View Full Version : Νέος οδηγός
Thresh Bot
25/10/2015, 13:43
Χαίρετε . Μόλις πήρα το δίπλωμα μου (Α1) και είμαι στις τελικές διαδικασίες για την αγορά ενός παπίου . Επειδή δεν έχω εμπειρία από οδηγήση πέραν της εξέτασης και των μαθήματων και θέλω όταν βγω στον δρόμο να μην χαρακτηρίζομαι ως χάρος :p , θα ήθελα οι πιο έμπειροι φορουμίστες να μου δώσουν ότι συμβουλές έχουν για οδήγηση για αρχάριους μέσα στην Αθήνα.
Ευχαριστώ!!
Joyrider
25/10/2015, 13:55
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις διαβάζοντας το pdf που έχει στο πρώτο ποστ εδώ:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=74608
Γενικά παίξε αμυντικά και μην feedaρεις :lol:
Συγχαρητηρια φιλε και καλως μας ηρθες και στο φορουμ.
Σχετικα νεος ειμαι κι εγω βασικα, αλλα θα σου προτεινα απο την αρχη να συνηθισεις στη χρηση προστατευτικου εξοπλισμου (για μενα κρανος/τζακετ/γαντια τουλαχιστον). Ειναι λιγο οπως μαθεις αυτο το κομματι. Αν ξεκινησεις φορωντας τα, σε λιγο καιρο θα σου φαινεται περιεργο να καβαλας χωρις εξοπλισμο. Εκτος αυτου, ειδικα για μεσα στην πολη, μαθε να μην εμπιστευεσαι μονο τους καθρεφτες σου. Παντα τσεκαρε πανω απο τον ωμο σου γυρνωντας το κεφαλι πριν κανεις καποια αλλαγη πορειας.
Καλα χιλιομετρα και παντα ορθιος! :wave2:
Thresh Bot
25/10/2015, 17:27
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις διαβάζοντας το pdf που έχει στο πρώτο ποστ εδώ:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=74608
Γενικά παίξε αμυντικά και μην feedaρεις :lol:
χαχα , σε ευχαριστώ φίλε θα προσπαθήσω να φαρμάρω μέχρι το πρώτο fight
Thresh Bot
25/10/2015, 17:28
θενκ γιου :beer:
Bob_o_mastoras
25/10/2015, 19:53
Παντα αμυντικα και παντα να προσπαθεις να προβλεπεις τι μπορει να γινει στο δρομο μπροστα και πισω σου απο τους αλλους οδηγους.
Παντα να εισαι προετοιμασμενος για το worst case scenario (που λεμε στο χωριο μου :lol:) οσο οδηγας (ανοιγμα πορτας αμαξιου μπροστα σου πχ ή αποτομη απροειδοποιητη αλλαγη πορειας οδηγου κλπ κλπ). Παντα ελεγχος στα φαναρια και στις διασταυρωσεις εχεις δεν εχεις προτεραιοτητα και γενικα τα ματια σου 14 σε πεδιο 360 μοιρων γυρω σου.
Thresh Bot
25/10/2015, 20:53
thanks a lot( που λεμε στο δικο μου :p )
Spyros SD
26/10/2015, 08:23
Η καλύτερη αρχή και ίσως επένδυση που θα κάνεις είναι στη εκπαίδευση.
www.superbikeschool.co.gr ή www.cityart.gr
κατι που έχει τεράστια σημασία είναι να έχεις πάντα το 110% της προσοχής σου στο δρόμο (μπρος - πίσω και στο πλάι) και ούτε μια στιγμή δεν θα χαλαρώνεις. Πάρα πολλά ατυχήματα (κυρίως έμπειρων αναβατών) γίνονται επειδή π.χ. κοίταγαν τα μπούτια της κοπέλας στο διπλανό αμάξι, κλπ.
Thresh Bot
26/10/2015, 14:04
thanks guys :)
petros1479
28/10/2015, 17:20
Να ξέρεις ότι με τη μηχανή και ειδικά στην Αθήνα δεν έχεις ποτέ προτεραιότητα!!! Πάντα να κανείς πίσω, οι κουτακιδες δεν θα σε υπολογίσουν!!! Καλοριζικος και πάντα όρθιος!
telihawk
28/10/2015, 21:46
Να ξέρεις ότι με τη μηχανή και ειδικά στην Αθήνα δεν έχεις ποτέ προτεραιότητα!!! Πάντα να κανείς πίσω, οι κουτακιδες δεν θα σε υπολογίσουν!!! Καλοριζικος και πάντα όρθιος!
+1000 !!
Bladerunner
29/10/2015, 11:24
Δες και αυτά τα βίντεο, (https://www.youtube.com/playlist?list=PLZCsq3yPKdV_dr2nRPhsSCAuXifGDBIUV) αν δεν τα έχεις ήδη δει.
Είναι αποσπάσματα από το σεμινάριο πόλης που κάνει κατά καιρούς -δωρεάν- ο Θανάσης Χούντρας.
Καλώς ήρθες . Φώτα φρένα φανάρια λάστιχα κράνος και αποστάσεις . Και ότι λέει ο Χούντρας που είχα δει κάποτε στο σεμινάριο αυτό στο Automarket στην Μαλακάσα .
Μανολης67
31/10/2015, 14:43
duke200
Πάρα πολλά ατυχήματα (κυρίως έμπειρων αναβατών) γίνονται επειδή π.χ. κοίταγαν τα μπούτια της κοπέλας στο διπλανό αμάξι, κλπ.
:beer:
Πυρ-γυνή και θάλασσα..
Για αρχή θα κάνεις αυτά: https://youtu.be/c9Rh0N-4ik8?t=2m7s (Kappa Keepo και τα σχετικά)
Road Pirat
06/12/2015, 19:01
Να προσπαθείς να μην είσαι σφιγμένος τώρα στην αρχή και μετά να μην χαλαρώσεις πολύ και νομίζεις ότι το έμαθες. Εκι την πατάνε οι περισσότεροι
visualizer
06/12/2015, 21:11
Βρες καμιά αλάνα η κανέναν δρόμο χωρίς πολύ κίνηση και άρχισε να 'προπονείσαι' , αλλαγές ταχυτήτων ,ελιγμούς ,απότομα φρεναρίσματα , κίνηση με ρυθμό περπατήματος , αναστροφές κτλ .. η προπόνηση θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετος όταν θα βγεις στην ζούγκλα .
Ο κίνδυνος να δεις τον χάρο είναι μεγαλύτερος από το να γίνεις ο ίδιος χάρος , πολύ προσοχή γιατί τα λάθη πάνω στο μηχανάκι δεν συγχωρούνται εύκολα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πηγαίνεις σαν χεσμένος και θα παρακαλάς να μην σου συμβεί τίποτα. Επίσης δείξε πολύ υπομονή και μην αρχίσεις να κάνεις σφήνες και να προσπερνάς γιατί μπορεί να κρύβουν παγίδες που δεν είσαι σε θέση να δεις ..καλύτερα να περιμένεις 1 λεπτό παραπάνω παρά να βρεθείς ξάπλα .
Όπως είπε και κάποιος άλλος πάντα να αφήνεις απόσταση από τις πόρτες των αυτοκινήτων μην σου έρθει καμία στην μάπα , πρόσεχε επίσης στις διασταυρώσεις , να χαμηλώνεις ταχύτητα και να είσαι έτοιμος να φρενάρεις γιατί μερικοί έχουν την τάση να πετάγονται την τελευταία στιγμή και ποτέ μην είσαι σίγουρος ότι κάποιος οδηγός σε έχει δει . Στα φανάρια και όπου έχεις προτεραιότητα πάντα να ελέγχεις πριν περάσεις , μην εμπιστεύεσαι τους καθρευτες πάντα να γυρνάς κεφάλι , κράτα απόσταση από τα αυτοκίνητα και μην κολλάς πίσω τους ..μπορεί να φρενάρουν απότομα η αν είναι σταματημένα ξαφνικά να αρχίσουν να κάνουν όπισθεν και να μην προλάβεις να κάνεις τίποτα .Όταν σταματάς πίσω από μεγάλα οχήματα καλό είναι να βρίσκεσαι τέρμα αριστερά ώστε να σε βλέπουν από τον καθρευτη τους .Πρόσεχε επίσης να μην κινείσαι στο νεκρό σημείο των άλλων οχημάτων γιατί λίγοι το ελέγχουν .
Πάνω κάτω αυτά α και προσπάθεισαι να μην νευριάζεις ( σίγουρα θα νευριάσεις ) όταν πάνε να σε σκοτώσουν , δεν έχουν κάτι προσωπικό μαζί σου απλά είναι λαλάκες .
Καλό κουράγιο και προσοχή !