Σύνδεση

View Full Version : Ασφάλεια

skriti p200e
28/10/2015, 04:22
Παιδιά καλησπέρα καινούριος εδώ δεν ξέρω ποιοι και τι κανόνες έχετε αν κάνω κάτι λάθος λόγο του ότι είμαι καινούριος. ...
Λοιπόν έχω μια Vespa P200E χωρίς μπαταρία και δεν μπορώ να της βάλω συναγερμό όπως θα ήθελα αν έχετε κάποια ιδέα ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?
Ευχαριστώ.....

duke200
28/10/2015, 07:06
:confused: δεν χρειαζεται να βαλεις συναγερμό σε μηχανάκι 30ετίας. Το πολύ πολύ πάρε μια καλή κουλούρα.

amyroukai
28/10/2015, 07:37
Τι λες, αυτά τα κυνηγάνε οι χιπστερς πλέον με μανία.

duke200
28/10/2015, 11:56
πραγματι...

http://www.adweek.com/agencyspy/nerd-vespa-hipster/60570

skriti p200e
28/10/2015, 19:32
Αυτό είναι που φοβάμαι ότι τα κυνηγάνε όλοι

ptc
28/10/2015, 20:50
Για μενα πολυ καλη λυση ειναι και η κουκουλα. Εκτος απο το οτι προφυλασσεις τη μηχανη, επιπλεον δε δινεις στοχο και ο επιδοξος κλεφτης δεν μπορει να δει τι υπαρχει απο κατω και να σχεδιασει αναλογα το πώς θα κινηθει. Τι μηχανη ειναι; -Αξίζει το ρισκο; -Σε τι κατασταση ειναι; -Εχει συναγερμο ή καμια δεκαρια λουκετα πανω της που θα κανουν την κλοπη δυσκολοτερη και χρονοβορα;
Ειναι σα να σχεδιαζεις ληστεια σε μαγαζι που εχει φιμε τζαμια.

Κι εγω παντως εχω μια καλη κουλουρα και κουκουλα. Αν θες ντε και καλα κατι που να κανει φασαρια δες ενα λουκετο φρενου με αισθητηρα κινησης. Κατα τ'αλλα, αν σου το βαλουν στο ματι το εργαλειο, και ναρκη να βαλεις θα βρουν τον τροπο.

Μανολης67
28/10/2015, 21:01
Vespa P200E !!!!! τι μου θύμισες φίλε!! την έκλεβα από τον Πατέρα μου και την εφερνα....ξεκαπνισμένοι!!!! ο πατέρας μου ρώταγε τι της εκανα και τράβαγε σαν καινούργια, λοιπόν
α) δεν κλέβονται,
β) να αφήνεις πάντα το τιμόνι αριστερα για να φαίνεται κλειδωμένη
γ) δεν μπαίινει ....λουκέτο (!!!!) γιατί δεν έχει δισκοφρενο η κάτι να την πιάσεις τέλος πάντων,,,εκτός αν έχεις καμιά γερή σχάρα...και την κρατάς από καμιά κολόνα και πάλι
α) δεν κλέβονται.

ptc
28/10/2015, 21:25
Vespa P200E !!!!! τι μου θύμισες φίλε!! την έκλεβα από τον Πατέρα μου και την εφερνα....ξεκαπνισμένοι!!!! ο πατέρας μου ρώταγε τι της εκανα και τράβαγε σαν καινούργια, λοιπόν
α) δεν κλέβονται,
β) να αφήνεις πάντα το τιμόνι αριστερα για να φαίνεται κλειδωμένη
γ) δεν μπαίινει ....λουκέτο (!!!!) γιατί δεν έχει δισκοφρενο η κάτι να την πιάσεις τέλος πάντων,,,εκτός αν έχεις καμιά γερή σχάρα...και την κρατάς από καμιά κολόνα και πάλι
α) δεν κλέβονται.

:plaf: Πωωω, οντως! Δεν σκεφτηκα την ιδιαιτεροτητα της ροδας...
Βεβαια και παλι μπορει να χρησιμοποιησει ενα λουκετο με αισθητηρα κινησης πιασμενο οπουδηποτε, απλα για να χτυπησει αν καποιος την κουνησει.

Panos76
29/10/2015, 08:52
Εκτός αν πρόκειται για κανά βεσπίνο του '66, SS 50 και τα συναφή και εγώ πιστεύω πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μια καλή κουλούρα να την πιάνει ολόκληρη και μια κουκούλα είναι οκ.

ps: Κλέβουν οι χίπστερς;; :p

teo_g7
29/10/2015, 09:06
Εκτός αν πρόκειται για κανά βεσπίνο του '66, SS 50 και τα συναφή και εγώ πιστεύω πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μια καλή κουλούρα να την πιάνει ολόκληρη και μια κουκούλα είναι οκ.

ps: Κλέβουν οι χίπστερς;; :p

Όχι αλλα ψάχνουν να αγοράσουν ανακατασκευασμένες!!!Οποτε ξέρεις όπου υπάρχει ζήτηση δημιουργείται και η ανάλογη "προσφορά"

Tycho Moon
29/10/2015, 09:07
Παιδιά καλησπέρα καινούριος εδώ δεν ξέρω ποιοι και τι κανόνες έχετε αν κάνω κάτι λάθος λόγο του ότι είμαι καινούριος. ...
Λοιπόν έχω μια Vespa P200E χωρίς μπαταρία και δεν μπορώ να της βάλω συναγερμό όπως θα ήθελα αν έχετε κάποια ιδέα ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?
Ευχαριστώ.....

Ήσυχο το κεφάλι σου, δεν πρόκειται να το έχεις. Ησυχότερο, ναι.

Οι λύσεις είναι οι εξής:

- Για κάθε μέρα, το πιό πρακτικό είναι κάποιο σύστημα σαν αυτό

http://www.sip-scootershop.com/Products/75996100/Rim+lock+Vespa+V50PVET3PK.aspx

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείς να φτιάξεις κάτι ανάλογο σε μηχανουργείο από πιό χοντρη βέργα και με μεγαλύτερη τρύπα για να μπαίνει μεγαλύτερο λουκέτο.

- Όταν την παρκάρεις το βράδυ στο σπίτι σου, η καλύτερη λύση είναι το λουκέτο που ανέφερα πιό πάνω, με αλυσίδα γύρω από την ποδιά και γύρω από κολώνα.

Ακόμα, μπορείς μέσα στο ντουλαπάκι να βάλεις ένα συναγερμό ανίχνευσης κίνησης με μπαταρίες, αφού κάνεις 5-6 τρύπες στον πάτο του ντουλαπιού και έχεις το ηχείο πάνω από τις τρύπες για να ακούγεται έξω. Απλώς, πρέπει να έχεις το νου σου στην μπαταρία. Αυτή η λύση δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά επιλεκτικά. πχ Όταν μετακινείσαι βράδυ, πας για ποτό ή σινεμα ή δεν ξέρω και γω τί, και έχεις το λουκέτο με το συναγερμό.

Αυτά.

GFawkes
29/10/2015, 09:09
Υπαρχει συναγερμακι με πολυ δυνατη σειρηνα που δουλευει με μπαταρια 9βολτ.

Βαλε ενα τετοιο, και φορτιζε την μπαταρια καθε βδομαδα....λογικα θα εισαι οκ.

GFawkes
29/10/2015, 09:10
Εδω εισαι

ειναι λιγο...ακριβος αλλα εχει και remote....

http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-120db-Anti-Theft-Security-Alarm-Safe-System-Vibration-Detector-GU-/371451401598?hash=item567c3a957e:g:rFoAAOSwiLdWCV1O&vxp=mtr

skriti p200e
01/11/2015, 04:07
Φίλε μου σε ευχαριστώ και για τις δύο λύσεις μάλλον αυτή με το λουκέτο είναι πιο πιθανή γιατί δεν θέλω να τη τρύπα σωστά μόλις την έβγαλα από ανακατασκευή και είναι βαμμένα τη λυπαμαι