View Full Version : Πελαγο-δρομώντας
erotisakias
05/11/2015, 23:42
Μετά από μια εξαιρετική συμβίωση με ένα Ktm 950Adv 05' αποφάσισα για μια αλλαγή κατηγορίας. Ψάχνω ένα μικρό (που λέει ο λόγος) on/off (το οποίο θα είναι μάλλον on/off όπως τα λέγαμε την παλιά καλή εποχή) για να γυρίσω επαρχιακούς, δασικούς, δύσκολους χωματόδρομους, αλλά μέχρι εκεί. Μένω Κρήτη. Υπόψην ότι με το 950 έχω πάει σε μέρη δύσκολα, απλά ήμουνα με τη ψυχή στο στόμα, και θέλω κάτι πολύ πιο εύχρηστο οπότε μην αρχίσουμε "γιατί δεν το κράτησες" και άλλα τέτοια. Η ζωή με το KTM ήταν αρκετά περιπετιώδης, και πέρασα και γω κάποια από τα προβλήματα που έβγαλε αυτή η μοτοσυκλέτα, αλλά έζησα και ένα απίστευτο μοτέρ, ένα υπέροχα στημένο σύνολο και κατάλαβα πως 100% αξιοπιστία και ερωτική μοτοσυκλέτα δεν υπαρχει.. Πάμε στο τώρα.. Βρίσκομαι ανάμεσα σε ktm 690enduro του 09', Husqvarna te 610ie 09' και drz 400 06'. Από όλα αυτά ξέρω και έχω οδηγήσει το drz που είναι γνωστού και έχει υποστεί αρκετές αλλάγες (κεφαλή του Ε, mikuni39, ελατήρια μπροστά ανάρτησης ohlins, πίσω της WP ) και γενικά είναι πένα. Για το 690 δεν έχω διαβάσει κάτι κακό αλλά ούτε και κάτι καλό. Καλό μοτέρ, θέση οδήγησης μάλλον περίεργη, δεν πολυ-πούλησε κιόλας. Έιναι όμως μια καλή επιλογή με καλό after από την κτμ. Το 610 πάλι του 07 και πέρα, έχει κάνει βήματα αλλαγής στην αξιοπιστία του με άλλη καδένα, και άλλες βελτιώσεις στον κινητήρα, και λένε πως είναι μια καλή μοτό η τελευταία καλή πριν την μπούρδα το 630 που βγάλανε μετά, αλλά το μέλλον της husqvarna γενικά είναι αβέβαιο και μπορεί να μείνεις ακάλυπτος (;) (Πάντως για το 950 ότι χρειαζόμουν το είχα σε 4 μέρες από Αυστρία, αν δεν το είχα σε 2 μέρες από Αθήνα-Θεσσαλονίκη-car.gr).. Αν υπάρχουν οδηγικές εμπειρίες, γνώσεις για προβλήματα, προτάσεις, θα βοηθήσουν πολύ..Ευχαριστώ
SHOOTER045
05/11/2015, 23:48
ΚΤΜ 400exc
Το drz ίσως σού φανεί λίγο και θα πρέπει να ψάχνεις δύναμη στήσιμο κλπ.
ΝIKOLTSOS
06/11/2015, 01:50
Έχω το 640adv.
Σε ένα χωμάτινο ταξίδι με φίλους, οδήγησα το ktm 690enduro της φωτογραφίας....
Δεν μπορώ να περιγράψω ακόμα πόσο μου άρεσε αυτό το μηχανάκι....
Με κλειστά μάτια θα ήταν η επόμενη μου ειδικά για αυτό που το θες.
Αν κοιτάξεις καινούριο θα μπορούσες να πας και για το husqvarna 701 enduro.
344344
οτι ακριβως ζητας έχει το 690 εντουρο και είναι και πιο αξιόπιστο απο τα 640
erotisakias
06/11/2015, 09:34
"...Αν κοιτάξεις καινούριο θα μπορούσες να πας και για το husqvarna 701 enduro."
κανονικό αντίγραφο του 690R σε μπλε κίτρινο από πορτοκαλί..Κρίμα.. Η αγορά από την ΚΤΜ ήταν και το τέλος.
344349
344350
όχι για καινούργιο δεν πάω με τίποτα..Με προβληματίζει αρκετά η επιλογή του 690 σε σχέση με το 610ie. Από γενικό διάβασμα νομίζω πως το 610 είναι καλύτερα στημένη μοτό..Κάποιος που να τα έχει πάει και τα δυο? Θα βοηθήσει πολύ..
amyroukai
06/11/2015, 09:42
Υποτίθεται ότι η πρώτη γενιά 690 δεν είχε και τόσο καλές αναρτήσεις. Δεν θυμάμαι αν τα 09 που κοιτάς είναι αυτά. Η δεύτερη γενιά υποτίθεται ότι έχει και γενικότερες βελτιώσεις σε ότι αφορά ευαισθησίες.και αξιοπιστία περιφερειακών.
Υποτίθεται ότι η πρώτη γενιά 690 δεν είχε και τόσο καλές αναρτήσεις. Δεν θυμάμαι αν τα 09 που κοιτάς είναι αυτά. Η δεύτερη γενιά υποτίθεται ότι έχει και γενικότερες βελτιώσεις σε ότι αφορά ευαισθησίες.και αξιοπιστία περιφερειακών.
Κάτι τέτοιο έχω ακούσει κι εγώ.. ότι η πρώτη φουρνιά κάτι έβγαζε (μοτερικό; ρουλεμάν κάτι; ) που το διόρθωσαν λέει στη 2η φουρνιά.
lykourgi
06/11/2015, 12:31
κανονικό αντίγραφο του 690R σε μπλε κίτρινο από πορτοκαλί.
Απο τις φωτογραφίες πάντως, δεν φαίνεται αντίγραφο.
Βλέπω άλλο πλαίσιο, άλλο κινητήρα, διαφορετική θέση αμορτισέρ (πιο ψηλά).
Δεν πρέπει να είναι ίδια.
Pan (dvs)
06/11/2015, 12:47
Απο τις φωτογραφίες πάντως, δεν φαίνεται αντίγραφο.
Βλέπω άλλο πλαίσιο, άλλο κινητήρα, διαφορετική θέση αμορτισέρ (πιο ψηλά).
Δεν πρέπει να είναι ίδια.
Αλλος σκελετος?
lykourgi
06/11/2015, 12:55
Ναι, οι δύο μοτοσυκλέτες των παραπάνω φωτογραφιών, έχουν διαφορετικό σκελετό.
erotisakias
06/11/2015, 15:13
Ναι, οι δύο μοτοσυκλέτες των παραπάνω φωτογραφιών, έχουν διαφορετικό σκελετό.
Παιδιά σαν δίδυμα αδέρφια είναι..
...Και να που βγήκαμε αληθινοί, καθόσον πριν λίγες μέρες η αυστριακή -πλέον- Husqvarna παρουσίασε το 701 SM και μόλις σήμερα το 701 On-Off! Με τον ίδιο μονοκύλινδρο κινητήρα των 690 κ.εκ. και 67 ίππων (!), που όπως καλά γνωρίζετε προέρχεται από την ΚΤΜ, αλλά και με το ίδιο cromoly πλαίσιο χωροδικτύωμα, φυσικά με μεταποιημένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά για να ταιριάζουν στο νέο χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας....κλπ κλπ..
http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33056&subid=2&pubid=7467916
Πάντως δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο οπότε δεν έχει νόημα συζήτησης. Πιο πολύ με καίει η σύγκριση ανάμεσα στο 690 enduro και το te 610ie..
lykourgi
06/11/2015, 15:39
Μόλις διαπίστωσα ότι το Husky που έχεις βάλει πιο πάνω δεν είναι το 701, το οποίο είναι πράγματι ολόιδιο με το ΚΤΜ690.
erotisakias
06/11/2015, 15:57
Μόλις διαπίστωσα ότι το Husky που έχεις βάλει πιο πάνω δεν είναι το 701, το οποίο είναι πράγματι ολόιδιο με το ΚΤΜ690.
έχεις δίκιο..λάθος μου είναι το Husqvarna Fe 450..
να το 701
344387
lykourgi
06/11/2015, 15:59
:a10:
ΝIKOLTSOS
06/11/2015, 17:42
Σε χαλάει να πάρεις το ίδιο μηχανάκι πιο φτηνό από το 690???
οκ κάποιο λένε έχουν κάποιες διαφορές στο πλαίσιο αλλά δεν άκουσα ακόμα πιο είναι καλύτερο...
Υ.Γ. Από ότι φαίνεται σε λίγα χρόνια θα ξεχάσουμε τα ΚΤΜ στα χώματα....
Η ΚΤΜ στα street κτλ και τα Ηusqvarna χώμα....
Έχει μπει σε άλλο φόρουμ, αλλά το πλαίσιο του 701 έχει επιπλέον ενίσχυση στο λαιμό. Ενίσχυση που μοιάζει με το πλαίσιο του KTM450 Rally.
erotisakias
06/11/2015, 22:18
Σε χαλάει να πάρεις το ίδιο μηχανάκι πιο φτηνό από το 690???
οκ κάποιο λένε έχουν κάποιες διαφορές στο πλαίσιο αλλά δεν άκουσα ακόμα πιο είναι καλύτερο...
Υ.Γ. Από ότι φαίνεται σε λίγα χρόνια θα ξεχάσουμε τα ΚΤΜ στα χώματα....
Η ΚΤΜ στα street κτλ και τα Ηusqvarna χώμα....
δεν με χαλάει..τα λεφτά δεν έχω..το 690 το βρίσκεις κατι κάτω-κάτι πανω από 4000. το 610 ακόμα φτηνότερο. Ίσως και κάτω από 3000. Τα πάνω μοτέρια παίζουν αλλού στα χρήματα. Για αυτό ρωτώ με αγωνία για το 610..Αν είναι ίδια κλάση όπως λένε (ίσως και καλύτερο)με το 690 δεν αξίζει να δώσω παραπάνω φράγκα. Έτσι και αλλιώς όπως τη βλέπω την αγορά μοτοσυκλέτας στο μέλλον, μάλλον το παντρεύομαι.
ΝIKOLTSOS
06/11/2015, 22:36
δεν με χαλάει..τα λεφτά δεν έχω..το 690 το βρίσκεις κατι κάτω-κάτι πανω από 4000. το 610 ακόμα φτηνότερο. Ίσως και κάτω από 3000. Τα πάνω μοτέρια παίζουν αλλού στα χρήματα. Για αυτό ρωτώ με αγωνία για το 610..Αν είναι ίδια κλάση όπως λένε (ίσως και καλύτερο)με το 690 δεν αξίζει να δώσω παραπάνω φράγκα. Έτσι και αλλιώς όπως τη βλέπω την αγορά μοτοσυκλέτας στο μέλλον, μάλλον το παντρεύομαι.
Μόλις τώρα κατάλαβα ότι δεν μιλάς για το terra...
Κοίτα και τα δύο είναι πολύ δυνατά μηχανάκια... δες τι προβλήματα έχουν ακουστεί και πάρε αυτό που σε κ@#$@!νει παρα πάνω, ειδικά αν θες να το παντρευτείς!!!
Ωραίες επιλογές.... αν βρω κάτι που βοηθάει θα στο στείλω...