View Full Version : Τροποποίηση εσωτερικού κράνους
giannis1070
28/10/2015, 18:03
Καλησπέρα στην παρέα,
Μήπως γνωρίζει κάποιος εάν γίνονται τροποποιήσεις στο εσωτερικό ενός κράνους?
Πρόκειται για μοντ. AGV σειράς Κ3. Το πρόβλημα είναι ότι μετά από 15 λεπτά χρήσης, αρχίζει και πιέζει πολύ το μέτωπο με αποτέλεσμα να αρχίζει να ενοχλεί πάρα πολύ και να πονάει ολόκληρο το κεφάλι.
Το σημείο που πιέζει είναι το σημείο εσωτερικά στο άνοιγμα, εκεί δηλ. που ακουμπάει το μέτωπο. Το συγκεκριμένο σημείο δεν έχει μαξιλαράκι αλλά φελιζολ με επένδυση.
Οποιαδήποτε συμβουλή/γνώμη θα βοηθήσει αρκετά γιατί δεν θέλω να αλλάξω κράνος.
Ευχαριστώ.
SHOOTER045
28/10/2015, 18:15
Προφανώς λάθος μέγεθος
Η το καλούπι τής agv δεν σου ταιριάζει, όλα τα κεφάλια δεν είναι ίδια.
Άλλο κράνος ιδίου μεγέθους δοκίμασες?
Πόσο καιρό το έχεις?
dimmie_72
28/10/2015, 18:50
Mπορείς (και συνίσταται), να ξεκολλήσεις το ύφασμα της επένδυσης κολλώντας το μετά με ταινία διπλής όψεως και να "φας" στο σημείο εκείνο λίγο το φελιζόλ.
paramedic
28/10/2015, 19:22
Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και μην τυχόν πας και κάνεις. Πούλα το και πάρε άλλο στο σωστό μεγεθος για το κεφάλι σου.
Προφανώς λάθος μέγεθος
Πόσο καιρό το έχεις?
Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και μην τυχόν πας και κάνεις. Πούλα το και πάρε άλλο στο σωστό μεγεθος για το κεφάλι σου.
οτι σουπαν!!!!
describer
28/10/2015, 20:06
μην προσπαθησεις να αλλαξεις τιποτα στο κρανος!
παρα σβαρνα τα μαγαζια και βρες καποιο που να ειναι στο μεγεθος σου
akis_trevor
28/10/2015, 21:37
Σου δινει την αισθηση πως αν το "φας" 1-2 χιλιοστα θα ναι οκ η ειναι λιγο;
paramedic
29/10/2015, 11:27
1-2 χιλιοστά ίσως είναι ικανά να καταστήσουν το κράνος άχρηστο στην απορρόφηση κραδασμών όμως και πάπαλα το κεφαλάκι μετά...
giannis1070
29/10/2015, 12:23
Προφανώς λάθος μέγεθος
Πόσο καιρό το έχεις?
Κοίτα, το κράνος αρχικά ήταν μια χαρά. Δεν πίεζε πολύ, ούτε ήταν χαλαρό. Δεν υπήρχε κάποιου είδους δυσφορίας δηλαδή. Μετά από λίγη ώρα ξεκινάει ο πόνος στο μέτωπο. Θέλω να πω πως, και κάποιο άλλο κράνος να φορέσει, πάλι μπορεί να είναι όλα φυσιολογικά και να δημιουργήσει πρόβλημα αργότερα.
Μήπως είναι θέμα μάρκας.
giannis1070
29/10/2015, 12:27
Σου δινει την αισθηση πως αν το "φας" 1-2 χιλιοστα θα ναι οκ η ειναι λιγο;
Αδερφέ δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να μην το πειράξω. Άσε που για να φας το φελιζόλ πρέπει να "φάς" τη φόδρα που είναι κολλημένη πάνω του και μετά θα είναι μια αηδία.
giannis1070
29/10/2015, 12:30
μην προσπαθησεις να αλλαξεις τιποτα στο κρανος!
παρα σβαρνα τα μαγαζια και βρες καποιο που να ειναι στο μεγεθος σου
Δεν αλλάζω στο κράνος τίποτα. Το να δώσω όμως minimum 180ευρώ είναι ένα θέμα δεδομένου ότι το κράνος είναι καινούριο. Έχει φορεθεί 4-5 φορές και για 10-15 λεπτά τη φορά. Θα πειραματιστώ λίγο με τις φόδρες και τα υφάσματα να δω μήπως τα "αδυνατίσω" λίγο.
sapila racing
29/10/2015, 12:46
Οταν δοκιμάζεις κράνος, το φοράς τουλάχιστον 10 λεπτά για να δείς αν σου κάνει.
Αυτο κράνος δεν σου κάνει, κι αυτό δεν αλλάζει δυστυχώς.
wthanasis
29/10/2015, 14:13
Προς θεού μην μπεις σε διαδικασίες τροποποίησης, κόψε ράψε κτλ.
Είχα παρόμοιο θέμα με ένα σημείο στο μέτωπο και κάθε φορά που το έβγαζα είχα ένα σημάδι περίπου 2-3 εκατοστά και μια κοκκινίλα.
Ακόμη και μετά από 10 λεπτά όπως λες. Ποτέ δε μου προξένησε πόνο, ούτε μετά από ώρες χρήσης, αλλά κάπου-κάτι έβρισκε.
Το πίεσα ελαφρά με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι, σε εκείνο το σημείο και όλα τέλεια.
Πιθανόν το φελιζόλ να χώνεψε λιγάκι τη ραφή ή απλά ''χαλάρωσα'' τη ραφή. Δεν ξέρω με σιγουριά. Ξέρω ότι δεν εμφανίστηκε έκτοτε το σημάδι.
*Και πρίν πέσετε να με φάτε, ξεκαθαρίζω ότι ούτε άλλαξα το σχήμα του κράνους, ούτε έσκαψα το φελιζόλ, ούτε το τρύπησα, ούτε κενά έμειναν για να παίρνει αέρα η κεφάλα μου και άλλα τέτοια υπέροχα.
Μιλάμε για μm και όχι για mm. Μια φυσιολογική χαλάρωση του κράνους είναι πολύ μεγαλύτερη.
Αν έχεις τη δυνατότητα να το δώσεις χωρίς να χάσεις και να πάρεις ένα άλλο που είναι τέλειο για το κεφάλι σου, θα ήταν το ιδανικό, αλλιώς μην τρελαινόμαστε και με μια ραφή, ήμαρτον πια.
SHOOTER045
29/10/2015, 15:04
Οταν δοκιμάζεις κράνος, το φοράς τουλάχιστον 10 λεπτά για να δείς αν σου κάνει.
Αυτο κράνος δεν σου κάνει, κι αυτό δεν αλλάζει δυστυχώς.
Αυτό
Τα <καλά >καταστηματα έχουν μπαλακλαβες ειδικά για αυτόν τον λόγο, για να κάνεις πρόβα και δοκιμή
Manalishi
29/10/2015, 15:09
Μηπως το φοράς λάθος??
Πολύ πάνω, ή πιο πιθανό, πολύ κάτω το πηγούνι??
dimmie_72
29/10/2015, 19:18
Να σημειώσω ότι η επίσημη αντιπροσωπεία SHOEI εδώ στην Ελλάδα σε υπόδειξή μου στο παρελθόν έκανε ακριβώς την κίνηση που ανέφερα δλδ "έφαγε" το συγκεκριμένο σημείο μερικά χιλιοστά τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέγεθος πλέει και μπορώ να καταλάβω το φίλο.
Η ενέργεια έγινε μετά από επίσημη υπόδειξη του εργοστασίου κατόπιν δικής μου όχλησης και πολλαπλών επισκέψεων και ουδόλως αφορά την ασφάλεια, αντίθετα έχει σχέση με τα διαφορετικά κελύφη -και κατ επέκταση τα εσωτερικά τους- που προωθούνται στις διαφορετικές Ηπείρους ανάλογα με τα στοιχειομετρικά δεδομένα που έχει η εταιρεία.
panos_zip
29/10/2015, 19:20
Προς θεού μην μπεις σε διαδικασίες τροποποίησης, κόψε ράψε κτλ.
Είχα παρόμοιο θέμα με ένα σημείο στο μέτωπο και κάθε φορά που το έβγαζα είχα ένα σημάδι περίπου 2-3 εκατοστά και μια κοκκινίλα.
Ακόμη και μετά από 10 λεπτά όπως λες. Ποτέ δε μου προξένησε πόνο, ούτε μετά από ώρες χρήσης, αλλά κάπου-κάτι έβρισκε.
Το πίεσα ελαφρά με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι, σε εκείνο το σημείο και όλα τέλεια.
Πιθανόν το φελιζόλ να χώνεψε λιγάκι τη ραφή ή απλά ''χαλάρωσα'' τη ραφή. Δεν ξέρω με σιγουριά. Ξέρω ότι δεν εμφανίστηκε έκτοτε το σημάδι.
*Και πρίν πέσετε να με φάτε, ξεκαθαρίζω ότι ούτε άλλαξα το σχήμα του κράνους, ούτε έσκαψα το φελιζόλ, ούτε το τρύπησα, ούτε κενά έμειναν για να παίρνει αέρα η κεφάλα μου και άλλα τέτοια υπέροχα.
Μιλάμε για μm και όχι για mm. Μια φυσιολογική χαλάρωση του κράνους είναι πολύ μεγαλύτερη.
Αν έχεις τη δυνατότητα να το δώσεις χωρίς να χάσεις και να πάρεις ένα άλλο που είναι τέλειο για το κεφάλι σου, θα ήταν το ιδανικό, αλλιώς μην τρελαινόμαστε και με μια ραφή, ήμαρτον πια.
Αυτό ακριβώς.
Το ίδιο το κράνος έχει το πρόβλημα. Λογω μέτριας ποιότητας, η επένδυση με το χρηση μαλακώνει αρκετά, με αποτέλεσμα να φεύγει από τη θέση της και το κεφάλι να έρχεται σε αμεση επαφή με τη φόδρα και κατ επέκταση με το σκληρό φελιζολ στο κούτελο.
Την ίδια λύση ακολούθησα και εγώ στο κρανος της κοπέλας μου, μόνο που αγόρασα και καινούρια επέδυση την οποία έραψα με ψιλη κλωστούλα επάνω στη φόδρα. Όχι ολόκληρη ραφή, ένα μικρό κομπο, ωστε να μην ενοχλεί και να κοπεί με ένα ελαφρό τράβηγμα.
Από τότε όλα καλά.
Κρανος AGV K3 rossi replica
giannis1070
31/10/2015, 00:01
Αυτό ακριβώς.
Το ίδιο το κράνος έχει το πρόβλημα. Λογω μέτριας ποιότητας, η επένδυση με το χρηση μαλακώνει αρκετά, με αποτέλεσμα να φεύγει από τη θέση της και το κεφάλι να έρχεται σε αμεση επαφή με τη φόδρα και κατ επέκταση με το σκληρό φελιζολ στο κούτελο.
Την ίδια λύση ακολούθησα και εγώ στο κρανος της κοπέλας μου, μόνο που αγόρασα και καινούρια επέδυση την οποία έραψα με ψιλη κλωστούλα επάνω στη φόδρα. Όχι ολόκληρη ραφή, ένα μικρό κομπο, ωστε να μην ενοχλεί και να κοπεί με ένα ελαφρό τράβηγμα.
Από τότε όλα καλά.
Κρανος AGV K3 rossi replica
AYTΟ ακριβώς παθαίνει και η δική μου. Ανεβαίνει η επένδυση και "σουρώνει" με αποτέλεσμα να πιέζει εκεί που σουρώνει και να έρχεται το δέρμα σε επαφή με τη σκληρή φόδρα του φελιζόλ.
Την επόμενη φορά, θα κοιτάξω να κρατήσω την επένδυση ώστε να κάτσει ακριβώς, όταν φορεθεί πλήρως το κράνος. Εάν δουλέψει, θα κοιτάξω να βρω μια μόνιμη λύση, μάλλον σαν και τη δική σου.
Κάνε οικονομίες να αγοράσεις άμεσα ένα άλλο κράνος.
Αυτά τα AGV πάντα τα είχα για κουβάδες..