PDA

View Full Version : αναζήτηση scooter

spyrakos35
07/10/2015, 13:10
το λεπόν

φίλη φιλου θέλει να πάρει σκουτεράκι.....

ήθελε να πάρει τη vespa gts 250 καινούργια.....

η απάντησή μου στο φίλο ήταν η κλασσική "όχι γιατί τώρα πήρε το δίπλωμα, στατιστικά θα πέσει κάποια στιγμή και επιπλέον δεν έχει αβς"... του πρότεινα να δει κανα μεταχειρισμένο ή αν ντε και καλά θέλει καινούργιο, σε κάτι με αβς

μιας και είμαι άσχετος από τέτοια, και με ταβάνι τα 3200€ τι θα προτείνατε?

Χρήση αστική.

Ευχαριστώ

ggs
07/10/2015, 13:14
το λεπόν

η απάντησή μου στο φίλο ήταν η κλασσική "όχι γιατί τώρα πήρε το δίπλωμα, στατιστικά θα πέσει κάποια στιγμή και επιπλέον δεν έχει αβς"... του πρότεινα να δει κανα μεταχειρισμένο ή αν ντε και καλά θέλει καινούργιο, σε κάτι με αβς

Χρήση αστική.

Ευχαριστώ

ασε ρε τα "φιλη φιλου" και πες οτι θελεις να παρεις ντιγκυ για το σκαφος..:lol:

pcx και ενα ζευγαρι λαστιχα...

GFawkes
07/10/2015, 13:14
Vespa με ABS
Sh 150 ABS (νεο)
Kymco Downtown ABS

Ολα στα λεφτα που λες

George_Sp
07/10/2015, 13:24
Νομίζω οτι στα σκουτεροειδή το υποχρεωτικό abs μπήκε σχετικά πρόσφατα και σε μεταχειρισμένο δε θα υπάρχει πληθώρα.
Επίσης είτε πέσει με παλιότερο scooter με ή χωρίς abs, είτε με καινούριο η ζημιά δε θα έχει μεγάλη διαφορά. Scooter θα είναι σε όλες τις περιπτώσεις και τα πλαστικά θα κοστίσουν το ίδιο.

Από μένα μια ψήφος σε κουτάτο Honda SH150 ABS που βρίσκεται νομίζω μέσα στο budget.

Panos76
07/10/2015, 13:26
Vespa με ABS
Sh 150 ABS (νεο)
Kymco Downtown ABS

Ολα στα λεφτα που λες

Η βέσπα θα βαρέσει στροφαλομπιέλα

Το sh είναι πανάκριβο

Το kymco θα αρχίσει να σκορπάει σε 2 χρόνια.

Προτείνω μτχ οπωσδήποτε σε SH ή PCX, εσχάτως μου αρέσει κ το Νmax όπου με abs είναι στα 2.850.

spyrakos35
07/10/2015, 13:38
Vespa με ABS

ποια είναι αυτή?

Ζεύκας
07/10/2015, 13:56
http://www.car.gr/used-bikes/vespa.html?sort=pra&registration-to=&fs=1&exterior_color=&kteo=&engine_size-to=&variant=&gearbox_type=&engine_power-from=&significant_damage=&hi=&radius=&registration-from=&engine_size-from=&features=50&category=&engine_power-to=&offer_type=sale&mileage-from=&fuel_type=&modified=&st=&rg=&mileage-to=&price-to=&price-from=&postcode=

GFawkes
07/10/2015, 14:04
Με προλαβε ο Ζευκας!!
:beer:

ειναι και γερα τα μοτερ τους...

Panos76
07/10/2015, 14:05
Μου ήρθε φλασιά, αυτή (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6861174/) είναι πολύ καλού γνωστού - ψείρας - σχεδόν ολοκαίνουρια και θέλει ανταλλαγή με τίγρη 800άρη ή gs800.

Ξέρω, είναι εκτός στόχου αλλά αξίζει με κλειστά μάτια το συγκεκριμένο μτχ

spyrakos35
07/10/2015, 14:06
http://www.car.gr/used-bikes/vespa.html?sort=pra®istration-to=&fs=1&exterior_color=&kteo=&engine_size-to=&variant=&gearbox_type=&engine_power-from=&significant_damage=&hi=&radius=®istration-from=&engine_size-from=&features=50&category=&engine_power-to=&offer_type=sale&mileage-from=&fuel_type=&modified=&st=&rg=&mileage-to=&price-to=&price-from=&postcode=

ξεφεύγουν σε τιμή ρε μπάμπη αυτά

αυτό τι λέει, ξερει κανεις? (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6985894/)

Ζεύκας
07/10/2015, 14:08
κάτσε ρε μαν, μέχρι 3200 δε δίνει;

spyrakos35
07/10/2015, 14:10
κάτσε ρε μαν, μέχρι 3200 δε δίνει;

ναι, και αυτά που μου δείχνεις είναι (εκτός του πρώτου) απο 3400....

Ζεύκας
07/10/2015, 14:49
ναι γιατί άμα πας σε αυτόν που δίνει τη βέσπα 3400 και του κουνήσεις 60-65 πενηντάευρα δεν θα τα δεχτεί ε;

GFawkes
07/10/2015, 14:56
εκει και με 2500 ρε Σπυρακο...

βρισκεις...

αλλιως SH 150 νεο ή 3ετιας να εχει και abs

Τ

sniper
07/10/2015, 15:02
ναι γιατί άμα πας σε αυτόν που δίνει τη βέσπα 3400 και του κουνήσεις 60-65 πενηντάευρα δεν θα τα δεχτεί ε;

Μια στιγμή να πάω να σου αλλάξω το username σε GeroLadas.

Ζεύκας
07/10/2015, 15:25
το Shylock να είναι πιασμένο άραγε; χμμμ

Bob_o_mastoras
07/10/2015, 15:49
Pcx η SH.. Mε τη βεσπα απλα θα πεσει πιο συντομα.. :lol::cry:

Εν τω μεταξυ, υπαρχει 300αρα Vespa?? Τζιζας... :a7: Χαλαρα πιο επικινδυνη απο CR500 με 8 δοντια μεγαλυτερο γραναζι πισω..
Εκτος αν εχουν βελτιωσει τοσο την συμπεριφορα της...

byron
07/10/2015, 15:57
Ρίξε μια ματιά στο παραδίπλα -> http://scooternet.gr/news/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1/%CF%85%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%B7%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5r-150-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD/

Το Xenter κοίταζα κάποια στιγμή αλλά ήταν μικρό για την χρήση που θέλω. Στα + η ανάρτηση πίσω, στα - το πίσω ταμπούρο που το θεωρώ απαράδεκτό το 2015 και σε αυτά τα λεφτά. Κοίτα και το Suzuki...

Ta Honda είναι υπερτιμημένες πατάτες ΚΑΙ στα scooter. :smokin:

buckley
07/10/2015, 16:07
ασε ρε "καλέ μου" τα "φιλη φιλου" και πες οτι είσαι ντιγκυ-ντάγκας ..:lol:

πίσσα και πούπουλα καλέ...

Φιξτ ρε.

Bob_o_mastoras
07/10/2015, 16:10

sure... :a9:

byron
07/10/2015, 16:14
sure... :a9:

Ως κάτοχος μπορώ να έχω άποψη, ναι?

sniper
07/10/2015, 16:16
Ρίξε μια ματιά στο παραδίπλα -> http://scooternet.gr/news/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1/%CF%85%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%B7%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5r-150-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD/

Το Xenter κοίταζα κάποια στιγμή αλλά ήταν μικρό για την χρήση που θέλω. Στα + η ανάρτηση πίσω, στα - το πίσω ταμπούρο που το θεωρώ απαράδεκτό το 2015 και σε αυτά τα λεφτά. Κοίτα και το Suzuki...

Μλκ, τα σκούτερ και τ' αμάξια δεν σε πάνε ε;

Bob_o_mastoras
07/10/2015, 16:18

Εχεις SH και δεν εισαι ευχαριστημενος;;;; :uplate:

byron
07/10/2015, 16:21
Μλκ, τα σκούτερ και τ' αμάξια δεν σε πάνε ε;

Με το αμάξι δεν έχω παράπονο, εκτός του ότι ήταν εξωφρενικά ακριβό αλλά το πήρα μεταχ. 9 μηνών και γλύτωσα αρκετά.

Το SH δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και από που και ως που το δίνουν 5.500 το 300άρι με ΑΒS....

Με το που το πήρα πήγε για αλλαγή αμορτισέρ μπρος πίσω μιας και έβγαζε τρελό κοσκίνισμα στα πολλά του και βελτιώθηκε κατά 80%, ενώ οι βίδες τουλάχιστον της εξάτμισης είναι από τσίγκο γιατί στο πρώτο (κυριολεκτώ) σφίξιμο έγιναν όλες στρογγυλές. Ξεφτίλα για τόσο ακριβό μηχανάκι.

sniper
07/10/2015, 16:22
Με το αμάξι δεν έχω παράπονο, εκτός του ότι ήταν εξωφρενικά ακριβό αλλά το πήρα μεταχ. 9 μηνών και γλύτωσα αρκετά.

Το SH δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και από που και ως που το δίνουν 5.500 το 300άρι με ΑΒS....

Με το που το πήρα πήγε για αλλαγή αμορτισέρ μπρος πίσω μιας και έβγαζε τρελό κοσκίνισμα στα πολλά του και βελτιώθηκε κατά 80%, ενώ οι βίδες τουλάχιστον της εξάτμισης είναι από τσίγκο γιατί στο πρώτο (κυριολεκτώ) σφίξιμο έγιναν όλες στρογγυλές. Ξεφτίλα για τόσο ακριβό μηχανάκι.

Για το Fiat άχνα ε;

OK, επιστροφή στο θέμα μας.

byron
07/10/2015, 16:23
Εχεις SH και δεν εισαι ευχαριστημενος;;;; :uplate:

Από το κράτημα του όχι, καθόλου θα έλεγα. Και επειδή διάφορες εταιρίες βγάζουν σετάκι αναρτήσεις ειδικά για το SH, υποθέτω πως δεν είμαι ο μόνος περίεργος.

Sapadak
07/10/2015, 16:24
Από το κράτημα του όχι, καθόλου θα έλεγα. Και επειδή διάφορες εταιρίες βγάζουν σετάκι αναρτήσεις ειδικά για το SH, υποθέτω πως δεν είμαι ο μόνος περίεργος.

Παντως σαν συνεπιβάτης σε 150 SH, εκλασα μέντες

byron
07/10/2015, 16:24
Για το Fiat άχνα ε;

OK, επιστροφή στο θέμα μας.

Για το Fiat έγραψα αλλού την γνώμη μου.

Στο θέμα μας είμαστε, για scooter μιλάμε...

Bob_o_mastoras
07/10/2015, 16:39
5500 ειναι πολλα για σκουτερ. Σε αυτο συμφωνω.

Σετ αναρτησεων βγαινουν για ολες τις μοτο. Δεν εχει να λεει κατι οτι βγαινουν και για Sh.
Για τις βιδες δεν ξερω.. Κακιστο αν ειναι ετσι φυσικα.. Συμφωνω.

Στο 125 που εκανα αρκετα χλμ (λογω δουλειας) εμενα μου φαινοταν αρτιοτατο απο συμπεριφορα. Καλυτερο απο οσα σκουτερ εχω οδηγησει (και εχω οδηγησει πολλα). Στα 120 σταθερα πορεια, κουνημα 0, κοσκινισμα 0, ασαφεια 0. Εστριβε καλα, παταγε καλα στις στροφες και ειχε καλη ποιοτητα κυλησης.
Το 150 το καινουργιο που οδηγησα μια μερα εκτενως, απο φιλο, μου φανηκε επισης καλο και ισως ακομα καλυτερο απο το προηγουμενο 125.
Μειον του ο χωρος κατω απο τη σελα.
Και απο αξιοπιστια, οσοι το εχουν λενε τα καλυτερα.

Δεν το λεω επειδη ειναι Χοντα. Αλλα ειλικρινα αυτο το σκουτερ μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις.

leftos
07/10/2015, 16:59
δες και τα sym ειναι τα πιο αξιοπιστα εχουν μεταπωλητικη αξια μεγαλη και εχει σε ολες τις τιμες για ολα τα πορτοφολια.
gts300 abs νομιζω ειναι στα λεφτα της. Και ειναι χαμηλο για να παταει κατω και εχει και 28 αλογα για να ειναι ανετο σε ταξιδι.
Μετα κοιτα και kymco οπως ειπε πιο πανω downtown 300 abs το πιο γρηγορο 300 32 αλογα αλλα εχουν διαφορα χαζα μικροπροβληματα, ανορθωτες κ.α. αλλα πιθανον θα τα εχει φτιαξει ο προηγοουμενος. Βρισκεις στα λεφτα της τετοια φουλ. Εχει σελαρα και μπρος και πισω χωραει 2 full face απο κατω και αριστη καλυψη απο αερα βροχη.

panavour
07/10/2015, 17:25
το λεπόν

Χρήση αστική.

Ευχαριστώ

Φιλαρακι μια συμβουλη στον φιλο σου για να μην του βγει ξυνο το γλυκο.Να μην παρει πρωτο μηχανακι στο κοριτσι μεχρι να μαθει, κατι πανω απο 125 κυβικα και πανω απο 130 κιλα γιατι λογω υψους και αδυναμιας λογω φυλου και ασχετοσυνης λογω νεας οδηγου υπαρχει μεγαλη πιθανοτης να σαβουριασθει ασχημα. Καλυτερα να παρει ενα μκρο σκουτερ με σχετικα μικροτερες ροδες για να παταει καλα κα με τα δυο ποδια κατω με τα πελματα και οχι με τις μυτες.Νομιζω οτι το καλυτερο για την περισταση ειναι το HONDA PCX.:wave2::wave2:

bulmont
07/10/2015, 17:39
ασε ρε τα "φιλη φιλου" και πες οτι θελεις να παρεις ντιγκυ για το σκαφος..:lol:

pcx και ενα ζευγαρι λαστιχα...

Φιξτ ρε.

Εξήγησέ τους ρε θαλασσόλυκε τι είναι το ''τίγκυ''
γιατί άρχισαν οι παρανοήσεις.............................

byron
07/10/2015, 19:52
5500 ειναι πολλα για σκουτερ. Σε αυτο συμφωνω.

Σετ αναρτησεων βγαινουν για ολες τις μοτο. Δεν εχει να λεει κατι οτι βγαινουν και για Sh.
Για τις βιδες δεν ξερω.. Κακιστο αν ειναι ετσι φυσικα.. Συμφωνω.

Στο 125 που εκανα αρκετα χλμ (λογω δουλειας) εμενα μου φαινοταν αρτιοτατο απο συμπεριφορα. Καλυτερο απο οσα σκουτερ εχω οδηγησει (και εχω οδηγησει πολλα). Στα 120 σταθερα πορεια, κουνημα 0, κοσκινισμα 0, ασαφεια 0. Εστριβε καλα, παταγε καλα στις στροφες και ειχε καλη ποιοτητα κυλησης.
Το 150 το καινουργιο που οδηγησα μια μερα εκτενως, απο φιλο, μου φανηκε επισης καλο και ισως ακομα καλυτερο απο το προηγουμενο 125.
Μειον του ο χωρος κατω απο τη σελα.
Και απο αξιοπιστια, οσοι το εχουν λενε τα καλυτερα.

Δεν το λεω επειδη ειναι Χοντα. Αλλα ειλικρινα αυτο το σκουτερ μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις.

Τεσπα, δεν λέω οτι είναι κακό scooter. Απλά, για την τιμή του, περιμένεις να μην ασχολείσαι με τέτοια θέματα. Δεν λέω πως έπρεπε να είχε ohlins, απλά το μπροστινό του πχ θέλει άλλα ελατήρια (οκ) και αποστάτες για να λειτουργήσει σωστά.
Όταν λέω οτι προσφέρουν, προφανώς δεν εννοω τα προιόντα που έτσι κι αλλιώς βγάζουν οι εταιρίες ως aftermarket, αλλά για κιτ βελτίωσης ακόμα και από τον K-Shock στην Ελλάδα.

GFawkes
08/10/2015, 09:19
Eχοντας περασει απο τα χερια μου και Piaggio & Honda SH 300 θα ελεγα τα εξης¨

Και τα δυο εχουν αξιοπιστα μοτερ, με λιγα εως καθολου προβληματα
(ναι-καθολου προβληματα αν κανεις τα σερβις στην ωρα τους και δεν βαρας κοφτες κρυο κλπ)
[76.000 το πιατζιο-μονο αναλωσιμα-40.000 το χοντα το ιδιο)

Η διαφορα ειναι οτι το μοτερ στο χοντα ειναι σχεδον "αξεπεραστο" στην βελουδινη και ησυχη λειτουργια του...
η μεταδοση εξαιρετικη και εξισου ησυχη, αναρτησεις ...χμ...μετριες προς μαλακες για εναν (βαρυ!!) ή δυο επιβατες.
Φρενα εξαιρετικα (αβς) και αμεσα, κρατημα μετριο ειδικα σε ανοιχτες καμπες και ανω των 130-140-πανακριβα αναλωσιμα

Πιατζιο 250-300
Διχως να χαλαει ή να βγαζει ζημιες, ειναι πιο φασαριοζικο και λιγοτερο δυνατο (οχι πολυ) το μοτερ-μεταδοση.
Φρενα πολυ καλα, αλλα το μπροστινο ειναι ρυθμισμενο για αγχαρειους, με "λιγο" αρχικο δαγκωμα.
Εξαιρετικο κρατημα ως την τελικη του...στροφες και 140+ ακλονητο σχεδον σαν μεγαλη μηχανη.
Φτηνα αναλωσιμα-σερβις (ιμαντας 20€-χοντα 70!!κλπ)

noodles
08/10/2015, 09:43
piaggio beverly και honda sh ειναι τα σκουτερ που ψαχνει η φιλη. το ποσα κυβικα ειναι αναλογο με τα χρηματα που θελει να διαθεσει.:)

Ichigo
08/10/2015, 09:46
Σπυράκο piaggio απλά! Και ποιο φινετσάτο ειναι και ποιο δυνατό και μαζεμενο. ότι χαζοθέματα έχουν προκύψει έχουν λυθεί και για μενα ειναι τα ποιο ολοκληρωμενα σκουτερ. το sh ειναι ενα κακασχημο μεγαλόσωμο παπι και δεν ξέρω αν η Honda στο 300ρι έχει βρει για ποιο λόγο ξαφνικά σβήνει λίγο πριν αποσυμπλέξει ο κινητήρας κατά την επίβραδυνση :smokin:

Κοντά σε αυτά τα λ7 βλέπω να παίζουν και 350ρια

(http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=&make=278&variant=350&price-from=&price-to=&registration-from=&registration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=pra&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=&offer_type=sale)

spyrakos35
08/10/2015, 09:51
παίδες, ευχαριστώ για τις απαντήσεις

έχω δώσει το λινκ στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να παρακολουθούν οι ίδιοι την εξελιξη της συζήτησης (μην αρχίσετε το τρολάρισμα τώρα, ναι?) οπότε μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε τις απόψεις σας....

GFawkes
08/10/2015, 09:56
παίδες, ευχαριστώ για τις απαντήσεις

έχω δώσει το λινκ στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να παρακολουθούν οι ίδιοι την εξελιξη της συζήτησης (μην αρχίσετε το τρολάρισμα τώρα, ναι?) οπότε μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε τις απόψεις σας....

Να βαλουν φωτο με μπικινι πες στους ....ενδιαφερόμενους!!!

byron
08/10/2015, 10:12
και δεν ξέρω αν η Honda στο 300ρι έχει βρει για ποιο λόγο ξαφνικά σβήνει λίγο πριν αποσυμπλέξει ο κινητήρας κατά την επίβραδυνση :smokin:

Tragic και άκρως επικίνδυνο καθώς πρέπει να ακινητοποιηθεί το μηχανάκι για να βάλεις μπροστά !!!
Τους λίγους μήνες που το έχω, μου το έκανε 2 φορές εν κινήσει (παφ και έσβυνε) και λογικά δεν θα έτρεχε τίποτα μιας και σβησίματα γίνονται σε όλα τα μηχανάκια. Το ηλίθιο σύστημα της Honda σε υποχρεώνει να σταματήσεις το μηχανάκι για να μπορέσει να μιζάρει, καθώς παίρνει μόνο με το πίσω φρένο πατημένο τέρμα. Διπλή ασφάλεια my ass, γιατί άντε να βγεις ρολαριστός στην άκρη μέχρι να ξαναπάρει.

Μου είπε ο μηχανικός μου οτι καταργείται αυτη η διπλή ασφάλεια στο φρένο, και μπορεί να μιζάρει απλά τσιμπώντας τη μανέτα. Όπως όλα τα scooter δηλαδή...Ημαρτον. :moutza:

Bob_o_mastoras
08/10/2015, 10:23
Tragic και άκρως επικίνδυνο καθώς πρέπει να ακινητοποιηθεί το μηχανάκι για να βάλεις μπροστά !!!
Τους λίγους μήνες που το έχω, μου το έκανε 2 φορές εν κινήσει (παφ και έσβυνε) και λογικά δεν θα έτρεχε τίποτα μιας και σβησίματα γίνονται σε όλα τα μηχανάκια. Το ηλίθιο σύστημα της Honda σε υποχρεώνει να σταματήσεις το μηχανάκι για να μπορέσει να μιζάρει, καθώς παίρνει μόνο με το πίσω φρένο πατημένο τέρμα. Διπλή ασφάλεια my ass, γιατί άντε να βγεις ρολαριστός στην άκρη μέχρι να ξαναπάρει.

Μου είπε ο μηχανικός μου οτι καταργείται αυτη η διπλή ασφάλεια στο φρένο, και μπορεί να μιζάρει απλά τσιμπώντας τη μανέτα. Όπως όλα τα scooter δηλαδή...Ημαρτον. :moutza:

Nαι, αυτο ειναι μεγαλο fail! Το ειχα ξεχασει..;)
Στο 125 δεν το εκανε αλλα θυμαμαι στο 150αρι το καινουργιο με τα startstopια και τις μλκς επρεπε να πατας το πισω φρενο σαν να μην υπαρχει αυριο για να μιζαρει. Ακρως εκνευριστικο! Στην αρχη νομιζα εχει θεμα.
Βεβαια δεν μου εκανε σβησιματα..

noodles
08/10/2015, 10:46
Να βαλουν φωτο με μπικινι πες στους ....ενδιαφερόμενους!!!

η κοπελα να βαλει (για να δουμε και τι μηχανακι της ταιριαζει αναλογα με το σωματοτυπο), για το φιλο δεν ενδιαφερομαι.:lol:

GFawkes
08/10/2015, 11:02
η κοπελα να βαλει (για να δουμε και τι μηχανακι της ταιριαζει αναλογα με το σωματοτυπο), για το φιλο δεν ενδιαφερομαι.:lol:

o φιλος με νουμερο 35 θα βαλει φωτο την χαιτη του!!!
:lol:

Dimos35
08/10/2015, 12:06
Προχθές πήγα στη Yamaha και είδα το Nmax 125 που με ενδιαφέρει καθώς μετά από 9 χρόνια συμβίωσης και πάνω από 100.000 χλμ με το SH150 κρίνεται πλέον ασύμφορο (αναρτήσεις σώβρακο, τριγμοί και διάφορα προβλήματα μικρά ή μεγαλύτερα που με κάνουν και βάζω συχνά το χέρι στην τσέπη).
Συμφωνώ με τον Byron ότι τα scooter της Honda είναι πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν και για αυτό το λόγο κοιτάζω κάτι άλλο. Όχι ότι μετάνιωσα για την αγορά του, αλλά από τότε που το πήρα το οικογενειακό μου εισόδημα έχει μειωθεί στο μισό.

Βέβαια τα δικά μου κριτήρια είναι μόνο οικονομικά και ίσως αυτή η απάντηση να είναι παντελώς άχρηστη αλλά εγώ θα την γράψω.
Για το Nmax 125. Για κάποιο λόγο μου αρέσει πολύ εμφανησιακά. Πιο όμορφο από το pcx (υποκειμενικό). Πολύ ελαφρύ όπως το έπιασα. Καλός αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα. Κατανάλωση 2,6-2,8 lt/100km (πραγματική) όπως λένε και για μένα που κάνω 12.000 χλμ το χρόνο είναι πολύ σημαντικό αυτό. Για την μειωμένη ιπποδύναμη (12hp) αδιαφορώ (κωλόγερος alert).

Αυτό που δε γνωρίζω είναι η αξιοπιστία του στο χρόνο καθώς είναι πολύ καινούριο μοντέλο, αλλά δε βαριέσαι, Yamaha είναι τι θα πάθει; Οπότε μάλλον εκεί καταλήγω. :beer:

Panos76
08/10/2015, 12:13
αλλά από τότε που το πήρα το οικογενειακό μου εισόδημα έχει μειωθεί στο μισό.

Νόμιζα ότι ήμουν ο μοναδικός κάτοχος σκούτερ στην Ελλάδα που είχε κάνει τέτοια διαπίστωση. Είτε σε Ιαπωνικό είτε σε Ιταλικό.

Σκεφτόμουν ή πολύ άτυχος ήμουν ή πολύ μλκας. Ό,τι και να ισχύει, σκούτερ ΔΕΝ ξαναπαίρνω (αν κ τα λιμπίζομαι).

Στο δια ταύτα, το n max το προτείνω και εγώ γιατί είναι όμορφο κ φρεσκαδούρα. Τρέμω μόνο με την τεχνολογία του μην αρχίσει τα κόλπα και κυρίως το σέρβις τους, για το οποίο δεν έχω καμία εμπιστοσύνη και σε κανέναν.

Dimos35
08/10/2015, 12:16
Νόμιζα ότι ήμουν ο μοναδικός κάτοχος σκούτερ στην Ελλάδα που είχε κάνει τέτοια διαπίστωση. Είτε σε Ιαπωνικό είτε σε Ιταλικό.

Σκεφτόμουν ή πολύ άτυχος ήμουν ή πολύ μλκας. Ό,τι και να ισχύει, σκούτερ ΔΕΝ ξαναπαίρνω (αν κ τα λιμπίζομαι).

Στο δια ταύτα, το n max το προτείνω και εγώ γιατί είναι όμορφο κ φρεσκαδούρα. Τρέμω μόνο με την τεχνολογία του μην αρχίσει τα κόλπα και κυρίως το σέρβις τους, για το οποίο δεν έχω καμία εμπιστοσύνη και σε κανέναν.

Όχι φίλε μου, μάλλον κατάλαβες λάθος. Μια χαρά ήταν το σκούτερ. Το εισόδημα μειώθηκε επειδή είναι 2 χρόνια άνεργη η γυναίκα μου. :beer:

Panos76
08/10/2015, 12:16
Οκ, άρα πράγματι είμαι ο μοναδικός τότε. :lol: :cry:

byron
08/10/2015, 13:02
Για το Nmax 125. Για κάποιο λόγο μου αρέσει πολύ εμφανησιακά. Πιο όμορφο από το pcx (υποκειμενικό). Πολύ ελαφρύ όπως το έπιασα. Καλός αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα. Κατανάλωση 2,6-2,8 lt/100km (πραγματική) όπως λένε και για μένα που κάνω 12.000 χλμ το χρόνο είναι πολύ σημαντικό αυτό. Για την μειωμένη ιπποδύναμη (12hp) αδιαφορώ (κωλόγερος alert).

Μια χαρά το βλέπω, και με απίστευτη κατανάλωση. Οι 12 ίπποι είναι υπεραρκετοί για τα κιλά του και τα κυβικά του, απλά οι 13ρηδες με χαλάνε λίγο. Τιμή?

Edit. 2890€ το είδα.

Dimos35
08/10/2015, 13:20
Μια χαρά το βλέπω, και με απίστευτη κατανάλωση. Οι 12 ίπποι είναι υπεραρκετοί για τα κιλά του και τα κυβικά του, απλά οι 13ρηδες με χαλάνε λίγο. Τιμή?

Edit. 2890€ το είδα.
Σωστά 2.890 αλλά με διάθεση για παζάρι στη Θηβών που το είδα. π.χ. δέχεται 6 ή και παραπάνω άτοκες δόσεις σε πιστωτική το μισό ποσό αν δώσεις τα υπόλοιπα μετρητά. Επίσης έχεις ABS standard. Θεωρώ τίμια την κοστολόγηση της Yamaha.

spyrakos35
08/10/2015, 13:31
Το ψυγειο εκει που ειναι ομως;

byron
08/10/2015, 13:38

Εδώ γΚοτΖαμ Honda έβγαλε τα VTR και VFR με τα ψυγεία στο πλάϊ...στο scooter σε πέιραξε ρε γκρινιάρη?

Δεν νομίζω να έχει θέμα εκεί που είναι πάντως.

Dimos35
08/10/2015, 13:39
Ιδέα δεν έχω. Είναι σε λάθος μέρος δηλαδή και θα πρέπει να με αποσχολήσει;
edit: Τώρα είδα ότι είναι στο πλάι.

spyrakos35
08/10/2015, 13:41
Εδώ γΚοτΖαμ Honda έβγαλε τα VTR και VFR με τα ψυγεία στο πλάϊ...στο scooter σε πέιραξε ρε γκρινιάρη?

Δεν νομίζω να έχει θέμα εκεί που είναι πάντως.

μπα? τώρα είναι καλή η χόνδα???

byron
08/10/2015, 13:46
μπα? τώρα είναι καλή η χόνδα???

Δεν μπορείς να διακρίνεις την λεπτή ειρωνία μου δλδ...?:D

Η μαμά Χούντα, επειδή βάζει πάνω από όλα την ασφάλεια των αναβατών (βλέπε SH-300 εκκίνηση παραπάνω) έβαλε τα ψυγεία στο πλάι του σκελετού, έτσι ώστε ΜΕΤΑ την πτώση που θα πάει να φύγει ο αναβάτης (καταφανώς σε κατάσταση σοκ και με κίνδυνο να ξαναπέσει), να μην μπορεί να πάει πουθενά καθώς θα έχουν σπάσει τα ψυγεία, θα πάρει τα @@ του, και θα περιμένει την οδική.

Ποϊτάνα Hounda πόσο μποροστά είσαι ρπμ...

Bob_o_mastoras
08/10/2015, 13:47
Mην παρετε σκουτερ με 13αρηδες.. Πολυ ασταθες για τους δρομους μας..
Υπαρχουν πολλες επιλογες σε 16αρηδες στα 125cc με καλα λεφτα.

Bob_o_mastoras
08/10/2015, 13:49
Δεν μπορείς να διακρίνεις την λεπτή ειρωνία μου δλδ...?:D

Η μαμά Χούντα, επειδή βάζει πάνω από όλα την ασφάλεια των αναβατών (βλέπε SH-300 εκκίνηση παραπάνω) έβαλε τα ψυγεία στο πλάι του σκελετού, έτσι ώστε ΜΕΤΑ την πτώση που θα πάει να φύγει ο αναβάτης (καταφανώς σε κατάσταση σοκ και με κίνδυνο να ξαναπέσει), να μην μπορεί να πάει πουθενά καθώς θα έχουν σπάσει τα ψυγεία, θα πάρει τα @@ του, και θα περιμένει την οδική.

Ποϊτάνα Hounda πόσο μποροστά είσαι ρπμ...

Ετσι ειναι φιλε..
Η μαμα Honda σας αγαπαει και σας προσεχει και ας την κραζετε... :D

p@nos
14/10/2015, 11:53
τι αναρτησεις εβαλες byron και ποσο σου πηγαν?

byron
14/10/2015, 12:52
τι αναρτησεις εβαλες byron και ποσο σου πηγαν?

Από το Κ-Shock ένα σετ 150€ πίσω και 90€ νομίζω τα μπροστινά (ελατήρια με λάδια και αντάπτορες). Βελτιώθηκε πάρα πολύ το κούνημα που βγάζει στα 130+ (και δεν κρατιέται στην τελική του)

stefanos
14/10/2015, 16:37
Από το Κ-Shock ένα σετ 150€ πίσω και 90€ νομίζω τα μπροστινά (ελατήρια με λάδια και αντάπτορες). Βελτιώθηκε πάρα πολύ το κούνημα που βγάζει στα 130+ (και δεν κρατιέται στην τελική του)

Κούνημα στα 130 δεν είναι φυσιολογικό για το μηχανάκι και καλό είναι να το ψάξεις περισσότερο. (εγώ θα άρχιζα από τα περίεργα σινεμπλόκ της εδρασης ψαλιδιού-κινητήρα)

byron
14/10/2015, 16:39
Κούνημα στα 130 δεν είναι φυσιολογικό για το μηχανάκι και καλό είναι να το ψάξεις περισσότερο. (εγώ θα άρχιζα από τα περίεργα σινεμπλόκ της εδρασης ψαλιδιού-κινητήρα)

Οκ Στέφανε, θα το ψάξω. Αν και δεν είναι χαρακτηριστικό του δικού μου μόνο.

Ichigo
14/10/2015, 16:48
Οκ Στέφανε, θα το ψάξω. Αν και δεν είναι χαρακτηριστικό του δικού μου μόνο.

Γιαπωνεζικα λεμεεε :smokin:
Ρε παρε το 350 και στείλε στο διαλο τη σκοτωστρα να βρεις την υγειά σου :D

gior-gos
14/10/2015, 20:21
Βελτιώθηκε πάρα πολύ το κούνημα που βγάζει στα 130+ (και δεν κρατιέται στην τελική του)

Εγω θυμαμαι το sh300 που αν αφηνες το τιμονι γυρω στα 60 - 80 δημιουργουνταν μια ταλαντωση - συντονισμος - συνεχως αυξανομενος (στο τιμονι μόνο· οχι στη ροδα). Μετα απο λιγο βεβαια που η ταλαντωση γινοταν εντονη αναγκαζοσουν να πιασεις το τιμονι και η ταλαντωση σταματουσε αμεσως. Το ιδιο ακριβως φαινομενο εχω παρατηρησει και σε beverly 250 αλλά εχω ακουσει οτι συμβαινει και σε άλλα σκουτερακια. Ειτε με μπαγκαζιερα ειτε χωρις. Δεν μπορω να πω παντως οτι ηταν κατι τραγικο. Στο sh300 το φαινομενο αυτο παρουσιαζοταν μόνο στα 60 - 80 km/h. Στην τελικη του (140+) ηταν σταθεροτατο. Και ειχε και στριψιματακι (νταξ, οχι στην τελικη του :D· γενικως). Δεν ειχε καθολου - μα καθολου - ανεση (οσον αφορα τις αναρτησεις).

byron
14/10/2015, 21:36
Εγω θυμαμαι το sh300 που αν αφηνες το τιμονι γυρω στα 60 - 80 δημιουργουνταν μια ταλαντωση - συντονισμος - συνεχως αυξανομενος (στο τιμονι μόνο· οχι στη ροδα). Μετα απο λιγο βεβαια που η ταλαντωση γινοταν εντονη αναγκαζοσουν να πιασεις το τιμονι και η ταλαντωση σταματουσε αμεσως. Το ιδιο ακριβως φαινομενο εχω παρατηρησει και σε beverly 250 αλλά εχω ακουσει οτι συμβαινει και σε άλλα σκουτερακια. Ειτε με μπαγκαζιερα ειτε χωρις. Δεν μπορω να πω παντως οτι ηταν κατι τραγικο. Στο sh300 το φαινομενο αυτο παρουσιαζοταν μόνο στα 60 - 80 km/h. Στην τελικη του (140+) ηταν σταθεροτατο. Και ειχε και στριψιματακι (νταξ, οχι στην τελικη του :D· γενικως). Δεν ειχε καθολου - μα καθολου - ανεση (οσον αφορα τις αναρτησεις).

Εχει στρώσει πάρα πολύ μετά την αλλαγή των αναρτήσεων, έγινε πιο σκληρό βέβαια και δεν με τρελλαίνει κιόλας. Αλλά δεν είχα επιλογή, μιας και ένα μεγάλο μέρος των χλμ που κάνω καθημερινά, είναι σε παραλιακή, Συγγρού κλπ.

stefanos
14/10/2015, 22:24
Εγω θυμαμαι το sh300 που αν αφηνες το τιμονι γυρω στα 60 - 80 δημιουργουνταν μια ταλαντωση - συντονισμος - συνεχως αυξανομενος

Σωστός και γίνεται χειρότερο αν χάσει λίγο πίεση το λάστιχο,
και το πιαστράκι για τις σακούλες στην ποδιά σπάει με το καλημέρα.:(

teogtp
14/10/2015, 23:45
Αυτη την ταλαντωση εχει βγαλει το Xmax μου, εδω και λιγο καιρο..........
Μαλλον για ρουλεμαν τιμονιου το κοβω.

gior-gos
15/10/2015, 11:48

Η ταλαντωση στο sh γινοταν απ την αρχη, απο καινουργιο. Δεν παρουσιαστηκε στην πορεια.

Απο την άλλη, οι παρενεργειες των φθαρμενων ρουλεμαν τιμονιου ειναι άλλες· οχι κοσκινισμα στο τιμονι.

Μη τ αλλάξεις τσαμπα.. ;)

byron
15/10/2015, 11:52

Μουράβια το πέρασες στα 20.000?

Βγάζει ταλάντωση απ΄τη στρειδώνα που κολλάει στη ποδιά.

teogtp
15/10/2015, 13:36
Ειχα ενα θεμα με τα ρουλεμαν απο την αρχη.
Οποτε το μυαλο μου παει εκει.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι και ενα Xcity που ειχα δοκιμασει παλια ειχε το ιδιο προβλημα.

leftos
16/10/2015, 09:14
Γενικα τα σκουτερ των 200 300 εχουν τετοια θεματα. Με καινουργια ελαστικα ψιλοχανονται αλλα μετα απο λιγες χιλιαδες χλμ επανερχονται.
Σε συμ εχουν πει οτι ειναι κατασκευαστικο λαθος. Περιεργο μου φαινεται να μην μπορουν να το διορθωσουν και να το κανουν και αλλες εταιριες και πιστευω οτι οφειλεται καπου αλλου.

nikonian
16/10/2015, 09:53
Μια και μιλάμε για νέα αναβάτη οι 16΄΄ τροχοί είναι μονόδρομος.
Πριν από δυο μήνες πήρα κούτα το SYM citycom 300i cbs, στα 3.300 ευρά
Λένε ότι είναι απ'τα πιο γερά σκούτερ. Δεν κουνάει καθόλου μέχρι τα 140 της τελικής, έχει καλούς χώρους, είναι οικονομικό, όλα κομπλέ.
Το ερώτημα είναι : "Το φτάνει η κοπέλα, ή θα χαροπαλεύει;"
Αν δεν το φτάνει , SH 150 δαγκωτό.

gior-gos
16/10/2015, 12:33
Το ερώτημα είναι : "Το φτάνει η κοπέλα, ή θα χαροπαλεύει;"

Δεν θα εχει κανενα προβλημα :)

TheSinnest
16/10/2015, 13:08
Honda pcx 125-150 με συνδιαστική πέδηση πιστευω πως θα ήταν κουτί.Δεν πεταει κώλους στο φρενάρισμα,ξεχνας να πατήσεις το αριστερό;Δεν έγινε κατι πιάνει και με το δεξί μπρος πίσω.Εχει γεμίσει ο τόπος με αναβάτες γένους θηλυκού με το συγκεκριμένο αυτόματο.Το έχω και εγώ και ειμαι υπερευχαριστημένος για την χρήση που το έχω.Χωράει ενα κρανάκι απο κάτω + αλλα μικρα καλούδια.Εάν το αποφασίσει τελικα,ούτε λεπτό με τα εργοστασιακά λάστιχα!

kosni
17/10/2015, 23:41
Ρε παιδια, το sh300 τι καταναλωση σας βγαζει;

byron
18/10/2015, 00:30
Ρε παιδια, το sh300 τι καταναλωση σας βγαζει;

4.1-4.2/100