View Full Version : Ελαιοραβδιστικο δόνησης ...
Υπάρχει κανείς που να μπορει να με κατατοπίσει σχετικά με αυτά τα μηχανήματα του διαβολου?
Θέλει ο πατήρ να πάρει ενα να μαζεύει τις ελιές του δίχως να του φεύγει η Παναγία!
Ηλεκτρικά , αέρος αποκλείονται, μιλάμε μονο για βενζινοκίνητα κ απο οτι μου λεει θέλει αυτά που αγκιστρωνουν το κλαρί κ το δονούν, οχι αυτά με τα χτένια ...
Ποια ειναι καλα κ αξιόπιστα, εχει κανείς να προτείνει κατι?
Κ να αγοράζεται απο Ελλάδα το μηχάνημα!
MG-KTiNoS
11/11/2015, 20:29
άμα το πάρεις δάνεισε το μου να δω κάτι....
(για καμιά βδομάδα)
:D
Τα δόνησης καταστρέφουν την ελιά.
Προτίμησε κάτι σα το παρακάτω:
http://www.skroutz.gr/s/434634/Minos-%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%92%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%9C%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3-%CE%A3%CE%99%CE%9A-%CE%A4-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%91%CF%87%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%82.html
Η βέργες τύπου Αχινός είναι ότι πιο παραγωγικό αυτή τη στιγμή με τη μικρότερη δυνατή ζημιά στο δέντρο. Θα χρειαστείς και μια γεννήτρια.
Τα δόνησης καταστρέφουν την ελιά.
Προτίμησε κάτι σα το παρακάτω:
http://www.skroutz.gr/s/434634/Minos-%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%92%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%9C%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3-%CE%A3%CE%99%CE%9A-%CE%A4-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%91%CF%87%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%82.html
Η βέργες τύπου Αχινός είναι ότι πιο παραγωγικό αυτή τη στιγμή με τη μικρότερη δυνατή ζημιά στο δέντρο. Θα χρειαστείς και μια γεννήτρια.
Αδύνατον να παίξουν γεννήτριες κλπ, μιλάμε για δύσβατο έδαφος κ οχι ελιές στοιχισμενες ...
Αδύνατον να παίξουν γεννήτριες κλπ, μιλάμε για δύσβατο έδαφος κ οχι ελιές στοιχισμενες ...
Τίποτα δεν είναι αδύνατον. Έτσι είναι και εμάς στα βουνά.
Διαφορετικά με τη παλιά κλασσική μέθοδο. Κατσούνα.
el_hymador
11/11/2015, 20:38
Γιατί όχι πνευματικό με παλαμάκια ή αχινό; Το κομπρεσέρ έχει ένα πολύ μεγάλο θετικό, ότι του κοτσάρεις πάνω ένα κάρο εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένου του πολύ χρήσιμου σε αυτή την περίπτωση, τηλεσκοπικού αλυσοπρίονου... το πιο δύσκολο στο μάζεμα της ελιάς (και το πιο επίφοβο για ατυχήματα - φτου - φτου) δεν είναι το μάζεμα αλλά το κλάδεμα.
Γιατί να σκαρφαλώνετε πάνω στις ελιές με τα χειροπρίονα όταν η δουλειά μπορεί να γίνει από κάτω με το πνευματικό τηλεσκοπικό αλυσοπρίονο;
Αυτά τα δονητάρια δεν τα έχω δουλέψει αλλά ξέρω πως αφήνουν ελιές στα κλαδιά και μετά άντε τράβα με το χτένι να τις ρίξεις. Εμείς τις κατεβάζουμε με παλαμάκια και δεν αφήνει ούτε μία στις κλάρες, σε 5 λεπτά έχει τελειώσει θεόρατες και φορτώ ελιές.
Campagnola είναι τα καλύτερα παλαμάκια αλλά φυσικά δεν είναι φθηνά... βέβαια τέτοια εργαλεία μια φορά αγοράζεις, οπότε... Μεταξύ αχινού και :a46: εγώ προτείνω παλαμάκια, ο αχινός είναι πιο δύσκολος στο δούλεμα και μπλέκεται στα κλαδιά, τα :a46:έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι σε ψιλές και πυκνές κλάρες, λειτουργούν σαν δονητάρι και τις ρίχνουν όλες κάτω.
Για κομπρεσέρ έχει ένα κάρο στην αγορά, προτίμησε κάτι που να μην είναι από Κίνα και μην ψαρώσεις από την χωρητικότητα του βυτίου, το μοτέρ έχει σημασία να βάζει μέσα πολύ πίεση μέσα.
Αυτά, καλά μαζέματα!
Θα του "πεσουν"τα χερια του ανθρωπου μηχανημα με βενζινοκινητηρα.
Μαγαζι εχω να προτεινω αλλα σου πεφτει μακρια........
akis_trevor
11/11/2015, 20:44
Bdsm γουστα;
Ραβδωσεις,δονησεις,χαμος!!!!:bawl:
SHOOTER045
11/11/2015, 20:44
Υπάρχει κανείς που να μπορει να με κατατοπίσει σχετικά με αυτά τα μηχανήματα του διαβολου?
Θέλει ο πατήρ να πάρει ενα να μαζεύει τις ελιές του δίχως να του φεύγει η Παναγία!
Ηλεκτρικά , αέρος αποκλείονται, μιλάμε μονο για βενζινοκίνητα κ απο οτι μου λεει θέλει αυτά που αγκιστρωνουν το κλαρί κ το δονούν, οχι αυτά με τα χτένια ...
Ποια ειναι καλα κ αξιόπιστα, εχει κανείς να προτείνει κατι?
Κ να αγοράζεται απο Ελλάδα το μηχάνημα!
Έχω δει τέτοιο που λες με μοτέρ βενζίνης αλλά δεν δονει τα κλαδιά
Έχει χτένια και χτυπάνε πάνω κάτω,αναλογα το γκάζι.
Πέρυσι το είχε φίλος τού πεθερού μου στον βολο.
Θα ρωτήσω και θα σου πω
Δε γινεται ο άνθρωπος να κουβαλάει γεννήτριες κ κομπρεσέρ, πηγαίνει μονος του , έδαφος με λιθιες, ανισόπεδο , κλίση εδάφους κλπ... Της campagnolo έχουμε δει το δονητή , el toro 60.
Έχουμε δει επίσης το stihl και ενα active m70 ...
Bdsm γουστα;
Μετα τα snap on εργαλεία, πήγαμε στα strap on και φτασαμε κ στους δονητές , αρχίζω με αγχώνω :smokin:
Το stihl απο οσο εχω δει παιρνει μπροστά κ αλυσοπρίονο...
Απο το τίναγμα που έκανε με τα χέρια δε νομίζω να του κακοπεσει ενα τέτοιο μηχάνημα, ετσι και αλλιώς για χόμπι το κανει, δεν ειναι επαγγελματίας.
Απλα να μη πάρει κ καμια μούφα, ας ειναι κατι καλό !
Μανολης67
11/11/2015, 20:56
Εγω ειμαι στην Μυτιλήνη, και δεν εχω ιδέα από ελιές! ευτυχώς! :beer:
el_hymador
11/11/2015, 20:59
...και θα πηγαίνει ο άνθρωπος με το δονητικό που είναι ολόκληρο θεριό στις ξερολιθιές και στα κακοτράχαλα; Τέσπα... αν μιλάμε για λίγες ελιές υπάρχουν και ηλεκτρικά μηχανήματα που μπορούν ν βγάλουν δουλειά τροφοδοτούμενα από μπαταρία αυτοκινήτου.
Bdsm γουστα;
Πες τα ρε Άκη, πες τα. Βρε που πάμε σαν κοινωνία....
:bawl:
Bdsm γουστα;
Τρελες πωλησεις λεμε......... (https://www.youtube.com/watch?v=YfKJpdo4Cnk)
:lol:
για λιγες ελιες αχινος και βενζινοκινητο
για πολλες ελιες αερας
επειδη μαζευω πολλα χρονια ελιες εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα κονταρια. κουπεπε, ταφ, και τωρα τελευταια αχινο.
το κουπεπε ειναι παλιο και η κινηση του ειναι μιση αριστερα μιση δεξια. πολλοι κραδασμοι στα χερια. παλιωσε τωρα πια και δεν κυκλοφοραει.
ταφ βγαζει παρα πολυ δουλεια και αμα το μαθεις δεν κανει ζημια στην ελια. απο το πιο καλοπουλημενο ειδος.
αχινος τωρα τελευταιο ειδος. ειναι καλο δεν του εχω παρει ακομα τον αερα. σε λιγο που θα παω για ελιες θα το δουλεψω.
για τα παλαμακια δεν εχω ακουσει καλα λογια και δεν εχω δει κοσμο να τα εχει.
βενζινομηχανες-γενητριες αυτες κινουν τα κονταρια. τωρα πια ειναι πολυ μικρες και μαζεμενες κι ελαφριες. και στα βραχια πανε κι οπου θες. ετσι ειναι η ελια βαρια δουλεια. να ξερεις οτι εισαι καπου στα 400-700 ευρω το ολο θεμα κονταρι και γενητρια. επισης να ξερεις απο την στιγμη που πας σε κονταρι ε θες και παραπανω στρωσιμο ελιας λογο του οτι το κονταρι πεταει λιγο μακρια την ελια. με το καταληλο χειρισμο θα μπορεις να πην φευγει η ελια μακρια.
η διαφορα στο μαζεμα κονταρι vs χερι ειναι χαοτικη. πεφτουν οι ελιες ΠΟΛΥ γρηγορα.
τον αερα απλα τον ξεχνας. που να κουβαλαει ο πατερας σου κομπρεσερ στα βραχια.
οτι αλλο θες...
el_hymador
11/11/2015, 22:04
Παίζει πολύ ρόλο και το πόσο φύλλο και ξερο κλαράκι κατεβάζει το κάθε είδος ελαιροαβδιστικής κεφαλής, γιατί μετά τρως γ@μήσι στο ξεδιάλεγμα για να πάνε στο ελαιοτριβείο. Τους αχινούς τους απέρριψα ακριβώς για αυτό, έριχναν πολύ φύλλο και κλαδάκια, τα παλαμάκια αν τα πηγαίνεις με τη φορά της κλάρας είναι πολύ πιο καλά σε αυτό τον τομέα.
Όπως και να έχει, άμα ρωτήσεις το σύνολο των ελλήνων που θα κατεβάσουν ελιές φέτος, θα πάρεις 3 Χ το σύνολο απαντήσεις για το τι είναι καλύτερο και τι όχι.:lol:
Αυτό που περιμένω είναι να πάει το πρώτο μαξούδι (ναι ρε μαξούδι!) στο ελαιοτριβείο και με το που αρχίσει να τρέχει το λάδι σκάμε με ζυμωτό ψωμί και ρίγανη και γίνεται κόλαση!!! :beer::a25::a30:
Παίζει πολύ ρόλο και το πόσο φύλλο και ξερο κλαράκι κατεβάζει το κάθε είδος ελαιροαβδιστικής κεφαλής, γιατί μετά τρως γ@μήσι στο ξεδιάλεγμα για να πάνε στο ελαιοτριβείο. Τους αχινούς τους απέρριψα ακριβώς για αυτό, έριχναν πολύ φύλλο και κλαδάκια, τα παλαμάκια αν τα πηγαίνεις με τη φορά της κλάρας είναι πολύ πιο καλά σε αυτό τον τομέα.
Όπως και να έχει, άμα ρωτήσεις το σύνολο των ελλήνων που θα κατεβάσουν ελιές φέτος, θα πάρεις 3 Χ το σύνολο απαντήσεις για το τι είναι καλύτερο και τι όχι.:lol:
Αυτό που περιμένω είναι να πάει το πρώτο μαξούδι (ναι ρε μαξούδι!) στο ελαιοτριβείο και με το που αρχίσει να τρέχει το λάδι σκάμε με ζυμωτό ψωμί και ρίγανη και γίνεται κόλαση!!! :beer::a25::a30:
και αυτό αλλά πες και για τους λουκουμάδες που φτιάνει το πρωτόλαδο
:a32:
εγω παντως με αχινο ειχα πολυ μειωμενο φυλο και κλαρακι σε σχεση με το ταφ. παιζει ρολο επισης αν η ελια ειναι κλαδεμενη και καθαρισμενη απο ξερα. παιζει ρολο πως το δουλευεις το κονταρι. πολλα παιζουν ρολο δυστυχως γιαυτο και οι πολλες γνωμες.
οσο για το ζυμωτο ψωμι και ριγανη σε πιανω αδιαβαστο. αντι για ριγανη βαλε μελι. ΚΟΛΑΣΗ σου λεω :a23:
el_hymador
11/11/2015, 22:17
εγω παντως με αχινο ειχα πολυ μειωμενο φυλο και κλαρακι σε σχεση με το ταφ. παιζει ρολο επισης αν η ελια ειναι κλαδεμενη και καθαρισμενη απο ξερα. παιζει ρολο πως το δουλευεις το κονταρι. πολλα παιζουν ρολο δυστυχως γιαυτο και οι πολλες γνωμες.
οσο για το ζυμωτο ψωμι και ριγανη σε πιανω αδιαβαστο. αντι για ριγανη βαλε μελι. ΚΟΛΑΣΗ σου λεω :a23:
...και που να το βρω το μέλι; :lol:
...και που να το βρω το μέλι; :lol:
να πας να αγορασεις απο τον vaska :bawl:
el_hymador
11/11/2015, 22:22
να πας να αγορασεις απο τον vaska :bawl:
Αυτός θα το θέλει για τους λουκουμάδες!
Εν τω μεταξύ ρε συ Βασίλη, άποψη γκουρμεδιάς σε λουκουμάδες πρώτη φορά ακούω...
Αυτός θα το θέλει για τους λουκουμάδες!
Εν τω μεταξύ ρε συ Βασίλη, άποψη γκουρμεδιάς σε λουκουμάδες πρώτη φορά ακούω...
δοκίμασε και θα με θυμηθείς. Υπ' όψιν μιλάω για τους παραδοσιακούς λουκουμάδες και όχι αυτές τις αηδίες με την τρύπα στην μέση και την ζάχαρα από πάνω που πουλάνε οι φούρνοι.
εδώ οι καλοί λουκουμάδες λέμε (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%82)
Εγω τα τελευταια χρονια εχω δυο αχινους και 12βολτη γεννητρια (τροχηλατη) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αποδοση. Δεν εχω δουλεψει αλλα συστηματα αλλα σε σχεση με πριν που δουλευαμε με σκαλες και χτενακια η διαφορα ειναι χαοτικη. Οπως ειπε και ο virus θελει καλο στρωσιμο.
Ο αερας καλος ειναι αλλα τα κομπρεσερ ειναι πολυ βαρια και ακριβα.
Δε μιλάμε για πολλές ρίζες αλλα οχι και λίγες, δε ξερω ακριβή αριθμό αλλα ξαναλέω δεν ειναι καμια επαγγελματική καλλιέργεια.
Τα μπαταρίας τα φοβάμαι απο άποψη αντοχής της μπαταρίας. Κ θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τα έξτρα , γεννήτριες κλπ.
Άρα μένουμε στα βενζινοκίνητα.
Αυτά τα campagnola ειναι σοβαρή εταιρία ? Τα stihl ξερω οτι εχουν παράδοση σε τέτοια μηχανήματα...
Όπως είπατε σε σχέση με το χέρι οτι κ να χρησιμοποιήσει θα ειναι χαοτική η ευκολία.
Σε αυτά μ δόνηση παρατηρώ καποια που εχουν πιο "ψεύτικη" λαβή και καποια που δείχνουν πιο στιβαρά όπως της campagnola .
el_hymador
12/11/2015, 12:57
Δε μιλάμε για πολλές ρίζες αλλα οχι και λίγες, δε ξερω ακριβή αριθμό αλλα ξαναλέω δεν ειναι καμια επαγγελματική καλλιέργεια.
Τα μπαταρίας τα φοβάμαι απο άποψη αντοχής της μπαταρίας. Κ θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τα έξτρα , γεννήτριες κλπ.
Άρα μένουμε στα βενζινοκίνητα.
Αυτά τα campagnola ειναι σοβαρή εταιρία ? Τα stihl ξερω οτι εχουν παράδοση σε τέτοια μηχανήματα...
Όπως είπατε σε σχέση με το χέρι οτι κ να χρησιμοποιήσει θα ειναι χαοτική η ευκολία.
Τα Campagnola είναι πολύ καλά σε κεφαλές - κοντάρια κυρίως πνευματικά, δεν ξέρω τι παίζει με τους κινητήρες τους. Aν καταλήξετε σε κάτι με κινητήρα κοιτάς τις γνωστές μάρκες, STIHL, Husqvarna, Partner, Echo κτλ.
Η ιπποδύναμη παίζει τοσο ρόλο σε αυτά? Γτ βλεπω καποια με 2-3hp και καποια με 6 ... :look:
el_hymador
12/11/2015, 13:06
Η ιπποδύναμη παίζει τοσο ρόλο σε αυτά? Γτ βλεπω καποια με 2-3hp και καποια με 6 ... :look:
Πηγαίνετε σε ένα μαγαζί να τα δείτε και να σας πούνε και ορισμένα πράγματα. Μπορεί να είναι βαριά και ασήκωτα και να μεταφέρουν πολύ κραδασμό στον χειριστή. Ψάξτο λίγο.
Εναλλακτικά παίρνεις ΜΤΧ ένα KTM 620, το δένεις σε μια ελιά και τους σκας ξερογκαζιές.... την ίδια δουλειά θα κάνει...
Τελειώσατε με τους δονητές;
(με την καλη την έννοια)
Αμα δουλευει ΜΟΝΟ ενα κονταρι τοτε και οι τρεις ιπποι σου φτανουν.
Εγω με διχρονο ομως, μισου ιππου σηκωνει ανετα δυο κονταρια.
Προτίμησε ελληνική εταιρία παρά stihl και άλλες ιταλικές μ@λ@κίες.
Βγάζουμε πάνω από 5 τόνους λάδι κάθε χρόνο. Μιλάω εκ πείρας :cry:
Προτίμησε ελληνική εταιρία παρά stihl και άλλες ιταλικές μ@λ@κίες.
Βγάζουμε πάνω από 5 τόνους λάδι κάθε χρόνο. Μιλάω εκ πείρας :cry:
+ 750 στον μικε
Εληννικες εταιρειες. Ασε τα μαρκατα.
Εμείς πέρσι πήραμε αυτό. Και μια γεννήτρια 12v που να σηκώνει 2 ραβδιστικά.
http://www.kouretas.gr/product.php?id=4603#.VkT3K9L3PNM
Σίγουρα κάνει τη διαφορά.
Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο για να συγκρίνω. Δεν δουλεύει μόνο του και δεν είναι ξεκούραστο όσο φαντάζεται κάποιος γιατί το μοτέρ και το κοντάρι αν και ελαφρύ, όταν το κρατάς πολλές ώρες κουράζει. Πάντως είναι πολύ καλύτερο και γρηγορότερο από το χτένι.
Έχω ακούσει από κρητικούς για τρελά νούμερα κατ΄ εμέ. Δεκαπέντε λεπτά την μεγάλη ελιά. Ή με δουλεύουν ή κάτι δεν κάνω καλά.
Μιας και δεν έχει κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο στο "γυναικοχώρι" που πάω και μαζεύω, δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερος τρόπος χειρισμού.
Το σίγουρο είναι ακόμη κι έτσι ότι βοηθάει αρκετά.
2 βεργες αχινος 5 τσουβαλια (90 κιλα το τσουβαλι) του καφε ανετα.
2 βεργες αχινος 5 τσουβαλια (90 κιλα το τσουβαλι) του καφε ανετα.
Τι εννοείς? Σε ένα τέταρτο?
Αν ναι, θέλω φροντιστήριο. :lol:
Τι εννοείς? Σε ένα τέταρτο?
Αν ναι, θέλω φροντιστήριο. :lol:
Σε φορτωμένο κλαδεμενο δέντρο απλά θέλει να κινεις τον αχινο. Μη τον εχεις σταθερα στο ιδιο σημείο μέχρι να πεσουν ολες οι ελειες εκει. Σα να αλεθεις σε γουδοχερι χωρις χτυπημα. 20 χρόνια αυτς η ιστορία και ο πατερας 45..
Πρόκειται για Ελληνικές κατασκευές(ως επί το πλείστον Κρητικές) οι οποίες έχουν λύσει τα χέρια των ελαιοπαραγωγών.
Η πρότασή μου είναι για το παρακάτω http://yamastik.gr/product_info.php?cPath=1&products_id=65
Γνωστός(και ψαγμένος) έμπορος της περιοχής που δουλεύει κι αλυσοπρίονα(stihl) πήρε τον πωλητή και τον πήγε σε κτήμα για να δει αν αξίζει πραγματικά σε σχέση με τα άλλα που διέθετε.Μία κουβέντα μου είπε:
Φεύγουν τα άλλα που φέρνω(αχινοί) και μετά δουλεύω ΜΟΝΟ αυτό,ΤΕΛΟΣ.Δεν παίζεται.-
Eίναι τελευταίας σχεδίασης,πολύ μελετημένο,χωρίς βίδες κλπ που εξέχουν και πληγώνουν τα κλαδιά.Πλήρη υποστήριξη σε ανταλλακτικά αν χρειαστούν.
Είπα να κάνω ένα δώρο στα πεθερικά μου μιας και χρειάζονταν αλλά.. ήθελαν να πάρουν από γνωστό δικό τους πιο φτηνό.Έχασαν πιστεύω.
Τιμή γνωρίζουμε για το παραπάνω;
Απο οτι βλεπω οι περισσότεροι προτιμάτε τα τύπου αχινού?
Με μπαταρία η με γεννήτρια δουλεύονται καλυτερα αυτά?
Απο οτι βλεπω οι περισσότεροι προτιμάτε τα τύπου αχινού?
Με μπαταρία η με γεννήτρια δουλεύονται καλυτερα αυτά?
Γεννήτρια.
Τιμή γνωρίζουμε για το παραπάνω;Παναγιώτη η καλύτερη που είδα ήταν στα 260 ευρώ.
http://www.skroutz.gr/s/5767238/Yamastik-%CE%9D%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%B4%CE%B1.html
Έχει κι ένα σχόλιο,ανάλογο με τα λεγόμενα του εμπόρου που ανέφερα.
Ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση.Αλληλοβοήθεια να υπάρχει..
Τι διαφήμιση, με έβαλες στη πρίζα!
Σε λίγες μέρες κατεβαίνουμε για μάζεμα. Το κακό είναι ότι το ένα χωράφι είναι στο πουθενά, οπότε μετά πρέπει να κοιτάξω και για γεννήτρια! :(
el_hymador
13/11/2015, 15:05
Εγώ δουλεύω αυτού του τύπου το κομπρεσέρ αέρος (με Subaru μοτέρ)
http://www.bestpromo.gr/clientPics/27_1030.jpg
Και αυτή την βέργα:
http://www.diamantistools.gr/proionta/campagnola-olistar-diablo-elaioravdistiko-aeros
Πιάνεις την κλάρα από πάνω, την "χτενίζεις" μια προς τα κάτω και δεν έχει μείνει τίποτα απάνω από ελιά. Ξαναλέω, αχινό που έχω δουλέψει, μου έριχνε πολύ φύλλο και κλαδάκι κάτω, παίζει ρόλο βέβαια και να μάθεις το κάθε εργαλείο να το δουλεύεις σωστά, όπως ενδέχεται να παίζει ρόλο και το είδος της ελιάς.
Στην Κορινθία που έχουμε κυρίως Μεγαρίτικες ελιές οι περισσότεροι δουλεύουν παλαμάκια.
Στην Κορινθία που έχουμε κυρίως Μεγαρίτικες ελιές οι περισσότεροι δουλεύουν παλαμάκια.
ετσι πεστο!!!!!! μεγαριτικη ειναι πιο μεγαλη απο της κρητης που εχει πολυ πιο μικρη ελια. στην κρητη κυριαρχει η λιανη. γιαυτο σου κανει καλυτερα τα παλαμακια. στα χανια που μαζευω εγω κυριαρχει το ταφακι και τωρα εξαπλωνεται ο αχινος.
αχινο απο του αρβανιτακη (https://youtu.be/aH7pnt4SPRA) εγω!!!
βλεπω μηχανημα ραμπαλακος. απο κει ειχα παρει το πρωτο κονταρι τυπου κουπεπε!!!
Το δονιτικο βενζινοκίνητο βγήκε απο το παιχνίδι, πήγα κ δοκίμασα ενα πανω μου, τα 14 κιλά του δε κρύβονται :eek:
Τελικώς , κατασταλαζουμε σε αχινό με μπαταρία και αν γινεται με τηλεσκοπικό κοντάρι ...
Το δονιτικο βενζινοκίνητο βγήκε απο το παιχνίδι, πήγα κ δοκίμασα ενα πανω μου ...
και τελικα; καλο το strapon? :lol:
και τελικα; καλο το strapon? :lol:
Το βενζίνης ρε φιλε γέμιζε πολυ καπνούρα την κρεβατοκάμαρα :smokin:
να αλαξεις βενζιναδικο!!!!!
ρε μπαγασα θωμα, τι μηχανημα πηγες και αγορασες παλικαρι μου? το εβαλες μπροστα το πρωι και σειστηκε ολο το νησι.... :lol: :lol:
Φήμες λένε οτι δε θα χρειαστεί κανείς ελαιοραβδιστικο για τη φετινή σοδιά στο νησί, η φύση προνοεί απο μόνη της :smokin:
Παραγγέλθηκε campagnola Alice ,μένει να δούμε στη πράξη τι θα κανει :beer:
Καλοριζικο!!!!!!!!!!!
Μην περιμενεις να δεις αποδοση με το καλημερα. Προσπαθησε να μαθεις να το δουλευεις. Ολα θελουν τον τροπο τους.
Καλοριζικο!!!!!!!!!!!
Μην περιμενεις να δεις αποδοση με το καλημερα. Προσπαθησε να μαθεις να το δουλευεις. Ολα θελουν τον τροπο τους.
Εγω δε σκοπεύω να μάθω τίποτα :smokin:
Εγω δε μπορώ να μάθω τίποτα :smokin:
:bawl::bawl::bawl:
Εγω δε σκοπεύω να μάθω τίποτα :smokin:
Είσαι μια μουχρίτσα εσυ...........
fonzareli
20/09/2016, 23:40
Καλησπέρα σε όλους.
Εχω 200 ρίζες ελιές 15ετίας. Διαθέτω ήδη μια γεννήτρια και ένα ελαιοραβδιστικό 12βολτο τύπου αχινού ( http://www.kouretas.gr/product.php?id=5943#.V925xvmLRaT ) με ανθρακονήματα που τον δουλέψαμε πέρσι μέχρι και 17v. Κανονικά θέλει κάτω από 16v και ιδανικά κοντά στα 12v.
Το πρόβλημα είναι ότι τώρα χρειάζομαι και ένα δεύτερο ραβδιστικό και δεν ξέρω τι να πάρω. Μάλλον όχι πάλι αχινό. Σκεφτόμουν το νέο atrax (http://www.kouretas.gr/product.php?id=6462#.V-GldfmLRaT) ή το Αγγελής 6 (http://angelis-e.gr/taproionta-mas/aggelis6.html) ή το Αγγελής Αρπυια (http://www.emboridis.gr/cf-p-3468.html?ref=bestprice.gr#.V-GmF_mLRaT).
Όμως δεν ξέρω αν είναι όλα εξίσου δυνατά. Διότι αν υπολογίσω αμπερ χ βολτ σαφώς υπερέχει το Αγγελής 6.
Αλλά αν πάρω το 6 τότε θα πρέπει να δουλεύω στα 16v και κάποια στιγμή η προηγούμενη βέργα που έχω και που τυπικά είναι για 12v θα καεί...
Αν πάλι πάρω το arpyia ή το Ατραξ που κανονικά είναι για μπαταρία και το κοτσάρω στη γεννήτρια και το πάω στα 12-14 v που προτείνεται, θα αποδώσει όπως το Αγγελής 6 ή θα σέρνεται;
Τα φώτα σας...
Cpt_Slow
21/09/2016, 01:27
Δειτε και τα κονταρια που βγαζει η b&T Composites. Σου σωζουν πολυ βαρος που φαινεται οσο το χρησιμοποιεις!
παντως το τυπου αγγελης 6 ειναι αρκετα χρονια στην αγορα και δεν το δουλευει κανεις. δεν προχωρησε και πολυ διοτι πλεον ο βασιλιας ειναι το ταφακι κι ο αχινος. παιζει ρολο και τι ελιες εχεις κωρωνεικη μανακι μεγαρειτικη η καλαμων.
επισης αν παρεις δυο διαφορετικα κονταρια προτιμοτερο ειναι να βαλεις δυο ρυθμιστες στην γεννητρια σου. ετσι θα δουλευουν πιο καλα και τα δυο κονταρια.
fonzareli
21/09/2016, 15:16
παντως το τυπου αγγελης 6 ειναι αρκετα χρονια στην αγορα και δεν το δουλευει κανεις. δεν προχωρησε και πολυ διοτι πλεον ο βασιλιας ειναι το ταφακι κι ο αχινος. παιζει ρολο και τι ελιες εχεις κωρωνεικη μανακι μεγαρειτικη η καλαμων.
επισης αν παρεις δυο διαφορετικα κονταρια προτιμοτερο ειναι να βαλεις δυο ρυθμιστες στην γεννητρια σου. ετσι θα δουλευουν πιο καλα και τα δυο κονταρια.
Κορωνέικη έχω. Σκεφτόμουν μήπως αυτά με τα ανθρακονήματα τύπου Αγγελής 6, atrax κλπ χώνονται καλύτερα ανάμεσα στα κλαδιά σε σχέση με τον αχινό. Επίσης έχουν ισχυρότερα μοτερ (600-750w σε σχέση με 200-400 που έχουν οι αχινοί).
Όταν λέτε αχινό εννοείτε καλύτερα με ράβδους ανθρσκονημάτων (http://www.kouretas.gr/product.php?id=5943#.V925xvmLRaT) ή με πλαστικά τύπου τάρανδος (http://www.kefalakis.gr/gr/olivestick_y40.html );
αχινο τυπου ταρανδο ενοουσα.
οσον αφορα τον τυπο ανθρακονηματων εχε υποψιν σου οτι σε περιπτωση που δεν σου κανει δουλεια τοτε πολυ πιθανο να παιδευτεις χωνωντας το πιο μεσα στην ελια. γιαυτο λεω πρωτα αν μπορεσεις να βρεις απο καποιον αλλο να το δοκιμασεις μονος σου πανω στην ελια και να δεις αν σου κανει.
οσον αφορα τα πιο ισχυρα μοτερ σε βατ δεν ειναι παντα καλο διοτι θα σου σπαει το βλασταρι. παντα υπαρχει μια μεση οδος για ολα τα κονταρια. εσυ θα την βρεις. ταφακι κουπεπε και αχινο τα δουλευω το καθενα θελει την δικη του ρυθμιση.
κι επειδη ειναι πολλα τα λεφτα προσωπικα δεν θα το ρισκαριζα 500 ευρω δεν τα λες και λιγα.
fonzareli
21/09/2016, 15:48
οσον αφορα τον τυπο ανθρακονηματων εχε υποψιν σου οτι σε περιπτωση που δεν σου κανει δουλεια τοτε πολυ πιθανο να παιδευτεις χωνωντας το πιο μεσα στην ελια... Αναφέρεσαι εδώ στον αχινό ανθρακονημάτων; ή στο τύπου Αγγελής 6;
Ίσως μια καλή λύση είναι αυτό που ήδη έχω να ξαναπάρω διότι αλλάζει μόνο η κεφαλή από τάρανδος σε ανθρακόνημα αν θέλεις πολύ εύκολα.
στα καινουργια αναφερομαι γενικα.
κι εφοσον μπορεις να αλαξεις μονο την κεφαλη αυτο ειναι καλυτερο ωστε να μπορεσεις να δοκιμασεις χωρις πολλα λεφτα.