PDA

View Full Version : Αναζητηση μικρου και φτηνου κουτιου...

Σελίδες : 1 2 [3] 4

toyar
25/09/2022, 17:40
Το Peugeot φοράει αλεξίσφαιρο μοτέρ, αρκεί να έχει κάνει τα σέρβις του.
Το Yaris δεν θα το κοιτούσα καθώς αρκετά από αυτά έχουν παρουσιάσει αστοχία στο μοτέρ που οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση λαδιού.
Πάντως κοίτα να ψαλιδισεις ότι μπορείς γιατί οι τιμές είναι τσιμπιμενες.

ε οχι και αλεξισφαιρο πεζω και προβληματικο yaris:lol:
σε ψειρα συναδελφο επι χρονια το 206 εβγαζε μια μεγαλη ζημια το χρονο
ψυγειο, φλατζα, σασμαν, πισω αξονα, ηλεκτρικα.....
ο γαμπρος μου βαρεθηκε να το φτιαχνει και το εδωσε κοψοχρονια
τα yaris ειναι τα μονα αυτοκινητα της κατηγοριες που πουλιουνται με 300 και 400.000χλμ
300.000 εχει το δικο μου...

ptc
25/09/2022, 18:23
Έχω δει κι αυτό.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326665418-toyota-yaris

Σχετικά με τα μοτέρ των yaris, τα 1300 φοράνε το ίδιο μοτέρ των auris που πίνανε λαδάκι ή είναι διαφορετικό; Σε αυτό αναφέρεσαι Θοδωρή;

νεοσσός
25/09/2022, 19:04
Θα έλεγα να βάλετε τα Getz, ίσως και τα Matiz στο παιχνίδι. Τέρατα αξιοπιστίας. Επίσης εξαιρετικά είναι τα Accent, αλλά με μεγαλύτερο μήκος. Πατέρας γνωστού μου πούλησε το Accent (μοντέλο 90's), αφού του είχε κάνει απροβλημάτιστα 600.000 km. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον κυκλοφορούν παλιατζίδες με χιλιοτρακαρισμένα Accent 25ετίας, αφού δεν τους βγάζουν μηχανικά προβλήματα.

Tallyban
25/09/2022, 19:35
Πέστης να το πάρει,να κάνει οδική βοήθεια και να μη φοβάται τίποτα.

teogtp
25/09/2022, 19:45
τα yaris ειναι τα μονα αυτοκινητα της κατηγοριες που πουλιουνται με 300 και 400.000χλμ

Είχαμε στην οικογένεια 3 Citroen με τον TU τον 8βαλβιδο.
Και τα 3 τράβηξαν τα πάθη του Χριστού και αποσύρθηκαν με πάνω από 200χιλιαδες χλμ.
Κιχ δεν έκανε κανένα από τα 3.
Μόνο τρόμπα βενζίνης,όπως έγραψα και πιο πίσω και φούσκες ημιαξονιων.

karellen
25/09/2022, 19:48
Στον εχθρό μου θα χάριζα ευχαρίστως ένα Πεζώ.
308 κάμπριο έβγαλα χτικιό 5 χρόνια.
Ψυγείο-βοηθητική ecu που ελέγχει φώτα-φλας-αλάρμ (650€) καθώς και γρύλλους,άπειρους γρύλλους!

BLiTzER
25/09/2022, 20:02

Το 1.3 μοτέρ του Yaris (και όσα το φοράνε, πχ Auris, Daihatsu Sirion κτλ) είναι γνωστό για την όρεξή του σε λάδι. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι συμβαίνει στο 100% των αυτοκινήτων.

Τα γαλλικά πάσχουν στα ηλεκτρικά γενικώς. Αλλά στρίβουν. :D

doctoras
25/09/2022, 21:25
το έχουμε το 206 1.4 8v 183k km απο κανούργιο
το μοτέρ είναι άψογο, τραβάει καλά και ως sohc 2v είναι ροπάτο. Αυτοί που γαμάνε τα αυτοκίνητα είναι οι άσχετοι μαστόροι που θα τα ακουμπήσουν...

καλά κάνεις που ψάχνεις πρώτο χέρι και θα έλεγα να συνεχίσεις να προτείνεις προς αυτή την κατεύθυνση, εγώ μονο πρώτο χερι θα ψώνιζα απο χέρι φυσικά και με όσα περισσότερα διαπιστευτήρια γίνεται και ας το πληρώσω διπλάσια απο την μέση τιμή μεταχειρισμένου.
Δευτερο ή τριτο χέρι μόνο αν γνωρίζω όλους τους κατόχους και έχω κάποια επικοινωνία σε συνδυασμό να μην έχει περάσει απο μάντρα-έμπορο κλπ. Αλλιώς είναι ρουλέτα

toyar
25/09/2022, 21:28
Είχαμε στην οικογένεια 3 Citroen με τον TU τον 8βαλβιδο.
Και τα 3 τράβηξαν τα πάθη του Χριστού και αποσύρθηκαν με πάνω από 200χιλιαδες χλμ.
Κιχ δεν έκανε κανένα από τα 3.
Μόνο τρόμπα βενζίνης,όπως έγραψα και πιο πίσω και φούσκες ημιαξονιων.

ενταξει.....
το αποσυρθηκαν με πανω απο 200.000 τα λεει ολα
αν ελεγες 400 να το συζητουσαμε

toyar
25/09/2022, 21:31
Το 1.3 μοτέρ του Yaris (και όσα το φοράνε, πχ Auris, Daihatsu Sirion κτλ) είναι γνωστό για την όρεξή του σε λάδι. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι συμβαίνει στο 100% των αυτοκινήτων.

Τα γαλλικά πάσχουν στα ηλεκτρικά γενικώς. Αλλά στρίβουν. :D

φυσικα στριβουν τα γαλλικα .....
οσο εχουν σωστα σινεμπλοκ κρεμαγιερες και πισω αξονες ....
δλδ την πρωτη πενταετια

Panos76
26/09/2022, 09:13
Καλή απόκριση κινητήρα, άνετοι χώροι, ωραία χειριστήρια, πολύ καλή ποιότητα κύλισης για την κατηγορία και οδική συμπεριφορά. Πρόκειται για αξιόπιστη επιλογή, η οποία δεν μαθεύτηκε ιδιαίτερα στο ελληνικό κοινό και δεν πούλησε πολύ.

Έβγαινε και σε έκδοση 1500 turbo, για την οποία φυσικά αμφιβάλλω αν αντέχει μετά από 10 χρόνια, ειδικά με τη χρήση που θα περιμένει κανείς να του έχει κάνει το υποψήφιο κοινό του.

Καλά τα coltaκια, ακριβώς τα ίδια με τα smart forfour. Είχα οδηγήσει το 1500άρι με τα 170hp.
Καλά και τα γαλλικά - ειδικά τα clio, αλλά είναι όπως τα μηχανάκια.

Αν θες εργαλείο trouble free χωρίς να σε ενδιαφέρουν επιδόσεις, στριψίματα και ύφος, πας σε (χόνδα για μηχανάκια και) yiaris/corolla._

PaNick67
26/09/2022, 09:36
Το 206 αν φοραει τον TU ειναι αθανατο μοτερ. Εκει που πονανε ειναι στον πισω αξονα λογω υστερουντων βραχιονων που αν το βγαλει κοστιζει κανα 500ρικο. Φυσικα ισως και τα ηλεκτρονικα να εχουν θεματακια με τα χρονια.
Δες το ιστορικο του αν εχει, κανεις κι εναν ελεγχο σε εξουσιοδοτημενο ( σημαντικο να το δουν γνωστες, να μπει σε διαγνωστικο και να μην βγαζει σφαλματα! )

Τα Γιαρις αυτης της περιοδου δεν καινε λαδια, αλλα ειναι αμαξια που τα πουλανε με πανω απο 200Κ χλμ. Αν βρεις με λιγοτερα και δεν ξερεις τον πωλητη, κατι μυριζει.

Επειδη αρχες του ετους πηρα ενα Fiat Panda του 06 μετα απο πολυ ψαξιμο μηνων, κατεληξα οτι αυτος που πουλαει συνηθως πουλαει τα βασανα του. Οσα αυτοκινητα πηγα για ελεγχο ολα ειχαν ηλεκτρολογικο προβλημα, 4 τον αριθμο. Υπηρξαν και αλλοι που μολις ειπα στο τηλεφωνο για ελεγχο σε επισημο συνεργειο, βιβλιο σερβις, κλπ δεν εδωσαν ξανα σημεια ζωης.

Δεν ειχα βρει τιποτα, ειχα αρχισει να απογοητευομαι μεχρι που γνωστος ανεφερε οτι παραγγειλε αμαξι και θα εδινε αυτο που ειχε για 2ο. Το εκλεισα με συνοπτικες διαδικασιες και απλα περιμενα να περασει ενας μηνας.

Γενικα αν βρεις αυτοκινητο μεσω γνωστου, πρωτο χερι και μπορεις να βαλεις τον γνωστο να μιλησει με τον πωλητη για την κατασταση του, εδεσες! Τα πας για ελεγχο κι αν ολα ειναι οπως τα λεει, καλοριζικο!

νεοσσός
26/09/2022, 10:14
Αν θες εργαλείο trouble free χωρίς να σε ενδιαφέρουν επιδόσεις, στριψίματα και ύφος, πας σε (χόνδα για μηχανάκια και) yiaris/corolla._
Η φήμη έχει αδράνεια. Αργεί να χτιστεί και καταρρέει με διαφορά φάσης δεκαετιών. Κάπως έτσι έχτισαν φήμη τα Audi/VW και τη διατηρούν ακόμη, ενώ η αξιοπιστία είναι χαμηλή.

Αντίστοιχα και με τα Yaris. Καλά είναι, αλλά όχι τόσο όσο φημολογείται, έχει πέσει η αξιοπιστία σε σχέση με 20 χρόνια πίσω. Στις μέρες μας για αξιοπιστία κοιτάς σε κορεάτικο. Hyundai, Kia, Daewoo. Αν θέλεις ακόμα καλύτερη ποιότητα, αλλά με δυσανάλογο κόστος, παίρνεις Honda ή Mitsubishi.

Panos76
26/09/2022, 10:37
Επειδή ψάχνει μοντέλο ~15 ετίας - αν κατάλαβα σωστά - δηλ. πρώτη γενιά, τα προτείνω* ανεπιφύλακτα.

*Έχοντας ιδία εμπειρία από 4 μοντέλα (XP10, XP90 και XP130) από το 2002 έως σήμερα

Nitse3
26/09/2022, 11:38
Τα daewoo που τα θυμήθηκες; Δεν ψοφήσανε αυτά;; Και η Mitsu σταματάει από Ευρώπη, άσε που θα παίρνει μοντέλα αυτούσια από Renault πλέον.:D

doctoras
26/09/2022, 12:30
Παιδιά σε αναζητήσεις αυτοκινήτων 15-20 με την αγορά μεταχειρισμένων όπως έχει διαμορφωθεί και ότι σαβούρα έχει απομείνει τις περισσότερες φορές δεν έχεις την πολυτέλεια της μάρκας(εκτός αν τα ακουμπήσεις). Αλλά την καλύτερη φυσική και προσεγμένη κατάσταση.

Συνεπώς οποίο ευρωπαϊκό Peugeot/Renault/Fiat/ford/Skoda/opel + κορεάτικα & γιαπωνέζικα προσεγμένο(πρωτο χέρι και ας έχει και 200+ χλμ) έβρισκα θα το αγόραζα.
Απλώς πριν την αγορά ενημερώνεσαι, ρωτάς για το εκάστοτε μοντέλο που «πονούσε» .

doctoras
26/09/2022, 12:33
Τα daewoo που τα θυμήθηκες; Δεν ψοφήσανε αυτά;; Και η Mitsu σταματάει από Ευρώπη, άσε που θα παίρνει μοντέλα αυτούσια από Renault πλέον.:D

Νομίζω υπάρχει σιωπηλή προσάρτηση στην Toyota
Όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια με την Suzuki που τώρα πάνε χέρι-χέρι
Και νομίζω στο ίδιο γκρουπ έχει μπει και η Subaru

doctoras
26/09/2022, 12:36
Επειδή ψάχνει μοντέλο ~15 ετίας - αν κατάλαβα σωστά - δηλ. πρώτη γενιά, τα προτείνω* ανεπιφύλακτα.

*Έχοντας ιδία εμπειρία από 4 μοντέλα (XP10, XP90 και XP130) από το 2002 έως σήμερα

Πανούλη μου τι να το κάνω το γιαρις πρώτης γενιάς που πέρασε απο 5/6 νοματαίους… και δε ξέρω ποσά χλμ έκανε άσε τα υπόλοιπα συντηρήσεις λαμαρινοδουλειές κλπ….έχεις βρει ενεργή αγγελία που να είναι αξιόλογο το μοντέλο να το προτείνουμε απευθείας στον Πέτρο, γιατί εγώ δε βρίσκω

Panos76
26/09/2022, 12:43
Πανούλη μου τι να το κάνω το γιαρις πρώτης γενιάς που πέρασε απο 5/6 νοματαίους… και δε ξέρω ποσά χλμ έκανε άσε τα υπόλοιπα συντηρήσεις λαμαρινοδουλειές κλπ….έχεις βρει ενεργή αγγελία που να είναι αξιόλογο το μοντέλο να το προτείνουμε απευθείας στον Πέτρο, γιατί εγώ δε βρίσκω

Δυστυχώς τώρα δεν έχω κάτι κατα νου.

Να μία αγγελία που θα κοιτούσα https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326557763-toyota-yaris

Bowleno
26/09/2022, 13:52
Η φήμη έχει αδράνεια. Αργεί να χτιστεί και καταρρέει με διαφορά φάσης δεκαετιών. Κάπως έτσι έχτισαν φήμη τα Audi/VW και τη διατηρούν ακόμη, ενώ η αξιοπιστία είναι χαμηλή.

Αντίστοιχα και με τα Yaris. Καλά είναι, αλλά όχι τόσο όσο φημολογείται, έχει πέσει η αξιοπιστία σε σχέση με 20 χρόνια πίσω. Στις μέρες μας για αξιοπιστία κοιτάς σε κορεάτικο. Hyundai, Kia, Daewoo. Αν θέλεις ακόμα καλύτερη ποιότητα, αλλά με δυσανάλογο κόστος, παίρνεις Honda ή Mitsubishi.

Το αυτό. Η γυναίκα έχει γιάρις του 2001, σκυλί μαύρο, έχει υποφέρει τα πάνδεινα στα χέρια της (το σκίζει στο πατινάρισμα...) Και δεν έχει καταλάβει Χριστό!
Του χρόνου, τέτοια εποχή, καλώς εχόντων, θα αντικατασταθεί με i10 1200 κ.ε. κούτα, αυτόματο για να μπορεί να ανεβαίνει ανηφόρες χωρίς να σκούζει το σετ πλατώ-δίσκος....:D

motojojo
26/09/2022, 14:08

Το οτι σταματάει από ευρώπη δεν σημαινει οτι σταματά γενικα. Συνεχίζει να πουλάει κανονικά στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι (παραλογα) αυστηρές νόρμες της ευρωπαικής ένωσης είναι που διώχνουν τις αυτοκινητοβιομηχανιες από την ευρώπη.

motojojo
26/09/2022, 14:30
Πέρισυ πήρα το τριτο αμαξι στη ζωή μου. Είμαι λίγο μονογαμικός στα οχήματα αλλα δεν υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα να τα αλλάζω σαν τα πουκάμισα.
Τα πρωτα δυο ήταν γαλλικά. Το δευτερο έβγαλε καποιες ζημιές που δεν με ταλαιπώρησαν και μαλλον προέκυψαν κυρίως λόγω ηλικίας και δευτευόντως λόγω χρήσης και συνθηκών. Παρόλα αυτά πιστεύω έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω.

Γενικά ποτέ δεν πήρα αυτοκινητο με βάση τη φήμη του στην αξιοπιστία. Πάντοτε κοιταζα πρώτα αυτό που μου άρεσε. Θεωρουσα (και ακομα τη θεωρω) την αξιοπιστία λαχείο. Πρακτικά είναι στερεότυπα που έχουν μείνει από παλιοτερες εποχές.

Το καλό με τα στερεοτυπα αυτά είναι ότι μπορείς να βρεις αξιόλογο αυτοκίνητο σε τιμή χώμα μόνο και μόνο γιατί δεν εχει στα χαρτιά τη γερμανική ποιότητα ή την γιαπωνέζικη αξιοπιστία.

toyar
26/09/2022, 15:43
Στη βιομηχανια η αξιοπιστια δεν ειναι λαχειο
Ειναι αποτελεσμα επιστημονικων μεθοδων οπως ο σχεδιασμος ο τροπος κατασκευης και ο ποιοτικος ελεγχος

BLiTzER
26/09/2022, 15:45
Ειναι αποτελεσμα επιστημονικων μεθοδων οπως ο σχεδιασμος ο τροπος κατασκευης και ο ποιοτικος ελεγχος

Αν αγοράζεις ευρωπαϊκά, είναι λαχείο. :lol:

motojojo
26/09/2022, 16:15

ΟΚ, ας το δεχτουμε.

Η συγχρονη ιστορία (κατά βάση την τελευταία 20ετία) έχει δείξει ότι κατασκευαστές που παραδοσιακά ήταν ζημιάρηδες (ιταλοι, γαλλοι) έδειξαν βελτίωση στην αξιοπιστία ενώ κατασκευαστες με παραδοση στην ποιότητα (γερμανοι, γιαπωνέζοι) έβγαλαν μοντέλα με πολύ χαμηλό δείκτη αξιοπιστίας.
Ειδικά για τους γερμανούς πολλά παραδείγματα.

Για ενα διάστημα δουλευα σε προμηθευτή αυτοκινητοβιομηχανίας, σε πολλές ομιλίες/παρουσιάσεις έθιγαν τον προβληματισμό ότι το "made in germany" έχει χάσει πια το κύρος του και πως θα το σώσουν.
Λες να είναι τόσο άσχετοι με τις επιστημονικές μεθόδους;

toyar
26/09/2022, 16:23
Με το κριτηριο παιρνω οτι μ αρεσει περισσοτερο εχει κλαψει πολυς κοσμος παντως

ΓιώργοςΤΤ
26/09/2022, 16:44
Αγόρασα ένα C3 1,4L τον Φεβρουάριο του 2021, επιλογή ανάγκης για χρήση σε νησί. Είχε 200.000 χλμ.

Οικονομικό αυτοκίνητο, οι χώροι αρκούν οριακά για τετραμελή οικογένεια.

Από βλάβες έχουμε μια καμμένη κεραία immobilizer (μαζί με ακινητοποίηση του οχήματος, χρήση οδικής που είχα στην ασφάλεια κλπ) με κόστος 200€ και ένα καμμένο μπεκ, με το οποίο το αυτοκίνητο πήγαινε μεν, κάποιες φορές τρικυλινδρο δε, με κόστος αλλά 200€. Άλλαξα κάποια ακόμα ηλεκτρικά μέρη προληπτικά.

Αυτή την στιγμή έχω 212.000 και συνεχίζω. Εννοείται σέρβις κάθε 10.000 χλμ ή κάθε χρόνο.

Κόστος αγοράς 2.500€. Πόσα χέρια άλλαξε δεν ξέρω αλλά σίγουρα είναι ατρακαριστο.

Η προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι είναι ικανοποιητική. Ήξερα τί έπαιρνα και ήμουν διατεθειμένος να αντιμετωπίσω το ρίσκο.

νεοσσός
26/09/2022, 16:46
Το ανέφερε ο toyar, αλλά δεν ελήφθη υπόψη:
Η αιτία που ένα σωστά σχεδιασμένο όχημα καταλήγει σε ζημιάρικο αυτοκινήτο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής, είναι ο ποιοτικός έλεγχος. Κοστίζει πολύ σε εργατοώρες και είναι αυτό που διακρίνει το αξιόπιστο μοντέλο, από το λαχείο.

Μία ακίδα ενός ρομποτικού μηχανήματος να φθαρεί πιο γρήγορα, μπορεί να βγάλει εκατοντάδες ελαττωματικά κομμάτια, πριν το πάρουν χαμπάρι σε μία γραμμή παραγωγής με αραιό έλεγχο.

Επίσης ποιοτικός έλεγχος εφαρμόζεται και επί του πρωτοτύπου, με χιλιάδες ώρες λειτουργίας σε ποικιλία συνθηκών. Αυτά κοστίζουν πάρα πολύ και είναι αθέατα αρχικά στον καταναλωτή και περιττά για το εμπορικό τμήμα.

motojojo
26/09/2022, 17:11
Με το κριτηριο παιρνω οτι μ αρεσει περισσοτερο εχει κλαψει πολυς κοσμος παντως

Δεν ειναι ψέμα, ισχύει. Όμως ακόμα περισσότερος έχει χαρεί. Και σε αυτό το κομμάτι ανήκω κι εγώ.

Επίσης ένα ακόμα γεγονός είναι ότι πολύς κόσμος που αγορασε "ποιοτικό και αξιοπιστο" αυτοκινητο (πχ Das Auto, να μη λέμε ονοματα) έχει κλάψει επίσης πολύ αλλά δεν το παραδέχτηκε. Όταν το σηματάκι στο καπώ προσδιδει κύρος δύσκολα θα παραδεχτείς ότι αυτό που αγόρασες αποδείχτηκε μπ@υρδελο.

Κάτι ακόμα, όταν πρωτοήρθα γερμανία παρατηρούσα ποσο σκουριασμένα ήταν τα αυτοκίνητα, κυρίως εκείνα που ήταν κοντά στην δεκαετια. Με εξαίρεση τα Κα που ήταν κυριολεκτικά σάπια, τα πιο καθαρά αυτοκίνητα ήταν τα γαλλικά. Και το δικό μου μοντελο του '02, με ενα πλυσιμο το χρόνο από κάτω είχε ελάχιστες σκουριές και καμία σχετική παρατήρηση απο το Tüv.

Πλέον έχουν βελτιωθει όλα σε αυτον τον τομεα.

teogtp
26/09/2022, 18:18
Ρίξε και μία ματιά σε fiesta mk5 mod 01-06 με το 14ρι μοτέρ βενζίνης.
Πολύ καλό πάτημα και αρκετά αξιόπιστο μοτέρ. Μόνο να ρωτήσεις αν έχει αλλαχτεί η πεταλούδα γκαζιού. Είναι και το μόνο σοβαρό κουσουρι που βγάζει.

toyar
26/09/2022, 18:24
Να προσθεσω το εξης...
Προτιμηστε μοντελα 05+ οποτε εγινε υποχρεωτικο το abs και συχνο το esp

ptc
26/09/2022, 20:22
Πολύ καλό πάτημα και αρκετά αξιόπιστο μοτέρ. Μόνο να ρωτήσεις αν έχει αλλαχτεί η πεταλούδα γκαζιού. Είναι και το μόνο σοβαρό κουσουρι που βγάζει.

Ειναι το προηγουμενο μου αμαξι (μετα πηγα σε Mondeo λογω χωρων) και ημουν πολυ ευχαριστημενος σε αξιοπιστια αλλα και οδικη συμπεριφορα.

Θα παραθεσω το περιεχομενο του παρκινγκ μου στο car να μου πειτε αν βλεπετε κατι που ξεχωριζει.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326595022-peugeot-206

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323618683-citroen-c1

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326581962-citroen-c1

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326665418-toyota-yaris

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326557763-toyota-yaris

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325815991-peugeot-206

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325820352-nissan-micra

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/319170414-nissan-micra

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322597798-ford-fiesta

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326683534-nissan-micra

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326686329-peugeot-206

motojojo
26/09/2022, 22:05
Από ολά αυτά θα ξεκινουσα από το μαυρο 206. 16βαλβιδο, με καλές επιδόσεις και κατανάλωση, πιο ανετο στο ταξίδι, γενικώς πιο "αμάξι".
Το 75αρι θα το απεφευγα, πιο ανεμικο σε επιδόσεις (και πιο φτωχα σε εξοπλισμό) και αυτα εβγαζαν θεμα με τη φλάτζα. Βεβαια την αλλαζες δεν είχε ποτε ξανα θεμα (Συμφωνα με οσα διαβαζα σε φορα). Γενικα το 16β με τα 90 ειναι καλυτερο παντου.
Λίγη προσοχή θελει στο όριο, οι ραβδοι στρεψης πίσω έχουν πιο πικαντικη συμπεριφορά και μπορει να τρομάξουν τον άπειρο.

Λατρευω τα C1 (αν και δεν εχω οδηγησει καποιο) αλλα υπερτιμημένα. 4+ χιλιαρικα για χιλιαρι αμαξι 15τιας με 200Κ χλμ στο κοντέρ.....ΝΟ.
Να τα βάλουν εκει που ξέρουν.

Ομοιως και τα γιαρις. Αξιόλογο αυτοκινητο αναμφισβητητα αλλα ακριβουτσικο. Σιγουρα οικονομικο και αξιόπιστο αλλά παραμένει αυτοκίνητο πολης με συμβιβασμους στο ταξίδι.
Το 1000αρι που το έχει φίλος με καλό χέρι το βρίσκει αρκετά θορυβωδες και κουραστικό εκτός πόλης. Το 1300 ίσως να ειναι καλύτερο, σε θόρυβο τουλάχιστον.

Το μίκρα επίσης γνωστή τζαπανίλα, καποιοι τα θεωρουν καλά καποιοι ζημιάρικα. Τα συγκεκριμένα δεν μου γεμίζουν το μάτι.

Το ίδιο και το φιέστα. Καλό πάτημα και διασκεδαστικη συμπεριφορά αλλά μοτερικά πάσχει. Στο συγκεκριμένο με χαλάνε οι ατσαλινες ζάντες, δεν ταιριάζουν με τα φουσκώματα του αμαξώματος.
Έβγαινε από το εργοστάσιο με τάσια; Και αν όχι, που ειναι οι αλουμινένιες; Γιατι φαινεται να ειναι καλή, σπορ εκδοση και δεν μου καθεται καλά να εχει δερματα μέσα και τασια έξω.
Επίσης δεν έχει φωτογραφια του κινητήρα. Τράκο μου μυρίζει.

Άρα, 206. Το μαυρο με τα 90 χαρωπά αλογα και τα χαριτωμένα κοκκινα καθισματα. Δεν ειμαι φαν του μαυρου πλεον (αν και η μοιρα με εριξε να ξαναπαρω μαυρο) γιατί το θεωρώ δύσκολο χρώμα, αλλα στα δικά μου ματια φαινεται το πιο "αμάξι" και πιο vfm από όλα της λίστας. Παρά τα 18 χρονακια του εξακολουθεί να δειχνει φρέσκο, μια τετραδα ζαντες θελει (βρισκονται ευκολα με χαμηλό εως λογικο κόστος) και ειναι κουκλι. Μηχανικά ευκολο στη συντήρηση και αρκετά ανταλλακτικά στην αγορα.
Peugeot Sport και τα μυαλά στα μπλεντερ!

teogtp
27/09/2022, 07:33
Το fiesta το σβήνεις.
Δεν είναι αυτά τα καθίσματα του και επίσης λείπουν οι εργοστασιακές ζάντες αλουμινίου.
Τα c1 τα σβήνεις. Δεν είναι αυτοκίνητα, είναι κουβάδες φασον.Δεν ξεχωρίζουν πουθενά.
Επίσης ρίξε μια ματιά και στο αντίστοιχης χρονολογιας Mazda 2. Ένα rebaged fiesta ήταν.

spyrval
27/09/2022, 07:41
Mazda 2 του 2004 με 300.000 χλμ και πάει......και πάει...Μάλλον θα μας θάψουν όλους και τα παιδιά μας θα το πουλήσουν στον επόμενο.

ptc
27/09/2022, 08:07
Συμφωνώ για τα Mazda, κοίταξα και γι'αυτό αλλά δεν είδα κάτι αξιόλογο. Το Fiesta όντως δεν το είχα δει καλά, βγαίνει εκτός. Τα C2 τα έβαλα γιατί το είχε φίλος και είχε βγει απροβλημάτιστο. Η συνεργασία με την Toyota (Aygo) έκανε δουλειά μάλλον. Το micra το εχω αγοράσει στο παρελθόν για έναν θείο μου που μου είχε ζητήσει βοήθεια σε αγορά μεταχειρισμένου και εφτά χρόνια μετά σχεδόν κάθε φορά που βρισκόμαστε με ευχαριστεί. Του έχει βγει διαμαντάκι.

Λογικά θα ξεκινήσω με το μαύρο 206 που είναι και το αμάξι του "γνωστού". Έχει και τη χαμηλότερη τιμή οπότε αφήνει και ένα μπάτζετ για τυχόν επισκευές που θα προκύψουν.

Panos76
27/09/2022, 08:35
Το micra το εχω αγοράσει στο παρελθόν για έναν θείο μου που μου είχε ζητήσει βοήθεια σε αγορά μεταχειρισμένου και εφτά χρόνια μετά σχεδόν κάθε φορά που βρισκόμαστε με ευχαριστεί. Του έχει βγει διαμαντάκι.

Το έχει η αδερφή μου - με όχι και την καλύτερη συμπεριφορά σε ό,τι αφορά συμπλέκτη, δίσκους, κλπ - από το 2005. Μέσα σε 17 χρόνια έχε βγάλει έναν αισθητήρα και ένα ρουλεμάν πίσω τροχού.

Πρόκειται για το γρηγορότερο και νευρικότερο 1200άρι της εποχής του με αντίστοιχα αυξημένη κατανάλωση.
Πολύ χρήσιμη η λειτουργία μετακίνησης των πίσω καθισμάτων, αυξομειώνοντας τον χώρο αποσκευών ή καμπίνας κατά το δοκούν. Μια πατέντα που στους υπόλοιπους την πληρώνεις. Επίσης θεωρώ τον σχεδιασμό του ιδιαίτερο που στέκεται ακόμα και σήμερα.

Nostradamus
27/09/2022, 08:54
Τo peugeot δειχνει ανελπιστα καλο. πολλες φωτογραφιες, πολλες πληροφοριες, μοιαζει να ειναι πωλητης απο αυτους που εχεις συνηθισει να αγοραζεις εσυ τα οχηματα σου Πετρο. Απο εκει θα ξεκινουσα και εγω :)

το C1 το εχει η αδερφη μου, (τριτο σιτροεν στην οικογενεια, ειχα ενα C4 το οποιο πηρα με 100Κ χιλιομετρα, το εδωσα στον πεθερο μου με 160Κ και πλησιαζει πλεον τα 190Κ). Ολα ηταν απροβληματιστα. Το C1 ειδικα το εχει λυπηθει η ψυχη μου γιατι εχει πεσει σε χερια που ειναι "μαχαιρια". Συντηρηση τα απολυτως απαραιτητα, μεσα μοιαζει με καδος (οχι ανακυκλωσης αλλα ο πρασινος), εξωτερικα να θες να δακρυσεις οταν το κοιτας, αλλα απο χοντρες βλαβες, τιποτα.

Δεν ειναι για ταξιδια προφανως, (το πηγα στην Αλεξανδρουπολη οταν αγοραστηκε απο Αθηνα εγω στα νιατα του), ειναι σχετικα θορυβωδες το μοτερακι και η ηχομονωση του δεν ειναι απο τα δυνατα του σημεια, αλλα ο τρικυλινδρος για μεσα στην πολη και τα περιξ ειναι απολαυστικος. Επισης, size matters οταν ερχεται η ωρα για παρκαρισμα, και γενικοτερη ευκολια εντος κινησης. Εγω θα το ειχα ψηλα ως επιλογη για οχημα πολης.

motojojo
27/09/2022, 08:55
Σχετικά με τη λίστα, θα αφηνα σα μπαλαντερ και τα γιαρις. Τα συγκεκριμένα φαινονται προσεγμενα, ο ιδιοκτητης τα επλυνε πριν τα βγαλει στο σφυρι. Για μενα λεει και αυτο κατι. Ακριβουτσικα μεν αλλα σε σχεση με τα υπόλοιπα θα εκανα την υπερβαση. Η επιλογή ανάμεσα σε αυτα τα 3 ειναι κατά βαση θέμα γουστου και μπατζετ.

Για το μαζντα και απο μενα ΝΑΙ. Πολύ τίμιο αμαξακι σε ολα του, καταναλωση, ποιότητα, συντηρηση, συμπεριφορα.

Σαν πρωην κατοχος θα προτεινα και το κλιο, οτιδηποτε απο 2002-2004, ειτε 1.2 ειτε 1.4. Αξιοπιστο μοτερ (αρκει να τηρειται ευλαβικα η αντικατασταση ιμαντα χρονισμου και αντλιας νερου) και αρκετα σβελτο και μπορει να βγαλει και αυτο απειρα χλμ. Έμεινα πολύ ευχαριστημενος. Βασικα μια ή η άλλη ειναι με το 206 και νομιζω παιζει στα ιδια χρηματα στην αγορά.

PaNick67
27/09/2022, 09:03
ΟΛΑ τα αυτοκινητα θα βγαλουν κατι, ολα. Ειδικα οταν μιλαμε για 15ετιας τα οποια μπορει να ηταν εντελως απροβληματιστα μεχρι τωρα και να βγαλουν μαζεμενα καποια θεματα. Δισκο-πλατο, αμορτισερ, ψυγειο, κολαρα, κλιματιστικο, καποια απο αυτα φυσικα ειναι αναλωσιμα.
Το θεμα ειναι να μην στα βγαλει μεσα σε 6 μηνες, ενα χρονο απο την αγορα μαζεμενα. Γι' αυτο απαιτειται καλος ελεγχος, να εχει ιστορικο συντηρησης, να ειναι πρωτο-δευτερο χερι και φυσικα παντα απο ιδιωτη γιατι οταν μιλας με τον αλλον μπορεις να καταλαβεις πολλα για το τι σου πουλαει.

Επισης σιγουρο ειναι οτι θα χρειαστει κατι. Μεγαλο σερβις με ιμαντες -αντλια νερου; Λαστιχα, Φρενα;

Προτιμοτερο ενα μοντελο με φτηνα ανταλλακτικα που υπαρχουν παντου και το ξερουν ολοι οι μηχανικοι παρα ενα αλλο που ακομα κι η πιο μικρη βλαβη κοστιζει πολλα γιατι τα ανταλλακτικα ειναι σπανια και οι γνωστες λιγοι.

νεοσσός
27/09/2022, 10:00
Δεν θα έπαιρνα C2. Το έχει γνωστός μου, μηχανικός αυτοκινήτων, με πρόσβαση σε ανταλλακτικά και έχει απηυδήσει με τις βλάβες του. Του κάηκε στην πρώτη πενταετία δύο φορές το πίσω φανάρι LED, με κόστος 200€ έκαστη φορά.

motojojo
27/09/2022, 10:46
Μια μικρη διευκρινιση. Άλλο το C1 (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/Citroen_C1_front_20080417.jpg), άλλο το C2 (https://de.wikipedia.org/wiki/Citro%C3%ABn_C2#/media/Datei:2004-2006_Citro%C3%ABn_C2_VTR_hatchback_(2011-04-28)_01.jpg). Ειναι εντελως διαφορετικά αυτοκίνητα.

Στη λίστα που παρατέθηκε βρίσκεται το C1.

Για το C2 δεν εχω άποψη, για το C1 θα συμφωνουσα με τον Nostradamus. Δεν θα περίμενα κατι διαφορετικό.

ptc
27/09/2022, 10:51
Δικό μου το λάθος C1 εννοούσα, το δίδυμο του Aygo.

Nitse3
27/09/2022, 11:23
Δικό μου το λάθος C1 εννοούσα, το δίδυμο του Aygo.

AYGO παιζουν σε αυτά τα λεφτά;

KotsosDR
27/09/2022, 11:30

Αυτό με την πεταλούδα γκαζιού είναι λύση 5 λεπτών ανέξοδη και ολοι κάνανε αντικατάσταση .. στη πραγματικότητα έπιανε μάκα ενας αισθητήρας που είχε πιάνω με αποτέλεσμα να μπερδεύει , απλα καθαρισμό ήθελε με σπρευ .

Τα φιεστα πονούσαν στα κολαρα , στην αντλία νερου και στο αιρκοντισιον , καταπληκτικό τιμόνι όμως .

*εχω και εγω ενα 1,4 S και παζαρεύω με τον εαυτο μου μηπως και παρω ποτε αποφαση να το δωσω

Nostradamus
27/09/2022, 11:30
εγω παντως για το C1 μιλουσα. Δεν ξερω σε τι βαθμο C1, aygo και το peugeot μοιραζονταν μερη, αλλα μεχρι στιγμης το σιτροεν εχει βγει πολυ αξιοπιστο.

THRESH
27/09/2022, 11:32
πολύ καλό το 1000άρι μοτέρ του, δικαίως βραβεύτηκε , καλό συνολικά αμαξάκι ( με δεδομένη ποιότητα κατασκευής, όπως όλα αυτής της κατηγορίας)

και κάπου το είδα παραπάνω, το 1.3 Yaris είναι αξιόπιστο .&-

Το 1.33 Yaris ειναι που κάποια έχουν θέματα με το μοτέρ τους και η επισκευή τους κοστίζει.

ptc
27/09/2022, 11:33
AYGO παιζουν σε αυτά τα λεφτά;

Δε βρήκα κάτι Θεσσαλονίκη.

εγω παντως για το C1 μιλουσα. Δεν ξερω σε τι βαθμο C1, aygo και το peugeot μοιραζονταν μερη, αλλα μεχρι στιγμης το σιτροεν εχει βγει πολυ αξιοπιστο.

Όντως μοιράζονται μέρη. Τα ανταλλακτικά του μοτέρ έχουν τους ίδιους κωδικούς (αυτό απ τον φίλο που το είχε το είχα ακούσει).

νεοσσός
27/09/2022, 12:06
Κανένα από ναυτικό δεν παίζει στοκάρ τζιάρ; Έστω από γιαγιά που το έβγαζε μόνο με αίθριο καιρό για ψώνια (όχι βαριά καρπούζια).

Pew
27/09/2022, 12:06
Ο 1KR-FE (Aygo & Yaris - C1 - 107) καιει ΠΟΛΥ ΛΑΔΙ και αν δεν καιει, δωστου λιγο χρονο... θα καψει! Οι κινητηρες αυτοι θελουν πολλη προσοχη στο στρωσιμο και στη χρηση.
9 στα 10 που βλεπεις με αυτο το μοτερ, ακομα και Yaris ... αμεσως μολις σβησεις το ζεστο μοτερ, αρκει να ανοιξεις την ταπα πληρωσης λαδιου και θα δεις καπνο να αναδυεται!
Αν το γραναζι του VVTI που ειναι ορατο απο την ταπα ειναι καφε με επικαθησεις, κλεινεις ταπα, κλεινεις καπω, χαιρετας και πας για το επομενο υποψηφιο αμαξι!

Στα θετικα του παντως σαν μοτερ, το γεγονος οτι πακεταρισμενο με μακρυ σαζμαν (στο Aygo & C1) εντος πολης εισαι μια 1η 2α βαρια και 3η σε συνθηκες κινησης καθως ειναι πολυ ελαφρυ και "ροπατο" στις χαμηλομεσαιες.
Παει και ψηλα, νομιζω η 2α βγαζει 90? 100 στο κοντερ? Ρεπριζ ας πουμε δικαβαλο σε ισιο δρομο απο τα 100, θες υπομονη και 4η μη σου πω και 3η κατεβασμα για να πιασεις τα 120 σε μισο λεπτο ή κατι τετοιο.
Ο κινητηρας, ΔΕΝ ειναι για παραπανω απο 100km/h ταχυτητας ταξιδιου παντως, ασχετα αν μπορει να διατηρει σε ευθεια τα 120...
Η καταναλωση του, απο 4λ/100 πορεια χειμωνα, μεχρι 7,5 εντος πολης καλοκαιρι με A/C. Γενικα, οταν ερθει η εποχη που χρειαζεσαι a/c... κλαφτα! :bawl:

Ειναι πολυ "basic" αμαξακια παντως τα C1/107/Aygo ... μηδεν ηχομονωση ΚΑΙ θερμομονωση, "προβληματικος" υαλοκαθαριστηρας, a/c που το καλοκαιρι αποδιδει με τον ανεμιστηρα στο τερμα και κατα συνεπεια απειρο θορυβο, καθισματα τυπου παγκακι, που επειτα απο μια ωρα ειναι τελειως αβολα.
Τιμονι πολυ μακρια απο το σωμα σου (ρυθμιζεται μονο στο υψος!), αν εισαι 1,80 και το καθισμα το πας σχεδον τερμα πισω...
Σε καποια μοντελα το παραθυρο συνοδηγου κατεβαινει μονο απο την πορτα συνοδηγου. Δε μπορεις να βρισεις on-the-go αν το εχεις σηκωμενο.
Ταπα ρεζερβουαρ που θελει κλειδι για να ξεκλειδωσει. Δεν μπηκαν στον κοπο να βαλουν μια γαμωντιζα να το ξεκλειδωνεις απο μεσα...
Τα μοντελα που δεν εχουν ηχεια στις πορτες, παρα μονο 8cm εμπρος στο ταμπλω, εχουν χειροτερο ηχο και απο bluetooth φορητο JBL Go ... δεν μπορεις να πας με 100kmh, a/c οπως ειπαμε με ανεμιστηρα στο ΤΕΡΜΑ σε συνθηκες καυσωνα και να ανοιξεις διαλογο ακουγοντας χαλαρη μουσικουλα.

Για ενα αμαξι που οταν πρωτοβγηκε, νομιζω το αγοραζες με 10-11000€ πιστευω ηταν ΤΕΛΕΙΟ ως ανθρωπομεταφορεας, αλλα για τοσο basic με 4500€ που πουλανε καποια σε καλη κατασταση ειναι ΚΑΚΟ Deal... ποσο μαλλον οταν εχεις ΠΟΛΛΕΣ επιλογες με τα παραπανω "μειονεκτηματα" να μην σε απασχολουν!! Και δεν ειναι απλα μειονεκτηματα, ειναι σοβαρα προβληματα καθημερινοτητας.
Ξαναλεω, για ανθρωπομεταφορεας, οπως το Atos για το οποιο ξεκινησε το θρεντ, ειναι ΟΚ τα τρικυλινδρα αυτα κουβαδακια... αλλα μεχρι εκει!

Δε θα αναφερθω καν σε παθητικη ασφαλεια.
Η αγορα ειναι στρεβλη ετσι κι αλλιως, γι'αυτο και οι τιμες που βλεπουμε, αλλα δε θα εδινα σε καμια περιπτωση 4-4500€ για ενα τετοιο.
"Λογικη" τιμη στην οποια το αγορασε απο 1ο χερι η κοπελα μου, ειναι τα 3000€...

PaNick67
27/09/2022, 12:10
Δε βρήκα κάτι Θεσσαλονίκη.

Όντως μοιράζονται μέρη. Τα ανταλλακτικά του μοτέρ έχουν τους ίδιους κωδικούς (αυτό απ τον φίλο που το είχε το είχα ακούσει).

Φτιαχνονταν στο ιδιο εργοστασιο στην Τσεχια η πρωτη γενια. Οι διαφορες τους ηταν μονο αισθητικες, ολα τα μηχανικα ηταν ιδια οπως και το πατωμα και ο κινητηρας καιει λαδια, οχι πολυ αλλα καιει.

Επισης ειναι κουβας ειδικα αν συγκριθει με Yaris, Fiesta, 206, αλλα και με i10, picanto

thunder ace
27/09/2022, 12:30
Με αυτα που διαβαζω,θα κρατησω το saxaki 1.1 για αλλα 10 χρονια.
Το τι εχει τραβηξει χωρις συντηρηση ολα αυτα τα χρονια δεν περιγραφονται.
Και ακομα δουλευει.

ptc
27/09/2022, 12:57
Ενημέρωση για το μαύρο 206. Θέλει λάστιχα, μεγάλο σέρβις (ιμάντα) και βγάζει και μια βλάβη το abs (που μπορεί να είναι από αισθητήρας μέχρι εγκέφαλος). Απ τη μια το αφήνει στα τρία χιλιάρικα, απ την άλλη αυτά για να γίνουν μιλάμε για ένα σοβαρό ποσό.

Panos76
27/09/2022, 13:13
Ενημέρωση για το μαύρο 206. Θέλει λάστιχα, μεγάλο σέρβις (ιμάντα) και βγάζει και μια βλάβη το abs (που μπορεί να είναι από αισθητήρας μέχρι εγκέφαλος). Απ τη μια το αφήνει στα τρία χιλιάρικα, απ την άλλη αυτά για να γίνουν μιλάμε για ένα σοβαρό ποσό.

Με το καλημέρα είσαι στα 550 € για λάστιχα και ιμάντα.

Πάντως δύσκολα θα βρεθεί μτχ που να μη χρειαστεί το 500ρικο-1000ρικο για μαζέματα.

Pew
27/09/2022, 13:14
Για το ABS ηθελα να γραψω πως φαινεται και στο καντραν αλλα αν το κανει γαργαρα στην ιδια την αγγελια, σκεψου για ποσα αλλα κανει τον κινεζο... και αυτο πραγματικα ξεχωριζε απ ολα τα υπολοιπα.

Πας κυριολεκτικα με το σταυρο στο χερι οταν μιλαμε γιαεταχειρισμενο 15ετιας οπως ειπωθηκε... :(

motojojo
27/09/2022, 13:34
3 χιλιαρικα με λαστιχα και ιμαντα δικα σου ειναι καλή περίπτωση θα έλεγα. Εγω θα εμπ1.

Το λαμπακι του αβς όμως.... ειναι ρισκο. Αμα δεν το έχεις με τα συνεργεια και το μηχανηλίκι πας παρακάτω.

PaNick67
27/09/2022, 13:38

Ξεχνα το. Το σερβις, λαστιχα ΟΚ, αλλα η βλαβη στο ABS μπορει να ειναι πολλα κατοσταρικα

DoctoR_k6
27/09/2022, 14:20
Γλυφει χιλιαρικο η φαση με το καλημερα.
Κ αντε λαστιχα/σερβις να το καταπιεις αλλα βλαβη κατευθείαν χωρις να το τσουλησεις?

Ψαξου για αλλο.
Προσπαθησε μεσω γνωστου.

Εγω μπορει να πηγαινα για το Yaris με τα 125Κ.

ptc
27/09/2022, 15:21
Όπως τα λέτε παιδιά. Λάστιχα και μεγάλο σέρβις εφόσον είναι και η τιμή λογική δεν είναι θέμα. Αλλά το abs που δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι και δεν αναφέρεται καν στην αγγελία το αλλάζει το πράγμα. Είναι και άσχετη κοπελίτσα η ιδιοκτήτρια οπότε θέλω πιο ξεκάθαρες καταστάσεις. Δε γίνεται να τη ρίξουμε αμέσως στα βαθιά. :p

Πάνο το 500ρικο το θεωρώ λογικό, τόσα είχα δώσει κι εγώ στο Fiesta. Το πήρα 3200 και ήθελε λάστιχα και μεγάλο σέρβις. Αλλά ήξερα ότι με 3800 με όλα μέσα είχα το αμάξι στην πένα. Ο άγνωστος Χ (abs) τα περιπλέκει τα πράγματα. Πάμε παρακάτω.

motojojo
27/09/2022, 15:35
Περιμενουμε νεοτερα από τα γιαρις!

Αν εχεις το χρόνο και δεν σου κάνει κόπο δες και αυτο
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326378171-renault-clio

Αν η κοπελα δεν εχει θέμα με 2 πορτες λιγότερες.
Αυστηρος ελεγχος για ιμαντες, ειναι το πιο ακριβό αναλώσιμο στο σερβις του (60000χλμ ή 5; χρονια).

Είχα ακριβως το ίδιο (χρωμα και εκδοση).

ptc
27/09/2022, 15:55
Περιμενουμε νεοτερα από τα γιαρις!

Αν εχεις το χρόνο και δεν σου κάνει κόπο δες και αυτο
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326378171-renault-clio

Αν η κοπελα δεν εχει θέμα με 2 πορτες λιγότερες.
Αυστηρος ελεγχος για ιμαντες, ειναι το πιο ακριβό αναλώσιμο στο σερβις του (60000χλμ ή 5; χρονια).

Είχα ακριβως το ίδιο (χρωμα και εκδοση).

Την ειδα την αγγελια Γιωργο, αλλα αν γκουγκλαρεις το δευτερο κινητο βγαινει αυτο (https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=6907332134). Κοινως εμπορος που παριστανει τον ιδιωτη.

doctoras
27/09/2022, 15:58
Έχει και αθηναικες πινακίδες το πρωτο χέρι και είναι Θεσσαλονίκη. Πολύ συγκυρία μαζεμένη..

doctoras
27/09/2022, 16:03
Όπως τα λέτε παιδιά. Λάστιχα και μεγάλο σέρβις εφόσον είναι και η τιμή λογική δεν είναι θέμα. Αλλά το abs που δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι και δεν αναφέρεται καν στην αγγελία το αλλάζει το πράγμα. Είναι και άσχετη κοπελίτσα η ιδιοκτήτρια οπότε θέλω πιο ξεκάθαρες καταστάσεις. Δε γίνεται να τη ρίξουμε αμέσως στα βαθιά. :p

Πάνο το 500ρικο το θεωρώ λογικό, τόσα είχα δώσει κι εγώ στο Fiesta. Το πήρα 3200 και ήθελε λάστιχα και μεγάλο σέρβις. Αλλά ήξερα ότι με 3800 με όλα μέσα είχα το αμάξι στην πένα. Ο άγνωστος Χ (abs) τα περιπλέκει τα πράγματα. Πάμε παρακάτω.

Για το abs έχουμε το ίδιο θέμα, το κουμπώσαμε και μας βγάζει μονάδα abs . Σε όσους μαστόρους ρωτήσαμε επειδή είναι plug n play κοστίζει όπως μας είπαν απο 150 ως 200 μεταχειρισμένος. Κάποια μεταχειρισμένα δίνουν εγγύηση καλής λειτουργίας με το μάστορα που θα σου το εγκαταστήσει
Δε νομίζω ότι είναι αποτρεπτικό, κατά τα αλλά το αυτοκίνητο φρενάρει πολύ καλά καλύτερα από γιαπωνέζικο ίδιας εποχής αλλά χωρίς σύστημα αντί μπλοκαρίσματος

motojojo
27/09/2022, 16:46
Οι αθηναικες πινακιδες στη Σαλονικη δεν θα με ενοχλούσαν, πιο πολύ ανησυχητικό ειναι που κρύβεται έμπορος από πίσω. Τρώει Χ.

Όσο για το πεζω καλό το τιπ για τη μοναδα αλλά μόνο αν επρόκειτο για ιδία χρήση. Επειδή όμως πρόκειται για τριτο άνθρωπο και μάλιστα κοπέλα, θα το πρότεινα μόνο αν ήμουν απόλυτα σίγουρος για την επισκευή και το κόστος της. Αλλιώς αμα ειναι η κοπέλα να απευθυνθει μεσα στην απελπισια της σε μια αντιπροσωπεια και να σκασει το χιλιάρικο, καλυτερα να κοιτάξει από τώρα αλλού.

Αντ'αυτού θα μπορουσε να μεινει στα υπόψιν αν τελικά δεν βρεθεί κατι άλλο πιο αξιόλογο. Δε νομίζω να πουληθεί ευκολα, αν και ο συγκεκριμένος πωλητής είδα πουλάει κι αλλα πράγματα (ενα ραβ4 κι ενα κτμ 1290 με αρκετα εξτρα) που σημαινει πιθανόν να έχει κάποια ανάγκη και με λίγο ψηστήρι ισως να το δώσει και κάτω από 3.

teogtp
27/09/2022, 20:20
Σε αυτά τα χρήματα κοιτάς και Ford Ka, αρκετά αξιόπιστο αυτοκίνητο.

νεοσσός
28/09/2022, 09:19
Peugeot 206 νομίζω ότι έχει ο daz, που έχει πάρει πόσα εργαλεία για να το μαστορεύει. Θα έχει καλή άποψη επί του θέματος των βλαβών.

ptc
28/09/2022, 13:52
Βγήκε η παρακάτω αγγελία χθες.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326740758-toyota-yaris

Μίλησα μαζί του, πρώτο χέρι με βιβλίο σέρβις και σε όλη τη συζήτηση που κάναμε είχα πολύ καλό vibe. Συνεννοήσιμος άνθρωπος, με γνώσεις από θέματα συντήρησης, κτλ. Αυτή τη στιγμή μου είπε έχει δυο θέματα, στο μηχανισμό του ενός παράθυρου και του κεντρικού κλειδώματος της μιας πόρτας. Γι αυτό και η τιμή είναι συζητήσιμη. Λάστιχα και δίσκο-πλατό αλλάχτηκαν πέρυσι.

Θα το δούμε με την ενδιαφερόμενη το Σάββατο και αν είναι όπως μου τα είπαν θα προχωρήσουμε σε μηχανικό έλεγχο. Νομίζω αυτά έχουν καδένα; Επίσης το 2002 φοράει το 1299 μοτέρ και όχι το μεγαλύτερο 13αρι που καίει λάδι, σωστά;

doctoras
28/09/2022, 14:02
"εβη" είναι νομίζω αλεξανδρούπολη τσέκαρε και αυτό μήπως και παιζει κάτι.

σωστά είναι το μοτερ που δε καιει λάδι

Panos76
28/09/2022, 14:10
Αστεία 'θέματα' για αμάξι πόλης 20 ετών!

Καδένα έχει, ναι. Είναι και το 1300άρι f/l. To τιμονάκι θα το ήθελα σε καλύτερη κατάσταση (για 180.000km).

toyar
28/09/2022, 14:17
ειναι καλο αυτοκινητο γενικα
ειναι γαλλικης κατασκευης και βγαζει 2-3 θεματακια σε σχεση με το ιαπωνικο που δεν εβγαζε τπτ
ρωτα αν εχει αλλαξει πινακα οργανων και τρομπα βενζινης

sapila racing
28/09/2022, 14:19
Αστεία 'θέματα' για αμάξι πόλης 20 ετών!

Καδένα έχει, ναι. Είναι και το 1300άρι f/l. To τιμονάκι θα το ήθελα σε καλύτερη κατάσταση (για 180.000km).

To τιμονι δεν εχει να κανει και τόσο με τα χιλιόμετρα.
Μεγαλυτερο ρολο παιζει ο ιδρώτας, μετα τυχον δαχτυλιδια, μετα αν μενει στον ηλιο και τελευται τα χλμ.
Αν ο οδηγος ιδρωνει πολύ στα χερια και φοραει ας πουμε και δαχτυλιδια το τιμονι χαλαει πολυ γρηγορα.

motojojo
28/09/2022, 14:19
Η Ανδρομάχη αγόρασε το ασπρο γιαρις απο πισω και πουλάει το παλιο;

Panos76
28/09/2022, 14:28
ειναι καλο αυτοκινητο γενικα
ειναι γαλλικης κατασκευης και βγαζει 2-3 θεματακια σε σχεση με το ιαπωνικο που δεν εβγαζε τπτ
ρωτα αν εχει αλλαξει πινακα οργανων και τρομπα βενζινης

Αν θυμάμαι καλά το TS ήταν Japan! :evil:

To τιμονι δεν εχει να κανει και τόσο με τα χιλιόμετρα.
Μεγαλυτερο ρολο παιζει ο ιδρώτας, μετα τυχον δαχτυλιδια, μετα αν μενει στον ηλιο και τελευται τα χλμ.
Αν ο οδηγος ιδρωνει πολύ στα χερια και φοραει ας πουμε και δαχτυλιδια το τιμονι χαλαει πολυ γρηγορα.

Ναι, ισχύει, γενικά τα πλαστικά του είχαν λίγο θέμα και με τον ήλιο αλλά απόλυτα λογικό.

Η Ανδρομάχη αγόρασε το ασπρο γιαρις απο πισω και πουλάει το παλιο;

Aygo είναι εκείνο.

Pew
28/09/2022, 14:35
Γυναικα και Yaris... εγω θα κοιταζα αλλου.
Ειδικα αν προσπαθει να το σπρωξει ο συζυγος.

ptc
28/09/2022, 14:36
Η Ανδρομάχη μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη από Αλεξανδρούπολη λόγω δουλειάς. Όντως στο βιβλίο σέρβις τα σέρβις είχαν γίνει επάνω. Τώρα εδώ πάει στη δουλειά της με τα πόδια οπότε το αμάξι κάθεται και δεν το χρειάζεται (είναι και δεύτερο οικογενειακό). Το παίρνουν μια στο τόσο ίσα για να μην αδειάζει η μπαταρία.

Για να δούμε, εγώ έχω καλό feeling. Οι άνθρωποι που μίλησα (ιδιοκτήτρια και ο άνδρας της) ήταν πολύ λογικοί. Το ότι η ιδιοκτήτης είναι γυναίκα εμένα καλό μου φαίνεται. Υπάρχει κι ο σύζυγος που μου ακούστηκε μηχανολογικά καταρτησμένος.

Pew
28/09/2022, 14:43
Η Ανδρομάχη μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη από Αλεξανδρούπολη λόγω δουλειάς. Όντως στο βιβλίο σέρβις τα σέρβις είχαν γίνει επάνω. Τώρα εδώ πάει στη δουλειά της με τα πόδια οπότε το αμάξι κάθεται και δεν το χρειάζεται (είναι και δεύτερο οικογενειακό). Το παίρνουν μια στο τόσο ίσα για να μην αδειάζει η μπαταρία.

Για να δούμε, εγώ έχω καλό feeling. Οι άνθρωποι που μίλησα (ιδιοκτήτρια και ο άνδρας της) ήταν πολύ λογικοί. Το ότι η ιδιοκτήτης είναι γυναίκα εμένα καλό μου φαίνεται. Υπάρχει κι ο σύζυγος που μου ακούστηκε μηχανολογικά καταρτησμένος.
Μακαρι να κατσει η φαση Πετρο.
Σαν αμαξι ειναι τιμιο και εισαι σωστα προσανατολισμενος, το συγκεκριμενο βεβαια, μενει να φανει!

McGyver
28/09/2022, 15:10
Αυτή τη στιγμή μου είπε έχει δυο θέματα, στο μηχανισμό του ενός παράθυρου και του κεντρικού κλειδώματος της μιας πόρτας.

Σύμφωνα με τρεις ηλεκτρολόγους που είδαν το δικό μου, είναι κοινό πρόβλημα οι μηχανισμοί του κεντρικού κλειδώματος σε αυτά τα Yaris (ΜΚ1.2).
Για τις πόρτες συνήθως τα αντικαθιστούν με πιο αξιόπιστα aftermarket, το δύσκολο είναι αυτή του πορτ-μπαγκάζ που "επισκευάζεται κι όσο κρατήσει".
Εγώ έδωσα ένα 100άρικο για αντικατάσταση στην πόρτα του συνοδηγού και επισκευή στο πορτ-μπαγκάζ.

:wave2:

kostaskk
28/09/2022, 15:17

Μέχρι να δεις τον 16 χρόνο γιο της να βαράει κόφτες,μπάντες,χειροφρενα με την παρέα του μέσα να χοροπηδάνε και να κρέμονται από τα παράθυρα σαν μαϊμούδες, και το βράδυ κόντρες στα στέκια. Η αυτή να το ξεκινάει με πατιναρισμα στις 9000 rpm σε ανηφόρα,

toyar
28/09/2022, 15:21
εχω αντικαταστησει 2-3 ηλεκτρομαγνητικες στις πορτες και του πορτμπαγκαζ
το κοστος ειναι αστειο..... του συνοδηγου που θυμαμαι ηταν 10-15 ευρω
ΟΜΩΣ.....το δικο μου ειναι ιαπωνικο κι αυτο γαλλικο οποτε τα περιφερειακα του ειναι απο ευρωπαιους προμηθευτες

ptc
28/09/2022, 15:25
Η πόρτα του συνοδηγού είναι. Καλά τα νέα λοιπόν. Θα το ψάξω αυτό για τον aftermarket μηχανισμό αν προχωρήσουμε.:beer:

Bowleno
28/09/2022, 16:18
Η αυτή να το ξεκινάει με πατιναρισμα στις 9000 rpm σε ανηφόρα,

Το είπα πιο πάνω, για την δική μου γυναικα αλλά πέρασε στα "ψιλά"....:cry:
Εξ ου, θα το αλλάξω με αυτόματο του χρόνου.....

daz
28/09/2022, 20:27
Εχω (σαν 2ον πλέον) ένα 206 με 320.000 χλμ εκ των οποίων τα 300,000 έχουν γίνει με αέριο.

Ο κινητήρας δε νιώθει απο κατάχρηση όσο έχει λάδι μέσα. Πριν 2 χρονια έκαψε φλάτζα κεφαλής από κολάρο του πνεύμονα του αερίου. Όταν το άνοιξα οι κύλινδροι ήταν καθαροί. Αλλαξα τσιμουχάκια βαλβίδων και φλάτζα και αντέχει για άλλο τόσο. Από θέμα κινητήρα μη το φοβάσαι.
Πολύ προσοχή σε αυτά θέλει ο πίσω άξονας. Πάρα πολλοί έχουν θέμα εκεί. Αν αποκτήσει μπόσικα είτε το επισκευάσεις είτε τον αλλάξεις η τιμή θα είναι παρόμοια (και ξεκινάει από 250). Όταν αρχίσει να χτυπάει συνήθως είναι αργά. Έβγαλε και σε εμένα ένα μικρό θόρυβο και κάποια στιγμή είπα να το ανοίξω για ρουλεμάν μήπως γλιτώσω το χοντρο πακέτο. Τα έλυσα όλα (χωρίς να κατεβάσω άξονα) ώστε να δω τι τζόγους έχει αλλά ήταν μηδενικοί. Άλλαξα ένα συνεμπλοκ στην ανάρτηση μήπως ο θόρυβος ήταν από εκεί αλλά ούτε αυτό έφτεγε. Πριν μερικές εβδομάδες κατέβασα άξονα άλλαξα δυο συνεμπλόκ (15 ευρώ και τα δυο) στα μπράτσα που τον συγκρατούν στο αμάξωμα και από τότε δεν ακούγεται κιχ. Οπότε δεν είναι απαραίτητο οτι θα σου βγάλει θέμα αν ο οδηγός δεν το κοπανάει όπου βρει λακούβα.

Δευτερο θέμα είναι οι θερμοκρασίες γενικότερα. Σε όλα τα αμάξια που ξέρω εγώ τουλάχιστον, ο θερμοστάτης ανοίγει στους 84 έως 87 και στους 90 παίρνουν μπροστά τα φουρφούρια που συγκρατούν τη θερμοκρασία του νερού σταθερή. Αλλά όχι στα γαλλικά φίλε μου. Ο θερμοστάτης ανοίγει στα 89-90 και τα φουρφούρια κάπου στους 95. Αν καταφέρουν να κατεβάσουν τη θερμοκρασία (συνήθως το κάνουν) θα σβήσουν στους 93 βαθμούς αλλά αν κάνει ζέστη και το αμάξι ζορίζεται (έστω και λίγο), η θερμοκρασία θα ανέβει πάλι ανεξάρτητα απ' την ταχύτητα που κινείται. Οπότε πάλι θα ανάψει η πρώτη σκάλα στο βεντιλατέρ που θα κατεβάσει τη θερμοκρασία ή θα την κρατάει στους 95-97 βαθμούς. Σε γενικές γραμμές, εύκολα θα πιάσει 100 βαθμούς αν το σβήσεις ζεστό (πριν σβήσει το βεντιλατέρ) και ίσως τους ξεπεράσει. Το χειμώνα είναι πολύ πιο "δροσερό" γενικά. Σίγουρα δεν οφείλεται σε καποιο πρόβλημα γιατί έχω αλλάξει αντλία νερού (μαζί με τον ιμάντα), ψυγείο νερού (τρύπησε) και θερμοστάτη (όταν έκαψε φλάτζα). Θέλει προσοχή στο υγρό ψυγείου να έχει σημείο βρασμού κοντά στους 110 βαθμούς και όσο αγχωτικό και αν αν είναι το ξεχνάς. Ετσι έχει κάνει όλα τα χλμ, ενώ το 207 ενός φίλου (ίδιο κινητήρα έχει), άντεξε 2 χρόνια με την πρώτη σκάλα βεντιλατέρ καμμένη. Εκανε τα λαδια πάστα, δούλευε με 3 κυλιδρους, ήταν έτοιμος να το πετάξει, του άλλαξα τη φλάτζα και κυκλοφορεί ακόμα.

Εντάξει δεν είναι ακριβώς θέμα αυτό αν συντηρείται σωστά.

Τα ηλεκτρικά του μπορεί να έχουν μικροθεματάκια που ίσως σου σπάσουν λίγο τα νεύρα, εγώ δεν έχω κανένα πέρα απ' την οθόνη του ραδιοφώνου που δουλεύει όποτε θέλει (έχει ακόμα το εργοστασιακό cd).

Όλοι λενε οτι βγάζουν και αντλία βενζίνης. Πάλι δεν έχω θέμα. Ίσως επειδή δουλεύει με αέριο? Δε ξέρω!

Γενικά απ' όσα λένε εμένα δεν έχει βγάλει τίποτα και όλα ήταν φυσιολογικές φθορές πλην της φλάτζας που έκαψε λόγο κολάρου στο συστημα αερίου που είναι εγκατάσταση άφτερ μάρκετ.

Κατά τ' άλλα η επισκευή σε άκρα και μπάρες, φρένα δε είναι ιδιαίτερα ακριβή αρκεί να μη χαλάσουν τα μπαλάκια (ένσφαιρα ρουλεμάν στα ψαλίδια). Πάνε μαζί με τα ψαλίδια και είναι 80 ευρώ το ένα. Εβαλα ημιτασιόν με 40 ευρώ και το έχω 5 χρόνια από τότε χωρίς προβλήματα σε συνεμπλοκ ψαλιδιού. (τιμές ανταλλακτικών λιανικής χωρίς εργατικά γιατί το κατσαβιδιάζω μόνος μου).

Το "μεγάλο" σέρβις δεν είναι κάτι σπουδαίο. Είναι σχετικά απλή διαδικασία, σε σχέση με άλλα, να αλλάξεις ιμάντα, τεντωτήρα, αντλία νερου, αλλά δε ξέρω τι θα πληρώσεις σε εργατικά. Αυτά νομίζω οτι θέλουν που και που και ένα τσεκάρισμα στις βαλβίδες γιατί δεν ρυθμίζονται μόνες τους. Επίσης απλη διαδικασία που ευκολα θα την πληρώσεις για κάτι σπεσιαλ.
Λάστιχα από 200 ευρώ. Υπάρχουν και φθηνότερα για 14αρα ζάντα, αλλά από 200 ευρώ έχεις κάτι καλό και μετά πληρώνεις χαρακτηριστικά όπως λιγόερο θόρυβο (δεν αξίζει) χαμηλότερη κατανάλωση κ.α. (πιθανότατα οι τιμές 2 ετών να μην ισχύουν πια αλλά καταλαβαίνεις το κόστος.

Αν το τσεκάρει κάποιος που ξέρει, δεν είναι άσχημη αγορά αλλά στα μτχ τόσων ετών πολλά που μπορεί να βγάλουν, οφείλονται σε φθορές που δρουν αθροιστικά και εξαρτώνται από την χρήση. Και έχει αρκετά σημεία στο οποία μπορεί να έχουν γίνει "μπαλώματα" που θα στα βγάλει σιγά σιγά ενω και κάποια θέματα που κρύβονται καλά ενώ είναι υπαρκτά προβλήματα.

daz
28/09/2022, 20:31
Ο κινητήρας είναι ίδιος σε σιτροέν και πεζό.

Δες και για colt και swift. Λίγο προσοχή στις σκουριές στα Ιαπωνικά.

motojojo
28/09/2022, 20:52
@Daz για ποιο μοτερ μιλας;

daz
28/09/2022, 21:35
peugeot 206 1.4 8v 2006 με κινητήρα KFW

ptc
01/10/2022, 20:11
Το ένστικτό μου με απογοήτευσε, άνθρακας ο θησαυρός. Διαρροή λαδιού απ το καπάκι, ξεραμένα υγρά ψυγείου, στερεοφωνικό που δε λειτουργεί, δύο πόρτες που δεν δούλευε το κλείδωμα, μια που δε δούλευε το παράθυρο. Κάπου εκεί σταμάτησα να το ψάχνω, μπορεί να έβρισκα κι άλλα. Γενικά μου έδωσε την εντύπωση ενός αυτοκινήτου που ό,τι χαλάει το αφήνουμε έτσι.

Από βδομάδα θα πάω να δω το 206 (https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326595022-peugeot-206) που πρότεινε ο giorgosb. Συνταξιούχος ο ιδιοκτήτης.

motojojo
01/10/2022, 21:08
Το γιαρις ολα αυτά; Γαλλικό μου θυμίζει! :lol:

thunder ace
01/10/2022, 22:58
Το γιαρις ολα αυτά; Γαλλικό μου θυμίζει! :lol:

ΡΕ σεις...το δικο μου ειδατε!!!!!!!!!!!!!!!!

toyar
01/10/2022, 23:11
γαλλικο ηταν.....

Acacius
02/10/2022, 04:01
Το ένστικτό μου με απογοήτευσε, άνθρακας ο θησαυρός. Διαρροή λαδιού απ το καπάκι, ξεραμένα υγρά ψυγείου, στερεοφωνικό που δε λειτουργεί, δύο πόρτες που δεν δούλευε το κλείδωμα, μια που δε δούλευε το παράθυρο. Κάπου εκεί σταμάτησα να το ψάχνω, μπορεί να έβρισκα κι άλλα. Γενικά μου έδωσε την εντύπωση ενός αυτοκινήτου που ό,τι χαλάει το αφήνουμε έτσι.

Από βδομάδα θα πάω να δω το 206 (https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326595022-peugeot-206) που πρότεινε ο giorgosb. Συνταξιούχος ο ιδιοκτήτης.

Λιγότερα προβλήματα είχε το (Made in Japan) Mazda μου όταν το πήρα 3ο-4ο χέρι και μου κόστισε 1500€. Αυτό που δε μου είπε ο πωλητής καλοκαιριάτικα είναι ότι στις βροχές έπαιρνε νερά με το λίτρο από την τσιμούχα του παρμπριζ.

Νομίζω ότι από μοτέρ τα περισσότερα μικρά μπορούν να βγάλουν πλέον 250.000+ χλμ χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα στα μέταλλα (οι φλάντζες δεν πιάνονται). Τα παλιά ασιατικά πάσχουν σε λαμαρίνες (και φλάντζες....), τα ευρωπαϊκά νομίζω βγάζουν περισσότερες μικροζημιές και ενίοτε χαλάει το χρώμα τους γρηγορότερα. Τα γαλλικά έχουν το πλεονέκτημα ότι έχουν μοσχοπουλήσει στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εύρεση ανταλλακτικών, έχουν όμως και το μειονέκτημα ότι μόνο τα ιταλικά έχουν χειρότερα ηλεκτρολογικά. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που πετυχαίνω παλιό γαλλο-ιταλικό στο δρόμο με αναμένα άλλα αντ' άλλων (φάση, πατάω φρένο, ανάβει φλας)

ptc
12/10/2022, 10:10
Συνεχεια αναζητησης, μιας και το 206 πουληθηκε μια μερα πριν απο αυτην που ειχαμε κανονισει να το δω.

Μεθαυριο ειναι να δω αυτο το Mazda 2 (https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327050793-mazda-2). Πρωτο χερι, πληρες ιστορικο συντηρησης (και σε αξιολογο συνεργειο μαλιστα) και ενα μοντελο που εχει αναφερθει κι εδω ως καλη επιλογη. Κατι συγκεκριμενο που πρεπει να προσεξω, εχουν κατι που βγαζουν γενικα; Επισης με το θεμα των ανταλλακτικων τι γινεται με τη Mazda; Βρισκετε ο,τι χρειαζεστε και σε τι τιμες;

Nitse3
12/10/2022, 10:18
Πλέον έχει αντιπροσώπευση η mazda, φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Έχω επίσης την εντύπωση πως αυτής της περιόδου τα mazda λόγω της τότε συνεργασίας με την ford και των πολλών κοινών ανταλλακτικών τα αναλαμβάνουν και τα επίσημα της ford. Εγώ πχ όταν είχα το mx5 και το 2014-2015 πτώχευσε η mazda στην Ελλάδα, ο Βροχίδης - Χατζής στην Θεσσαλονίκη τα αναλάμβανε.

doctoras
12/10/2022, 16:02
υπάρχει θέμα στην αντιπροσώπευση και πριν την δεκαετή κρίση. Όμως τα αυτοκίνητα είναι καλά, τυπικά γιαπωνέζικα με πιο ελιτίστικες πινελιές παραδοσιακά (συγκριτικά με τα toyota που ήταν του λαού).
Εγώ θα έκανα το εξής, θα μάθαινα 2-3 καλά συνεργεία της πόλης και θα περνούσα απο εκεί για να μάθω περισσότερα όσον αφορά το δίκτυο υποστήριξης και το κόστος.
Επίσης σε αυτού του επιπέδου αγορά, θα πρέπει να τσεκάρεις του μαντράδες με τα μεταχειρισμένα parts. Εκτός ορισμένων περιπτώσεων σιγά μη πληρώσει κάποιος σε αυτοκίνητο 13ετών καινούργιο ανταλλακτικό απο την αντιπροσωπεία

Πάντως αν είναι όντως καθαρό και έτσι όπως τα λέει, ευκαιρία θα το χαρακτήριζα

motojojo
12/10/2022, 16:11
Τα γιαπωνέζικα γενικά πάντα είχαν θέμα με τα ανταλλακτικά, δυσευρετα και πιο ακριβά.

Σε αντίθεση με τα ευρωπαικά που τα βρισκεις πιο ευκολα.

Αλλά αυτό για μένα δεν θα ήταν τροχοπέδη. Σε αμάξι δεκατίας την αντιπροσωπεία την θες πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους. Σίγουρα υπάρχουν πολλά συνεργεία που μπορούν να παρέχουν τεχνική υποστήριξη και μαλιστα με ικανοποιητικη τεχνογνωσία. Άλλωστε η μαζντα πουλούσε αρκετά και το 2 δεν ειναι κανα μοντέλο που δεν περπάτησε στην αγορά.

PaNick67
13/10/2022, 08:31
Αυτο το 2 ειναι Fiesta στα μηχανικα. Οποτε απο εκει βρισκεις τα παντα. Στα της φανοποιίας τωρα πριν την επαναδραστηριοποιηση της αντιπορσωπειας στην χωρα μας, ερχονταν απο Ιταλια σε λιγες μερες συμφωνα με γνωστο.

Αν ισχυουν αυτα που λεει η αγγελια το λες και ευκαιρια.

ptc
13/10/2022, 09:06
Το μοτέρ πάντως είναι της Mazda (1.3 ZJ-VE MZR), 1348 κυβικά με καδένα χρονισμού. Δε φοράει το ίδιο με το αντίστοιχο fiesta αν και όντως είναι η ίδια πλατφόρμα. Το καλό βέβαια είναι ότι λόγω ιδιαίτερου κυβισμού εμπίπτει στη μικρότερη κατηγορία τελών κυκλοφορίας (135€) ενώ το fiesta 1.4 είναι στα 225.

Έκανα και την πωλήτρια μια ερώτηση σχετικά με τα ανταλλακτικά και μου είπε ότι δεν είχε ποτέ θέμα με εύρεση ανταλλακτικών αν και είναι γενικά ακριβά (γνωστό αυτό). Αν είναι όπως φαίνεται θα το προχωρήσω. Θα πάω και για έναν έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο να κάνω κι εκεί μια κουβέντα για το θέμα ανταλλακτικά.

Έτυχε να είναι και το μοντέλο με το οποίο έβγαλε δίπλωμα η φίλη μου οπότε θα νιώθει και μια άνεση παραπάνω με αυτό.

ptc
13/10/2022, 12:52
Ρε παιδιά, τι γίνεται με την αγορά μεταχειρισμένου; Με ειδοποίησε η ιδιοκτήτης ότι ήρθε σήμερα κάποιος από Ξάνθη και το πήρε επί τόπου, χωρίς καν έλεγχο. Η αγγελία δεν είχε κλείσει δύο μέρες ανεβασμένη.

Εγώ δεν είχα χρόνο νωρίτερα να πάω και ούτε υπήρχε φυσικά περίπτωση να το κλείσω χωρίς έλεγχο. Γενικά πάντως έχει γαμηθεί η φάση...

Garfield
13/10/2022, 13:30
Ρε παιδιά, τι γίνεται με την αγορά μεταχειρισμένου; Με ειδοποίησε η ιδιοκτήτης ότι ήρθε σήμερα κάποιος από Ξάνθη και το πήρε επί τόπου, χωρίς καν έλεγχο. Η αγγελία δεν είχε κλείσει δύο μέρες ανεβασμένη.

Εγώ δεν είχα χρόνο νωρίτερα να πάω και ούτε υπήρχε φυσικά περίπτωση να το κλείσω χωρίς έλεγχο. Γενικά πάντως έχει γαμηθεί η φάση...

Δυστυχώς έτσι είναι με τις ευκαιρίες ειδικά εδώ στην Θεσσαλονίκη. Εγώ έκανα περιπου 1,5 χρόνο μέχρι να βρω ένα μικρό αυτοκίνητο που ήθελα (πήρα τελικά Fiat Panda του 2010). Χώρια ότι εδώ στην πόλη μας τα αυτοκίνητα ήταν 10-15% ακριβότερα από ότι στην Αθήνα αλλά και από άλλες πόλεις. Υπομονή θέλει. Και εγώ έχασα κανα δυο καλές ευκαιρίες για λίγες ώρες ή μια μέρα.

PaNick67
13/10/2022, 13:45
Δεν εχει να κανει με Αθηνα ή Θεσσαλονικη. Πλεον οι τιμες εχουν παρει την ανηφορα στα μεταχειρισμενα αφου εχουν ακριβυνει πολυ τα καινουργια, τα οποια θελουν και αναμονη 4-6-12-18 μηνες, αναλογα την μαρκα.

Οταν βγαινουν αυτοκινητα γενικα αξιοπιστα παιρνεις εναν φιλο που ξερει ή μηχανικο , πας το βλεπεις και αν σου κανει το παιρνεις επιτοπου. Αλλιως το εχασες.

Ρισκο μεν αλλα σε μια αγορα με πολλα μαντραδικα τα λιγα καλα ιδιωτων φευγουν αμεσως.

Οταν πηρα το Panda αρχες του ετους αφου καναμε την μεταβιβαση μου ειπε ο γνωστος οτι τον βρηκε γειτονας και του εδωσε 500€ παραπανω να το παρει αμεσα. Αλλα αφου μου το ειχε ταξει ηταν πουλημενο.

motojojo
13/10/2022, 13:47
Τι εννοείς έλεγχο; Να το πάει σε συνεργείο να το δει μηχανικός/φανοποιός/ηλεκτρολόγος και να αποφανθούν αν ειναι σωστό το αμάξι; Ε δεν το κάνουν όλοι αυτό.

3 αυτοκίνητα έχω πάρει (και το μοτο 4), όλα με δικό μου επιτόπιο έλεγχο. Τα είδα, τα τσεκαρα όσο μπορουσα πάνω-κατω-κιεπιτααυτα, μου άρεσαν τα πήρα (το τελευταίο δεν το οδηγησα καν). Το ίδιο θα έκανε και ο ξανθιωτης. Αν δεν ειχε σημαδια που να υπονοουν τρακα, φαινοταν προσεγμενο με λογικές φθορές και το βιβλιο εδειχνε σωστή συντήρηση και γενικά το αυτοκίνητο έδινε την εικόνα που δίνει και στην αγγελια, γιατί να μην το πάρει και να φύγει;

Το θέμα είναι πόσο εμπιστεύεσαι το μάτι σου και το ενστικτο σου.