View Full Version : Kawasaki KLX 650R '01
kostakis klx
22/10/2015, 14:08
Καλησπέρα και από μένα,
Πήρα και γω ένα KLX 650r πρόσφατα και ποστάρω για να γνωριστούμε και για να κουβεντιάσυμε με άτομα που έχουν το KLX και όχι μόνο.
Γενικά είναι σε καλή κατάσταση εγώ είμαι το 3ο χέρι και τους προκάτοχους τους ξέρω, το μηχανάκι είναι καλά δουλεμένο απλά έχει κάποιες φυσιολογικές φθορές όπως, τσιμουχάκια βαλβίδων και ελατίρια πιστονιού ίσως [γιατί τσιμπάει λάδια], φελά και σκληρά ελατίρια στην καμπάνα και ρύθμισμα η καδένα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Αθήνα και θέλω να τις κάνω αυτές της δουλειές αλλά δεν ξέρω σε ποιόν μάστορα να πάω. Επίσης δεν ξέρω που θα μπορούσα να βρω ανταλακτικά όπως ντίζα κοντέρ, ντίζα αέρα, μανέτες, τα μανίσια αυτοκόλλητα ίσως, αυτά για την ώρα :smokin:
Δεκτές όλες οι συμβουλές και οι προτάσεις, καλός σας βρήκα !
:beer:
Bob_o_mastoras
22/10/2015, 14:28
Ωραιο μηχανακι!! Καλοριζικο!! :beer:
Motard ή enduro;; Το μανιβελατο ειναι;;
Για ανταλακτικα ψαξε στο car.gr
kostakis klx
22/10/2015, 15:08
Ευχαριστώ φίλε,
ναι το μανιβελάτο είναι και είναι εντούρο, δεν ψήνομαι να το κάνω μοτάρτ για την ώρα τουλάχιστον.
Στο car που λες ψάχνω συχνά αλλά δεν έχω βρει κάτι για την ώρα..
Τώρα για τα αυτοκόλλητα φαντάζομαι ότι μπορεί να τα βρω σε κανα σκονισμένο ράφι ξεχασμένα ή απ το ιντερνετ σε τιμές απλησίαστες :look:
Φιλε αμα θελεις να κανεις μοτερικες δουλειες σε ανθρωπο που ξερει καλα και σε καλες τιμες πηγαινε στο μοτοRevolutuon στο πειραια... ειναι θηβων και 25ης μαρτιου... googlare το να βρεις το τηλ του.. ρωτα τον περιπου ποσα θελει κτλ...
Bob_o_mastoras
22/10/2015, 15:22
Ευχαριστώ φίλε,
ναι το μανιβελάτο είναι και είναι εντούρο, δεν ψήνομαι να το κάνω μοτάρτ για την ώρα τουλάχιστον.
Στο car που λες ψάχνω συχνά αλλά δεν έχω βρει κάτι για την ώρα..
Τώρα για τα αυτοκόλλητα φαντάζομαι ότι μπορεί να τα βρω σε κανα σκονισμένο ράφι ξεχασμένα ή απ το ιντερνετ σε τιμές απλησίαστες :look:
Aυτοκολλητα μπορεις να παρεις τα ΟΕΜ απο την αντιπροσωπια σε τσιμπημενη τιμη βεβαια. Αλλα υπαρχουν και διαφορα αφτερ καλυτερα (factory fx πχ κλπ). Τσεκαρε το ebay ή τη σελιδα τους.. Με 100 € παιρνεις ολοκληρο κουστουμι fx. Eιχα δει ενα KLX που τα φορουσε και ηταν πολυ ομορφο!
Ειναι και στο φορουμ δυο παιδια, νομιζω, που φτιαχνουν αυτοκολλητα.
Για τις ντιζες κλπ αν δεν υπαρχουν κομμενα προς πωληση στο car πας για αντιπροσωπια. Καλυτερα. Δεν ειναι ακριβες.
Μανετες μπορεις να βρεις παντου αφτερ μαρκετ.
Επειδη ειδα οτι δεν εχει το τηλ του στο ιντερνετ ειναι 2121041708 Μηνάς
Καλα ξεμπερδεματα
Λευκάδιος
22/10/2015, 16:44
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλορίζικο το εργαλείο.Παλαιότερα είχα το μιζάτο 650 και τον τελευταίο καιρό το R τριγυρνάει συνεχώς στο μυαλό μου.Αυτη την στιγμή όμως έχω κάποιες άλλες προτεραιότητες και το παγώνω.
Τα KLX είχαν κάποια κοινά ανταλλακτικά με τα περισσότερο διαδεδομένα KLR650.Με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι οι ντίζες κοντέρ,τσοκ,γκαζιού είναι κοινές με διαφορά στις τιμές του(αυτό γίνεται και σε άλλες εταιρείες).Πολύ πιθανό και τα τσιμουχάκια των βαλβίδων να είναι ίδια.
KLX650R 1999 http://www.cmsnl.com/kawasaki-1999-d4-klx650_model12469/partslist/F2540.html#results
KLR650 1999 http://www.cmsnl.com/kawasaki-1999-c5-kl650_model12414/partslist/F2540.html#results
Το καλύτερο είναι να πας στην τεομοτο με την άδεια και να επιβεβαιώσεις τα παραπάνω,θα σου πουν και τιμές για τα αυτοκόλλητα.
Βάλε και καμιά φωτο :wave2:
Για συνεργείο αρκετοί Καβασάκηδες προτιμούν το εξουσιοδοτημένο στο Σταθμό Λαρίσης.
amyroukai
22/10/2015, 17:51
Καλοτάξιδο/καλόβολτο
Τρομερό μηχανάκι, καλύτερο και από το XR600R, δεν πήγε πολύ καλά όμως λογω θεμάτων αξιοπιστίας (?).
Αμα δουλεύει καλά μην πειράξεις τίποτα, άλλαζε μόνο λάδια κάθε 4000 το πολύ (100% συνθετικά για κρος) και φίλτρο λαδιού. έλεγχε τα διακενα στις βαλβιδες κάθε 5000 χλμ και όταν κάνεις τον πρώτο έλεγχο ρίξε και μια ματιά στην καδένα πιθανόν να θέλει αλλαγή) Τα πιρούνια και αμορτισέρ είναι αθάνατα σε αυτά τα μηχανάκια.
κάνε και ένα καλό καθάρισμα σε όλες τις φίσες και καλωδιώσεις με αντισκωριακό.
καλορίζικο και πάντα όρθιος!
kostakis klx
23/10/2015, 12:49
Ευχαριστώ παιδιά,
Λεθκάδιος πολύ σωστό αυτό που λες για τα ανταλλακτικά ! η τεομοτο που είναι; δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται.
Για τα αυτοκόλλητα που κοίταξα τα μανίσια στο ίντερνετ βγαίνουν όλο το σετ γύρο στα 6-7 κατοστάρικα! :uplate:, στο ebay δεν υπάρχει τίποτα δυστυχώς, που μπορώ να δω την δουλειά των παιδιών που λες γιατί άμα είναι απλός τυπωμένα αυτοκόλλητα νομίζω δεν αξίζει τον κόπο.
Φίλε duke τσιμουχάκια ίσως και πιστόνι ή ελατήρια πιστονιού, φελά, και καδένα είναι σίγουρες δουλειές που θα γίνουν άμεσα, η καδένα έχει αρχίσει και ακούγετε..
απο λάδια μια φορά του έβαλα bel ray και αυτά θα συνεχίσω να βάζω
Bob_o_mastoras
23/10/2015, 13:47
Η Τεομοτο ειναι η επισημη αντιπροσωπια. Τα κεντρικα ειναι καπου στον Κηφισο στο Αιγαλεω αλλα εχει και συνεργατες μεσα στην Αθηνα.
Τσεκαρε το site.
Το μοτερ ειναι παλαιας κοπης. Ενα καλο semi-synthetic θελει και συχνες αλλαγες. Ειχα διαβασει καποτε το manual και τα διαστηματα αλλαγων ηταν πολυ συχνοτερα απο αυτα που λεει ο Duke νομιζω.
Υπαρχει το manual για download στο ιντερνετ. Googlaρε το να δεις ακριβως..
Aυτοκολλητα βλεπω οτι ο factory effex δεν βγαζει πλεον για KLX650.. Εχει για KXF αλλα θα θελουν κοπτοραπτικη για να ταιριαξουν στο τεποζιτο και τα πλαϊνα του..
Λευκάδιος
23/10/2015, 14:40
Τα αυτοκόλλητα γενικά είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν σε πλαστικό ντεπόζιτο για καιρό,ίσως αυτά που έχουν μικρές τρύπες(ή τα γνήσια) να αντέχουν περισσότερο.
Το δικό σου όπως λες είναι του 2001 επομένως κάποιο μέρος απο τα αυτοκολλητα κολλαει στο ντεπόζιτο.
2001
343360
Τα μοντέλα των προηγούμενων χρόνων είχαν αυτοκόλλητα μόνο στα πλαινά καπάκια του ντεπόζιτου,επομένως μπορείς να φτιάξεις παρόμοια(ή custom) στην Ελλάδα
πχ
343361
Σε περίπτωση που παραγγείλεις αυτοκόλλητα απο εξωτερικό πρόσεξε το εξής.Τα πρώτα 2-3 χρόνια που κυκλοφόρησε το R είχε μικρότερο ντεπόζιτο και άλλης σχεδιασης πλαινά καπάκια πάνω του.Αν προχωρησεις σε αγορά διευκρινισε για ποιο μοντέλο θέλεις γιατί δεν ταιριάζουν.
1ης γενιάς 650R
343363
Δεν ξέρω τι Bel Ray βάζεις αλλά συμφωνω με τον Bob mastora,ημισυνθετικά είναι μια χαρά για αυτά τα μοτέρ.
Τεομοτο http://www.kawasaki.gr/el/products/pages/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1?Uid=0B1BUAwKXlwKClENXlhQXA1aUAleC QsLUQkMX1hfCgldUAlGDQRFLzo
kostakis klx
23/10/2015, 15:02
Ναι τις αλλαγές της κάνω εγώ και βάζω ημισυνθετικό 15/50 bel ray ανα 2000 χιλιόμετρα περίπου
Αυτοκόλλητα απ το ίντερνετ βρήκα εδώ https://www.motorcyclespareparts.eu/kawasaki-parts/off-road/klx650r-2001/decals-574967.aspx
και εδώ http://www.kawasakionlineparts.com.au/partFinder/fiche/54130/M.733650
δεν είμαι συγουρος αν υπάρχουν πάντος το σετ κομπλε βγαίνει ακριβά ..
απο μάστορα στην Αθήνα ποιόν άλλον προτείνεις
ναι το μοντέλο είναι το 2001 το πρώτο στις φοτο και να σου πω την αλήθεια αυτά τα αυτοκόλλητα θέλω.
taisteal
23/10/2015, 18:25
Αν θες για αυτοκολλητα να σου στειλω ενα λινκ απο ενα φιλο στη Λειβαδια που ντυνει
Εντουρο,μοταρντ και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις.
Εχει κανει καταπληκτικες δουλειες και με πολυ ποιοτικα αυτοκολλητα
kostakis klx
24/10/2015, 12:23
ναι φίλε στείλε ωραίο ακούγετε
taisteal
24/10/2015, 12:27
Εχεις π.μ
devil's animal
24/10/2015, 17:56
δες και εδω-->http://www.amrracing.com/
ακριβα μεν, εξαιρετικη ποιοτητα δε..και τα κανεις custom για να γραψεις οτι γουσταρεις...
επειδη και το δικο μου ντεποζιτο ειναι πλαστικο και οτι αυτοκολλητο υπηρχε (ακομα και τα μαμα) ξεκολλαγε μετα απο λιγο λογω των αναθυμιασεων της βενζινης, αυτα εχουν αντεξει 5 χρονια επειδη εχουν τρυπουλες που τ'αφηνει και αναπνεει...
εννοειται οτι εχουν φαει πολυ νερο και σε πλυσιματα και σε βροχες και ηλιο πολυ...και δεν εχουν κανει κιχ...
:beer:
Φίλε duke τσιμουχάκια ίσως και πιστόνι ή ελατήρια πιστονιού, φελά, και καδένα είναι σίγουρες δουλειές που θα γίνουν άμεσα, η καδένα έχει αρχίσει και ακούγετε..
απο λάδια μια φορά του έβαλα bel ray και αυτά θα συνεχίσω να βάζω
παρε κομπρεσιον. Αν έχει πάνω απο 160psi, μην λύσεις καν κεφαλή δεν χρειάζεται. Μόνο διακενα βαλβίδων και κατασταση καδένας-τεντωτήρα κοίτα.
kostakis klx
25/10/2015, 21:14
λες άμα ρυθμίσω τις βαλβίδες να σταματήσει να τσιμπάει λάδι; μπορεί κιόλας!
εγώ είπα τσιμουχάκια και ελατίρια γιατι δεν φαίνεται να έχει ανοιχτεί ποτέ το μοτέρ, επίσης γύρο στους 5 χειμώνες δεν κουνιόταν καθόλου..
αύριο θα πάρω κανα 2 μαστόρια και θα συνεννοηθώ αμα δεν χρειάζεται δεν θα το λύσω
μπα.
λίγο λαδακι θα τσιμπαει ούτως η άλλως (τσιμπάγανε πολύ αυτα τα μοτερ). Ο έλεγχος κομπρεσιόν είναι οτι πρέπει για να δεις σε τι κατάσταση είναι το μοτερ σου. γρήγορα, εύκολα, βγάζοντας μόνο το μπουζι.
Όμως ξεχασα το klx650 αν έχει τον αποσυμπιεστή - λαλακία της kawasaki. αφαίρεσε και 100psi απο την αποσυμπίεση του εκκεντροφόρου.
οπότε με πάνω απο 50psi (με τερμα ανοιχτη πεταλούδα) θα είσαι οκ.
Βασικά και μόνο να παίρνει μπροστά εύκολα σημαίνει οτι είναι οκ απο συμπίεση.
kostakis klx
26/10/2015, 14:08
ο αποσυμπιεστής είναι στην μανιβέλα και δουλεύει μια χαρά, και η πίεση μια χαρά είναι δεν έχει θέμα με τις βαλβίδες δεν ακούγονται καν.. μόνο η καδένα ακούγετε εδό και 1,5 μήνα περίπου.
Το θέμα μου είναι που δεν έχω μάστορα εδώ στην Αθήνα, στην πόλη μου θα πάω σε 2 μήνες περίπου και δεν μπορώ να το αφήσω για 2 μήνες έτσι..
μπορει να είναι η καδένα, μπορει όμως και ο τεντωτήρας να μην τεντωνεi καλά την καδένα. Στα klx250 και KLX/KLR 650 ο μαμα τεντωτήρας είχε ένα θέμα μετα απο κάποια χιλιόμετρα και πολλοί (μεταξύ των οποίων και εγώ) είχαν φτιάξει μηχανικό τεντωτήρα-πατέντα μετατροπή του μαμά με βίδα, ελατήριο και κόντρα παξιμάδια.
Για να πάρεις ιδεές κάπως έτσι είναι ο μηχανικός:
http://www.clems-garage.com/CCT/klx650.htm
η ρύθμιση είναι πανευκολη, σφίγγεις με το χέρι (όχι με καστάνια) τόσο ώστε να ακούγεται ελαφρά όταν είναι κρύο και να σταματαει ο ήχος απο την καδένα όταν ζεσταίνεται.