκουδεηδες σερνικους..

sniper
02/10/2015, 15:22
Δηλαδη , μονο εγω εχω παρατηρήσει ότι οι γυναίκες οδηγοί μοτο ,ακόμα και αν δεν το πολυεχουν , είναι πολύ ποιο ευγενικές και σωστες σε εξοπλισμο και σε διευκολύνουν ,σε σχέση με κατι κλαρινοαρκουδεηδες σερνικους..

Ναι.

kostas777
02/10/2015, 15:23

Κι εγώ, ένα post πιο πάνου

amyroukai
02/10/2015, 15:23

Ή συμπεριφορά μάλλον εξαρτάται από το που κινείσαι. Στην ΕΟ και στο κέντρο Πειραιά, είναι όλοι για ανασκολοπισμό. Κέντρο Αθήνας... Ξέρω γω; είναι όλοι ευρωπαίοι;

BLiTzER
02/10/2015, 15:24

Για εξοπλισμό δεν ξέρω (αμφιβάλλω), αλλά δε θυμάμαι να μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα γυναίκα σε μηχανάκι.

ggs
02/10/2015, 15:26
Ναι.

Ή συμπεριφορά μάλλον εξαρτάται από το που κινείσαι. Στην ΕΟ και στο κέντρο Πειραιά, είναι όλοι για ανασκολοπισμό. Κέντρο Αθήνας... Ξέρω γω; είναι όλοι ευρωπαίοι;

ρε σεις ...μηπως γυρνατε πολυ γυρω απο το Γκαζι? εκει ενταξει ...υπαρχουν τραμπουκες...:lol:

pipe_smoker
02/10/2015, 15:39
Όντως έχουν αυξηθεί.
Πέτυχα σήμερα μία με ένα δούκα 300άρι και ένα ροζ κράνος.

@byron, sniper, blade κλπ

Ρε σεις, γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι γιατί αγχώνομαι:lol:

Κι εγώ όταν κάνω διήθηση (είτε κινούνται τα αυτοκίνητα, είτε είναι κολλημένα στην κίνηση και περνάω ανάμεσα) πηγαίνω με μια ταχύτητα που να νιώθω οκ και ασφαλής ότι θα προλάβω να κόψω για να μή γίνω χαλκομανία έτσι κι ανοίξει καμιά πόρτα.

Τις περισσότερες φορές δε βρίσκεται κανένας πίσω μου ή είναι αρκετά πιο πίσω (που σημαίνει ότι κινούμαι με νορμάλ ταχύτητα), αλλά σπανίως μπορεί να βρεθεί και κανάς παπάκιας που να τον ακούω σα μύγα στο σβέρκο μου.

Τυχαίνει να φρενάρω γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι χωράω πχ, το πάω αργά και βλέπω ότι τελικά χωράω.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν το κάνω όταν φαίνεται ότι χωράει νταλίκα.

Τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει διηθήσεις με +60χλμ, ε με το μπαρδόν, αλλά ας βρει τον τρόπο μόνος του.

spyrval
02/10/2015, 15:45
Θα πιασουν κρύα και βροχές και θα αραιώνουμε σε λίγο...

sniper
02/10/2015, 15:47
Όντως έχουν αυξηθεί.
Πέτυχα σήμερα μία με ένα δούκα 300άρι και ένα ροζ κράνος.

@byron, sniper, blade κλπ

Ρε σεις, γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι γιατί αγχώνομαι:lol:

Κι εγώ όταν κάνω διήθηση (είτε κινούνται τα αυτοκίνητα, είτε είναι κολλημένα στην κίνηση και περνάω ανάμεσα) πηγαίνω με μια ταχύτητα που να νιώθω οκ και ασφαλής ότι θα προλάβω να κόψω για να μή γίνω χαλκομανία έτσι κι ανοίξει καμιά πόρτα.

Τις περισσότερες φορές δε βρίσκεται κανένας πίσω μου ή είναι αρκετά πιο πίσω (που σημαίνει ότι κινούμαι με νορμάλ ταχύτητα), αλλά σπανίως μπορεί να βρεθεί και κανάς παπάκιας που να τον ακούω σα μύγα στο σβέρκο μου.

Τυχαίνει να φρενάρω γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι χωράω πχ, το πάω αργά και βλέπω ότι τελικά χωράω.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν το κάνω όταν φαίνεται ότι χωράει νταλίκα.

Τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει διηθήσεις με +60χλμ, ε με το μπαρδόν, αλλά ας βρει τον τρόπο μόνος του.

Για γυναίκες μιλούσαμε τόση ώρα, τι θες τώρα εσύ;

BLiTzER
02/10/2015, 15:52
Αγχώθηκε μήπως δεν οδηγεί αρκετά αντρικά και ήθελε επιβεβαίωση :lol:

dimmie_72
02/10/2015, 15:52
Pase και αντιαισθητικό. Την λύση την έχεις ήδη (σχεδόν σε όλα) στα μηχανάκια και είναι αποτελεσματικότατη. Η αντίδραση παίζει από κλάμα, στραβωμένο στόμα, αέρια, τσίσα, περιστροφή κρανίου κατά 180 μοίρες κλπ.

342235

α, εσύ τόχεις εξελίξει!
τους κοπανάς με το σταντ; :bawl:

PortisHead
02/10/2015, 15:54
...πηγαίνω με μια ταχύτητα που να νιώθω οκ και ασφαλής ότι θα προλάβω να κόψω για να μή γίνω χαλκομανία έτσι κι ανοίξει καμιά πόρτα.

Δε φανταζεσαι τι μπορεις να παθεις και με 30χλμ. να κανεις διηθηση αναμεσα σε σταματημενα αυτοκινητα.
Ειναι σα να σκας με 30χλμ. σε τοιχο με μεταλικες προεξοχες.

Εξαιρούνται Sniper,Bladerunner και Σια , που ειναι καθε ΣΚ στις πιστες...για τον μεσο αναβάτη μιλάω.

BLiTzER
02/10/2015, 15:58
Μεταξύ μας, αλλά δε νομίζω ότι η οδήγηση σε πίστα αυξάνει την ικανότητα οδήγησης μεταξύ αυτοκινήτων.

pipe_smoker
02/10/2015, 15:58
Για γυναίκες μιλούσαμε τόση ώρα, τι θες τώρα εσύ;

Αυτό που λέει ο blitzer

Αγχώθηκε μήπως δεν οδηγεί αρκετά αντρικά και ήθελε επιβεβαίωση :lol:

Είμαι στις δύσκολες μέρες του μήνα και με έχουν πιάσει οι ανασφάλειές μου:lol:

nikos_abel
02/10/2015, 15:59
Δε φανταζεσαι τι μπορεις να παθεις και με 30χλμ. να κανεις διηθηση αναμεσα σε σταματημενα αυτοκινητα.

Δεν εξαιρείται κανένας, η ανθρώπινη αντίληψη είναι τέτοια που με πάνω από 20χλμ/ώρα διαφορά, η πιθανότητα να μην προλάβεις να αντιδράσεις
ανεβαίνει εκθετικά.

Ας με διορθώσουν οι ειδικοί αν κάνω λάθος

PortisHead
02/10/2015, 16:00
Μεταξύ μας, αλλά δε νομίζω ότι η οδήγηση σε πίστα αυξάνει την ικανότητα οδήγησης μεταξύ αυτοκινήτων.

Οσο να ναι η ενασχοληση σου δινει αρκετους ποντους.
Και μονο οσον αφορα το control της μηχανης...

Αλλιως θα αντιδρασω εγω σε ενδεχομενο ελιγμο που θα πρεπει να κανω ή σε φρενα πανικου,αλλιως αυτοι.

(βεβαια εγω με τα 300+ κιλα πληρης υγρων και αναβατη, απλα θα παρω την πορτα που θα ανοιξει μαζι μου :lol:)

nikos_abel
02/10/2015, 16:01
Είμαι στις δύσκολες μέρες του μήνα και με έχουν πιάσει οι ανασφάλειές μου:lol:

(λόγω Παρασκευής) Άη μαρή, σε λίγο θα συντονίζονται και οι περίοδοί μας :lol:

nikos_abel
02/10/2015, 16:03

Αλλιως θα αντιδρασω εγω σε ενδεχομενο ελιγμο που θα πρεπει να κανω ή σε φρενα πανικου,αλλιως αυτοι.

Η μεγάλη διαφορά είναι το πόσο καλύτερα "διαβάζουν" το μέλλον (είτε συνειδητά, είτε υποσυνείδητα)

Στο μέτρο που θα ανοίξει η πόρτα πάντως, αν δεν έχει πάρει γραμμή ότι θα συμβεί να κόψει, όποιος και να είναι θα πάρει τη πόρτα
(και ενδεχομένως τον επιβάτη) μαζί του για στενές επαφές τρίτου τύπου....

BLiTzER
02/10/2015, 16:06
Η μεγάλη διαφορά είναι το πόσο καλύτερα "διαβάζουν" το μέλλον

Αυτό. Σαφώς ο Blade ή ένας οποιοσδήποτε αγωνιζόμενος θα αντιδράσει στον μισό χρόνο και - πιθανότατα - με τον σωστό τρόπο (όσον αφορά τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας), αλλά το να κινείσαι μεταξύ αυτοκινήτων σβέλτα και με ασφάλεια προϋποθέτει άλλου είδους ικανότητες, που δεν αποκτούνται στην πίστα.

pipe_smoker
02/10/2015, 16:07

Δεν εξαιρείται κανένας, η ανθρώπινη αντίληψη είναι τέτοια που με πάνω από 20χλμ/ώρα διαφορά, η πιθανότητα να μην προλάβεις να αντιδράσεις
ανεβαίνει εκθετικά.

Ας με διορθώσουν οι ειδικοί αν κάνω λάθος

(βεβαια εγω με τα 300+ κιλα πληρης υγρων και αναβατη, απλα θα παρω την πορτα που θα ανοιξει μαζι μου :lol:)

Η πιο πλήρης απάντηση έχει δοθεί εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=92591&p=1601661&viewfull=1#post1601661) από τον blade.

byron
02/10/2015, 16:11

Εξαιρούνται Sniper,Bladerunner και Σια , που ειναι καθε ΣΚ στις πιστες...για τον μεσο αναβάτη μιλάω.

Το έχουμε ξαναγράψει. Μόλις βρίσκεις κάποιον περισσότερο γρήγορο από σένα, πηγαίνεις με την ίδια ταχύτητα και λίγο πιο πίσω. Μόλις ανοίξει η πόρτα του μαλάκα, σκάει αυτός πάνω. sorry guys, motorcycle is a cruel mistress.

doctoras
02/10/2015, 16:12
το καλύτερο απο όλα, εκεί που οδηγάς και σου σύρονται στη μάπα μπόχα υπονόμου, πετρελαιίλα αργόκαυστη των λεωφορείων, ποδαρίλα-κουνουπιδίλα.. παράλληλα και απρόσμενα σκάνε και τα αγριοκέρασα του dior και του χ-ψ οίκου αρωμάτων..! μακάρι να στραφείτε όλο και περισσότερες προς το δίτροχο θα μας ευωδιάσετε το περιβάλλων

HelenKoR
02/10/2015, 16:15
[..] παράλληλα και απρόσμενα σκάνε και τα αγριοκέρασα του dior και του χ-ψ οίκου αρωμάτων..! μακάρι να στραφείτε όλο και περισσότερες προς το δίτροχο θα μας ευωδιάσετε το περιβάλλων

Όχι όμως και στο δίχρονο διότι ξέχνα μετά τα αγριοκέρασα etc

byron
02/10/2015, 16:16
α, εσύ τόχεις εξελίξει!
τους κοπανάς με το σταντ; :bawl:

Οχι ρε μαν, χωρίς βία, χωρίς αίμα.

Σπανίως το κάνω, και μόνο στους ατελείωτα/ανεπανόρθωτα/εντυπωσιακά μαλάκες. Πηγαίνεις δίπλα του και με το αριστερό πόδι και εν κινήσει κατεβάζεις το στάντ στην άσφαλτο. Ο ήχος του μετάλλου που σέρνεται στην άσφαλτο, τους προκαλεί τρόμο μιας και θεωρούν πως ο μολώχ της ασφάλτου ετοιμάζεται να πέσει πάνω τους.

Δοκιμασμένο tip :beer:

BLiTzER
02/10/2015, 16:20
Πηγαίνεις δίπλα του και με το αριστερό πόδι και εν κινήσει κατεβάζεις το στάντ στην άσφαλτο.

Ποια μηχανάκια έχουν το σταντ δεξιά;!

byron
02/10/2015, 16:25
Ποια μηχανάκια έχουν το σταντ δεξιά;!

κεντρικό μάλλον κανένα.

BLiTzER
02/10/2015, 16:27
Α σόρυ, τα έχω διαγράψει από τη μνήμη μου ως μοτοσυκλέτες αυτά :P

dimmie_72
02/10/2015, 16:30

α ok γιατί με τον αεροτενόρο σε ηλεκτρικό σύστημα Aprilia, μάλλον δεν.... :lol:

pipe_smoker
02/10/2015, 16:48
Οχι ρε μαν, χωρίς βία, χωρίς αίμα.

Σπανίως το κάνω, και μόνο στους ατελείωτα/ανεπανόρθωτα/εντυπωσιακά μαλάκες. Πηγαίνεις δίπλα του και με το αριστερό πόδι και εν κινήσει κατεβάζεις το στάντ στην άσφαλτο. Ο ήχος του μετάλλου που σέρνεται στην άσφαλτο, τους προκαλεί τρόμο μιας και θεωρούν πως ο μολώχ της ασφάλτου ετοιμάζεται να πέσει πάνω τους.

Να πεις και το αλλο που κανεις με τις εξατμίσεις που πετάνε φλόγες :tooth:

ΥΓ. Μόνο για όσους φοράνε μπουριά σαν του Βυρωνα γιατι αλλιώς η φλόγα θα ειναι κεριου.

Pan (dvs)
02/10/2015, 17:07
κεντρικό μάλλον κανένα.

:rotflmao:

ChrisNt
02/10/2015, 17:11
Είδα μια σήμερα με παπί είχε καβαλήσει το πεζοδρόμιο και πήγαινε χαρούμενη χαρούμενη ανάμεσα στους πεζούς..μάλλον έχασε την στροφή και βαριόταν να κάνει κύκλους :lol:

skylaros
02/10/2015, 17:22
Όχι όμως και στο δίχρονο διότι ξέχνα μετά τα αγριοκέρασα etc

Λάδι μίξης 2t IPONE Scoot - City με άρωμα φράουλας

kalgeorge
02/10/2015, 18:43
αχ τι ωραια... μου ειχαν λειψει αυτές οι ανουσιες συζητήσεις εδώ μεσα
:lol:

devil's animal
02/10/2015, 18:54
εγω πριν τους φτασω τους βλεπω και ειναι ηδη τρομοκρατημενοι με τον ηχο απο την εξατμιση...κοιτανε καθρεφτες, σφιγγουν τιμονια και στιγμιαιως το μηχανακι τους αποκτα ενα τρεμουλο και γενικα ειναι ανησυχοι...ολοι..αντρες γυναικες...παιδια..:lol:
ξερουν οτι πλησιαζει κατι πολυ κακο, πολυ γρηγορα...:smokin:

πριν προλαβουν να σκεφτουν τι ειναι αυτο πισω τους, ειμαι ηδη κανα 2 μετρα μπροστα τους...

μετα η πλακα ειναι στο φαναρι που κοιτανε αδιακριτα και ντρεπομαι..:blush:

ChrisNt
02/10/2015, 19:15
Αυτό συμβαίνει μόνο με τις γυναίκες η και τους άντρες ; :look:

SHOOTER045
02/10/2015, 20:40
Λάδι μίξης 2t IPONE Scoot - City με άρωμα φράουλας

γυναικες και 2χρονα
μαλλον
https://youtu.be/n3uE4dgNiiA
δεν πανε μαζι...........

RaGe_Raptor
02/10/2015, 20:59
εγχειρίδιον διηθήσεως (https://www.youtube.com/watch?v=mt2peNCoF0c)

pipe_smoker
02/10/2015, 21:47

Πω το μαλακααααααααα:eek:

Ρε ήμαρτον ρε.
Είπαμε road racing αλλα όχι κι έτσι.
Πάρε χτύπα καμιά ένεση αδρεναλίνης, να την ακούσεις ακόμα πιο στέρεο και να μην κινδυνεύεις κι εσύ και οι γύρω σου.

BLiTzER
02/10/2015, 22:38
Δεν τα πήγαινε άσχημα μέχρι το φανάρι. Μετά το ψόφησε.

LogOutGoRide
03/10/2015, 07:06
προσωπικά χαίρομαι πολύ όταν συναντώ γυναίκα πάνω σε μηχανή. Αυτό που με στεναχωρεί είναι πως οι μισές δεν φοράνε κράνος και βλέποντας τα πανέμορφα πρόσωπα και πολύ περιποιημένα μαλλιά τους, τρέμω λίγο στην σκέψη του αίματος πάνω στην βαφή. Για τους αρσενικούς ψιλοστα@@ μου γιατί τους έχω συνηθίσει και επιπλέον, δεν υπάρχει σωτηρία και είναι όλοι ωραιάδα και "γρηγοροσύνη" του κώλου.
Το πιο σπουδαίο πράγμα που έχουν κάνει οι περισσότεροι που γνωρίζω στην κατηγορία αυτή, είναι να βρούν το καλύτερο παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο μπροστά στην "παραλία" της πόλης μου.
Στα των γυναικών, εκτός απο κάποιες θίτσες που συναντώ, οι νέες κοπέλες οδηγούν μόνο παπιά και σκούτερ. Με μοτοσυκλέτα έχω συναντήσει μόνο τρεις. Οι δυο ήταν στις σέρρες και τις χάρηκα πολύ.
Θυμάμαι να γυρνάω απο Χαλκιδική ένα καλοκαίρι με την υπόλοιπη τότε παρέα (που ήταν με το αυτοκίνητο σαν σκληροπυρηνικοί μοτοσυκλετιστές) και να συναντώ μια κοπέλα απο Θεσ/νικη με ένα 250(μάλλον Yamaha, δεν έχω ιδέα απο μοντέλα) και να απορεί όταν είδε τους άλλους δυο με το αμάξι, όταν έμαθε πως είχαν και μοτό παρκαρισμένη στο σπίτι. Εκείνη την στιγμή θα ήθελα να συνεχίσω το ταξίδι μαζί της, παρόλο που ήταν άσχημη και πήγαινε στην αντίθετη κατεύθυνση.

εδιτ: Ξέχασα πως μέσα σε αυτές που γνώρισα και μίλησα μαζί της, έστω και λίγο, ήταν και η Ελένη του εδώ νήματος με το εγγλέζικο! Μέγα φάουλ απο μέρους μου.

George_Sp
03/10/2015, 07:21
Αυξάνεστε συνεχώς και μου αρέσει.
Σε σχέση με τους άντρες έχουν καλύτερα ποσοστά για εξοπλισμό ασφαλείας και η πλειοψηφία μάλιστα πάει και αρκετά συνετά. Θετική εντύπωση μου κάνει οτι παραχωρούν προτεραιότητα στους πιο γρήγορους με το να ξακρίζουν από τη διήθηση για λίγο και μετά τσουπ ξανά μέσα.
Δυστυχώς οι περισσότερες μάλλον έχουν βαρεθεί να ακούνε χυδαία πεσίματα από εμάς και όποτε πιάνω καμιά κουβέντα αν τύχει και δούμε τίποτα στραβό μπροστά μας στο φανάρι, δε βλέπω ιδιαίτερη προθυμία. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που βγάζουν περισσότερο γέλιο αλλά ο κανόνας είναι οτι οι περισσότερες, οπως και ο περισσότερος κόσμος όταν είναι στο δρόμο είναι πολύ στρεσαρισμένος και συννεφιασμένος στα προβλήματά του.
Σίγουρα πάντως έχω πέσει και σε περιπτωσάρες ειδικά στα μέρη μου Περιστέρι ξεκράνωτες πάνω σε piaggio typhoon που είναι έτοιμο να διαλύσει και να πηγαίνουν δίχως αύριο. Σε κοιτάνε και στο φανάρι φουλ προβλεπέ και έχουν και υφάκι. Καγκουρίτσες :lol:

HelenKoR
03/10/2015, 08:23
Νομίζω οτι το θέμα του εξοπλισμού είναικλασσική περίπτωση "μ'οποιο δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις".
Αν ένας νέος αναβάτης ή αναβάτρια βλέπει τους γύρω χωρίς κράνος etc, ποια η πιθανότητα να βάλει κι ο ίδιος/η ίδια ένα;

toyar
03/10/2015, 08:35

εσφιξε το στομαχι μου με τον καραγκιοζη:(
τουλαχιστον δε μαζεψε κανεναν πεζο
ασταδιαλα:moutza:

SHOOTER045
03/10/2015, 08:44
Οι γυναίκες / κοπέλες οδηγοί πάνε ποίο συνετά, από φόβο, από απειρία, δεν ξέρω δεν ρώτησα.
Όντως τελευταία έχουν αυξηθεί και εδώ.
Πειθαρχουν ποίο εύκολα και στα τόσα χρόνια δεν μου έτυχε ποτέ να κάνει κάποια αναστροφή και να φύγει.
Στο θέμα εξοπλισμού κράνους κλπ είναι βασικά θέμα παιδείας και κουλτούρας.
Πρόσφατα που ήμουν Ιταλία δεν είδα καμιά και κανέναν χωρίς κράνος χωρίς πινακίδα χωρίς, χωρίς.
Ακόμα και σαββατόβραδο που έβγαιναν έξω οι κοπελιές, με το κάθε είδους σκουτερακι πρώτα φόραγαν κράνος μετά έβαζαν μπροστά.
Δηλαδή αυτές μαλλιά δεν έχουν?
Δεν χαλάνε?(το έχω ακούσει πολλάκις)
Εξελισομαστε αλλά πολύ αργά.
Και εμείς οι μεγαλύτεροι μπορούμε να προτρεψουμε και να διδάξουμε για την χρήση κράνους η για τους σωστούς κανόνες και χρήση της οδού.

spyrakos35
03/10/2015, 08:44
Νομίζω οτι το θέμα του εξοπλισμού είναικλασσική περίπτωση "μ'οποιο δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις".
Αν ένας νέος αναβάτης ή αναβάτρια βλέπει τους γύρω χωρίς κράνος etc, ποια η πιθανότητα να βάλει κι ο ίδιος/η ίδια ένα;

Διαφωνω οριζοντιως, πλαγιως και καθετως αγαπητη....

Δε μιλαμε για μωρα παιδια.... Μιλαμε για ενηλικες....

Στην κορη μου, ναι, εμαθα για την ζωνη στο αμαξι και τοκρανος στο μηχανακι αλλα ειναι τεσσαρων....

Βεβαια θα μου πεις, οταν ενα παιδι εχει μαθει τα τρικαβαλα χωρις κρανος σε παπι σουργελο καθα πρωι για το σχολειο, τι μπορεις να περιμενεις;
Σωστο. Οταν ειναι 5-6-7 ετων, τιποτα.... Μεγαλωνοντας ομως; Να γ@μισει ξερει, για το κρανος δεν ξερει;

amyroukai
03/10/2015, 09:12
Δεν ενδιαφέρει Σπύρο. Όπως δεν ενδιαφέρει που πάει ή γόπα του τσιγάρου, το χαρτομάντιλο, ή τσίχλα, το κουτί του αναψυκτικού. Βολευτηκαμε; Όλα καλά κι ας γίνουν όλα τα αλλά ρημαδιό. Και ή στραβή συμβαίνει αλλού, ακόμα και αν γίνει σ'εμας δεν φταίμε.

foogr01
03/10/2015, 14:49
Δεν ενδιαφέρει Σπύρο. Όπως δεν ενδιαφέρει που πάει ή γόπα του τσιγάρου, το χαρτομάντιλο, ή τσίχλα, το κουτί του αναψυκτικού. Βολευτηκαμε; Όλα καλά κι ας γίνουν όλα τα αλλά ρημαδιό. Και ή στραβή συμβαίνει αλλού, ακόμα και αν γίνει σ'εμας δεν φταίμε.

ΑΚΡΙΒΩΣ !

HelenKoR
03/10/2015, 18:40
Διαφωνω οριζοντιως, πλαγιως και καθετως αγαπητη....

Κανένα πρόβλημα με αυτό αγαπητέ!

Όπως ειπες κι εσύ, πολλά παιδιά δεν έχουν βάσεις από το σπίτι. Επίσης δεν είναι λίγοι οι έφηβοι πάνω σε παπιά χωρίς κράνος. Και ξέρεις πως είναι οι συζητήσεις μεταξύ τους. Δείχνουν έναν προβλεπόμενο και λένε "ρε τον φλωρο, πού πάει έτσι;;" etc

Παιδεία δεν υπάρχει, αστυνόμευση δεν υπάρχει... μεγάλα ρίσκα λαμβάνονται.
Αν δεν γίνει κάτι ώστε να επηρεαστεί ο νέος θετικά, δεν αλλάζουν εύκολα τα πράματα.

Ακόμα κι αν δεις την άλλη περίπτωση, δηλαδή αυτούς που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από έναν έφηβο, δεν έχουν κάποιον που οδηγά μοτό στο κοντινό περιβάλλον τους και αποφάσισαν να παρουν μηχανάκι για τον ΧΨΖ λόγο, από τη στιγμή που βλέπουν γύρω τους να κυκλοφορούν οι άλλοι χωρίς κράνος..δεν θα το πολυσκεφτουν.

Αν όλοι όσοι οδηγούσαν μηχανάκια στους δρόμους ήταν προβλεπέ τότε και οι νέοι αναβάτες θα θεωρούσαν τον εξοπλισμό τους αυτονόητο.

BLiTzER
03/10/2015, 18:55
Ακόμα κι αν δεις την άλλη περίπτωση, δηλαδή αυτούς που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από έναν έφηβο, δεν έχουν κάποιον που οδηγά μοτό στο κοντινό περιβάλλον τους και αποφάσισαν να παρουν μηχανάκι για τον ΧΨΖ λόγο, από τη στιγμή που βλέπουν γύρω τους να κυκλοφορούν οι άλλοι χωρίς κράνος..δεν θα το πολυσκεφτουν.

Μμμ συμφωνώ κάπως με τον σπυράκο. Θεωρώ ότι είναι, κυρίως, θέμα ατόμου. Κανένας στην οικογένειά μου δεν ασχολείται με μοτοσυκλέτες, σίγουρα δε διδάχτηκα το παραμικρό σχετικά, σε κανένα σχολείο ή σχολή και παρ'όλα αυτά έχω μια γκαρνταρόμπα από πανάκριβο εξοπλισμό, για όλες τις συνθήκες και 5 διαφορετικά κράνη. Και όλα αγοράστηκαν σιγά-σιγά, με δική μου πρωτοβουλία και κόπο. Κανείς δε με συμβούλευσε ποτέ, κανείς δε μου χάρισε τίποτα.

George_Sp
03/10/2015, 18:59
Μμμ συμφωνώ κάπως με τον σπυράκο. Θεωρώ ότι είναι, κυρίως, θέμα ατόμου. Κανένας στην οικογένειά μου δεν ασχολείται με μοτοσυκλέτες, σίγουρα δε διδάχτηκα το παραμικρό σχετικά, σε κανένα σχολείο ή σχολή και παρ'όλα αυτά έχω μια γκαρνταρόμπα από πανάκριβο εξοπλισμό, για όλες τις συνθήκες και 5 διαφορετικά κράνη. Και όλα αγοράστηκαν σιγά-σιγά, με δική μου πρωτοβουλία και κόπο. Κανείς δε με συμβούλευσε ποτέ, κανείς δε μου χάρισε τίποτα.

λίγο και από τα 2 θα έλεγα. για να αντιληφθείς από μόνος σου την ανάγκη να πάρεις εξοπλισμό λειτούργησαν άλλα κριτήρια και αξίες για το πως διδάχθηκες να ζεις από τους δικούς σου και τα ίδια κριτήρια και επιλογές πέρασαν και στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι του σε τι χρησιμεύει ο εξοπλισμός και γιατί τον φοράμε. Από μικρό δηλαδή οι δικοί σου σε έβαλαν στη λογική του να σκέφτεσαι και να λειτουργείς ώριμα σε διαφορετικούς τομείς. Μπράβο στο μπαμπά και στη μαμά :) :p